Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο ΡΟΥΒΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Ο Ρουβάς αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Του Πιτσιρίκου



Μετά από τον Γιώργο Κιμούλη που αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο -αμέσως μετά την παράσταση της «Μήδειας» στην Επίδαυρο-, ήταν χτες η σειρά του Σάκη Ρουβά να αρνηθεί να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε χτες το βράδυ τις «Βάκχες» στο Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη, και, μετά το τέλος της παράστασης, πήγε στα καμαρίνια για να συγχαρεί τον Σάκη Ρουβά.

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν, όπως πάντα, εξαιρετικά ευγενικός αλλά αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας «δεν φωτογραφίζομαι με πολιτικούς επειδή είμαι πολύ όμορφος, ενώ αυτοί είναι άσχημοι και μου χαλάνε τις φωτογραφίες».

Σύμφωνα με ηθοποιό της παράστασης που ήταν παρών στη συνάντηση Ρουβά-Σαμαρά, ο Σάκης Ρουβάς είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως τον ευχαριστεί πολύ για τα θερμά του λόγια αλλά δεν μπορεί να φωτογραφηθεί μαζί του επειδή του το έχει απαγορεύσει ο μάνατζέρ του.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έκπληξή του και την απορία του, οπότε ο Σάκης Ρουβάς του εξήγησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά μετράει μέρες και πως δεν θέλει να διακινδυνεύσει την καριέρα του φωτογραφιζόμενος με έναν αποτυχημένο και λαομίσητο πρωθυπουργό, αφού, σε αντίθεση με τον Σαμαρά, η δική του καριέρα πάει καλά και θέλει να έχει διάρκεια.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σάκης Ρουβάς -αν και αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά- φωτογραφήθηκε στη συνέχεια με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ του έδωσε και αυτόγραφο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η συνάντηση Ρουβά-Κουτσούμπα ήταν πολύ εγκάρδια, ενώ υποστηρίζουν πως είδαν τον Σάκη Ρουβά να πουλάει στις θαυμάστριες που κατέκλυσαν το καμαρίνι του κουπόνια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η πολιτική συνειδητοποίηση του Σάκη Ρουβά -που τον οδήγησε στην πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του ΚΚΕ και στις γραμμές του λαϊκού μετώπου- ξεκίνησε μετά την σταδιακή απαγκίστρωσή του από τον Ηλία Ψινάκη, και οφείλεται στον νέο του μέντορα που δεν είναι άλλος από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

(Από το 2007, έχω αποκαλύψει πως «η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι κρυφό μέλος της Κομιντέρν και του ΚΚΕ που προσπαθεί να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα από μέσα».)





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.

15"Είναι ευκολότερο να δεχθείς την κακία, παρά να μεταδώσεις την αρετή, όπως είναι ευκολότερο να κολλήσεις μία αρρώστια, παρά να χαρίσεις την υγεία."

Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος


"Όπως ο καλός λόγος και ο έπαινος είναι αρχή φιλίας, έτσι ο κακός λόγος και η διαβολή είναι αρχή και προϋπόθεση έχθρας και μίσους και άπειρων άλλων κακών."

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Ο μορφωτικός σύλλογος Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"
ευχαριστεί θερμά για την ανιδιοτέλεια και την αμέριστη βοήθεια που πρόσφερε στον σύλλογο, τον κύριο Δημήτρη Ανδρούτσο , για την προμήθεια τσαρουχιών, που ήταν απαραίτητα στους χορευτές.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, με θέματα ημερησίας διάταξης :
1) Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
2) Συζήτηση και σχεδίαση προγράμματος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Γ. Αβέρωφ 5 (Στενό ΔΕΗ). Επίσης θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών και ενημέρωσή τους για τη δράση του Συλλόγου.

ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.

Το φαινόμενο της ύπαρξης παράνομων κέντρων παραλαβής – συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων θίγει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «η παρουσία των παρανομών κέντρων – παραλαβής αγροτικών προϊόντων είναι ένα φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες τόσο για τους συνεταιρισμούς του Νομού μας όσο όμως και για τους ίδιους τους παραγωγούς. Η μη τήρηση των όρων από τα παράνομα «στέκια» παραλαβής, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ακολουθούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία τους, έχει ως αποτέλεσμα τον άνισο ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των τοπικών συνεταιρισμών. Παράλληλα στερεί και από το ίδιο το κράτος  σημαντικά έσοδα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, η ορθή λειτουργία των συνεταιρισμών συνεπάγεται οφέλη για το ελληνικό κράτος καθώς και για τους παραγωγούς. Συμβάλλει στην τοπική αγροτική ανάπτυξη και παρέχει δυνατότητες στους παραγωγούς που δεν σχετίζονται μόνο και αποκλειστικά με την απορρόφηση της παραγωγής, αλλά παράλληλα και με μια σειρά άλλων παραμέτρων που είναι συνυφασμένες με την παραγωγική διαδικασία όπως παροχές σε φυτοφάρμακα, συμμετοχή σε επιδοτούμενα – επιχειρησιακά προγράμματα, επιστροφή ΦΠΑ κτλ.


Ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας να τον ενημερώσει αναφορικά με το στάδιο που βρίσκονται οι έλεγχοι από τις τριμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί προκειμένου να ελεγχθεί η παράνομη δραστηριότητα των κέντρων συγκέντρωσης – παραλαβής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
Η προστασία της κερασοπαραγωγής εντάσσεται στο Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας του 2013.
Εγκρίσεις επιχορηγήσεων σε παραγωγούς του Νομού για εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτύων και αντιβρόχινων μεμβρανών.

Έπειτα από τις τελευταίες σφοδρές χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως στα κερασοχώρια της Έδεσσας, αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επανέφερε την πρότασή του από το 2011 για το ζήτημα της  προστασίας της κερασοπαραγωγής από το χαλάζι και τη βροχή, μέσω της εφαρμογής στην πράξη, στα χωράφια των παραγωγών, του Προγράμματος κάλυψης  με αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες, έτσι ώστε και οι παραγωγοί να προστατευθούν αποτελεσματικά, αλλά και ο ΕΛΓΑ ν’ ανακουφισθεί από την αιμορραγία των πολλαπλών και συνεχών αποζημιώσεων. 
Ο Βουλευτής ζητούσε παράλληλα  από τον αρμόδιο Υπουργό να του γνωστοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα από την τριετή πιλοτική εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος.
Η παρέμβαση αυτή του Γιώργου Καρασμάνη προκάλεσε τη λήψη αποφάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού στην απάντηση του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  αναφέρεται ότι : αφενός  ο ΕΛΓΑ με  απόφαση του Δ.Σ. ενέκρινε  12 παραγωγούς του Νομού ως δικαιούχους  επιχορήγησης εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας που είχαν υποβάλει αιτήσεις το 2012, αφετέρου  η προστασία της κερασοπαραγωγής  εντάσσεται στο Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας του 2013, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σύντομα. 
Όσον αφορά για τα τελικά αποτελέσματα του ερευνητικού έργου, το Υπουργείο αναφέρει επί λέξει: « Συμπερασματικά, από την αξιολόγηση των μετρήσεων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των τριών ετών, προκύπτει ότι δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές επιδράσεις στην αύξηση, ανάπτυξη, απόδοση των δέντρων της κερασιάς, την ποιότητα των καρπών και στην ευπάθεια στους σημαντικότερους εχθρούς και ασθένειες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά σχισίματος στα υπό κάλυψη δέντρα, υποδηλώνουν ότι τα αποτελέσματα της κάλυψης κρίνονται  ικανοποιητικά και θα αποφέρουν όφελος στους παραγωγούς που θα τα χρησιμοποιήσουν ».

     ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...