Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΒΙΑΣ.

Κάτω το κρατικό μονοπώλιο της νόμιμης βίας! Του Πιτσιρίκου

Επίθεση δέχτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Αττικό Νοσοκομείο. Διαδηλωτές έσπρωξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη και του πέταξαν καφέ, ενώ κάποιοι ήθελαν να τον βάλουν στο χειρουργείο και κάποιοι άλλοι να του κάνουν κολονοσκόπηση.

Το λάθος του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν ότι δεν έκανε αιφνιδιαστική νυχτερινή έφοδο στο Αττικό Νοσοκομείο -όπως έκανε πρόσφατα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς»-, αλλά έκανε επίσημη πρωινή επίσκεψη που είχε ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο Άδωνις να διαπιστώσει πως δεν είναι και πολύ δημοφιλής έξω από τα στούντιο του Mega και του ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε την βία σε βάρος του αν και δεν καταδικάζει την βία από όπου κι αν προέρχεται, αφού την κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη την είχε χαρακτηρίσει «νόμιμη κρατική βία».

Είναι λάθος να είναι μόνο κρατική η νόμιμη βία, αφού αυτό είναι αντίθετο στο μοντέλο της ελεύθερης αγοράς.

Είναι κομουνιστικό να έχει το κράτος την αποκλειστικότητα στην νόμιμη βία.

Δεν μπορεί το κράτος να έχει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει ποτέ ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.

Πρέπει να λειτουργήσουν και για την νόμιμη βία οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης.

Πρέπει να αφήσουμε τη νόμιμη βία ελεύθερη.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΤΕΗΛ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ.

Εφοπλιστές.Όλα για πάρτη τους και για τα κοκτέιλ πάρτη τους.


Γλάροι που πετάνε στους γαλάζιους ουρανούς, η γαλανόλευκη που κυματίζει στα πέρατα του κόσμου, η Ελλάδα που ταξιδεύει στα κύματα και θριαμβεύει. Αυτή είναι η εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η εφοπλιστική οικογένεια για τον εαυτό της και μάλλον την πιστεύει κιόλας. Η αλήθεια όμως είναι κρυμμένη στο μπαλαούρο. Η πιο πλούσια ομάδα των ελλήνων δεν φορολογείται, έχει απίστευτα προνόμια και εκβιάζει το κράτος που υποστηρίζει ότι συνδράμει.


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας υπέγραψε με την Ένωση Εφοπλιστών συμβόλαιο εθελοντικής φορολόγησης. Και αφού το υπέγραψε, τρέξανε όλοι να το διαφημίσουν ως μια προσφορά στη χώρα. Ο ίδιος όμως ο τίτλος του συμβολαίου λέει την αλήθεια. Αφού εθελοντικά θα συνδράμουν στη φορολόγηση, στην πραγματικότητα δεν φορολογούνται.

Στον λαβύρινθο της ελληνικής πολυνομίας, υπάρχει ένας νόμος που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι ο νόμος 27/1975 ο οποίος προβλέπει τα περί φορολογίας πλοίων. Με το νόμο αυτό οι έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές. Και όχι μόνο αυτό. Ο νόμος είναι συνδεδεμένος με το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή πρόκειται για νομικό παραλογισμό. Με το Σύνταγμα προστατεύεται η διαφορετική μεταχείριση ελλήνων πολιτών έναντι άλλων. Πάνω απ όλα όμως αυτή η “νομική” συμπεριφορά δείχνει τον καημό της κάθε κυβέρνησης να τα έχει καλά με τους εφοπλιστές. Τόσο πολύ τους αγαπάνε που τους προστατεύουν από πιθανή διάθεση κάποιου να τους φορολογήσει στο μέλλον.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, κάθε πλοίο με ελληνική σημαία πληρώνει το χρόνο φόρο από 3.000 έως 8.000 ευρώ. Όσο δηλαδή ένας άνεργος χωρίς εισοδήματα. Αν το πλοίο είναι ελληνικό αλλά υπο ξένη σημαία, δεν πληρώνει τίποτα. Η προκλητική μη φορολόγηση των εφοπλιστών, προωθείται επί δεκαετίες με το επιχείρημα ότι δίνουν δουλειά σε Έλληνες και φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα.

Ούτε το ένα είναι αλήθεια, ούτε το άλλο. Όχι στο βαθμό που το εμφανίζουν. Τα πλοία ελληνικής σημαίας δεν έχουν υποχρέωση να έχουν πάνω από 1-2 έλληνες ναυτικούς. Τα ελληνόκτητα δεν απαιτείται να έχουν κανένα. Οι εφοπλιστές υποστηρίζουν πως δίνουν δουλειά μέσω της ναυτιλίας σε 22.500 χιλιάδες εργαζόμενους που ασχολούνται με αυτή περιφερειακά. Το ίδιο και πολλοί ακόμη επιχειρηματίες που φορολογούνται κανονικότατα, θα απαντήσει κάποιος.

Το δε συνάλλαγμα δεν είναι τίποτα άλλο από τις μεγάλες καταθέσεις τους που μέρος τους περνάει κάποια στιγμή και από ελληνικές Τράπεζες. Και το ερώτημα είναι, γιατί οι δικές μου μεγάλες καταθέσεις, είναι απαραίτητα και προσφορά στην Ελλάδα;
Την ίδια ώρα οι έλληνες εφοπλιστές έχουν δικαίωμα να έχουν ένα δίκτυο εταιριών χωρίς φορολόγηση και υπερβολικά προνόμια, στις οποίες βάζουν τις βίλες τους, τα πολυτελή αμάξια τους,τ α προσωπικά τους έξοδα. Το χειρότερο; Η Ελλάδα στο όνομα της «ελληνικότητας» και της «περηφάνειας», διατηρεί στις ελληνικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο δίκτυο Ακολούθων για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «υπερήφανων» που δεν φορολογεί. Το ελληνικό κράτος συστηματικά προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα αιτήματά τους και εξασφαλίζει εξαιρέσεις από νόμους που ισχύουν. Όλα για πάρτη τους και για τα κοκτέιλ πάρτυ τους.

Τι κάνουν οι εφοπλιστές, είναι το ερώτημα. Απειλούν το κράτος πως αν δεν κάνει όσα ζητάνε, θα αλλάξουν σημαία στα πλοία τους. Δηλαδή θα χάσει η Βενετιά τη βελόνη της πενιχρής φορολόγησης. Να λοιπόν που οι πατριώτες των κοκτέιλ πάρτυ και του θεωρητικού πατριωτισμού γίνονται εκβιαστές, όταν η χώρα απαιτήσει το αυτονόητο. Το τραγικό είναι πως αυτή η εκβιαστική λογική, έχει αποκτήσει ισχύ λογικού κανόνα εξαιτίας την συμπόρευσης όλων των κυβερνήσεων μαζί της. Τι θα γίνει αν, εκτός από τους εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι έμποροι, κάθε ομάδα επαγγελματιών στην Ελλάδα πει «κόψτε τη φορολόγηση γιατί θα μεταφερθούμε αλλού ή θα απολύσουμε τους εργαζόμενους»; Θα υποκύψει το κράτος; Ποιός θα φορολογηθεί; Ο Δημόσιος υπάλληλος, ο καθηγητής, ο μικροεπαγγελματίας, ο οποίος δεν έχει πολιτική και οικονομική ισχύ εκβιασμού;

Η φορολόγηση της ναυτιλίας είναι ένα διεθνές, δυσεπίλυτο πρόβλημα. Πώς να φορολογήσεις ένα πλοίο που φορτώνει στην Κίνα, ξεφορτώνει στη Ρωσία και έχει σημαία Ελλάδας; Ναι, είναι ένα πρόβλημα. Ο τρόπος που επιλέγουν να το λύσουν κυβερνήσεις και εφοπλιστές στην Ελλάδα, είναι αυτό που τους κάνει περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες.
Το να βάζει ο ταβερνιάρης την ελληνική σημαία στην ταβέρνα του για να μην πληρώνει φόρους, δεν τον κάνει πατριώτη. Μάλλον το αντίθετο. Οι έλληνες εφοπλιστές έχουν δικαίωμα να επιλέξουν τις λύσεις που τους συμφέρουν. Δεν έχουν δικαίωμα όμως να εμφανίζουν το μπατακτσιλίκι και την πονηριά ως πατριωτισμό.

Η ισχύς των ελλήνων εφοπλιστών είναι ένα αξίωμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι προς απόδειξη. Η προσφορά στην Ελλάδα, ο πατριωτισμός και η διάθεση να προσφέρουν λίγο παραπάνω από φωτογραφήσεις σε life style περιοδικά και σε γάμους μεταξύ τους είναι αυτό από το οποίο κρίνονται.






Από Το Κουτί της Πανδώρας

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου. του Μιχάλη Ιγνατίου
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.
Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.

Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

13 Αυγούστου του 1974:
Στα γραφεία της CΙΑ -και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο του Κίσινγκερ, συμπεριλαμβανομένου και του νομικού του συμβούλου, Χέλμουντ Σόνενφελτ - τα μέλη της ομάδας Βureau of Ιntelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9. Ήταν ο ένατος μίας σειράς χαρτών, που απεικόνιζαν τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από την 20ή Ιουλίου 1974, όταν άρχισε η εισβολή, μέχρι εκείνη την ημέρα, τη 13η Αυγούστου. 
Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή, που ολοκλήρωσε την τραγωδία. Οι οκτώ χάρτες καταστράφηκαν και ο ένατος διασώθηκε επειδή ο Κίσινγκερ είχε μία κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια να κρατά στο προσωπικό του αρχείο μερικά από τα σημειώματα των συνεργατών του.Η λεζάντα στο χάρτη έγραφε τα εξής: “9. Map done by the Bureau of Intellegence and Research projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974. SECRET”.

Ο χάρτης πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ» (Εκδόσεις Λιβάνη) του Κώστα Βενιζέλου και του Μιχάλη Ιγνατίου. Ο Κίσινγκερ, δεν αμφισβήτησε ποτέ την εγκυρότητα του χάρτη και των εγγράφων. Μάλιστα, με επιστολή που έστειλε η προσωπική του γραμματέας στον Μιχ. Ιγνατίου, αποδέχεται και την ύπαρξη του Μνημονίου Σόνενφελντ.

Ο χάρτης, παρουσίαζε την προηγούμενη μέρα το νησί διχοτομημένο, όπως ακριβώς το έκοψαν στα δύο την επόμενη ημέρα (14 Αυγούστου του 1974), τα στρατεύματα του Αττίλα. Θυμάμαι, όταν τον παρουσίασα σε φίλο καθηγητή που μας συμβούλευε στη διάρκεια της έρευνας, ότι υπέστη το ίδιο σοκ με το δικό μας, όταν τον πρωτοπήραμε στα χέρια μας. Και πολύ ορθά μας υπογράμμισε, πως αυτός ο χάρτης αποδεικνύει όλα όσα υποστηρίξαμε κατά καιρούς, ότι το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν σχεδιασμένα από την Ουάσινγκτον.

Τον χάρτη ανακαλύψαμε μαζί με ένα φάκελο γεμάτο έγγραφα, με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”. 
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σημαντικότητά τους, αρκεί να εξηγήσουμε ότι το είδος των εγγράφων αυτών, καταστρέφονται μόλις διαβαστούν από τον παραλήπτη (που ήταν ο Κίσινγκερ).
Δεν είναι περίεργο σε εμάς ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν τα κατέστρεψε. Ένιωθε άτρωτος και είχε σχεδιάσει να περάσει από τη Γερουσία μία τροπολογία, η οποία θα απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων του μέχρι το θάνατό του.
Όμως, τον Αύγουστο του 2001, υπό την επιμονή και την πίεση των ερευνητών, Αμερικανών και ξένων, αποδέχθηκε τη δημοσιοποίηση μερικών εκ των εγγράφων του, τα οποία είχαμε ήδη εξασφαλίσει πάντα με νόμιμο τρόπο. Δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Πιστεύω ότι τα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For ΕyesΟnly”, είναι καταστροφικά για τον Κίσινγκερ και απαντούν στους όψιμους υποστηρικτές του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ένα από αυτά, με ημερομηνία 14 Αυγούστου 1974 (ημέρα της δεύτερης εισβολής και ενώ οι μάχες μαίνονταν στην Αμμόχωστο και τη Μόρφου), ο νομικός του σύμβουλος γράφει στον Κίσινγκερ -ανάμεσα στα άλλα- και τα εξής:
«Τίποτα από ό,τι μπορώ να σκεφθώ δεν θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν διά της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία (η οποία, ίσως, σώσει και τον Καραμανλή).

Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόσταση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modusvivendi μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μια αδέσμευτη Κύπρο, και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και τις δυο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.

Έτσι, θα πρέπει:

-Να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες.

-Να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα, ή το αργότερο αύριο (tomorrow at the latest).

-Να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά.

-Να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα για να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή.

-Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσετε ιδιωτικά τους Τούρκους (privately assure Τurks) ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης.

-Να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε άλλους εγκλωβισμένους, κ.λπ.

Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα, άστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος (να το πράξουμε)».

Ο χάρτης, το Μνημόνιο του Σόνενφελντ και τα υπόλοιπα έγγραφα με τον χαρακτηρισμό “For Εyes Οnly”, αποδεικνύουν τον απαράδεκτο ρόλο του Κίσινγκερ στην κυπριακή τραγωδία. Όσες προσπάθειες και αν κάνουν οι κατευθυνόμενοι υποστηρικτές του, θα αποτύχουν, διότι ομιλούν από μόνα τους τα δικά του έγγραφα…

Η κρίση, οι επέτειοι και οι θύμησες…


Η 39η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ως επακόλουθο του χουντικού πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου, θα περάσει και θα φύγει, όπως όλες οι προηγούμενες. Αποδέχομαι ότι η οικονομική κρίση ισοπέδωσε τα πάντα, και ένα θέμα όπως η τραγωδία της Κύπρου, που δεν επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, είναι λογικό να περνά απαρατήρητο. Αλλωστε, πρόκειται για μία μεγάλη εθνική ήττα, αλλά και ενοχή, που η Ελλάδα εδώ και χρόνια, προσπαθεί να ξεχάσει -αν και η φράση «να σβήσει από τη μνήμη της», αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια επιχειρείται να παρουσιαστεί το διπλό έγκλημα, το πραξικόπημα και η εισβολή, ως μία ανόητη πράξη του Δημήτριου Ιωαννίδη, και αυτή η προσπάθεια έχει θυμώσει δικαιολογημένα όσους ασχοληθήκαμε πραγματικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, με την αμερικανική ευθύνη, η οποία είναι αποδεδειγμένη, σε σημείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους Αμερικανούς.


Άλλωστε, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μίλησε και δημόσια και ιδιωτικά σε φίλους του δημοσιογράφους, για το αμερικανικό λάθος την περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Οταν ξεκίνησε η έρευνα για τα αρχεία του Χένρι Κίσινγκερ, καλοί μου φίλοι, που με αγαπούσαν πραγματικά, μου ομολόγησαν πως μερικές φορές τους θύμιζα τον «Δον Κιχώτη», και άλλες φορές έναν ονειροπαρμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πιστεύει πως γίνονται θαύματα.

«Πώς θα βρείτε εσείς τα έγγραφα του Κίσινγκερ», μου είπε θυμωμένα ένας εξ αυτών, «όταν απέτυχαν τόσοι άλλοι». Προφανώς, όλοι ήθελαν πραγματικά να με προστατεύσουν από το τράνταγμα της απογοήτευσης, ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης αποτυχίας της έρευνας, που αρχίσαμε με άλλους ερευνητές και φοιτητές που μας βοηθούσαν. Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε…



Πηγή: mignatiou.com


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: "Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ".

Η Anthea Butler, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θρησκευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Την Δευτέρα, έκανε ένα ασυνήθιστο σχόλιο σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ReligionDispatches.org, όπου είναι τακτική συνεργάτης.


«Ο Θεός δεν είναι καλός όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές, ο Θεός δεν είναι υπέρ μας », έγραψε στο μήνυμα. "Ως μια μαύρη γυναίκα σε ένα [sic] έθνος που έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες να μου θυμίζει ότι δεν είμαι ένας λευκός άνδρας και δεν είμαι σε θέση να αναλάβω τη φροντίδα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων μου, ή των δικαιωμάτων ψήφου μου, ξέρω ότι αυτός ο αμερικάνικος Θεός δεν είναι ο Θεός μου.


"Για την ακρίβεια, νομίζω ότι είναι ένας λευκός ρατσιστικός θεός με ένα πρόβλημα. Το πιο σημαντικό, έχει ένα όπλο και καταδιώκει νεαρούς μαύρους", πρόσθεσε.


Η Butler πρόσθεσε ότι η δολοφονία του Trayvon Martin ήταν αποτέλεσμα «ρατσισμού», που επηρεάστηκε από τον Χριστιανισμό.


«Ως ιστορικός της Αμερικής και της Αφρο-αμερικανικής θρησκείας, ξέρω ότι η περίπτωση του Trayvon Martin είναι μια περίπτωση στην ιστορία του ρατσισμού στην Αμερική που, σε μεγάλο βαθμό, έχει τα ερείσματά ης στον Χριστιανισμό και την ιστορία του," έγραψε. "Όσοι από εμάς που διδάσκουν αμερικανική θρησκεία έχουν την ευθύνη να πουν όλη την ιστορία, όχι μόνο τα ωραία σημεία."

"Πνευματικού" περιεχομένου πινακίδα έξω από εκκλησία Βαπτιστών

"Όταν οι καλοί χριστιανοί της Αμερικής είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους ρατσιστές της, πρέπει κανείς να εξετάσουμε την ηθική ευθύνη μας και να φωνάξουμε σε όσους προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία του ανθρώπου, δεν έχει σημασία τι εθνικότητας ένα άτομο είναι. Εσύ που σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι; Εγώ ξέρω πού είμαι. "


Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Butler κατέχει διδακτορικό και μεταπτυχιακά στη θρησκεία του Πανεπιστημίου Vanderbilt, καθώς και μεταπτυχιακό στη θεολογία από το Fuller TheologicalSeminary. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου του 2007 με θέμα «Γυναίκες στην Εκκλησία του Θεού εν Χριστώ, κάνουν έναν αγιασμένο κόσμο», που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τύπου της βόρειας Καρολίνας. (σχ. ΚΟ: Η Church of God inChrist είναι μια πεντηκοστιανή εκκλησία με 5.000.000 μέλη στις ΗΠΑ, κυρίως Αφρο-Αμερικάνους)


Η Μπάτλερ είναι επίσης αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος θρησκευτικών σπουδών της σχολής και τακτική συνεργάτης στοMSNBC και το CNN.


Από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κανένας αρμόδιος δεν ήθελε να σχολιάσει.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΕΛΟ ΤΡΟΠΟ.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε έναν πραγματικά φανταστικό τρόπο για να ξεχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο από ένα αυγό. Είναι πολύ χρήσιμο και πολύ έξυπνο και χωρίς λεκέδες!


ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.

Επίδομα παραμεθορίου σε ένστολους
Την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου, που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 100-130 ευρώ το μήνα και τη χορήγησή του σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Έβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η ανταπόκριση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι θετική και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αρχίσει η καταβολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί το τελικό «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είναι περίπου 20.000 στρατιωτικοί και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες κυρίως του Στρατού (νησιά και Έβρος), αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Σημειώνεται πως το εν λόγω επίδομα είναι το ίδιο για όλα τα στελέχη ανεξαρτήτως βαθμού ή χρόνου υπηρεσίας.

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Click on the slide!


Το γερμανικό υπουργείο εργασίας βάζει τα γυαλιά στην ελληνική κυβέρνηση. Δημιουργεί προγράμματα εκπαίδευσης για άνεργους Έλληνες... τους μεταφέρει στην Γερμανία εφαρμόζοντας νέα μορφή κατάκτησης της Ελλάδας την στιγμή που η ανάπτυξη... έγινε ανέκδοτο!


της Μαρίας Γιαχνάκη

της Μαρίας Γιαχνάκη
Ένας καλός φίλος μου έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου για να μου δείξει που έχει οδηγήσει το μέγεθος της ανεργίας ,τους  κατοίκους της περιοχής της Πρέβεζας.
Το διάβασα προσεκτικά και στην αρχή θύμωσα που το επιμελητήριο της περιοχής διοργανώνει αυτήν την ενημέρωση προκειμένου να τσουβαλιάσει τα νιάτα και να τα στείλει στους δανειστές μας  για να τα εκπαιδεύσουν στην γλώσσα , στην εργασία  και προφανώς να τα εκμεταλλευτούν.  


Με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα  οι Γερμανοί που τους προσφέρουν εκπαίδευση κι εργασία φαίνεται να  τους βοηθούν να προχωρήσουν στην ζωή τους κάτι που δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση.Στην συνέχεια δεν ήξερα αν θα έπρεπε να είμαι θυμωμένη με τους Γερμανούς ή αν θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη που κάποιοι νέοι θα βρουν έναν δρόμο να ακολουθήσουν και μια δουλειά για να ζήσουν. Ήξερα όμως πόσο θυμωμένη ήμουν με το ελληνικό υπουργείο ανάπτυξης κι εργασίας που πραγματικά δεν κάνουν τίποτα για αυτούς τους νέους ώστε να τους κρατήσουν στην χώρα μας. Ως τώρα όλοι έχουμε ακούσει για την περιβόητη ανάπτυξη που ποτέ δεν έρχεται, για θέσεις εργασίας αλλά η ανεργία μεγαλώνει, για αισιόδοξα προγράμματα που ποτέ δεν πραγματοποιούνται .


Που είναι όλα όσα ανακοίνωσαν αυτά τα υπουργεία στην Ελλάδα ; Πότε θα γίνει η αρχή της ανάπτυξης που διατυμπανίζουν και γεμίζουν φρούδες ελπίδες τους νέους και τις οικογένειές τους; Το δυστύχημα ξέρετε ποιο είναι ; όχι ότι όσα λένε δεν γίνονται ποτέ  αλλά το γεγονός ότι συνεχίζουν να φουσκώνουν τα μυαλά του κόσμου με ψεύτικες ιστορίεςπερί ανάπτυξης κι εργασίας. 


Έτσι βρήκε και πάλι πρόσφορο έδαφος η Γερμανία και το υπουργείο εργασίας της, να δημιουργήσει προγράμματα εκπαίδευσης Ελλήνων που θα τους απορροφήσει σε διάφορες δουλειές . Θα τους μάθει την γλώσσα , θα τους δώσει φαγητό , χώρο να κοιμηθούν και εργασία . Και τι να κάνει ο νέος από το να είναι άνεργος στην χώρα του ; θα πάει να δοκιμάσει την τύχη του προκειμένου να βγάλει ένα μεροκάματο.


Έτσι κι επίσημα δημιουργείται σιγά σιγά η νέα γενιά μεταναστών στην Γερμανία που θα οδηγείται εκεί που η χώρα των δανειστών και δυναστών μας θέλει . Εργοστάσιο ; εργοστάσιο. Εστιατόριο ; εστιατόριο. Βιομηχανία; Βιομηχανία. Το μεροκάματο να βγει.  Θα γεμίσουν πάλι τα τρένα για την Γερμανία.


Εκεί μας έφτασαν να μας χρωστούν τόσα από τις αποζημιώσεις που δεν έδωσαν ποτέ, να μας έχουν δημιουργήσει  στο παρελθόν τόσα δεινά και να διαμορφώνουν έτσι τις καταστάσεις που θα τους λέμε στο τέλος κι ευχαριστώ.
Αυτό με συγχωρείτε αλλά είναι άλλο ένα φάουλτ της Ελλάδας.


Δείτε το δελτίο τύπου





Το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία» και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα νέες και νέους που ψάχνουν καινούργιες ευκαιρίες, να πάρουν μέρος.

Η ανεργία των νέων αυτή την στιγμή στην Πρέβεζα ξεπερνά το 60%. Δυστυχώς μια επαγγελματική αποκατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν διαφαίνεται. Ούτε οι υποδομές ούτε η οικονομική κατάσταση της περιοχής μας προσφέρονται και επιτρέπουν πραγματικές και γρήγορες λύσεις. Παράλληλα λείπουν από την Πρέβεζα νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στην οικονομική εξέλιξη της περιοχής. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας θεωρεί χρέος του να κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει τους νέους, τις επιχειρήσεις του και να αναπτύξει την οικονομία της περιοχής.

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ και ώρα 7.30μμ εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία». Στόχος του είναι να πληροφορήσει κάθε ενδιαφερόμενο για το Πρόγραμμα MobiPro-EU του Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών που είναι άνεργοι και θέλουν να μάθουν μία τέχνη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Γερμανία.

Για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν π.χ το πρόγραμμα πληρώνει:
 δύο μήνες εκμάθησης γερμανικών στη χώρα προέλευσης,
 τα εισητήρια μεταφοράς,
 τη διαμονή στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,
 συμπληρωματικά μαθήματα Γερμανικών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,
 παιδαγωγική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και φροντιστηριακά μαθήματα.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σκοπεύει να αναλάβει να οργανώσει σε συνεργασία με γερμανικούς φορείς την αποστολή νέων από την περιοχή μας στην Γερμανία. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε
• να πετύχουμε την συνεχή και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των νέων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους,
• να συμβάλουμε στην σωστή επιλογή των επαγγελμάτων και
• μετά το τέλος των σπουδών να φροντίσουμε να χρησιμοποιηθούν αυτές οι γνώσεις προς όφελος όλων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του Επιμελητηρίου (κα Τσαουσίδου Κυριακή) και στα τηλέφωνα 2682029414 ή στην ιστοσελίδα www.prevezachamber.gr.


ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;


15Ενώ όλα πάνε καλά στην ζωή μας, στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και με τον Θεό, έρχεται μία μέρα όπου χάνουμε αυτή την χάρη, ξαφνικά ή σταδιακά.

Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε αυτό που μας συμβαίνει. Όλα πήγαιναν τόσο καλά, και τώρα είναι όλα τόσο οδυνηρά. Η επιθυμία να προσευχηθείς μειώνεται, η προσευχή γίνεται στεγνή και κοπιώδης, η πνευματική προσοχή χαλαρώνει.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους περιπλέκονται: τους κρίνουμε και τους κατακρίνουμε αντί να κοιτάμε τα δικά μας προσωπικά λάθη. Η καρδιά μας μένει κλειστή, σκληραίνει.

Η ψυχή ταράζεται, σκοτεινιάζει, γίνεται λεία των παθών και των λογισμών που την περικυκλώνουν. Η ύπαρξη δεν αναζητά να ανέλθει προς τον Θεό, αλλά βυθίζεται στην καθημερινότητα ή στα κοσμικά πάθη, περιορίζεται σε πράξεις ρουτίνας, μέσα στις ανάγκες και τις καθημερινές έγνοιες. Η υπομονή μας απέναντι στις αντιξοότητας και στον πόνο αποδυναμώνεται.

Για όλη αυτήν την κατάσταση λοιπόν, της απώλειας της χάριτος του Θεού υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς, η λάθος αγάπη του εαυτού μας. Όσο γιγαντώνεται μέσα μας το εγώ τόσο καταλαμβάνει τον χώρο της ύπαρξής μας που δεν μένει τελικά χώρος για τον Θεό.

Έχουμε λοιπόν ευθύνη για την απώλεια αυτής της Χάριτος. Αυτή η ευθύνη απαιτεί επαγρύπνηση, απαιτεί προσοχή, αφού αρκεί ένα τίποτα, μία μόνο σκέψη ματαιοδοξίας, γι να εγκαταλειφθεί η ψυχή από το φως του Πνεύματος.

Η υπερηφάνεια ενεδρεύει στην καρδιά μας, ακόμα κι όταν είμαστε εν μέσω πνευματικών προσπαθειών.Τελικά χαρακτηριστικό του εγώ είναι η ικανότητά του να διαστρέφει τα πάντα σε αντικείμενα ατομικής χρήσης και οφέλους.

Είναι πιθανόν να προσεύχεσαι, να συμμετέχεις στη θεία λειτουργία, να μελετάς την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά αυτή σου η συμπεριφορά να προέρχεται είτε από μία προσπάθεια καλλωπισμού της «βιτρίνας» του εγώ σου με ένδοξα ψιμύθια, είτε από την προσπάθεια να θέσεις υπό την κατοχή σου τον Θεό! Σ’αυτές τις περιπτώσεις, ζούμε μία ολοκληρωτική πνευματική ψευδαίσθηση.

Τα πάθη της υπερηφάνειας και οι αμαρτίες είναι όπως τα σύννεφα που κρύβουν το φως της Χάριτος και του Θείου Ελέους. Αλλά πίσω από τα σύννεφα, ο ήλιος δεν λάμπει λιγότερο.

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό   Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Γιατί το ΙΚΑ δεν εφαρμόζει απόφαση για διευκολύνσεις σε πληγείσες από θεομηνία επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας»;

          Στις 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2013, σφοδρή θεομηνία έπληξε τις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας του Νομού μας. Πέραν των μεγάλων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, ανυπολόγιστες ζημιές υπέστησαν και πολλές επιχειρήσεις, σε κτίρια, εγκαταστάσεις, υποδομές, εξοπλισμό κλπ.
          Γι’ αυτές τις καταστροφές, για τις οποίες ο Ερωτών έδωσε τη δική του μάχη με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, και συνεχείς επαφές με αρμόδιους Υπουργούς και Υπηρεσίες, εξεδόθη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. 1891/Α325/σχετική 1177), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1494της 20ης Ιουνίου 2013).
Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α.:
•       Οριοθετεί τις περιοχές που επλήγησαν από την προαναφερθείσα θεομηνία (Δήμος Πέλλας και Δήμος Σκύδρας).
•       Προβλέπει για τις πληγείσες επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών, αποζημιώσεις ύψους 2.688.300 ευρώ.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, με βάση την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση, το ΙΚΑ – όπως άλλωστε ορίζει εγκύκλιος της ίδιας της Διοίκησης του Ιδρύματος – ΟΦΕΙΛΕΙ να παράσχει συγκεκριμένες σημαντικές διευκολύνσεις προς τις πληγείσες επιχειρήσεις όπως: αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις σε δόσεις για τυχόν οφειλές κλπ.
 ΕΠΕΙΔΗ, στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ενθαρρυνθούν με κάθε τρόπο οι επενδύσεις, να προσελκυθούν ντόπιοι και ξένοι επενδυτές, ως το ασφαλέστερο μέσον εξόδου από τη δεινή οικονομική και κοινωνική κρίση.
ΕΠΕΙΔΗ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα, προσδιόρισε την προσέλκυση επενδύσεων ως βασικό εθνικό στόχο.

ΕΠΕΙΔΗ, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο Τόπος με το 1,6 και πλέον εκατομμύριο των ανέργων – ιδίως νέων – είναι (επιεικώς) αδιανόητο, ανεπαρκείς και ανεύθυνοι ¨μανδαρίνοι¨, να καθυστερούν την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να μην προχωρούν στις διευκολύνσεις που προκύπτουν από ην εφαρμογή της, με συνέπεια να εξακολουθούν να αφήνουν στο δρόμο εργαζόμενους (όπως, για παράδειγμα, οι 400 εργάτες της Ελληνικής Υφαντουργίας και οι οικογένειές τους)…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.    Με ποίων την ανοχή, υφιστάμενοί υπάλληλοι του ΙΚΑ, αρνούνται ή καθυστερούν ανεπίτρεπτά – ενδεχομένως και ύποπτα - να εφαρμόσουν μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και 25 ημέρες;
2.    Αν προτίθεται, με κατεπείγουσα εντολή του, να διατάξει τη συμμόρφωσή τους, προκειμένου οι πληγείσες επιχειρήσεις να τύχουν των διευκολύνσεων που νομίμως δικαιούνται ώστε αυτές να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία, διασφαλίζοντας την απασχόληση εκατοντάδων εργαζομένων και την επιβίωση των οικογενειών τους;
  
Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...