Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 2ο "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΥ". ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΣΟΥ;



Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το 2ο "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ".
Μετά τον περσινό θρίαμβο οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι φέτος θα γίνει πραγματικός πανζουρλισμός.
Μάλιστα από σήμερα ξεκινούν οι παραγγελίες για τα "τρέντι" μπλουζάκια του πάρτι.
Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω.



ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΡΦΕ".

«Ή τώρα ή ποτέ!». Ολόκληρο το τελευταίο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη
«Όταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον».
και
«Αν αγωνιστείς. μπορείς και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστεί, είσαι ήδη χαμένος».
Μπέρτολτ Μπρεχτ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:




"Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

"Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"...

Είσαι νέος... Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.

Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας...

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις. Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία...

Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.

Μάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-12), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Ότι η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής κι όχι μόνο, χώρας είναι ανυπολόγιστη.
Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα "Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας" με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή του μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους;

Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι "σύμμαχοί" μας, μας... "σώζουν" μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν; Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται "για το καλό σου"; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά...

Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

Μην τους αφήσεις! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ' το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους. "Να 'ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να 'χω, στραβός θανα είμαι", έλεγε ο Μακρυγιάννης απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει "ιδεολογικά". Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ' αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ' είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.

Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ' όσους διαχειρίζονται"πολιτικά" την κατάσταση. "Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας", έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"! 

Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ' αυτήν του διπλανού σου. "Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει". Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ' αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό!

Και μη ξεχνάς το που χρωστάς... "Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγένητοι, οι νεκροί". (Κ. Παλαμάς).

Μίκης Θεοδωράκης


ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΑ ΔΑΧΤΥΛΑ.

Ένα βουνό από σκατόψυχα δάχτυλα
Να φεύγει -σχεδόν κρυφά- απ΄το σπίτι και να μη σου ζητάει ούτε ένα ευρώ, για να μη σε στείλει στα πατώματα όσο κάνεις πως ψάχνεις. Να περνάνε τρεις μέρες, να της δίνεις ένα τάληρο -που το ‘κλεψες από κάποιον καθυστερημένο λογαριασμό- και να σου λέει «έχω, δεν θέλω, όταν δεν έχω θα σου ζητήσω». Να σε μεγαλώνει με τέτοια ψέμματα για να μη σε γονατίσει κι άλλο (της φτάνει αυτό που βλέπει) , να τη βλέπεις να βγαίνει με τα ψέμματά σου στην τσέπη. Ψέμματα, όχι κέρματα.

Και να ‘χεις τους σκατόψυχους που δεν το ζουν αυτό, που δεν ξέρουν τι είναι να μεγαλώνεις παιδί, που έχουν απάντηση για όλα στο μαλακισμένο «λυσάρι» τους, να κουνάνε το δάχτυλο. «Έτσι τα μάθατε», «να πάνε να δουλέψουν για το χαρτζιλίκι τους, όπως κάνουν έξω», «αν δεν έχει λεφτά και δεν ζητάει, να ανησυχείς», «για να περάσεις καλά αν είσαι δεκαεφτά δεν χρειάζεται να χεις λεφτά», «άμα ζεις τόσα χρόνια με δανεικά, να της το εξηγήσεις αυτό για να ξέρει ποιος υποθήκευσε το μέλλον της», «άλλες μελούρες έχεις να πεις ή τις ξόδεψες όλες;».

Αυτό το δάχτυλο θέλω μια μέρα να το δω κομμένο. Ένα βουνό από σκατόψυχα δάχτυλα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

25 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ.

25 απίστευτα στοιχεία για το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ

Κάποτε έσφυζε από ζωή. Τώρα βρίθει εγκληματικότητας. Μια ρημαγμένη πόλη όπου τίποτα δεν λειτουργεί. Τα στοιχεία για το Ντιτρόιτ σοκάρουν ακόμα και τους πλέον αδιάφορους. Η αστυνομία προειδοποιεί πως «εισέρχεσαι στην πόλη με δική σου ευθύνη». Ο μέσος όρος αναμονής για μια κλήση το τμήμα είναι 58 λεπτά. Τα 2/3 των ασθενοφόρων είναι εκτός λειτουργίας. Και το 47% του πληθυσμού είναι αναλφάβητο.

Διαβάστε αναλυτικά 25 στοιχεία για το Ντιτρόιτ που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό
  1. Αυτή τη στιγμή το Ντιτρόιτ χρωστάει χρήματα σε περισσότερους από 100.000 δανειστές
  2. Το χρέος της πόλης είναι 20 δισ. δολάρια. Πράγμα που σημαίνει πως σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 25.000 δολάρια
  3. Το 1960 το Ντιτρόιτ είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε όλες τις ΗΠΑ.
  4. Το 1950 στην πόλη υπήρχαν περίπου 296.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών. Σήμερα υπάρχουν λιγότερες από 27.000
  5. Ανάμεσα στον Δεκέμβριο του 2000 και τον Δεκέμβριο του 2010 χάθηκαν το 48% των θέσεων εργασίας στην πολιτεία του Μίσιγκαν.
  6. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προς πώληση σπίτια έναντι 500 δολαρίων.
  7. Τα εγκαταλελειμμένα σπίτια ανέρχονται σε 78.000
  8. Το ένα τρίτο της έκτασης του Ντιτρόιτ είναι είτε ακατοίκητο, είτε εγκαταλελειμμένο.
  9. Το εντυπωσιακό 47% των κατοίκων του Ντιτρόιτ είναι αναλφάβητο.
  10. Εργάζονται οι λιγότερο από τους μισούς έφηβους της πόλης.
  11. Το 60% των παιδιών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
  12. Το Ντιτρόιτ ήταν κάποτε η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, αλλά ο πληθυσμός του έχει πέσει κατά 63%.
  13. Τα έσοδα της πόλης εξαρτώνται από τη φορολόγηση των καζίνο. Υπολογίζεται πως κάθε μήνα στο ταμείο από τα καζίνο μπαίνουν περίπου 11 εκατ. δολάρια.
  14. Υπάρχουν 70 επικίνδυνες «χωματερές» σε όλη την πόλη
  15. Το 40 % του φωτισμού στους δρόμους δεν λειτουργεί.
  16. Τα 2/3 των ασθενοφόρων είναι ακινητοποιημένα.
  17. Τα ασθενοφόρα είναι τόσο παλιά που κάποια έχουν καταγράψει στο κοντέρ τους 250.000 χλμ.
  18. Τα 2/3 των πάρκων της πόλης έχουν κλείσει από το 2008.
  19. Το προσωπικό της αστυνομίας έχει μειωθεί κατά 40% την τελευταία δεκαετία.
  20. Λόγω έλλειψης προσωπικού τα αστυνομικά τμήματα είναι κλειστά για το κοινό 16 ώρες τη μέρα.
  21. Ο μέσος όρος αναμονής μιας κλήσης σε αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιν είναι 58 λεπτά.
  22. Ο δείκτης εγκληματικότητας στην πόλη είναι πέντε φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.
  23. Ο δείκτης των δολοφονιών είναι 11 φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.
  24. Η αστυνομία εξιχνιάζει μόλις το 10% των υποθέσεων που αναλαμβάνει.
  25. Η εγκληματικότητα έχει ανέβει τόσο που η αστυνομία προειδοποιεί πως «εισέρχεστε στο Ντιτρόιτ με δική σας ευθύνη».





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΦΟΝΙΚΗ ΑΡΑΧΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΔΙΟΥ.

Μία νεαρή γυναίκα στη νότια Αφρική, έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν αντίκρισε μία αράχνη να έχει παγιδέψει ένα ολόκληρο φίδι στον ιστό της, όπως βλέπετε και στις εικόνες.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αράχνη περικύκλωνε το θύμα με τον ιστό της τουλάχιστον για δυο ημέρες και το σήκωνε όλο και πιο ψηλά από το έδαφος.


Σύμφωνα με τον επιστήμονα Leon Lotz από το Εθνικό Μουσείο της Νοτίου Αφρικής, η συγκεκριμένη αράχνη, του γένους Latrodectus, δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνη όσο η μαύρη χήρα. Οι αράχνες του γένους Latrodectus ζουν περίπου δυο χρόνια και τρέφονται με έντομα.











ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.



Φετινός τιμοκατάλογος στην παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο…
τα λόγια είναι περιττά!






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ !!!

Στις αρχές Ιουνίου είχε γίνει καταγγελία για χρήση επικίνδυνου φυτοφαρμάκου που ..
«ωριμάζει» γρήγορα τις μπανάνες στην Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν ο λόγος που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθεί η εν λόγω καταγγελία.

Την προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα με το "Εθνος", διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης «κάποιοι επιτήδειοι κάνουν ανεξέλεγκτα χρήση αιθυλενίου μιας χημικής ουσίας ιδιαίτερα εύφλεκτης όπου μια σπίθα είναι ικανή να φέρει τη καταστροφή».



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ 10.000 ΕΥΡΩ;

Σε ποιες περιοχές αγοράζεις διαμέρισμα με 10.000 ευρώ
Οσο όσο ακόμη και κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό πουλάνε τα διαμερίσματά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαιτίας της κρίσης αλλά κυρίως λόγω της υπέρμετρης φορολόγησης στα ακίνητα.

Σύμφωνα με το Ethnos η κατάσταση στην αγορά είναι τέτοια που υπάρχουν κατοικίες οι οποίες πωλούνται ακόμη και κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι διαμερίσματα των 40 και 50 τ.μ. δίνονται αντί 10.000 ευρώ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για παλιά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας ή σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ζήτηση ούτε για να ενοικιαστούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου ιστοτόπου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο απόθεμα απούλητων κατοικιών που υπολογίζεται από 200.000 έως 270.000. Κυψέλη, Αγιος Παντελεήμονας, Σεπόλια, Κερατσίνι, Χατζηκυριάκειο, Πλατεία Αμερικής , Παγκράτι, Ιλίσια κ.ά. είναι οι περιοχές με τα περισσότερα παλιά διαμερίσματα που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

"ΚΕΡΔΙΣΕΣ 1.5 ΕΚ ΕΥΡΩ". Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ SMS.

Κέρδισες 1,5 εκ. ευρώ! Η νέα μεγάλη απάτη μέσω μηνυμάτων
Έναν καινούργιο τρόπο για να εξαπατούν τα ανυποψίαστα θύματά τους βρήκαν πλέον οι επιτήδειοι που κατά καιρούς «χτυπούν» μέσω e-mails.
 Όπως πληροφορείται το Thebest.gr τις τελευταίες ημέρες τα κινητά τηλέφωνα αρκετών Πατρινών έχουν κατακλυστεί από μηνύματα τα οποία τους ενημερώνουν ότι έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρει ότι το κινητό τηλέφωνο του κατόχου, έτσι ξαφνικά και χωρίς να συμμετάσχει σε κάποιον σχετικό διαγωνισμό, κέρδισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,5εκ. ευρώ!

Μάλιστα οι αποστολείς των παραπλανητικών αυτών μηνυμάτων προτρέπουν τους συμπολίτες να στείλουν προσωπικά τους στοιχεία, όνομα και αριθμό, σε ένα συγκεκριμένο e-mail.Αναλυτικά στα εν λόγω μηνύματα που αποστέλλονται στα αγγλικά αναφέρεται: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: EML 424756, Your Name & Number to: eurostakes@msn.com».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.Οι αρχές συμβουλεύουν «Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε».

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

.
Ήταν το καλοκαίρι του 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο. 

Στην Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 χριστιανούς. Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός Ελληνοκυπρίου δασκάλου. Και τους καταδικάζουν σε θάνατο. Ετοιμάζουν τα όπλα. 


Και στρέφουν τους αιχμαλώτους (άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά) στον τοίχο. Θρήνος, κλαυθμός, οδυρμός. Τραγικές στιγμές για τους μελλοθανάτους. Περιμένουν μέσα σε κλίμα φόβου και αγωνίας τον Τούρκο αξιωματικό να έλθει και να διατάξει «πυρ».

Στρέφουν τότε το νου τους και την καρδιά τους στην Ελπίδα των Απελπισμένων. Και προσεύχονται όλοι τους θερμά για το τελευταίο τους ταξίδι και ιδιαίτερα ο δάσκαλος: «Θεέ μου, συγχώρεσέ μας και δέξου μας κοντά Σου. Μνήσθητι ημών, Κύριε, εν τη Βασιλεία Σου».

Ο Τούρκος αξιωματικός έρχεται. Κοιτάζει τους στρατιώτες του με τα όπλα, κοιτάζει βλοσυρός και τους μελλοθάνατους..

Ρίχνει μια ματιά προς τα πάνω. Μια κληματαριά απλώνεται και σκεπάζει την αυλή. Ζητάει ένα τσαμπί σταφύλι, για να παρατείνει έτσι σκόπιμα την αγωνία των αιχμαλώτων. Παίρνει το τσαμπί. Μα, ενώ ετοιμάζεται να το φάει, ακούγεται δυνατή η φωνή του δασκάλου:

“Μην το φας! Προχτές το ράντισα με φάρμακο. Είναι ισχυρό δηλητήριο! Θα πεθάνεις!”
Ο αξιωματικός μένει άναυδος. Και γεμάτος κατάπληξη ρωτάει:
“Καλά, αφού ξέρεις, ότι σε λίγο θα δώσω διαταγή να σας σκοτώσουν, γιατί δεν με άφησες να το φάω και έτσι να με εκδικηθείς;”
Του απάντησε ο δάσκαλος, με ειρήνη και γαλήνη:
“Είμαι χριστιανός. Και τώρα που πρόκειται να φύγω από τον κόσμο αυτό και να παρουσιασθώ ενώπιον του Θεού, δεν θα ήθελα να βαρύνω την ψυχή μου με μια αμαρτία τόσο βαρειά.”

Ο Τούρκος αξιωματικός συγκλονίζεται, για μια ακόμα φορά. Στρέφεται και λέει στους στρατιώτες του:

“Αν έβρισκα έναν τέτοιο Τούρκο, θα έδινα και τη ζωή μου ακόμα! Μαζέψτε τα όπλα και αφήστε τους ελεύθερους όλους! “
Χρειάζονται σχόλια; Η δύναμη της χριστιανικής αγάπης, είναι ισχυρότερη από τα όπλα. Τα νικάει όλα.

Του Αρχιμ. Γρηγορίου Λίχα
Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2005, ΤΕΥΧΟΣ 40 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ.

Διονύσης Σταμενίτης: « Κοινωνικό, Περιβαλλοντικό και Αναπτυξιακό το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων».
«Το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην τακτοποίηση της αυθαίρετης δόμησης και στην αποτροπή δημιουργίας νέων αυθαιρέτων»
Στο στάδιο  επεξεργασίας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής βρίσκεται το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», το οποίο αφορά στην ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων.
Κύρια γνωρίσματα του νέου νόμου είναι η κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση: α. το μέγεθος της  αυθαιρεσίας και β. την ημερομηνία κατασκευής αυτής.
Ταυτόχρονα  παρέχει διευκολύνσεις στους πολίτες στον τρόπο και χρόνο καταβολής των προστίμων, μεριμνά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποτρέπει τη νέα γενιά αυθαιρέτων και δημιουργεί θεσμικά εργαλεία, όπως η Τράπεζα Γης. Τέλος προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις αποκατάστασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος στην εισήγηση του στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναφέρθηκε στις χρόνιες αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι: «Είναι κοινώς παραδεκτό σήμερα ότι η αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας έχει δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και σημαντική επιβάρυνση του φυσικού μας πλούτου. Ταυτόχρονα έχει στερήσει από το ελληνικό κράτος σημαντικά έσοδα, τα οποία σχετίζονται με τις συναλλαγές που αφορούν σε ακίνητα και τέλος είναι ίσως το βασικότερο εμπόδιο για την ορθολογική χωροταξική ανάπτυξη της χώρας».


Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου και τόνισε ότι: « Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας για να τελειώνουμε οριστικά με το φαινόμενο της παράνομης δόμησης και της άναρχης χωροταξικής εικόνας που παρουσιάζει η Ελλάδα. Είναι παράλληλα μια προσπάθεια εξυγίανσης του κράτους καθώς τα όσα προβλέπει στοχεύουν στην εξάλειψη της αυθαιρεσίας, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση  απωλειών από τα δημόσια ταμεία  και τη διακίνηση μαύρου χρήματος».  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...