Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΩ!

Δεν θα ξανακοιμηθώ...

Δεν θα ξανακοιμηθώ...

Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Εργαζόμενος.
ή συνταξιούχος. ή μικρομεσαίος εμποράκος.
Οταν ξύπνησα ήμουν Ανεργος.
ή με μισή σύνταξη. ή κλειστό μαγαζί.

Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Συνειδητός Πολίτης.
ή έντιμος επαγγελματίας. ή περήφανος Γέροντας.
Οταν ξύπνησα ήμουν διεφθαρμένος και κοπρίτης.
ή λαμόγιο. ή απόβλητο Ζωής.
Οταν έπεσα για ύπνο για δύο πράγματα ήμουν σίγουρος.

α) Πως είμαι Ανθρωπος και Πολίτης.
β) Πως ΟΛΑ όσα έβλεπα, ένοιωθα και πίστευα
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Ο Ηλιος, η Πίνδος, η Σάμος, ο Αέρας, το Αιγαίο.
Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι Πανανθρώπινες Αξίες.
Οταν ξύπνησα ΟΛΑ ήταν χαμένα.

Υποθηκευμένα. Προς πώληση.

.......................................................................

Τ΄ορκίζομαι.
Δεν θα ξ α ν α κ ο ι μ η θ ώ.
Θα μείνω Αγρυπνος.
Να φυλάξω όσα σχολειά και νοσοκομεία είναι
ακόμα ανοιχτά.
Να Ξεσηκώσω τα Καταδικασμένα Νιάτα.
Να Στηρίξω τα απελπισμένα Γερόντια.
Να Υπερασπιστώ τη Χώρα. Τη Δημοκρατία.
Τις νέες Θερμοπύλες.
Τ΄ορκίζομαι.
Δεν θα ξανακοιμηθώ.

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΦΤΩΧΟΙ. ΟΧΙ ΚΤΗΝΗ!

Φτωχοί, όχι Κτήνη
Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;

Ο απαίδευτος νους.

Ο απαίδευτος νους; Είναι ο πλούσιος; Είναι ο αμόρφωτος; Είναι ο..;

Είναι ο απαίδευτος νους.

Τι εννοείς; Τι σημαίνει αυτό;

Ο απαίδευτος νους άγεται και φέρεται. Γίνεται έρμαιο της συγκυρίας. Γίνεται αυτό που συμβαίνει- και τίποτα άλλο.


Ο απαίδευτος νους προσκολλάται πάντοτε στον εκάστοτε Δυνατό. Είναι μια αυτόματη, αντανακλαστική κίνηση.

Ο απαίδευτος νους δέχεται τη δωροδοκία, την εύνοια, την υπεροπτική ανοχή του Δυνατού. Μια δουλειά, λίγα χρήματα, ένα αντάλλαγμα. Θα δεχτεί να βελτιώσει πρόσκαιρα τη θέση του και θα επιτρέψει στον βασιλιά, τον κυβερνήτη, τον πρωθυπουργό να συντηρήσει το εκάστοτε διεφθαρμένο καθεστώς του.

Ο απαίδευτος νους επιτρέπει την αθλιότητα, όσο εκείνη λειτουργεί υπέρ του. Με τον καιρό θα καμαρώσει κρυφά τη δύναμη της Εξουσίας και τη βαρβαρότητα που την συντηρεί. Όταν ο Δυνατός δεν έχει πια τα μέσα- το χρήμα και την επιρροή- για να τον κρατήσει πιστό, τότε αμέσως στρέφεται στον επόμενο Δυνατό. Σβήνει ξαφνικά με απαξία τη συμμετοχή και την ανοχή του στο θλιβερό παρελθόν. Γίνεται με θρασύτητα ο πιο σκληρός πολέμιος του παλαιού κι ο πιο πιστά οργισμένος ακόλουθος του καινούριου Δυνατού. Και παράλληλα με αυτόν τον φαύλο κύκλο της εξουσίας και τα σερνόμενα πλήθη του, ο απαίδευτος νους πάντοτε εντοπίζει τον αδύναμο.

Ο απαίδευτος νους συντρίβει τον αδύναμο. Ο πλούσιος τον φτωχό. Ο φτωχός τον ακόμα πιο φτωχό. Ο πιο φτωχός τον παρία. Ο παρίας τον ανέγγιχτο («the untouchables», η έσχατη κάστα στην Ινδία). Συχνά οι εξαθλιωμένοι γίνονται ακόμα πιο σκληροί απ’ τους βασανιστές τους – έτσι η Αδικία διαιωνίζεται.

Ο απαίδευτος νους πιστεύει. Ο θεός του είναι η Ισχύς. Αυτή είναι η ιερή του δύναμη. Μόνο αυτή μπορεί να αντιληφθεί. Μπορεί να περιφέρει λεκτικά έννοιες όπως η Αγάπη και η Ελευθερία, να τις περιγράφει, να τις κορνιζάρει με μεγάλα γράμματα, αλλά ποτέ δεν τις ενσωματώνει χωρίς αντάλλαγμα στη μικρή ζωή του. Μόνο μέσα στην επιφάνεια του συγκριτικού βαθμού βρίσκει νόημα. «Είμαι πιο καλός. Ο θεός μου είναι πιο καλός. Είμαι ανώτερος».

Ο απαίδευτος νους δεν ξαγρυπνά τις νύχτες. «Πώς έζησα σήμερα; Τι έκανα; Τι δεν έκανα;» «Μήπως αδίκησα κάποιον; Μήπως τον πόνεσα;». Δεν αναρωτιέται. Γιατί ο απαίδευτος νους είναι πάντοτε αδικημένος. Θιγμένος. Κι ,επομένως, πάντοτε δικαιολογημένος. Αυτός είναι ο αγαπημένος του ρόλος.

Ο απαίδευτος νους δηλώνει απερίφραστα και μεγαλόφωνα την ύπαρξη του. Είναι η παράλογη προβολή του πλούτου του, είναι η μίζερη προβολή της ατυχίας του, είναι η αλαζονική προβολή της τιμιότητάς του, της ηθικής του ανωτερότητας.

Ο απαίδευτος νους φοβάται. Φοβάται το Άγνωστο – δηλαδή τα πάντα. Δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, δεν έχει την πνευματική ζωή που θα γαληνέψει την άγνοιά του. Κι έτσι αρχετυπικά μετατρέπει το Άγνωστο σε καλό ή κακό θεό, σε δαίμονα ή προστάτη. Τελικά φοβάται και τα δυο.

Ο απαίδευτος νους δεν διστάζει ν’ αφεθεί στα πιο βάρβαρα ένστικτά του – γιατί είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί να κάνει. Η κάθε εποχή θα του δώσει συνθήματα/ επιχειρήματα για κάθε άθλιο εαυτό του.

Ο απαίδευτος νους πηγαίνει στο Σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνει τις πληροφορίες της εποχής του, διαβάζει, αποκτά πείρα, διδάσκει. Αλλά ποτέ δεν διδάσκεται.

Ο απαίδευτος νους ακολουθεί τυφλά την Αυθεντία του καιρού του. Συχνά ταυτίζει τον εαυτό του με την Αυθεντία.

Ο απαίδευτος νους ξέρει. Κατέχει την αλήθεια. Την Απόλυτη Αλήθεια. Δημιουργεί ένα σύννεφο, ένα νεφέλωμα ιδεοληψιών, προκαταλήψεων, στερεοτύπων κι απαράβατων κανόνων. Κρέμεται με υστερία πάνω απ’ το σύννεφο αυτό και πιστεύει πως τον σηκώνει ψηλά, πως μαζί πηγαίνουν βόλτα πάνω απ’ τις ζωές των άλλων πλασμάτων. Νιώθει θεός τους για μια μέρα – για μια ζωή. Πάνω στο σύννεφο κάνει περίεργες κινήσεις με το σώμα και τα χέρια του, λατρεύει ξύλα, χρυσάφια ,υφάσματα και ρούχα, φτιάχνει τελετές και καταναγκασμούς, αλλά αδυνατεί να πει μια καλημέρα – και να την εννοεί.

Ο απαίδευτος νους ζει μέσα μια διαρκή σύγχυση. Η Σύγχυση σημαίνει πάντοτε Σύγκρουση.

Ο απαίδευτος νους ζει μέσα σε μια διαρκή αντίφαση. Πολεμά στο όνομα της Ειρήνης, Σκοτώνει στο όνομα της Ζωής, Πονά στο όνομα της Αγάπης, Σκλαβώνει στο όνομα της Ελευθερίας, Αδικεί στο όνομα της Δικαιοσύνης, Παρανομεί στο όνομα του Νόμου, Καταστρέφει στο όνομα της Ύπαρξης.

Ο απαίδευτος νους έχει ως σημείο αναφοράς τους εχθρούς. Τους φαντάζεται, τους δημιουργεί, τους ελκύει.

Ο απαίδευτος νους ζει μέσα απ’ τους άλλους. Παραμονεύει. Χάνει χρόνο, απ τον ελάχιστο που διαθέτει στην ενσαρκωμένη ζωή του, για να ασχοληθεί με τα πλάσματα που πιστεύει πως κλέβουν κάτι από τον ζωτικό του χώρο. Δεν αντέχει τη μοναξιά της περισυλλογής. Δεν εμβαθύνει.

Ο απαίδευτος νους είναι ο Δικτάτορας. Του κράτους του, της ομάδας του, της οικογένειας, των παιδιών, των συντρόφων του, των φίλων, της καθημερινότητας.

Ο απαίδευτος νους κρίνει, δεν δημιουργεί.

Ο απαίδευτος νους δεν ζει στο παρόν. Θα στοιχημάτιζε και τη ζωή του για το τι έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια, έχει τη βεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρει τίποτα για το Τώρα.

Ο απαίδευτος νους δεν αναγνωρίζει το ταλέντο, την ομορφιά των άλλων.

Ο απαίδευτος νους δημιουργεί τη γραφειοκρατία. Αγαπά τους τύπους, γιατί δεν απαιτούν βαθύτερη αντίληψη της ζωής, δεν ζητούν κάποια πνευματική διαδρομή, είναι ευκόλως αναγνώσιμοι. Υπάρχουν εκεί, αμετακίνητα παρόντες, ένα έτοιμο εγχειρίδιο.

Ο απαίδευτος νους στηρίζει με τη σιωπή του κάθε φαύλο καθεστώς. Καταστρέφει με το θόρυβό του κάθε δημοκρατία. Γιατί ο λόγος του δεν είναι ποτέ απόσταγμα σκέψης. Βιάζεται να σωπάσει ή να επιβάλει τον λόγο του. Ο απαίδευτος νους είναι ανυπόμονος. Δεν έχει τον αυθορμητισμό ενός παιδιού, τη λαχτάρα του ερωτευμένου. Δεν κατανοεί τη στωικότητα, την καρτερικότητα, την αξία του λόγου και τη σοφία της σιωπής. Ζει σπασμωδικά, ακριβώς όπως σκέφτεται.

Ο απαίδευτος νους δεν έχει καμία εσωτερική ευγένεια. Ο αληθινά ευγενής άνθρωπος φαίνεται μόνο από τους τρόπους του απέναντι σε εκείνους, τους οποίους δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη.

Ο απαίδευτος νους δεν έχει χιούμορ. Λέει αστεία, γίνεται εύθυμος, σκωπτικός, πικρόχολος και χαιρέκακος. Αλλά δεν επιτρέπει να αγγίξει κανείς – ούτε λεκτικά- την κοσμοθεωρία του.

Ο απαίδευτος νους συγχωρεί τον εαυτό του. Όχι τους άλλους.

Ο απαίδευτος νους μπορεί να είναι μορφωμένος, σοβαρός, καλοντυμένος, να κατέχει φήμη κι αξιώματα, δύναμη, επιρροή και πλούτο. Ο απαίδευτος νους μπορεί να είναι αμόρφωτος, κακοντυμένος, χωρίς κοινωνική θέση κι αξιώματα. Σχηματίζει ομάδες , φράξιες, παρατάξεις, στρατούς, διαχωρισμούς. Οι περισσότερες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας ευνοούν τον απαίδευτο νου. Γιατί εκείνος βρίσκει πάντοτε το κατάλληλο έδαφος μέσα στις αυστηρές δομές, στις έτοιμες απαντήσεις, σε ιδεολογικά κατασκευάσματα και θρησκείες. Ο απαίδευτος νους είναι υπάκουος – ή οργανωμένα, κατόπιν προσταγής, ανυπάκουος. Ψάχνει πάντοτε για την πιο ασφαλή φυλακή και τη βαφτίζει ζωή του.

Ο απαίδευτος νους δεν ξέρει τι είναι η καλοσύνη ή η αγάπη άνευ όρων. Δε θα άντεχε ποτέ μια τέτοια αναρχία.


Ο απαίδευτος νους δεν αντέχει τα πλούτη του – γίνεται άπληστος.
Ο απαίδευτος νους δεν αντέχει τη φτώχια του – γίνεται κτήνος.


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΕΡΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Συνεχίζουν να θανατώνουν μαζικά σε θαλάμους αερίων αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο...

Παρά την παγκόσμια κατακραυγή και τις καταγγελίες που συνοδεύουν εδώ και χρόνια τη χρήση τέτοιων σκληρών μεθόδων αντιμετώπισης του μεγάλου αριθμού ανεπιθύμητων αδέσποτων ζώων (κυρίως σκύλων και γατών) σε όλο τον κόσμο και παρά τα όποια σημαντικά βήματα έχουν γίνει για τον περιορισμό ή ακόμη και την απαγόρευσή τους σε «ευαισθητοποιημένες» χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οι μέθοδοι μαζικής ευθανασίας ζώων με τη χρήση αναισθητικών αερίων μέσα... σε ασφυκτικά μικρούς θαλάμους εξακολουθούν παρ' όλα αυτά να υφίστανται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η εκτύλιξη της διαδικασίας είναι από τα πιο αποτρόπαια θεάματα που μπορεί να αντικρίσει κανείς, καθώς φέρνει στο νου οικείες – μέσα στην ανοικειότητά τους – εικόνες από τους θαλάμους αερίων των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Όταν δεν θανατώνονται το καθένα ξεχωριστά με ειδική ένεση, η οποία ρίχνει το ζώο νεκρό μέσα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή της χορήγησής της, οι μελλοθάνατοι σκύλοι και γάτες στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο κατά δεκάδες μέσα σε μεταλλικούς κάδους δύο το πολύ τριών τετραγωνικών μέτρων, οι οποίοι κλείνουν αεροστεγώς, μην επιτρέποντας στο δηλητηριώδες αέριο να διαφύγει από πουθενά.
Συνεχίζουν να θανατώνουν μαζικά σε θαλάμους αερίων αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο...Τα ζώα, σε κατάσταση ακραίου άγχους και πανικού, κλαίνε και χτυπιούνται στα τοιχώματα του κάδου, όχι όμως για πολύ: δέκα δευτερόλεπτα είναι ικανά για να μετατρέψουν αυτά τα άμοιρα πλάσματα σε μία άμορφη μάζα κουφαριών, τα οποία εν συνεχεία «απορρίπτονται» σε «σκουπιδιάρικο» με τον τρόπο που απορρίπτονται και όλα τα άλλα απόβλητα.

Οι διαμάχες γύρω από το την ορθότητα της μεθόδου είναι πολλές, ερχόμενες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης: από την Αυστραλία και την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ και αλλού. Τα βίντεο που ακολουθούν, μερικά πολύ πρόσφατα, έχουν ως στόχο την αφύπνιση του κοινού σχετικά με μία παράλληλη πραγματικότητα, η οποία λαμβάνει καθημερινά χώρα, μακριά από την ροή της τρέχουσας ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν...

Όποιος θέλει μπορεί να δει τα video 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Οι παιδόφιλοι έχουν σύμβολα για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία έχουν... κυκλοφορήσει σε κοσμήματα ακόμα και tatoo...
Kάποιο από αυτά τα σύμβολα μπορεί να το έχουμε σαν κόσμημα και εμείς (εν αγνοία μας) γιατί μας έκανε «κλικ» και μας άρεσε.

Δίνουμε άθελά μας στόχο!

Θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι γνωστούς και φίλοι , έχουν δεν έχουν παιδιά . Εκείνοι μπορεί να ενημερώσουν άλλους και η αλυσίδα να σώσει ένα παιδί. Πρέπει να παρατηρούμε τα πάντα.

Τα σύμβολα είναι:Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.

Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.

Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.

Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα.


ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

GLYPHOSATE: ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ MONSANTO.
Μια ακόμη νίκη για τη Monsanto στις ΗΠΑ. Πρόσφατη απόφαση του Οργανισμού Περιβαλλοντικής προστασίας αυξάνει τα επιτρεπόμενα όρια για ίχνη ζιζανιοκτόνων στις καλλιέργειες τροφίμων, σύμφωνα με το Reuters.Παρά τις αμέτρητες μελέτες που έχουν δείξει ότι τα εν λόγω φυτοφάρμακα συνδέονται άμεσα με ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, ο οργανισμός πήρε τη σχετική απόφαση την 1η Μαΐου και αναμένεται να την οριστικοποιήσει σύντομα.
Το εν λόγω χημικό λέγεται glyphosate και σύμφωνα με μελέτες έχει βρεθεί σε ανώτερα από τα επιτρεπόμενα όρια. Το glyphosate δημιουργήθηκε ως φυτοφάρμακο από τη Monsanto το 1970. Αργότερα η εταιρεία κατοχύρωσε τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους «Roundup Ready» με μεγάλη ανθεκτικότητα στο φυτοφάρμακο που προσβάλει τα αγριόχορτα και ζιζάνια που απειλούν τη σοδειά. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι επιστήμονες συνδέουν την εν λόγω χημική ουσία με κρούσματα καρκίνου οι επικριτές της απόφασης αναφέρουν ότι μπορεί να είναι περισσότερο επιζήμια παρά ωφέλιμη.
Μόλις τον περασμένο μήνα, το Ινστιτούτο Cornucopia ανακοίνωση μια μελέτη που δείχνει ότι το glyphosate «έχει αυξημένες επιδράσεις στην ανθρώπινη ορμόνη από την οποία εξαρτάται ο καρκίνος του μαστού». Ο Ντον Χάμπερ, καθηγητής Φυτοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue, πραγματοποίησε μια μελέτη που δείχνει ότι «η ουσία Glyphosate αντλεί τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά των ζωντανών οργανισμών, δηλαδή αφαιρεί την πιο θρεπτική αξία των τροφίμων».
Στο παρελθόν, η Monsanto υπερασπίστηκε τη χρήση της χημικής ουσίας. «Είμαστε πολύ σίγουροι για την μακρά προϊστορία που έχει το glyphosate, καθώς έχει μελετηθεί εκτενώς» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Monsanto Τζέρι Στάινερ, σχετικά.

Χημικό glyphosate

Το Glyphosate είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στη σύσταση των ζιζανιοκτόνων παγκοσμίως. Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις και ευρεία καταστροφή της χλωρίδας.
Η γνωστή με την εμπορική ονομασία Roundup δραστική ουσία χρησιμοποιείται σήμερα ευρύτατα σε γενετικές μεθόδους καλλιέργειας. Τα φυτά αυτών των καλλιεργειών είναι θεωρητικά ικανά να αντιστέκονται στην αρνητική επίδραση του Glyphosate.
Πρόσφατες έρευνες κάνουν λόγο για σοβαρές ενδείξεις σχετικά με τερατογενέσεις, μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό, καθώς και διατάραξη της διατροφικής αλυσίδας, που μειώνει την βιοποικιλότητα. Άνθρωποι, θηλαστικά ζώα και πουλιά φαίνεται ότι μπορούν να υποστούν βλάβες εξαιτίας του.
Οι βιοχημικές ιδιότητες του Glyphosate μάλιστα καθιστούν σύμφωνα με τα στοιχεία τα φυτά επιρρεπή σε ασθένειες καταστρέφοντας παράλληλα τις θρεπτικές ουσίες του εδάφους.

Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν ληφθεί υπόψη μέχρι τώρα στις Ευρωπαϊκές χώρες
ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΠΑΟΚ-ΑΡΗ.

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη -Σοβαρά επεισόδια οπαδών ΠΑΟΚ – Αρη και 51 συλλήψεις

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του φιλικού αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ, ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου του βορρά και του Αρη.

Η αστυνομία προχώρησε σε 51 συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 14 ως 31 ετών, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Τις βραδινές ώρες χθες 21χρονος, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πόντου και Πασσαλίδη στη Καλαμαριά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εξωτερικά από Σύνδεσμο Φιλάθλων ομάδας της Θεσσαλονίκης, με χρήση σωματικής βίας, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Επίσης ανωτέρω ομάδα ατόμων από τον εξώστη του δευτέρου ορόφου της οικοδομής που στεγάζεται ο ανωτέρω σύνδεσμος, εκσφενδόνιζαν γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα κατά διερχομένων πολιτών και οχημάτων που έκριναν ότι είναι φίλαθλοι αντιπάλων ομάδων.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν στον εξώστη του ανωτέρω συνδέσμου και την ταράτσα της οικοδομής,. Ειδικότερα, τα άτομα αυτά από κοινού και με ενωμένες δυνάμεις, εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα όπως, πέτρες, ξύλα, τούβλα, γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις (4) αστυνομικοί.

Στη συνεχεία παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στους χώρους των γραφείων του εν λόγω συνδέσμου καθώς και έλεγχοι σε άτομα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερθέντων πενήντα ένα (51) ατόμων, που συμμετείχαν στις παραπάνω ενέργειες. Ακόμη βρεθήκαν και κατασχεθήκαν:

Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα,

Ένα (1) μαχαίρι,

Δύο ναυτικά καπνογόνα και

Επτά (7) ναυτικές φωτοβολίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».
ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ήταν ένας φυσιολάτρης, που είχε πάει βόλτα στην εξοχή. Κάποια στιγμή όμως ήθελε να χέσει. Έψαξε λοιπόν να βρει ένα μέρος για να ξελαφρώσει. Βλέπει λοιπόν μια λιμνούλα. Πηγαίνει εκεί κοντά, πίσω από κάτι θάμνους, κατεβάζει το παντελόνι του και τα κάνει. Φεύγοντας, ακούει πίσω του :

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Κολαστήρια ψυχών στον Πειραιά - Πώς δρούσε το κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ)
Μετά από πολύμηνες έρευνες, σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές και τη συνδρομή της EUROPOL και των Αμερικανικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2013 ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία "ΑΚΡΟΠΟΛΗ", σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 18 άτομα, από τα οποία τα 16 μέλη της οργάνωσης και δύο για διάφορα αδικήματα.

Δεκαεννέα ακόμη άτομα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώθηκαν είκοσι θύματα εμπορίας ανθρώπων - δεκατέσσερις αλλοδαπές γυναίκες και έξι αλλοδαποί άνδρες.

Οι δουλέμποροι κρατούσαν σε διαμέρισμα στον Πειραιά τους αλλοδαπούς, υπήκοοι Δομινικανής Δημοκρατίας.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών σε δώδεκα οικίες και προσήχθησαν δεκάδες άτομα για να εξετασθούν.

Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως προσωρινό χώρο διαμονής των αλλοδαπών, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος και βρέθηκαν οχτώ γυναίκες θύματα, εμπορίας ανθρώπων.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στενή συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές, μέσω του διαύλου της EUROPOL, κυρίως στο επίπεδο της πληροφοριακής κάλυψης και της ανταλλαγής στοιχείων, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των Αμερικανικών Αρχών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνική εγκληματική οργάνωση. Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν:

* στην παράνομη διακίνηση υπηκόων Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα,
* στο εμπόριο ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των διακινούμενων ατόμων,
* στην πλαστογραφία διαβατηρίων και ταυτοτήτων των Ισπανικών Αρχών, με τη χρήση των οποίων διευκολύνονταν η παράνομη διακίνηση των ατόμων, και,
* στη νομιμοποίηση των εσόδων της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Τα θύματα και πώς έπεφταν στη φάκα εκμετάλλευσης

Η οργάνωση είχε διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ διέθετε εσωτερική διάρθρωση και αποκεντρωμένη λειτουργία, υπό την μορφή τεσσάρων τομέων-πυρήνων, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Τα μέλη του πρώτου πυρήνα είχαν σαν αποστολή να εντοπίζουν άτομα στη Δομινικανή Δημοκρατία με δεινή οικονομική κατάσταση και να τα πείθουν να μεταβούν στην Ισπανία, με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Για να δελεάσουν ακόμα περισσότερο τα υποψήφια θύματά τους, πρόβαλαν τον αληθοφανή ισχυρισμό ότι στην Ισπανία μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν εύκολα λόγω της κοινής γλώσσας.

Για την πραγματοποίηση του ταξιδιού σωτηρίας το οποίο τους υπόσχονταν, κάθε άτομο κατέβαλε το χρηματικό ποσό των πέντε έως έξι χιλιάδων ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούσε προϊόν δανεισμού από συγγενείς και οικεία πρόσωπα, και στη συνέχεια μετέβαιναν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, αφού τα μέλη της οργάνωσης διεκπεραίωναν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για το ταξίδι.

Στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του δεύτερου πυρήνα, αποστερούσαν την ελευθερία κίνησης των θυμάτων τους με την αφαίρεση των διαβατηρίων τους, και αφού τα παραποιούσαν, ώστε να μην φαίνεται η σφραγίδα εισόδου στην Τουρκία, τα ταχυδρομούσαν στην Ελλάδα.

Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματά σαράντα έως και εκατό ευρώ ημερησίως, για έξοδα διαμονής, και, σε περίπτωση αδυναμίας, τα εξανάγκαζαν, είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά την επικείμενη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.

Τα μέλη του τρίτου πυρήνα, παραλάμβαναν τα διακινούμενα άτομα στη Χώρα μας και τα μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου αφού τα εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι, προέβαιναν στη κατάρτιση ή τη νόθευση διαβατηρίων ή ταυτοτήτων Ισπανικών Αρχών. Απαιτούσαν μάλιστα ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κατέβαλλαν, είτε συγγενείς των διακινούμενων ατόμων από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με εμβάσματα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, είτε, εφόσον επρόκειτο για γυναίκες θύματα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε κρυφούς οίκους ανοχής, με πελάτες που οι ίδιοι έβρισκαν.

Στην περίπτωση που τα θύματα συλλαμβάνονταν από τις Αστυνομικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη Χώρα μας, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους υποδείκνυαν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.
Στη συνέχεια, και αφού είχαν πλέον εφοδιάσει τα θύματά τους με πλαστά Ισπανικά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα προωθούσαν αεροπορικώς στην Ισπανία, έχοντας όμως εκδώσει εισιτήρια με τελικό προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να παραπλανούν τις αρχές και τους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Για τη διαμονή στην Ελλάδα και τα εισιτήρια απαιτούσαν και πάλι υπέρογκα χρηματικά ποσά, και, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής, εξανάγκαζαν τα θύματά τους στην εκπόρνευση.

Στο τελικό προορισμό τους στην Ισπανία, τα θύματα, εξαναγκάζονταν από τα μέλη του τέταρτου πυρήνα, να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν η εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, παρακρατούσαν τα γνήσια διαβατήρια των θυμάτων που παραλάμβαναν ταχυδρομικά από την Τουρκία

Με τη μεθοδολογία αυτή εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση, έχει διακινήσει μέσω Τουρκίας, κυρίως στην Ισπανία, αλλά και την Ιταλία, εκατοντάδες άτομα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο δραστηριοποίησης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της απέστελλαν τα παραποιημένα διαβατήρια των θυμάτων, είτε από τον Άγιο Δομίνικο σε συνεργάτες τους στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, κυρίως μέσω διαφόρων εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε απ’ ευθείας από τον Άγιο Δομίνικο στην Ελλάδα, μέσω Η.Π.Α.

Σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες Αρχές, διαπιστώθηκε ότι τα δέματα που αποστέλλονταν από τον Άγιο Δομίνικο στην Ελλάδα, διέρχονταν μέσω των Η.Π.Α, όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που περιέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτά κατάσχονται. Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα δέματα, τα όποια διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά είκοσι πέντε πλαστά διαβατήρια, εννέ πλαστές ταυτότητες, δυο πλαστές VISA και τρεις πλαστές άδειες οδήγησης, διαφόρων χωρών.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, συγκεκριμένα τα χρηματικά ποσά που τα μέλη της απαιτούσαν και εισέπρατταν ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά των διακινούμενων αλλοδαπών και την κατάρτιση πλαστών εγγράφων με τα οποία τους εφοδίαζαν, διακινούνταν μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα, μέσω πολυεθνικών εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι, άπο το 2011, διακινήθηκε το χρηματικό ποσό των 535.000 Ευρώ τουλάχιστον.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων σαράντα πέντε ευρώ,
- εβδομήντα επτά κινητά τηλέφωνα,
- είκοσι πέντε κάρτες SIM ,
- έντεκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- δύο σκληροί δίσκοι,
- μία φορητή μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων,
- δύο φωτογραφικές μηχανές,
- έντεκα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,
- είκοσι τρία ταξιδιωτικά έγγραφα και δεκαεπτά φωτογραφίες τρίτων προσώπων,
- πλήθος παραστατικών εταιρίας ταχυμεταφορών και των εταιριών ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων,
- αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης τρίτων προσώπων,
- πλήθος φωτοαντίγραφων ταυτοτήτων και υπεύθυνων δηλώσεων τρίτων προσώπων και
- πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ. ΕΙΧΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥΣ.

Σοκ στην Κοζάνη: Είχε μάνα και γιο δεμένους με αλυσίδες
Κλειδωμένους με αλυσίδα και λουκέτο μέσα σε σπίτι-τρώγλη της Κοζάνης, όπου ζούσαν, ανάμεσα σε στοίβες σκουπιδιών και ακαθαρσίες ζώων, βρήκαν χθες αστυνομικοί και υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας της πόλης μία γυναίκα και τον 32χρονο γιο της.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο σύζυγο και πατέρα της οικογένειας, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράνομη κατακράτηση.

Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις υπηρεσίες πρόνοιας και υγιεινής, τόσο του δήμου όσο και της πρώην νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Κάτοικοι και αρμόδιες αρχές της πόλης κάνουν λόγο για περιθωριακά άτομα με προβληματική συμπεριφορά, διαβεβαιώνουν ωστόσο πως δεν πρόκειται για περίπτωση Κωσταλέξι, αφού έχουν δει τη γυναίκα και τον γιο να κυκλοφορούν στους δρόμους.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΩΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ.

Γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια
Μπροστά σε ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο βρέθηκαν οι γιατροί που έφεραν στον κόσμο ένα μωρό με δύο κεφάλια στην επαρχία Τονκ της Ινδίας.

Το νεογέννητο αγόρι ανήκει σε μια κατηγορία παιδιών που καλείται conjoined dicephalic parapagus twins. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά αυτά γεννιούνται νεκρά. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις το μωρό έχει εκτός από δύο κεφάλια, δύο νευρικά συστήματα και δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη. Οι εξετάσεις συνεχίζονται ώστε οι γιατροί να διακριβώσουν ποια άλλα όργανα είναι μοναδικά και ποια είναι διπλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Προσοχή: Επικίνδυνες τηλεοράσεις τραυματίζουν μικρά παιδιά
Ναι πολύ καλά διαβάσατε στον τίτλο. Και όταν λέμε τραυματίζουν, δεν εννοούμε τον ψυχικό τους κόσμο από τα προγράμματα που δείχνουν και που βλέπουν τα μικρά παιδιά, αλλά τα τραυματίζουν στην κυριολεξία, σωματικά. Το πως και το γιατί διαβάστε το αμέσως σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Έρευνα παιδιάτρων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό pediatrics, διαπίστωσε ότι κάθε 30 λεπτά, ένα μικρό παιδί στις ΗΠΑ, τραυματίζεται από μια τηλεόραση. Όχι, δεν κυκλοφορούν “τηλεοράσεις- δολοφόνοι” στην Αμερική, αλλά οι παιδίατροι επισήμαναν ότι η νέας τεχνολογίας επίπεδες τηλεοράσεις και δεν έχουν καλή ευστάθεια όταν βρίσκονται σε κάποιο έπιπλο, αλλά συχνά πυκνά δεν είναι τοποθετημένες σε σημεία που να μην τις φθάνουν παιδιά.

Το παιδάκι λοιπόν που βλέπει ένα τετράγωνο κουτί να εκτοξεύει ήχους και χρώματα, θέλει να το πιάσει και στην προσπάθεια του αυτή, καθώς πιάνει την τηλεόραση εκείνη πέφτει πάνω του και το τραυματίζει. Μάλιστα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 55% των τραυματισμών οφείλονται σε τέτοιες πτώσεις και αφορούν παιδάκια που δεν έχουν συμπληρώσει τον 18ο μήνα ζωής.

Ένα μικρό παράδειγμα: Το 1990, 5.455 παιδιά μεταφέρθηκαν στα επείγοντα των νοσοκομείων τραυματισμένα από συσκευές τηλεόρασης που έπεσαν πάνω τους. Το 2011- 12 ο αριθμός των τραυματισμών εκτοξεύτηκε στις 12.500. Δεν είναι όμως μόνο οι πτώσεις. Τέσσερα στα 10 παιδιά τραυματίζουν τα χεράκια τους επειδή προσπάθησαν να χτυπήσουν μια συσκευή, ή απλά να την αγγίξουν. Πάντως σύμφωνα με την έρευνα, μόνο 3 στα 100 παιδιά τραυματίστηκαν τόσο βαριά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Οι επιστήμονες επιχείρησαν να εντοπίσουν τα αίτια των τραυματισμών. Έτσι, κατάληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι πλέον σήμερα κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον μια τηλεόραση. Επίσης στην πλειοψηφία τους στα σπίτι, υπάρχει τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, άρα το παιδί έχει περισσότερη άνεση και ευκολότερη πρόσβαση στις συσκευές. Μάλιστα στο 55% οι τηλεοράσεις είναι τοποθετημένες σε λάθος σημεία και με ένα απλό σπρώξιμο, είναι εύκολο να πέσουν.

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

1
Η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε – Мусомище έχει στολιστεί με τον ήλιο της Βεργίνας, δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Σόφιας, Μποτζιντάρ Ντιμίτροφ.
«Είχα αποφασίσει, εδώ και καιρό να μην σχολιάζω με δηλώσεις μου σε ηλιθιότητες, αλλά
οι πράξεις και οι κραυγές από το ‘OMO Ilinten’ νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο για σχολιασμό».
«Έτσι- συνεχίζει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους- έμαθα με έκπληξη ότι η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε είναι γεμάτη με Ηλιους της Βεργίνας. Ο ήλιος της Βεργίνας είναι ένα ειδωλολατρικό ηλιακό σύμβολο και δεν το είχαν μόνον οι αρχαίοι Μακεδόνες, αλλά και οι αρχαίοι Θράκες. Έχει βρεθεί στην ανατολική Βουλγαρία σε τάφο στο θρακικό πέλαγος, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.Το να δημιουργούμε ειδωλολατρικά σύμβολα στην Χριστιανική Εκκλησία είναι ιεροσυλία και μπορεί πραγματικά να γίνει μόνο με την καπήλευση του χριστιανισμού σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πολιτικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

«Να συνεχίσω με το ίδιο πνεύμα. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή των Σκοπίων ένας πλούσιος χορηγός έχτισε εκκλησία στην οποία έβαλε εικόνες των Μακεδόνων βασιλέων Φιλίππου και Αλεξάνδρου, τους οποίους δήλωσε ως αγίους.

Εκεί μπορεί να δει κανείς μεγάλες εικόνες του Αγίου Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Φιλίππου της Μακεδονίας.

1

Είναι σαφές το γεγονός ότι η Εκκλησία των Σκοπίων δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, και η ίδια, δεν είναι αντίθετη σε αυτές τις βλασφημίες προς τη χριστιανική πίστη και στους αγίους της Εκκλησίας», είπε ο Ντιμίτροφ.
ΠΗΓΗ...newsbomb.gr

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΣ.


1Τού μακαριστού Αρχιμ. π. Μάρκου Κ. Μανώλη

Οι Άγιοι Άγγελοι θα δεχθούν την παρθένο, οι Άγιοι Απόστολοι θα δεχθούν την απόστολο και οι Άγιοι Μάρτυρες θα υποδεχθούν την μάρτυρα.

Όλοι στο πρόσωπο της ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, που εορτάζομε, πρόκειται να συνδυάσουν αυτά τα τρία μεγάλα και θαυμαστά, ότι δηλαδή υπήρξε παρθένος και ακόμη δεν κράτησε τον θησαυρό της πίστεως μόνο διά τον εαυτόν της, αλλά εργάσθηκε μέσα σε πολύ μεγάλες δυσκολίες τον 2ο αιώνα μετά Χριστόν, μέσα στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας, διά να λάμψη η αλήθεια του Χριστού μας, το φως του Ευαγγελίου και σε άλλες ψυχές και έτσι ανεδείχθη και Απόστολος και εν τέλει επεσφράγισε αυτήν την ωραία, την αγγελική, την καθαρά και πνευματικότατη ζωή με το αίμα του μαρτυρίου, ώστε να αναδειχθή και μάρτυρας. 
Έτσι εξηγείται όλη αυτή η αγάπη, όλη η αφοσίωση των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών προς το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής. Είναι αδύνατον να μη συγκινηθή ευσεβής ψυχή από τους αγώνες, από την παρθενία, από τον ζήλο για την διάδοση του Αγίου Ευαγγελίου και από το μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής και επειδή αξιώθηκε αυτών των μεγάλων δωρεών έλαβε η Αγία Παρασκευή από τον δίκαιο και απροσωπόληπτο Θεό τόσον όταν ευρίσκετο σ᾽ αυτήν την ζωή όσον και μετά την κοίμησή της την χάρη των ιαμάτων, να κάνη πλήθος θαυμάτων και ιδιαιτέρως να θεραπεύη τους πάσχοντες από ασθένειες των οφθαλμών.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέγει ότι η Αγία Παρασκευή είναι παράδειγμα για εκείνες τις ψυχές, που έφεραν τα εκατό. Όπως δηλαδή ρίχνουμε ένα σπόρο μέσα στην γη, ένα σιτάρι και περιμένουμε να βλαστήση να φέρη, πολλαπλάσιο καρπό και άλλος φέρει τα τριάκοντα, άλλος φέρει τα εξήκοντα και άλλος φέρει τα εκατό, στην προκειμένη περίπτωση η ευσέβεια, η αγάπη και η αφοσίωση της Αγίας Παρασκευής στον Κύριό μας έφερε τον εκατονταπλασίονα καρπό. Είναι έξοχος πραγματικά η περιγραφή, που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός διά την Αγία Παρασκευή, πως δηλαδή εκείνη αγωνίσθηκε. Ήτο βεβαίως παρθένος, αλλά δεν ήταν απλώς ένα τυχαίο γεγονός, αλλά καρπός της ταπεινώσεως και της ευλογίας του Θεού.

“Μείνασα ορφανή”, μας λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, “εμοίρασε όλη της την περιουσία στους φτωχούς και μ᾽ αυτά αγόρασε τον παράδεισο και μετεχειρίζετο ως φτιασίδια τα δάκρυα ενθυμουμένη τας αμαρτίας της. Ως σκουλαρίκια είχε τα ώτα της ανοικτά, διά να ακούη τας Αγίας Γραφάς. Ως κορδόνι είχε τας πολλάς νηστείας, όπου έκαμνον τον λαιμόν της και έλαμπε ως ο ήλιος. Ως δακτυλίδια τους κόμβους των δακτύλων της από τας πολλάς μετανοίας, όπου έκαμνε. Ως χρυσούν ζωνάριον την παρθενίαν, όπου εφύλαξεν εις όλην της την ζωήν. Ως φόρεμα την εντροπήν, όπου είχε εις τον εαυτόν της και ο φόβος του Θεού, όπου την εσκέπαζε. Έτσι εστολίζετο η αγία.

Ανίσως και είναι κανένα κορίτσι και θέλει να στολίζεται, ας στοχασθή τι έκαμνε η αγία και να κάμνη και εκείνη αν θέλη να σωθή». Αυτή, αδελφοί μου, θα μπορούσε να πη κανείς είναι η καλλιτέρα τιμή και μίμηση της Αγίας Παρασκευής, ότι δηλαδή, όπως εκείνη μέσα σε δύσκολες, πάρα πολύ δύσκολες περιπτώσεις και καιρούς εφύλαξε την παρθενία της, έζησε τον αγνό και παρθενικό βίο, έτσι καλούμεθα και εμείς με τους τρόπους, που ακούσαμε προηγουμένως, τους ασκητικούς τρόπους, που ακούσαμε από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό να αγωνισθούμε είτε μέσα στην συζυγική ζωή είτε στην μοναχική και παρθενική ζωή, για να φυλάξουμε σωφροσύνη, για να φυλάξουμε καθαρότητα ζωής, για να μπορούμε να δούμετο πρόσωπο του Κυρίου μας. Παράλληλα όμως, όπως η αγία αγωνίσθηκε για να δοθή, για να μεταφερθή, για να μεταλαμπαδευθή αυτή η πίστη σε άλλες ψυχές, έτσι καλούμεθα και σήμερα, που μολονότι έχουν περάσει δέκα οκτώ αιώνες από τότε που έζησε και εμαρτύρησε η Αγία Παρασκευή, όμως δυστυχώς μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει πολύ με την εποχή της και έχομε μια οπισθοχώρηση και αποχριστιανισμό και νεοειδωλολατρία, όπως ήταν κατά την εποχή της Αγίας Παρασκευής. Δι᾽ αυτό είναι επιβεβλημένο και με το παράδειγμα και με τον λόγο να φέρουμε την αλήθεια του Ευαγγελίου…

Έτσι, εάν ζούμε με αυτές τις προϋποθέσεις θα είναι πράγματι η χάρη του Κυρίου μέσα μας πλούσια, για να μας ενισχύη και στις δύσκολες ώρες της καλής ομολογίας. Καί είναι ανάγκη και στις σημερινές ημέρες να ακούγεται και να αντηχή ο λόγος ο πνευματικός, ο παρηγορητικός, να δίδεται η μαρτυρία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ενώπιον των ανθρώπων, το σημείο του Τιμίου Σταυρού, όταν περνάμε από τις Εκκλησίες, η προσευχή μας, όταν καθώμαστε να φάμε, η προσευχή μας όταν σηκωνώμεθα ή όταν πρόκειται να κατακλιθούμε, είναι πράγματι σημεία της καλής ομολογίας.

Ακόμη οι αγώνες για την υπεράσπιση της πίστεώς μας στις επιθέσεις που γίνονται από τους αντιχρίστους, από τους αιρετικούς, από όλους εκείνους τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, τους προτεστάντες, τους παπικούς ή και τους γκουρού και τις άλλες ψευδοθρησκείες, που μας έρχονται από την Ανατολή, θα είναι μία βακτηρία πραγματικά κατάλληλος για την καλή ομολογία η μίμηση της Αγίας Παρασκευής. Είθε και εμείς να ζηλέψουμε κατά κάποιο τρόπο αυτό το ωραίο τρίπτυχο, το οποίον είχε η Αγ. Παρασκευή: την παρθενία, τον ζήλο για την διάδοση του Αγίου Ευαγγελίου, την αποστολικότητα και την καλή ομολογία των μαρτύρων και με τις πρεσβείες της να αξιωθούμε και εμείς καλού τέλους, καλής ομολογίας και της Ουρανίου Βασιλείας. Αμήν.

* Ομιλία εις τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Διονύσου 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...