Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

Νικημένος

Μία Ελλάδα κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων να ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας. Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο. Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα.

Από κάτω ένας λαός ζει σε μία άλλη γη. Στην Γη των Ψυχοφάγων. Η υποψία περηφάνιας που μπορεί να είχε ο καθένας γκρεμίζεται από τον πιο ρηχό γκρεμό του πλανήτη: τον ενδιάμεσο. Το ανθρωποειδές που σε συνδέει με την εξουσία και που θα σε βοηθήσει να «τρυπήσεις» τιμολόγια, να σου βρει «πόρτα» για την επιδότηση, να δώσει μία θέση στο παιδί σου για το δημόσιο. Το πολιτικό μας Εγώ είναι πλέον χωρισμένο στα δύο: στην υπερηφάνεια και στην επιβίωση. Αυτός ο λαός δεν έχει πλέον σύντροφο να κατέβει στο δρόμο και έχει αφήσει τον εαυτό του έξω από την κρεββατοκάμαρα γιατί δε μπορεί να ονειρεύεται πια.

Λιγδοπλυμμένα ανθρωπάκια περνούν κάθε μέρα από τα «παράθυρα» των τηλεοράσεων λέγοντας κάθε ασυναρτησία τους κατέβει. Λογαριασμοί διοικητών οργανισμών, υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, μοσχοπλυμμένων δημοσιογραφίσκων, συζύγων πολιτικών που φαντάζουν σαν την προίκα της πριγκήπισσας Σοφίας, γίνονται στα αφτιά του λαού κινέζικο βασανιστήριο.

Αποσβολωμένοι και χωρίς καμία επιλογή αντίδρασης βλέπουμε το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου μας και αντί να κλείσουμε την τηλεόραση, κλείνουμε το κλιματιστικό μήπως και μειώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ. Και εκεί που θέλεις να νιώσεις ίσος με τον συνδικαλιστή που επιτίθεται στον πολιτικό on air υπερασπιζόμενος τα δικά σου δικαιώματα, βλέπεις στα μάτια του την κρυμμένη επιθυμία για το βουλευτιλίκι και θέλεις να γίνεις αντάρτης για μια φορά στην ζωή σου. Να πάρεις τα βουνά, να πάρεις ένα όπλο και να ουρλιάξεις για την περηφάνεια που έχεις ακόμη μέσα σου. Μα ξαφνικά θυμάσαι ότι αυτή την περηφάνεια την «πούλησες» το πρωί σε έναν υπάλληλο για να μειωθεί το πρόστιμο της εφορίας για να μη χάσεις το σπίτι σου. Κάνεις πίσω... φοράς τις πιτζάμες που αγόρασες στο συνοικιακό κινέζικο εμπορικό, τις παντόφλες που πήρες μόλις 3 ευρώ μετά από μισή ώρα παζάρι, ζεσταίνεις να φας τις μπριζόλες με μόνο 4 ευρώ το κιλό από το μεγάλο super market που ήρθε στην γειτονιά, κοιτάς τον έρωτα της ζωής σου να αποκοιμιέται κατάκοπος στην τιμή ευκαιρίας πολυθρόνα που αγόρασες πρόπερσι και βάζεις το παιδί σου στην κούνια που αγόρασαν οι γονείς σου με 12 μηνιαίες δόσεις. Είναι η στιγμή της κάθε μέρας που νιώθεις λαός, δηλαδή νικημένος.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ!

Κοίτα ποιος μιλάει ρε!  [ένα σύντομο -μα πολύ σύντομο!- διήγημα]
Εκεί στην άκρη του δρόμου, εκεί, δίπλα άπ' το περίφημο ζαχαροπλαστείο του κ. Μισέλ με τις μπαγιάτικες δίπλες, στον υψηλότερο όροφο εκείνης της τεράστιας πολυκατοικίας με τα κατάφυτα μπαλκόνια [για είσοδο έχει έναν φροντισμένο κήπο που μοιάζει περισσότερο με παρκάκι] εδράζεται η ακριβοθώρητη λέσχη των πολύ πολύ έξυπνων. 

Μπορείς να γίνεις μέλος αυτής της ξεχωριστής λέσχης μόνο αν το I.Q. σου είναι από 165 βαθμούς και άνω.

Στο διαμέρισμα συνήθως επικρατεί η ησυχία μιας βιβλιοθήκης όμως τον τελευταίο καιρό -όπως μου επιβεβαίωσαν και κάποιοι άπ' τους γείτονες- επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Η διασάλευση της συνηθισμένης τάξεως προέκυψε όπως φαίνεται από ένα απλό μαθηματικό προβληματάκι. Οι ανανεωμένες μετρήσεις ευφυΐας κατέδειξαν πως τα 47 από τα 92 μέλη της λέσχης έχουν I.Q. από 175 βαθμούς και άνω.

Και όπως θα μπορούσε να προβλέψει κι ένας οποιοσδήποτε ηλίθιος, οι νυν αναβαθμισμένοι θέλουν τώρα να δημιουργήσουν τη δική τους λέσχη αλλά οι νυν υποβαθμισμένοι αντιδρούν εντόνως καθότι δυσκολεύονται να χωνέψουν την ειρωνεία του πράγματος.


Χθες το μεσημέρι, όταν τα πνεύματα είχαν κορώσει για τα καλά αδιαφορώντας για το ακατάλληλο της ώρας, λίγες στιγμές προτού αρχίσουν τα σπασίματα και οι βρισιές που ανάγκασαν την γηραιά γειτόνισσα να καλέσει την αστυνομία [δεν μπορούσε να παρακολουθήσει απερίσπαστα τον Mr. Bean στην τηλεόραση] , λίγο πριν εκείνη την μεγαλειώδη επέμβαση των ειδικών δυνάμεων που τους πήραν όλους σούμπιτους στα κεντρικά σπάζοντας, μεταξύ άλλων, και μια πόρτα ανεκτίμητης εικαστικής αξίας, ακούστηκαν οι εξής βαριές κουβέντες:

«Πρόκειται περί τρομερού σκανδάλου κυρίες και κύριοι. Όπως φαίνεται, κάποιοι εδώ μέσα έχουν λησμονήσει την αξία της ταπεινοφροσύνης. Ανήκουστα πράγματα! Από που να πρωτοξεκινήσω; Τι να πρωταναφέρω; Με τη δική σας λογική, οι έχοντες 174 βαθμούς μένουν έξω από τη νέα λέσχη!» 

«Πρώτα πρώτα, εσείς που φωνάζετε κύριε δεν έχετε καν 174 βαθμούς. Δεν ξεπερνάτε καν το ψυχολογικό όριο των 170 βαθμών. Εδώ το έχω το χαρτί με τ' αποτελέσματά σας. Λέει... 169 βαθμούς» φώναξε ο αντίδικος.

«Κύριε, φαίνεται να ξεχνάτε πως δεν υπάρχει από πάνω όροφος άπ' τον δικό μας στην πολυκατοικία» 

«Υπάρχουν όμως άλλες πολυκατοικίες. Και ναι, ναι, μένουν έξω όπως έξω άπ' τη λέσχη μας όπως έξω έμειναν όσοι είχαν μέχρι 164 βαθμούς. Οι κανόνες είναι κανόνες. Και δεν θυμάμαι να διαμαρτυρόσασταν τότε για όσους είχαν μείνει έξω από τη λέσχη μας» 

«Μα αυτό είναι ηλίθιο!» 

- «Κοίτα ποιός μιλάει!»

Μετά κάπως έσπασε ένα βάζο, κάποιος ούρλιαξε «αλήτες», κάποιος άλλος φώναξε «ηλίθιοι» και στο διαμέρισμα εκπυρσοκρότησαν οι ήχοι που τόσο συχνά συνοδεύουν τα στημένα ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Ο άνθρωπος που, καίτοι γείτονας, μου διηγήθηκε τα παραπάνω με μια δυσανάγνωστη χαρά, υποσχέθηκε να με ξανασυναντήσει την επόμενη εβδομάδα για να μου πει πως τελείωσε η ιστορία.
Όταν ολοκλήρωσε τον καφέ του, απομακρύνθηκε χασκογελώντας και σιγομουρμουρίζοντας...

«Άκου εκεί... ''κοίτα ποιός μιλάει'' χοχοχό, τους ηλίθιους!»

«Ναι, ναι, κοίτα ποιός μιλάει ρε» σκέφτηκα εγώ χαμογελώντας ειρωνικά κι έπειτα, αιφνιδιασμένος άπ'τον ίδιο μου τον εαυτό μου, γούρλωσα τα μάτια και παρήγγειλα μια
σόδα.


Σωτήρης Ανέστης





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ.

1
-Γέροντα, πως γίνεται, ένώ νιώθω την αδυναμία μου, να δικαιολογούμαι;

Δεν  ένιωσες  την  αδυναμία  σου,  γι’  αυτό  δικαιολογείσαι.  Αν  την  είχες  νιώσει,  δεν  θα δικαιολογούσες τον εαυτό σου. Αγαπούμε τον εαυτό μας δεν θέλουμε να δυσκολευτούμε, δεν αγαπούμε  τον  κόπο.  Θέλουμε  πολλές  φορές  χωρίς  κόπο  να  αποκτήσουμε περιουσία. Τουλάχιστον  να  αναγνωρίσουμε ότι, έτσι όπως αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, δεν πάμε καλά πνευματικά και να ταπεινωθούμε. Άλλα ούτε κόπος ούτε αναγνώριση υπάρχει.

- Μπορεί κάποιος να μελέτα, να εξετάζη τον εαυτό του και να τον δικαιολογή;

Όποιος μελετά  σωστά  τον  εαυτό  του  δεν  τον  δικαιολογεί.  Καί  βλέπεις,  είναι μερικοί έξυπνοι,  τετραπέρατοι,  που  κάνουν  τελικά  τις  μεγαλύτερες  ανοησίες.  Γιατί  είναι  και  το βόλεμα. Πως με βολεύει, πως με εξυπηρετεί εμένα.

- Γέροντα, αυτός που δικαιολογείται δεν βλέπει τις πτώσεις του στον αγώνα;

Ο,τι και αν κάνη, τον ξεγελά ο διάβολος και τα δικαιολογεί όλα, το θέλημα, το πείσμα, τον εγωισμό, το ψέμα.

- Δεν θα τον βοηθούσε να καθρεφτίζη τον εαυτό του στα Πατερικά βιβλία, και κυρίως στην Αγία Γραφή;

Γιά  έναν  που  σκέφτεται  σωστά,  πνευματικά,  λύνονται  όλα τα  προβλήματα  μέσα  άπό την Αγία Γραφή και τα Πατερικά βιβλία. Τα βλέπει μέσα εκεί ξεκάθαρα. Έναν όμως που δεν κάνει εργασία πνευματική και η ψυχή του δεν είναι εξαγνισμένη, δεν τον βοηθάει ούτε η Αγία Γραφή, γιατί όλα τα ερμηνεύει ανάποδα. Καλύτερα είναι να λέη τον λογισμό του στον πνευματικό του  και  να  μην  έρμηνεύη  μόνος  του  αυτά  που  διαβάζει.  Αν  διάβαση  λ.χ. Παλαιά Διαθήκη, μπορεί να έρμηνεύση πονηρά αυτά που θα διάβαση και να μολυνθή. Έχω προσέξει, μερικοί παίρνουν  κάτι άπό  τα πνευματικά που διαβάζουν  και  το ερμηνεύουν όπως τους  βολεύει.

Δεν  είναι  ότι δεν  τους  κόβει  η  δεν  καταλαβαίνουν  αυτά  που  διαβάζουν,  τα  ερμηνεύουν όμως έτσι,  για να  δικαιολογήσουν  τον  εαυτό  τους.  Φοβερό  πράγμα!  Αλλά  και  τα πνευματικά  που  ακούν,  εχω  καταλάβει,  σπάνια  τα  πιάνουν  σωστά.  Λέω,  ας  υποθέσουμε, ένα περιστατικό,  για  να  τονίσω  κάτι. Ένώ εγώ άλλο θέλω να  τονίσω,  μερικοί ψάχνουν να βρουν κάτι άπό όλο το περιστατικό, για να πιαστούν και να δικαιολογήσουν ένα κουσούρι, ένα σφάλμα τους, για να αναπαύσουν δηλαδή τα πάθη τους. Δεν σκέφτονται ότι αυτός, για τον  όποιο  κάτι  ανέφερα,  δεν  πρόσεξε  και  κατέληξε  εκεί που κατέληξε,  άλλα  λένε: αφού υπάρχουν άνθρωποι σε τόσο άσχημη κατάσταση, τότε εμείς είμαστε πολύ καλά, και έτσι δικαιολογούν τον εαυτό τους. Άπό δικαιολογίες ο διάβολος βρίσκει ένα σωρό.

Όποιος δικαιολογεί τον εαυτό του, ανάπαυση δεν βρίσκει. Δεν έχει παρηγοριά. Αυτόν που δικαιώνει τον εαυτό του, ο εαυτός του τον δικαιώνει; Ο εαυτός του, η συνείδηση του, δεν τον δικαιώνουν, και δεν έχει ανάπαυση. Αυτό δείχνει ότι φταίει. Πως τα έχει κανονίσει ο  Θεός! Έδωσε  στον  άνθρωπο  Έδωσε  στον  άνθρωπο  την  συνείδηση,  φοβερό!  Μπορεί  να  επιτυχή  κάποιος  αυτό που θέλει είτε με βάρβαρο τρόπο είτε με πονηριά είτε με κολακεία, αλλά ανάπαυση δεν θα βρη. Άπό αυτό μπορεί μόνος του να διαπίστωση ότι δεν βαδίζει καλά. Όταν κάποιος δέχεται την αδικία, είναι σαν να παίρνη μια πνευματική περιουσία και χαίρεται. Ένώ, όταν δικαιώνη τον εαυτό του, είναι σαν να ξοδεύη κάτι άπό την περιουσία του και δεν νιώθει χαρά. Θέλω να πω, δεν έχει την πνευματική ανάπαυση που θα είχε, αν δεν δικαίωνε τον εαυτό του. Πόσο μάλλον όταν δεν έχη δίκαιο και δικαιώνη τον εαυτό του!

Όργή  Θεού  μαζεύει,  γιατί  τότε  είναι  ένα  αρπαγμα  σπαταλάει  μια  περιουσία  που  του δίνεται. Βρίσκει ανάπαυση αυτός που σπαταλάει; Με  την  δικαιολογία  κανείς  τυφλώνεται.  Ακόμη  και  άνθρωπο  να  σκοτώση,  τον δικαιολογεί ο διάβολος. Πως τον ύπέμεινες τόσον καιρό; του λέει. Έπρεπε να τον είχες σκοτώσει νωρίτερα. Και μπορεί να θέλη να πάρη και μισθό άπό τον Χριστό για τα λίγα χρόνια που ύπέμεινε! Κατάλαβες; Έκεί φθάνει!

- Αφού,  Γέροντα,  αυτός  που  δικαιολογείται  ταλαιπωρείται,  γιατί  δέχεται  αυτό  το βάσανο της συνειδήσεως;

Είναι η συνήθεια. Γιά να την κόψη, χρειάζεται θέληση. Και πρέπει να μάθη όχι μόνο να μη δικαιολογήται,  άλλα  και  να  τοποθετήται  σωστά.  Αν  δεν  δικαιολογηθη,  αλλά  μέσα  του πιστεύη  ότι  τον  αδίκησαν,  τότε  είναι  χειρότερα.  Γιατί,  αν  δικαιολογηθη,  θα  του  πη  και  ο άλλος  κάτι  και  θα  μπόρεση  έτσι  να  γνωρίση  τον  εαυτό  του  και  να  βγη  από  την  πλάνη. Αλλιώς, μπορεί να μη μιλάη, αλλά μέσα του να λέη: έχω δίκιο, όμως δεν μιλάω, γιατί έχω ανωτερότητα, και να παραμένη στην πλάνη. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Έτσι εξηγούνται τα μνημόνια … Μακεδονία το πιο ακριβό οικόπεδο
Το κλείσιμο των μεταλλείων Σκαλιστήρι στην Βόρειο Εύβοια, την στιγμή που η εταιρεία εξήγαγε μεταλλεύματα σε 150 χώρες ανά τον κόσμο ήταν από την αρχή ύποπτο . Να τονίσω ότι η Εύβοια είναι γεμάτη μεταλλεύματα και κυρίως βωξίτη από τον οποίο κατασκευάζεται το αλουμίνιο. Κι ενώ τα βουνά της είναι κόκκινα από βωξίτη εμείς τον εισάγουμε από άλλες χώρες.

Της Μαρίας Γιαχνάκη
Μαρία Γιαχνάκη
Φανταστείτε ότι η Εύβοια έχει τους περισσότερους άνεργους την στιμγή που ο κόσμος θα μπορούσε να εργάζεται και να ζει τις οικογένειές του από τα μεταλλεία.

Η ομάδα Κατράκη (καθηγητής του Μετσόβιου Πανεπιστημίου) είχε ως έργο την καταγραφή μεταλλευμάτων και ορυκτών στον ελλαδικό χώρο ,ειδικών μεταλλευμάτων όπως το όσμιο (60.000 δολάρια το γραμμάριο).

Το κοίτασμα ξεκινά από τα Ίμια και τελειώνει στην Λήμνο , είναι η περιοχή που οι Τούρκοι διεκδικούν (βλ. Βιβλίο « άνθρωπος και πολιτισμός».

Ο λόφος των Βασιλικών στην Θεσσαλονίκη είναι γεμάτος ρουμπίνια καθώς και τα Πετράλωνα της Χαλκιδικής. Το πρώτο μέρος το  ήθελαν οι Εβραίοι για πάρκο ολοκαυτώματος και το δεύτερο μέρος αντίστοιχα θέλει το ΝΑΤΟ για αποθήκες.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας γιατί το ποιο ακριβό πάρκο είναι η Μακεδονία.

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.  Το θέμα είναι  ποιος τους έδωσε την άδεια.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους..

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα  από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. Τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960
τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολ.!!!   Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία.....

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.


1Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ απο αύριο.Σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές προβλέπεται να σημειωθούν τη Τετάρτη 31 Ιουλίου ως και τη Πέμπτη 1 Αυγούστου, σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Πέρα λοιπόν από το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ που έχουμε σε ισχύ για το απόγευμα της Τρίτης, λάβετε υπόψη σας και αυτό το δελτίο που ισχύει για τη Τετάρτη και τη Πέμπτη. 

Πιο αναλυτικά :

Τις απογευματινές κυρίως ώρες της Τετάρτης, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Ίσως επηρεαστούν από κάποιες βροχές και περιοχές της Θεσσαλίας.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πιθανότατα να επηρεαστούν από λίγες βροχές και νησιά του Ιονίου πελάγους αλλά και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. 




ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΝΑ ΠΩΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ.


.Φωτογραφικό ρεπορτάζ  από το Σύνταγμα...

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η Αθήνα και οι μόνοι που δεν μπορούν να αντιδράσουν είναι οι εύζωνες. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες  δεν κρύβεται ο ιδρώτας που στάζει από το πρόσωπο του εύζωνα.

Σε άλλη φωτογραφία πάντως, στρατιωτικός βγάζει ένα μαντήλι από την τσέπη του και σκουπίζει το καταϊδρωμένο από τον καύσωνα πρόσωπο του φρουρού στον Άγνωστο Στρατιώτη. 

Δείτε τις φωτογραφίες!


alt

alt

alt

alt

alt

alt

 



ΠΗΓΗ...newsbeast.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.

Φωτογραφία εξωφύλλου
Πρόσκληση

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφείου
«Κώστας Γαρέφης»
και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων
Έδεσσας – Αλμωπίας
σε συνεργασία
με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
και τον Δήμο Αλμωπίας
σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης
για τον οπλαρχηγό Κώστα Γαρέφη
και τους γηγενείς Μακεδονομάχους του χωριού
που θα πραγματοποιηθεί
στις 11 Αυγούστου 2013
στο Μνημείο Ηρώων
στην κεντρική πλατεία του Γαρεφείου

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

09:00 -10:45 - Θεία Λειτουργία
   (Εκκλησία του χωριού)

11:00 – 11:30 - Επιμνημόσυνη δέηση
   (Μνημείο Ηρώων)
- Ομιλία
   από τον Θεολόγο Μπίνο Δημήτριο
- Κατάθεση στεφανιών

11:30 – 12:00 - Κεράσματα
   (σε γειτονικό καφενείο)

12:00 – 13:00 - Επίσκεψη – Ξενάγηση
   (Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου)

"ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ". ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ.



Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφόρησε, πριν από λίγες μέρες,το μυθιστόρημα του Γιαννιτσιώτη Μάκη Τσίτα με τίτλο «Μάρτυς μου ο Θεός».
Πρόκειται για το δέκατο πέμπτο βιβλίο του γνωστού συμπατριώτη μας συγγραφέα.

Ο αφηγητής της ιστορίας –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.
Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.

Το μυθιστόρημα Μάρτυς μου ο Θεός παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα ως προς την αφηγηματική τεχνική. Ο ήρωας μέσα από τον μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, επανέρχεται με εμμονικό τρόπο στα ίδια θέματα, σε μικρές ενότητες λόγου, που συχνά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Με την ευρηματική επαναληπτικότητα και αποσπασματικότητα της αφήγησης και χάρη σε μικρές, ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις μια πλοκή αρχίζει σιγά σιγά να διαγράφεται και σταδιακά να εκτυλίσσεται, για να οδηγηθεί τεχνηέντως σε ουσιώδεις ανατροπές και αλλαγή τόνου.
Εντελώς ξεχωριστή είναι και η χρήση της γλώσσας: λόγος προφορικός και ιδιαίτερα εκφραστικός, ο οποίος, άλλοτε με λεκτικά παιχνίδια, άλλοτε με έναν γλωσσοπλαστικό οίστρο που αγγίζει ενίοτε γκροτέσκους ή και σουρεαλιστικούς τόνους και άλλοτε με ανατρεπτικό χιούμορ, αντανακλά με ευστοχία τη λοξή ματιά του ήρωα.
 
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.
Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών (σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων Πάτυ εκ του Πετρούλα (Καστανιώτης, 1996), και δεκατρία βιβλία για παιδιά (πιο πρόσφατο το Αχ, αυτοί οι γονείς, Ψυχογιός 2013).

ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
Μάρτυς μου ο Θεός
Μυθιστόρημα
Σελίδες: 272 • Σχήμα: 14 Χ 20,5 cm •  ISBN: 978-618-5004-10-1 • Τιμή: 15,00 €

Εκδόσεις Κίχλη

ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΒΟΡΑΣ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας ανέβηκε στην κορυφή Μπουρίκα (1688 μ.) του όρους Βόρας (φώτο). 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από την Νότια μέχρι την κορυφή της μεγάλης Τζένας (2.182 μ.).Για ακόμη μια φορά οι ομάδες θα είναι δύο. Η μία ομάδα θα φτάσει μέχρι την κορυφή ( 7 ώρες σύνολο πορείας, χαρακτηρισμός πορείας μέτρια προς δύσκολη) και η άλλη ομάδα θα πραγματοποιήσει εύκολη πορεία 3 ωρών. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 6:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου (Γ. Αβέρωφ 7 στην Αριδαία (στενό ΔΕΗ). Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τα μέλη του συλλόγου : Νικολαίδης Χάρης ( 6942 609 794 ) και  Μυλωνάς Αλέξανδρος ( 6945 425 524) ή την Τετάρτη 21:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
 
Εντωμεταξύ την Παρασκευή 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου η οποία αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00 μ.μ.

www.eosa.gr











ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.


«Διαχείριση  ακατάλληλων  φυτοπροστατευτικών Προϊόντων»

     Καλούνται  :     1. Τα Καταστήματα Λιανικής Πώλησης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

                              2. Τα  Καταστήματα Χονδρικής Πώλησης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων
                              3. Οι  Επιχειρήσεις Αποθήκευσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, που δραστηριοποιούνται  στην  περιοχή ευθύνης της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας, με βάση το έγγραφο  με Α.Π.: 5759/08-07-2013 του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Π.Ε. Ελέγχου Θεσ/νίκης και το Ν. 4036/2012 ( παρ. 6 άρθρο 9), να μας γνωστοποιήσουν έως την 31-8-2013, τα σκευάσματα που διαθέτουν και έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 
                                1. Η αναγραφόμενη , στην συσκευασία ή ετικέτα , ημερομηνία λήξης  έχει παρέλθει.
                                2. Η άδεια διάθεσης του φυτοπροστατευτικού προϊόντος στην αγορά έχει ανακληθεί.
                                3. Η δραστική ουσία του προϊόντος είναι μη εγκεκριμένη.
Η καταγραφή θα πρέπει να παραλαμβάνει τις εξής παραμέτρους: Όνομα και τύπος φυτ/κού προϊόντος, αριθμός τεμαχίων, ποσότητα.




                                                                                Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 



                                                                              ΤΡΥΦΩΝ  ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...