Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΜΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ.

Διονύσης Σταμενίτης: « Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην παραχώρηση εκτάσεων του Ανεμοδρόμιου Παναγίτσας στο Δήμο Έδεσσας»

«Υλοποιείται η πρόταση για αναβάθμιση του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας»


Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιείται η παραχώρηση εκτάσεων στην περιοχή του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του αεροδιάδρομου προσγείωσης – απογείωσης.

Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η διαδικασία παραχώρησης βρίσκεται σε τελικό στάδιο.


Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης,  υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εν λόγω απόφαση και αναφορικά με τη θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε τα εξής: «Η ασφαλτόστρωση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης  του ανεμοδρομίου της Παναγίτσας αποτελεί βασικό κομμάτι στην προσπάθεια που γίνεται για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή, την ανάδειξη των τουριστικών θέρετρων που διαθέτουμε αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ως εκ τούτου η απόφαση του Υπουργείου  είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας ικανοποιεί όλους».  

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
Ερώτηση για την «περίεργη» απόφαση κατάργησης των πτήσεων Αθήνας – Θεσσαλονίκης από την Ολυμπιακή
         
Η απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας για κατάργηση από τα μέσα Οκτωβρίου όλων των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αποτελούν το αντικείμενο Ερώτησης στη Βουλή του Γιώργου Καρασμάνη, την οποία προσυπογράφουν 11 ακόμη βορειοελλαδίτες Βουλευτές.
          Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2013

                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Είναι σύμφωνη με τους όρους εκχώρησης της Ο.Α. η κατάργηση των πτήσεων Αθηνών - Θεσσαλονίκης»;

          Εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση για τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση ότι από την 14η Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή Αεροπορία καταργεί όλα τα δρομολόγια Αθηνών – Θεσσαλονίκης, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.
          Η ακατανόητη αυτή απόφαση, έρχεται ως – σχεδόν αναμενόμενη – συνέχεια μιας πρακτικής που η διοίκηση της εταιρίας είχε εφαρμόσει τους τελευταίους μήνες, με την συνεχή συρρίκνωση των δρομολογίων της και μάλιστα με όλο και μικρότερα αεροσκάφη, ωσάν να… μην ήθελε πελάτες – επιβάτες στις πτήσεις της!
          ΕΠΕΙΔΗ, η προαναφερθείσα πρακτική συνεχούς μείωσης πτήσεων και μεγέθους αεροσκαφών, ευλόγως οδηγεί στην υπόνοια ότι η τελική απόφαση κατάργησης των δρομολογίων Αθηνών – Θεσσαλονίκης μεθοδεύτηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
          ΕΠΕΙΔΗ, η κατάργηση των συγκεκριμένων πτήσεων που συνδέουν Πρωτεύουσα και Συμπρωτεύουσα, πέραν του ότι συνιστά πλήγμα γοήτρου και ευαισθησίας για τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία
          ΕΠΕΙΔΗ, είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες ταξιδιώτες – ιδιώτες και επαγγελματίες – που είχαν προσαρμόσει και προγραμματίσει τις ανάγκες των μετακινήσεών τους στις ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων αυτών των δρομολογίων – γεγονός που καταγράφεται ήδη σε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για την απόφαση κατάργησής τους
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός
-         Αν είχε γνώση της πρόθεσης της εταιρίας να μεθοδεύσει την συνεχή μείωση και τελικώς την κατάργηση των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης
-         Αν η διοίκηση της εταιρίας έχει επαρκώς αιτιολογήσει την απόφασή της, και αν οι λόγοι που επικαλείται θα δημοσιοποιηθούν

-         Αν η απόφαση για κατάργηση δρομολογίων – και μάλιστα των συγκεκριμένων – συνάδει με τους όρους της συμφωνίας για την εκχώρηση του άλλοτε εθνικού αερομεταφορέα και αν όχι, τί προτίθεται να πράξει για να την ακυρώσει.

ΕΝΑ ΑΣΚΕΡΙ ΛΗΣΤΩΝ, ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ένα ασκέρι ληστών, πειρατών λυμαίνεται την ΕλλάδαΗ ιστορία κάνει κύκλους... Έχει ειπωθεί πολλές φορές, και ισχύει. Η Ελλάδα, άγονη γη (σε μεγάλο μέρος), ένας βράχος στα Ανατολικά της Μεσογείου. Πολλές φορές, από την αρχαιότητα μέχρι την πρόσφατη ιστορία της, πειρατές, ορδές ληστών, ορδές κατακτητών πάτησαν αυτή την γη. Και όταν την πάτησαν, την εκμεταλλέυθηκαν, την λήστεψαν, την κατέστρεψαν.

Πέρσες, Ρωμαίοι, Νορμανδοί, Σλάβοι, Σαρακηνοί, Φράγκοι, Τούρκοι, Γερμανοί μάτωσαν αυτόν τον τόπο. Αυτός ο τόπος, δυστυχώς μάτωσε και από Έλληνες, που είτε συμμάχησαν με όλους τους παραπάνω, αλλά και από Έλληνες που θέλησαν να επιβληθούν, να καρπωθούν τα καλά αυτού του τόπου, αυτού του λαού.


Ελλάδα 2010-2013:

Η ιστορία πάλι έχει την χώρα μας, να δέχεται τέτοιες ορδές, τέτοια ασκέρια. Ληστές, πειρατές από έξω, καλέστηκαν από Έλληνες για να μας λεηλατήσουν, να μας αφαιμάξουν. "Εφιάλτες" αποδείχθηκαν οι επί δεκαετίες σωτήρες μας, οι οποίοι έφεραν Αμερικάνους και Ευρωπαίους τραπεζίτες, τα αρπακτικά του διεθνή καπιταλισμού να σαρώσουν την χώρα.

Ο απολογισμός φρικτός.....4.000 αυτοκτονίες, χιλιάδες άλλοι θάνατοι από καρδιακά και εγκεφλικά λόγω της κρίσης, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες είναι άστεγοι. Το 1/3 του πληθυσμού, δεν έχει σίγουρο ένα πιάτο φαί την επόμενη μέρα, τα 2/3 του πληθυσμού επιβιώνουν, με τεράστια χρέη να υποθηκεύουν το μέλλον τους. Δεκάδες χιλιάδες λαού, έφυγε και συνεχίζει να φεύγει για τις 4 γωνιές του πλανητή, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Το ασκέρι των ληστών, των πειρατών είναι ακόμα στην χώρα και κάνει πλιάτσικο, ασκώντας βία. Τρομοκρατεί καθημερινά από τα Μέγαρα, και τα ΜΜΕ, μέσα σε μία νύκτα αποφασίζει ποια κοινωνική ομάδα θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ασκεί βία στις φωνές αντίστασης φιμώνοντας τις, ασκεί βία στον λαό που αντιστέκεται με τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ και την ΔΙΑΣ.


Οι ληστές, οι πειρατές, δεν δείχνουν την διάθεση να φύγουν....Δεν θα φύγουν, αν δεν τους διώξουμε. Μα όπως έδειξε η ιστορία, όσοι πιο σκληροί ήταν οι τύραννοι σε αυτή την χώρα, τόσο πιο σκληρό ήταν το τίμημα για την ελευθερία μας. Η αλλαγή μέσω εκλογών, θα είναι ένα βήμα, μικρό. Το τίμημα, για να πετάξουμε στην θάλασσα, τους ληστές, τους πειρατές θα είναι βαρύ και για εμάς. Θα ματώσουμε, δεν θα έρθει απλά με μία ψήφο. Και πρέπει να ματώσουμε, γιατί η ελευθερία σε αυτόν τον τόπο στέριωνε πάντα με αίμα πραγματικό, με πραγματικά σκληρές θυσίες εναλλακτικά.......

Θα πρέπει να αντισταθούμε, και να παλέψουμε μέχρι το τέλος, γιατί οι ληστές, οι πειρατές ήταν πάντα αδίστακτοι, αιμοβόροι. Οφείλουμε σαν λαός, πάλι να γράψουμε κάποιες σελίδες της ιστορίας μας, με Χρυσά γράμματα. Να ζήσουμε πάλι ένδοξες στιγμές που θα τις θυμούνται πολλές γενεές μετά. Να γράψουμε πάλι Ιστορία, δίνοντας πάλι ένα μάθημα ελευθερίας σε όλο τον κόσμο!
Ή αυτοί ή Εμείς.....Λευτεριά ή Θάνατος.....Ή Ταν ή επί Τας.....






ΠΗΓΗ:
Άνεμος Αντίστασης


ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΖΗΤΙΑΝΑΣ.

Ψωροκώσταινα: Η συγκινητική ιστορία της πασίγνωστης ζητιάνας
Συγκινητική, πραγματική ιστορία Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν Ψωροκώσταινα. Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.
Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα... Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής:

«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.

Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»

Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα.

Αλλά, ποια ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»; Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα περισσότερο για την ομορφιά της.

Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.

Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.

Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

ΣΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ...1 ΔΟΛΑΡΙΟ!

Απίστευτο! Στο Ντιτρόιτ πωλούνται σπίτια για 1 δολάριο!
Η οικονομική κατάσταση του Ντιτρόιτ, (πολιτεία του Μίτσιγκαν) είναι τόσο καταστροφική που ορισμένες κατοικίες πωλούνται με τιμή ύψους 1 δολαρίου.
Αλλά ακόμη και με αυτή τη τιμή δυσκολεύονται να βρουν αγοραστές.

Η πλειοψηφία των κτιρίων έχουν βγει προς πώληση από τις τράπεζες, οι οποίες τα κατάσχεσαν από τους ιδιοκτήτες τους λόγω χρεών, και τώρα προσπαθούν όσο το δυνατό ταχύτερα να απαλλαγούν από αυτά για να μην πληρώνουν φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος επί των ακινήτων στο Ντιτρόιτ είναι ένας από τους υψηλότερους σε όλες τις ΗΠΑ, όπως διαβάζουμε στο RT.

ΣΟΚ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ 34 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΣΟΚ: Τι να πω... Το βίντεο το έχουν δει 34 εκατομμύρια άνθρωποι...

Του Σταύρου Ζαγκανά


του Σταύρου Ζαγκανά
Ενας νεαρός άντρας, πλησιάζει ξυπόλητος στην άκρη της θάλασσας. Εχει λίγο κύμα...
Είναι χαρούμενος...

Πολύ...

Την ώρα που σκύβει να μαζέψει ένα χαλίκι για να το πετάξει μακριά, μέσα στη θάλασσα, ακούγεται μια γυναικεία στριγγλιά...

Δεν ξέρω αν το βίντεο είναι αληθινό ή ψεύτικο.

Πάντως το είδα πάνω απο 10 φορές, ξανά και ξανά την ίδια σκηνή.

Και κάθε φορά με συγκλονίζει και περισσότερο...


ΠΕΙΡΑΜΑ - ΣΟΚ Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν δεν βγάζετε το μακιγιάζ τα βράδια. Εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Click on the slide!
Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών παραδέχθηκαν ευθαρσώς ότι αμελούν να βγάλουν το μακιγιάζ τους πριν πέσουν για ύπνο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο θα τους δημιουργούσε πανάδες, θα γέμιζε με κόμπους τις βλεφαρίδες και θα αφυδάτωνε το δέρμα τους.
Μια συντάκτρια της Daily Mail αποφάσισε να πειραματιστεί και έτσι ένα μήνα δεν έβγαζε το μακιγιάζ της πριν πέσει για ύπνο για να διαπιστώσει με τα ίδια της τα μάτια ποιες είναι οι συνέπειες στο δέρμα της.

Πριν ξεκινήσει το πείραμα η ρεπόρτερ πήγε στο δερματολόγο της για να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δέρμα της. Οπως της εξήγησε ο γιατρός είχε πανάδες, σπασμένα αγγεία, μεγάλους πόρους και ρυτίδες.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας έπεφτε για ύπνο χωρίς να βγάζει το μέικαπ που φορούσε από το πρωί. Το μόνο που έκανε ήταν να ξεβγάζει το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του πρωινού της ντους χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα καλλυντικό ντεμακιγιάζ.

Τα σημάδια στο πρόσωπό της άρχισαν να γίνονται εμφανή ήδη από το τρίτο βράδυ: Λευκές κύστες εμφανίστηκαν γύρω από τις βλεφαρίδες της, το δέρμα της ήταν ξηρό σαν να φορούσε μάσκα, έδειχνε πιο κουρασμένη από ποτέ και άρχιζε να ξεφλουδίζει.

Μετά από μία εβδομάδα, τα χείλη της ήταν ξηρά, η επιδερμίδα της ξεφλούδιζε και πονούσε, οι πόροι στη μύτη της είχαν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τα βλέφαρά της είχαν κοκκινίσει και εμφάνισε πιτυρίδα και στις βλεφαρίδες.

Το μεγάλο σοκ, όμως, ήλθε όταν επισκέφθηκε τον δερματολόγο της, ο οποίος διαπίστωσε πως η υφή του δέρματός της είχε επιδεινωθεί κατά 10% από την επίσκεψή της πριν το πείραμα, ειδικά στο μέτωπο, αποτέλεσμα του ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί την ενυδατική της κρέμα. Οι ρυτίδες στο μέτωπό της είχαν γίνει όμως πιο βαθιές, ενώ είχαν αυξηθεί τα εξανθήματα και οι κοκκινίλες. Οι πόροι είχαν μεγαλώσει, ενώ το δέρμα της βιολογικά είχε «γεράσει» δέκα ολόκληρα χρόνια.







ΔΙΑΒΟΛΟΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!


15Ο Εωσφόρος κάποτε κάλεσε όλα τα διαβολάκια και ζήτησε από το καθένα να του προτείνει ένα σατανικό σχέδιο που θα είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικό για τους ανθρώπους.

Τα διαβολάκια πρότειναν το καθένα το δικό του σχέδιο, αλλά ο Εωσφόρος βράβευσε εκείνο το διαβολάκι που πρότεινε το σατανικό σχέδιο της αναβολής. «Εγώ, είπε ο μικρός διαβολάκος, θα λέω σ' όλους τους Χριστιανούς πως όλα όσα τους λέει η Εκκλησία είναι ορθά και αληθινά, αλλά δεν είναι ανάγκη από τώρα να τα παίρνουν στα σοβαρά. Τώρα μπορούν να ζούνε όπως θέλουν και στα γεράματά τους μπορούν να αποφασίσουν και για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όλα να τα ακούνε αλλά με διάθεση αναβολής.»

Η αναβολή αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο στα χέρια του διαβόλου. Πολλοί χριστιανοί πέφτουν ακριβώς σ' αυτήν την παγίδα. Είναι η ώρα της προσευχής, ο πονηρός ζητά την αναβολή. Δεν πειράζει, είσαι κουρασμένος, αύριο προσευχήσου. Σου δίνεται μια ευκαιρία να κάνεις μια ελεημοσύνη; Ο πονηρός με χίλιες δύο προφάσεις σε αποτρέπει. Και συ είσαι πτωχός. Μπορεί αύριο να βρεις κάποιον πτωχότερο από αυτόν. Είναι η ώρα του εκκλησιασμού; Ο πονηρός λέει: Δεν πειράζει, εκκλησιάζεσαι την άλλη Κυριακή.Πλησιάζει η ώρα της μελέτης του Νόμου του Θεού; Ο πονηρός υπαγορεύει: Δεν χάθηκε ο κόσμος που δεν θα μελετήσεις και μια ημέρα.

Έρχεται η ώρα της ιεράς εξομολογήσεως; Ο πονηρός συμβουλεύει: Καλή η εξομολόγηση, αλλά όχι και κάθε τόσο. Άλλωστε, δεν έκανες κανένα σπουδαίο αμάρτημα. Ακολουθεί η Θεία Κοινωνία, η μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων; Ο διάβολος συγκατανεύει: Καμία αντίρρηση να μεταλαμβάνεις τα Άχραντα Μυστήρια, αλλά όχι και τόσο συχνά. Μια ή το πολύ δυο φορές τον χρόνο φθάνει. Και έτσι, χωρίς πολύ κόπο, ο διάβολος κερδίζει έδαφος και εμείς συνεχώς υποχωρούμε χωρίς να το αντιλαμβανόμεθα.

Η οδός της αναβολής, χωρίς αμφιβολία, μας οδηγεί στη χώρα του ποτέ. Το σήμερα είναι δικό μας. Το αύριο μάς είναι άγνωστο, άδηλο και αβέβαιο. Ακόμη και το θέμα της σωτηρίας της ψυχής μας, το σοβαρότερο όλων των προβλημάτων μας, όταν εμπλακεί εις τα δίκτυα της αναβολής, υπάρχει ο κίνδυνος να το χάσουμε.Αυτό που μπορούμε σήμερα να κάνουμε, ποτέ δεν πρέπει να το αφήνουμε για την αυριανή ημέρα, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί το αύριο να μας φέρει. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.


15Σε συναγερμό βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ  εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταφέρεται από τα κουνούπια, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα. Ήδη οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν 6 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Η εκτίμησή τους βέβαια για όσους έχουν προσβληθεί είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι αλλά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται καθόλου και να μη χρήζουν νοσηλείας.

Όμως οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν ότι υπάρχουν περιοχές όπου ενδημεί η νόσος και τα κουνούπια μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το "χάρτη" που έχουν σχηματοποιήσει οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι:

-Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος (Ανατολική Αττική)

-Δήμος Παιανίας (Ανατολική Αττική)

-Δήμος Παλλήνης (Ανατολική Αττική)

-Δημοτικό Διαμέρισμα Πικερμίου (Ανατολική Αττική)

-Δήμος Μενεμένης -Αμπελοκήπων (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

-Δήμος Ευόσμου -Κορδελιού (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

-Δήμος Ωραιοκάστρου (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

-1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σημειώνουν οι ειδικοί τουΚΕΕΛΠΝΟ ενώ συνιστάται να μη λαμβάνεται αίμα από όσους πιθανώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν τη νόσο.

Στις περιπτώσεις μάλιστα που αιμοδότης έχει δώσει αίμα και στη συνέχεια ενημερώσει ότι εμφανίζει συμπτώματα θα πρέπει οι αιμοδοσίες να κινητοποιηθούν άμεσα και να δεσμεύσουν τόσο τις φιάλες αίματος όσο και τα παράγωγα ενώ θα πρέπει να εξετάσουν και τον δότη. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των κατοίκων και την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αριδαίας, κατασβέστηκε η απειλητική πυρκαγιά στα πευκάκια των Προμάχων.
Με δεδομένο τον ισχυρό άνεμο, που πνέει ακόμη και τώρα, η φωτιά αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για τα κοντινά σπίτια, αλλά ευτυχώς η κινητοποίηση ήταν αποτελεσματική και τελείωσαν όλα αίσια.
Δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, αλλά αυτό είναι δευτερεύον μιας και η ζημία ήταν μικρή.
Τονίζουμε τις εκκλήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για  ιδιαίτερη προσοχή όλων μας τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Πυκνοί καπνοί βγαίνουν αυτή την ώρα από την βορειονατολική πλευρά του χωριού στην περιοχή πευκάκια.
Ο δυνατός άνεμος που πνέει αυτή την ώρα κάνει την κατάσταση επικίνδυνη γιατί υπάρχουν και σπίτια στην κοντινή περιοχή.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρίσκεται όχημα της πυροσβεστικής επιτόπου και ενεργεί κατά της επέκτασης της πυρκαγιάς.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRAC ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑμεΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ



Τη λειτουργία του πρωτοποριακού ειδικού συστήματος SEATRAC για τη διευκόλυνση πρόσβασης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε παραλίες θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αύριο Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στην Ασπροβάλτα του Δήμου Βόλβης και μεθαύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλή, του Δημάρχου Βόλβης Δ. Γαλαμάτη και του Δημάρχου Θερμαϊκού  Γ. Αλεξανδρή.
Το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα SEATRAC έχει τοποθετηθεί στην παραλία της Ασπροβάλτας μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και στην παραλία των Νέων Επιβατών μπροστά από τον πύργο του Ναυαγοσώστη.
Το SEATRAC, που είναι μια καινοτόμος  εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτρέπει στα ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία επιτρέποντας στα ΑμεΑ να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου, και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα SEATRAC απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...