Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

Τζαμπατζής συγγραφέας. Του Γιάννη Μακριδάκη

Ένα παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλει επειδή το έπιασε ο ελεγκτής χωρίς εισιτήριο και μια καταξιωμένη της κοινωνίας των ισοπεδωμένων νεοελλήνων συγγραφεύς και ακαδημαϊκός, αποκάλεσε τζαμπατζή τον νεκρό και βρήκε ευκαιρία να εκφράσει τα αλαζονικά της διαπιστευτήρια στην ωμότητα του συστήματος, ίσως για να κερδίσει κάποιο λογοτεχνικό βραβείο ή κάποια “θέση περιωπής”, ίσως όμως, το πιθανότερο, για να ανταποδώσει τα όσα τόσα χρόνια απόλαυσε ως συστημική βαθιά.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ.
Η εν λόγω κυρία και οι γνωστοί σε όλους μας όμοιοί της και κολλητοί της “συγγραφείς”, καθώς και ένας μεγαλύτερος σε αριθμό μελών παρόμοιος εσμός, αυτός των σιωπηρών “συγγραφέων”, είναι η τρανή απόδειξη του ξεπεσμού της νεοελληνικής κοινωνίας στην αναξιοπρέπεια, της κρίσης πολιτισμού, ιδεολογιών, ανθρωπισμού, που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Είναι η απόδειξη της ξεφτίλας μας ως νεοέλληνες ισοπεδωμένοι και μεταλλαγμένοι σε καταναλωτές.

Αυτοί όλοι είναι ο βασικός λόγος που ποτέ μου δεν αποδέχτηκα τον τίτλο “συγγραφέας”.

Όπως το νεκρό παιδί το αποκαλούν τζαμπατζή, εμένα με αποκαλούν “βουκόλο”, εκεί που συγχρωτίζονται στα αποστειρωμένα σαλόνια της διανόησής τους.

Δεν έχουν ιδέα όμως οι θλιβεροί από ηρωικές εξόδους ούτε από ζωές που μαραίνονται ήρεμα και γίνονται ένα με τη φύση. Διότι είναι όμηροι του υπερφίαλου τομαριού και της αλαζονείας τους, καταδικασμένοι να πεθάνουν έντρομοι. Άξιοι της “ζωής” τους



Το άρθρο του Γιάννη Μακριδάκη αναφέρεται σε αυτό.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΙΑ "ΤΖΑΜΠΑ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΤΖΑΜΠΑ" ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΒΑΝΗ.

Μια «τζάμπα» απάντηση στο «τζάμπα» σχόλιο της κυρίας Διβάνη.

«Ο νόμος, στην μεγαλοπρεπή του ισότητα, απαγορεύει και στους πλούσιους όπως και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από τα γεφύρια ή στις παραλίες, να ζητιανεύουν στους δρόμους και να να κλέβουν ψωμί» καθώς και να μην πληρώνουν εισιτήριο στο τρόλεϊ θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στην ρήση του Ανατόλ Φράνς.

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ.
Δυστυχώς, όμως, σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 1,40 ευρώ, αμέσως μετά την τραγωδία, τα στοιχήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή για το ποιος κρατικός «διανοούμενος» ή αξιωματούχος θα ζητούσε πρώτος να σταλεί το πρόστιμο για την μη ακύρωση εισιτηρίου στην οικογένεια του νεκρού 18χρονου - και να τους κατασχεθεί το σπίτι ενδεχομένως αν δεν το πληρώσουν αμέσως
Το στοίχημα κέρδισε λίγες ώρες μετά το θάνατο του απελπισμένου αγοριού η συγγραφέας Λένα Διβάνη που σχολιάζοντας το γεγονός έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: 
«Συμπέρασμα. Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν την δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».


Αλήθεια, τι πιο λογικό από το να πηδάνε οι «τζαμπατζήδες» από τα τρόλει και οι χρεωμένοι από τα μπαλκόνια;
Αυτοί οι σταμπαρισμένοι κηφήνες της κοινωνίας που με την στάση τους πιάνουν κορόιδα όλους τους υπόλοιπους, μαζί και την κυρία Διβάνη, που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους και ακυρώνουν τα εισιτήριά τους.

Και φυσικά όποιος τολμήσει να ψελλίσει έστω και λέξη για τα κρούσματα της μνημονιακής «καθημερινότητας της απόγνωσης» θα κατηγορηθεί πάραυτα ως φτηνός λαϊκιστής. Σαν τους λαϊκιστές συνεπιβάτες του αγοριού που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους το αντίτιμο του εισιτηρίου στον μαινόμενο ελεγκτή που επέμενε να οδηγήσει τον «τζαμπατζή» στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτό όμως δεν χωράει στην λογική των κρατικών «διανοούμενων» που μη έχοντας μπει ποτέ στη ζωή τους σε τρόλει και λεωφορείο αδυνατούν να καταλάβουν την αλληλεγγύη των «κορόιδων» στους «τζαμπατζήδες» των ημερών μας. Γιατί απλά δεν ξέρουν πως η ανθρωπιά κρατιέται ακόμα από τις χειρολαβές των λεωφορείων.






Πηγή: left.gr

ΤΟ ΡΟΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.




Ο χυμός ροδιού είναι ήδη γνωστό ότι είναι δραστικός έναντι αρκετών μορφών καρκίνου, αλλά μια νέα μελέτη από την Καλιφόρνια μόλις έδειξε για πρώτη φορά ότι αναστέλλει ισχυρώς τρεις βασικές διαδικασίες που εμπλέκονται στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ, που παρατήρησαν ότι ο χυμός ροδιού είναι "δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου σε γενικές γραμμές."

Χυμός ροδιού για καρκίνο - Τρέχουσα κατάσταση

Ο χυμός ροδιού έχει ήδη δείξει κυτταροτοξικότητα σε μια ποικιλία κυτταρικών σειρών καρκίνου σε εργαστηριακές μελέτες. Αυτό έχει περαιτέρω επικυρωθεί με προ-κλινικές μελέτες σε ζώα εργαστηρίου, που δείχνουν ότι η στοματική σίτιση απο εκχύλισμα ροδιού αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, του δέρματος, του παχέος εντέρου και του προστάτη. Συναρπαστική είναι η απόδειξη στο εργαστήριο ότι 10 κλινικές δοκιμές έχουν καταχωρηθεί με το NIH χρησιμοποιόντας εκχύλισμα ροδιού κατά του καρκίνου (εννέα μελέτες για τον καρκίνο του προστάτη, και μία για οζώδες λέμφωμα). Η κλινική επιτυχία έχει ήδη αποδειχθεί σε μια ΙΙ φάση μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη: Ο διπλασιασμός χρόνου PSA αυξήθηκε σημαντικά για τους ασθενείς που έλαβαν εκχύλισμα ροδιού σε μορφή χαπιού, το οποίο είναι ισοδύναμο με οκτώ ουγγιές του χυμού ροδιού. Τώρα φαίνεται ότι ο χυμός ροδιού μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικός έναντι του καρκίνου του μαστού.



Θεαματικά αποτελέσματα για τον καρκίνο του μαστού - Μετάσταση και φλεγμονή

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Riverside εφάρμοσαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του χυμού ροδιού (ενός και πέντε τοις εκατό) σε ER + και ER- καρκίνου του μαστού κυτταρικές γραμμές (MCF-7 και MD-ΜΒΑ-231), καθώς και σε υγιή κύτταρα (ΜΟΡ10Α). Το αποτέλεσμα 1% χυμού σταμάτησε εντελώς την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στις δύο κυτταρικές σειρές καρκίνου, ενώ το 5% του χυμού σταμάτησε την ανάπτυξη και θανατώθηκαν επίσης σημαντικά τμήματα του καρκίνου των κυττάρων. Ακόμη πιο σημαντικό, το 1% του χυμού διέγειρε την έκφραση των γονιδίων που κατέστειλε την μεταστατική διαδικασία με διάφορους τρόπους. Πρώτον, ο καρκίνος προσκόλλησης κυττάρου ήταν σημαντικά αυξημένος, που είναι σημαντικό για τη διατήρηση στό συσσωμάτωμα των καρκινικών κυττάρων, έτσι ώστε να μην εισβάλλουν σε γειτονικούς ιστούς. Δεύτερον, η ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να μεταναστεύουν είχε κατασταλεί σημαντικά. Τρίτον, η χημική έλξη των καρκινικών κυττάρων έναντι στα οστά (χημειοταξία σε SDF1-άλφα) ήταν σημαντικά μειωμένη (αναστέλλοντας έτσι τις μεταστάσεις των οστών). Το πιο εντυπωσιακό όλων ήταν ότι καμία από αυτές τις επιδράσεις δεν παρατηρήθηκαν επί των φυσιολογικών κυττάρων του μαστού. Επιπλέον των ανωτέρω αποτελεσμάτων, ο χυμός απο ρόδι κατέστειλε ισχυρώς προ-φλεγμονώδεις κυτοκίνες / χημειοκίνες αυξάνοντας τα επίπεδα των αντι-φλεγμονωδών κυτοκινών. Αυτό είναι σημαντικό, όπως η αυξημένη φλεγμονή είναι πλέον κατανοητό να επιταχυνθεί η μεταστατική διαδικασία, και σε ασθενείς με καρκίνο με αυξημένο δείκτη φλεγμονής που έχουν συνήθως μια χειρότερη πρόγνωση.


Ενισχύστε το ρόδι σας με σόγια

Η επίτευξη μίας τοις εκατό συγκέντρωσης του χυμού ροδιού, όπως χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα μελέτη δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη, δεδομένου ότι θα μεταφραστεί σε μια lb 165 (75 kg) πόσιμου 24 ουγκιές (τρία φλιτζάνια) του ροδιού χυμός , και ότι η ανάληψη από όλα τα ενεργά φυτοχημικά (ellagic οξύ, λουτεολίνη, pucinic οξύ) απορροφώνται άθικτα και κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα (οι φαρμακοκινητικές μελέτες μας λένε ότι δεν είναι η περίπτωση). Ωστόσο, η επιτυχία στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με ένα μόνο φλιτζάνι ημερησίως χυμού ροδιού (ή ισοδύναμο χάπι) δείχνει ότι κάποιο επίπεδο προστασίας είναι επίσης πιθανό για τον καρκίνο του μαστού. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ρόδι για την καταπολέμηση ή την αποφυγή του καρκίνου του μαστού, μπορεί να εξετάσετε και την προσθήκη σόγιας (η οποία περιέχει γενιστεΐνη , ή ένα συμπλήρωμα γενιστεΐνης. Αυτό συμβαίνει γιατί μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο συνδυασμός του χυμού ροδιού και γενιστεΐνης ανέστειλλε την ανάπτυξη, και σκότωσε, MCF-7 τα κύτταρα καρκίνου του μαστού καλύτερα από τον κάθε μόνο παράγοντα. ​​Πηγές για αυτό το άρθρο o συγγραφέας: Ethan Evers είναι συγγραφέας του βραβευμένου ιατρικού του έργου, "Η συνταγή Eden", την οποία οι ερευνητές βρήκαν τέλεια και αποτελεσματική, έξ ολοκλήρου-φυσική θεραπεία για τον καρκίνο, μόνο για να κυνηγηθούν τα συμφέροντα από τις φαρμακευτικές που δεν σταματούν σε τίποτα για την προστασία των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ταμειακής τους μηχανής για το φάρμακο του καρκίνου. Η συνταγή Eden βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα που εκτείνονται στην αρχή του «πολέμου κατά του καρκίνου." Ο Ethan έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη. 




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ: ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ.

 

Πολυετείς μετρήσεις δύο επιστημόνων απέδειξαν πως στην υπόγεια αίθουσα, που για τους αρχαίους ήταν ο προθάλαμος του Κάτω Κόσμου, «βασιλεύει» η ησυχία

Θαύμα ακουστικής και χώρος που θυμίζει ανηχοϊκό (πολύ καλά ηχομονωμένο) θάλαμο είναι το νεκρομαντείο του Αχέροντα στην Πρέβεζα.


Η υπόγεια αίθουσα που κατασκευάστηκε πριν από κοντά 2.500 χρόνια, κι αποτελούσε τον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου, δεν είναι παρά ένας εξαιρετικής κατασκευής ανηχοϊκός θάλαμος, ενώ τα 15 τόξα που έχει στην κορυφή της μειώνουν την αντήχηση του χώρου στο ελάχιστο.

Ετσι, το νεκρομαντείο του Αχέροντα είναι ένα ασυνήθιστα ήσυχο μέρος, παρατήρηση την οποία αποδεικνύουν με επιστημονικά δεδομένα και πολυετείς μετρήσεις δύο ερευνητές του ΑΠΘ.
Ο Παναγιώτης Καραμπατζάκης και ο Βασίλης Ζαφρανάς, υποψήφιοι διδάκτορες στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής και Ακουστικής Τεχνολογίας του πανεπιστημίου, ξεκίνησαν το 1997 να διερευνούν τις ακουστικές ιδιότητες της υπόγειας κρύπτης του νεκρομαντείου του Αχέροντα.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι το νεκρομαντείο του Αχέροντα είναι ένας κλειστός χώρος με χαρακτηριστικά ακουστικής ανοιχτού χώρου, ενώ τα 15 τόξα αυξάνουν την εσωτερική επιφάνεια του χώρου δημιουργώντας σημαντική απόσβεση του ήχου.

«Χρησιμοποιήσαμε όργανα που δεν ήμασταν βέβαιοι ότι μπορούσαν να μετρήσουν σωστά τόσο ακραίες συνθήκες ακουστικής. Χρειάστηκαν πολλές μετρήσεις και πολλά διαφορετικά και εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα για να επιβεβαιώσουμε αυτό που είχαμε παρατηρήσει από την αρχή: ότι δηλαδή η υπόγεια κρύπτη του νεκρομαντείου είναι ένας κλειστός χώρος με ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο», δήλωσε ο Π. Καραμπατζάκης.

Η κατασκευή του χώρου με αυτά τα χαρακτηριστικά και την απόλυτη ησυχία, μόνο τυχαία δεν ήταν. Στόχος των αρχαίων κατασκευαστών ήταν να δημιουργούν στον επισκέπτη έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα και να αποπροσανατολίζουν τις αισθήσεις δίνοντάς του την ψευδαίσθηση της επαφής με τον Κάτω Κόσμο.

Μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί την επίδραση ενός τέτοιου χώρου στον ψυχισμό του ανθρώπου αν σκεφτεί ότι σε ανηχοϊκό θάλαμο (απολύτως μονωμένο) της Μινεσότα που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ήσυχο μέρος της Γης, ο μέγιστος χρόνος παραμονής ανθρώπου είναι μόλις 33 λεπτά.

ΔοκιμασίεςΤο σοκ όσων πήγαιναν στο νεκρομαντείο του Αχέροντα γινόταν ακόμη μεγαλύτερο καθώς προηγουμένως περνούσαν από σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες, όπως ειδική δίαιτα με στρείδια και κριθαρένιο ψωμί, προσευχή και τελετουργίες με μαγικά, ενώ πριν φτάσουν στον κεντρικό θάλαμο περιπλανούνταν σε έναν μικρό λαβύρινθο και έρχονταν σε κατάσταση ζάλης.
Τα αποτελέσματα αυτής της ακουστικής έρευνας θα παρουσιάσουν οι δύο ερευνητές σε πανευρωπαϊκό αρχαιολογικό συνέδριο, που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στη Ρίβα Ντελ Γκάρντα της Ιταλίας.

ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΧΟΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Το νεκρομαντείο του Αχέροντα ήταν το πιο φημισμένο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, με τη μεγάλη του ακμή τον 3ο και 2ο π.Χ. αιώνα, ενώ η παλαιότερη αναφορά γίνεται στην Οδύσσεια του Ομήρου, όταν η Κίρκη συμβουλεύει τον Οδυσσέα να συναντήσει στον Κάτω Κόσμο τον μάντη Τειρεσία και να πάρει χρησμό για την επιστροφή του στην πατρίδα. Περιγράφεται ως το σημείο κατάβασης των νεκρών στον Αδη και η Εφύρα, η πόλη της Ηπείρου που βρίσκεται λίγο βορειότερα, συνδέεται με τη λατρεία της θεότητας του θανάτου.

Οι αρχαίοι κατέφευγαν στο νεκρομαντείο για να προσφέρουν χοές στους νεκρούς και να επικοινωνήσουν μαζί τους, καθώς πίστευαν ότι μετά την απελευθέρωσή τους από το σώμα, οι νεκροί αποκτούσαν την ικανότητα να μαντεύουν το μέλλον.

Στο τέλος του 3ου π.Χ. αιώνα γύρω από το ιερό προστέθηκε ένα συγκρότημα με μία κεντρική αυλή, δωμάτια και αποθήκες και με τη μορφή αυτή λειτούργησε για περίπου δύο αιώνες. Στον 1ο π.Χ. αιώνα με την εγκατάσταση Ρωμαίων εποίκων στην πεδιάδα του Αχέροντα, η αυλή του ιερού κατοικήθηκε πάλι, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα στον χώρο οικοδομήθηκε η μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που σώζεται μέχρι σήμερα.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πάνε δύο φίλοι για κυνήγι στο βουνό και λέει ο
ένας :

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ: Ο ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

Συγκλονιστική φωτογραφία: Τη στιγμή που ο Μπολτ τερματίζει, μια αστραπή σκίζει τον ουρανό της Μόσχας!Οι καλές αθλητικές φωτογραφίες είναι έργα τέχνης. Εξαιρετικά δύσκολες, δεδομένου ότι πρέπει να αιχμαλωτιστεί η στιγμή που συνήθως περνά σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια. Όπως ακριβώς περνά μπροστά από το φωτογραφικό φακό ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο φωτορεπόρτερ Ολιβερ Μόριν τράβηξε μια υπέροχη, σημειολογικής αξίας φωτογραφία, την ώρα που ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τερμάτιζε πρώτος στον τελικό των 100μ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβους της Μόσχας.
Συγκλονιστική φωτογραφία: Τη στιγμή που ο Μπολτ τερματίζει, μια αστραπή σκίζει τον ουρανό της Μόσχας!
Με ένα χαλαρό 9,77, υπό βροχή, ο Μπολτ τερματίζει ακριβώς τη στιγμή που τον ουρανό της Μόσχας φωτίζει μια αστραπή.

Η υπέροχη φωτογραφία τραβήχτηκε για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΕΛΕΝΑ ΙΣΙΝΜΠΑΓΙΕΒΑ: Η ΤΣΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ.


Click on the slide!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Η «τσαρίνα των αιθέρων» γνώρισε την αποθέωση στο σπίτι της, στο πιο γλυκό χρυσό μετάλλιο της καριέρας της στο επι κοντώ. Το στάδιο ξεσηκώθηκε, την αποθέωσε, αλλά η ίδια δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ
Η Ρωσίδα αθλήτρια Ελένα Ισινμπάγιεβα για τρίτη φορά στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ στις 13 Αυγούστου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη «Лента.ру».
  Στους αγώνες με συμμετοχή των καλύτερων πρωταθλητών του πλανήτη που διεξάγονται στη Μόσχα, η αθλήτρια από την πρώτη προσπάθεια πέρασε τα  4,89 μέτρα ύψους.Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Τζένιφερ Σουρ και στη τρίτη θέση βρέθηκε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα. Και οι δύο πέρασαν τα  4,82 μέτρα, η Αμερικανίδα αθλήτρια όμως είχε λιγότερες προσπάθειες.
Η Τσαρίνα των αιθέρων

Άλλη μία Ρωσίδα αθλήτρια, η  Αναστασία Σάβτσενκο, μοιράστηκε την πέμπτη θέση με τη Φαμπιάνα Μουρέρ από τη Βραζιλία η οποία το 2011 ήταν πρωταθλήτρια του κόσμου. Η Αγγελίνα Ζουκ – Κρασνόβα πήρε την έβδομη θέση.
Η 31χρονη Ελένα Ισινμπάγεβα έγινε δύο φορές νικήτρια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2005 και το 2007. Το 2004 και το 2008 έγινε Ολυμπιονίκης και στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Εκτός από αυτό η Ισινμπάγιεβα είναι κάτοχος του ισχύοντος παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ανάμεσα στις γυναίκες, 5,06 μέτρα.

Νωρίτερα, στα τέλη Ιουλίου η Ισινμπάγιεβα έλεγε ότι θέλει να τερματίσει την καριέρα της. Όμως, αργότερα δήλωσε ότι δεν πρόκειται ακόμα να ολοκληρώσει την αθλητική της σταδιοδρομία.Κατά τη δήλωση της η  αθλήτρια θέλει να κάνει διάλειμμα για να γεννήσει παιδί.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΣΚΕΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θεσσαλονίκη 12/08/2013

Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης με την επωνυμία ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Χειμάρρας αρ. 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


ΠΡΟΣ

1)    Υπουργό Οικονομικών κο Ιωάννη Στουρνάρα
2)    Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κο Κωστή Χατζηδάκη
3)    Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη


ΘΕΜΑ

          Με την παράγραφο 14 του άρθρου 74 του ν. 4172/2013 αναστέλλεται από 01.08.2013 μέχρι 31.12.2013, η ισχύς των διατάξεων της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν. 3986/2011, καθώς και της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Γ’ ΄ ’’Εξαιρέσεις από το παράρτημα’’ του Παραρτήματος ΙΙΙ του κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), που προστέθηκε με την περίπτωση στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν. 3986/2011, με τις οποίες οι υπηρεσίες εστίασης, καθώς και οι παραδόσεις έτοιμου προς άμεση κατανάλωση φαγητού σε ‘’πακέτα’’, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ από 01.09.2011 (άρθρο 34, παρ. 2 του ν. 3986/2011). Πρόκειται  για μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά κατά τη διάρκεια του ανωτέρου αναφερόμενου χρονικού διαστήματος, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση εσόδων.
          Διαβάζοντας  το ‘’Συμφωνητικό Μείωσης Τιμών’’, μεταξύ πολιτείας  και φορέων που εκπροσωπούν τα καταστήματα εστίασης, με έκπληξη διαπιστώσαμε τα ακόλουθα, για τα οποία περιμένουμε και τις διευκρινιστικές απαντήσεις σας ΑΜΕΣΑ.


ΤΥΠΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ

Α)  Υπογράφουν το Συμφωνητικό οι Υπουργοί ως φυσικά πρόσωπα και όχι σαν Υπουργεία.


Β) Το Συμφωνητικό μπορεί να τεθεί σε ισχύ χωρίς ημερομηνία σύναψής του;


Γ) Δεν πραγματοποιήθηκε κάποια διαβούλευση μεταξύ όλων των σωματείων – φορέων, πριν την υπογραφή του ως άνω συμφωνητικού, μα επιλέχθηκαν ΠΟΕΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ,   που ψευδώς  δήλωσαν πως εκπροσωπούν τους πάντες και οι Υπουργοί το αποδέχθηκαν.


Δ) Δεν αναφέρει ο νόμος 4172/2013 για παραχώρηση αρμοδιότητας σε συνδικαλιστικούς φορείς.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1)    Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Θα θέλαμε να ζητήσετε και να μας κοινοποιήσετε, από τους επίσημους καταλόγους της  ΓΣΕΒΕΕ, τα 159 Σωματεία που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί η ΠΟΕΣΕ σε όλη την Ελλάδα.


2)    Το αυτό και για την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η οποία διατυμπανίζει (όπως έκανε και σε σας κύριοι Υπουργοί), πως εκπροσωπεί 159 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Επειδή σίγουρα δεν σας αρέσουν τα ψεύτικα στοιχεία, θα θέλαμε να ζητήσετε εγγράφως και να δημοσιοποιήσετε ΑΜΕΣΑ την λίστα αυτών των Σωματείων, από τους επίσημους καταλόγους της ΠΟΕΣΕ, που έχουν κατατεθεί (με προγενέστερες ημερομηνίες) στην   ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, κατά την 18η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΟΕΣΕ στις 14 και 15 /05/2012 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, από όπου πολύ εύκολα διαπιστώνεται  ποια είναι η πραγματική της δύναμη, καταρρίπτοντας πανηγυρικά τα ψεύτικα στοιχεία που δίδουν για εντυπωσιασμό, σε όλους τους Κρατικούς Φορείς ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ που είναι και Πρόεδρος  της ΓΣΕΒΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ που είναι και Ταμίας της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΣΕ, αλλά και Πρόεδρος ΕΟΚΕ της  ΓΣΕΒΕΕ στις Βρυξέλλες,  φέρνοντας στο νου όλων την πασίγνωστη Ελληνική παροιμία ‘’Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει’’.


3)     Θεωρώντας ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, πως θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, εξαγγέλλοντας με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε όλα τα ΜΜΕ, τα σημεία διάθεσης του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ σε όλη την Ελλάδα, φανέρωσαν, χωρίς φυσικά να το σκεφθούν και την πραγματική τους δύναμη. 22 εστιατόρια, που διανέμουν το ΣΗΜΑ, αντιστοιχούν σε 22 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Μα είναι δυνατόν να πιστέψει και ο πλέον αφελής, ότι 22 εστιάτορες, μέσα σε 24 ώρες, διέθεσαν 10.000 σήματα, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση στις 1 Αυγούστου 2013 του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Κουράση; Δηλαδή 455 σήματα / εστιάτορα, που η ελάχιστη διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 15 λεπτά / σήμα; Θα χρειάζονταν δουλεύοντας πυρετωδώς 5 ώρες / ημέρα επί 23 ολόκληρες ημέρες. Δεν αντιλήφθηκε κανείς, ούτε καν ένας Δημοσιογράφος, πως πρόκειται για ένα ρεκόρ ….Γκίνες;


4)    Τι αντιπροσωπεύουν οι φορείς που συμμετέχουν στην μεταξύ σας Σύμβαση Μείωσης Τιμών και θα έχουν το δικαίωμα ‘’φορολογικού ελέγχου΄΄ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Είναι Δημόσιοι Φορείς;


5)    Όλα τα καταστήματα – Επιχειρήσεις κτλ της Ελλάδας, είναι εγγεγραμμένα στους συμβεβλημένους με εσάς  Φορείς;


6)    Γιατί να οδηγηθούν όλοι οι επαγγελματίες της Χώρας στον αναγκαστικό Συνδικαλισμό; Διότι για την υπαγωγή στην μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει πρώτα να έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους, ανάλογα με την ιδιότητά τους. Όπως καταλάβατε, δημιουργήσατε μία αλυσίδα ΄΄επιχειρηματίας – σωματείο – ομοσπονδία – συνομοσπονδία΄΄, έχοντας όλα την καταβολή τιμήματος, ασχέτως εάν τεχνιέντως και με δόλο αναφέρουν πως το σήμα παραχωρείται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.


7)    Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα – επιχειρήσεις, που θα εγγραφούν στους συμβεβλημένους με εσάς φορείς, με αυτούς που δεν θα υπάγονται πουθενά;


8)    Αναφέρεται σε κάποιο σημείο του νόμου, ότι αρμόδιοι φορείς είναι οι συμβαλλόμενοι και ότι πρέπει να ανήκεις σε αυτούς για να υπαχθείς στην μείωση του ΦΠΑ από 23% στο 13%;


9)    Οι όροι του Συμφωνητικού για επιπλέον προνόμια (επιδοτήσεις – κίνητρα), αναφέρονται στο νόμο 4172/2013; Μήπως είναι αυθαίρετοι, παραπλανώντας τους επίδοξους επιχειρηματίες καθοδηγώντας τους να εγγραφούν σε τοπικά σωματεία που ανήκουν σε  ΠΟΕΣΕ;


10)    Τα δικαιολογητικά που ζητούν τα σωματεία που ανήκουν σε ΠΟΕΣΕ είναι νόμιμα ή παραβιάζουν προσωπικά φορολογικά δεδομένα;


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

         Την ακύρωση του Συμφωνητικού Μείωσης Τιμών, άλλως σας δηλώνουμε πως θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.
Αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ απάντησή σας, γιατί η εφαρμογή του Νόμου έχει τεθεί σε ισχύ.



Η Πρόεδρος                                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκη Κωνσταντίνου                                                                                      Ηλίας Καλιώρας



Γραφείο τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ 

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.



 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε στους Προμάχους η κοίμηση της Θεοτόκου.
Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε περιφορά του Επιταφίου της Θεομήτορος, γύρω από τον Ιερό ναό Αγίου  Δημητρίου με την παρουσία του συνόλου σχεδόν των πιστών του χωριού.
Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής είναι ότι ενώ η πομπή έκανε τον κύκλο, ο κόσμος ακόμη έβγαινε από τον ναό, κατακλύζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους.
Θεοσεβούμενοι και πιστοί στις θρησκευτικές παραδόσεις, οι κάτοικοι, έχοντας σαν αποκούμπι την Μητέρα όλων των ανθρώπων, τιμούν την μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού, αποδεικνύοντας πως Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι σχέσεις αλληλένδετες και άρρηκτες στο διάβα των αιώνων.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...