Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΒΟΛΑΔΟΡΕΣ-ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ (DON JUAN).

Οι Βολαδόρες – Τα Αρπακτικά (Don Juan)
Τι είναι αυτό, δον Χουάν, ρώτησα. Βλέπω παντού γύρω μου σκιές, σκιές που ξεγλιστρούν.

Α, είναι το σύμπαν στην ολότητά του, απάντησε. Ασύγκριτο, μη γραμμικό, πέρα από το βασίλειο της σύνταξης. Οι σαμάνοι του αρχαίου Μεξικού ήταν οι πρώτοι που διέκριναν αυτές τις φευγαλέες σκιές, κι έτσι παρακολούθησαν τις κινήσεις τους. Τις είδαν όπως τις βλέπεις κι εσύ, και τις είδαν επίσης σανενέργεια που ρέει στο σύμπαν. Και ανακάλυψαν κάτι υπερβατικό.

Σώπασε και με κοίταξε. Οι παύσεις του ήταν πολύ καίριες. Σώπαινε πάντα όταν εγώ ένιωθα να κρέμομαι από μια κλωστή.

Τι ανακάλυψαν δον Χουάν; τον ρώτησα.

Ανακάλυψαν πως έχουμε έναν ισόβιο σύντροφο, απάντησε με όση σαφήνεια μπορούσε. Ένα αρπακτικό, που ανέβηκε από τα βάθη του κόσμου και πήρε τον έλεγχο της ζωής μας. Τα ανθρώπινα όντα είναι αιχμάλωτοί του. Τούτο το αρπακτικό, που είναι πολλοί άρπαγες μαζί, είναι κύριος και αφέντης μας. Μας έκανε υπάκουους, αβοήθητους. Οταν πάμε να διαμαρτυρηθούμε, καταπνίγει τις διαμαρτυρίες μας. Κι όταν θελήσουμε να δράσουμε ανεξάρτητα, απαιτεί να μη δράσουμε καθόλου. Το γυροφέρνω τόση ώρα για να σου πω ότι κάτι μας κρατά αιχμαλώτους. Κι είμαστε όντως αιχμάλωτοι, δεσμώτες! Αυτό ήταν ένα ενεργειακό γεγονός για τους σαμάνους του Μεξικού.

Και γιατί μας κυρίευσε αυτό το αρπακτικό με τον τρόπο που μου περιγράφεις δον Χουάν; τον ρώτησα. Κάποια λογική εξήγηση πρέπει να υπάρχει.

Υπάρχει μια εξήγηση, μου αποκρίθηκε τότε σοβαρά. Και είναι η απλούστερη εξήγηση στον κόσμο. Αυτές οι οντότητες μας κυρίευσαν επειδή είμαστε η τροφή τους και μας απομυζούν ανελέητα γιατί είμαστε τα μέσα συντήρησής τους. Κι όπως εμείς εκτρέφουμε κοτόπουλα σε ορνιθοτροφεία, έτσι και τα αρπακτικά εκτρέφουν εμάς σε ανθρωποτροφεία. Έτσι έχουν πάντα άφθονο φαγητό.

Οχι, όχι, όχι, άκουσα τον εαυτό μου να κραυγάζει. Είναι παράλογο δον Χουάν. Είναι τερατώδες αυτό που λες. Απλώς δεν μπορεί να ‘ναι αλήθεια, για τους μάγους τους κοινούς ανθρώπους ή οποιονδήποτε άλλο!

Γιατί όχι; έκανε ήρεμα ο δον Χουάν. Γιατί όχι; επειδή σε εξοργίζει;

Ναι, με εξοργίζει! απάντησα αμέσως. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι τερατώδεις!

Καλά, μου είπε, όμως δεν τα άκουσες όλα ακόμη. Περίμενε λίγο, να δεις πως θα νιώσεις. Θα σε βομβαρδίσω. Θα κάνω δηλαδή στο μυαλό σου τρομακτικές επιθέσεις, ασύλληπτες εφόδους. Και μη θαρρείς πως μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις, γιατί είσαι εγκλωβισμένος. Οχι γιατί σε κρατάω εγώ αιχμάλωτο, αλλά επειδή υπάρχει κάτι μέσα σου που θα σε εμποδίσει να φύγεις, ενώ ένα άλλο κομμάτι σου θα γίνει αληθινά έξω φρενών. Γι αυτό, θωράκισε τον εαυτό σου.

Κάνω έκκληση στο αναλυτικό σου μυαλό, είπε ο δον Χουάν. Σκέψου για μια στιγμή και πες μου: Πως εξηγείς την αντίφαση ανάμεσα στη νοημοσύνη του ανθρώπου που μηχανεύεται, οργανώνει και κατασκευάζει και την ηλιθιότητα των συστημάτων των πεποιθήσεων και δοξασιών του ή την ηλιθιότητα της αντιφατικής συμπεριφοράς του; Οι μάγοι πιστεύουν ότι τα αρπακτικά μας έχουν δώσει τα συστήματα πεποιθήσεων που ασπαζόμαστε, τις ιδέες μας για το καλό και το κακό, τα κοινωνικά μας ήθη. Τα αρπακτικά είναι που δημιούργησαν τις ελπίδες τις προσδοκίες μας, το όραμα της επιτυχίας, τον εφιάλτη της αποτυχίας. Αυτά τα αρπακτικά μας έδωσαν την πλεονεξία, την απληστία και τη δειλία μας. Είναι τα αρπακτικά αυτά που μας κάνουν αυτάρεσκους, κοινότοπους και εγωπαθείς.

Μα πως μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά, δον Χουάν; τον ρώτησα, ενώ τα λόγια του μ’ είχαν θυμώσει ακόμη περισσότερο. Τι κάνουν δηλαδή; Τα ψιθυρίζουν στ’ αυτί μας όλα αυτά όταν κοιμόμαστε;

Όχι δεν το κάνουν έτσι. Αυτό είναι βλακώδες! Απάντησε χαμογελώντας ο δον Χουάν. Είναι απείρως πιο ικανά και συγκροτημένα. Για να μας κρατούν υπάκουους, μειλίχιους κι ανίσχυρους, τα αρπακτικά χρησιμοποιούν ένα καταπληκτικό τέχνασμα – καταπληκτικό από άποψη στρατηγικής φυσικά. Είναι ένα φρικτό τέχνασμα για όσους το υφίστανται. Μας έδωσαν το μυαλό τους! Μ’ άκουσες; Τα αρπακτικά μας έδωσαν το μυαλό τους, που έγινε και δικό μας.

Το μυαλό των αρπακτικών είναι ταραγμένο, αντιφατικό, σκυθρωπό, πλημμυρισμένο από το φόβο μην αποκαλυφθεί από στιγμή σε στιγμή. Ξέρω πως μολονότι δεν πείνασες ποτέ, συνέχισε, ανησυχείς για το πως θα εξασφαλίσεις την τροφή σου, κάτι που δεν είναι παρά η ανησυχία του αρπακτικού που φοβάται μήπως ανά πάσα στιγμή αποκαλυφθεί το τέχνασμά του και του αρνηθούν την τροφή που έχει τόση ανάγκη.Μέσω του ανθρωπίνου νου, που άλλωστε είναι ο δικός τους νους, τα αρπακτικά εισάγουν στη ζωή των ανθρώπινων όντων οτιδήποτε τα εξυπηρετεί. Με τον τρόπο αυτό κατορθώνουν να αποκτήσουν λίγη ασφάλεια, που λειτουργεί σαν ασπίδα απέναντι στο φόβο τους.

Δεν είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ τη φαινομενική αξία όσων λες δον Χουάν, είπα. Θα μπορούσα, αλλά υπάρχει κάτι τόσο αηδιαστικό σ’ αυτό τον ισχυρισμό, που με απωθεί και με αναγκάζει να κρατήσω αντίθετη στάση, να επιχειρήσω να σε αντικρούσω. Αν είναι αλήθεια πως μας τρώνε πως το κάνουν;

Μου εξήγησε ότι οι μάγοι βλέπουν τα ανθρώπινα όντα σαν παράξενες, φωτεινές σφαίρες ενέργειας, που καλύπτονται ολόκληρες από ένα λαμπερό περίβλημα, κάτι σαν λούστρο, σαν επίχρισμα, ένα κάλυμμα που εφαρμόζει σφιχτά στο κουκούλι της ενέργειάς τους. Συνέχισε λέγοντας πως αυτό το λαμπερό περίβλημα της επίγνωσης είναι που καταναλώνουν τα αρπακτικά, και πως όταν ένα ανθρώπινο ον φτάσει στην ενηλικίωση, το μόνο που απομένει από αυτό το λαμπερό περίβλημα της επίγνωσης είναι μια στενή λωρίδα που φτάνει από το έδαφος ως τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών.
Αυτή η λωρίδα επιτρέπει στην ανθρωπότητα να επιζήσει, μόλις και μετά βίας.
Σαν να ‘βλεπα όνειρο, άκουσα τον δον Χουάν Μάτους να μου εξηγεί ότι, απ’ όσο ήξερε, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος που διαθέτει το λαμπερό περίβλημα της επίγνωσης έξω από το φωτεινό του κουκούλι. Γίνεται επομένως εύκολο θύμα μιας διαφορετικής επίγνωσης όπως είναι η σκληρή επίγνωση του αρπακτικού.

Στη συνέχεια έκανε την πιο δυσοίωνη δήλωση που είχα ακούσει ποτέ από τα χείλη του. Μου είπε ότι αυτή η στενή λωρίδα επίγνωσης αποτελεί τον πυρήνα της αυτοανάκλασης, όπου εγκλωβίζεται αμετάκλητα ο άνθρωπος. Με τον επιδέξιο χειρισμό της αυτοανάκλασης, της μοναδικής λάμψης επίγνωσης που αφήνουν στον άνθρωπο τα αρπακτικά δημιουργούν αναλαμπές επίγνωσης, τις οποίες στη συνέχεια καταναλώνουν με αδίστακτο, ληστρικό τρόπο. Μας φορτώνουν με ανόητα προβλήματα που αναγκάζουν εκείνες τις αναλαμπές επίγνωσης να γεννηθούν, και κατορθώνουν μ’ αυτό τον τρόπο να μας κρατούν ζωντανούς, ώστε να μπορούν να τρέφονται από την ενεργειακή αναλαμπή των ψευδοανησυχιών μας.

- Τον ρώτησα: γιατί οι σαμάνοι του αρχαίου Μεξικού, όπως και όλοι οι σύγχρονοι σαμάνοι, μολονότι βλέπουν τα αρπακτικά δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό;

- Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτό εσύ ή εγώ, μου απάντησε θλιμμένα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε αυτοπειθαρχία και να τη φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου δε θα μπορούν να μας αγγίξουν. Πως μπορείς να ζητήσεις από τους συνανθρώπους σου να ακολουθήσουν μια τόσο αυστηρή αυτοπειθαρχία; Θα σε περιγελάσουν και θα σε γελοιοποιήσουν, ενώ οι πιο επιθετικοί θα σε μαυρίσουν στο ξύλο. Κι όχι τόσο επειδή δεν θα σε πιστέψουν.

Κάπου στα βάθη κάθε ανθρώπινου όντος υπάρχει η προγονική γνώση της ύπαρξης των αρπακτικών. Το ξέρουν τα σπλάχνα σου.…Οι σαμάνοι του αρχαίου Μεξικού είδαν τα αρπακτικά. Τα ονόμασαν ιπτάμενους επειδή κάνουν βουτιές στον αέρα. Δεν είναι όμορφο θέαμα. Μεγάλες, αδιαπέραστες σκιές που σκίζουν τον αέρα. Μετά προσγειώνονται βαριά στο έδαφος. Οι σαμάνοι προβληματίστηκαν πολύ για το πότε εμφανίστηκαν στη γη. Είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος ήταν κάποτε ένα τέλειο ον, ικανό να επιτελέσει με θαυμαστή διορατικότητα άθλους επίγνωσης που στις μέρες μας έχουν τη μορφή μύθων και θρύλων. Κι έπειτα όλα χάθηκαν κι έχουμε τώρα έναν άνθρωπο σε καταστολή.

Τι λες τώρα, δον Χουάν; τον ρώτησα άψυχα.

- Αυτό που λέω είναι πως δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια συνηθισμένα αρπακτικά. Είναι πολύ έξυπνα, πολύ συγκροτημένα. Χρησιμοποιούν πολύ μεθοδικά το σύστημα που θα μας εξουδετερώσει. Ο άνθρωπος, το μαγικό ον που προορίζεται να γίνει, παύει να είναι πλάσμα μαγικό. Δεν είναι παρά ένα κομμάτι κρέας. Δεν υπάρχουν πια άλλα όνειρα γι’ αυτόν, πέρα από τα όνειρα ενός ζώου αναθρεμμένου για να γίνει κάποτε ένα κομμάτι κρέας, κοινότοπα, συμβατικά, ηλίθια.



Απόσπασμα από το βιβλίο του Carlos Castaneda "Η Ενεργός Πλευρά του Απείρου", εκδόσεις Λιβάνη.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΦΑ'Ι΄ΣΟΥ, ΤΗΝ TV ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΙ Γ......

Το φαΐ σου την TV σου και άι γ@μήσου

Οι τοίχοι κραυγάζουν ενίοτε μεγάλες αλήθειες, αλήθειες γραμμένες βιαστικά, αλήθειες ανακατεμένες με οργή και αδρεναλίνη. Η τρομοκρατία είναι η παγερή σας καθημερινότητα, διάβασα κάπου και αποφάνθηκα πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τι είναι αλήθεια οι αναρχικοί; Μην είναι οι ακροβάτες των εγκαταλελειμμένων ονείρων μας; Μην είναι ευαίσθητες ψυχές που δεν άντεξαν την σαπίλα; Μην είναι το παιδί που χάσαμε κατά την ενηλικίωση μας; Όλα αυτά θα έλεγα ότι είναι και ακόμα περισσότερα.

Παλιά καίγαν τα βιβλία και τώρα καίνε τα μυαλά, σαφής αναφορά στην περίοδο του Σκοταδισμού σε αντιδιαστολή με το “κάψιμο” κυρίως μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης. Έγχρωμη TV – ασπρόμαυρη ζωή, αμφιβάλει κανείς ότι αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα των πολλών;

Μου αρέσει η ειρωνεία σε μερικά συνθήματα, ο έμμεσος χλευασμός: Mια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και έγινε υπουργός. “Άτιμη Κενονία” είδα κάπου αλλού και ήταν μια αρκετά δυνατή σφαλιάρα ομολογουμένως. Ούτε το χιούμορ δεν λείπει: “Ψήφισε Αλί Μπαμπά, έχει μόνο 40 κλέφτες”, διάβασα κάπου αλλού.

Στην γελoία προεκλογική και τρομοκρατική διαφήμιση της ΝΔ οι αναρχικοί ανταπάντησαν με το:

-5000 αυτόχειρες
-Γιατί Κύριε;

Μου αρέσει αυτή η επιθετικότητα των τοίχων, μου αρέσει αυτός ο φιλοσοφημένος τσαμπουκάς, μου πάει.

“Τρομοκρατία είναι η φτώχια που έρχεται”

“Λευτεριά στα σάπια σας μυαλά”

“Να διαλύσουμε την κοινωνική σιωπή”

“Όσο υποκύπτεις στον φόβο γίνεσαι πιόνι στη σκακιέρα τους”

“Όταν σε ξεσκίζουν Γερμανοί είναι εθνική ξεφτίλα να ξεσπάς στους Πακιστανούς”

“Social-ληστές”

“Στα 22 μου χρόνια με τσέπη αδειανή, χρωστάω περισσότερα από πολυεθνική”

“Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από την Χούντα”

“Θρανίο – Καναπές – Τάφος”

“Αν το πολυτιμότερο πράγμα που έχετε είναι η περιουσία σας τότε καλά κάνετε και φοβάστε”

“Τότε με τα τανκς, τώρα με τα banks”

“Ξεφτίλα, μοναξιά, απελπισία”

“Η μόνη μου Πατρίδα τα παιδικά μου όνειρα”

“Η οικονομία αρρώστησε, καιρός να πεθάνει”

“Θα είσαι λεύτερος όταν σταματήσεις να φοβάσαι”

“Το life style είναι μανιοκατάθλιψη σε συσκευασία δώρου”

“Όταν η εξουσία οργιάζει η Κοινωνία απλά παίρνει μάτι”

“Τρομοκρατία είναι ο βασικός μισθός σας”

“Είμαστε απολίτιστοί για τον Πολιτισμό σας”

“Τα δακρυγόνα τα αντέχουμε, τα δελτία ειδήσεων όχι”

“Δεν μπορούν να ζήσουν δυο γενιές από το ίδιο απόθεμα ψευδαισθήσεων”

“Οι μόνοι πιο ηλίθιοι από τους πολιτικούς είναι οι ψηφοφόροι”

“Ψήφισε, δούλεψε και βγάλε τον σκασμό”

Τελικά οι αναρχικοί είναι η φωνή της χαμένης μας συνείδησης; Τα συνθήματα τους μήπως είναι τουφεκιές αξιοπρέπειας; Ναι και ναι, απαντώ αμέσως, και πολύ θα γούσταρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι να γινόταν να ξαναπιστέψουν κάπου γιατί αξίζουν, είναι ζωντανοί, είναι μαχητές, είναι αισθηματίες.

Θυμός, οργή, αίσθημα δικαιοσύνης, φιλοσοφία, χιούμορ, αλληλεγγύη, αμεσότητα, ειρωνεία, νά τα στοιχεία που βλέπω εγώ στα συνθήματα των τοίχων και με έχουν κερδίσει.

Και εμείς τι; Τι γίνεται με εμάς; Είμαστε όντως το φαί μας, η tv μας και εκεί τελειώνουν τα πάντα; Γινήκαμε ξένοι και απόκληροι μέσα στην μικρή μας Χώρα; Μας καβάλησε ο φόβος και δεν τολμάμε να αποτινάξουμε τους ίσκιους που κρύβουν το μέλλον μας; Όσο σκληρός και αν είναι ο τίτλος, όσο θυμό και να κουβαλά, εγώ αυτόν διάλεξα, πάλι παρμένο από κάποιο τοίχο, και συνυπογράφω την κάθε λέξη του αναρχικού που το έγραψε.

Από: Tyler Durden




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΤΟ ΜΠΑΡ "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ"!


 Δεκαπενταύγουστος και ο δρόμος μας οδηγεί προς το Γαρέφι. Έχει αρχίσει να σουρουπώνει και με τον Νίκο κατευθυνόμαστε προς το γειτονικό χωριό, όπου κάθε χρόνο παραμονή του πανηγυριού, που γίνεται στις 16 Αυγούστου, λειτουργεί το φημισμένο «ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ».
Είναι ένα πρωτότυπο θερινό μπαράκι, όπου οι νέοι του μορφωτικού συλλόγου του χωριού, συγκεντρώνονται , μαζί με όλους σχεδόν τους χωριανούς και χαλαρώνουν από την κούραση των επίπονων προετοιμασιών για την αυριανή ημέρα του πανηγυριού.
Φτάνοντας στον προορισμό μας, μουσική και φωνές μικρών παιδιών μας υποδέχονται. Ο τόπος είναι φωταγωγημένος, τα πανύψηλα πλατάνια μοιάζουν με θεόρατους γίγαντες, που κουνούν τα κλαδιά τους σαν τεράστια χέρια, έτοιμα λες να σε αρπάξουν.
Καρέκλες αραδιασμένες, διάσπαρτες στον χώρο, τραπεζάκια στοιχισμένα με τάξη και νοικοκυροσύνη, τεράστιες άσπρες ομπρέλες, και μια καθαριότητα, που σε εντυπωσιάζει.
Στο κέντρο, ένα αυτοσχέδιο ξύλινο μπαρ, με καλαμιές για σκεπή και όμορφες κοπελιές, εξυπηρετούν τους αρκετούς επισκέπτες.
Αριστερά του τεράστιου υπαίθριου χώρου μια παιδική χαρά και πλήθος από μικρά παιδιά, ξεφωνίζουν τρελά, ενώ οι γιαγιάδες καμαρώνουν διακριτικά από απόσταση.
Στην δεξιά πλευρά ένα υποτυπώδες γήπεδο βόλεϋ, όπου δέκα ομάδες των νέων του χωριού, διαγωνίζονται στο καθιερωμένο πρωτάθλημα, που είναι εν εξελίξει.
Τα ευγενέστατα παιδιά του συλλόγου μας υποδέχονται θερμά και ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος, μας καλωσορίζει.
Μετά τα σχετικά κεράσματα, ακολουθεί η συζήτηση, από την οποία αποκομίζουμε το μεγάλο άγχος όλων για την αυριανή πανηγυρική ημέρα.
Στα μάτια όλων διακρίνεις την σπίθα της προσμονής και της αισιοδοξίας. Η κούραση αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων, καθώς επί μια βδομάδα κινούνται όλοι στον ρυθμό των προετοιμασιών. Οι περισσότεροι έχουν αναβάλει τις διακοπές τους, για να είναι παρόντες στο πανηγύρι της Παναγίας και περιμένουν με ανυπομονησία να τελειώσουν οι εκδηλώσεις για να εκδράμουν στις παραλίες.
Η ώρα κυλάει ευχάριστα και το μπαράκι αρχίζει να γεμίζει με κόσμο. Παρέες νέων, οικογένειες με μικρά παιδιά, ακόμη και πολλοί ετεροδημότες που ήρθαν για το πανηγύρι, κάθονται και απολαμβάνουν απολαυστικά ποτά, ενώ το δροσερό αεράκι συμβάλει στην ξεχωριστή  βραδιά. Δυο αδέσποτα σκυλάκια παρακολουθούν διακριτικά από απόσταση, μασουλώντας μια σακούλα από πατατάκια, που κάποιος μικρός τα πέταξε.
Συζητήσαμε για τον σύλλογο, για την αθλητική ομάδα, για τα προβλήματα και τα σχέδια των παιδιών. Εκείνο που αποκομίσαμε, είναι η πικρία τους για την αδιαφορία των επισήμων θεσμών και το γεγονός ότι ουδεμία βοήθεια  τους παρέχουν.
Όλα γίνονται από την θέληση και το πείσμα των παιδιών, καθώς και από αρκετούς ιδιώτες, οι οποίοι τους βοηθούν με διάφορους τρόπους.
Η ώρα προχώρησε και αναχωρώντας από το θαυμάσιο περιβάλλον, ευχηθήκαμε στα παιδιά καλή επιτυχία και επίσης τους προτρέψαμε να κινήσουν γη και ουρανό , ώστε το «ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» να καθιερωθεί σαν καθημερινός χώρος διασκέδασης και αναψυχής και όχι μια μέρα μόνο τον χρόνο.
Επιβάλλεται από τους δημοτικούς άρχοντες να ρίξουν τη ματιά τους και σε αυτή την άκρη του δήμου μας, και να ενισχύσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, αυτά τα περήφανα και εργατικά παιδιά, που παλεύουν με πολλές αντιξοότητες, να αναδείξουν το ηρωικό τους χωριό, την παράδοση και τον Ελληνισμό.


















ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας σας ενημερώνει ότι, μετά από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη και οι αρμοδιότητες του καινούργιου συμβουλίου έχουν ώς εξής:



ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωαννίδης Ισίδωρος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Νικολαϊδης Χάρης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μυλωνάς Αλέξανδρος
ΤΑΜΙΑΣ : Μάρκου Αναστάσιος
ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ : Τζώτζης Χρήστος
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ : Κοντόπουλος Αθανάσιος
ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ : Μπίνος Πέτρος

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας προσκαλεί όλους τους Φίλους και τα Μέλη του στην καθιερωμένη ετήσια διήμερη συνάντηση στο Όρος Πάικο, στη θέση Βαλεόρβο, μετά τα Μεγάλα Λιβάδια.(φώτο)
Σε ένα ειδυλλιακό ξέφωτο, μέσα στο πυκνό δάσος οξυάς, ο Σύλλογος θα κατασκηνώσει σε έναν οργανωμένο χώρο δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του να περάσουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης σε ένα πανέμορφο και αναζωογονητικό περιβάλλον δροσιάς, μακριά από τον καύσωνα του Αυγούστου.
Με τη συνοδεία άφθονου φαγητού και ποτού θα γνωριστούμε, θα διασκεδάσουμε, θα συζητήσουμε και θα περάσουμε ένα όμορφο αυγουστιάτικο διήμερο.

Τηλέφωνα για πληροφορίες:
Ισίδωρος Ιωαννίδης: 6976979137,Χάρης Νικολαΐδης: 6942609794, Αλέξανδρος Μυλωνάς: 6945425524, Αναστάσιος Μάρκου: 6944870943, Χρήστος Τζώτζης: 6980173410, Θανάσης Κοντόπουλος: 6985968754, Πέτρος Μπίνος: 6944390522.

Συμμετοχή: 15? για το διήμερο, 10? για μία ημέρα, 5? παιδικό. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

1.                                                                                 
 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


        Σας προσκαλούμε να έλθετε στη συνεδρίαση  της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου  Αλμωπίας,  που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  και  στην αίθουσα  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου την  29η   του  μηνός Αυγούστου  έτους  2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα   20:00   (8:00  μ.μ.),  για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της  ημερήσιας διάταξης. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα γίνει  την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα την ίδια ώρα:

1)    Γνωμοδότηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας, έτους 2014.
2)    Γνωμοδότηση για  τον προϋπολογισμού του Δήμου  Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2014.
3)    Επαναλειτουργία ή μη της εμποροπανήγυρης Αριδαίας.    
.

                     
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
                               ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ




2.                                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας (άρθρο 67 του Ν.3852/2010), που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, την  20η του μηνός Αυγούστουέτους  2013,  ημέρα  Τρίτη  και ώρα     8:30 μ.μ. (20:30),  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
                              ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο:

Αποδοχή   χρηματοδότησης 8.900,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών,  για την κάλυψη δαπάνης μεταφοράς μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013.




2ο:




Αποδοχή απόφασης ένταξης πράξης στο πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2013-2015» του Πράσινου Ταμείου, αποδοχή των όρων της απόφασης ένταξης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. Εγγραφή της  χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2013.

3ο:




Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 102/2013 απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ως προς  το σκέλος της μελέτης για την προμήθεια απορριμματοφόρου ανακύκλωσης. 


4ο:





΄Εγκριση υποβολής της πράξης με ακρωνύμιο “Lhi-Lna  II” ,   στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα – π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
5ο:






΄Εγκριση υποβολής της πράξης με ακρωνύμιο “Tranwaste” στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα – π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
6ο:





΄Εγκριση υποβολής της πράξης με ακρωνύμιο          “P-alco” στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα – π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
7ο:

΄Εγκριση  υποβολής αιτήματος από το Δήμο Αλμωπίας προς  της αρμόδιες υπηρεσίες, για την παραχώρηση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού, μήκους περίπου 140 μ., που βρίσκεται εντός του υπ΄ αριθμόν 2001 αγροτεμαχίου της Τ.Κ. ΄Ορμας. 


8ο:


΄Εγγριση Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων ΄Εργων (Α.Π.Ε.) του Δήμου Αλμωπίας.
9ο:




΄Εγκριση Πρωτοκόλλων  Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής ΄Εργων παρελθόντων ετών.

10ο:



Τροποποίηση της  αριθμ. 186/2013 απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά την κατανομή της  ΣΑΤΑ.
11ο:




Μερική αναμόρφωση  του προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2013.

12ο:



Επιλογή υδρονομέα για το αγρόκτημα της Τ.Κ. Φιλώτειας,  κατόπιν της  αριθμ. 157/2013 απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας.
         
           Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...