Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η ΕΦΟΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.

Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο Παύλος Μελάς στην Κηφισιά. Στη φθορά και την εγκατάλειψη, το συνηθισμένο εχθρικό δίδυμο των μνημείων ανά την Ελλάδα, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του…..
Γεμάτη δισταγμούς ανάμικτους με οργή, μας μιλά η Ναταλία Ιωαννίδη, εγγονή του Παύλου Μελά, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι. Το βάρος που νιώθει για την Ελλάδα που έζησε ο παππούς της πριν χαθεί το 1904, αλλά και την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να ζήσει, εμφανές. Το ίδιο και η περηφάνια που καλλιεργεί, επιμελούμενη το αρχείο της οικογένειας που έμεινε στα χέρια της και την προσωπική της ιστορία, στη σκιά του μύθου ενός φλογερού αξιωματικού που χάθηκε όταν η μητέρα της, Ζωή, ήταν μόλις 6 χρόνων.
Στο σπίτι αυτό άρχισαν να φθάνουν βροχή τηλεγραφήματα συμπαράστασης και θαυμασμού από όλη την Ελλάδα, πέντε μέρες από το θάνατο του Παύλου Μελά, σε μια εποχή με πενιχρότατα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης. Εναν αιώνα και αργότερα έφθασε το μπουγιουρντί της εφορίας που καλούσε την κληρονόμο να πληρώσει 5.700 ευρώ για το έτος 2010! Η κυρία Ιωαννίδη αρνείται ευγενικά να μας περιγράψει πώς κατάφερε να καλύψει την απαίτηση μέσω μιας ισχνής σύνταξης του ΙΚΑ. Μας λέει μόνον ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.
Τη ρωτούμε τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, το 2011, το 2012 και πάει λέγοντας. Μας κοιτά με ένα πικρό χαμόγελο:
«Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία»…
Γνωρίζουμε ήδη για τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσθηκε το 2012 (νόμος 4042) αλλά ακυρώθηκε πριν καν εφαρμοσθεί. Η ρύθμιση οδηγούσε σε δραστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για όσους έχουν βρεθεί με ένα ιστορικό μνημείο στην ιδιοκτησία τους και, όπως μας λέει η κυρία Ιωαννίδη, ήταν η μόνη διέξοδος για «δίκαιη και όχι ρουσφετολογική μεταχείριση». Ηρθε όμως ο νόμος 4152 τον Μάιο του 2013 και η ρύθμιση έγινε καπνός.
Ζητούμε από την εγγονή του Παύλου Μελά έναν περίπατο γύρω από το υποστυλωμένο σπίτι. Μας ανοίγει την πόρτα αρνούμενη να ακολουθήσει. Μας συντροφεύουν μόνο οι διηγήσεις της από τα καλοκαίρια που περνούσε εκεί μαζί με τη γιαγιά Ναταλία, η οποία έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο στα 30 της και έζησε χωρίς να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο από μια σύνταξη ανθυπολοχαγού που της είχε απονεμηθεί.
Περπατούμε με δυσκολία ανάμεσα στα φουντωμένα ξερόχορτα και τα απομεινάρια των έργων κάποιων σωστικών εργασιών αναστήλωσης που έγιναν μετά το 2009, όταν επί υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, το κτίριο κηρύχθηκε επίσημα ιστορικό μνημείο.
«Για πολλά χρόνια, δυστυχώς, το σπίτι όπου έζησε ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και απ’ όπου το 1904 έφυγε για τον Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη», έγραφε η ανακοίνωση του υπουργείου και συνέχιζε: «Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή. Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02». Δυστυχώς, ο στόχος της πλήρους αποκατάστασης παραμένει στόχος μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Τη ρωτούμε πώς θα επιθυμούσε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα. «Σε τέτοια κατάσταση ώστε να έρχονται άνθρωποι και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να εγκαταλείπεις έναν παράδεισο για να θυσιάζεσαι προς όφελος των πιστεύω σου», μας απαντά. Ισως κάποιο ίδρυμα να μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο έργο καθώς απορρίπτει την ιδέα της πώλησης του ακινήτου, σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου. Οσο για τις αξιώσεις της εφορίας, λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί. Αραγε, εάν δεν τα καταφέρει, ποιο κράτος θα αναλάβει την ευθύνη της κατάσχεσης και της διαχείρισής του;…
Χρυσαυγίτες αλλά και αναρχικοί διεκδικούν το ιστορικό σπίτι
Η εγγονή του Παύλου Μελά μάς δείχνει την ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την εισβολή στο χώρο που επιχείρησαν ομάδες εθνικιστών. Διαχωρίζει με σαφήνεια τις πράξεις απόδοσης τιμών που γίνονται από αξιωματικούς και απόστρατους που έρχονται και καταθέτουν στεφάνια έξω από τον περίβολο του σπιτιού. Η απόσταση είναι μεγάλη από τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους ή την ομάδα των αναρχικών που προσπάθησαν να καταλάβουν άλλη στιγμή το χώρο.
Με την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής τα πράγματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο. Η κυρία Ιωαννίδη θυμάται ακόμη τα γεμάτα τρόμο τηλεφωνήματα που δέχθηκε προ μηνών από περίοικους οι οποίοι την προειδοποιούσαν πως μια ορδή χρυσαυγιτών κάνει παρέλαση στους δρόμους της Κηφισιάς με κατεύθυνση το σπίτι του Παύλου Μελά. Η παρουσία της και τα τηλεφωνήματα στην Αστυνομία απέτρεψαν τότε τις παρεκτροπές. Τι θα συμβεί όμως στο μέλλον;
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
arishat@e-typos.com

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΣΗΜΟ.

Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα
Νέο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η τρόικα η οποία τώρα θέλει... σεισμόσημο!
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές απαιτούν να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές.
Η κυβέρνηση έχει οχληθεί για αυτότο θέμα ήδη από την περασμένη άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα, και μάλιστα έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.
Κάτι τέτοιο όμως μεταφράζεται σε περίπου 100 - 150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας, και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.
Η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών είναι διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει άλλωστε αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση, ενώ ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων, που αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΠ' ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ.


Για μοναδικές αναγνώσεις

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ.

Η “γενοκτονία” των πεταλούδων, που έρχεται να προστεθεί σε αυτή των μελισσών, είναι πολύ ανησυχητική, καθώς, εξαιτίας του ρόλου της πεταλούδας στα οικοσυστήματα, οι πληθυσμοί της και ο τρόπος διαβίωσής της αποτελούσε ανέκαθεν “δείκτη” της υγείας όλων των εντόμων των οικοσυστημάτων
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος εξέτασε 17 από τα σημαντικότερα είδη του εντόμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, 10 εκ των οποίων ιδιαιτέρως βασικά και άλλα 7 πιο ειδικά.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το 1990 έ ως το 2011 διαπίστωσαν ότι από τα 17 είδη, μόλις ένα αύξησε τους πληθυσμούς του και άλλα δύο παρέμειναν σχετικά σταθερά. Σε οχτώ από αυτά σημειώθηκε τεράστια μείωση των πληθυσμών τους.    
Οι εντατικοποιημένες αγροτικές πρακτικές και η εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων αποτελούν σύμφωνα με τους εισηγητές της έρευνας την κύρια αιτία της δραματικής μείωσης των πληθυσμών.
Οι τοξικές ουσίες των φυτοφαρμάκων έχουν μετατραπεί σε πραγματική λαίλαπα για τις πεταλούδες, όπως και για όλα τα υπόλοιπα είδη τα τελευταία έτη. «Το πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα είναι ιδιαίτερα έντονο στις αγροτικές περιοχές της δυτικής Ευρώπης» σύμφωνα με τον Κρις Βαν Σουάι, εκ των συντακτών της έρευνας, ο οποίος προσθέτει πως οι ίδιες ουσίες που συνέβαλλαν στον μαζικό αφανισμό των μελισσών (βλ. νεονικοτινοειδή και πυρεθροειδή), παίζουν ρόλο και στη δραματική μείωση πολλών ειδών πεταλούδων.
Η εντατικοποίηση της γεωργίας, η οποία περιλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων, τη μετατροπή μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε μονοκαλλιέργειες και την ταχεία μετατροπή πρώην ελεύθερων εκτάσεων σε καλλιέργειες, έχει μειώσει δραστικά το ζωτικό χώρο των πεταλούδων. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε κάποιες περιοχές της δυτικής Ευρώπης, οι πεταλούδες έχουν πλέον ως μόνα καταφύγια τους χώρους από τους οποίους περνούν δρόμοι ή σιδηροδρομικές γραμμές.
Άλλο σχετικό πρόβλημα το οποίο παρατηρείται κυρίως στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη είναι η εγκατάλειψη μεγάλων γεωργικών εκτάσεων οι οποίες έχουν μετατραπεί σε ξηρότοπους, και πάλι ακατάλληλους για τη διαβίωση των περισσότερων ειδών, μεταξύ των οποίων και οι πεταλούδες.
Οι πεταλούδες αποτελούσαν πάντα σημαντικό δείκτη υγείας των εντόμων εντός των οικοσυστημάτων. Η έρευνα εκτιμά ότι αναλόγως της μεγάλης μείωσης των πληθυσμών των πεταλούδων, και πολλά άλλα είδη εντόμων έχουν υποστεί ανάλογες –μικρότερες ή μεγαλύτερες- μειώσεις πληθυσμών, δεδομένο με δραματικές συνέπειες στα τοπικά και περιφερειακά οικοσυστήματα, αφού τα έντομα αποτελούν βασική πηγή τροφής για τα πτηνά και τα μικρά θηλαστικά.
«Aυτή η δραματική μείωση των πεταλούδων βοσκοτόπων πρέπει να σημάνει συναγερμό» σημειώνει ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Χανς Μπρούνινκξ, υπογραμμίζοντας ότι «η επικονίαση [1] που διενεργούν είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για τα φυσικά οικοσυστήματα όσο και για τη γεωργία».

ΠΗΓΕΣ...
Φωτό: wikipedia
Άρης Καπαράκης
Συνεργάτης της ΜΚΟ Σόλων
ariskaparakis@gmail.com

ΣΠΙΤΙ 42 τ.μ. ΜΕ...8 ΔΩΜΑΤΙΑ!!!



Σίγουρα παίρνει βραβείο έξυπνης διακόσμησης και αρχιτεκτονικής.


«Ζώντας στη Νέα Υόρκη, αν δεν έχεις πολλά χρήματα να διαθέσεις για μια αξιοπρεπή κατοικία, τότε μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς κάτι διαφορετικό: Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ή να μετασχηματίσεις αν θέλετε έναν περιορισμένο χώρο σε ένα πλήρες, άνετο και λειτουργικό διαμέρισμα που θα σου προσφέρει τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός αυτού του πολυμορφικού διαμερίσματος!

Μέσα σε μόλις 42 τετραγωνικά μέτρα ο Graham Hill κατάφερε να «χωρέσει» οκτώ δωμάτια: από κουζίνα και μπάνιο μέχρι καθιστικό, υπνοδωμάτιο, γραφείο, ξενώνα, WC και τραπεζαρία!

Πώς τα κατάφερε; Mε κρυφούς χώρους, τοίχους που αποκαλύπτουν μυστικά και άλλα κόλπα που δεν φαντάζεστε! 

Δείτε το βίντεο





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Οι ευσυνείδητοι πολίτες ενός ασυνείδητου κράτους
Και ιδού τα μεγάλα ερωτήματα των ημερών... 

Αν πληρώνεις χωρίς καμιά διαμαρτυρία το εισιτήριο των 1,40 ευρώ, είσαι έντιμος πολίτης ή απλά αποδέχεσαι ένα αντίτιμο ληστρικό;
Αν πληρώνεις χωρίς καμιά διαμαρτυρία τα "με το έτσι θέλω" χαράτσια για το σπίτι σου, (που έχεις ήδη πληρώσει χρυσό να το αγοράσεις), τους κεφαλικούς φόρους, τα ληστρικά τιμολόγια της ΔΕΗ, τους ληστρικούς τόκους των τραπεζών, τις ληστρικές τιμές στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το ληστρικό κόστος στα φάρμακα, στις θεραπείες, στις σπουδές των παιδιών σου, ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, είσαι τελικά ευσυνείδητος πολίτης ή μ@λάκας; 

Πόση εντιμότητα πρέπει να διαθέτει ένας "νοικοκύρης" απέναντι στους ληστές;
Τι διαχωρίζει την ευσυνειδησία ενός καλού πολίτη από την υποταγή μιας ανήμπορης μαριονέτας;


Έγινε πολλή συζήτηση για τον "τζαμπατζή" νέο, που χάθηκε τόσο άδικα. Βγήκαν σπουδαγμένοι και σπουδαίοι άνθρωποι να μας εξηγήσουν πως ναι μεν λυπούνται για το τραγικό συμβάν, αλλά το εισιτήριο έπρεπε να πληρωθεί.
Έπρεπε να πληρωθεί ένα εισιτήριο που αν χρειάζεται π.χ. να πάρεις 10 λεωφορεία σε μια μέρα για να πας σε όλες τις αγγελίες που έχεις τσεκάρει για να βρεις μια κ@λοδουλειά θα σου κοστίσει 12 ευρώ. Δηλαδή το φαΐ μιας τετραμελούς οικογένειας.
Μπορώ το κάνω και αναλυτικά, αν δεν καταλαβαίνετε οι ανεγκέφαλοι. π.χ. 1 κιλό χοιρινό με 1 πακέτο μακαρόνια και 1 φρατζόλα ψωμί ψωμί και 1 γαβάθα σαλάτα και το τυράκι πάνω από τη μακαρονάδα και 2 μπύρες για συνοδεία! Αυτό το γεύμα πρέπει να πληρώσει κάποιος σε 10 μετακινήσεις, και τότε θα θεωρείται ευσυνείδητος πολίτης κι όχι τζαμπατζής...

Όπως ευσυνείδητο είναι πλέον το ανθρωπάκι που θα κάνει το σκατό του παξιμάδι για να πληρώσει τους φόρους που είναι ληστρικά χαράτσια, το ρεύμα του που κοστίζει όσο τα μοντελάκια γαλλικών οίκων μόδας, τα τρόφιμά του που έχουν γνώμονα το πόσα ακίνητα, μετοχές, κοσμήματα, κότερα και λογαριασμούς στις τράπεζες θα έχει ο επώνυμος καρχαρίας που διευθύνει τον όμιλο κι όχι τις δυνατότητες και τις ανάγκες του ανώνυμου πολίτη. 

Μήπως έχουμε ξεφύγει εντελώς; Γιατί το να ακούς διδαχές για τα ΜΜΜ από εκείνους που κυκλοφορούν με πολυτελή τζιπάκια και μερικούς δούλους να τους ανοίγουν τις πόρτες και να τους κάνουν αέρα είναι θράσος.

Το να ακούς διδαχές για το πόσο σωστός είσαι αν κόψεις το φαΐ σου για να πληρώσεις φόρους και ΔΕΚΟ από εκείνους που δεν ξέρουν ούτε πως είναι ένας λογαριασμός γιατί ασχολείται το υπηρετικό τους προσωπικό με τέτοιες κουραστικές λεπτομέρειες ενώ εκείνοι τριγυρνάνε σε συναντήσεις, γκαλά και δεξιώσεις είναι θράσος.

Το να ακούς διδαχες για το πως πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή και ανταγωνιστική από εκείνους που περιφέρονται ανάμεσα στο Υπουργικό γραφείο, τη βίλα στα πολυτελή προάστια, το εξοχικό σε κάποια ιδιωτική παραλία και τις βόλτες με το κότερο είναι θράσος.

Το να ακούς διδαχές για την δημόσια παιδεία και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων από εκείνους που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε ιδιωτικά κολέγια εσωτερικού κι εξωτερικού και μετά το πέρας των σπουδών απλά διαλέγουν τι θέλουν να κάνουν...να γίνουν μάνατζερ άμεσα κάπου ή να το κ@λοβαρέσουν λίγο ακόμα σε διακοπές γιατί κουράστηκανείναι θράσος.

Το να ακούς διδαχές για την δημόσια υγεία από εκείνους που όταν έχουν ακόμα και μια αφορμισμένη παρανυχίδα να φροντίσουν, κλείνουν σουίτα σε κάποιο πολυτελές νοσηλευτικό ίδρυμα κι έχουν κι έχουν ένα τάγμα γιατρούς να τους γλύφουν αν παραστεί ανάγκηείναι θράσος.

Ένας ευσυνείδητος πολίτης, δημιουργείται κι εκπαιδεύεται από ένα ευσυνείδητο κράτος. Μαθαίνει τις υποχρεώσεις του, και πολύ σωστά πρέπει να τις εφαρμόζει, σαν μορφή συνεργασίας σ΄ ένα κράτος που συνδιαλέγεται και συνεργάζεται μαζί του, εξετάζοντας τις ανάγκες του, τα δικαιώματά του, τις δυνατότητες να καλυτερεύσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του.

Σε ένα κράτος κ@λοχανείο, τι ακριβώς είναι ένας ευσυνείδητος πολίτης; Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, που το καρπαζώνουν ασταμάτητα και γυρίζει και το άλλο μάγουλο πειθήνια. Ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που στη καλύτερη περίπτωση έχει συνειδητοποιήσει πως κάτι τέτοιο είναι, και στη χειρότερη, αλίμονο, φαντασιώνεται πως είναι νοικοκύρης και φιλήσυχος. Ενώ είναι απλά ανόητος. 

Ας μη κάνουμε λοιπόν το αυτονόητο, πεδίο αναζήτησης... Αν είμαι ένας άνθρωπος φτωχός, απέναντι σ΄αυτό το κράτος, δεν πληρώνω όλα τα γ@μησιάτικα γιατί έχω ανάγει το μπουρδέλο σε ναό, αλλά γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ τη τιμωρία των νταβατζήδων που το ελέγχουν. Φοβάμαι τον ελεγκτή και το ξεφτίλισμα αν με βρουν χωρίς εισιτήριο, φοβάμαι τον εφοριακό που θα με απειλήσει να μου πάρει το σπίτι και να με στείλει στη φυλακή, φοβάμαι τη ΔΕΗ μη μ΄αφήσει στα σκοτάδια, φοβάμαι το γιατρό πως θα μου ρίξει πόρτα αν δεν τα σκάσω, φοβάμαι τη τράπεζα και τις απειλές της αν δεν υποκύψω στους όρους της, φοβάμαι το δικαστικό επιμελητή, τον αστυνόμο, το δικαστή, φοβάμαι όλους τους δεσμοφύλακες που είναι έτοιμοι να με αντιμετωπίσουν σαν λαμόγιο, σαν κλέφτη, σαν τζαμπατζή...

Και καταπίνω αμάσητα τα λόγια που ξεστομίζουν διάφορα επώνυμα παράσιτα, που υπάρχουν γι αυτό ακριβώς το λόγο. Να μολύνουν την ατμόσφαιρα με τις θρασύτατες "υποδείξεις" εισπράττοντας άξια το μισθό τους για τις υπηρεσίες τους...

Απλό δεν είναι; Αυτό το κράτος έτσι ήταν πάντα. Λειτουργούσε για δέκα οικογένειες και τους αυλικούς τους. Την εποχή με τις καλές αγελάδες μάθανε όλοι να ζουν στη νοοτροπία και τη λαμογιά αυτών των παρασιτικών κυβερνώντων. Μάθανε όλοι να είναι κουτοπόνηροι κοντά στους μεγάλους απατεώνες, κλεφταράκια δίπλα στους μεγαλοκλέφτες, πελάτες των συμμοριών, τα λεφτά όμως τέλειωσαν και δεν έχει άλλα "δώστα όλα". Ο κουμπαράς στέρεψε κι ότι υπάρχει ακόμα στη κυκλοφορία είναι για λίγους και εκλεκτούς. 

Οι υπόλοιποι ξυπνάνε στο στρατόπεδο με τη ταμπέλα να γράφει πάνω από τα κεφάλια τους συνθήματα.
"Η δουλειά απελευθερώνει", "η πληρωμή των φόρων είναι καθήκον" "το σφίξιμο στο ζωνάρι είναι αυτοθυσία" "η τωρινή εξαθλίωση είναι απαραίτητη για τη μελλοντική δόξα" "όποιος υποτάσσεται αδιμαρτύρητα είναι ευσυνείδητος πολίτης"

Οσοι αντιδρούν είναι ανεύθυνοι και κατάπτυστοι. Γιαβόλ...




Συνήθης Ύποπτος



ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΡΩΣΙΑ.

αγιο ορος

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο. 


Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά! 

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. 

Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους! 

Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!

Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους. 

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»! 

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή. 

Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή. 

Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία. 

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…
Από: Tyler Durden




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΘΩ (VIDEO).

1
Από την Ουρανούπολη στην κορυφή του Άθω (2.033μ.)

Η Αφήγηση - Περιγραφή αγγίζει και τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας...

Τέλεια δουλειά, πανέμορφες εικόνες και πλάνα, από το περιβόλι της Παναγιάς...! 

Αξίζει να το δει κανείς πολλές φορές και να τυπώσει στην μνήμη του την Μαγεία αυτή...!!!

ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Μια εκπληκτική φωτογραφία για ένα τρομερό κοινωνικό φαινόμενο.

Η πρώτη εικόνα που αναφέρεται στα φαινόμενα παιδεραστίας στο Βατικανό.

Η δεύτερη εικόνα αναφέρεται στη σεξουαλικό τουρισμό με θύματα μικρά παιδιά στην Ταϊλάνδη.

Η τρίτη εικόνα αναφέρεται στον πόλεμο στη Συρία.

Η τέταρτη εικόνα αναφέρεται στην εμπορία οργάνων στη μαύρη αγορά, όπου τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά φτωχών χωρών.

Η πέμπτη εικόνα αναφέρεται στο δικαίωμα της ελεύθερης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Η έκτη εικόνα αναφέρεται στην παχυσαρκία, κατηγορώντας τις μεγάλες εταιρείες fast food.




ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ: ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.




Το αγριμόνιο είναι ένα από τα αγαπημένα μου βότανο-τσάι. Στην κυριολεξία το λατρεύω. Οι ειδικοί μάλιστα πολλές φορές λένε ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ισχυρότερο από την εχινάκεια! Επίσης ρυθμίζει...

καταπληκτικά το ζάχαρο χωρίς να το ρίχνει στα βάθη και σε υπογλυκαιμίες. Και αυτό το ξέρω εκ πείρας καθ' ότι όπως ξέρουν οι αναγνώστες μου, είμαι διαβητική. Όμως έχει και άλλες ιδιότητες.

Ανακουφίζει από τον πόνο και ρίχνει τον πυρετό ενώ παρέχει και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.
Χρόνια οι βοτανολόγοι το συστήνουν για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων γρίπης και άλλων παθήσεων. Το ίδιο μπορώ να σας διαβεβαιώσω κι εγώ προσωπικά, καθώς είμαι ευαίσθητη στις ιώσεις και το χρησιμοποιώ συχνά. Οι παθήσεις στις οποίες συστήνεται είναι αυτές που προκαλούν πυρετό και πόνους.

Ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια για να αντιμετωπίσει τα μικρόβια καμία φορά μάλιστα όπως δείχνουν οι μελέτες και προσημειώσαμε καλύτερα και από την εχινάκεια γεγονός που δεν μπορεί κανείς να το περάσει απαρατήρητο.

Θεωρείται επίσης πολύ αποτελεσματικό στους πόνους της περιόδου. Ανακουφίζει σε βρογχίτιδες ή τραχειίτιδες, καταρροή, ενώ είναι εφιδρωτικό και μαλακώνει τον ξεραμένο λαιμό.
Σύμφωνα με τον Stephen H. Buhner,συγγραφέα του βιβλίου "Φυτικά Αντιβιοτικά: Φυσικές Εναλλακτικές για την Αντιμετώπιση των Βακτηριδίων που Αντιστέκονται στα Φάρμακα, "οι συνεχώς αυξανόμενες εκθέσεις των βοτανολόγων αναφέρουν την αποτελεσματικότητα του βοτάνου, ιδίως σε λοιμώξεις που εμμένουν"

Συνταγή: 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει 10 λεπτά, το σκεπάζουμε και μετά αφού το σουρώσουμε το πίνουμε. Ποτέ καυτό αλλά χλιαρό. Μπορούμε να πίνουμε μέχρι και τέσσερα φλυτζάνια την ημέρα.

Tip: Μερικά φύλλα αγριμονίου στο νερό του μπάνιου, ανακουφίζουν τα πονεμένα μέλη από την μεγάλη κούραση του κορμιού!




ΠΗΓΗ...http://freepatentsgr.blogspot.gr

ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ!


Ο αναγνώστης πήγε διακοπές στα Ψακούδια (είναι το επίνειο της Ορμύλιας
, ανάμεσα στις Καλύβες και τη Μεταμόρφωση), έφαγε σε πολύ γνωστή ταβέρνα, πλήρωσε, πήρε απόδειξη, χάρηκε που ο καταστηματάρχης ήταν νομοταγής, αλλά λίγο αργότερα, έπαθε την πλάκα του. 


Δείτε τι λέει ο ίδιος:


“Πήγαμε για διακοπές στην ….Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Πήρα την οικογένεια και πήγαμε να φάμε για μεσημέρι σε ένα πολύ γνωστό μέρος στα Ψακούδια.


Πήραμε την απόδειξη κανονικά χωρίς όμως να κοιτάξω τα στοιχεία της. Όταν επέστρεψα από τις διακοπές και άρχισα να καταχωρώ τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι όχι μόνο είχα επιστρέψει από την Χαλκιδική, αλλά είχα επιστρέψει και από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ αφού η ημερομηνία έγραφε 1/1/2009!!!!


Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό, αλλά κάθε εξήγηση δεκτή.”


Σχόλιο: Επειδή η απόδειξη δεν είναι από τις λεγόμενες “παλιές” που κρατάνε κάποιοι μαγαζάτορες και τις δίνουν στον πελάτη, συνήθως σε καφετέριες, λίγη ώρα μετά, είναι ολοφάνερο ότι εκδόθηκε εκείνη την ώρα. Σίγουρα δεν την κράτησε 4 χρόνια ο άνθρωπος, αφού μάλιστα περιέχει τη σωστή παραγγελία και σίγουρα δεν λειτουργούσε το μαγαζί στις 1/1/2009, στις 7.54 το πρωί, μέσα στο καταχείμωνο! 



Επομένως, η απόδειξη δεν είναι “παλιά”, είναι χτυπημένη την ημέρα των διακοπών, αλλά πριν την 1η Αυγούστου, αφού βλέπουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα 23%. Άρα είναι απόδειξη Ιουλίου 2013.


Άρα, υπάρχουν δύο τινά:


1) τελείωσε η μπαταρία της ταμειακής μηχανής και έσβησε η ώρα, οπότε ξεκίνησε από το deafault 1/1/2009, όπως τα κινητά π.χ. όταν τελειώνει η μπαταρία και βγάζουμε και τη sim και ξεκινάνε από μια τέτοια ημερομηνία ή


2) πρόκειται για “μαϊμού” ταμειακή, δηλαδή ο πελάτης παίρνει μια κατά τα φαινόμενα νόμιμη απόδειξη, αλλά αυτή δεν καταχωρείται στο κανονικό “Ζ”, ούτε στα έσοδα της επιχείρησης. Αυτή ήταν μια πολύ, πάρα πολύ διαδεδομένη κομπίνα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα οποία είχαν την κανονική ταμειακή, αλλά είχαν και την “μαϊμου”, αδήλωτη, κάτω από τον πάγκο.


Θα διακινδυνεύσουμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, που δεν πρόσεξε ο καταστηματάρχης και όχι απάτη, αν και με τέτοια απόδειξη, ο επαγγελματίας θα πήγαινε αυτόφωρο 


Πηγή: taxalia

ΤΟ "ΡΟΖ" ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.



«Ροζ» μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook μαζί με διευθύνσεις και ονόματα.


«Φωτιά» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων έρχεται να βάλει ένα «ροζ» μπλογκ, το οποίο ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook χωρίς την συγκατάθεση τους, δημοσιεύοντας παράλληλα τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους..........

Το «ροζ» μπλογκ το οποίο φέρει τον τίτλο ks€kola, δημοσιεύει τις φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών οι οποίες διατηρούν λογαριασμό στο facebook, αναρτώντας παράλληλα υβριστικά ή σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια, ενώ δημοσιεύει και τα ονόματα των γυναικών καθώς και τον τόπο καταγωγής τους και τις διευθύνσεις τους, αναφέρει η Espresso.
Αποτέλεσμα είναι, να δέχονται οι γυναίκες που έπεσαν θύμα του «ροζ» ιστότοπου φραστικές επιθέσεις από χρήστες του facebook, δεκάδες αιτήματα φιλίας και μηνύματα, τα οποία έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ο ιστότοπος ο οποίος διατηρεί και group στο facebook, έχει «πέσει» συνολικά έξι φορές, ωστόσο συνεχίζει να δημοσιεύει κανονικά τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δεκάδων ανυποψίαστων γυναικών, πολλές από τις οποίες μάλιστα δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μπει στο στόχαστρο του μπλογκ. 




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...