Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ΒΑΘΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΗΝΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.


ImageΜέσα από ένα ποίημα του Νομπελίστα που πέθανε χθες 

«ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ»

 [Μετάφραση: Χάρης Βλαβιανός]

 Εκείνη η πρασινάδα στα πόδια σου

 είναι ασφόδελος και σωστά
 αλλά γιατί σκέφτομαι τα seggans;
 και μια ανοιξιάτικη μέρα των δικών σου ημερών του 71:
 ο Ποσειδώνας σηκώνοντας κύματα και αέρα
 γύρω από το ακρωτήριο του Σουνίου,
 το ίδιο του το όνομα όλο θαλασσινή αύρα και βουητό σπηλιάς, υπερβολικά εγκόσμιο,
 Γιώργο, για σένα που είσαι προσηλωμένος
 σε μια αλλόκοσμη σκηνή κάπου μόλις πέρα από την κορυφογραμμή, το μεταίχμιο της λησμοσύνης. 
Αναθεματισμένο φως.
 Στο διάβολο να πάει.
 Κλείσε τα μάτια και συγκεντρώσου.
 Όχι αγκάθινο στεφάνι, 
όχι σκήπτρο από καλάμι ούτε αυλή του Ηρώδη, αλλά να!
 το βρήκες!
 Μια κάθοδος, ναι, στον Άδη:
 οι βελόνες που ο Πλάτων αναφέρει,
 η μοίρα του τυράννου σε περικοπή
 που έμελλε να παραθέσεις:
 «τον έδεσαν χειροπόδαρα τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν, 
τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
 απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
 και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο, κουρέλι».
 Όπως ήταν δίκαιο για τύραννο. 
Όμως για σένα, ίσως παραήταν δίκαιο,
 παραήταν μαύρο-άσπρο, 
η ευκαιρία σου, ωστόσο, να χτυπήσεις τη φάρα του,
 μια τελευταία λέξη που σκοπό είχε να σπάσει την διαφιλονικούμενη σιωπή σου. 
Και για μένα ευκαιρία να δοκιμάσω την αιχμηρότητα των seggans – λεπίδα, 
σε διάλεκτο κοφτερή και πιο σκληρή
 και πιο απτή από την καθομιλουμένη των καιρών μας:
 χόρτο— ζαχαρωμένη λέξη, πλαστικό σπαθί.

     [Σ.τ.Μ.: Το ποίημα αυτό που περιέχεται στη συλλογή του νομπελίστα Σέιμους Χήνυ, District and Circle, (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2006) συνομιλεί ευθέως με το τελευταίο που συνέθεσε ο Σεφέρης, το ευρύτατα σχολιασμένο «Επί ασπαλάθων», το οποίο αν και γράφτηκε τον Μάρτιο του 1971 δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο «Βήμα», στις 23/9/71, τρεις μέρες μετά τον θάνατό του, μεσούσης της δικτατορίας.

 Στηρίζεται σε μια περικοπή του Πλάτωνα («Πολιτεία» 616, κ.ε.) που αναφέρεται στη μεταθανάτια τιμωρία του πατροκτόνου και αδελφοκτόνου τυράννου Αρδιαίου, και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον «πολιτικά» ποιήματα του Σεφέρη, αφού σ’ αυτό καταδικάζεται απροκάλυπτα το καθεστώς των απριλιανών συνταγματαρχών.
 Όπως ο Σεφέρης θυμάται «τον Αρδιαίο εκείνον» μέσω μιας λέξης «χαμένης στου μυαλού τ’ αυλάκια» 
έτσι και ο Χήνυ, στοχάζεται τη δική του ιρλανδική ταυτότητα, φέρνοντας στον νου την κέλτικη λέξη seggan—σπαθόχορτο, ξιφάρα στα ελληνικά—την οποία και αντιπαραθέτει με τις αντίστοιχες απονευρωμένες αγγλικές που επικρατούν στην καθημερινή ομιλία. 
Από την άσκηση βίας στο πολιτικό πεδίο μεταφερόμαστε σ’ εκείνη που επικρατεί στο γλωσσικό.
 Στο ποίημα αυτό ο Χήνυ συναντά, κατά τη γνώμη μου, όλους όσοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αμφισβήτησαν την περίφημη σιωπή του Σεφέρη και έμμεσα φαίνεται να τον μέμφεται για την καθυστέρηση με την οποία αποφάσισε να τη σπάσει, με την δήλωσή του το 1969.
 Όμως η τρυφερή αυτή αντιπαράθεσή του με τον Έλληνα ποιητή, δεν φανερώνει παρά πόσο βαθιά και ουσιαστική είναι η σχέση τους, σχέση που χωρεί και τη διαφωνία και την κριτική, χωρίς να αναιρεί τον θαυμασμό και την εκτίμηση.] 

Ο Σέιμους Χήνυ γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία το 1939 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Queen΄s του Μπέλφαστ.Η ποιητική του πορεία ξεκίνησε το 1962 και στα μέσα τις δεκαετίας το '60 άρχισε να εκδηλώνεται προσοχή για τα ποιήματά του.
Έχοντας γεννηθεί σε μια κοινωνία βαθιά διαιρεμένη η ποίησή του χαρακτηρίζεται από μια βαθιά ανησυχία γύρω από το ερώτημα των ευθυνών και των δικαιωμάτων της ποίησης απέναντι στον κόσμο καθώς η ποίηση ισορροπεί μεταξύ της ανάγκης για δημιουργική ελευθερία και της πίεσης για έκφραση της αίσθησης κοινωνικής ευθύνης από μέρους του ποιητή ως πολίτη.Είναι καθηγητής Λογοτεχνίας στο Χάρβαρντ απο το 1981.Το 1995 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.Για την ποιητική συλλογή "District and Circle" βραβεύτηκε το 2006 με το βραβείο Τ.Σ. Ελιοτ.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΥΝΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα, κόρη μιας των αριστοκρατικότερων οικογενειών.


Όχι μόνο δεν της έλειψε τίποτε από την ανατροφή της, αλλά μεγάλωσε μέσα στα προνόμια και την χλιδή, από κάθε άποψη - οι καλύτεροι δάσκαλοι, το πιο εκλεπτυσμένο περιβάλλον όπου επικρατούσε η τέχνη, η φιλοσοφία και το ευ ζειν, για να μην συζητήσουμε για τα λαχταριστά τεκνά που αθλούνταν γυμνά σε δημόσια θέα.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά σε καλομαθημένες κληρονόμους, κάπου στην εφηβεία της αισθάνθηκε υπαρξιακή ασφυξία από την έλλειψη επιλογών, μιας και δεν είχε λόγο να γκρινιάζει αφού όλα γύρω της ήταν όσο καλύτερα και ωραιότερα γίνεται.

Έτσι, εντελώς αντιδραστικά και χωρίς αιτία, ξεκίνησε μια επανάσταση για να αυτοπροσδιοριστεί κόντρα σε αυτό που αντιλαμβάνονταν ως κατεστημένο που την περιόριζε.

Έτσι, σήμερα, μετά από πολλές λάθος επιλογές και παρορμητικές εκρήξεις, κατέληξε να είναι μια παραληρηματική τσούλα, εθισμένη στα πιο σκληρά ναρκωτικά και τις πιο πολυέξοδες αποτοξινώσεις, με πλατινέ μαλλί, διαμάντια στα ρουθούνια, λιωμένο μακιγιάζ, πλαστικά βυζιά, πανάκριβα αλλά σκισμένα από τις κραιπάλες ρούχα, διάγοντας τον πλέον έκλυτο βίο, σκορπώντας την κληρονομιά της σε αδίστακτους αλήτες και παρασιτικά τσόλια, επιδιδόμενη μαζί τους σε χυδαία λούσα και τερατώδη όργια, με μόνη της παρηγοριά να αφηγείται την κατάντια της ενώ χαχανίζει σε καναπέδες ακριβοπληρωμένων ψυχιάτρων που την κουράρουν διαρκώς μιας και η συμπεριφορά της αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον εαυτό της και τους γύρω της.

Δεν είναι αναμενόμενο να την βρούμε πνιγμένη από τον ίδιο της τον εμετό μέσα σε κάποια χλιδάτη σουϊτα, όπως τόσες και τόσες άλλες κροίσες που έπλητταν αφόρητα με την ηρεμία στον παράδεισο και είπαν να κάνουν καμιά τσάρκα από την άγρια μεριά?



Από σχόλιο του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook


SYRIA(L) KILLERS. ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ.

Syria (l) killers. Του Κώστα Βαξεβάνη

Κάθε Παρασκευή, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, (φαντάζομαι οι περισσότεροι από αυτούς Αμερικανοί), μπορούν να παρακολουθήσουν ακρωτηριασμούς και, αν είναι «τυχεροί», και εκτελέσεις. Με μια ιεροτελεστία που περιλαμβάνει φρικιαστικές λειτουργίες για το ευαίσθητο και δημοκρατικό στομάχι κάποιου Δυτικού, ο δήμιος σηκώνει το τσεκούρι του και το αφήνει να πέσει με δύναμη στο άκρο αυτού που κατηγορείται ότι έκλεψε. Μια σπαρακτική κραυγή ακούγεται πριν το αίμα αρχίσει να ρέει παντού, φτάνοντας μερικές φορές ως το πλήθος που παρακολουθεί την παραδειγματική μεσαιωνική τιμωρία.



Κάθε χρόνο, το καθεστώς του Ριάντ, η σύμμαχη βασιλική οικογένεια των ΗΠΑ, εκτελεί γύρω στα 80 άτομα που μπορεί να έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία, ομοφυλοφιλία, θρησκευτική παρέκκλιση ή ό,τι άλλο επιλέξει κάποιος μουλάς, ο οποίος ωστόσο δεν τυγχάνει ενοχλητικός για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Προέδρου Ομπάμα, όπως δεν υπήρξε ούτε για τους προηγούμενους Προέδρους.

Ο ΟΗΕ, οι διεθνείς οργανισμοί και φυσικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχουν εντοπίσει στην πετρελαιοφόρο περιοχή της Σαουδικής Αραβίας καμία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα απαιτούσε κάποια παρέμβαση έστω, αν όχι επέμβαση. Αντιθέτως το ΔΝΤ, συγχαίρει τη Σαουδική Αραβία για το οικονομικό θαύμα του οποίου είναι φορέας.

Το 2011, η Σαουδική Αραβία έκανε μια στρατιωτική επέμβαση στο διπλανό Μπαχρέιν, στο οποίο σιίτες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για το τυραννικό σουνιτικό καθεστώς. Το Μπαχρέιν, επίσης σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, έχει παράδοση στους βασανισμούς και στις αντιδημοκρατικές λειτουργίες, αλλά ουδόλως απασχολεί τον αμερικανικό στόλο που ελλιμενίζεται στα λιμάνια του.

Οι ΗΠΑ όμως, ενοχλούνται από το τυραννικό καθεστώς της Συρίας και το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Αν όσα συμβαίνουν στη Σαουδική Αραβία συνέβαιναν στη Συρία, οι ΗΠΑ θα είχαν απαιτήσει στο όνομα της Δημοκρατίας, να βομβαρδιστεί ο Άσαντ με πυρηνικά όπλα. Και θα υπήρχαν φαντάζομαι πολλοί σύμμαχοι, που θα συμφωνούσαν.

Το 2003 η επίθεση στο Ιράκ έγινε όχι μόνο για βιολογικά όπλα που δεν υπήρχαν, αλλά αποδεικνύεται πλέον ότι η επιχειρηματολογία για την ύπαρξή τους ήταν ένα συνειδητό ψέμα για να μπουν οι Αμερικανοί στην περιοχή. Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν έπεσαν, αλλά η μπούργκα και η έλλειψη Δημοκρατίας παραμένουν.


Η σύγχρονη διεθνής νομιμότητα, είναι ένα σύνολο σκοπιμοτήτων, ένας συμψηφισμός συμφερόντων, προσχηματική Δημοκρατία των στρατηγών και των κυνικών της λεγόμενης σταθερότητας.


Στη Συρία προφανώς και υπάρχει ένα αυταρχικό καθεστώς, όπως και στο 90% του αραβικού κόσμου. Υπάρχει επίσης εμφύλιος, ο οποίος συντηρείται από την αμερικανική πολιτική. Με αυτή την αντίληψη για την εξωτερική πολιτική ξεκίνησε όλη η περιπέτεια στη Μέση Ανατολή την δεκαετία του ‘50, όταν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα έγγραφα της CIA, έριξαν την εκλεγμένη κυβέρνηση του Μωχάμεντ Μοσαντέχ. Για να ελέγξουν τα πετρέλαια στην περιοχή, ανέβασαν στην εξουσία μαριονέτες, που λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε θηρία εναντίον τους. Ο εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής, δεν προχώρησε ποτέ, όχι γιατί κάποιοι στην περιοχή γεννήθηκαν και παραμένουν αντιδημοκράτες, αλλά γιατί δεν το επέτρεψαν αυτοί που ήθελαν να τους ελέγχουν.

Σε όλο αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, με πρώτο και κύριο τον πολύ Αντιπρόεδρό της, δείχνει αυτό που είναι. Μια ακόμη δουλική υπόκλιση με το επιχείρημα του μονοδρόμου απο τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Για κάποιο λόγο, οι δρόμοι που επιλέγει ο κύριος Βενιζέλος, έχουν πάντα τη σήμανση του μονοδρόμου, με το βελάκι να κοιτάει τα μεγάλα συμφέροντα.

Όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είχα διακινδυνεύσει μια πρόβλεψη. Πωςο Βενιζέλος θα απαιτήσει το Υπουργείο Εξωτερικών με μοναδικό σκοπό να το χρησιμοποήσει ως σωσίβιο της πολιτικής του επιβίωσης. Γνώριζε πολύ καλά πως στα εθνικά θέματα που πρόκειται να ανοίξουν άμεσα (Σκοπιανό, Κυπριακό), αλλά και στα Διεθνή, η διάθεσή του να συμβάλει στη διεθνή «νομιμότητα» με ανάλογο τρόπο που συνέβαλε και στην ελληνική, φτιάχνοντας νόμους κατ’ αποκοπή και παραγγελία, θα τον έκανε απαραίτητο, άρα θα τον διατηρούσε και ζωντανό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με κυνικότητα όπως πάντα, διανθισμένη με μπουρδολογία νομικής και δημοκρατικής αναγκαιότητας. Με το γνωστό του «φιλότιμο», είναι έτοιμος να δώσει την άδεια να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι για να παραμείνει ζωντανός, ως αγαπητός στους υπερατλαντικούς συμμάχους πια και όχι μόνο σε κάτι επισφαλείς εκδότες. Αλλάζει πίστα στο παιχνίδι, προσδοκώντας πως θα κερδίσει bonus.

Σε αυτό τον πόλεμο, ακόμη και το Κοινοβούλιο του παραδοσιακού συμμάχου των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να ψηφίσει «όχι». Ο ίδιος ο Ομπάμα δηλώνει ακόμη σκεπτικός. Αλλά Σαμαράς και Βενιζέλος ψηφίζουν «ναι» αποφασίζοντας να γίνουν και Syria killers. Τελικώς δεν είναι τίποτα άλλο από serial killers που ξεκίνησαν από τη χώρα τους.

Κώστας Βαξεβάνης για το Κουτί της Πανδώρας

"ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ", ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΤ.

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό από την αγορανομική διάταξη που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με την οποία τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας {δηλαδή ληγμένα} θα βρίσκονται στα καταστήματα τροφίμων σε ειδικά ράφια με την ένδειξη «τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας» και θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή...


Τα τρόφιμα αυτά είναι μακράς διαρκείας όπως ρύζι, μακαρόνια, κριθαράκι, ζυμαρικά, φασόλια, φακές, ρεβίθια, κάθε είδους κονσέρβες κλπ και όχι ευάλωτα τρόφιμα όπως γάλα, γιαούρτι, κρέας. Τα ληγμένα αυτά τρόφιμα προορίζονται για τις οικονομικά αδύνατες τάξεις του πληθυσμού πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση των τροφίμων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους

Τα ληγμένα τρόφιμα εάν η συσκευασία τους έχει διατρηθεί έστω και ελάχιστα μπορεί να προκληθούν αλλοιώσεις από μικρόβια και να προκαλέσουν στον καταναλωτή γαστρεντερικές διαταραχές, εμετούς κλπ αλλά και σοβαρότερες επιπτώσεις που θα φανούν αργότερα. Ακόμη εάν δεν έχουν διατηρηθεί σωστά π. χ. σε χώρους ζεστούς και υγρούς, μπορούν πέραν από την αλλοίωση των γευστικών χαρακτηριστικών να έχουν υποστεί και άλλες σοβαρότερες αλλοιώσεις με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών... 

Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές γνώριζαν και παρατηρούσαν προσεκτικά την ημερομηνία λήξης και δεν αγόραζαν ούτε τρόφιμα πού ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξης, σήμερα όμως έρχεται η κυβέρνηση και ανεβάζει στα ράφια τα ήδη ληγμένα τρόφιμα. Είναι γνωστό ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι ήδη ασθενικοί έως ανύπαρκτοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν επί πλέον και στον έλεγχο των ληγμένων τροφίμων. 

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα της Eurostat το 75% των Ελλήνων καταναλωτών δεν εμπιστεύονται ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ασφαλή. Η αγορανομική αυτή διάταξη θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία τους. Ο ΕΦΕΤ με Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στις 23/10/2012 βεβαίωνε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας δεν είναι δυνατόν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ποιότητα των περασμένης διαθεσιμότητας τροφίμων δηλαδή των ληγμένων τροφίμων. 

Σοβαρό όμως είναι και το γεγονός ότι εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα έτοιμου και πρόχειρου φαγητού θα εκμεταλλευτούν την διάταξη αυτή και στον βωμό του κέρδους θα σερβίρουν τα ληγμένα προϊόντα στους πελάτες. 

Η αγορανομική διάταξη αναφέρει ότι τα τρόφιμα αυτά δεν προορίζονται για εστιατόρια και απαγορεύεται στους εστιάτορες κλπ να αγοράζουν την κατηγορία αυτή των τροφίμων, ποιος όμως θα μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο. Έτσι κάποιοι ασυνείδητοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος αυτών των εστιατορίων και των κέντρων μαζικής εστίασης που τηρούν την αγορανομική αυτή διάταξη. Επιπλέον υπάρχει και ο κίνδυνος με αυτήν την διάταξη να γεμίσει η αγορά με τρόφιμα κακής ποιότητας. Τέλος θα υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που θα διαθέτουν τα ληγμένα τρόφιμα. 

Στον καταναλωτή είναι γνωστές οι εικόνες απελπισμένων που αναζητούν ότι ληγμένα τρόφιμα στα σκουπίδια ή τις εικόνες επιδρομών από περιθωριακούς στις χωματερές για ληγμένες κονσέρβες και αλλά τρόφιμα. Όλα αυτά έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση ανεβάζοντας στα ράφια ληγμένα τρόφιμα χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί και την ασφάλεια τους. Με αυτήν την ενέργεια η κυβέρνηση βάζει την σφραγίδα της στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων στον καιρό του μνημονίου. Είναι λάθος ο διαχωρισμός των πολιτών σε δυο κατηγορίες: αυτούς που θα έχουν την οικονομική ευχέρεια και θα αγοράζουν τα υγιεινά, ποιοτικά καλά και ασφαλή τρόφιμο και εκείνους που δεν θα έχουν την οικονομική ευχέρεια και θα αγοράζουν τα ληγμένα, ποιοτικά υποβαθμισμένα και πιθανόν μη ασφαλή τρόφιμα. 

Η Ε. Ε δεν έχει εκδώσει ποτέ Οδηγία όπου είναι υποχρεωτικό τα τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας δηλ. τα ληγμένα να μπαίνουν στα ράφια των καταστημάτων για καμία χώρα-μέλος της ΕΕ. Στην χώρα μας είχε εκδοθεί μία αγορανομική διάταξη το 1989 για το θέμα αυτό, χωρίς ποτέ να ενεργοποιηθεί. Παράλληλα τα βιολογικά προϊόντα θα υποστούν μεγάλη υποβάθμιση και η ζήτηση τους θα περιορισθεί σημαντικά αφού κανείς πια δεν θα τα εμπιστεύεται

Ιδιαίτερα τα τρόφιμα ιδιωτικής ετικέτας θα υποστούν μεγάλη καθίζηση στις πωλήσεις παρά την πολύ σημαντική αύξηση των πωλήσεων που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα πάντως κανένα πολυκατάστημα ή σουπερμάρκετ δεν προτίθεται να εφαρμόσει αυτήν την αγορανομική διάταξη και δικαιολογημένα αφού φοβούνται ότι τα ληγμένα προϊόντα στα ράφια τους θα δράσουν αρνητικά στα μάτια των καταναλωτών και θα υποβαθμίσουν το καλό όνομα του καταστήματος τους. 
Προτείνω να τροποποιηθεί η αγορανομική αυτή διάταξη και να μπαίνουν στα ειδικά ράφια των καταστημάτων τα τρόφιμα που πρόκειται να λήξουν στον επόμενο μήνα με ειδική καθορισμένη τιμή και όχι αυτά που έχουν ήδη λήξει. 

Όσον αφορά τα ληγμένα τρόφιμα αυτά κατόπιν ελέγχων μπορούν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς. Αυτό γίνεται στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Μάλιστα στην Αγγλία ακόμα και στα ευαλλοίωτα τρόφιμα π. χ. γάλα την ημέρα λήξεως προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή

Η κυβέρνηση είχε μία σειρά από ευνοϊκότερες λύσεις πού και τους καταναλωτές με οικονομικές δυσχέρειες να ενισχύσει αλλά και την αγορά να προστατεύσει. Αντi αυτού επέλεξε αυτό που επισημαίνει το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ ότι: η συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη θα μετατρέψει την χώρα μας σε χωματερή τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας και τους καταναλωτές σε πολίτες με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. 

Η κύρια ωφελημένη από την αγορανομική αυτή διάταξη είναι η βιομηχανία τροφίμων που μέχρι τώρα τα ληγμένα τρόφιμα ή πήγαιναν για ζωοτροφές ή στις χωματερές κλπ. 


Τέλος η αγορανομική διάταξη καθιστά τον πωλητή υπεύθυνο για την ασφάλεια των ληγμένων τροφίμων, αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει διότι το κόστος για τον έλεγχο της ασφάλειας αυτών των τροφίμων θα υπερέβαινε κατά πολύ την αξία τους



Ν. Κατσαρός, Πρόεδρος ΕΦΕΤ


ΔΩΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!


1Απίστευτο περιστατικό σε νοσοκομείο του Τολέδο

Είναι από τα απίστευτα που απλά όταν συμβαίνουν δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Εφηβος δώρισε το νεφρό του στην αδερφή του με σκοπό να της γίνει μεταμόσχευση και το νοσοκομείο που είχε αναλάβει την επέμβαση το πέταξε... κατά λάθος στα σκουπίδια!

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τολέδο. Νοσοκόμα που εργαζόνταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παραδέχτηκε ότι πέταξε το υπό μεταμόσχευση νεφρό κατά λάθος. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 17χρονος Paul Fudacz αφού υπεβλήθη σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και ήταν συμβατός δότης αποφάσισε να δωρίσει το νεφρό του στην αδερφή του Sarah.

Ολα πήγαιναν κατ' ευχήν μέχρι τη στιγμή που το νοσοκομείο κατάλαβε ότι το νεφρό έλειπε.
Μάλιστα η 24χρονη Sarah είχε υποβληθεί ακόμα και σε νάρκωση.  Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν την κοπέλα και να ενημερώσουν την οικογένεια ότι η επέμβαση θα αναβληθεί εξαιτίας απώλειας του οργάνου.

Τελικά το νοσοκομείο μετά το τραγικό λάθος αναγκάστηκε να βρει νεφρό από άλλο συμβατό δότη και να προχωρήσει στην επέμβαση. Η Sarah που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια υπεβλήθη λίγες μέρες μετά σε πετυχημένη εγχείρηση.

Η οικογένεια μετά το σοκ μήνυσε το εν λόγω ιατρικό κέντρο για ανευθυνότητα. Το νοσοκομείο αν και αρχικά παραδέχτηκε ότι από αμέλεια «χάθηκε» το νεφρό στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τελικά δεν έγινε και τίποτα από τη στιγμή που η κοπέλα είναι καλά και ο αδερφός της ούτως ή άλλως θα έχανε το νεφρό του!

1






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.


1Εκκλησιές παντού, διάσπαρτες. Μικρά διαμάντια αγάπης και ομορφιάς.

Απλοί τόποι, καταδεχτικοί στις προσευχές μας, στην ξεκούραση των περιπλανήσεών μας, “μικρά κεριά” που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα μας.

Πότε κυκλωμένες από θαλασσινές αύρες, πότε αποκαλύπτονται στις καταλήξεις μονοπατιών, πλάι σε ποτάμια ή φαράγγια. 

Σχεδόν πάντα, κάποιος θρύλος τις ακολουθεί.

Σημεία θεϊκής και ανθρώπινης συνεύρεσης, πάντα πρόθυμα να προσφέρουν μια στιγμή ανάπαυσης, έναν δροσερό ίσκιο, καταφύγιο σε ξαφνικές μπόρες της φύσης, αλλά κυρίως της ζωής. Για μερικούς τόποι αποκάλυψης

alt
Η Αγία Μαρίνα των Μεσσηνιακών Οινουσσών

 
alt
Ο Άγιος Ισίδωρος στο Παντουκιός της Χίου

alt
Ο Άγιος Στέφανος στην Ελάτα της Χίου
 
alt
Ο Άγιος Σώζων στη Νάξο
 
alt
Ο Άγιος Νικόλαος στη Γεωργιούπολη Χανίων

alt
Η Αγία Θεοδώρα στη Βάστα Αρκαδίας
 
alt
Ο Άγιος Νικόλαος στη λίμνη Ηραίου

alt
Παναγιά η Μακρινή στη Σάμο
 
alt
Άγιος Γεώργιος (δύο εκκλησάκια) στα Δίδυμα Αργολίδας

 
alt
Άγιος Γεώργιος (δύο εκκλησάκια) στα Δίδυμα Αργολίδας



ΠΗΓΗ...diakonima.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταδικάζει τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων ενάντια στη Συρία. Το ενδιαφέρον για το συριακό λαό αυτών που έχουν κυλήσει στο αίμα τους λαούς είναι πέρα για πέρα κάλπικο. Η χρήση χημικών όπλων δήθεν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, είναι απλά το πρόσχημα για τον πόλεμο που ετοιμάζεται, για την επέμβαση με την οποία οι ιμπεριαλιστές θέλουν να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς τους, να ανταπεξέλθουν στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ τους που οδηγεί η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να δηλώσει παρούσα στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να αναλάβει για μια ακόμα φορά δραστήριο ρόλο, όπως με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας ή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας. Η διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου από την κυβέρνηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, συνεπάγεται μεγαλύτερους κινδύνους για εμάς και τα παιδιά μας.
Μπροστά στη στρατιωτική επίθεση που βλέπουμε να προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να εκφράσουν την καταδίκη και την αντίθεσή τους. Να βροντοφωνάξουν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και την εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση - ορμητήριο της Σούδας, να μην διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

                      
                                    ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  
                                 MΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)  
                                 Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6978921885, 6936116086  

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Δ.Σ.ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη στήριξη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, με την οποία ζητούν να μην συγχωνευθεί ή καταργηθεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας.  



Αθήνα 29/8/2013
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 
 Ελένη Γερασιμίδου




ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ - ΣΑΒΒΑΤΟ 7-9-2013


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
            Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνοντας την επίθεση στους μισθούς, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, μας εξοντώνουν με τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Στόχος τους, αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε, να  γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη και να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6 το απόγευμα στη Πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη.
Πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα πως δεν θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τα μέτρα αυτά ούτε αποσπασματικά είναι, ούτε βέβαια θα είναι τα τελευταία. Κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν πως με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα δοθεί φιλολαϊκή λύση. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. 
Το δίλημμα νέο δάνειο ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που συντηρούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι κάλπικο και αποπροσανατολιστικό για το λαό. Την όποια επιλογή ή συμβιβασμό για τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας, ο λαός θα κληθεί να την πληρώσει πανάκριβα με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.
Όσο η οικονομία είναι σχεδιασμένη να υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά.
ΤΩΡΑ πια έχεις πείρα. ΤΩΡΑ δεν μπορείς να πιστεύεις :
ΟΤΙ τα επιχειρηματικά κέρδη είναι εξασφάλιση της δουλειάς, αν δεν διαμαρτυρηθείς, θα σωθείς. Το μαρτυρούν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που πλήρωσαν αυτά τα κέρδη με την ανεργία. Κέρδη και σφαγή των εργαζόμενων συμβαδίζουν. Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.
ΟΤΙ θα ξαναγυρίσουμε κάποτε στην κατάσταση πριν από την κρίση. Τα πράγματα θα χειροτερεύουν. 
ΟΤΙ έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ήταν χειρότερα. Γι’ αυτήν και για τα κέρδη των μονοπωλίων χάνεις δουλειά, μισθό, σύνταξη, υγεία, παιδεία, ακόμα και το σπίτι σου. 
ΟΤΙ οι επενδύσεις που έρχονται θα λύσουν το πρόβλημα σου. Αυτές στήνονται πάνω σε μισθούς πείνας και θα απασχολήσουν ελάχιστους. ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιες ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να απορροφήσουν 1,5 εκατομμύριο ανέργους;

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
                          ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο θα μας ποδοπατούν. Το κεφάλαιο δε χορταίνει. Όσες θυσίες και να κάνουμε εμείς, η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και στη χώρα μας και στην Ευρώπη και διεθνώς.
Η εργατική τάξη έχει και το δίκιο με το μέρος της, έχει και τη δύναμη να το επιβάλει. Μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας για όλο το λαό.
Αυτή η προοπτική, όμως, απαιτεί γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους  αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους νέους και τις νέες. Απαιτεί την απομόνωση των παλιών και νέων εργατοπατέρων που συναγωνίζονται μεταξύ τους σε τεχνάσματα και ατιμίες, για το πώς θα υποτάξουν το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του στην εναλλαγή κυβερνήσεων και όχι στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Φοβούνται τη δυναμική της ταξικής πάλης.
Αποτελεσματικοί αγώνες σημαίνει σύγκρουση με την εργοδοσία, σημαίνει πριν απ' όλα σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία στους βασικούς κλάδους, σημαίνει σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ. Αυτό δε θέλουν. Αυτό φοβούνται. Αποτελεσματικοί αγώνες σημαίνει καταδίκη των ρατσιστικών - ναζιστικών αντιλήψεων της "Χρυσής Αυγής".
Να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης
Δε μας χρειάζεται μια ενότητα που θα μας φέρνει στην αγκαλιά της εργοδοσίας, που θα διαλαλεί την ανταγωνιστικότητα, την καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα οδηγεί την εργατική τάξη στον "κοινωνικό διάλογο", που θα μας οδηγεί στη λογική του εφικτού, του ρεαλιστικού, της αποδοχής ότι η αλλαγή του διαχειριστή της κρίσης μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Χρειαζόμαστε μια ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, στους νόμους, στο κράτος της.
Ενότητα που θα βοηθάει οι εργαζόμενοι να πετάξουν από πάνω τους, τους εγκάθετους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Ενότητα που θα προσανατολίζει στη συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ενότητα που θα έχει στόχο όχι μόνο την πάλη για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας, για την ανατροπή και την κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων. Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση, δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί.  Κάνουμε πράξη το:
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.
Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, σημαίνει καταστροφή της αιτίας που τη γεννά. Σημαίνει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
Καμιά αυταπάτη και καμιά προσμονή να μην έχει ο λαός. Λύση υπάρχει:
Ασυμβίβαστος αγώνας για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ. ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. 
ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ – ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΧΕΔΙΟ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ.  Η σύγκρουση ξεκινά από το χώρο δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, στο χώρο δουλειάς, τον κλάδο, την περιοχή, την κοινωνία. Να μην περάσει η διάσπαση εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  
ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΝΩΝ. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΓΡΟΤΏΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. 
ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ Ή ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ, ΦΤΩΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Ή ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ   : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Δημοκρατίας   στις  3.30’  το απόγευμα
                                                            ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι             στις  3.45’             «
                                                            ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία-Είσοδος πόλης  στις  4.15’  «            

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...