Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 3-2.

 

Σε ένα όμορφο φιλικό παιχνίδι, που έγινε στο γήπεδο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ στους Προμάχους, ο τοπικός ΑΣ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ κέρδισε την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ με σκορ 3-2.
Πλούσιο θέαμα και από τις δυο ομάδες, πολλές χαμένες ευκαιρίες και οι δυο προπονητές, δοκιμάζοντας διάφορα τεχνικά σχήματα, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι της Δωροθέας έπαιξαν με φαρμακερές αντεπιθέσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε ισορροπία στην κατοχή της μπάλας και οι δυο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο με εκατέρωθεν φάσεις και ευκαιρίες.
Το 1-0 σημείωσε ο Μητρέντσης, το 1-1 ο Σέλκος(Μπέιλη), το 2-1 ο Δ.Σέλκος, το 3-1 ο Μούγιος και το τελικό 3-2 ο Τοσουνίδης με πέναλτι.
Αξιοσημείωτα τα δυο δοκάρια, που είχαν ο Σέλκος και ο Τοσουνίδης για την Αναγέννηση.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ατζος, Μούγιος, Καλογιάννης και Κωστινάς, ενώ από την Αναγέννηση οι Τοσουνίδης, Καλπακίδης, Σέλκος, Κωνσταντινίδης.

Άριστη η διαιτησία του Βασίλη Δήμπαλα, που ξεδίπλωσε άλλο ένα ταλέντο του.
































ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Με έντονους ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ έχοντας βασικό στόχο μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄' ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ.
Φυσικά συνεχίζει να αγωνίζεται και στον θεσμό του κυπέλλου, εκμεταλλευόμενη τους δυνατούς αγώνες για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του βασικού κορμού της ομάδας.
Για σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Δωροθέας στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ και ο προπονητής Κ. Καρυπίδης αναμένεται να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

Ο αρχηγός της ομάδας Γ.Αμπάρης μας δήλωσε ότι υπάρχει όμορφο κλίμα στην ομάδα και όλοι μαζί μοχθούν για την απόκτηση άψογης φυσικής κατάστασης, η οποία είναι απαραίτητη για το επερχόμενο δυνατό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα ο σοβαρός τραυματισμός του "κανονιέρη" της ομάδας Γ.Νάνου καθώς και του μικρού Γ. Τανούρη που και οι δυο έχουν πρόβλημα με τον αστράγαλό τους.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται στις υλοτομίες, σε μια πολύ βαριά εργασία, εν τούτοις σχεδόν όλοι δίνουν το παρών στις προπονήσεις, δείχνοντας τη θέλησή τους να βοηθήσουν την ομάδα.
Τα δυο φιλαράκια Δ. Ρατσίτσκας και Γ. Προίκος μας δήλωσαν ότι θα δηλώσουν παρόντες στο σημερινό φιλικό και μας υπενθύμισαν-πράγμα που επιβεβαιώσαμε- ότι η ομάδα μας είναι αήττητη σχεδόν ένα χρόνο.Έχει να ηττηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου πέρυσι. όταν έχασε με 0-2 από τη Νίκη Βορεινού.
Ο αντιπρόεδρος Δ. Μασλάρης και ο Γ.Γραμματέας Β. Δήμπαλας ασχολούνται εντατικά με την περιποίηση του χλοοτάπητα του γηπέδου, ο οποίος καταπονήθηκε από την μεγάλη κοσμοσυρροή στο "πολιτιστικό αντάμωμα" και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι το χόρτο θα αναζωογονηθεί από τα εντατικά ποτίσματα.

Η ομάδα ετοιμάζεται για το παιχνίδι του κυπέλλου κόντρα στη ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ Λυκοστόμου και ο Δ. 'Ατζος εξέφρασε την αισιοδοξία των παικτών για μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι με το Λυκόστομο θα είναι το πρώτο επίσημο μέσα στο γήπεδο των Προμάχων και με δεδομένη την αθρόα προσέλευση κόσμου και δη  γυναικείων υπάρξεων, αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν κλείσει ραντεβού στο Alternative hair studio για ένα φρεσκάρισμα από τα μαγικά ψαλίδια του Παύλου.

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Ν.Νάνος και Σ. Σατζάκης σε συνομιλία που είχαμε πριν λίγο δήλωσαν πανέτοιμοι για το σημερινό φιλικό και ευελπιστούν σε καλή εμφάνιση, ούτως ώστε ο προπονητής να τους επιλέξει στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Ο.Σ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΖΕΝΑ-ΠΙΝΟΒΟ!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάσχιση της κορυφογραμμής Τζένας - Πινόβου από μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου.
 Τα 7 θαρραλέα μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν από το χωριό Νότια το Σάββατο το πρωί, κατασκήνωσαν στην περιοχή "κοιλάδα των βράχων" του όρους Πινόβο το Σάββατο το βράδυ και κατέληξαν στο χωριό Βορεινό μετά από συνολικά περίπου 25 ώρες πεζοπορίας.
 Το τολμηρό αυτό εγχείρημα, απ' όσο γνωρίζουμε, πραγματοποιείτε για πρώτη φορά από πεζοπόρους. Η διαδρομή αποτελεί ένα πραγματικό παράδεισο ομορφιάς και η πορεία πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της στην συνοριογραμμή Ελλάδας - FYROM. 

Τα υπόλοιπα μέλη του ΕΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ πραγματοποίησαν κοινή πεζοπορία με τον ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από το χωριό Αετοχώρι μέχρι την κορυφή Βίσογκραντ (2150μ.)

Την επόμενη Κυριακή ο σύλλογος οι δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνουν ποδηλασία στην περιοχή Μεγάλα Λιβάδια στο Όρος Πάικο και πεζοπορία στην ίδια περιοχή για όσους επιθυμούν.
 Η διαδρομή είναι εύκολη και θα διαρκέσει 3-4 ώρες.
Τηλέφωνα για πληροφορίες:
Κοντόπουλος Θανάσης : 6985968754 

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου στα γραφεία του.

Η Ορεινή Αλμωπία είναι πανέμορφη. Ελάτε να τη γνωρίζουμε μαζί!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γραφεία : Γ. Αβέρωφ 5 (Στενό ΔΕΗ) Αριδαία
Ώρες λειτουργίας : Κάθε Τετάρτη 21:00 μ.μ. - 23:00 μ.μ.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6976979137
Ηλεκτρονική Σελίδα : www.eosa.gr
Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου : eosaridaias@hotmail.com





ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Δ. ΠΑΣΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, αν και όχι με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και η οικονομική κρίση αποτελεί πλέον γνώμονα για όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας.
Εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιμονή τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, και εκπαιδευτικούς  μας, αφού όλοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο ρόλο μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την Παιδεία, και όχι μόνο, στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΞΕΚΩΛΑ, ΒΙΖΙΤΕΣ, ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΤΟ ΠΑΖΛ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.

Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, δημαγωγοί και βίζιτες, το παζλ μιας κοινωνίας σε κρίση – Της δικιάς σου κοινωνίας!

Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, βίζιτες, δημαγωγοί και φτηνοί πολιτικοί απατεώνες συνθέτουν το παζλ μιας κοινωνίας -και όχι «απρόσωπα» χώρας- σε βαθιά κρίση. Γιατί η κρίση που μας μαστίζει είναι πρωτίστως πολιτισμική – πολιτική, τα άλλα, τα οικονομικά, είναι απλώς παράγωγα της ολοκληρωτικής παρακμής.

Μιας παρακμής που την ονόμασαν «πρόοδο», «εκσυγχρονισμό», «μεταρρύθμιση».

Το σχέδιό τους ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις αρχές της «άγριας» δεκαετίας του 1990 για να περάσει στην τελική του φάση 20 χρόνια μετά, με τους Κωστάκηδες, τους Γιωργάκηδες, τους Αντωνάκηδες και τα μνημόνια.

Σ΄αυτά τα είκοσι χρόνια έκαναν τα πάντα για να ξεχάσεις ποιος είσαι:

α) Σου είπαν ότι έννοιες όπως πατρίδα είναι «κακό» πράγμα, ξεπερασμένες, δύσοσμες όπως οι παρατημένες βιβλιοθήκες.
β) Σου είπαν ότι με την πολιτική ασχολούνται μόνο οι άχρηστοι και σε έπεισαν σε τέτοιο βαθμό που άφησες, εσύ άφησες, την πολιτική στους άχρηστους.
γ) Σου έδωσαν μια πιστωτική κάρτα και σε αμόλυσαν να ζήσεις το «Sex & The City», το «Beverly Hills» και κάθε άλλη μυθοπλασία με δανεικά λεφτά, σκοπός τους δεν ήταν να τα επιστρέψεις, αλλά να τους χρωστάς για πάντα. 

Τον έρωτα και τα συναισθήματα στα «δίδαξαν» ως παλιομοδίτικα, οι παρτούζες, τα όργια, τα μπρος και πίσω «κρέας μπαίνει, κρέας βγαίνει», οι ηδονές και τα ά-λογα πάθη ήταν η «δημοσιογραφία» του Cosmopolitan, του ΚΛΙΚ (και όλης αυτής της «σχολής») που «δημιούργησε» ο κάθε σεξουαλικά καταπιεσμένος και κομπλεξικός χωριάτης που ήρθε στην Αθήνα να γίνει εκδότης και να διαφθείρει μια ολόκληρη κοινωνία για να μην είναι μόνος στο βούρκο του! 

Κι ενώ σε βύθιζαν στην απληστία της κατανάλωσης και του αχαλίνωτου σεξ, στο γιαπισμό και σε κάθε είδους ανηθικότητα (δημόσια και ιδιωτική), την ίδια ώρα είχαν ενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα που θα έσκαγε ως «οικονομική κρίση» για να σε μετατρέψουν από «Ευρωπαίο», όπως σου έλεγαν ότι έπρεπε να γίνεις, σε τριτοκοσμικό δούλο τους, σε ένα ανδράποδο!

Χάσαμε τους εαυτούς μας, χάσαμε το Μέτρο, χάσαμε τις ψυχές μας…


Παραφουσκωμένοι από απληστία και ύβρη (αλαζονεία) σαν μπαλόνι μας άφησαν να πάμε ψηλά και τώρα, στην ελεύθερη πτώση μας ακόμα δεν έχουμε βρει πάτο!

Διαπιστώσεις, θα μου πείτε και θα ζητήσετε λύσεις…

Αυτοκριτική θα σας πω και σε ό,τι αφορά τις λύσεις; Αυτές είναι γραμμένες στα βιβλία των φιλοσόφων, των προγόνων σας, όσοι ακόμα μπορείτε να διαβάσετε ελληνικά (γιατί και τη γλώσσα μας φρόντισαν να καταστρέψουν) ψάξτε να τις βρείτε. Κανένας δεν θα σας σώσει, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», κι αν όντως θέλετε να ελευθερωθείτε αυτό πρώτα πρέπει να το πετύχετε μέσα στα συγχυσμένα και θολωμένα από την άγνοια και την απαιδευσιά (του σύγχρονου «εκπαιδευτικού» μας συστήματος) μυαλά σας.

Αλλιώς, όσες λύσεις σας πω εγώ ή όποιος άλλος, στο βρόντο θα πάνε… Γιατί τόσο εγώ, όσο και ο όποιος άλλος, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να σας «λύσουμε» τα προβλήματα όπως σας έμαθαν τόσο καιρό, με ρουσφέτια και λαμογιές, με κομπίνες και επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις, θα σας είμαστε εντελώς άχρηστοι εάν εσείς δεν ξαναγίνετε άνθρωποι και Έλληνες, Έλληνες της ημετέρας Παιδείας μετέχοντες


Στέφανος Μυτιληναίος




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με το σταθερό τηλέφωνο...
Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ "ευφυής" – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.
Τη προσοχή σας σε μία νέου είδους απάτη, που βρίσκει έδαφος τωρα τελευταία, σε βάρος των καταναλωτών, και έχει ως σκοπό, να τους αποσπά χρήματα απο το τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους αριθμούς 14546,  14ΧΧΧ  κ.λ.π  όπου σε καλεί κάποιος στο σταθερό σου, και σου ανακοινώνει ότι εχεις κερδίσει κάτι, και θα πρέπει ειτε να καλέσεις τον αριθμό 14546 είτε να πατήσεις κάποιο αριθμητικό πλήκτρο που υποθέτω οτι σε συνδέει μάλλον αυτόματα για να μάθεις τι είναι, και να παραλάβεις το δώρο σου.

Με διάφορες παραπλανητικές εκφράσεις, τις περισσότερες φορές καταφέρνει το καταναλωτή να καλέσει το ως ανω νουμερο, όπου φυσικά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι σίγουρα κερδισμένο  άλλα θα πρέπει συνήθως να μπει σε κλήρωση κλπ .

Οση ώρα όμως μιλάει, η κλήση χρεώνεται  και μάλιστα με υπέρογκα ποσά για την εποχή μας, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να σε κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται στη γραμμή ώστε να σε χρεώσουν περισσότερο.

Αποτέλεσμα όταν έρχεται ο λογαριασμός ανακαλύπτεις ότι έχεις χρεωθεί με ποσά της τάξης των 25-30 ευρώ κατα μέσο όρο για ένα τηλεφώνημα μόνο.

Επειδη το κόλπο είναι καινούργιο στην αγορά, δεν το ξέρει ακόμα ο πολύς κόσμος, και την πατάνε πολλοί.

Προσέξτε λοιπόν...

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΚΡΑΚ" ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ;

Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το "κρακ" στα δάχτυλα;
Το χαρακτηριστικό «κρακ» των δαχτύλων πρωταγωνιστεί στις λίστες με τις πιο ενοχλητικές συνήθειες. Τι συμβαίνει όμως, στα δάχτυλα και τις ενώσεις τους όταν το κάνουμε αυτό;
Οι σύνδεσμοι ανάμεσα από τα οστά του ανθρώπινου οργανισμού περιέχουν υγρό και αέρια, όπως είναι το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα. Όταν το υγρό αυτό βρίσκεται υπό πίεση, τη στιγμή δηλαδή που ασκείται πίεση στον σύνδεσμο, το αέριο απελευθερώνεται και ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος. Είναι όμως η ανακουφιστική κατά τα άλλα κίνηση, επικίνδυνη για τον οργανισμό;

Σύμφωνα με τον καθηγητή ρευματολογίας και ερευνητή του Πανεπιστήμιου του Johns Hopkins University, Δημήτριο Παππά, M.D, για μερικούς ανθρώπους η κίνηση αυτή είναι μία μια νευρική συνήθεια, ενώ σε άλλους προσφέρει ανακούφιση. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία των αρθρώσεων αυτή η συνήθεια και αν ναι, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες;

Υπάρχουν παρενέργειες στις αρθρώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη, ότι το «σπάσιμο» των δαχτύλων προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη, όπως για παράδειγμα αρθρίτιδα στις αρθρώσεις.

Ωστόσο, στην ιατρική βιβλιογραφία είναι διαθέσιμα στοιχεία που αναφέρουν ότι ορισμένες ζημιές στις αρθρώσεις ενδεχομένων να συνδέονται με τις ρωγμές από τον τραυματισμό των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση ή με την εξάρθρωση των τενόντων, καταστάσεις οι οποίες βέβαια βελτιώνονται με κάποια συντηρητική αγωγή.

Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα, ότι μετά από πολλά χρόνια «σπασίματος» των δαχτύλων, οι αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη δύναμη της λαβής σε σχέση με τους ανθρώπους που δε «σπάνε» τα δάχτυλά τους.

Μπορεί η συνήθεια αυτή να οδηγήσει σε αρθρίτιδα;

Δεν υπάρχουν στοιχεία μιας τέτοιας συνέπειας. Σε περιορισμένες μελέτες μάλιστα, που έγιναν, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην εμφάνιση της αρθρίτιδας μεταξύ ατόμων που είχαν την συνήθεια να «σπάνε» τα δάχτυλά τους και σε εκείνους που δεν το έκαναν.

Τι προκαλεί την αρθρίτιδα;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη αρθρίτιδας αλλά οι βασικές κατηγορίες είναι δύο: η φλεγμονώδης αρθρίτιδα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η εκφυλιστική αρθρίτιδα, πιο γνωστή ως οστεοαρθρίτιδα. Οι αιτίες δεν είναι πλήρως καθορισμένες, ωστόσο, οι έρευνες εστιάζουν στην αποσαφήνιση των μηχανισμών που οδηγούν σε αυτές τις ασθένειες.

Σε γενικές γραμμές όμως, μια γενετική προδιάθεση είναι πολύ πιθανό να οδηγεί και στις δύο μορφές αρθρίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, για την φλεγμονώδη αρθρίτιδα, πιθανά αίτια θεωρούνται οι άγνωστοι εξωγενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες, ενώ στην περίπτωση της οστεοαρθρίτιδας, ως «ένοχοι» εικάζονται η γήρανση και η υπερβολική καταπόνηση, που ενδεχομένως να επιταχύνουν τις βλάβες στις αρθρώσεις.

Αν κάποιος πάσχει από αρθρίτιδα, μπορεί η συνήθεια να «σπάει» τα δάχτυλά του να επιδεινώσει την υγεία των αρθρώσεών του;

Όχι. Ωστόσο, θεωρητικά το σκάσιμο της άρθρωσης σε ασθενείς με αδύναμες ή κατεστραμμένες αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας, θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ευκολότερα σε τραυματισμό συνδέσμων ή σε οξύ τραύμα στις αρθρώσεις.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του τι συμβαίνει στις αρθρώσεις ενός παιδιού και ενός ενήλικα;

Όχι, αλλά η τακτική αυτή κίνηση έχει συνδεθεί με «αλλοιώσεις» του δέρματος στην περιοχή των ενώσεων στις γυναίκες.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα «αν το σπάσιμο των δαχτύλων είναι επιβλαβές για τις αρθρώσεις». Ωστόσο, σε αυτό που καταλήγουν οι περισσότερες είναι ότι η συνήθεια αυτή δεν οδηγεί σε αρθρίτιδα, αλλά μπορεί να προκαλέσει ασθενέστερη πρόσφυση.

Από την άλλη βέβαια, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένα ποσοστό 7% των ανθρώπων που έχουν αυτή τη συνήθεια, ενδεχομένως να παρουσίασαν βλάβες στην περιοχή του χόνδρου, κάτι που οι ειδικοί επικαλούνται προκειμένου να εξηγήσουν γιατί είναι πολύ απίθανο το «κρακ» να προκαλεί όντως αρθρίτιδα. Το ίδιο ποσοστό, σύμφωνα με τις έρευνες μπορεί να παρουσιάσει άλλα προβλήματα αλλά όχι σοβαρού μεγέθους.

Ως εκ τούτου, η κίνηση αυτή δεν συνιστάται, διότι μπορεί να προκαλέσει κάποια έστω και περιορισμένη ζημιά, αλλά δεν είναι μια ακραία συνήθεια, η οποία θα πρέπει απαραίτητα να αποφεύγεται.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Click on the slide!
Σοκ στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από μία μερίδα, υποτίθεται οπαδών της Εθνικής Ελλάδος. Την ιερή ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας ύμνου στον αγώνα με τη Λετονία, ύψωσαν το δεξί χέρι και χαιρετούσαν ναζιστικά...
Πραγματικό σοκ προκάλεσε στο γήπεδο Καραισκάκη μια μερίδα, υποτίθεται οπαδών της Εθνικής Ελλάδος.
Τι έκαναν;

Την ιερή ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας ύμνου, ύψωσαν το δεξί χέρι και χαιρετούσαν ναζιστικά.

Προφανώς σε αυτή την - ευτυχώς - μικρή μερίδα οπαδών, δεν έχει μάθει κανένας την ελληνική ιστορία και τι έχει περάσει ο λαός μας από τις θηριωδίες των ναζί...

Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το γήπεδο δεν είναι χώρος για εξωτερίκευση των πολιιτκών και άλλων πεποιθήσεων, πόσο μάλλον ένας αγώνας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τον οποίο παρακολουθούν εκτός των άλλων και μικρά παιδιά. 

Ίσως θα πρέπει οι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται γι' αυτό, να σκεφτούν να αλλάξουν το σύστημα διαχείρισης των εισιτηρίων και ο έλεγχος να αρχίσει πλέον από την επίσημη αγαπημένη...

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ελεγχθούν αυτοί ο ανεγκέφαλοι και να σταματήσει μία τέτοια κατάσταση που μόνο κακό μπορεί να κάνει στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας ήταν οι μόνοι που πλέον μπορεί ένας πατέρας να πάρει μαζί του το παιδί του...

Μην τα διαλύσουμε όλα...

H ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ;


1Ο άνθρωπος μπερδεύει «το φάντη με το ρετσινόλαδο»! Η ψυχανάλυση, καρπός της ψυχιατρικής, είναι έργο ανθρώπινο, ατελέστατο, όπως όλα τ’ ανθρώπινα κατασκευάσματα. Η ψυχανάλυση, κύριο έργο του Φρόυντ, του θεμελιωτή της Ψυχαναλύσεως, ερευνά «ψυχονευρωτικές» καταστάσεις, εξετάζει άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.
Η εξομολόγηση είναι ουρανόσταλτο μυστήριο, δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο και χαρίζει «δωρεάν», «άκοπα», «αστραπιαία» ό,τι πιο πολύτιμο αναζητά ο άνθρωπος : χαρά και ψυχική γαλήνη! Ο ίδιος ο Φρόυντ γράφει στους στοχασμούς του: «Πιστεύω πως η ψυχανάλυση είναι το τρίτο από τα δυσχερέστατα εκείνα επαγγέλματα , όπου είναι κανείς από πριν βέβαιος ότι θα αποτύχει».

Το ιταλικό περιοδικό «Κινγκ», προλογίζοντας μια μεγάλη έρευνα για την ψυχιατρική ,γράφει: «Σήμερα η ψυχανάλυση δεν αποτελεί όργανο θεραπείας , γνώσεως , απελευθερώσεως του ανθρώπου, αλλά ένα νέο ναρκωτικό που υποτίθεται ότι αποενοχοποιεί τον άνθρωπο, δικαιολογεί τα πάντα και λύνει τα πάντα. Είμαστε αντίθετοι στον πειρασμό να χρησιμοποιούμε την ψυχανάλυση, για να ερμηνεύομε τον κόσμο ολόκληρο. Είμαστε αντίθετοι στο «βεντετισμό» των θεραπειών, αντίθετοι στις χρήσεις και καταχρήσεις της σκέψεως του Φρόυντ, αντίθετοι στο «ναρκισσισμό» των ασθενών. Είμαστε αντίθετοι στους «πειρατές του είναι».

Η ταραγμένη συνείδηση γαληνεύει μ’ ουράνια φάρμακα, όχι μ’ ανθρώπινα κατασκευάσματα! Η εξομολόγηση χαροποιεί μόνιμα τον άνθρωπο, γιατί τον  συμφιλιώνει με τον ίδιο τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του, με το Θεό. Όσοι μετανοούν και εξομολογούνται, δεν «μετανιώνουν». Αντίθετα, όσοι δεν εξομολογούνται , στενάζουν, υποφέρουν, αργοσέρνουν θλίψεις , απελπισίες, άγχη, καταλήγουν σε αυτοκτονίες!


*«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ»
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ 8ΟΝ
Εκδόσεις : «ΛΥΧΝΙΑ»
 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Γιώργος Καρασμάνης :
«Να αλλάξουν οι εκλογές και στους συνεταιρισμούς» !
                                     
Την ικανοποίησή του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ήρθε η ώρα για ανάλογες μεταβολές στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

          Καινοτομία που θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην κομματικοποίηση και θα συντελέσει ουσιαστικά στην ανάδειξη των καλύτερων και ικανότερων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε ο κ. Καρασμάνης την κατάρτιση ξεχωριστών ψηφοδελτίων στις δημοτικές αρχαιρεσίες για την εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων. Χαίρομαι ιδιαίτερα, τόνισε, γιατί με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά γίνεται πράξη κάτι που προσωπικά είχα προτείνει προς όλες τις ηγεσίες του κόμματος.
        Θεωρώ, πρόσθεσε, πως ήρθε ο καιρός η αλλαγή αυτή να επεκταθεί και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικήσεων και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι ως κατ΄ εξοχήν οικονομικές μονάδες στον αγροτικό χώρο, που διαχειρίζονται χρήματα της σκληρότερα ίσως εργαζόμενης τάξης, οφείλουν να αποτελούν πρότυπα χρηστής διοίκησης και διαφάνειας.
            Άλλωστε, υπογράμμισε, και από τη θέση του Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε μαζί με τους συνεργάτες μου συντάξει μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την εξυγίανση και την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος, στην οποία μεταξύ των άλλων προβλέπαμε την άμεση εκλογή του προέδρου του συνεταιρισμού από το σύνολο των μελών, με ψηφοδέλτιο ξεχωριστό από εκείνο για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πρόταση, που συμπεριελήφθη στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
        Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έτσι «χτυπάμε» τις στρεβλώσεις που επέφερε το αμαρτωλό παρελθόν στους συνεταιρισμούς, με την παρεοκρατία, την ευνοιοκρατία, τη συναλλαγή και τις αλλεπάλληλες αλλαγές διοικήσεων και αξιωμάτων, ανάλογα με τα εκάστοτε μικρο-συμφέροντα. Πράγμα, που οδήγησε πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις στην απαξίωση, τον οικονομικό μαρασμό και την υπερχρέωση, συντελώντας στην εν γένει αναξιοπιστία του συνεταιριστικού κινήματος.
              Γι αυτό θεωρώ, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, πως ανάλογες κινήσεις με αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν και για τις εκλογές στους συνεταιρισμούς. Αποτελούν άλλωστε, όπως και η ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας - για την οποία με πρωτοβουλία μου έχει συνταχθεί και υιοθετηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου – προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στον αγροτικό κόσμο, στην προσπάθεια δυναμικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και το ξεπέρασμα της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που πλήττει τα τελευταία χρόνια το λαό μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                               11/09/2013

Η ΚΟΘ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ.


Η ΚΟΘ παίζει για την ΙΘΑΚΗ 
«…μα εγώ μιλάω για δύναμη…»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:00
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 30 χρόνια προσφοράς του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργανώνοντας μια μεγάλη, επετειακή, συναυλία με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Vassilikos και η Severine Maquaire θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια, εμπνευσμένα από τη δύναμη της ψυχής και της θέλησης. Σε μια μοναδική βραδιά το κοινό θα απολαύσει στο πρώτο μέρος τη Συμφωνία Αρ. 1 σε ΝΤΟ Μείζονα του George Bizet και στη συνέχεια αγαπημένα ακούσματα από ξεχωριστούς ερμηνευτές. 
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ, Αλέξανδρος Μυράτ. 

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στηρίζει, υποδέχεται και φιλοξενεί στους χώρους του τη σπουδαία αυτή διοργάνωση που υπηρετεί κοινωνικούς σκοπούς, καθώς τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για το έργο του ΚΕΘΕΑ.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:00
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...