Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΥΠΝΑ!

Wake Up – Μία ελληνική ταινία μικρού μήκους που αξίζει να δεις!

Ο Κώστας Καρύδας σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας έχει δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους με διάρκεια μόλις 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Λίγα λεπτά μόνο αρκούν για να περάσει το μήνυμα του σκηνοθέτη σε συνδυασμό με την μουσική που δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. 

Η μουσική της ταινίας είναι διαθέσιμη για download από το iΤunes ενώ η ταινία έχει πάρει το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργανώνεται από τη Mofilm! 
A Short Film Written and Directed by Kostas Karydas, Produced by Dimitris Floros Vicky Kioutsouki

If you like the Soundtrack You Can Download it on iTunes: http://phobos.apple.com/WebObjects/MZ...
Music composed by Kostas Karydas. 
Won 2nd prize in Mofilm - Short Film - competition. 
Greek title: Ξύπνα




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ "MY NUMBER ONE".

Βόμβα για το "My number one" !!!
Απόφαση βόμβα για το τραγούδι που κέρδισε το 2005 το φεστιβάλ της Eurovision, το «My number one». Με ανάρτησή του στο facebook πριν από λίγο ο Μάνος Ψαλτάκης ανακοίνωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου τον δικαίωσε αναγνωρίζοντας ότι είναι μουσική σύνθεση δική του κι όχι του Χρήστου Δάντη.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάνος Ψαλτάκης διεκδικούσε τη μουσική του τραγουδιού που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου και που υπέγραφε ο Χρήστος Δάντης και για το λόγο αυτό και είχε ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.



Όπως φαίνεται λοιπόν από την ανάρτηση του Μάνου Ψαλτάκη το δικαστήριο έκρινε ότι η μουσική είναι δική του οπότε σίγουρα θα υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το τραγούδι που κέρδισε το φεστιβάλ τραγουδιού.

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΖΑΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΒΕΡ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

Ξέμεινε από τζάκετ και πουλόβερ ο Ελληνικός Στρατός
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό στρατό τον οποίο όπως φαίνεται μαστίζει η οικονομική κρίση. Αυτοί βέβαια που πληρώνουν τη... νύφη είναι οι νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι εκτός από το σοκ της κατάταξης έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ελλείψεις σε βασικά είδη σίτισης και ένδυσης.

Οι περικοπές έχουν οδηγήσει τις μονάδες στο να βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους πριν από την ορκωμοσία για να περιορίσουν τις δαπάνες του συσσιτίου, ενώ οι ελλείψεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης για τους στρατιώτες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Καταγράφηκαν φαινόμενα σε κέντρα εκπαίδευσης να μη χορηγούνται σαγιονάρες το καλοκαίρι, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παραγγελία-παραλαβή τζάκετ και πουλόβερ που προκαλεί ανησυχία στις μονάδες εν όψει χειμώνα.

Πληροφορίες από κέντρα εκπαιδεύσεων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μιλούν όχι μόνο για εξόδους πλέον των νεοσύλλεκτων, αλλά και για χορήγηση άδειας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι επιτελείς κάνουν ότι μπορούν για να γλιτώσουν ακόμη και λίγο από το συσσίτιο.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στον τομέα της ένδυσης. Στις τελευταίες δύο σειρές κατάταξης (ΕΣΣΟ) δεν έγινε χορήγηση τζάκετ και πουλόβερ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα, ενώ από το Μάιο τελείωσαν και οι... σαγιονάρες. Στραττιωτικές πηγές λένε ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα και θα γίνει η χορήγηση των απαιτούμενων υλικών αλλά με τα κρύα να πλησιάζουν υπάρχει ανησυχία. Αποδίδουν δε την καθυστέρηση στους διαγωνισμούς που διεξάγει το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ...

Click on the slide!
Ενα συνεχές έγκλημα εις βάρος των ασθενών αλλά και των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό.
Χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών αντί να πραγματοποιούνται στον υπερσύγχρονο ειδικό διαθέσιμο χώρο, όπου γίνεται απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, γίνονται σε απλούς θαλάμους αλλά ακόμη και στους διαδρόμους λόγω έλλειψης προσωπικού. Συνέπεια είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων που κάνουν την αραίωση των φαρμάκων.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και καιρό νοσηλεύτριες λιποθυμούν, βγάζουν εξανθήματα, έχουν δύσπνοιες και δυσφορία, γεγονός που αποδίδεται ευθέως από το Σωματείο των Εργαζομένων στις επιπτώσεις από τα χημικά των φαρμάκων.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει το σωματείο των εργαζομένων: «Η παρασκευή των διαλυμάτων (αραίωση των φαρμάκων) απαιτεί ειδικούς χώρους, ασφαλή μηχανήματα με φίλτρα και απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων, απαιτεί κεντρικό χώρο στο νοσοκομείο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε επτά τουλάχιστον τμήματα γίνεται η παρασκευή των διαλυμάτων. Σε αρκετούς απ' αυτούς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας! Σε άλλους υπάρχουν πεπαλαιωμένα μηχανήματα με συχνές βλάβες. Πλήττεται βάναυσα η υγεία μας».

Οι εργαζόμενοι, εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις που διαπιστώνουν καθημερινά, εκφράζουν την ανησυχία τους και για μακροχρόνια προβλήματα όπως καρκινογένεση, τα οποία δεν μπορούν να υπολογισθούν ακόμη.

Και το ζήτημα είναι ότι υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες ειδικός κεντρικός χώρος στο φαρμακείο του νοσοκομείου με ειδικό εξοπλισμό, αλλά απουσιάζουν φαρμακοποιοί που θα τον λειτουργήσουν.

Το σωματείο των εργαζομένων -όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία- αναμένεται να διανείμει ειδικά έντυπα για να ενημερώσει τους νοσηλευόμενους ασθενείς του «Ευαγγελισμού» για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν.

ΤΟ ΜΙΣΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.


1του αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου

Φθινόπωρο. Αν και νωρίς το απόγευμα, ο ήλιος ήδη μας έχει αποχαιρετίσει. Το μοναστήρι λουσμένο σε αποχρώσεις του δειλινού μοιάζει σαν ανέκδοτο ποίημα που πρώτη φορά το θωρείς.

Περιδιαβαίνω τους χώρους της άσκησης και της σιωπής. Μου κεντρίζει την προσοχή ένα μισάνοικτο παράθυρο. Πλησιάζω με δέος…

Ένα καντηλάκι αχνοφαίνεται καθώς τρεμοπαίζει από το απαλό αεράκι που εισβάλει μέσα στο δωμάτιο. Νωχελικά η ευωδιά του θυμιάματος απλώνεται στον χώρο. Και εκεί, μπροστά στο λιτό εικονοστάσι μία μορφή απόκοσμη στέκει γονατισμένη, βουβή, γεμάτη μυστήριο. 

Στο ημίφως διακρίνεται το πρόσωπό του. Ένας μοναχός. Δεν έχει περάσει τα 40 χρόνια ζωής και όμως τα μαλλιά και τα γένια του έχουν ντυθεί στα άσπρα… είναι σαν να παραδόθηκε εδώ και καιρό στον χρόνο.

Το κάλλος της νιότης χάθηκε μέσα στην άσκηση, στην νηστεία, στην αγρυπνία, στις εκούσιες στερήσεις, στην προσευχή.

Ακίνητος. Γονατιστός. Τα ροζιασμένα χέρια του κρατούν ένα μικρό κομποσχοίνι. Φωνή δεν ακούς, μόνο τα χείλη ανοιγοκλείνουν σε ένα συγκεκριμένο χορό. «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό».

Από τα κλειστά του μάτια δραπετεύουν μερικά δάκρυα. Μπορείς να αισθανθείς τον πόνο του και την χαρά του. Την αγωνία και την ηρεμία του.

Ακίνητος. Γονατιστός.

Μετά από αρκετή ώρα κάνει να σηκωθεί. Δυσκολεύεται. Έχει ώρα σε αυτή τη στάση και τα πόδια του τον προδίδουν. Το σώμα του μουδιασμένο προσπαθεί να υπακούσει. Τώρα, στέκει όρθιος. Καμπουριασμένος. Λευκασμένος μέσα στα μαύρα. Βουβός. Πνιγμένος μέσα στην νίψη της στιγμής.

Ξάφνου γυρνά προς το μέρος μου. Τα μάτια του καρφώνονται στα δικά μου. Το μισάνοικτο παράθυρο με πρόδωσε. Η ανάσα μου ακούγεται σαν δυνατός κρότος μπροστά στην σιωπή του. Δεν μου μιλά. Μόνο μου γνέφει. Μου γνέφει και απομακρύνεται. Χάνεται μέσα από το εκστατικό βλέμμα μου.

Τα μάτια του κουρασμένα αλλά καθάρια ακόμα σαν να με κοιτούν. Δεν μου είπε τίποτα όμως μου μίλησε.

«Και λοιπόν; Τι κατάλαβες που με είδες;Είδες έναν αμαρτωλό μοναχό να ζητά έλεος.Είδες έναν επαίτη της Αγάπης Του.Είδες έναν ταλαίπωρο μοναχό ναν παλεύει ακόμα με τα πάθη του».

Εγώ όμως δεν είδα αυτό…Είδα την άβυσσο της ταπείνωσης.Είδα την ανυπόκριτη άσκηση.Είδα την γνησιότητα της πίστεως.Είδα την ελπίδα μες στο δάκρυ.Είδα το Φως της Ανάστασης μέσα στο ημίφως.Είδα το κάλλος της σιωπής.Είδα την νίκη της προσευχής.

Με είδε και έφυγε… αλλά δεν έφυγε ποτέ από μπροστά μου.

Χάθηκε, αλλά πότε δεν ξεθώριασε η μορφή του από την καρδιά μου.

Μου γνέφει κάθε ημέρα, κάθε στιγμή και μου λέει:

«Και τι κατάλαβες που με είδες; Ωφελήθηκες σε τίποτα; Εσύ πότε θα αλλάξεις; Εσύ πότε θα μετανοήσεις; Εσύ πότε θα ζήσεις;Πότε θα δεις;Πότε θα ακούσεις;Πότε θα αγγίξεις;

Ξέρεις καλά για τι μιλάω…για Ποιον μιλάω…

Πότε θα βιώσεις την Παρουσία Του;Πότε θα δεις το Φως Του;Πότε θα ακούσεις τον Λόγο Του;Πότε θα οσφρανθείς το κέλευσμά του;Πότε θα αγγίξεις τα ιμάτιά Του;

Ξέρεις καλά για Ποιον μιλάω.

Για Εκείνον που διψά η ψυχή σου. Που αναζητά η λογική σου. Που ψάχνουν οι ερωτήσεις σου. Για Εκείνον τον Άγνωστο που θέλεις να γνωρίσεις…»

Μου γνέφει ο μοναχός εκείνος κάθε ημέρα, μου μιλά, με προτρέπει να κάνω το βήμα, μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω.

Μου γνέφει ο μοναχός εκείνος κάθε ημέρα και μετά χάνεται. Και μένω μόνος με τις επιλογές μου. Μένω ακίνητος, βουβός , γονατιστός μπροστά στο τώρα.

Έχει περάσει καιρός από τότε που στάθηκα μπροστά σε εκείνο το μισάνοικτο παράθυρο. Δεν ξέρω αν προόδευσα πνευματικά από εκείνη την στιγμή.Ένα ξέρω, ότι με στοίχειωσε εκείνο το νεύμα του μοναχού. Με στοίχειωσε η γνησιότητά του. Με στοίχειωσε η σιωπή του.Με στοίχειωσε η άδολη μορφή του.

Δεν γνωρίζω τι απέγινε αυτός ο μοναχός. Δεν τον ξαναείδα. Δεν χρειάζεται να τον ξαναδώ. Ότι ήταν να μου δώσει, μου το έδωσε. Μου πρόσφερε Αλήθεια. Μου έδειξε το κάλλος της ταπείνωσης. Μου απέδειξε ότι και εγώ μπορώ, αρκεί να τολμήσω…

Ένα μισάνοικτο παράθυρο με εισήγαγε σε ένα μυστικό κόσμο. Τον κόσμο του Θεού. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων…




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Σύμφωνα με το άρθρο 45 παραγρ. 7 του Νέου Νόμου για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Τεχνολογικό Λύκειο, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ μπορούν να εγγραφούν ενήλικες χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο η κάρτα ανεργίας καθώς και ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση των γονέων και κηδεμόνων τους ότι εργάζονται ή απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση


7. Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται  ε-
νήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς
και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή ε-
πιχείρηση µε υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεµό-
νων τους.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (Ενήλικες και ανήλικοι) που επιθυμούν να εγγραφούν να προσέλθουν για εγγραφή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας 1χιλ. Αριδαίας –Εξαπλατάνου τηλ. 2384021740 ώρες λειτουργίας του σχολείου 19:00 έως 22:35

ΠΟΤΕ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ;


Από την Βάλια Παυλίδου
Η ψυχοθεραπεία είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική σχέση ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον θεραπευτή που αποσκοπεί στην ανακούφιση του πρώτου από τα προβλήματα που τον ταλανίζουν αλλά και στην σταδιακή καλλιέργεια των δεξιοτήτων που θα τον βοηθήσουν να τα διαχειρίζεται αποτελεσματικά στο μέλλον. Κάθε θεραπευτική σχέση είναι μοναδική καθώς χτίζεται από δύο μοναδικά άτομα. Παρόλα αυτά δεν αποβαίνει κάθε θεραπευτική προσπάθεια αποτελεσματική ή τουλάχιστον τόσο αποτελεσματική όσο θα ήθελαν και τα δύο μέρη της. Παρακάτω παρατίθενται κάποιοι όροι και προϋποθέσεις υπό τους οποίους η ψυχοθεραπεία μπορεί να καταστεί ωφέλιμη.

Πρόθεση
Για να μπορεί ένας θεραπευτής να βοηθήσει ουσιαστικά τον θεραπευόμενο του, πρέπει ο ίδιος ο θεραπευόμενος να θέλει να βρίσκεται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να είναι δική του απόφαση η συνεργασία του με τον θεραπευτή. Ακόμα και αν κάποιος ξεκινήσει την θεραπεία παρακινούμενος από τρίτους, το να γίνει σταδιακά δική του επιθυμία η παραμονή του σε αυτή τη σχέση είναι κρίσιμος παράγοντας στην επιτυχία της.

Δέσμευση
Από τη στιγμή που κάποιος απευθύνεται σε έναν θεραπευτή ξεκινώντας μια προσπάθεια αλλαγής στον εαυτό του, χρειάζεται να μείνει σταθερός σε αυτή του την δέσμευση. Ενώ κανένας θεραπευτής δεν θα σας αναγκάσει να ολοκληρώσετε έναν αριθμό συνεδριών, η αλήθεια είναι πως η παραίτηση από την θεραπεία πριν αυτή ολοκληρωθεί, δεν αποβαίνει προς όφελος σας. Συχνά μια παροδική βελτίωση στην διάθεση του θεραπευόμενου, η αργή εξέλιξη μιας αλλαγής ή και άλλοι προσωπικοί λόγοι, τον οδηγούν στην σταδιακή ή απότομη απομάκρυνση του από το θεραπευτικό έργο. Το αποτέλεσμα είναι να μείνει με το αίσθημα του ανικανοποίητου αλλά και να μείνει ανεκμετάλλευτη όση δουλειά κατάφερε να κάνει μέχρι τη στιγμή της διακοπής
Στοχοθετημένη
Όταν κάποιος απευθύνεται σε έναν ψυχοθεραπευτή ίσως έχει στο μυαλό του πολλά πράγματα που τον ταλανίζουν. Η θεραπεία θα πρέπει όμως να έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να αποσκοπεί δηλαδή σε μια αλλαγή συμφωνημένη και από τους δύο, θεραπευτή και θεραπευόμενο. Ο θεραπευτής μπορεί μέσα από την εμπειρία του να βοηθήσει τον θεραπευόμενο αναφορικά με την θέσπιση των στόχων της θεραπείας αλλά και να του παρέχει ανατροφοδότηση αναφορικά με την πορεία της.

Θεραπευτική σχέση
Η επιτυχημένη θεραπεία προϋποθέτει την εγκαθίδρυση μιας θεραπευτικής συμμαχίας. Αυτό σημαίνει πως και τα δύο μέρη της σχέσης οφείλουν να συνεργαζόνται για τον κοινό σκοπό. Ο θεραπευόμενος χρειάζεται να εμπιστεύεται τον θεραπευτή του και να μπορεί να του μιλά ανοιχτά και ειλικρινά για όσα τον απασχολούν. Ο θεραπευτής οφείλει να ενθαρρύνει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας προκειμένου να νιώσει ο θεραπεύομενος άνετα μέσα σε αυτή τη σχέση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Η Βάλια Παυλίδου γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στον τομέα της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της εξειδικεύτηκε στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία. Πραγματοποίησε της πρακτική της άσκηση ως ειδικευόμενη κλινική ψυχολόγος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία και την Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε για 5 χρόνια στο Κέντρο Εργάνη παρέχοντας Συμβουλευτική Απασχόλησης και Ψυχοκοινωνική Στήριξη κυρίως σε γυναίκες και σε μέλη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων. Επίσης δούλεψε συμβουλευτικά με γυναίκες μέλη γυναικείων συνεταιρισμών με στόχο την ενδυνάμωση της ομάδας, την βελτίωση της επικοινωνίας, την διαχείριση συγκρούσεων και την ομαδική λήψη αποφάσεων. 
Παράλληλα συνεργάστηκε με την ΧΕΝ Καλαμαριάς ως Ψυχολόγος, συντονίζοντας την Ομάδα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Επικοινωνίας, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ως Συνεργάτης σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και με το ΙΕΚ Τριανδρίας, διδάσκοντας το μάθημα της Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Από το 2010 είναι συνεργάτιδα της Ergonomia. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δούλεψε στην Cosmote Θεσσαλονίκης ως Ψυχολόγος παρέχοντας συμβουλευτική στο προσωπικό της επιχείρησης αναφορικά με την διαχείριση εργασιακών και προσωπικών προβλημάτων. Είναι μέλος του Δικτύου Ψυχολόγων της Ergonomia στην Θεσσαλονίκη και έχει εκπαιδευτεί στην Διαχείριση Κρίσεων (Critical Incident Stress Management).

Έχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και επί του παρόντος διατηρεί γραφείο στην Αγίας Σοφίας 41, παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και εφήβους με βάση τις αρχές της Γνωστικής Συμπεριφορικής Προσέγγισης.

Παράλληλα συνεργάζεται ως Ψυχολόγος - εξωτερική συνεργάτιδα με το  Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρέχει συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε φοιτητές – απόφοιτους, ΑΜΕΑ και μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Τέλος, συντονίζει Ομάδες Γονέων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με θέμα την βελτίωση της σχέσης γονέων – παιδιών και την διαπαιδαγώγηση με την χρήση μη τιμωρητικών παρεμβάσεων που σέβονται την προσωπικότητα και ενισχύουν την αυτονομία του παιδιού.

Αρθρογραφεί για το ηλεκτρονικό περιοδικό www.flowmagazine.gr
Η επαγγελματική της εμπειρία συμπληρώνεται από συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα, δημοσιεύσεις και πλήθος εισηγήσεων σε θέματα συμβουλευτικής. 

Για αναλυτικότερα βιογραφικά στοιχεία:

ΠΗΓΗ...http://valiapavlidou.blogspot.gr

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/2013.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα υπάρξει διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:
Άνω και Κάτω Γαρέφι :  8π.μ. – 3.30μ.μ.
Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Νεοχώρι, Βορεινό, Δωροθέα(Αγάθη) : 8π.μ. – 12.30μ.μ.

Όρμα : 10π.μ. – 2μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τα μέλη των Προσφυγικών Συλλόγων κι όλους τους πολίτες της Πέλλας να τιμήσουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με τους Προσφυγικούς Συλλόγους και Σωματεία της Π.Ε. Πέλλας, συνδιοργανώνουν το επίσημο Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Φέτος, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου 2013, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τα μέλη των Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων, τις τοπικές αρχές και φορείς καθώς επίσης και όλους τους πολίτες της Πέλλας να τιμήσουν με την παρουσία τους το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.

Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος:   


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα 10.00 π.μ.:    Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ώρα 10.45 π.μ.:    Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου) και κατάθεση στεφανιών από τους κκ.:

1.      Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας
2.      Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
3.      Δήμαρχος Έδεσσας
4.      Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας
5.      Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας
6.      Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας
7.      Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας
8.      Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας
9.      Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών
10.  Εκπρόσωπος Προσφυγικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας
11. Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Ν. Πέλλας
12. Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
13. Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας
14. Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)
15. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων
16. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας
17. Ένωση Παλαιών Προσκόπων
18. Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων

Σιγή ενός λεπτού & Εθνικός ύμνος


Ώρα 8.00μ.μ.(απόγευμα): Σε συνεργασία με την Μικρασιατική Εστία Π.Ε. Πέλλας και το Δήμο Πέλλας, εκδήλωση μνήμης με ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με θέμα «Μικρά Ασία: Υπάρχει χώρος στην εποχή της Κρίσης για την Ιστορική Μνήμη;», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ από την  κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση – χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ – ΣΕΚΑΠ – ΔΩΔΩΝΗ  θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.
         Το σχέδιο σπασίματος – διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό – κακό και πώληση του υγιούς τμήματος σε ιδιώτες σημαίνει:
Απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις σε όσους απομείνουν, προκειμένου ο ιδιώτης  να μειώσει το μισθολογικό κόστος και να  διασφαλίσει  την κερδοφορία του.
Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους στην  ΑΤΕ, να καταστραφούν άμεσα από τις μαζικές κατασχέσεις. Αλυσιδωτές θα είναι οι επιπτώσεις,  αυξάνοντας την ανεργία και  επηρεάζοντας την αγροτική παραγωγή και όλη την αλυσίδα στον διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.
Καμία αναμονή και αυταπάτη δεν πρέπει να  υπάρχει, ότι οι εξελίξεις αυτές είναι  θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης. Η  πολιτική πυρός και σιδήρου του μνημονίου από κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ θα συνεχίσει με θύματα τους εργαζόμενους και την αγροτιά.
         Καλούμε τους τραπεζοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φτωχούς – μεσαίους αγρότες, το λαό να δώσει συντονισμένα τον αγώνα του για να μην περάσουν τα χειρότερα. Αυτή η συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το μόνο ισχυρό εμπόδιο που θα καθυστερήσει και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική.
         Διεκδικώντας:
·       Να μην πουληθούν Αγροτική Τράπεζα και κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις.
·      Συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων.
·      Πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, επαρκή χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Η οριστική όμως λύση βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης  μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, στην μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.


ΑΘΗΝΑ 16/7/2012 
 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...