Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ SCORPIONS ΣΤΗ "ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".


Την «Κιβωτό του Κόσμου», μια εκκλησιαστική φιλανθρωπική μονάδα, που στηρίζει παιδιά , επισκέφθηκαν τα μέλη του γνωστού συγκροτήματος «Scorpions» που βρίσκονται στην Αθήνα για συναυλίες. 

Ο τραγουδιστής Klaus Meine και οι δύο κιθαρίστες Rudolf Schenker και Matthias Jabs έγιναν δεκτοί από τον εμπνευστή της «Κιβωτού», π. Αντώνιο Παπανικολάου ο οποίος τους οδήγησε στα παιδιά που τους περίμεναν με ενδιαφέρον.

Αφού ενημερώθηκαν για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της πρωτοποριακής οργάνωσης που έχει συστήσει ο Ιερέας, οι διάσημοι μουσικοί τραγούδισαν μαζί με τα παιδιά ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, το «Wind of change». 

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης. 

Ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.ΠΗΓΗ...http://www.dogma.gr

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ.

Magnify Image
Όποιος νομίζει πως το σέρβις στα μαγαζιά της Αθήνας είναι εύκολη δουλειά, ας διαβάσει αυτό το κείμενo. Πέντε σερβιτόροι του κέντρου αφηγούνται μερικές παράξενες ιστορίες. 

Άγγελος - 27 χρόνων/Χαλάνδρι
Θυμάμαι ένα ζευγάρι που ήρθε στο πόστο μου. Άρχισαν να πίνουν αρκετά και να χορεύουν, γενικά φαινόταν ότι περνούσαν καλά. Με κέρασαν και μένα σφηνάκια και με τη σειρά μου τους κέρασα κι εγώ. Ενώ είχαμε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, ο άνδρας έρχεται και με βρίσκει κάπου παράμερα και μου ζητάει, στην επόμενη γύρα σφηνάκια που θα παράγγελνε μόνο για τους δυο τους, να βάλω ένα δαχτυλίδι μέσα στο σφηνοπότηρο της κοπέλας. Ήταν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, που φαινόταν μάλιστα αρκετά ακριβό. Εγώ έκανα ό,τι μου είπε, αλλά η κοπέλα δεν παρατήρησε το δαχτυλίδι μέσα στο ποτήρι, με αποτέλεσμα να το πιει και παραλίγο να πνιγεί! Αφού τη βοήθησε ο φίλος της, έβγαλε έντρομη με το χέρι της το δαχτυλίδι από το στόμα, χωρίς να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Τελικά είπε το «ναι» και το πάρτι συνεχίστηκε ως το πρωί.

   Ελίνα - 28 χρόνων/Εξάρχεια 
Στην αρχή μιας βάρδιας, και ενώ προετοίμαζα το πόστο μου χωρίς να υπάρχει κανένας πελάτης, ήρθε μια κυρία γύρω στα 35-40 και άρχισε να μου κάνει κάτι περίεργες ερωτήσεις, αν δούλευε στο μαγαζί κάποιος «ψηλός, μελαχρινός». Δεν ήξερε καν την ιδιότητά του, αν ήταν δηλαδή ο ιδιοκτήτης, DJ ή άλλος υπάλληλος του μαγαζιού. Το μόνο που ήξερε είναι ότι είχε έρθει στο μαγαζί μας μια μέρα με τον φίλο της τον «Κώστα», που φαινόταν ότι γνώριζε αυτό τον «ψηλό, μελαχρινό». Αφού δεν μπορούσα να τη βοηθήσω, σημείωσε το τηλέφωνό μας κι έφυγε. Δεν πέρασε πολλή ώρα και πήρε τηλέφωνο, κάνοντάς μου πάλι τις ίδιες περίεργες ερωτήσεις, αυτήν τη φορά όμως αποκαλύπτοντας ότι ο λόγος που έψαχνε τον εργαζόμενο στο μαγαζί είναι για να τον ρωτήσει αν έχει το τηλέφωνο του φίλου της του Κώστα. Το είχε χάσει πρόσφατα και ήθελε εναγωνίως να τον βρει...

   Βίκυ - 37 χρόνων/Γκάζι
Πριν από τρία καλοκαίρια περίπου είχε έρθει στο μαγαζί μια μεγάλη παρέα με 10 νεαρούς Αμερικανούς. Παρήγγειλαν αρκετά πιάτα και ακόμα περισσότερα ποτά. Στο τέλος της βραδιάς, και αφού τους πήγα τον λογαριασμό, με φώναξαν και μου ζήτησαν να τους εξηγήσω τι έγραφε η απόδειξη. Τους έδειχνα υπομονετικά τι έχουν παραγγείλει: «πήρατε μπιφτέκια, δύο σαλάτες, τρία είδη λουκάνικων κ.λπ». Κάπου εκεί με διέκοψε ένας από αυτούς και, πιάνοντας με τα δυο του χέρια τα γεννητικά του όργανα, μου είπε: «Έχω εδώ ένα αμερικανικό λουκάνικο μόνο για σένα». Εγώ σοκαρίστηκα και δεν αντέδρασα, όμως ακριβώς πίσω μου βρισκόταν η ιδιοκτήτρια, που άκουσε τα πάντα. Στο επόμενο δευτερόλεπτο έσπασε τα ξύλα μιας κλασικής ψάθινης καρέκλας του ενός, πετώντας τον στο πάτωμα, και τους πέταξε έξω από το μαγαζί κακήν κακώς.

   Φώτης - 35 χρόνων/Γκάζι 
Κάποια στιγμή ήρθε στο μαγαζί ένα ζευγάρι πολύ σικ, με ακριβό ντύσιμο, καλούς τρόπους, πολύ «αξιοπρεπές» γενικά. Φαινόταν, πάντως, ότι δεν γνωρίζονταν καλά, ίσως να ήταν από τα πρώτα τους ραντεβού. Αφού ήπιαν αρκετά ποτά και η βραδιά όδευε προς το τέλος της, ζήτησε ο άντρας τον λογαριασμό. Του πήγα την απόδειξη, αλλά προς μεγάλη του έκπληξη –όπως έδειχνε– είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του. Μετά από 2-3 λεπτά που πέρασαν με τον άντρα να ψάχνει εξονυχιστικά το παντελόνι του, η γυναίκα έβγαλε ένα χαρτονόμισμα και με πλήρωσε. Της έφερα τα 4-5 ευρώ ρέστα που, ενώ μου είπε να τα κρατήσω, εγώ τα άφησα στο τραπέζι, με σκοπό να τα πάρω όταν φύγουν. Όταν όμως η κοπέλα πήγε στην τουαλέτα, ο άνδρας τα πήρε και τα έβαλε στην τσέπη χωρίς δισταγμό. Βγήκε ραντεβού με μια ωραία κοπέλα, δεν πλήρωσε τίποτα και μάλιστα έβγαλε κι ένα μικρό χαρτζιλίκι...

  Κατερίνα - 30 χρόνων/Κολωνάκι 
Στο εστιατόριο που δούλευα είχα το εξής περιστατικό, με δύο κυρίους, μεγάλης μάλιστα ηλικίας. Αφού παρήγγειλαν το φαγητό τους, με φώναξαν να βάλω κάτι στο ένα πόδι του τραπεζιού, ώστε να σταματήσει να κουνιέται. Όταν έσκυψα για να το κάνω, ο ένας από αυτούς έπιασε το κεφάλι μου και άρχισε να μου το κουνάει κοντά στα γεννητικά του όργανα, προσποιούμενος ότι του κάνω στοματικό έρωτα. Αμέσως έτρεξα στο αφεντικό μου, που είχε δει όλο το σκηνικό. Μου ζήτησε να μην το κάνω θέμα γιατί οι κύριοι είχαν παραγγείλει πολλά και ακριβά πράγματα και δεν μπορούσε να χάσει τα λεφτά. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να ζητήσω από έναν συνάδελφό μου να αναλάβει το τραπέζι, για να μη χρειαστεί να έρθω σε επαφή μαζί τους. Το ίδιο βράδυ ο ίδιος κύριος ξαναγύρισε στο μαγαζί και με πλησίασε δίνοντάς μου κάτι ψιλά, γιατί είχε ξεχάσει, υποτίθεται, να μου δώσει πουρμπουάρ νωρίτερα. Του είπα να τα κρατήσει και να τα χρησιμοποιήσει κάπου χαμηλά στη Σόλωνος. ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΑΝΤΙ-ΝΟΜΠΕΛ".

Ποιοι «θριάμβευσαν» στα αντι-Νόμπελ
Ανακοινώθηκαν  και φέτος, λίγο πριν την απονομή των κανονικών Νόμπελ, τα αντινόμπελ για τρελές επιστημονικές έρευνες που απονέμουν κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού Τα βραβεία απονέμονται από τους συντάκτες του περιοδικού Ιmprobable στις πιο αστείες και περίεργες έρευνες με χρηματικό έπαθλο μάλιστα, 10 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε που με τον αστρονομικό πληθυσμό της χώρας αυτής, έχουν μηδαμινή αξία.
     Αυτά είναι τα βραβεία που δόθηκαν μάλιστα σε ειδική τελετή στο Χάρβαρντ:

   Το κοινό βραβείο αστρονομίας και βιολογίας κέρδισαν οι Νοτιοαφρικανοί Marcus Byrne του Πανεπιστημίου του Γουιτγουότερσραντ και Clarke Scholtz του Πανεπιστημίου της Πρετόρια, μαζί με τους Marie Dacke, Emily Baird και Eric Warrant του σουηδικού πανεπιστημίου του Λουντ για την ανακάλυψή τους ότι τα σκαθάρια της κοπριάς προσανατολίζονται τη νύχτα, χρησιμοποιώντας τον γαλαξία μας ως σημείο αναφοράς. 

  Το βραβείο φυσικής απονεμήθηκε στον Alberto Minetti και τους συναδέλφους του στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου επειδή συμπέραναν με τη μελέτη τους ότι οι άνθρωποι μπορούν να τρέξουν πάνω στο νερό σε συνθήκες σεληνιακής βαρύτητας.
  
 Το βραβείο ιατρικής δόθηκε στους ιάπωνες ερευνητές Masateru Uchiyama, Xiangyuan Jin, Qi Zhang, Toshihito Hirai, Atsushi Amano, Hisashi Bashuda και Masanori Niimi του πανεπιστημίου του Τόκιο για την ανακάλυψη ότι τα ποντίκια που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, επιβιώνουν περισσότερο όταν ακούνε συγκεκριμένη μουσική. Συγκεκριμένα, τα ποντίκια με μη συμβατό μόσχευμα, που είχαν ακούσει την όπερα La Traviata του Verdi για επτά μέρες, έζησαν δύο με τρεις φορές περισσότερο από όσα άκουσαν ήχους “new age” από την Enya.  

 Το βραβείο ψυχολογίας πήρε ο Brad Bushman του πανεπιστημίου του Οχάιο για την ανακάλυψη ότι κάποιος αισθάνεται εσφαλμένα πιο ελκυστικός, όταν έχει πιει πολύ αλκοόλ.

   Το βραβείο πιθανοτήτων απονεμήθηκε σε ομάδα ζωολόγων του Αγροτικού Κολλεγίου της Σκωτίας υπό τον Bert Tolkamp για την ανακάλυψη αφενός ότι όσο περισσότερο χρόνο μια αγελάδα μένει ξαπλωμένη, τόσο πιθανότερο είναι σύντομα να σηκωθεί και, αφετέρου, ότι από τη στιγμή που θα σταθεί όρθια, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα πόσο σύντομα θα ξαπλώσει πάλι. 

  Το βραβείο μηχανικής στο πεδίο της ασφάλειας δόθηκε στον μακαρίτη Gustano Pizzo για την εφεύρεση ενός ηλεκτρομηχανολογικού συστήματος που παγιδεύει σε ένα δέμα ένα αεροπειρατή, πετώντας τον μετά αυτόματα με ένα αλεξίπτωτο έξω από το αεροπλάνο! 

  Το βραβείο χημείας πήρε μια ιαπωνική ερευνητική ομάδα υπό τον Shinsuke Imai για την ανακάλυψη ότι η βιοχημική διαδικασία που κάνει τους ανθρώπους να κλαίνε όταν καθαρίζουν κρεμμύδια, είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες. 

  Το βραβείο ειρήνης απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, ο οποίος απαγόρευσε το χειροκρότημα δημοσίως, καθώς και στην αστυνομία της χώρας του, η οποία συνέλαβε έναν μονόχειρα άνδρα με την κατηγορία ότι χειροκρότησε (κι όμως πρόκειται για πραγματικό γεγονός...). 
Πηγή: enet.gr 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΛΟΓΩ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ".

Συναγερμός στη Σίνδο λόγω διαρροής υλικού από φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Εντολή διερεύνησης περιστατικού με διαρροή συμπυκνώματος μετάλλων από φορτηγό της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», στη Χαλκιδική έδωσε ο δήμαρχος Βόλβης. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών δείγμα από την ποσότητα που διέρρευσε εστάλη για χημική ανάλυση.
   Το υλικό έπεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο έδαφος σε περιοχή της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ατύχημα και σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Δήμου, η κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν άμεση, καθώς υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου (αρσενοπυρίτες). Επίσης, θα διερευνηθεί αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.
   Παράλληλα, το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης. 
  "Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο τρόπος που προχωρά η επένδυση της επεξεργασίας χρυσού και διχάζει και εγκυμονεί κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου" δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης, με αφορμή το περιστατικό.
   Στην εφημερίδα φιλοξενείται και μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του ατυχήματος:
   "Επιστρέφαμε στη Χαλκιδική μέσω του παραλιακού δρόμου του Σταυρού, όταν είδαμε το σταματημένο φορτηγό λίγο έξω από το χωριουδάκι της Ρεντίνας", λέει ο αυτόπτης μάρτυρας Ι.Β. (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας). "Αναγνωρίσαμε αμέσως το φορτηγό της μεταφορικής που συνεργάζεται με την Ελντοράντο.
   Το υλικό ήταν χυμένο στο οδόστρωμα και σαφώς είχε μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία από όση προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσει αμέσως στο νερό.   Αναφερόμενη στις διαβεβαιώσεις της εταιρίας περί του «ασφαλούς» της επένδυσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι χθες, παρόλο που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του ατυχήματος, οι πυροσβέστες επί τουλάχιστον τρεις ώρες δεν λάμβαναν εντολές από την αστυνομία για την περισυλλογή του υλικού.
   Η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια εξέτασης και ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ. Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί.
   Από την πλευρά της εταιρίας, δεν έχει, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δείτε πόσο κοστίζουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

Ενδεικτικό τιμοκατάλογο των πιο διαδεδομένων ναρκωτικών στην Ελλάδα συνέταξε η Δίωξη Ναρκωτικών προκειμένου να εκτιμάται από την Δικαιοσύνη το «προσδοκώμενο όφελος» το οποίο θα είχαν οι έμποροι ναρκωτικών από την πώληση τους.

Η λίστα έγινε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών και σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η τιμολόγηση των ναρκωτικών προκύπτει από το ζήτημα της βαρύτητας της απειλούμενης ποινής, η οποία ρυθμίζεται σε σχέση τόσο με το έγκλημα όσο και το προσδοκώμενο όφελος.

Όπως αναφέρει το criminal.ethemis.gr, ως όριο για το προσδοκώμενο οφέλους ορίζονται τα 75.000 ευρώ, με τους δράστες που το ξεπερνούν να είναι αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρη.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο, αντιδρούν στη νέα νομοθετική πρόβλεψη καθώς όπως επισημαίνουν δεν μπορεί να καθοριστεί το προσδοκώμενο όφελος με ευκολία.

Ποιες είναι οι τιμές των ναρκωτικών σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:


  • Ακατέργαστη κάνναβη ευρωπαϊκής προέλευσης (υδροπονική καλλιέργεια): 10-20 ευρώ το γραμμάριο
  • Κάνναβη ακατέργαστη αλβανικής προέλευσης: 3-10 ευρώ το γραμμάριο
  • Κατεργασμένη κάνναβη: 15-25 ευρώ το γραμμάριο
  • Κοκαΐνη σε σκόνη: 35-120 ευρώ το γραμμάριο
  • Αμφεταμίνες σε σκόνη: 5-15 ευρώ το γραμμάριο
  • LSD: 5-15 ευρώ η δόση
  • Όπιο: 3-10 ευρώ το γραμμάριο
  • Καφέ ηρωίνη: 8-45 ευρώ το γραμμάριο
  • Έκστασι σε δισκία: 5-25 ευρώ το γραμμάριο
  • Έκστασι MDMA: 50-100 ευρώ το γραμμάριο

Όπως επισημαίνεται ίδιο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πως είναι φυσικό να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, καθώς οι τιμές των ναρκωτικών διαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες, όπως:

α) χώρα προέλευσης ναρκωτικού

β) στάδιο διακίνησης ναρκωτικού

γ) καθαρότητα ναρκωτικής ουσίας

δ) πωλούμενες ποσότητες (χονδρική/λιανική πώληση)

ε) ακόμη και οι ειδικότερες συνθήκες πώλησης διαφοροποιούν το προσδοκώμενο αντικειμενικώς όφελος, πχ εισαγόμενα και πωλούμενα στη φυλακή ναρκωτικά.

Δείτε τον κατάλογο της ΕΛ.ΑΣ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΙΑΓΙΑ "ΣΩΖΕΙ" ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΩΡΕΑ!!!

Λάρισα: Ηλικιωμένη "σώζει" γηροκομείο με απίστευτη δωρεά!
Μια γιαγιά χάρισε ζωή στο Γηροκομείο της Λάρισας, το οποίο κινδύνευε με λουκέτο… Η 80χρονη γυναίκα άφησε, με τη διαθήκη της, στο ίδρυμα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και διαμερίσματα ανυπολόγιστης αξίας. Πρόκειται για περίπου τριάντα διαμερίσματα αλλά και μετρητά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κατάθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δωρήτρια είναι η Χαρίκλεια Χριστοδούλου – Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών. Η ίδια είχε κληρονομήσει και τον αδελφό της Γιώργο Χριστοδούλου- Τράντο ο οποίος είχε φύγει από την ζωή πριν από δύο χρόνια αλλά και έναν ακόμη αδελφό τους που είχε πεθάνει προετών, αμφότεροι παλιοί Λαρισαίοι εργολάβοι.

Ανύπαντροι και άτεκνοι και τα τρία αδέλφια. Η Χ. Τράντου ζούσε μέχρι το θάνατό της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην οδό Παναγούλη 54 αλλά και στο εξοχικό στον Πλαταμώνα, διάγοντας πολύ μετρημένη ζωή-όπως λένε οι γείτονες- ουσιαστικά κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Για να αφήσει τελικά ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στο Γηροκομείο.

Η ίδια είχε κάνει εν ζωή μεγάλη οικονομική δωρεά στην εκκλησία του Πρ. Ηλία στη συνοικία Νεράιδας.Η διοίκηση του Γηροκομείου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη έχει κάνει αποδεκτή τη δωρεά και όρισε επιτροπή υπό τον διευθυντή Π. Τσούμα προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη διαθήκη.

Από την πλευρά του, ο παλιός δικηγόρος Γιώργος Ζιαζιάς που μετέχει αδιαλείπτως στη διοίκηση του Γηροκομείου -το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1946 – επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στο Ίδρυμα και μάλιστα σε εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των λειτουργικών του εξόδων.

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ!

Click on the slide!
Η Evita Rmparte διαγνώστηκε με έναν σοβαρό τύπο καρκίνου των ωοθηκών μετά από επίσκεψη στο γιατρό στον οποίο πήγε διότι αισθανόταν σταθερό πόνο στη περιοχή.
Της είπε ότι η χημειοθεραπεία, η ακτινοβολία και η χειρουργική επέμβαση ήταν οι μόνες επιλογές της για να ανακάμψει αλλά εκείνη δεν πείστηκε. Εξάλλου, είχε ζήσει όλη της τη ζωή μέσα τη μιζέρια καταλήγοντας να είναι παχύσαρκη και δυστυχισμένη.

Αντ’ αυτού, η Evita επέλεξε να επικεντρωθεί στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της. Όπως λέει εξάλλου, αυτό ήταν τελικά που την έσωσε από τον καρκίνο. Επισκέφθηκε μια εναλλακτικό γιατρό και ξεκίνησε την περίφημα δίαιτα τύπου Gerson με φυσικούς χυμούς.

Αλλάζοντας ριζικά τη διατροφή της από τις συνηθισμένες επεξεργασμένες τροφές όπως πίτσες, ντόνατς κ.α. σε φρέσκους φυσικούς σπιτικούς χυμούς, άρχισε να συνειδητοποιεί πως είναι να αισθάνεται κανείς υγιής και χαρούμενος.

Η Evita λέει ακόμη πως η κατανάλωση φυσικών χυμών της επέτρεψε να αποβάλλει περί τις 16 πέτρες από τη χοληδόχο κύστη της. Οι πέτρες της χοληδόχου κύστης είναι μάζες από τοξικά υλικά που κατακάθονται στο σώμα σας και πολλές φορές η σύγχρονη ιατρική προτείνει ως μοναδική λύση την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης από το σώμα σας.

Τελικά ο καινούργιος τρόπος ζωής της Evita την οδήγησε να ανακαλύψει μια εντελώς καινούργια οπτική της ζωής γεμάτη ομορφιά την οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι τότε. Έχασε πολλά κιλά, η επιδερμίδα της ανανεώθηκε και αισθανόταν πιο καλά από ποτέ. Και φυσικά ο καρκίνος δεν υπήρχε πια!

Δείτε στο βίντεο τη μαρτυρία της...

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΥΨΟΠΟΙΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.


15Ρωτήθηκε κάποτε ένας ερημίτης.

Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους επαίνους και τα εγκώμια;

Και απάντησε:
Να έχετε ταπείνωση και να γνωρίζεται καλά τον εαυτό σας. Να σας πω ένα παράδειγμα. Όταν σκαλίζω στο ξύλο την μορφή αγίου και τελειώνω, νομίζω ότι είναι καλή. Την ξανακοιτάω μετά από λίγο και βλέπω ότι έχει ελλείψεις. 

Αν βάλω τον φακό θα δω ότι δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Το ίδιο πάλι και με τα χέρια. Βλέπουμε ότι είναι καθαρά. Αν βάλουμε όμως τον φακό, θα δούμε ότι έχουν βρωμιά και πολλά μικρόβια.

Έτσι, να κοιτάμε προσεκτικά τον εαυτό μας και θα Βλέπουμε ότι δεν είμαστε τίποτα κι ας λέει ο κόσμος. 
ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεοδωρακείου,  του Ενιαίου Λυκείου και του 2ου και 3ου Δημοτικού Αριδαίας.Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι αγιασμοί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας  Δημήτρης Πασόης,  παραβρέθηκε στον αγιασμό του Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας του 2ου και 3ου Δημοτικού και του ειδικού σχολείου Αριδαίας συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Δέσποινα Καλδερεμτζή. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα εμπόδια της φετινής χρονιάς, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και στην ανάγκη εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των φορέων, συλλόγων και πολιτών και τόνισε στους νεαρούς μαθητές ότι πρέπει να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος και να μην επαναλάβουν τα λάθη της δικής του γενιάς.

Τέλος ευχήθηκε υγεία σε όλους, καλή πρόοδο στους μαθητές και υπομονή και δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της απομακρυσμένης Τοπικής Κοινότητας Θεοδωρακείου. Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη ίσων ευκαιριών στη μάθηση στα παιδιά όλων των σχολικών μονάδων και αστειευόμενος προέτρεψε τους γονείς να κάνουν περισσότερα παιδιά για να ενισχύουν με μαθητές τα σχολεία των ακριτικών περιοχών.

Στη συνέχεια συνομίλησε με δασκάλους, γονείς και τοπικούς φορείς, χάρισε δώρα στους μικρούς μαθητές και τους ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά. (Φωτό)


Γραφείο Τύπου Δήμου Αλμωπίας

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Υποβάθμιση του οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων
Αν και είναι μεγάλες οι ανάγκες στον ΕΛΓΑ σε υπαλληλικό δυναμικό και κυρίως στο εκτιμητικό έργο, πριν λίγες μέρες επιδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης σε έξι (6) γεωπόνους, που μαζί με αρκετούς άλλους, βρίσκονται σε μακροχρόνια δικαστική διένεξη (από το 2009) με τον ΕΛΓΑ, σχετικά με την ορθότητα πρόσληψής τους σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 («Παυλόπουλου»), όπως αποφάνθηκε το Α.Σ.Ε.Π.. 
Συνολικά οι απολύσεις ανοίγουν το δρόμο σε βάθος χρόνου για μείωση του εκτιμητικού δυναμικού πάνω από 30% και σηματοδοτούν την έναρξη γενικότερων απολύσεων στον ΕΛΓΑ, είτε με νεότερες δυσμενείς δικαστικές αποφάσεις είτε με τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας – κινητικότητας στον δημόσιο τομέα. Φαίνεται ότι υλοποιείται σταδιακά το αντικείμενο της ιδιωτικοποίησης των γεωργικών ασφαλίσεων μέσα από την υποβάθμιση του μοναδικού οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και του αποδεκατισμού του από έμπειρο δυναμικό.
Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες αφού θα υποβαθμίζονται οι δημόσιες λειτουργίες, προκειμένου να προετοιμάζεται η έφοδος των επιχειρηματιών και σε αυτά τα τμήματα του δημόσιου τομέα.
Θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο μικρομεσαίος γεωργός και κτηνοτρόφος και θα ανέβει πιο πολύ το κόστος παραγωγής. Θα αυξηθεί η ανεργία και συνολικά η φτώχεια και η δυστυχία.
Οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν βαριές ευθύνες για αυτή την ταξική πολιτική που χειροτερεύει και τη ζωή των εργαζόμενων στον ΕΛΓΑ αλλά και στην αγροτιά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να μη γίνει καμιά απόλυση στον ΕΛΓΑ αντίθετα να γίνουν πρόσθετες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα ικανοποιεί τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΛΓΑ και αναβάθμισής του στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αγρότες χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.


Οι Βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου
Γιώργος Λαμπρούλης
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Νίκος Μωραΐτης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι πρόκειται να λειτουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο (Κ.Ι.), από τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 και ώρες 5.30μ.μ. έως 8.30μ.μ..
Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, στο χώρο του Νοσοκομείο Έδεσσας, με τη συμμετοχή εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών, παρασκευαστών, ακτινολόγων και όποια άλλη ειδικότητα θα χρειαστεί.
Το Κοινωνικό Ιατρείο απευθύνεται σε ανασφάλιστους πολίτες, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και δεν αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία εξυπηρετούνται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργεί και κοινωνικό οδοντιατρείο δύο φορές το μήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2381350157, όπου θα κλείνονται τα ραντεβού και θα δίνονται πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.


Από το Δήμο Αλμωπίας 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...