Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Σε μια περιοχή της Αμερικής, πλησιάζει χειμώνας. Οι Ινδιάνοι αναρωτιούνται για τον καιρό και ρωτάνε το μάγο της φυλής :

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο… Νέα ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο… Νέα ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ



Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ «ευφυής» – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.
Τη προσοχή σας σε ένα νέου είδους απάτη, που βρίσκει έδαφος τώρα τελευταία, σε βάρος των καταναλωτών, και έχει ως σκοπό, να τους αποσπά χρήματα από το τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους αριθμούς 14546, 14ΧΧΧ κ.λ.π όπου σε καλεί κάποιος στο σταθερό σου, και σου ανακοινώνει ότι έχεις κερδίσει κάτι, και θα πρέπει είτε να καλέσεις τον αριθμό 14546 είτε να πατήσεις κάποιο αριθμητικό πλήκτρο που υποθέτω ότι σε συνδέει μάλλον αυτόματα για να μάθεις τι είναι, και να παραλάβει το δώρο σου.
Με διάφορες παραπλανητικές εκφράσεις, τις περισσότερες φορές καταφέρνει το καταναλωτή να καλέσει το ως άνω νούμερο, όπου φυσικά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι σίγουρα κερδισμένο άλλα θα πρέπει συνήθως να μπει σε κλήρωση κλπ.
Οση ώρα όμως μιλάει, η κλήση χρεώνεται και μάλιστα με υπέρογκα ποσά για την εποχή μας, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να σε κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται στη γραμμή ώστε να σε χρεώσουν περισσότερο. Αποτέλεσμα όταν έρχεται ο λογαριασμός ανακαλύπτεις ότι έχεις χρεωθεί με ποσά της τάξης των 25-30 ευρώ κατα μέσο όρο για ένα τηλεφώνημα μόνο.
Επειδή το κόλπο είναι καινούργιο στην αγορά, δεν το ξέρει ακόμα ο πολύς κόσμος, και την πατάνε πολλοί.

Κάντε κλίκ στον παρακάτω αριθμό και δείτε όλα τα σχόλια από ανυποψίαστους συμπολίτες μας!!!

"ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"!!!

Μια υπέροχη διαφήμιση από την Ταϊλάνδη

"Το να προσφέρεις είναι η καλύτερη επικοινωνία..!!" 
Διαδώστε το!!!

ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ..."ΤΟΥΜΠΑΝΑ" ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Υπερφυσικές κολοκύθες καλλιέργησε κάτοικος των Προμάχων .
Μάλιστα το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ουδεμία προσθήκη από λιπάσματα η ορμόνες υπήρξε στον κήπο του και  ουδεμία ιδιαίτερη φροντίδα. Στο ζύγισμα της μεγαλύτερης, η ζυγαριά έδειξε 39.950 γρ.
Ήδη τα λαχταριστά λαχανικά αποθηκεύτηκαν και η πρώτη κολοκυθόπιτα ψήνεται στον φούρνο.







ΦΤΙΑΞΤΕ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ!!!

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι εμπορικό και κοστίζει 350 € αλλά εύκολα μπορεί κάποιος να το φτιάξει και μόνος του αν πιάνουν λίγο τα χέρια του και έχει τα κατάλληλα εργαλεία.Όμορφη δουλειά από...
τη γερμανική ομάδα του Lockengeloet (St Pauli, Αμβούργο). Παίρνουν μεταλλικά βαρέλια και τα μετατρέπουν κάνοντας αυτά τα εντυπωσιακά ντουλάπια που τα αποκαλούν "Schrank".
Το συγκεκριμένο προϊόν είναι εμπορικό και κοστίζει 350 €, αλλά εύκολα μπορεί κάποιος να το φτιάξει και μόνος του αν πιάνουν λίγο τα χέρια του και έχει τα κατάλληλα εργαλεία.
























ΠΗΓΗ...http://freepatentsgr.blogspot.gr

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΣΦΥΡΙ.


Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε έναν Ουκρανό να καρφώνει δίχως τη βοήθεια σφυριού...

Ο νεαρός, έχοντας ψυχραιμία και υπομονή καταφέρνει να πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο...


PUSSY RIOT: ΜΙΑ ΠΑΝΚ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Magnify Image
Το ντοκιμαντέρ των Mike Lerner και Maxim Pozdorovkin του πιο ριζοσπαστικού ροκ γκρουπ της Ρωσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας. 
Από τη στιγμή που εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012 η ιστορία με τις Pussy Riot, οι περιπέτειες των τριών μελών του γκρουπ δεν έχουν σταματήσει να προκαλούν το ενδιαφέρον των παγκόσμιων media. Το saga της φεμινιστικής πανκ κολεκτίβας –που είχε πολύ πιο άγρια δράση πριν από την περιβόητη περφόρμανς στον καθεδρικό ναό της Μόσχας και είχε συμμετάσχει σε πολύ πιο προκλητικές δράσεις– δεν έγινε μόνο πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα σε δελτία ειδήσεων, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο φετινό Φεστιβάλ Sundance (απ' όπου και έφυγε με βραβείο) και στο Φεστιβάλ Ταινιών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι δημιουργοί του, ο υποψήφιος για Όσκαρ παραγωγός Mike Lerner (για το Hell and Βack Again) και ο Maxim Pozdorovkin, συνεργάστηκαν στη σκηνοθεσία και προέκυψε το Pussy Riot - A Punk Prayer, μια συναρπαστική ταινία που θα προβληθεί στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Η 40λεπτη περφόρμανς, η δίκη, οι καταδίκες που ακολούθησαν, η συμπαράσταση των καλλιτεχνών σε ολόκληρο τον κόσμο και οι απόψεις τους (που είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις δράσεις τους) παρουσιάζονται σε ένα χρονικό 90 λεπτών με σοκαριστικές στιγμές, ακόμα και για όσους γνωρίζουν καλά την υπόθεση.
   «Το ενδιαφέρον μου για τις Pussy Riot προέκυψε τον περσινό Φεβρουάριο», λέει ο Mike Lerner, «όταν φωτογραφίες του γκρουπ δημοσιεύτηκαν στον λονδρέζικο Τύπο, πριν από το γεγονός στον καθεδρικό. Έχω περάσει μια ζωή κάνοντας ταινίες στις οποίες η πολιτική και η τέχνη συναντιούνται και αμέσως είδα τη δυναμική στην ιστορία τους. Μόλις έμαθα ότι είχαν συλληφθεί, ήξερα ότι έπρεπε να κάνουμε οπωσδήποτε μια ταινία γι' αυτές τις τύπισσες».   «Μεγάλωσα στη Ρωσία και πέρασα πολύ χρόνο εκεί, δουλεύοντας. Με ενδιέφεραν πάντα και αυτές και οι Voina (η εξτρεμιστική ακτιβιστική κολεκτίβα στην οποία ήταν μέλη), όχι μόνο λόγω της πολιτικής τους αλλά και της τέχνης τους. Παρακολούθησα τη δίκη και σκεφτόμουν ότι ήταν από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που είχα δει ποτέ. Μόλις μάθαμε ότι η δίκη είχε μαγνητοσκοπηθεί από τη RIA, το ρωσικό πρακτορείο, κάναμε τα πάντα για να αποκτήσουμε το υλικό που είχαν τραβήξει. Οι κάμεραμεν άρχιζαν να τραβάνε πριν αρχίσει η δίκη, όταν οι γυναίκες, που βρίσκονταν σε διαφορετικά κελιά, μιλούσαν μεταξύ τους. Ήταν απίστευτο υλικό και θέλαμε να βασίσουμε μεγάλο μέρος της ταινίας σε αυτό».
   «Το μεγαλύτερο παράπτωμά τους ήταν ότι προσέβαλαν τους ανθρώπους του ναού. Είναι μεγάλη προσβολή να πλησιάσεις στο ιερό, κανείς δεν μπορεί να μπει εκεί μέσα, εκτός από τον Πατριάρχη. Ο σκοπός τους, όμως, ήταν να προκαλέσουν αντίδραση. Και όχι μόνο πλησίασαν το ιερό, αλλά μπήκαν και μέσα με γυμνά πόδια και εκτεθειμένη σάρκα» λένε για τους λόγους που προκάλεσαν όλο αυτόν το χαμό.
   Στην ταινία εμφανίζονται και μιλούν οι γονείς και οι οικογένειες των κοριτσιών. «Η μητέρα της Masha ήταν πολύ διστακτική, επειδή την κυνηγούσαν πολύ οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων και είχαν γράψει πολλά αρνητικά για την οικογένειά της. Ο πατέρας της Nadia ήταν πολύ ανοιχτός και ομιλητικός. Οι άλλοι δυο γονείς αισθάνονταν πολύ άβολα που ήταν στα δελτία ειδήσεων. Ήθελαν να κρατήσουν πολύ χαμηλό προφίλ. Το συναρπαστικό με τους γονείς ήταν ο τρόπος με τον οποίο μεταμορφώθηκαν όσο εξελισσόταν η ιστορία, ειδικά ο μπαμπάς της Katia και η μαμά της Masha. Στην αρχή ήταν πολύ στενοχωρημένοι με αυτό που έκαναν οι κόρες τους και το αποδοκίμαζαν, αλλά βλέποντας πόσο υπερβολικά αντέδρασε το σύστημα, κατάλαβαν για ποιον λόγο το έκαναν και άρχισαν να τις στηρίζουν. Ο πατέρας της Katia, πριν ακόμα μάθει για την ταινία, μου είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι "υπάρχουν δύο Ρωσίες εδώ, και οι δύο πλευρές μισούν η μία την άλλη. Αρνούνται να μιλήσουν μεταξύ τους και να κατανοήσουν αλλήλους". Υπήρχε πολύ αλήθεια σε αυτήν τη φράση του».
   «Θέλουμε οι άνθρωποι να εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι τρεις αυτές γυναίκες τόλμησαν να πιστέψουν πως η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Την είδαν με μη διακοσμητικό τρόπο και ήθελαν να κάνουν κάτι επαναστατικό με τη δράση τους, με πολιτικό νόημα. Και αφού το έκαναν αυτό, είχαν το κουράγιο να δεχτούν την καταδίκη τους. Μπορούσαν να πέσουν στα πόδια και να ικετέψουν για συγχώρεση, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεσή τους για να στηρίξουν τα πιστεύω τους και να τα εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο».




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΛΕΜΟΝΙΑ...ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.



Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.

Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα … σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!
Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.

Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που
προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:

«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…



Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.


Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.


Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.


Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia:http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole 



Safety
The substance appears to have a slight toxicity in higher doses, with effects such as liver and intestinal disorders at high exposure in test animals (just below LD50 level).[citation needed] Some reproductive disorders and decreasing weaning weight have been observed, also at high exposure. Effects on humans from use as a drug include nausea, vomiting, loss of appetite, diarrhea, dizziness, drowsiness, or headache; very rarely also ringing in the ears, vision changes, stomach pain, yellowing eyes and skin, dark urine, fever, fatigue, increased thirst and change in the amount of urine.[citation needed] No mutagenic or carcinogenic effects have been shown.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΝΤΡΟΠΗ! ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Η τρόικα «κούρεψε» ποσό που συγκεντρώθηκε για κορίτσι που πάσχει από καρκίνο
Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση ΕΕ και ΔΝΤ να βάλουν… χέρι στον λογαριασμό με τα 560.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί με μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια ύστερα από πρωτοβουλία του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη, προκειμένου δωδεκάχρονο κορίτσι με το όνομα Μαρία Μόκα το οποίο δίνει μάχη με τον καρκίνο, να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.
Οι προσπάθειες του Διονύση Χιώτη να αποτρέψει το «haircut» των 560.000 δολαρίων με το ξέσπασμα της κρίσης στην Κύπρο έπεσαν στο κενό. «Κανείς δεν γλιτώνει από τα νύχια της τρόικας. Οι άνθρωποι (αν όντως είναι δόκιμος αυτός ο χαρακτηρισμός) είναι αδίστακτοι. Αν τους έβλεπα μπροστά μου θα τους έλεγα “δεν αξίζει ούτε να σας βρίσω γι’ αυτό που κάνατε”» ξεσπαθώνει μέσω του Έθνους της Κυριακής ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.


Με το «κούρεμα» που έγιναν στις καταθέσεις από τα 560.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί με πολύ κόπο από απλούς πολίτες στον λογαριασμό του διεθνούς πορτιέρο, η τρόικα άφησε μόλις 119.000. Ο Διονύσης Χιώτης επικοινώνησε αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας και έστειλε μέσω δικηγόρων στην Κεντρική Τράπεζα όλα τα σχετικά έγγραφα συνεπικουρούμενα από αποκόμματα εφημερίδων.


Το αρχικό μήνυμα ήταν πως δεν έχουν χαθεί τα χρήματα και ότι το ζήτημα εξετάζεται. «Από κει και πέρα το απόλυτο σκοτάδι. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανέναν. Κανείς δεν μου έδωσε μια σαφή απάντηση, ούτε από την τράπεζα. Με αγνόησαν παντελώς» δηλώνει ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να το κυνηγήσει όσο δεν πάει ενώ την περασμένη Παρασκευή το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται κατέθεσε αγωγή κατά παντός υπευθύνου.


Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα εντείνεται η φημολογία στη μεγαλόνησο ότι το υπουργείο Οικονομικών της χώρας προτίθεται να επανεξετάσει όλες τις παραμέτρους. Προς το παρόν η πορεία της μικρής Μαρίας η οποία διαμένει με τους μετανάστες γονείς της στη Γερμανία εξελίσσεται θετικά, αλλά όπως λέει ο κ. Χιώτης έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλο τον κόσμο που συνέβαλε ηθικά και οικονομικά.

Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥΛΗΣΕ 400 ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ.


altΑπό τη μια να κόβουμε κορδέλες για το νέο μουσείο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, και από την άλλη να έρχονται στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα για τις δράσεις του Αρχιστράτηγου των νεωτούρκων.

Μόνο φρίκη και οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο παράφρονας σφαγέας πουλούσε ακόμα και τα οστά των αθώων θυμάτων του για πρώτη ύλη σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες.  Αφιέρωμα στις περί την Ιστορία σελίδες της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας“ , στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην πυρπόληση και τη σφαγή της Σμύρνης…. Περιλαμβάνει δύο θέματα:

-τη μεταχείριση των λειψάνων των θυμάτων από τους Κεμαλιστές όπως την είδαν οι εφημερίδες NewYorkTime και γαλλική Midi (Το Δεκέμβρη του 1924 είχε διαρρεύσει το γεγονός ότι η εθνικιστική κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ πούλησε 400 τόνους ανθρώπινα οστά (αντιστοιχούν σε 50.000 ανθρώπους, περίπου) σε Γάλλους επιχειρηματίες για “βιομηχανική χρήση” (πιθανότατα για την μετατροπή τους σε ζωοτροφές ή λίπασμα), τα οποία μεταφέρθηκαν με βρετανικό πλοίο μέσω Θεσσαλονίκης)
-Hervé Georgelin, “Παραφωνίες στα γαλλικά αρχεία σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης”

alt




ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ).

alt
Εχει περάσει καιρός που είχε δημοσιευτεί ένα ερασιτεχνικό βίντεο από ένα θαύμα στον ουρανό.
Για μια ακόμη φορά εμφανίζεται στον ουρανό το σημείο του Σταυρού.Το γεγονός έγινε στη ρωσική περιφέρεια Kostroma. Ένας κάτοικος της πόλης Sharya,στην Ρωσία, έγινε μάρτυρας ενός φαινομένου: Στον ουρανό πάνω από το σπίτι του είδε έναν λαμπερό σταυρό.

Ο Βλαντιμίρ Rostovcev τράβηξε βίντεο με την φωτογραφική του μηχανή. Νωρίς το πρωί επρόκειτο να πάει στην εργασία του, αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του.Εκείνη την στιγμή την προσοχή του την τράβηξε το απίστευτο θέαμα ...    σταυρός ήταν στη μέση του αέρα για λίγα λεπτά.Μετά διαλύθηκε.  Ο Vladimir λέει: «Είναι περίεργο, αλλά αφού έφυγε ο σταυρός το αυτοκίνητό μου ήταν μακριά και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ..."








ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤA


Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία βουλευτών και εκπροσώπων της γραμματείας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η βουλευτής Β΄ Αθηνών Σ. Σακοράφα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο. Κουρουμπλής, οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δ. Χαραλαμπίδου, Γ. Αμανατίδης και Δ. Αμανατίδου- Πασχαλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» Γ. Θεοδωρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρ. Μηταφίδης και το μέλος της Γραμματείας Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρ. Ρώσσιος.

«Υποδέχθηκα σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον του και για την επίσκεψή του, για μία ακόμη φορά στην Περιφέρειά μας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τον ενημέρωσα και του παρέδωσα ενημερωτικό υλικό για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρειά μας, ιδίως σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, αλλά και για την εντατική προετοιμασία μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ, και τους άξονες πάνω στους οποίους θα επενδύσουμε ως Περιφέρεια. Συζητήσαμε επίσης αναλυτικά για τα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο επίπεδο των υποδομών λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης των Περιφερειών, στον τομέα της οικονομίας και της ανεργίας, αλλά και για τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.




Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα για όλα τα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Κ.Μ., επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν και καλά νέα». «Στην κρίσιμη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τον τόπο μας, εμείς απαντάμε με το έργο μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των υποδομών και αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας. Ήδη υλοποιούμε 523 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,59 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλη την Περιφέρεια, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί 120 έργα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της απορροφητικότητας των πόρων του ΕΣΠΑ κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες από το 52 στο 60,71% και την υπερκάλυψη του στόχου κατά 120% για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πρώτο εξάμηνο του 2013. “Ο πρωταρχικός αναπτυξιακός μας στόχος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ αποδίδει καρπούς. Η προσήλωσή μας στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ έχει πλέον ορατά αποτελέσματα. με έργα ζωτικής σημασίας για τους συμπολίτες μας σε διάφορους τομείς», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς των συγκοινωνιακών υποδομών, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, της απασχόλησης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, των αστικών παρεμβάσεων, της ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. «Στόχος μας δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά πώς θα αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα των συμπολιτών μας που υποφέρουν. Η επιτυχία των οικονομικών στόχων δεν έχει καμία απολύτως αξία αν αυτό δεν βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Καταφέραμε αρκετά και συνεχίζουμε για περισσότερα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε την επανεκκίνηση της κοινωνίας. Για να πετύχουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δώρισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου ως «ανάμνηση της επίσκεψής σας στην Περιφέρειά μας με αφορμή την 78η ΔΕΘ», όπως σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας. ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σφαιρική ενημέρωση γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Π.Κ.Μ. «Το ενδιαφέρον μας είναι ειλικρινές. Πιστεύουμε ότι συνολικά η αυτοδιοίκηση περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για την αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών εξαιτίας των μειωμένων πόρων, αλλά και των αντίξοων συνθηκών σε ένα περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Παρ’ όλ’ αυτά πιστεύω ότι είναι κομβικής σημασίας  το να στηρίξουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις την προσπάθεια να ανταποκριθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τις δυσκολίες, στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται διάθεση ριζοσπαστική και συγκρουσιακή πολλές φορές με τις επιλογές του κεντρικού κράτους. Η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια με πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες αναπτυξιακές. Χρειάζεται στήριξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας,
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας έθεσε υπόψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «δύο κεντρικά ζητήματα, που κατά τη άποψή μας έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το πρώτο αφορά στη μετακίνηση των μαθητών σε σχολικές μονάδες, ιδίως μετά τη συγχώνευση σχολείων. Είναι ένα μείζον θέμα, διότι αφορά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους. Νομίζω ότι η ανταπόκριση από την πλευρά της Περιφέρειας πρέπει να είναι άμεση. Είχαμε τη δέσμευση από τον Περιφερειάρχη ότι θα είναι άμεση. Το δεύτερο είναι ένα πρόβλημα, ένα θέμα, μία μάχη, μία σύγκρουση υπερτοπικής σημασίας και αφορά στο νερό. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, κατά την άποψή μας, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα κοινωνικής φύσης. Θα προκαλέσει κινδύνους στη δημόσια υγεία. Οφείλουμε όλοι μας, πέρα από τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουμε για την οικονομία και για το πώς θα μπορέσει να αξιοποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, να τοποθετηθούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον.  Είχα τη δέσμευση από την πλευρά του Περιφερειάρχη ότι θα θέσει στις επόμενες συνεδριάσεις της  Μητροπολιτικής Επιτροπής το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Και χαίρομαι να υπάρχει κοινή αφετηρία συζήτησης και με πολιτικούς που έχουν διαφορετική οπτική από τη δική μας οπτική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου πρέπει να πρυτανεύσει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να πρυτανεύσει η προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε, όσο μπορούμε, αυτή τη μεγάλη καταστροφή που έχει γίνει στην πατρίδα μας. Κι εμείς να ξέρετε ότι δεν θα έχουμε ούτε εμμονές ούτε ιδεολογικές αναστολές να διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μέτωπο της συνεργασίας και -γιατί όχι- και της συμπαράταξης, εάν είναι να έχουμε αποτέλεσμα, εάν είναι να σταματήσουμε τη ζημιά ή το βάθεμα της ζημιάς που έχουμε ήδη υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. Εμείς θεωρούμε ότι στο θέμα του νερού στη Θεσσαλονίκη πρέπει να υπάρξει ένα πλατύ, κοινωνικό κατά βάση, μέτωπο, πολλών και διαφορετικών δυνάμεων. Δεν χωρούν εκεί διαφορές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.  Αυτές οι δύο παρεμβάσεις και το ενδιαφέρον μας για την προοπτική της αυτοδιοίκησης ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τη σημερινή μας, για άλλη μια φορά εποικοδομητική, συζήτηση».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...