Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΣ.

Ανεξόφλητος
Όσο κι αν θέλεις να βρεις μία στάλα ελπίδας μέσα στον σωρό με τα σκατά που έχουμε πέσει, ξέρεις ότι είναι ανώφελο. Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων οι ζωές και οι θάνατοί μας. Δεν αφορούν κανέναν. Ο Ζορμπάς εκτελέστηκε και το κηδειόχαρτό του καρφώθηκε στις κολώνες της ΔΕΗ. Στεκόμαστε σαν χαμένοι μπροστά στην ανακοίνωση θανάτου και κάθε μέρα βλέπουμε ότι η κηδεία αλλάζει ημερομηνίες. Κάθε μέρα και μία καινούργια.

Έχουμε ξεχάσει τα ονόματα των φίλων. Έχουν όλα εκτοπιστεί από ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και άλλων αλητήριων. Μάθαμε ευρωπαϊκές γλώσσες τόσο γρήγορα μέσα από τα ονόματα βαρβάρων που σουλατσάρουν με παχιά γράμματα σε τίτλους ειδήσεων. Μπλέκεται η γλώσσα μας από το συνονθύλευμα συμφώνων στις λέξεις τους και εμείς εκεί να επιμένουμε να τα προφέρουμε σαν να κουβαλάμε μέσα στο στόμα μας χαλίκια.

Έχουμε να ακουμπήσουμε βιβλίο μήνες ολόκληρους. Έχουν αλληθωρίσει τα μάτια μας διαβάζοντας νόμους παρανόμους που χαρακτηρίζουν την ζωή μας σαν δημόσια περιουσία προς εκποίηση. Κλείστηκε η ζωή μας στο γραμματοκιβώτιο της εξώπορτας. Η αξία της αναπνοής μας σε φακέλους λογαριασμών με ημερομηνία λήξεως λίγων ημερών. Ακούμε μέσα στο μυαλό μας «την Δευτέρα ξοφλάς», «την Τρίτη διαμαρτύρεσαι», «την Τετάρτη κατάσχεσαι», «την Πέμπτη φυλακίζεσαι», «την Παρασκευή απολογείσαι» και μένει μόνο το Σαββατοκύριακο να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο μέσα στο σπίτι-κλουβί για να περιμένεις τις επόμενες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των μεγαλύτερων εγκληματιών που έχει γεννήσει ποτέ ο πλανήτης.

Ανεβαίνεις στα βουνά, βουτάς στην θάλασσα, περπατάς στις πεδιάδες και κάθε βόλτα είναι σαν αποχαιρετισμός. Και να πάρει ο διάολος δεν χωράνε όλα αυτά σε μια τελευταία αγκαλιά. Κατάντησες σαν τουρίστας να τραβάς φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές στο ταξίδι Ελευθερίας σου στην χώρα που σε γέννησε: «Εγώ δίπλα στο τελευταίο ακρογιάλι λίγο πριν πουληθεί», «Εγώ μέσα στο δάσος πριν εκχερσωθεί», «Εγώ δίπλα στην τελευταία πηγή πριν ιδιωτικοποιηθεί», «Εγώ δίπλα στην Ελένη πριν αυτοκτονήσει»…. Το άλμπουμ δεν θα χωρέσει όλα τα αποχαιρετιστήρια κλικ στο τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα.

Ο μόνος δίκαιος λογαριασμός που είχαμε ήταν αυτός απέναντι στην πατρίδα. Γράψε: “Ανεξόφλητος”.

Simple Man



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΟΙΑΣΩ!

Δεν θέλω να σας μοιάσω.

Δεν θέλω να σας μοιάσω.

Μην μου μιλάτε για κοινωνία όταν είστε μόνο ζώα με κανιβαλικά ένστικτα.

Μην μου μιλάτε για δικαιοσύνη όταν ξέρετε μόνο να κερδίζετε.

Μην μου μιλάτε για ελευθερία όταν έτσι βαφτίζετε το συμφέρον σας.

Μην μου μιλάτε για αγάπη όταν την δίνετε με ανταλλάγματα.

Μην μου μιλάτε για ανθρώπους όταν ξέρετε μόνο να σκύβετε.

Δεν θέλω να σας μοιάσω.

Σας χαρίζω τα λεφτά σας, το φόβο σας, την απανθρωπιά σας, το μίσος σας, το φθόνο σας.

Σας χαρίζω τις ψευδαισθήσεις σας, τις ελπίδες σας, τα πιστεύω σας, τους νόμους σας.

Σας χαρίζω τις εκλογές σας, τις αλυσίδες σας και τα κελιά σας.

Σας χαρίζω τις σημαίες σας, τα λάβαρα σας, τους αρχηγούς σας.

Σας χαρίζω την ησυχία σας, την θλίψη σας και την ανυπαρξία σας.

Δεν θέλω να σας μοιάσω.

Δεν αντέχω τη βία σας, τη ψευτιά σας, τη ματαιοδοξία σας.

Δεν αντέχω τους μπάτσους σας, τους στρατούς σας, τους θεσμούς σας.

Δεν αντέχω τα κόμπλεξ σας, την ηθική σας, τη βλακεία σας.

Δεν αντέχω τις δικαιολογίες σας, τις υπεκφυγές σας, την δουλεία σας.

Δεν αντέχω την αποφορά της σαπίλας σας.

Δεν θέλω να σας μοιάσω.

Γιατί βιάζετε το μέλλον των παιδιών σας.

Γιατί διαλέξατε την υποταγή και τη ξεφτίλα.

Γιατί δεν έχετε σταλιά αξιοπρέπειας.

Γιατί σκοτώνετε τα πιο όμορφα όνειρα.

Γιατί ο έρωτας σας αγγίζει μόνο σαν εμπόρευμα.

.

Δεν θέλω με τίποτα να σας μοιάσω.

Ούτε καν στο ελάχιστο.

Methexis Erratum




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

" Η ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ".


Γιώργος Καρασμάνης : 
«Η φυγή της ¨BIOXAΛΚΟ¨ μαχαιριά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας»
 Μόνον ως δραματική εξέλιξη που απειλεί να δυναμιτίσει τη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια για επενδύσεις, ανάκαμψη και ανάπτυξη, μπορεί να χαρακτηριστεί ο διαφαινόμενος εκπατρισμός του γιγάντιου βιομηχανικού – επιχειρηματικού συγκροτήματος της ¨Βιοχάλκο¨. 
Τα παραπάνω εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για ένα βιομηχανικό κολοσσό που, πέραν του ότι επί 8 δεκαετίες ¨έφτιαξε¨ δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, αποτέλεσε πρότυπο επιχειρηματικότητας αψεγάδιαστης και συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της αγοράς, την οποία τροφοδοτούσε με άριστης ποιότητας ελληνικής παραγωγής προϊόντα και με μεγάλες εξαγωγές που έδιναν ανάσες στην ελληνική Οικονομία.
Η περίπτωση της ¨Βιοχάλκο¨, καθιστά για άλλη μια φορά επίκαιρο, αυτό που εξ αρχής και επανειλημμένα έχω επισημάνει: Ότι είναι ανάγκη επιτακτική, να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς και του κόσμου, να δημιουργηθεί ένα άλλο κλίμα, κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία. Να αρχίσουν να επιστρέφουν στις ελληνικές Τράπεζες τα δις που είχαν φυγαδευτεί στο εξωτερικό, να βγούν από μπαούλα και στρώματα τα κομποδέματα απλών ανθρώπων που κάποια στιγμή είχαν φοβηθεί για τα χρήματα – λίγα ή πολλά – που είχαν καταθέσει και τα απέσυραν.
Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση, κινήθηκαν αποφασιστικά και σωστά προς αυτήν την κατεύθυνση και δρομολόγησαν αυτήν την αντιστροφή του κλίματος και την σταδιακή επιστροφή των χρημάτων στις Τράπεζές μας. Δυστυχώς, ήρθαν τα τραγικά λάθη από πλευράς και Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυπριακής πολιτικής ηγεσίας που αναζωπύρωσαν τους φόβους των καταθετών και η ροή επιστροφής των κεφαλαίων στις ελληνικές Τράπεζες ανακόπηκε.
Ήταν κι’ αυτή καίριο πλήγμα στην πολυαναμενόμενη ρευστότητα που, η έλλειψή της, αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα της Οικονομίας μας. Όταν έχουν κοπεί με το μαχαίρι τα στεγαστικά δάνεια, όταν καταργούνται οι φοροαπαλλαγές ακόμη και για την πρώτη κατοικία, όταν η ακίνητη περιουσία επιβαρύνεται με υπέρογκα χαράτσια, όταν το κόστος δανεισμού γίνεται απαγορευτικό, η αγορά ασφυκτιά και μαζί της η επιχειρηματικότητα.
Το χειρότερο δε με την περίπτωση της ¨Βιοχάλκο¨, είναι ότι στέλνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο ένα επικίνδυνα αρνητικό μήνυμα.
Όταν ο Σαμαράς έχει επιδοθεί σε έναν εξαντλητικό αγώνα δρόμου για να πείσει ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς να εμπιστευθούν και να επενδύσουν στη χώρα μας, η φυγή από την Ελλάδα ενός βιομηχανικού γίγαντα, μόνον ως αντικίνητρο μπορεί να λειτουργήσει για υποψήφιους επενδυτές.
Γι΄ αυτό λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Έχω κι άλλη φορά δηλώσει ότι, ένας Πρωθυπουργός, όσο ικανός και δραστήριος και αποτελεσματικός και αν είναι, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα κάνει όλα μόνος.
Συνεπώς το βάρος πέφτει στο οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο που πρέπει άμεσα – ΣΗΜΕΡΑ – να τεθεί σε συναγερμό. Με αφορμή την διαγραφόμενη φυγή της ¨Βιοχάλκο¨, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, το ενδεχόμενο αυτό να αποτραπεί. Κυρίως όμως, οι προσπάθειες να εστιαστούν στο να αντιστραφεί και πάλι το σημερινό κλίμα στην αγορά, ώστε να συνεχιστεί η ροή επιστροφής των κεφαλαίων στις Τράπεζές μας, να υπάρξει επιτέλους ρευστότητα. 
Αυτό, σε συνδυασμό με την δραστική μείωση των επιτοκίων, δηλαδή του απαγορευτικού σήμερα κόστους δανεισμού, θα βάλει τα απαραίτητα καύσιμα για την αναθέρμανση της αγοράς και την άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας, μέσα σε ένα κλίμα επιχειρηματικής, επενδυτικής αλλά και καταναλωτικής εμπιστοσύνης.              
                   ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                               19/09/2013 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.


Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νίκο Δένδια
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ιωάννη Βρούτση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 18-09-2013

ΘΕΜΑ:  Τροποποιητικές Συνταξιοδοτικές Πράξεις από το Γ.Λ.Κ. για συντάξεις στρατιωτικών

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αρχίσει η αποστολή Τροποποιητικών Συνταξιοδοτικών Πράξεων, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν χορηγηθεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους στρατιωτικούς (από Αντισυνταγματάρχη και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους δεν αναγράφεται ότι αποστρατεύονται "ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους". 

Με τον Ν. 3408/2005, δικαιώθηκαν νομικά όλοι οι Αξιωματικοί που είχαν αποστρατευθεί προ της 30-06-2002 και τους χορηγήθηκαν οι μισθολογικές προαγωγές -μέχρι δύο βαθμούς πάνω από τον αποστρατευτικό βαθμό, σύμφωνα με τους Ν. 2838/2000,3016/2002. Έτσι, από 1-10-2005 χορηγήθηκαν συντάξεις σε ανώτερο βαθμό καθώς καλύφθηκε το κενό των Π.Δ. με την υποβολή  βεβαίωσης, ότι ετέθησαν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία ως "ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους".

Σήμερα, το Γενικό Λογιστήριο, ενημερώνει τους ανωτέρω Αξιωματικούς ότι για τα επιπλέον ληφθέντα ποσά συντάξεων από 01-10-2005 έως 30-06-2013, θα σταλούν καταλογιστικές πράξεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Επιπλέον, οι θιγόμενοι αξιωματικοί μπορούν να ασκήσουν έφεση ενώπιον του III Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός 60 ημερών από την κοινοποίηση των πράξεων.

Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι η ανωτέρω αναστάτωση δημιουργήθηκε από αμέλεια κατά τη σύνταξη των Π.Δ. που ορίζουν τις αποστρατείες, είναι αναγκαία αφενός η αναστολή εκτέλεσης της Καταλογιστικής Πράξης, μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και η ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις περί κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών (Π.Δ.24/1997).












Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αναστολή εκτέλεσης της καταλογιστικής πράξης μέχρι οριστικής κρίσης της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την συμπλήρωση του Φύλλου μητρώου των θιγόμενων Αξιωματικών όπως και για την ανάκληση των Π.Δ. για τις αποστρατείες και η έκδοση νέων,

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Λευτέρης Αυγενάκης
Βουλευτής  Ηρακλείου

Τζαμτζής Ιορδάνης
Βουλευτής Πέλλας

Κυριαζίδης Δημήτριος
Βουλευτής  Δράμας

Βλαχογιάννης Ηλίας
Βουλευτής  Τρικάλων

Λεονταρίδης Θεόφιλος
Βουλευτής  Σερρών

Λυκουρέτζος Ανδρέας
Βουλευτής  Αρκαδίας

Βλάχος Γεώργιος
Βουλευτής  Αττικής

Σαμπαζιώτης Δημήτριος
Βουλευτής  Μεσσηνίας

Κεφαλογιάννης Ιωάννης
Βουλευτής  Ρεθύμνου

Σκρέκας Κωστας
Βουλευτής Τρικάλων

Καρασμάνης Γεώργιος
Βουλευτής  Πέλλας

Μαρίνος Ανδρέας
Βουλευτής Ηλείας

Νταβλούρος Αθανάσιος
Βουλευτής Αχαΐας

Κοντογιάννης Γιώργος
Βουλευτής Ηλείας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Θέμα: "Υποβολή από το Δήμο Αλμωπίας της Πράξης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση»"

Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι υπέβαλε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την πράξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον τίτλο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» , προϋπολογισμού 169.000,00€.
Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των δεσμών των μαθητών με την ιστορία του τόπου τους και το εγγύτερο ή το απώτερο παρελθόν του.
Ο  Δήμος Αλμωπίας με την υποβολή της πράξης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» πρόκειται να καταρτίσει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία αρχικά θα εισάγουν στην εκπαίδευση εργαλεία εξοικείωσης με όρους φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αλμωπίας. 
Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της πράξης θα παίξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και κάποια άλλα αξιόλογα δείγματα φυσικού περιβάλλοντος όπως είναι οι ιαματικές πηγές στα Λουτρά Λουτρακίου, όλο το τόξο του δικτύου Natura 2000, καθώς και τα πολλά δείγματα ιστορικής κληρονομιάς της  Αλμωπίας όπως το κάστρο της Χρυσής, οι εκκλησίες σε πολλές τοπικές μας κοινότητες και τα έργα τέχνης (αγιογραφίες, ξυλότεμπλα).
Όλες οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές του Δήμου Αλμωπίας αλλά και σε μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.  
Μετά το πέρας της πράξης, το υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μαθητές που επισκέπτονται την Αλμωπία στις σχολικές εκδρομές τους.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ.


Θέμα: "Υποβολή από το Δήμο Αλμωπίας της πράξης με τον διακριτικό τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών άρδευσης στην Τ.Κ. Φούστανης» στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» ".


     Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι υπέβαλε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την πράξη του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών άρδευσης στην Τ.Κ. Φούστανης.
     Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη βελτίωση – εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων, δεξαμενών και κάθε επέμβαση που μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ύδατος. 
     Ο Δήμος Αλμωπίας υπέβαλε την πρόταση για το αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Φούστανης, με  αντικείμενο την βελτίωση (εκσυγχρονισμό) τμήματος του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της Τοπικής Κοινότητας Φούστανης, με την κατασκευή σωληνωτού δικτύου για την αξιοποίηση της υφιστάμενης λιμνοδεξαμενής όγκου της τάξης των 3.000 m3. 





Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...