Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥΣ!


 «Θα ανέβω γονατιστός στη Μπάινα, θα βουτήξω στην φυσική πισινούλα με τα ζεστά ιαματικά νερά, θα σηκώσω τα χέρια μου στον ουρανό και θα Τον ευχαριστήσω»
Βαγγέλης Στέφανος Τζιβόπουλος. Πρωταθλητής Ευρώπης.

Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη, και το χωριό των Προμάχων, έχει ντυθεί στα καλά του. Σήμερα υποδέχεται και τιμά τον "χρυσό" πρωταθλητή, το δικό του παιδί, που ανέβηκε στα ουράνια της Ευρώπης, κατακτώντας τρεις πρώτες θέσεις στο άθλημα των καταδύσεων.
Από νωρίς το απόγευμα, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην όμορφη κεντρική πλατεία. Μικρά παιδιά και μεγάλοι έχουν κατακλύσει το κέντρο νεότητας του χωριού και αναμένουν την τελετή βράβευσης του Στέφανου.
 Η επίσημη πολιτεία παρούσα, με τον δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Πασόη, τον αντιδήμαρχο Τ. Χρήστου, η πρόεδρος της κοινότητας Μ. Γιουρούκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Μπίνος,  πιστοί στο ραντεβού, έχουν καταλάβει τις θέσεις τους.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων του χωριού, οι γονείς του πρωταθλητή, παππούδες, θείοι, συγγενείς και δεκάδες φίλοι, μέλη των φιλοζωικών συλλόγων, πολλοί μικροί θαυμαστές, και πολλές μητέρες με τα παιδιά τους αγκαλιά, είναι όλοι στις θέσεις τους.
Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Γ. Γεωργίου, απαστράπτουσα, πίσω από το βήμα, αφού καλωσορίζει όλους, διαβάζει το πλούσιο βιογραφικό του Στέφανου, κάνοντας τους πάντες να καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του υπεραθλητή μας.
Ο δήμαρχος εκφωνώντας τον ολιγόλεπτο λόγο του, έσταζε μέλι, εκθειάζοντας την Ελληνίδα μάνα, την Προμαχιώτισα Άννα Τασιόλα-Τζιβοπούλου για την ανατροφή και την στήριξη που έδωσε στο παλικάρι της, καθώς και τον πατέρα, που σαν στυλοβάτης της οικογένειας ξόδεψε πάρα πολλά υλικά και όχι μόνο αγαθά για την επιτυχία του παιδιού του.
Η πρόεδρος του χωριού εκδήλωσε την υπερηφάνεια και τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τον Στέφανο, ο οποίος έκανε το μικρό χωριό μας πασίγνωστο στα πέρατα της οικουμένης.
Ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Χ. Μπάτσης αναφερόμενος στον προσωπικό του φίλο, έκανε μια μικρή αναδρομή στα όμορφα παιδικά χρόνια, που πέρασαν μαζί, κάνοντας το τιμώμενο πρόσωπο να δακρύσει από συγκίνηση.
Μετά την απονομή των αναμνηστικών, τον λόγο πήρε ο Στέφανος, ο οποίος με δάκρυα συγκίνησης, μίλησε από καρδιάς ευχαριστώντας το Θεό και όλους όσους τον βοήθησαν ποικιλοτρόπως.
Εντυπωσίασε ο λόγος του, γιατί ενώ όλοι θα περίμεναν να απαριθμεί τις θριαμβευτικές του εμφανίσεις και νίκες, αυτός μίλησε για άλλα πολύ σημαντικά πράγματα.
Μίλησε για μεγάλα ιδανικά, όπως αγάπη, φιλοδοξίες, όνειρα, στήριξη, αλληλοβοήθεια, φιλοζωία, επιβράβευση, υπερηφάνεια, πατριωτισμό.
Ανακοίνωσε την καθιέρωση ειδικού βραβείου «Στέφανου-Βαγγέλη Τζιβόπουλου», το οποίο θα χρηματοδοτεί ο ίδιος, για μικρά παιδιά του χωριού, που θα διακρίνονται σε διάφορους τομείς.
Τελειώνοντας, κάλεσε στο βήμα και παρουσίασε τον αδερφό-συναθλητή του Ηρακλή Σακαλή, ο οποίος όπως είπε, τον βοήθησε όσο κανείς άλλος για να φτάσει τόσο ψηλά.
Στο τέλος της σεμνής και συγκινητικής τελετής, το νεανικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου, με τα λυγερόκορμα παιδιά, έκανε τους πάντες να ριγήσουν από εθνική περηφάνια, χορεύοντας τοπικούς χορούς.
Μικροί θαυμαστές του πρωταθλητή τον πολιόρκησαν για αυτόγραφα και αυτός με χαμόγελο τους ικανοποίησε όλους.

Εμείς από τα «Π.Ν.» ευχόμαστε στον φίλο Στέφανο, να έρθει του χρόνου ξανά στην Μπάινα και να ευχαριστήσει τον Ύψιστο για τις νίκες του και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.


































Παντρεύτηκε ενώ ήταν σε κώμα και μετά την άφησαν να πεθάνει! Λίγο αργότερα έσβησε στα χέρια του αγαπημένου της


Παντρεύτηκε ενώ ήταν σε κώμα και μετά την άφησαν να πεθάνει!
Λίγο αργότερα έσβησε στα χέρια του αγαπημένου της


Παντρεύτηκε ενώ ήταν σε κώμα και μετά την άφησαν να πεθάνει!

Η Τζίνγκτζινγκ, από την περιοχή Γουανγκζού της Κορέας, προετοίμαζε για καιρό το γάμο της, ώσπου το 2011 έπεσε σε κώμα λόγω της ασθένειάς της.
Από τότε δεν ξύπνησε ποτέ.

ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ.


Όταν ο πόλεμος προωθείται σαν ανθρωπιστική πράξη, τότε ναι, έχουμε ξεφύγει εντελώς από κάθε έννοια λογικής. 


Φυσικά τα πτωματοφάγα έχουν άριστες δημόσιες σχέσεις, και επαγγελματίες διαμορφωτές των συνειδήσεων που χειρίζονται άριστα τον περιορισμένης αντίληψης (από ότι αποδεικνύεται) εγκέφαλο των κοπαδιών. Αλλά όσο και περιορισμένης αντίληψης να είσαι, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Ο πόλεμος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ανθρωπιστική πράξη, δικαιολογημένη.

Έχουν καβατζώσει ολόκληρο το πλανήτη σαν να είναι χωράφι του παππού τους, κολλάνε μια ετικέτα σε κάθε τι που υποδεικνύει τη τιμή του, άνευ ανταγωνισμού. Παγκόσμιο μονοπώλιο, άνθρωποι, ζώα, χωράφια, νερό, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, επιστήμη και τεχνολογία, με τους μετόχους στην ΓΗ Α.Ε. Τουςδιευθύνοντες συμβούλους που ορίζονται όπως ορίζουν οι ολομέλειες των πτωματοφάγων, κι επτά δισεκατομμύρια υπαλλήλους που πηγαινοφέρνουν τη ζωή τους σύμφωνα με το καταστατικό.

Αυτή η παρανοϊκή συμμόρφωση των δισεκατομμυρίων υπαλλήλων, που στη καλύτερη περίπτωση βγάζουν τα μάτια μεταξύ τους σε τοπικό επίπεδο, και στη χειρότερη είναι έτοιμοι να αποδεχτούν μια παγκόσμια καταστροφή, γίνεται υπό τη καθοδήγηση ποιου?
Ποιοι είναι επί τέλους, οι παντοδύναμοι αρχιτέκτονες που κινούν τα νήματα από τις μαριονέτες με τέτοια επιτυχία?

Και μιλάω για παντοδύναμους αρχιτέκτονες, όχι από κάποια εμμονή σε συνωμοσιολογίες, αλλά με απλή λογική. Αυτή την απλή λογική που για να την πλησιάσεις πλέον, πρέπει όντως να σκέφτεσαι με συνειρμούς παρανοϊκούς, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Η πρωτοφανής έκταση και ταυτόχρονα η πρωτοφανής ομοιομορφία των γεγονότων, δεν εξηγούνται με τα κλασσικά ιστορικά δεδομένα.

Μιλάμε για μαζική υποβολή, για μαζική διαμόρφωση, για μαζική καταστροφή, η οποία δεν θα γίνει σε κάποιο μακρινό μέλλον αλλά γίνεται εδώ τώρα μπροστά στη μούρη μας και η πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα κι εκείνοι που αποκαλούν τον εαυτό τους έξυπνο και μορφωμένο, δεν έχουν πάρει χαμπάρι, τίποτα, τι συμβαίνει.

Κι αποδεικνύεται αυτό, από το γεγονός πως όλοι οι εξυπνάθρωνποι συνεχίζουν να σκέφτονται και να μιλάνε ακολουθώντας τα γεγονότα με μια αντίληψη που είναι ήδη δυο τρεις αιώνες πίσω. Επιμένουν να πιάνουν συζήτηση με κάτι το οποίο δεν συζητιέται, δεν έχει λογική, δεν έχει κανένα έλεος. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος έχει γνώση όλης της αισχρότητας που συμβαίνει στη καθημερινότητά του και την καταπίνει σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. 

  • Να τρως τρόφιμα που σου λένε πως είναι γεμάτα χημικά, μεταλλαγμένα, σάπια και τα μασουλάς, χωρίς τύψεις και τα δίνεις και στα παιδιά, γιατί τι άλλο να κάνουμε? 
  • Να πίνεις νερό που σου λένε πως είναι μολυσμένο και να το πίνεις ακόμα κι όταν δουλεύεις στις εγκαταστάσεις που βλέπεις τι γίνεται, φαντάσου οι υπόλοιποι... 
  • Να παίρνεις φάρμακα που έχουν δυο σελίδες παρενέργειες το καθένα για να μην μπορείς να τους κάνεις και μήνυση, και να είσαι και γιατρός και να τα δίνεις στα παιδιά σου, για το καλό τους. 
  • Να σου λένε κατάμουτρα πως σε φτωχαίνουν γιατί πρέπει να σωθούν οι τράπεζες και να στήνεσαι στην ουρά να πληρώσεις, θυσιάζοντας ακόμα και τις υποτυπώδεις ανάγκες για να συνεισφέρεις στη διάσωσή τους! 
  • Να σου λένε πως στήνουν ένα πόλεμο ψεύτικο γιατί έχουν συμφέρον στα πετρέλαια, να έχεις δει αυτό το παραμύθι άπειρες φορές να επαναλαμβάνεται και να τσακώνεσαι ακόμα με το διπλανό σου για το αν υπάρχει δίκιο ή όχι στη θηριωδία. 
  • Να σου λένε πως ζεις πολύ, και δεν πεθαίνεις κιόλας, και πρέπει να σου κοντύνουν λιγάκι τη διάρκεια και να σε βάζουν σε αμφιβολία.. λες να είναι έτσι? μήπως να καθαρίσουμε τους ηλικιωμένους τους ανάπηρους, τους αδύναμους για να έχουμε άπλα? 
  • Να σου λένε να σφίξεις ζωνάρια και να βλέπεις τη κοιλιά τους να ξεχυλίζει και να το σφίγγεις κι άλλος νομίζοντας πως επιτελείς πατριωτικό καθήκον....


Κάποτε υπήρχε μια δικαιολογία για τις μάζες που ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία εντελώς αμόρφωτες. Το είπε ο Θεός, ήταν θέλημα Θεού, ο βασιλιάς ή ο Πάπας είναι εκπρόσωποι του θεού στη γη, οι άρχοντες είναι κληρονομικό δικαίωμα κι η φτώχεια είναι η καντεμιά για την ώρα και το τόπο που γεννήθηκες, ο πόλεμος γίνεται γιατί από την από εκεί μεριά είναι οι “άπιστοι” κι ο κοσμάκης φοβόταν, ένοιωθε δέος από τις θεϊκές εντολές, ένοιωθε τρόμο στην ιδέα να αντιμιλήσει στο άρχοντα που δεν κύλαγε καν το ίδιο αίμα στις φλέβες. Εκείνου ήταν μπλε με πράσινους κόκκους Ήταν ο μεσαίωνας, με τα φαντάσματά του, τις μάγισσες , τους καταραμένους, την Ιερά εξέταση, τις σταυροφορίες, τη πανούκλα του και τους αλχημιστές του, τα παλάτια του, τους σταβλάρχες και τους σφουγγοκωλάριους....

Μετά όμως από απίστευτες ανατροπές στην ανθρωπότητα, πολέμους, επαναστάσεις, κινήματα, οι άνθρωποι διάβασαν, είδαν, άνοιξαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, πήγαν σχολείο, καθόρισαν νέους χάρτες δικαιωμάτων και θυσιάστηκαν εκατομμύρια για να πετύχει, αμφισβητήθηκαν κληρονομικότητες, και θεϊκές εντολές, αμφισβητήθηκε ακόμα και το αλάθητο του Πάπα!! Ξανοιχτήκαμε στο διάστημα, μιλάμε μέσα από μια οθόνη, στέλνουμε φατσούλες με τα κινητά, γεννάμε παιδιά στο σωλήνα, κλωνοποιούμε προβατάκια (και άλλα πολλά...)

Οπότε ο σημερινός άνθρωπος για πρώτη φορά δεν έχει την δικαιολογία του αμόρφωτου, πρέπει αναγκαστικά να ανατρέξουμε σε πιο σύγχρονες μορφές σκοταδισμού. Πρώην έξυπνος που τον ψέξασαν. Πρώην μορφωμένος που έπεσε σε άνοια. Πρώην αφυπνισμένος που τον χαπάκωσαν στα υπνωτικά. Στα εμβόλια βάζουν και λίγη μ@λακία, το φαΐ μας περιέχει και κουτόχορτο, η τηλεόραση εκπέμπει κύματα μουροχαυλιάσης, Τι άλλο να υποθέσει κανείς για να βρει μια εξήγηση...

Δεν είναι ιστορία φαντασίας είναι η πραγματικότητα. Αυτό που εμποδίζει κάποιον να δει το σύνολο του δάσους και όχι μόνο το δέντρο, είναι πολύ απλά ένα εγώ που δεν κοιμάται ποτέ, μόνιμα πεινασμένο και τυφλό, που κοιτάει λίγα τετραγωνικά γύρω από τον ιδιοκτήτη και κρίνει αυτά που έχουν σχέση μ΄εκείνον και το περιβάλλον του. Αντε ρε που πεινάει ο κόσμος, εγώ πήγα προχτές στη καφετέρεια και... άντε ρε που πιστεύετε σε αρλούμπες τίποτα δε θα γίνει εγώ έριξα μια ματιά έξω από το παράθυρο και.... άντε ρε που θα γίνει πόλεμος, εγώ συζήταγα τις προάλλες με τον...

ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ...

Για να πάμε μπροστά είχε πει ένας από αυτά τα πτωματοφάγα χρειαζόμαστε και δεύτερο πλανήτη κι αυτό δεν γίνεται, άρα πρέπει να γίνει μια εκκαθάριση στον υπάρχοντα. Δεν περνάει καν από το μυαλό τους πως μπορούμε όλοι να χωρέσουμε, γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί με όρους του εμείς. Είναι αδύνατον. Γιατί κι αυτοί που του έδωσαν εξουσία, δεν σκέφτονται παρά με το εγώ.

Ο πολιτισμός είναι μια λεπτότατη επιδερμίδα παραμυθιάσματος. Και τίποτα περισσότερο. Μια αναγκαία στιγμιαία ανακωχή από τη βιαιότητα που κρύβεται μέσα μας. Αύριο ο πλανήτης μπορεί να ζήσει ένα νέο ολοκαύτωμα, ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο και θα τον ζήσει γιατί ο κάθε ανθρωπάκος έχει δημιουργήσει την αντίληψη πως εκείνος που έβαλε το παιδί του στο φούρνο γιατί είχε νεύρα, από εκείνον που θα σφάξει ότι βρει μπροστά του γιατί έχει δίκιο, είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους.
Το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπου και η δυστυχία του σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα είναι πως δεν “φυσικούς εχθρούς” παρά μόνο έναν, τον εαυτό του.







ΠΗΓΗ:
synithisypoptos.gr


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ.


.Τηλεφωνείτε στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 252575(Εγνατίας 109, Θεσσαλονίκη), προκειμένου να εξασφαλίσετε μια άδεια εισόδου και να εκδοθεί ένα "Διαμονητήριο" στο όνομά σας (Εκδίδεται για 4 μέρες το πολύ). 

Το γραφείο είναι ανοικτό από τις 8:30 ως τις 14:00, και το Σάββατο από τις 10:00 ως τις 12:00. Καλό είναι να κλείσετε έγκαιρα την άδεια εισόδου, (ακομά και ένα ή δύο μήνες νωρίτερα) γιατί ο αριθμός των προσκυνητών είναι περιορισμένος κάθε μέρα (εκατόν είκοσι πρόσωπα).


Θα σας ζητηθούν  τα ακριβή στοιχεία της ταυτότητάς σας, ενώ επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων και να δηλώσετε ποια/ποιες από τις Ιερές Μονές πρόκειται να επισκευτείτε. Οπότε, καλό θα ήταν από πριν να έχετε κάνει μια επικοινωνία με τις Ιερές Μονές, για το που θα μπορούσατε να μείνετε.

Πριν αναχωρήσουν οι επισκέπτες για το Άγιο Όρος πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτούν τα Διαμονητήρια τους. Αυτό γίνεται στην Ουρανούπολη, στα εκεί γραφεία του Άγιου Όρους (δεξιά από το λιμάνι).

Εδώ πρέπει να βρίσκονται οι επισκέπτες τουλάχιστον μία ώρα πριν από την αναχώρηση (τηλ.: +30 23770 71421)

Ειδικά για τους αλλοδαπούς επισκέπτες χρειάζονται επίσης:

- Συστατική επιστολή από την πρεσβεία της χώρας τους στην Αθήνα ή από το αντίστοιχο προξενείο της Θεσσαλονίκης.

- Άδεια εισόδου στο Όρος από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας (Διεύθυνση Εκκλησιαστικών Υποθέσεων) ή από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων).

- Διαβατήριο.

Πάνω στο διαμονητήριο αναγράφονται τα στοιχεία του επισκέπτη, ο κωδικός του αριθμός, η ημερομηνία και οι ημέρες παραμονής. Συνήθως ορίζονται 4 ημέρες αλλά σε περίπτωση που ο επισκέπτης θελήσει να μείνει περισσότερες μπορεί να ζητήσει παράταση από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές. Από την Ιερισσό οι επισκέπτες παίρνουν το καίκι που τους πηγαίνει στην αριστερή πλευρά του Αγίου Όρους.

Από εκεί μπορούν να επισκεφθούν τις μονές: Χιλανδαρίου, Εσφιγμένου, Βατοπεδίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας. Για τις άλλες μονές θα πρέπει να κατέβουν στη μονή Ιβήρων (3 ώρες με το καίκι), από εκεί να πάνε στις Καρυές (μισή ώρα με το λεωφορείο) και από εκεί στις μονές που επιθυμούν. Το δρομολόγιο της Ιερισσού γίνεται μόνο το καλοκαίρι. 

Από την Ουρανούπολη ξεκινάει άλλο καραβάκι που πηγαίνει στην δεξιά πλευρά και κάνει στάση στις μονές: Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Παντελεήμονος, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου. Για τις άλλες μονές οι επισκέπτες θα πρέπει να κατέβουν στο λιμάνι της Δάφνης (2 ώρες με το καραβάκι) και από εκεί στις Καρυές (μισή ώρα με το λεωφορείο).

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

(Πρόθεμα 23770)

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΗΛ.:23224 FAX.:23315

ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ

Μονή Μεγίστης Λαύρας ΤΗΛ.: 23754 FAX:23762
Μονή Βατοπεδίου ΤΗΛ.: 41488 FAX:41462
Μονή Ιβήρων ΤΗΛ.: 23643 FAX: 23248
Μονή Χελανδαρίου ΤΗΛ.:23797 FAX:23108
Μονή Διονυσίου ΤΗΛ.:23687 FAX:23686
Μονή Κουτλουμουσίου ΤΗΛ.:23226 FAX:23731
Μονή Παντοκράτορος ΤΗΛ.:23880 FAX:23685
Μονή Ξηροποτάμου ΤΗΛ.:23251 FAX:23733
Μονή Ζωγράφου ΤΗΛ.:23247 FAX:23247
Μονή Δοχειαρίου ΤΗΛ.:23245 FAX:23245
Μονή Καρακάλου ΤΗΛ.:23225 FAX:23746
Μονή Φιλοθέου ΤΗΛ.:23256 FAX:23674
Μονή Σίμωνος Πέτρας ΤΗΛ.:23254 FAX:23707
Μονή Αγίου Παύλου ΤΗΛ.:23741 FAX:23355
Μονή Σταυρονικήτα ΤΗΛ.:23255 FAX:23255
Μονή Ξενοφώντος ΤΗΛ.:23633 FAX:23631
Μονή Γρηγορίου ΤΗΛ.:23668 FAX:23671
Μονή Εσφιγμένου ΤΗΛ.:23770 23653
Μονή Παντελεήμονος ΤΗΛ.:23252 FAX:23252
Μονή Κασταμονίτου ΤΗΛ.:23228 FAX:23228

ΙΕΡΕΣ ΣΚΗΤΕΣ

Σκήτη Προφήτου Ηλία 23404
Σκήτη Αγίου Ανδρέα 23621, 23810
Κελί Μπουραζέρι 23202
Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη) 23736
Σκήτη Τιμίου προδρόμου (Ρουμανική) 23294
Νέα Σκήτη 23629
Σκήτη Αγίας Άννας 23320
Σκήτη Μικράς Αγίας Άννας 23321
Κατουνάκια Δανιηλαίοι 23316
Καυσοκαλύβια 23319

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

α. Από Ουρανούπολη προς Δάφνη

α1. Καθημερινή (Δευτέρα έως Παρασκευή)

6.30 F/B* Αγία Άννα
8.00 Τ/Π** Μικρή Αγία Άννα
8.45 Τ/Π Σοφία 9.25
9.45 F/B Άξιον Εστί (άφιξη: 11.45)
10.40 Τ/Π Σοφία 11.30
11.45 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα

α2. Σάββατο

7.00 F/B Αγία Άννα
8.00 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα
8.45 Τ/Π Σοφία
9.45 F/B Άξιον Εστί
10.40 Τ/Π Σοφία
11.45 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα

α3. Κυριακη

8.30 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα
8.45 Τ/Π Σοφία
9.45 F/B Άξιον Εστί
10.30 F/B Αγία Άννα
10.40 Τ/Π Σοφία
11.00 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα

β. Από Δάφνη προς Ουρανούπολη

β1. Καθημερινή (Δευτέρα έως Παρασκευή)

9.35 Τ/Π Σοφία 10.15
11.00 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα 11.40
12.00 Τ/Π Σοφία 12.50
12.10 F/B Άξιον Εστί 14.10
15.45 F/B Αγία Άννα 17.10
14.45 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα

β2. Σάββατο

9.35 Τ/Π Σοφία
11.00 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα 11.40
12.00 Τ/Π Σοφία
12.10 F/B Άξιον Εστί
14.15 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα
14.45 F/B Αγία Άννα 16.15

β3. Κυριακή

9.35 Τ/Π Σοφία
10.00 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα 10.40
12.00 Τ/Π Σοφία
12.10 F/B Άξιον Εστί
13.15 Τ/Π Μικρή Αγία Άννα
14.30 F/B Αγία Άννα 16.10

γ. Από Ιερισσό προς Ανατολική πλευρά Αγίου Όρους

8.35 Τ/Π Άγιος Αθανάσιος (άφιξη: 10.30)

δ. Από Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας προς Ιερισσό

10.40 Τ/Π Άγιος Αθανάσιος (άφιξη: 13.00)

*F/B = Ferry Boat, οχηματαγωγό
**Τ/Π = ταχύπλοο
Παράρτημα 3: Τηλεφωνα Ακτοπλοϊκών Γραμμών

Πρόθεμα Τηλεφώνων: 23770

α. Αγιορειτικες γραμμες

Κράτηση θέσεων: 21041, 21148, 71149

F/B Άξιον Εστί 6974060742
F/B Αγιος Παντελεήμων 6974060748
Τ/Π Άγιος Αθανάσιος 6974060747
Τ/Π Σοφία 6974060745
agioreitikes-grammes.com

β. Μικροάθως

Κράτηση θέσεων: 71400
Τ/Π Μικρή Αγία Άννα 6995105105
F/B Αγία Άννα 6944982531 6947819885
microathos.gr

γ. Ταξί θαλάσσης (ταχύπλοα)

Πορταΐτισσα 6974060744
Αρχάγγελος 6979110020 2377023603
Ενδεικτική Τιμή μίσθωσης: ~150 Ευρώ για διαδρομή Δάφνη – Ουρανούπολη

δ. Λιμεναρχειο

22576 Ιερισσός, 23300 Δάφνη, 22666 Ουρανούπολη, 71248 (λιμενικός σταθμός)

ε. Γραφείο Κίνησης Καρυών (mini bus) 23266

F/B = Ferry Boat, οχηματαγωγό
Τ/Π = ταχύπλοο




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

ΚΕ.Κ.Π.-Α. ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αγάπη και σεβασμό τιμούμε την Τρίτη Ηλικία με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Αριδαίας στο χώρο του ΚΑΠΗ, την Τρίτη 1-10-2013 (Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων).

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων
5.30 μ.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.-Α.

ΤΖΕΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ.

Διονύσης Σταμενίτης: «Αναβάθμιση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη»
Επιστολή προς τους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με τη λειτουργία αλλά και την ενδεχόμενη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Παραλίμνης με Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή του ο Βουλευτής κάνει λόγο για σημασία που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμμετέχει . Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανάγκη ενίσχυσης του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ώστε να αποτελέσει ένα κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής επιστημονικού έργου παγκόσμιας εμβέλειας. 
Παράλληλα εκφράζει προς τους δύο άνδρες την ανησυχία του, καθώς ένα χρόνο μετά από την παρέμβαση που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη για την στελέχωση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά πολύ περισσότερο το νέο οργανόγραμμα που εξετάζεται απο τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης σε ένα Ινστιτούτο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επωνυμία «Επιστήμη των Παραγωγικών Ζώων».

Ο κ Σταμενίτης με την επιστολή του ζητά από τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας να μετονομαστεί σε Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής και να παραμείνει αυτόνομο, όπως ακριβώς προέβλεπε το Οργανόγραμμα του 2007, το οποίο είχε κατατεθεί από το Επιστημονικό και Διοικητικό Συμβούλιο του πρώην ΕΘΙΑΓΕ αλλά λόγω πρόωρων εκλογών δυστυχώς δεν ψηφίστηκε.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ”


Στις αθλητικές εκδηλώσεις και ποδηλατικές δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων “Κωνσταντίνος Καραμανλής” συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς παραβρέθηκε στο πρωτάθλημα δρόμου - αγώνα σιρκουί στις κατηγορίες παμπαίδων – μίνι- κορασίδων- παγκορασίδων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης και το Σύλλογο “Α.Σ. Ποδηλάτης” υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία που ακολούθησε  στη συνέχεια,  με την ανοιχτή συμμετοχή των  δημοτών.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε τόσο τον αθλητισμό όσο και τα μέσα και τις πρακτικές μετακίνησης που είναι φιλικά στο περιβάλλον. Το ποδήλατο συνδυάζει ιδανικά τη σωματική άσκηση με την προστασία του περιβάλλοντος και διευκολύνει σημαντικά την  καθημερινότητα των πολιτών συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των πόλεων μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τους συλλόγους  που συνεργάστηκαν για τις σημερινές εκδηλώσεις αλλά και στους φίλους του ποδηλάτου που συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό στους αγώνες. Εύχομαι να συνεχίσουν με νέες δράσεις να ομορφαίνουν την πόλη τους και να διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τους συμπολίτες τους” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς κατά τη διάρκεια της απονομής τιμητικών επάθλων στους αθλητές που διακρίθηκαν.

ΣΥΓΚΕΚΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»


Με τη θερμή ανταπόκριση των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εκδήλωση της εκστρατείας  συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά άπορων και πολύτεκνων οικογενειών με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί».
Για μία ακόμη φορά οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά άπορων και πολύτεκνων οικογενειών και έστειλαν έμπρακτα το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους πολίτες που συμμετείχαν στις δράσεις συμβάλλοντας με χαμόγελο στο έργο της κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας της Περιφέρειας Κεντρικής για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει με συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο και να δίνει απαντήσεις στις ανάγκες των πολιτών  και της κοινωνίας”  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν το παρών σε κάθε δράση κοινωνικής προσφοράς που διοργανώνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα σχολικά είδη που συγκεντρώσαμε στο πλαίσιο των δύο δράσεων θα χαρίσουν χαμόγελα σε  πολλούς μαθητές και θα ανακουφίσουν τις οικογένειές τους στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνεργασία είναι προτεραιότητά μας και χαιρόμαστε που έχουμε ως σύμμαχό μας τους πολίτες” τόνισε από  την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς.
Στο πλαίσιο της  δεύτερης δράσης της εκστρατείας συγκέντρωσης σχολικών ειδών  για παιδιά άπορων και πολύτεκνων οικογενειών με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα», σε συνέχεια της πρώτης  δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 στο εμπορικό κέντρο “Mediterranean Cosmos”, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες των βασικών σχολικών ειδών που είναι απαραίτητα σε κάθε μαθητή όπως σχολικές τσάντες, κασετίνες, αναλώσιμα και χαρτικά είδη κ.λπ., τα οποία παρέλαβαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εθελοντές της Εθνικής Τράπεζας, της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και εθελοντές των Ενώσεων Πολυτέκνων. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί», που διοργάνωσαν  ο ΣΚΑΪ και η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  τα παιδιά και οι οικογένειές τους που βρέθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και παιχνίδια. 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Κάποτε συνελήφθησαν δύο νεαροί να καπνίζουν “χόρτο” στην Ομόνοια.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...