Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η 4η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Σ. "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".



Ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην επίσημη σελίδα στο facebook του Μ.Σ. "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ"
η "4η γιορτή Καρατζοβίτικης πιπεριάς" που θα γίνει στην πλατεία του κάτω Γαρεφείου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Οι διοργανωτές υπόσχονται άψογα παραδοσιακά εδέσματα με κύριο προ'ι'όν την φημισμένη Καρατζοβίτικη πιπεριά, την οποία καλλιεργούν κατά κόρον οι κάτοικοι του πανέμορφου οικισμού.

Θα συμμετάσχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι:
"ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Αγίου Γεωργίου Μηλιάς Βόλου (χοροί Πηλίου-νησιώτικα)
"ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" Σωσάνδρας (χοροί Μακεδονίας)
"ΛΥΚΟΦΩΣ" Λυκοστόμου (χοροί Μακεδονίας)
"ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" Εφηβικό και παιδικό τμήμα (χοροί Μακεδονίας)

Παραδοσιακή μουσική θα παίξει η ορχήστρα 
"ΡΥΘΜΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".
Η εκδήλωση ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι και αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή και επιτυχία.


4 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!

4 λεπτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας... Συγκλονιστικό βίντεο

Απλά δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ;

Καταδικάζετε και τον Εθνικό μας Ύμνο;


Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη

τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
που μὲ βία μετράει τὴ γῆ.

Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά


Ο ” Ύμνος εις την Ελευθερίαν ”, οι δύο πρώτες στροφές του οποίου αποτελούν και τον Εθνικό μας Ύμνο, αποτελεί συγχρόνως έναν ύμνο προς τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες, απενεχοποιώντας την βία που συνεπάγονται..

Κι αν ακόμα εκείνη η ”βία” του τρίτου στίχου παρερμηνευθεί ως ”βιασύνη” απ’ τους γκαιμπελίσκους που μετέτρεψαν την ”βία-βιασύνη” του Καβάφη, σε σκέτη βία..

.. οι δύο πρώτη στίχοι δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία!

Γιατί, για τι άλλο θα μπορούσε η ελευθερία να χρησιμοποιήσει την τρομερή εκείνη κόψη του σπαθιού, αν όχι για να ”πάρει” τα κεφάλια των εχθρών και δυναστών του έθνους;

Ή από ποια σώματα Ελλήνων προέρχονται τα κόκαλα τα ιερά, παρά από αυτά που έπεσαν σε βίαιο, θανατερό απελευθερωτικό αγώνα;

Δεν καταδικάζεται άρα, απ’ τον ίδιο τον Εθνικό μας Ύμνο, η βία που προκαλείται για να κερδηθεί η ελευθερία του λαού και η ανεξαρτησία του έθνους!

Απαγορεύστε λοιπόν κυβερνητικά ανδρείκελα τον Εθνικό μας Ύμνο, αν τολμάτε ή ισχυριστείτε ότι έχουμε πλήρη ανεξαρτησία σαν χώρα και ελευθερία σαν λαός!

Το τέλος κάθε κατακτητή ή δυνάστη αυτού του έθνους, έχει καθοριστεί από την ίδια την Ιστορία..





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Πως σκοτωνείς την αλήθεια.
Η «συγκλονιστική έρευνα» με τα «στοιχεία σοκ» έκανε την περασιά της απ’ όλα τα συστημικά ΜΜΕ. «Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά για τα χιλιάδες ιατρικά λάθη που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένας στους δύο πολίτες μένει ανάπηρος. Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τα ιατρικά λάθη σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές υγείας. Άνθρωποι μένουν ανάπηροι ή χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας κακών χειρισμών ή παραβλέψεων στη διάρκεια της επέμβασης ή της νοσηλείας. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιατροδικαστές εκτιμούν πως κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 6.000 ιατρικά σφάλματα. Στη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά αναλύθηκαν περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας της τελευταίας δεκαετίας. Τρεις στις πέντε αφορούσαν δημόσια νοσοκομεία και μία στις πέντε ιδιωτικές κλινικές».

Τρεις στις πέντε περιπτώσεις, λοιπόν, αφορούσαν δημόσια νοσοκομεία, ενώ μόνο μία στις πέντε, ιδιωτικές κλινικές. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποτελεί διαφημιστικό σλόγκαν για ιδιωτικά νοσοκομεία ή ακόμη καλύτερα για τις κάρτες υγείας που πλημμύρισαν την αγορά. Δυστυχώς η έρευνα ξεχνά να μας πει το ποσοστό ασθενών που εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία σε σχέση με τα ιδιωτικά. Δυστυχώς η έρευνα ξεχνά να μας πει αν οι περιπτώσεις ιατρικών λαθών αφορούν σε επεμβάσεις ρουτίνας ή σε έκτακτα περιστατικά (τροχαία, βαριά εμφράγματα και εγκεφαλικά) τα οποία δεν γίνονται δεκτά στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών κλινικών, καθώς αυτές δε διαθέτουν τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ή μπορεί και να τα αναφέρει όλα αυτά η έρευνα, αλλά δεν βολεύουν να δημοσιοποιηθούν γιατί θα χαλάσει η προσπάθεια προβολής της ιδιωτικής Υγείας και η υποβάθμιση της Δημόσιας. Βέβαια, αναφέρουν ότι «Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βαθύτερη αιτία των ιατρικών σφαλμάτων είναι – κατά κύριο λόγο – συστημική. Οι συστημικοί παράγοντες – εξηγούν – εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση (ποσοτική και ποιοτική), στο μη ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, στη βαρύτητα των ασθενών, στον αυξημένο φόρτο εργασίας, στο κυκλικό ωράριο και στην επαγγελματική εξουθένωση», όμως δεν αναφέρεται πουθενά ο ένοχος όλων αυτών των κακών, με αποτέλεσμα αύριο ο υπουργός Υγείας να βγει σαν αθώα περιστερά και να κάνει άλλη μια επίθεση στα δημόσια νοσοκομεία για τη «χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν».

Όμως η «είδηση» προλαβαίνει ακόμη και τον υπουργό. Τα λέει μόνη της «Οι παραπάνω παράμετροι εντοπίζονται κατά κόρον στα δημόσια νοσοκομεία, μαζί με μία ακόμη: την ανεπαρκή στελέχωση σε νοσηλευτές και το ανεπαρκές επίπεδο εκπαίδευσης, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών και οδηγούν σε χαμηλής ποιότητας φροντίδα υγείας». Έτοιμο λοιπόν και το σύνθημα: Μην εμπιστεύεστε τη Δημόσια Υγεία.

Φυσικά και υπερασπίζομαι τη Δημόσια Υγεία ως υποχρέωση του Κράτους στον κάθε πολίτη. Μια Δημόσια Υγεία υψηλού επιπέδου που δε θα αξίζει μόνο ως τιμωρία σε όσους δεν έχουν χρήματα να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Εν ολίγοις, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα πρέπει να είναι επιλογή του ασθενούς και όχι υποχρέωση ή μοναδική λύση, όπως προσπαθούν να τη μετατρέψουν.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και η Δημόσια Υγεία στο στόχαστρο, ας δούμε κάτι τελευταίο που αρκετά ΜΜΕ απέφυγαν να δημοσιεύσουν «Τα ιατρικά λάθη αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Μελέτες δείχνουν ότι στις ΗΠΑ σημειώνονται ετησίως 98.000 θάνατοι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 20.000 έως 30.000 άνθρωποι εξαιτίας δυσμενών συμβάντων, ενώ στη Γερμανία αναφέρονται 30.000 νεκροί ασθενείς». Προφανώς, ούτε αυτό βολεύει.

Εν κατακλείδι, η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στα χειρότερά της, αλλά στέκεται όρθια. Διαθέτει λαμόγια γιατρούς που εκβιάζουν ζωές αν δεν τσεπώσουν φακελάκι. Διαθέτει άσχετους και επικίνδυνους εργαζόμενους, που όμως είναι ελάχιστοι μπροστά στην πλειοψηφία ικανότατων γιατρών και προσωπικού που φτύνουν αίμα μέσα στα νοσοκομεία με συνεχόμενες εφημερίες και συνεχόμενα νυχτερινά δίχως ρεπό. Για την ύπαρξη λαμόγιων γιατρών και άσχετων υγειονομικών ευθύνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όταν δεν ελέγχουν ποιους διορίζουν, ούτε παρακολουθούν επιδόσεις, ούτε αξιολογούν με πραγματικά και ουσιαστικά κριτήρια το προσωπικό και τη λειτουργία κλινικών σε δημόσια νοσοκομεία.

Για την τεράστια διαφορά τιμών αγοράς ιατρικών μηχανημάτων μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών, ευθύνονται οικονομικοί μηχανισμοί και όχι η νοσηλεύτρια χειρουργείου. Για την ακαταλληλότητα υλικού ευθύνονται οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου και όχι το παραϊατρικό προσωπικό. Για την κατασπατάληση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού ευθύνονται όσοι κάνουν αποσπάσεις νοσηλευτριών σε βουλευτικά γραφεία και όχι ο παθολόγος. Μην τρελαθούμε κι εντελώς δηλαδή.

Την ευθύνη αυτών των ελεγκτικών μηχανισμών την έχει ο εκάστοτε υπουργός Υγείας. Για να λέμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά τους, σοκ είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί ούτε ένας υπουργός Υγείας επειδή επέτρεψε ή/και επεδίωξε την κατάρρευση του ΕΣΥ και την πριμοδότηση των ιδιωτικών νοσοκομείων. Τα υπόλοιπα είναι απλή διαφήμιση.

Υ.Γ.: Σύμφωνα με την έρευνα τρεις στις πέντε περιπτώσεις ιατρικών λαθών αφορούν δημόσια νοσοκομεία, ενώ μια στις πέντε αφορούν ιδιωτικά νοσοκομεία. Τρία συν ένα μας κάνουν τέσσερα. Απουσιάζει μια περίπτωση ιατρικού λάθους για να συμπληρωθούν οι πέντε. Ποιος γαμεί τις λεπτομέρειες; Ας το χρεώσουμε κι αυτό σε ιατρικό λάθος δημόσιου νοσοκομείου.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ...ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!!!

Μαθητές νηπιαγωγείου στα Τρίκαλα κάνουν διάλειμα σε… νεκροταφείο!
Χωρίς περίφραξη βρίσκεται το Νηπιαγωγείο του Πύργου στα Τρίκαλα, παρά το αίτημα των γονέων των μαθητών.

Ο χώρος του Νηπιαγωγείου, είναι ενοποιημένος με τον αύλειο χώρο της Εκκλησίας αλλά και με το… νεκροταφείο του Πύργου.

Όπως διαβάζουμε στο trikalanews, οι μικροί μαθητές στα διαλείμματα και στο πλαίσιο της… εξερεύνησης, ουκ ολίγες φορές βρίσκονται στα… μνήματα, ενώ εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη περίφραξης της αυλής του σχολείου, ξεφεύγουν μακριά από τον σχολικό χώρο και η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη καθώς βρίσκουν πόρτες ανοιχτές.

Εξάλλου, δε μπορούν όλα τα παιδιά να… αντισταθούν στο να διασχίσουν δρόμο για να βρεθούν στην γειτονική παιδική χαρά, που είναι δίπλα στο ποτάμι.

"Δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας για τα παιδιά και επίσης όποιος εξωσχολικός θέλει μπορεί να βρεθεί δίπλα στα παιδιά από πολλές αφύλακτες πλευρές. Ζητάμε χρόνια τώρα μια στοιχειώδη περίφραξη, αναγκαστήκαμε να πάρουμε προσφορές από κατασκευαστές, αλλά δεν προχώρησε η Δημοτική Αρχή παρούσα και παρελθούσα στην περίφραξη του χώρου", διαμαρτύρονται οι γονείς των μαθητών.

"Την άλλη εβδομάδα το πρόβλημα θα επιλυθεί με κατασκευή περίφραξης", δηλώνει κατηγορηματικά στο trikalanews.gr
η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Τρικκαίων Βάσω Κάκλα.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Φοιτητές μαζεύουν υπογραφές για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια
Περισσότεροι  από 17.500 ζητούν να ανοίξουν οι σχολές...
Περισσότερες από  17.500 υπογραφές έχει συγκεντρώσει στο Διαδίκτυο η πρωτοβουλία της ΔΑΠ για το άνοιγμα των ελληνικών Πανεπιστημίων, πολλά από τα οποία είναι κλειστά εδώ και έξι εβδομάδες.

Η φοιτητική παράταξη ζητά από όσους φοιτητές τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολών να  επισκεφθούν την ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr και να βάλουν την υπογραφή τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, τα μέλη της προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πολλοί φοιτητές από την επαρχία έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να διεξαχθούν οι συλλογικές διαδικασίες καθώς κάποιοι ελέγχουν τις εισόδους των Πανεπιστημίων και δεν μπορούν να εισέλθουν.

Οι δημιουργοί της σελίδας υποστηρίζουν πως τα πανεπιστήμια «είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια».

ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

Click on the slide!
Τα γυρίζουν οι Γερμανοί για τις αποζημιώσεις! Φαίνεται πως σκέφτονται ιστορική συμβιβαστική λύση... Ωστόσο, δείτε τι μας δίνουν και κλάψτε από τα γέλια!
Τη στιγμή που η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες και οι Ευρωζώνη και ΕΚΤ, κατά παραγγελία της, πιέζουν εκβιαστικά την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει εκ των προτέρων σε μια νέα δανειακή σύμβαση, πληροφορίες από τη Γερμανία φέρνουν στο φως μια λύση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η αλήθεια είναι πως η άρνηση της Γερμανίας να αναγνωρίσει οποιαδήποτε οφειλή της προς την Ελλάδα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμο έχει πλήξει αρκετά την εικόνα της χώρας και δημιουργεί προβληματισμό στο Βερολίνο.

Επιπλέον, η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο με αφορμή την εξαιρετικά σκληρή της στάση απέναντι στην πορεία της ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ, πλέον η καγκελάριος θα έχει να αντιμετωπίσει και σφοδρή κριτική εντός της ίδιας της κυβέρνησής της.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «RealNews» τα γερμανικά κόμματα, πλην ορισμένων βουλευτών του Die Linke, αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν την ουσία της ελληνικής διεκδίκησης. Από την άλλη, πλευρά, όμως, αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί αναγνωρίζουν αν όχι την υποχρέωση της χώρας τους να καταβάλει αποζημιώσεις ή κατοχικά δάνεια, τουλάχιστον την ανάγκη με κάποιον τρόπο να τερματιστεί η συζήτηση που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Επιπλέον, στο στρατόπεδο της Ανγκελα Μέρκελ εκτιμούν ότι το κλείσιμο αυτού του «σκοτεινού» κεφαλαίου θα μπορούσε να περάσει χωρίς πολλές φωνές από τον γερμανικό λαό απ' ότι να συμφωνήσουν οι ψηφοφόροι σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα οι New York Times, σε πρόσφατο άρθρο τους, επικαλούνται αναλυτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί σε περίπτωση που αναζητηθούν τρόποι ελάφρυνσης του χρέους.

Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Σε πρώτη φάση από το επιτελείο της Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να επεξεργάζονται το σενάριο της μερικής αποκατάστασης, ενδεχομένως με παραίτηση της χώρας από τμήμα κεφαλαίων που έχουν διατεθεί για τα ελληνικά πακέτα διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτό το ποσό δεν μπορεί να ανέρχεται σε περισσότερα από έναν υψηλό μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων έως δηλαδή και 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο αφορά στη δημιουργία επενδυτικού ταμείου το οποίο θα διαθέτει χρήματα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών για χαλάρωση της λιτότητας και προώθηση της ανάπτυξης.

Και οι δύο περιπτώσεις δεν προβλέπουν αναγνώριση του χρέους της Γερμανίας.

Τα μεγάλα «αγκάθια» και για τις δύο πλευρές

Μπορεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να οδηγούσε στο κλείσιμο ενός κεφαλαίου το οποίο έχει απασχολήσει αισθητά την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά δοκιμάζει και την ευαισθησία των Γερμανών πολιτών αναφορικά με τις θηριωδίες των ναζί, ωστόσο, τα «αγκάθια» είναι πολλά και ενδεχομένως ανυπέρβλητα.

Για την Ελλάδα κάτι τέτοιο θα σήμαινε την οριστική παραίτηση από οποιαδήποτε διεκδίκηση φέρνοντας την Αθήνα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς οι διεκδικήσεις της ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά, ενώ θα είχε να αντιμετωπίσει και το εσωτερικό μέτωπο.

Για τη Γερμανία μπορεί να βελτίωνε το προφίλ της χώρας, η οποία βοηθάει έμπρακτα συμμάχους που τις έχουν κάνει στο παρελθόν αντίστοιχες διευκολύνσεις, αλλά θα άνοιγε και τον ασκό του Αιόλου για τις σχέσεις της με άλλες χώρες. Ο λόγος προφανής καθώς θα άνοιγε τη συζήτηση σχετικά με αντίστοιχες οφειλές της Γερμανίας προς άλλες χώρες που έζησαν τη φρίκη των ναζί.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΕΡΕΩΣ ΛΟΓΩ... ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΖΗΛΙΑΣ.


1Ιερέας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο ενός άντρα, τον οποίο θεωρούσε ύποπτο ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την σύζυγό του.

Το Εφετείο επέβαλε στον 65χρονο ιερέα ποινή φυλάκισης 20 μηνών, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές. 

Το περιστατικό έγινε σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2006, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έριξε διαβρωτικό υγρό στο αυτοκίνητο του "αντίζηλού" του, το πυρπόλησε και έκοψε τα φρένα του οχήματος. 

Απολογούμενος, τόσο στο πρωτοβάθμιο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο ιερέας αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται, αλλά δικαστές και ένορκοι τον έκριναν και στις δύο περιπτώσεις ένοχο. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΜΑΣ, ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;


altΔύσκολη η αυτογνωσία. Μας αρέσει η ωραιολογία γύρω από τον εαυτό μας. Θέλουμε να περνάμε για σπουδαίοι. Να φαντάζουμε μεγάλοι. Να είμαστε το κέντρο του κόσμου. Προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους άλλους με τα καμώματα του εαυτού μας.

Μας αρέσει τελικά να ζούμε μέσα στο ψέμα.

Η διαστροφή μας, έχει κάνει τι φυσιολογικές ανάγκες μας πάθη, γιατί τις εκπληρώνουμε χωρίς ελευθερία... Είμαστε δούλοι και παριστάνουμε τον ελεύθερο.

Φορούμε προσωπεία. Παίζουμε θέατρο. 
Μερικοί , για να καλύψουν την ενοχή τους, ισχυρίζονται πως το προσωπείο είναι αναγκαίο, γιατί είναι δήθεν φυσική προέκταση του εαυτού μας, της προσωπικότητάς μας.

Λάθος. Το προσωπείο είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας μας. Αυτό είναι και η δυστυχία μας. Έρχεται όμως ώρα που οι μάσκες πέφτουν και μαζί τους πέφτουμε και εμείς στο χάος των λαθών μας.

Ο μόνος τελικά δρόμος σωτηρίας είναι να αναγνωρίσουμε τη πτώση μας και την ανεπάρκειά μας. Και ακριβώς αυτή η αναγνώριση είναι και η λύτρωσή μας.

Δυστυχώς όμως εμείς πάντα ρίχνουμε τα βάρη στους άλλους υιοθετώντας το: «Η Εύα με εξηπάτησε». Η μετάθεση αυτή της ενοχής μας, της ευθύνης που έχουμε είναι το γνώρισμα της διαστροφής μας.

Η αρχή της πραγματικής μας ελεύθερης ζωής είναι η στιγμή που θα καταλάβουμε επιτέλους την πνευματική μας ανεπάρκεια και την αμαρτωλότητά μας, αυτό το βίωμα που είχαν όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας.

Η συνειδητοποίηση της αμαρτωλότητάς μας , μας αποκαλύπτει τις αληθινές διαστάσεις και της υπάρξεώς μας.

Ο απ. Πέτρος νόμιζε ότι ήταν δυνατός προτού αρνηθεί τον Χριστό. Μετά την πτώση του όμως ανακάλυψε τον πραγματικό εαυτό του, γι’ αυτό και αγίασε και έγινε πρωτοκορυφαίος.

Η συνειδητοποίηση της καταστάσεώς μας θα μας οδηγήσει τελικά στην μετάνοια και στην κάθαρση του εαυτού μας από κάθε ρύπο αμαρτίας.

Ας ρίξουμε λοιπόν και το δικό μας προσωπείο ή προσωπεία που φοράμε κάθε τόσο, στην δουλεία, με τους φίλους, μέσα στην οικογένεια, μπροστά στον πνευματικό μας….. και ας φανερώσουμε χωρίς δικαιολογίες τα λάθη, τις πτώσεις, τον εαυτό μας ώστε να ζήσουμε επιτέλους ελεύθεροι μία ζωή γεμάτη Φως Χριστού, ειλικρίνεια και αγάπη, απαλλαγμένοι από την τυραννία του προσωπικού μας προσωπείου.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ "ΣΥ.Σ.ΠΕ.Α.Π." ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ.

«Ομιλία υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση στην εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση της καινοτόμου υπηρεσίας  ΣΥ.Σ.Π.Ε.Α.Π.» 

«Αγαπητή κυρία Πρόεδρε, αγαπητοί εκπρόσωποι των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή που βρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση. 
Γιατί αυτό το έργο πληροφορικής που παρουσιάζεται σήμερα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία. 
Η διαδικτυακή πύλη prosvasi-amea.gov.gr, ένα προηγμένο σύστημα ψηφιακής πρόσβασης για άτομα με αναπηρία, συνιστά μια δομή προσβασιμότητας με εξαιρετική χρησιμότητα και, ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.
Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη  συνεχή προσπάθειά μας, να διασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας με αναπηρία μια αξιοπρεπή διαβίωση, να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για μια ισότιμη συμμετοχή στον δημόσιο βίο.
Και για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Πρόεδρο, την κα Ιακωβίδου προσωπικά, η οποία με το υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης και, κυρίως, με το πάθος και μεράκι που την διακρίνει, έδωσε μια νέα ώθηση και πνοή στην κοινωνική παρέμβαση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  
Εδώ ισχύει αυτό που λέγεται: «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».
Όπως γνωρίζετε, η αλματώδης πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα της πληροφορικής έχει αλλάξει ριζικά και οριστικά τον τρόπο επικοινωνίας, ενημέρωσης, εργασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. 
Η διείσδυση της πληροφορικής στην καθημερινότητα όλων, έχει επηρεάσει και βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό υποστηρίζοντας συνεχώς την κοινωνικοποίηση του πληθυσμού αλλά και των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία. 
Συνεπώς σήμερα, με τα εγκαίνια της Διαδικτυακής Πύλης, παρουσιάζεται ένα  ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό παράδειγμα για τις δυνατότητες που δίνονται στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας μέσα από την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. 
Και μάλιστα με εντελώς εξατομικευμένο τρόπο, καθώς το σύστημα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για την επεξεργασία κειμένου, φωνής και εικόνας, απευθύνεται και εξυπηρετεί λειτουργικά όλες τις μορφές αναπηρίας. 
Το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου μας, ο υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου, η αρμόδια Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, δίνουν καθημερινή μάχη ώστε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία να επιλύονται με ευαισθησία και με αξιοπρέπεια.  
Γιατί σε μια κατάσταση που είναι ήδη δύσκολη, αυτοί οι συμπολίτες έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν ελλείμματα φροντίδας και προσβασιμότητας που έχουν σωρευτεί στην πορεία των χρόνων.
Γνωρίζετε, ότι παρ’ όλες τις δημοσιονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, προσπαθούμε να θεραπεύσουμε αυτά τα προβλήματα και τα κενά φροντίδας με μια σειρά από πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω κάποιες από αυτές:
Κατ’ αρχάς φροντίσαμε, και το πετύχαμε, μετά από παρέμβαση του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, να μην περιοριστούν τα αναπηρικά επιδόματα.  Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό και τον έλεγχο αυτών των επιδομάτων αναπηρίας μέσω του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας.
Περιορίσαμε σημαντικά το χρόνο το χρόνο αναμονής για τις εξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ. Αλλά και πάλι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θέτουμε νέους στόχους για περαιτέρω μείωση του χρόνου αναμονής μέσα από τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των ΚΕΠΑ και την ενίσχυσής τους με γιατρούς. Με την πρόσληψη 453 ακόμη γιατρών μέχρι τέλος του χρόνου, η συνολική ιατρική δύναμη των ΚΕΠΑ φτάνει τα 1.998 άτομα και τα θετικά αποτελέσματα αυτής  της εξέλιξης θα φανούν πολύ σύντομα. 
Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την εξασφάλιση μονιμότερης λύσης μέσω της θεσμοθέτησης του ειδικού νοσηλίου.
Έχουμε συστήσει στο υπουργείο Εργασίας Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναμόρφωση και απλοποίηση εφαρμογής του ν.2643/1998 
Το περασμένο καλοκαίρι κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των υποβληθέντων αιτήσεων για κατασκηνώσεις και λουτροθεραπεία παιδιών με αναπηρία, ενώ συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος «Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων από πιστοποιημένα εξειδικευμένα κέντρα κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης» και των αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Βελτιώσαμε τον έλεγχο και την πιστοποίηση για τις επιχορηγήσεις μέσω περιφερειών προς τα ΝΠΙΔ. Από σήμερα αυθαιρεσίες και καταχρηστικές συμπεριφορές του δημόσιου χρήματος που δεν πήγαινε σε αυτούς που δεν είχαν πραγματική ανάγκη, αποτελούν παρελθόν.  
Η συμπεριφορά της πολιτείας προς την αναπηρία αποτελεί δείκτη της κοινωνικής και πολιτισμικής ωριμότητας μιας χώρας. Αντανακλά την ένταση και την ποιότητα των δεσμών κοινωνικής συνοχής.  Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση και μια ευρύτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο του υπουργείου Εργασίας και τις παρεμβάσεις του για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. 
Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά. Χρειάζεται να υφάνουμε ξανά, αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις με όρους δικαιοσύνης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, αλλά και στοχευμένα, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας. Να οικοδομήσουμε από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Γιατί η κοινωνική συνοχή και ηρεμία είναι όχι μόνο αποτέλεσμα, αλλά και προϋπόθεση της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. 
Για αυτό το λόγο με μεθοδικότητα και σχέδιο ήδη τους προηγούμενους μήνες:
Θεσπίσαμε οικογενειακά επιδόματα που δίνονται πλέον από το πρώτο και το δεύτερο παιδί χωρίς γραφειοκρατία, στοχευμένα και με απόλυτα διαφανή τρόπο
Διασφαλίσαμε τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θεσπίσαμε τα καινοτόμα προγράμματα «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» και «Κατ΄ οίκον νοσηλεία»
Καλύψαμε συνολικά τις οικογένειες, που δικαιούνταν το πρόγραμμα βρε-φονηπιακών σταθμών 
Επεκτείναμε το βοήθημα ανεργίας και στους αυτοαπασχολούμενους
Επαναφέραμε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και 
Καθιερώσαμε, για πρώτη φορά ετήσια  κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών
Ρυθμίσαμε τα στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας  
Και το αμέσως επόμενο διάστημα, φέρνουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Μια σημαντική κοινωνική καινοτομία, ένα νέο και ολοκληρωμένο θεσμό που θα αποτελέσει τον ισχυρό πυλώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα του αύριο.
Τελειώνοντας αυτή τη σύντομη εισήγηση θα ήθελα να τονίσω τη βαθειά μου πεποίθησή ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρέωσή μας να προσφέρουμε ευκαιρίες στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας να απολαύσουν ένα δικαίωμα, που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να απολαμβάνουν. Το δικαίωμα στην ενεργό και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία.
Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η κοινή προσπάθεια όλων μας. Απαιτείται το ξεπέρασμα των όποιων αγκυλώσεων του παρελθόντος και η ανάδειξη ό,τι πιο θετικού έχει ο κάθε ένας από μας, στην θέση που κατέχει. Μόνον η κοινή συνεισφορά μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διέξοδο από την κρίση και την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας. 
Η χώρα μας δοκιμάζεται με μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει βιώσει μεταπολεμικά. Μια κρίση η οποία έχει υποχρεώσει όλους μας να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που λίγα χρόνια πριν τις θεωρούσαμε αδιανόητες. 
Ωστόσο ακόμα και μέσα σε τέτοιες συνθήκες θεωρώ ότι πρέπει, και παλεύω γι’ αυτό, να διατηρήσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε για τους πιο ευπαθείς από τους συμπολίτες μας. 
Θεωρώ ότι σήμερα είναι η στιγμή που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κρίσης στις ζωές των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Σήμερα, τόσο στην οικονομία όσο και στην αγορά εργασίας, εμφανίζονται τα πρώτα θετικά σημάδια για την διέξοδο από μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδο που πέρασε η χώρα. 
Σήμερα το σύνολο των πόρων που διαθέτουμε πρέπει να διατεθεί στην αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας. 
Αφού χωρίς κοινωνική συνοχή είναι αδύνατη η επίτευξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και χωρίς παραγωγική ανάταξη είναι δύσκολη η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. 
Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, αποτελούν σημαντικά βήματα για την εμπέδωση του κλίματος κοινωνικής συνοχής και ελπίδας που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει η εθνική προσπάθεια».

Η 101η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρών στις εκδηλώσεις εορτασμού της 101ης Επετείου Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

Στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 101η Επέτειο από την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής (εκπροσώπησε επίσης την βουλή των Ελλήνων) και Θ. Τζάκρη και ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος. Επίσης ήταν παρόντες ο Στρατηγός ΙΙης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού κ. Π.  Γεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Κολόμβος, ο Διοικητής Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Π. Περδικάτσης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών κ. Γ. Παπαπροδρόμου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Γ. Καμπουρίδης, τοπικοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και αστυνομικοί φορείς της Π.Ε. Πέλλας και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο Πεσόντων και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη χαιρέτησαν πολίτες που συμμετείχαν στον πόλεμο καθώς επίσης συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την προσέλευση των πολιτών που τίμησαν τους αγωνιστές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Τέτοιες στιγμές μας υπενθυμίζουν τη δύναμη ψυχής που διαθέτουν οι Έλληνες για να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία. Είναι βέβαιο ότι μπορούμε να νικήσουμε σε πολλές μάχες αν διατηρήσουμε την ομοψυχία μας, ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αξιοποιήσουμε τα πολλά ταλέντα μας».   






ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

Μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 29-09-2013 το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΟΤΣΦΑΡΗΣ ΝΑΣΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΓΙΟΥ ΣΑΝΙΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΓΙΑΝΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ : ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΕΛΟΣ : ΚΩΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΤΣΙΡΟΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Ο Δήμος Αλμωπίας  σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς, σας ενημερώνει ότι θα υλοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, στο Ιατρείο Εξαπλατάνου και στο Ιατρείο Προμάχων.
Οι ιατρικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού περιλαμβάνουν :
1. Οφθαλμολογικές εξετάσεις
2. Ουρολογικές εξετάσεις
3. Πνευμονολογικές εξετάσεις
4. Ωτορινολαρυγγικές εξετάσεις
Λόγω αυξημένης συμμετοχής και καλύτερης εξυπηρέτησης όλων των ενδιαφερομένων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Αριδαία (Κέντρο Υγείας Αριδαίας) 7 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη 2013
Εξαπλάτανος (Ιατρείο Εξαπλατάνου) 8 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή 2013
Πρόμαχοι (Ιατρείο Προμάχων) 9 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο 2013
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει ήδη δήλωση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την ώρα και ημέρα των ραντεβού τους.
Στόχος του δήμου Αλμωπίας είναι να παρέχει τη δυνατότητα πρόληψης  της υγείας,  σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και σε ασθενείς συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού θα απευθύνεστε στα γραφεία της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας και στα τηλέφωνα 2384350284 και στην κα Γενίτσαρη Χρυσαλίδα στο τηλέφωνο 6932622757.




Από το Δήμο Αλμωπίας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑΣ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΓΚΑΣ".


Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στα εγκαίνια του νέου «Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς Καπετάν Άγρας-Αντώνης Μίγκας»

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Τιμούμε την μνήμη των Μακεδονομάχων και διαφυλάττουμε την ιστορική μας κληρονομιά»


Στα εγκαίνια του νέου «Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς Καπετάν Άγρας-Αντώνης Μίγκας» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (19/10) στην Καρυδιά Εδέσσης, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Το νέο μουσείο, με κεντρικό έκθεμα τον κορμό της καρυδιάς στην οποία το 1907 απαγχονίστηκαν οι μακεδονομάχοι Τέλος Άγρας και Αντώνης Μίγκας, περιλαμβάνει σημαντικά κειμήλια από τον Μακεδονικό Αγώνα καθώς και των δύο ηρωικών μακεδονομάχων, η δράση των οποίων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου "Τα μυστικά του βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα. Το Μουσείο ολοκληρώθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Συγχαίρω τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Δήμαρχο Έδεσσας και συνοδοιπόρο στην Αυτοδιοίκηση κ. Δημήτριο Γιάννου καθώς επίσης και τα εκλεκτά στελέχη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για την πρωτοβουλία τους και τη δημιουργία του νέου μουσείου. Το μουσείο αποτείνει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα. Είναι ένα μουσείο που έλλειπε από την περιοχή μας το οποίο διαφυλάσσει τις ιστορικές μνήμες και τιμά συνολικά όλους τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα.


Η συλλογή των εκθεμάτων έχει αναπτυχθεί με ιδιαίτερα λειτουργικό τρόπο, είναι ιστορικά και αισθητικά ακριβής και πιστεύω ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός ακόμη σημαντικού πόλου ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της περιοχής. Το νέο μουσείο αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τη νέα γενιά. Με ενέργειές μας θα προωθήσουμε την επίσκεψη στο μουσείο σχολείων και άλλων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των δύο ηρώων και συνεχίζουμε δίνοντας τις δικές μας, προσωπικές μάχες με ορίζοντα την ανάπτυξη και την ευημερία».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...