Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για καύση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον θέτει σε λειτουργία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απευθυνόμενη σε πολίτες που αντιλαμβάνονται σχετικά περιστατικά, προκειμένου η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΚΜ να διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους εκπομπών ρύπων. Στο εξής, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 2313 325501 (καθημερινά, από τις 7.30 έως τις 15.30) και να υποβάλουν την καταγγελία τους στην υπηρεσία.
«Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εντείνουμε τους περιβαλλοντικούς ελέγχους εν όψει του χειμώνα, προκειμένου να αποτρέψουμε την αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών, τα οποία προκαλούν μεγάλη ρύπανση στο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών, ώστε να έχουμε άμεση πληροφόρηση για τα περιστατικά που προκύπτουν, γεγονός που θα μας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά μέσα από πιο στοχευμένους ελέγχους.
Στρέφουμε την προσοχή μας ιδιαίτερα στις περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου φαινόμενα καύσης ακατάλληλων υλικών είναι πιο συχνά. Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε συμπαραστάτες τους συμπολίτες, προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς.


Τα υλικά που με την καύση τους προκαλείται μόλυνση στο περιβάλλον είναι βαμμένα ή βερνικωμένα ξύλα, προϊόντα επιπλοποιίας, χαρτιών, πλαστικών, υφασμάτων, σκουπιδιών, καλωδίων και ελαστικών, καθώς και ξυλείας εμποτισμένης με χημικά. 

ΠΑΙΔΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Παιδιά, ρατσισμός και ελληνικό κράτος

Η εικόνα του γαλανομάτικου ξανθού μικρού κοριτσιού που απομακρύνθηκε από μια οικογένεια Roma και μπήκε στη φροντίδα ΜΚΟ, ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο με ταχύτητα αστραπής, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τα ίχνη των βιολογικών του γονιών. Έχουν γίνει συγκρίσεις με την Madaline McCann ένα άλλο λευκό κοριτσάκι που όπως αναφέρεται, έχει πέσει στα χέρια των traffickers. Πίσω από την υπερβολή αποκαλύπτονται μερικά πολύ άσχημα μυστικά.



Αυτή η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού που το πήραν από τους Ρομά που το φρόντιζαν, έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ο διεθνής τύπος δημοσιεύει την ιστορία με μικρές παραλλαγές κυρίως βασισμένος στην ίδια πηγή.

Η ουσία της ιστορίας είναι ότι ένα ξανθό γαλανομάτικο κοριτσάκι βρέθηκε να το φροντίζουν ένα ζευγάρι Ρομά με το οποίο δεν είχε συγγένεια αλλά το είχαν καταχωρήσει σαν δικό τους παιδί. Η ιστορία συχνά συνοδεύεται από μία φωτογραφία πριν και μετά, με το κοριτσάκι να κοιτάει καθαρά φοβισμένο, η πρώτη, ακολουθούμενη από μία άλλη καλά πλυμένου με ροζ πυζάμες.

Ενώ ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το κοριτσάκι έφτασε να το φροντίζουν το ζευγάρι των Ρομά και το πώς έχει καταχωρηθεί σε αυτούς, τα media έχουν κιόλας βγάλει την απόφαση: Το κοριτσάκι έχει πέσει θύμα trafficking ή το απήγαγαν κακοί γύφτοι οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια τη νύχτα και κλέβουν νεογέννητα από τις κούνιες τους. Η διεθνής κάλυψη από τον τύπο είναι αρκετά άσχημη, επαναλαμβάνοντας τις λέξεις της Ελληνικής κυβέρνησης σαν ευαγγέλιο, ο Ελληνικός τύπος ωστόσο έχει ξεπεράσει κάθε όριο..

Παρά τις υπερβολικές αναφορές, δεν υπάρχει ουσιαστική μαρτυρία που μπορώ να βρω ότι το παιδί με οποιοδήποτε τρόπο το είχαν κακομεταχειριστεί, απαγάγει ή ήταν θύμα trafficking. Το ζευγάρι έχει δηλώσει ότι είχαν καταλήξει σε ιδιωτική συμφωνία με την μητέρα του παιδιού, η οποία είχε ήδη άλλα 5 παιδιά, να υιοθετήσουν ανεπίσημα το παιδί και να το μεγαλώσουν μέσα στην δική τους οικογένεια.
Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν τεράστιες δυσκολίες να φροντίζουν τα παιδιά τους εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν, ένα τέτοιο συμβάν δεν είναι και πολύ έξω από τα όρια του πιθανού. Μερικοί γονείς έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν, ενώ η θνησιμότητα και ο υποσιτισμός των παιδιών έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Η αρχική φωτογραφία του κοριτσιού σαφώς δείχνει άγχος και ανησυχία, ενώ η αναφορά λέει ότι ήταν κρυμμένη κάτω από τις κουβέρτες όταν βρέθηκε. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Όταν 41 ένοπλοι αστυνομικοί εισβάλουν μέσα στη μικρή σου κοινότητα και σε τραβούν έξω από τις κουβέρτες όπου κρύβεσαι δεν μπορεί παρά να είσαι αγχωμένος. Αυτή η επιδρομή ήταν μια από τις πολλές που η ελληνική αστυνομία διεξάγει για να τρομοκρατήσει την κοινότητα των Ρομά στην Ελλάδα.

Όταν οι Ρομά στοχοποιούνται από νεοναζιστές που καίνε τα σπίτια τους η αστυνομία κλείνει τα μάτια.

Βλέποντας τα μπλε μάτια της και τα ξανθά μαλλιά της, αμέσως της έκαναν τεστ DNA και την απομάκρυναν από τους Ρομά, όμως τόσο είναι το ενδιαφέρον που οι ελληνικές αρχές έχουν για τη μικρή που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βρουν κάποιον που να μιλάει τη γλώσσα της αντί να επικοινωνούν μαζί της με χειρονομίες.

Αν και αυτή η μεταχείριση για παιδιά από οικογένειες Ρομά δεν είναι ασυνήθιστη.

Τον προηγούμενο μήνα μία ιδιοκτήτης καταστήματος πλησίασε μικρό κορίτσι Ρομά που έπαιζε ακορντεόν στο δρόμο και άρχισε να την κλωτσά.
ιδιοκτήτης καταστήματος πλησίασε μικρό κορίτσι Ρομά που έπαιζε ακορντεόν στο δρόμο και άρχισε να την κλωτσά.
Η υποκρισία των ελληνικών αρχών στο να υποθέτει ότι πρόκειται για απαγωγή ή trafficking χωρίς καμία ως τώρα απόδειξη, φέρνει στο φως το σκάνδαλο στην Αγία Βαρβάρα μόνο μια δεκαετία πριν. Πεντακόσια δύο παιδιά Ρομά «εξαφανίστηκαν» από ένα ορφανοτροφείο στην Αθήνα όπου είχαν τοποθετηθεί..

Παρά τις απαιτήσεις να ερευνηθεί η μοίρα αυτών των παιδιών πολύ λίγα έγιναν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποσύρει από το website της την αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει μείνει μόνο αντίγραφο του αρχείου σε μια σκανδαλώδη προσπάθεια της να το καλύψει.

Αυτή η αναφορά σε παγώνει. Ειδικά προσέξτε τη σελίδα 3 το τέλος της παραγράφου 2:


“Υποστηρίζει επίσης ότι πολλά από τα παιδιά (στην πλειοψηφία τους Αλβανικής καταγωγής) είχαν επανακτηθεί από δουλεμπόρους, που πλήρωναν μέχρι και το ποσό των 500 ευρώ για να αποσπάσουν τα παιδιά από το ίδρυμα με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση τη χρήση τους στην πορνεία η την πώληση οργάνων τούς.”

Για να είμαστε ξεκάθαροι, παιδιά των Ρομά σε ένα ελληνικό ίδρυμα κάτω από την φροντίδα και προστασία του ελληνικού κράτους πουλήθηκαν σε traffickers.

Όχι ένα ούτε δύο ούτε δέκα αλλά εκατοντάδες. Το ελληνικό κράτος ερεύνησε αυτές τις εξαφανίσεις μόνο κατόπιν επιμονής της Ευρωπαϊκής ένωσης. Από τα 502 που εξαφανίστηκαν μόνο 4 βρέθηκαν και το θέμα έκλεισε ήσυχα.


Μιλώντας για παιδιά που χάνονται η ιστορία ενός όμορφου κοριτσιού προσχολικής ηλικίας φέρνει στο νου ένα άλλο κοριτσάκι που «χάθηκε».

Ένας ανταποκριτής για την Κεητ και τον Τζέρυ … των οποίων η κόρη Μαντελεν «χάθηκε» το 2007 εμφανίστηκε να λέει ότι η υπόθεση τους έδωσε «μεγάλες ελπίδες» ότι κάποια μέρα θα την βρουν ζωντανή

Βάζω στοίχημα ότι έτσι είναι γιατί εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κατασκευάσει μία ιστορία απαγωγής χρησιμοποιώντας την εικόνα ενός όμορφου μικρού κοριτσιού για να αγγίξει ευαίσθητες χορδές, σιγοντάρει την δική τους εκδοχή γεγονότων, ιδιαίτερα όπου μπορούν να βασιστούν σε υψηλά ιστάμενους φίλους για να αγγίξουν πιο δυνατά τις χορδές όταν οι καρδιές αρχίζουν να σκληραίνουν.

Αλλά τα μικρά ξανθά γαλανομάτικα κοριτσάκια είναι ότι πρέπει για την αύξηση της κυκλοφορίας των εφημερίδων ιδιαίτερα όταν είναι καθαρά με καθαρές ροζ πιζάμες.

Η Μαρία είναι πολύ τυχερή, με ένα διαφορετικό και λιγότερο ελκυστικό χρώμα δέρματος θα την περίμενε μια διαφορετική τύχη. Εάν η Μαρία ήταν αφρικανικής ή Ασιατικής καταγωγής και όχι ο ευνοημένος τύπος Ευρωπαίου, θα ήταν απίθανο να γίνει όλος αυτός ο ντόρος και να της είχαν χαρίσει και καινούργιες πιτζάμες…. Είναι πολύ πιθανό να την είχαν πετάξει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν τα άλλα παιδιά που το Ελληνικό κράτος δεν θεωρεί Έλληνες

Σαν αυτά τα παιδάκια που φωνάζουν για ελευθερία μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λέσβο:

Δείτε την αναστάτωση των ενηλίκων και των παιδιών όταν νομίζουν ότι οι αντιπρόσωποι της ΜΚΟ έχουν έρθει για να τους απελευθερώσουν από το στρατόπεδο και την απογοήτευσή τους όταν οι αντιπρόσωποι εξηγούν ότι κάνουν ότι μπορούν.




Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε το 2009 προτού μπουν σε λειτουργία τα μεγάλης κλίμακας στρατόπεδα συγκέντρωσης και όταν οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν ακόμα ελεύθερη πρόσβαση στα στρατόπεδα και όταν οι συνθήκες στα στρατόπεδα ήταν σχετικά καλλίτερες από σήμερα. Εκείνη την εποχή ο αριθμός των παιδιών που ήταν κλεισμένα στα στρατόπεδα ανερχόταν σε εκατοντάδες, τώρα ανέρχεται σε χιλιάδες και πιθανόν να αυξηθεί.

Αυτή η διεθνής έκκληση να βρεθούν οι γονείς της Μαρίας δεν προέρχεται από το ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης για την ευημερία των παιδιών αλλά από την επιθυμία να γίνει ο πληθυσμός των Ρομά ο αποδιοπομπαίος τράγος. 


Ο φόβος «των τσιγγάνων που αρπάζουν παιδιά» είναι αρκετός να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά σκάνδαλα που εμπλέκουν παιδιά των Ρομά και τα αιώνια θέματα της κακοποίησης παιδιών σε ιδρύματα που συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εκτός και αν υπάρχουν αποδείξεις για κακοποίηση, το κοριτσάκι θα πρέπει να γυρίσει αμέσως στους μοναδικούς γονείς που έχει γνωρίσει μέχρις ότου οι βιολογικοί γονείς της βρεθούν. Τα γεγονότα στο ίδρυμα της Αγίας Βαρβάρας θα πρέπει να ερευνηθούν πλήρως συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος των εκατοντάδων παιδιών που πουλήθηκαν σε traffickers από μέσα από το ίδρυμα, καθώς και τα παιδιά των στρατοπέδων συγκέντρωσης να αφεθούν ελεύθερα άμεσα.

Το παραμύθι της απαγωγής ενός μικρού όμορφου λευκού κοριτσιού μπορεί να σκεπάσει πάρα πολλές αμαρτίες.

Μπορεί επίσης να είναι και πολύ επικερδές.


Της Mhairi McAlpine για το 2ndcouncilhouse.co.uk





ΠΗΓΗ:
kar.org.gr

http://www.ramnousia.com/

Ο Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Τηρείστε την υπόσχεση για δουλειά στους απολυμένους σχολικούς φύλακες»

          Επιστολή σους συναρμόδιους Υπουργούς, απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης, ζητώντας την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι προέρχονται από ευπαθή κοινωνικά στρώματα και έχουν προσληφθεί με διαφανείς διαδικασίες.
          Επισημαίνει ότι παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των διδακτηρίων, καταγράφονται ζημιές και σημαντικές φθορές σε σχολικά κτίρια και εξοπλισμούς, ενώ εξαιρετικά ανήσυχοι είναι και οι γονείς που διαπιστώνου αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας.
          Τους υπενθυμίζει τέλος την δέσμευση να ¨εξευρεθεί τρόπος απασχόλησης αυτών των ανθρώπων¨, υπογραμμίζοντας ότι το μικρό και ευέλικτο Κράτος, επιτυγχάνεται με ορθή κατανομή του προσωπικού και όχι με απολύσεις που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απειλούν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής
Αθήνα, 22-10-2013
Αρ.πρωτ.:2022
                                                        Προς τους: Υπουργό Εσωτερικών κο Γιάννη Μιχελάκη
                                                                      Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
                                                                                       κο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
                                                                       Υπουργό Υγείας, κο  Άδωνη Γεωργιάδη
                                                                       Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,
                                                                                                   κο Κυριάκο Μητσοτάκη
                                                                                                                         Αθήνα
Φίλοι Υπουργοί
Είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, σε σημείο που έχει διαταραχθεί η λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.
Το καταγγέλλουν όλοι οι διευθυντές σχολείων που, μετά τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων καταγράφουν σημαντικές φθορές και ζημιές σε κτίρια και σχολικό εξοπλισμό. Ευλόγως ανησυχούν και οι γονείς, διότι στο ίδιο διάστημα έχουν παρουσιαστεί σοβαρά κρούσματα παραβατικότητας. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι το κόστος αμοιβής αυτών των ανθρώπων, είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τα οφέλη της συστηματικής φύλαξης σχολικών κτιρίων, εξοπλισμού και, κυρίως, παιδιών.
Κύριοι Υπουργοί
          Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, δήλωσα αντίθετος με την απόλυση αυτών των εργαζομένων. Όχι μόνον για να αποτραπούν τα παραπάνω, τα οποία ήταν απόλυτα προβλέψιμα, αλλά και για έναν άλλο λόγο: Ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από ευπαθή κοινωνικά στρώματα (απέναντι στα οποία η Πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει μια ιδιαίτερη ευαισθησία), η δε πρόσληψή τους έγινε με πλήρως διαφανείς διαδικασίες.
          Ασφαλώς, είμαστε υπέρ ενός Κράτους μικρού και ευέλικτου, όχι όμως με απολύσεις. Μπορεί να γίνει μόνον με ορθή κατανομή προσωπικού. Οι απολύσεις διογκώνουν απλώς την ανεργία που, με τη σειρά της, σκοτώνει, καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγεί σε κοινωνικούς αποκλεισμούς. Οι βίαιες μεταβολές απειλούν την ίδια τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, με προφανή τον κίνδυνο επιπτώσεων συνολικά στο κοινωνικό μας σύστημα.

          Καταλήγω υπενθυμίζοντας ότι όλοι είχατε δεσμευτεί, ότι θα εξευρεθεί τρόπος απασχόλησης αυτών των ανθρώπων.
        
 Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό αναμένουμε να δούμε: Να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Είτε ως σχολικοί φύλακες με πρόσθετα καθήκοντα – που θα ήταν και το καλύτερο για τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων – είτε ως επιστάτες σχολείων, είτε ακόμη ως τραυματιοφορείς σε Νοσοκομεία που παρουσιάζουν ελλείψεις. Να τους δώσετε τη δυνατότητα να ξαναβρούν τον αυτοσεβασμό τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο, με μια εργασία που θα τους εξασφαλίσει την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.    


Με εκτίμηση



Γιώργος Καρασμάνης

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Το Δημοτικό Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Αλμωπίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας για τη διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι 11/11/2013) στο ακόλουθο link:
http://anixneusi-kdvm.inedivim.gr/default.aspx?page=home
Τα ερωτηματολόγια ανίχνευσης τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών, που φέρουν άνω δεξιά την ένδειξη «ΤΥΠΟΥ Α», συμπληρώνονται εθελοντικά από ενήλικες κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για προσωπικούς, κοινωνικούς ή / και επαγγελματικούς λόγους.
Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται εύκολα και αποστέλλεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) με τους τρόπους που περιγράφονται στην πρώτη σελίδα του. Ακολουθήστε τις παρούσες οδηγίες λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:
• Αν δεν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα εθνικής και δεν προτείνετε κάποιο τοπικής εμβέλειας, μην συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο
• Αν δεν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα αλλά διαθέτετε διαμορφωμένη άποψη για τις τοπικές ανάγκες αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού, ως ενεργός πολίτης ή ως εκπρόσωπος φορέα που εμπλέκεται με την τοπική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, τότε συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο τύπου Β
• Μην συμπληρώσετε περισσότερα από ένα ερωτηματολόγια.
• Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου δεν δημιουργεί οποιαδήποτε δέσμευση συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΚΔΒΜ για σας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
• Η εγγραφή, τα εκπαιδευτικά βοηθήματα και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ΚΔΒΜ παρέχονται δωρεάν
• Το Πρόγραμμα ΚΔΒΜ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Το ερωτηματολόγιο ανίχνευσης τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών που φέρει άνω δεξιά την ένδειξη «ΤΥΠΟΥ Β», συμπληρώνεται εθελοντικά από:
• εκπροσώπους συλλογικών φορέων και κοινωνικών εταίρων του Δήμου που βάσει του καταστατικού τους δραστηριοποιούνται στους τομείς της τοπικής ανάπτυξης, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης / κατάρτισης, της αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών
• επαγγελματίες του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τυπικής ή/και μη τυπικής εκπαίδευσης και επιθυμούν να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη για τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε σχέση με τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει το επιχειρηματικό περιβάλλον και η αναπτυξιακή προοπτική της γεωγραφικής περιοχής διοικητικής αρμοδιότητας του Δήμου.
Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται εύκολα και αποστέλλεται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με τους τρόπους που περιγράφονται στην πρώτη σελίδα του. Ακολουθήστε τις παρούσες οδηγίες λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:
• Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, συμπληρώστε μόνο το Ερωτηματολόγιο τύπου Α
• Μην συμπληρώσετε περισσότερα από ένα ερωτηματολόγια
• Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου δεν δημιουργεί οποιαδήποτε δέσμευσή σας.
   Η Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας Κ.Δ.Β.Μ. Αλμωπίας,
   Δίτσου Μαρία

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Δια βίου μάθησης
·       στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr
·       στο γραφείο του ΚΔΒΜ, Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας, τηλ. 2384350265:
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας, Δίτσου Μαρία τηλ. 6932071906, email: fanimaria@hotmail.com

Υπεύθυνος Οργάνωσης, Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ.


ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Επιτυχημένη εκδήλωση για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού.

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, η ομιλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου με θέμα «Συνεργασία γονέων και ειδικών για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, σε συνεργασία με το Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Το παραμύθι της πεταλούδας» και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.

Η Δρ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, αναφέρθηκε στους τρόπους δόμησης της αυτοεκτίμησης στο παιδί σαν προϋπόθεση στη μάθηση. Στη συνέχεια η κ. Ιωάννα Παπαευσταθίου, παιδίατρος, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του παιδιάτρου στην παρακολούθηση του παιδιού. Τέλος, ο παιδοψυχίατρος Ιγνάτιος Καφαντάρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στην ανάπτυξη του παιδιού πριν από το σχολείο και στη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης και πρώιμης παρέμβασης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Φώτης Μωρόγιαννης, ψυχίατρος και Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως το Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. 

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 26510 67320 & 6986180630

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο Δ.ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.

Διονύσης Σταμενίτης: «Όχι στην κατάργηση και άλλων υπηρεσιών».
 «Ζητά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη»
Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Βουλυετής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης μέσω επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα εξαιτίας του σχεδιασμού Νέου Οργανισμού, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται και υποβαθμίζονται υπηρεσίες που βρίσκονται στις πόλεις της Αριδαίας, της Σκύδρας και των Γιαννιτσών.
Ο κ. Σταμενίτης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά  την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να επανεξεταστεί το προτεινόμενο, από τις Κεντρικές Υπηρεσίες, Οργανόγραμμα.
 Όπως αναλυτικά επισημάνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Ο νέος σχεδιασμός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει πρόθεση για οργανωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία να στοχεύει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με γνώμονα την αποκέντρωση, την εξυπηρέτηση των πολιτών και τις ανάγκες της εκάστοτε κοινωνίας.

Σήμερα που η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να βγει απο την οικονομική κρίση και να διορθώσει παράλληλα όλα τα αίτια που μας οδήγησαν σ’ αυτήν, είναι τουλάχιστον απαραίτητο, αν όχι επιβεβλημένο, ο σχεδιασμός της Κεντρικής Διοίκησης να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των δομών, στην αποκέντρωση των υπηρεσιών, στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αντι αυτού βλέπουμε σήμερα μια πρόταση από τις Κεντρικές Υπηρεσίες που κινείται στα στενά όρια του συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών, τη στιγμή που, λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη, έχει παρατηρηθεί μεγάλη συρρίκνωση των υπηρεσιών στην ευρύτερη περιφέρεια, αντίθετα με τις πρώην πρωτεύουσες των νομών που έχουν ενισχυθεί.


Στην περίπτωση του Νομού Πέλλας το νέο οργανόγραμμα που προτείνεται απο την Περιφέρεια αγνοεί μια σειρά απο καταλυτικούς παράγοντες όπως, ο μεγάλος  πληθυσμός και η τεράστια έκσταση του Δήμου Πέλλας, η απομακρυσμένη και αυτόνομη γεωγραφική θέση του Δήμου Αλμωπίας και την έντονη παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα του Δήμου Σκύδρας, όπως επίσης και το γεγονός ότι  για πολλές υπηρεσίες που καταργούνται υπάρχει η δυνατότητα στέγασης σε δημοτικά κτίρια, κάτι που μειώνει το κόστος λειτουργικών εξόδων στο ελάχιστο».

ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ" ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ Ο Ο.Σ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας πραγματοποίησε πεζοπορία από το χωριό Πρόμαχοι έως την κορυφή Κουκουρού (φώτο).



Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο ΕΟΣ Αριδαίας θα πραγματοποιήσει κοινή πορεία με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο στις ψηλές κορυφές του Βόρα.

Θα υπάρχει η δυνατότητα για ομάδα αρχαρίων να κάνει τη σύντομη διαδρομή από το Χιονοδρομικό προς την κορυφή του Καϊμάκτσαλαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2524 μέτρα. Διάρκεια 2:30 ώρες.

Η άλλη ομάδα θα περπατήσει στις ψηλότερες κορυφές της οροσειράς του Βόρα, συμπεριλαμβανομένου και του Προφήτη Ηλία.

Πληροφορίες:
Χάρης Νικολαΐδης 6942 609794
Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945 425524


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γραφεία : Γ. Αβέρωφ 5 (Στενό ΔΕΗ) Αριδαία
Ώρες λειτουργίας : Κάθε Τετάρτη 20:30 μ.μ. - 23:30 μ.μ.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6976979137
Ηλεκτρονική Σελίδα : www.eosa.gr

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου : eosaridaias@hotmail.com






ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση συνεργασίας Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΣΥ, έληξε σήμερα  το μεσημέρι 22/10 το θρίλερ, που διαδραματίζονταν επί τρεις ημέρες, με το βλήμα που εντοπίστηκε σε κεντρικό δρόμο των Προμάχων.
Συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί, ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού, ήρθαν στον τόπο, όπου φυλάσσονταν το πεταμένο από αγνώστους βλήμα, και τηρώντας όλους τους κώδικες ασφαλείας, περισυνέλεξαν το επικίνδυνο αντικείμενο, ανακουφίζοντας τους περίοικους.
Στην περιοχή παρίσταντο, εκτός από το στρατιωτικό όχημα, περιπολικό της Αστυνομίας το οποίο επί τρεις ημέρες φύλαγε νυχθημερόν τη περιοχή, όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς και οργανωμένο ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Αριδαίας.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαλευκανθεί η περίεργη υπόθεση, που ανησύχησε πολλούς. 







ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΣΙΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ.


Ο ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ.

Ο Ηθικός Ξεπεσμός και η Υποκρισία των Πολιτισμένων

Η Unicef υπολογίζει πως κάθε χρόνο, εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση περίπου 2.000.000 παιδιά και ο ΟΗΕ ότι τα κέρδη από την παράνομη εμπορία ανθρώπων ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το 80% των παιδιών που μπαίνουν στην πορνεία ζουν από 8 έως 10 χρόνια. Τα περισσότερα πεθαίνουν από ΑΙDS, ενώ τα υπόλοιπα από τις βιαιοπραγίες ή αυτοκτονούν.



Εν Ελλάδι
Το υπουργείο Εργασίας, «μετρά» 1.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων, ενώ η Ελληνική Στατιστική Αρχή υπολογίζει τον αριθμό των εργαζομένων ηλικίας 15-18 ετών σε 8.886 (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011). Το Κέντρο Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων παρατηρεί αυξητική τάση στα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείοΣτα 100.000 – 150.000 τον αριθμό των παιδιών κάτω των 18 που εργάζονται σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές και τουριστικές εκμεταλλεύσεις, στο δρόμο, σε πορνεία κ.α., όπως παρουσίασε, σε ευρωπαϊκή ημερίδα με θέμα “Trafficking – παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών”.


Εν Ελλάδι

Πρόσφατη έρευνα της Unicef κατέληξε στο θλιβερό συμπέρασμα ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 25%-45% ζουν σε νοικοκυριά που στερούνται βασικών στοιχείων για να μεγαλώσουν.


Επίσης Εν Ελλάδι

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. για λογαριασμό της UNICEF
ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :
  • Η παιδική εκμετάλλευση είναι μία έννοια που συνδέεται, στη χώρα μας, με την παιδική εργασία, αλλά και με την παιδική πορνεία.
  • Οι επτά σε κάθε εκατό Έλληνες, δήλωσαν ότι έχουν υπόψη τους κάποιο ή κάποια παιδιά που είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης.
  • Ο εξαναγκασμός από τους γονείς για ίδιο οικονομικό όφελος θεωρείται ως η σημαντικότερη αιτία για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας (53,3%).
  • Ως δεύτερη σε σημαντικότητα αιτία παιδικής εργασίας αναφέρεται η ύπαρξη οργανωμένων παράνομων κυκλωμάτων (26,6%).
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 7 περίπου στους 10 Έλληνες κρίνουν την νομοθεσία, που υπάρχει στη χώρα μας γύρω από το θέμα της παιδικής εκμετάλλευσης, ως ανεπαρκή.


Στον ηθικό ξεπεσμό και στην υποκρισία των πολιτισμένων - αξίζει να αναφέρουμε και την διεθνής λίστα της ντροπής για την παιδική εργασία που έχει συμπεριλάβει 197 κράτη! ! ! ! ! !

Με την παιδική εργασία στην Ευρώπη να είναι ζοφερή.

Στη Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7 - 14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%.

Στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά.

Στην Ιταλία, μια μελέτη τον Ιούνη του 2013, ανέφερε ότι εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.

Στη Βουλγαρία ανήλικα παιδιά εργάζονται μέχρι και 10 ώρες στις καπνοβιομηχανίες και στη Μολδαβία οι διευθυντές των σχολείων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών έχουν υπογράψει συμβάσεις που επιβάλλουν στους σπουδαστές να βοηθούν στη συγκομιδή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της παιδικής εργασίας σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.


ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Unicef και το γενικό διευθυντή της, κ. Ηλία Λυμπέρη Εν Ελλάδι «είναι χιλιάδες τα παιδιά που πέφτουν θύματα trafficking και εκμετάλλευσης»


Και εδώ θέλω να ρωτήσω :

Tι σόι ευαισθησία είναι όλο αυτό ;


Από:
George Papadopoulos




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΙΕΡΙΣΣΟΣ: ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

Ιερισσός: μία κοινωνία που έμαθε να αντιστέκεται
ΤΗΣ ΛΟΛΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΗ κατοίκου Ιερισσού.
Το να ζεις στην Ιερισσό δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα την σήμερον ημέρα! Ίσως πριν λίγα χρόνια αν με ρωτούσαν πως είναι η ζωή στο χωριό, θα την περιέγραφα ήρεμη, χωρίς πολλές εντάσεις, οικογενειακή ζωή άντε και κανένα ποτό σε κανένα μπαράκι.

Βέβαια, υπήρχαν και κάποιοι ανήσυχοι τύποι σε αυτό το χωριό, που ασχολούνταν με συλλόγους, λίγο παραπάνω με τα κοινά του τόπου, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια για μια "καθώς πρέπει" συντηρητική κοινωνία.

Αυτά συνέβαιναν μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά εμφανίστηκε μία προμελέτη από μια μεταλλευτική εταιρεία. Τότε για κάποιους άρχισαν να ηχούν καμπανάκια για το μέλλον του τόπου. Οι περισσότεροι όμως ζούσαν ακόμη στο συννεφάκι του ''καθώς πρέπει''. Άρχισαν να γίνονται ενημερώσεις, ο κόσμος σιγά σιγά άρχισε να το ψάχνει, να ανησυχεί. Το μικρόβιο είχε μπει στην κοινωνία. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα έπρεπε να μάθουμε πολλές άγνωστες λέξεις ....όπως ΜΠΕ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ). ΥΠΕΚΑ( υπουργεία περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ) ακαριαία τήξη, open pit κ.α

Τελικά μαθαίναμε γρήγορα! Η κοινωνία ξυπνούσε από τον λήθαργο και γινόταν επικίνδυνη για το κράτος και την εταιρεία. Τότε επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα, η εταιρεία άρχισε την επίθεση.

Στόχος της η κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς ...σε ένα μεγάλο βαθμό το κατάφερε, αφού πάντα θα υπάρχουν υποτακτικοί. Είναι δοκιμασμένη η τακτική των πολυεθνικών, το κάνουν όπου και αν βρεθούν. Όταν είδαν ότι η διάσπαση του κοινωνικού ιστού είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι στην Ιερισσό να ενώνονται και να γίνονται ένα – ανεξάρτητα από την πολιτική τους ταυτότητα- επικράτησε πανικός. Ήταν η ώρα να επιστρατευτούν τα μεγαλύτερα μέσα, αυτά του κρατικού μηχανισμού, της καταστολής. Τότε άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του πολέμου.

Ξαφνικά το φιλήσυχο χωριό με τους "καθώς πρέπει" κατοίκους του άρχισε να θωρακίζεται.

Η αλληλεγγύη ήταν το πρώτο πράγμα που αναπτύχθηκε. Έπρεπε να δώσει κουράγιο ο ένας στον άλλο για να μπορέσουμε να αντέξουμε. Έπρεπε ξαφνικά, εκεί που είχαμε μάθει να ζούμε κατά μόνας, να μάθουμε να ζούμε ομαδικά, να αρχίσουμε να συν- αποφασίζουμε. Ήταν ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα, αλλά και τα πιο σημαντικά αυτού του αγώνα.

Όταν πλέον γίναμε μια γροθιά αυτό δεν άρεσε σε πολλούς και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση και στην εταιρεία. Τότε ξεκίνησε ο πραγματικός πόλεμος. Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, ξύλο, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ λέξεις άγνωστες για ακόμη μία φορά στους κατοίκους, αλλά είπαμε, αυτοί οι άνθρωποι μαθαίνουν γρήγορα.

Όσο αντιστεκόμασταν και δεν σκύβαμε κεφάλι, η καταστολή δυνάμωνε. Δεν δίστασαν σε τίποτα. Στο κίνημα της Χαλκιδικής, εφάρμοσαν το Δόγμα του Σοκ ίσως με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Στο στόχαστρο μπήκαν οι άντρες του χωριού, προσαγωγές στην ασφάλεια, παράνομη λήψη DNA, εξαφανίσεις συναγωνιστών χωρίς να γνωρίζουμε για ώρες που βρίσκονταν.

Στο επόμενο στάδιο μπαίνουν στο στόχαστρο και οι γυναίκες. Δεν διστάζουν να προσαγάγουν γυναίκες, δήθεν για μαρτυρική κατάθεση αλλά ούτε και να σηκώσουν γκλόπ κατά πάνω τους σε κάθε πορεία μας στο βουνό. Κατανοητό σε ένα βαθμό, γιατί άνθρωποι σαν και αυτούς έχουν συνηθίσει αλλιώς τον ρόλο της γυναίκας, όχι πάνω σε ένα βουνό να υπερασπίζεται την ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ.

Δυστυχώς δεν σταματούν εκεί. Όταν ανακαλύπτουν ότι ούτε τότε υποχωρούμε κάνουν το χειρότερο, στοχεύουν τα παιδιά. Προσαγωγές ανήλικων μαθητών στην ασφάλεια, ρίψη χημικών στο σχολείο ...... αυτό ήταν το τέλος. Τότε καταλάβαμε ότι είναι αδίσταχτοι. Μπήκαν μέσα στα σπίτια μας με κουκούλες και αυτόματα, έσπασαν πόρτες, μας συνέλαβαν άδικα μπροστά στα παιδιά μας... Έπρεπε να ακουστούμε, έπρεπε να μάθει όλοι η Ελλάδα τι συμβαίνει σε αυτή την μικρή γωνιά της Χαλκιδικής.

Η κραυγή ήταν μεγάλη όσο και να προσπάθησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να την πνίξουν ή ακόμα και να την εξαφανίσουν. Υπήρξαν άνθρωποι που πήγαν κόντρα στο κατεστημένο. Η Χαλκιδική άρχισε να "ακούγεται". Το κίνημα μεγαλώνει, χιλιάδες αλληλέγγυοι στηρίζουν τους αγωνιστές της Χαλκιδικής.

Τότε αποφασίζεται από την κυβέρνηση ότι το κίνημα πρέπει να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών. Στέρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για 4 συναγωνιστές. Αλλά ούτε και τότε τα κατάφεραν. Μέσα από συμπληγάδες, ανάμεσα από την Σκύλα και την Χάρυβδη τα συντρίμμια ξανασηκώθηκαν. Ο σκοπός μας είναι πιο δυνατός τώρα απ’ όσο ποτέ. Απελευθέρωση των συναγωνιστών μας και απελευθέρωση του βουνού. Το πρώτο σε ένα βαθμό έχει υλοποιηθεί αφού σήμερα 2 από τους 4 συναγωνιστές έχουν αποφυλακιστεί, και η ελπίδα όλου του κινήματος είναι στην άμεση απελευθέρωση και των άλλων δύο.

Οι σειρήνες του πολέμου για μία μέρα σταμάτησαν και ήχησαν στο χωριό χαρμόσυνες καμπάνες και είχαμε λόγο σοβαρό. Δύο παλικάρια του χωριού μας γύρισαν στη ζωή, στα σπίτια τους, στις οικογένειες τους, στην αγκαλιά όλων μας.

Ο αγώνας όμως δεν σταματά εδώ. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ζωής και για μας ζωή είναι το ΔΑΣΟΣ , είναι το ΒΟΥΝΟ, είναι το ΝΕΡΟ. Και για αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εστί να ζεις στην Ιερισσό! Εμείς πάντως μάθαμε, διδαχτήκαμε, και έχουμε να διδαχτούμε πολλά ακόμα από αυτόν τον αγώνα.


VERCEREMOS!!!!!!!



Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε χθες, 21/10, το παραπάνω κείμενο γιατί πριν ένα χρόνο ακριβώς χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στον Κάκαβο για να δηλώσουν την εναντίωσή τους στην εξόρυξη χρυσού που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών στρεμμάτων του αρχέγονου δάσους των Σκουριών. Εκείνη τη μέρα οι διαδηλωτές δέχθηκαν απίστευτη αστυνομική βία με ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων και 14 συλλήψεις.







ΠΗΓΗ:
barikat


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ.

 

Τελικά πόσο έξυπνος”νομίζεις” ότι είσαι ???
Απάντησε γρήγορα στις παρακάτω ερωτήσεις !!! 






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ... ΗΠΑ!

Click on the slide!
Ήρωας(!) στην Αμερική ο ΓΑΠ... Πρώτο θέμα στο CNN άρθρο του με τίτλο: "Η χαμένη τέχνη της δημοκρατίας και το δημοψήφισμα" (επιμένει...!)
Ιδιαίτερα δημοφιλείς φαίνεται πως είναι οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Πέρα από τις ομιλίες του εκεί αλλά και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο πρώην πρωθυπουργός έγινε και πρώτη είδηση στο CΝΝ, καθώς σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου φιλοξενείται άρθρο του.
Με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας», ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας. «Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας.

Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες και σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος σημειώνει πως η πολιτική με τη συμμετοχή των πολιτών πρέπει να γίνει ξανά η τέχνη για να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Παράλληλα σημειώνει πως οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κοινωνιών. Γι 'αυτό δηλώνει πεπεισμένος πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι απλώς ο καθορισμός των οικονομικών λύσεων, αλλά η επανεξέταση των δημοκρατικών θεσμών.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, όπου «προβλεπόταν ένα δραστικό πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση», αναγνώρισε πως εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα- φορολογούμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος όπως και νέοι Ελληνες που είναι τώρα αντιμέτωποι με το 60% της ανεργίας- δεν ευθύνονταν για την κρίση.

«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών, κάτι που έχει τροφοδοτήσει τον πολιτικό εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη και όχι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση μίας κοινής ατζέντας μεταρρυθμίσεων. Τέτοιος πολιτικός καιροσκοπισμός είναι τοξικός. Στην Ελλάδα, παρέτεινε την κρίση, καθυστέρησε μεταρρυθμίσεις και το κόστισε στη χώρα μας ακριβά».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη πρόταση για το δημοψήφισμα, την οποία εξηγεί πως έκανε προκειμένου να δώσει στο λαό την κυριότητα της διαδικασίας για το πρόγραμμα διάσωσης. «Αν και το δημοψήφισμα δεν έγινε, η πρόταση πίεσε για ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα και οδήγησε σε κυβέρνηση συνεργασίας».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Ενημερωτική συνάντηση για τα κλιμάκια ελέγχου λαϊκών αγορών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Μας ενδιαφέρει η διασφάλιση της υγείας όπως και της οικονομίας των καταναλωτών 

Ενημερωτική συνάντηση για τη νομοθεσία και τις διαδικασίες πραγματοποίησης ελέγχων στις λαϊκές αγορές από τα κλιμάκια ελέγχου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (21/10) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι πραγματοποίησαν την ενημέρωση σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Δημόκριτο Μανδάλη και υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων, των Νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Η συνάντηση άνοιξε με σύντομη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος τόνισε τη σημασία των ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας, τη δίκαιη τιμολόγηση των προϊόντων και, κυρίως, την πλήρη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών. Σε μία χαρακτηριστική δήλωσή του αναφέρει: «Οι τακτικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές δεν έχουν σκοπό την ταλαιπωρία των πωλητών και μικροπωλητών, αλλά την εφαρμογή της νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών για το καλό όλων. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο παρεμπόριο. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να προμηθεύονται ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε λογικά χαμηλές τιμές. Η αντιμετώπιση της κρίσης ξεκινάει από την οικονομία των νοικοκυριών που αναζητούν οικονομικά και, ταυτόχρονα, ποιοτικά προϊόντα. Στην αγροτική Πέλλα ο άριστος αυτός συνδυασμός τιμής και ποιότητας μπορεί να προσφερθεί στις τοπικές αγορές και αποστολή των κλιμακίων ελέγχουν είναι να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε η νομοθεσία, οι διαδικασίες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους, η επίλυση συχνών προβλημάτων, η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Δήμοι, ΣΔΟΕ, Αστυνομία, κ.ά.), τα απαραίτητα μέσα και υλικά, η διαχείριση προϊόντων που χρειάζεται να καταστραφούν ή κατασχεθούν καθώς επίσης και άλλα θέματα που έθεσαν οι παραβρισκόμενοι.   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...