Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Φινλανδική ιστοσελίδα αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό!

Φινλανδική ιστοσελίδα αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό!Φινλανδική ιστοσελίδα αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό!Έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία μας βρήκε η φινλανδική ιστοσελίδα Tobacco Body.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ.


To δικαίωμα στην οδήγηση διεκδικούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τη μοναδική χώρα στον κόσμο, που δεν χορηγεί σχετικές άδειες σε γυναίκες. Περισσότερες απο 16.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει το κίνημα, με στόχο την άρση της απαγόρευσης, στο διαδίκτυο.
 Για το Σάββατο είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία των γυναικών, που τελικά ακυρώθηκε, υπό τον φόβο των συλλήψεων. Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε τις ακτιβίστριες να μην κατέβουν στους δρόμους. Δεν αποκλείεται πάντως, μερίδα γυναικών να μην υπακούσει στις απειλές των αρχών. Οι αντιδράσεις των ακραίων ισλαμιστών είναι έντονες.
 Το 2011 μια ακτιβίστρια, που τόλμησε να οδηγήσει και να δημοσιοποιήσει το βίντεο στο youtube, φυλακίστηκε για εννέα ημέρες. Όσες γυναίκες επιχειρούν να αντιταχθούν στη Σαρία, αντιμετωπίζουν διαπόμπευση και απειλές. 
Στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ άνοιξε το πρώτο μικτό πανεπιστήμιο, όρισε την πρώτη γυναίκα υφυπουργό και παραχώρησε στις γυναίκες, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές. Οι δειλές κινήσεις φιλελευθεροποίησης της μοναρχίας καλλιεργούν ελπίδες αλλαγής.

ΠΗΓΗ... [Euronews] 

ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΕΧΡΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Magnify Image
Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές, εδώ και χιλιάδες χρόνια.
   Είναι χρήσιμο για τη θεραπεία προβλημάτων πέψης, για το κυκλοφορικό σύστημα, για τα αναπνευστικά προβλήματα και πάνω από όλα φυσικά, καταπραΰνει τον πονόλαιμο.
   Το μέλι είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επούλωση πολύ σοβαρών τραυμάτων.
   Η κολλώδης ουσία του περιέχει συστατικά που σκοτώνουν τα μικρόβια και επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, καθώς και την πρωτεΐνη ντεφενσίνη-1, που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
   Όπως το μέλι, έτσι και οι μέλισσες παράγουν πολλά χρήσιμα συστατικά. Η πρόπολη είναι μια κίτρινη κηρώδης ρητίνη, που προκύπτει από τους φλοιούς φυτών και χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμάνουν το εσωτερικό της κυψέλης.
   «Διαπιστώσαμε ότι αυτή η πρόπολη έχει αντισηπτική, αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Όταν την απομακρύνουμε από την κυψέλη, μπορούμε να την καθαρίσουμε. Μέσα από αυτόν τον καθαρισμό, μπορούμε να πάρουμε ένα αλκοολικό απόσταγμα που είναι πολύ χρήσιμο. Είναι πολύ παχύρρευστο. Περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και λειτουργεί καταλυτικά όσον αφορά το αναπνευστικό σύστημα.
   Για παράδειγμα, αν έχετε ένα παιδί που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα άσθματος, βάζετε πέντε σταγόνες προπόλης στο πρωινό του, το ανακατεύετε και το πρόβλημα λύνεται άμεσα» υποστηρίζει ο καθηγητής Ανρί Ζουαγιέ.
   Ένα άλλο προϊόν των μελισσών που έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, είναι ο βασιλικός πολτός. Η κρεμώδης αυτή ουσία παράγεται από τις μέλισσες, ως τροφή για τη βασίλισσα.
   Για να αναγκάσεις τις μέλισσες να παράγουν περισσότερο βασιλικό πολτό, το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να απομακρύνεις τη βασίλισσα από την κυψέλη. Οι προνύμφες της τοποθετούνται τότε, σε ειδικά σημεία. Οι εργάτριες μέλισσες αυξάνουν την παραγωγή βασιλικού πολτού, ώστε οι προνύμφες να τραφούν και η κυψέλη να αποκτήσει νέα βασίλισσα.   Ο βασιλικός πολτός έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.
   «Εάν ήμουν ηλικιωμένος και φοβόμουν το Αλτσχάιμερ, γιατί κάποιος στην οικογένειά μου έχει Αλτσχάιμερ, ή δεν θυμάμαι πάντα που έχω τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τότε θα έτρωγα βασιλικό πολτό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όχι μια φορά την εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα» αναφέρει ο καθηγητής Ανρί Ζουαγιέ.   Ένα άλλο χρήσιμο προϊόν είναι το κεντρί της μέλισσας. Αλλά πώς συλλέγεις το κεντρί μας μέλισσας και σε τι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;
   Για να κάνεις μια μέλισσα να σε τσιμπήσει, πρέπει να την απειλήσεις. Ο Μπόρις, ένας μελισσοκόμος από το Βουκουρέστι, χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να αποσπάσει το κεντρί των μελισσών:
   «Αυτή είναι η συσκευή που συλλέγει το κεντρί της μέλισσας. Αποτελείται από ένα ηλεκτρικό δίκτυο. Μπορούμε να αποσπάσουμε το κεντρί της μέλισσας, χωρίς αυτή να πεθάνει».   Όταν το κεντρί συγκεντρωθεί, η επεξεργασία γίνεται στο εργαστήριο, από όπου προκύπτει μια ποικιλία προϊόντων. Το κεντρί της μέλισσας χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρέμα.   Παρόλο που η μελισσοθεραπεία δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθάει, πολλοί είναι οι φανατικοί χρήστες της. Ανάμεσά τους, και η πρώην γαλλίδα πρωταθλήτρια του δίσκου, Μαρίζ.
   Οι γιατροί έχουν διαγνώσει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση, μια αυτοάνοση ασθένεια. Η πρωταθλήτρια αποφάσισε ότι δεν θα ακολουθούσε τη συμβατική θεραπεία με φάρμακα και στεροειδή:
   «Αποφάσισα να στραφώ στην μελισσοθεραπεία, γιατί προέρχομαι από μια οικογένεια μελισσοκόμων. Μερικοί χωρικοί με ρευματισμούς έρχονταν στον πατέρα μου, για να ανακουφίσουν τους πόνους που αντιμετώπιζαν. Και ο πατέρας μου χρησιμοποιούσε τις μέλισσες,βάζοντάς τις να τσιμπούν στο σημείο που πόναγε περισσότερο».
   Γι' αυτό το λόγο, η Μαρίζ εγκατέστησε μια κυψέλη στο σπίτι της και ακολουθεί μια θεραπεία που βασίζεται σε ένα είδος βελονισμού με κεντρί από μέλισσες. Τα συμπτώματα της ασθένειάς της έχουν υποχωρήσει θεαματικά, αφού ξεκίνησε αυτή τη θεραπεία.
   Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μερικά συστατικά του κεντριού μειώνουν την φλεγμονή και τον πόνο. Ο συνδυασμός όλων των συστατικών βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει φυσικές επουλωτικές ουσίες. ΠΗΓΗ...Euronews 

"ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ 15 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΝΝΙΑΩΡΟ".

Magnify Image
Η Παράνομη επιχείρηση
     Σιγά μην πάω να δουλέψω για δεκαπέντε ευρώ στο εννιάωρο. Σιγά μην κάτσω και στο σπίτι να κλαίω τη μοίρα μου. Πριν από μερικές μέρες ήρθε να με δει ένας από τους ελάχιστους λάιβ φίλους μου. Εννοώ από αυτούς που σου χτυπάνε την πόρτα, σε παίρνουν ένα τηλέφωνο κλπ.
 Έχω λίγους φίλους τέτοιους. Αλλά είναι σημαντικοί. Είναι τέτοιοι που δεν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι περισσότερους. Και από τον κόσμο του Ίντερνετ, δυο τρεις μεγάλες καρδιές που πατάνε στη γη και δεν ξέρουν τι θα πει καλάμι. Αυτοί όλοι μου είναι αρκετοί.
 Για σας τα λέω Ελένη Σ και Ελένη Γ και Κωνσταντίνα και γιατρίνα που σου υποσχέθηκα ότι θα σου τηλεφωνήσω μόλις γυρίσω στην Αθήνα και ακόμα δεν το έκανα, συγχωράτε με, ακόμα βάφω, στοκάρω, και τραμπαλίζομαι πάνω στη σκάλα. Σήμερα μιλάω για τον φίλο μου τον Ρένο, που ήρθε εδώ τις προάλλες. Καθίσαμε τα είπαμε, χάρηκα που διατηρεί τα κουράγια και τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, χάρηκα που τον είδα αν και τον έβγαλα με ένα ξερό καφέ. Δεν τον έπεισα να πάρει πίσω το χαρτζιλικάκι που ήθελε ντε και καλά να μου αφήσει και όπως μου είπε το φύλαξα μέσα σε ένα κουτάκι να υπάρχει για όταν το χρειαστεί αυτός χεχε.
 Ωστόσο μου μπήκε ένας διάολος πάλι μέσα μου και άρχισα να το ξεροκοιτάζω. Όχι για να φάω κεικάκι όπως την άλλη φορά. Αλλά για μια ιδέα που μου μπήκε στο μυαλό. Με είκοσι ευρώ μπορώ να ξεκινήσω επιχείρηση σκέφτηκα.
 Γουότ ιφ, φτιάξω ένα ταψί τυρόπιτα από την μοναδική μου και πάω να το πουλήσω στη λαϊκή την Τρίτη; Χάνω τίποτα; Αν δεν πουλήσει θα το φέρω πίσω να το φάω με τη Μαρίτσα και το Ρένο που θα καλέσω εδώ. Και φτιάχνω αγαπημένοι μου το ταψί την Τρίτη, και το πάω. Αλλά άργησα να πάω γιατί το έβγαλα από το φούρνο στις έντεκα κι αυτοί στους πάγκους τρώνε μεταξύ οκτώ και εννιά, ξυπνάνε βλέπετε από τα χαράματα. Όχι εδώ όχι εκεί, φώναζα εγώ, τυρόπιτα σπιτική με χειροποίητο φύλλο, άλφα άλφα ποιότητα.
 Μέχρι που ένας με φωνάζει. Κοπελιά, έφαγα αλλά για έλα εδώ, να δούμε τι έφτιαξες. Πάω εκεί, του δείχνω το ταψί, βάλε μου ένα κομμάτι λέει. Βάζω, δυο ευρώ το κομμάτι αλλά όχι κομματάκι για δυο άτομα είναι αυτό. Παίρνει δαγκώνει, φτηνά τη δίνεις μου λέει. Κι αυτό ήταν. Φέρε ο ένας και φέρε ο άλλος, άδειασε το ταψί και έβγαλα είκοσι ευρώ. Είχα δώσει δέκα για υλικά. Την ώρα εκείνη περνάει και ο καφετζής δίπλα μου, τι κάνεις εδώ Ελένη; Πουλάω τυρόπιτα δικιά μου. Για φέρε ένα ταψί το πρωί από το καφενείο. Και τώρα ετοιμάζομαι να βγάλω από το φούρνο, έγινε δηλαδή να έχω το νου μου μη το κάψω, ένα ταψί για το καφενείο.
 Περιττό να σας πω άρχισα να κοιτάζω που υπάρχουν λαϊκές όλη την εβδομάδα κοντινές με την Καισαριανή.
 Χε χε. Ρε λες;  ΠΗΓΗ... www.lifo.gr

ΕΝΑ ΕΓΓΕΝΕΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ένα εγγενές μειονέκτημα του πολιτισμού. του Ξενοφώντα Ίσαρη

Στη διάρκεια των χιλιετηρίδων εξέλιξης εκπολιτιστήκαμε. Όλοι; Όχι. Εκπολιτίστηκε όμως η συντριπτική πλειοψηφία. Απομακρύνθηκε από τη βαρβαρότητα. Απέκτησε αντισώματα, την αντιπάθησε. 


Πάντα στις κοινωνίες όμως υπήρχαν οι κακοποιοί. Αυτοί που θεωρούσαν εξυπνάδα να αρπάζουν όσα οι άλλοι κόπιασαν για να φτιάξουν. Ενώ ο πολιτισμός αύξανε τις προδιαγραφές του σε επίπεδο συμπεριφοράς, τεχνολογίας, κοινωνικών συστημάτων, εκείνοι αύξαναν και δυνάμωναν τα όπλα τους. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τον πολιτισμό.

Το Καλάσνικοφ του σημερινού νταή-κακοποιού σκοτώνει πολλούς περισσότερους από τη πέτρα ή το ρόπαλο του προϊστορικού νταή-κακοποιού. Τα ΜΑΤ με τις ασπίδες, τα 45αρια περίστροφα, τα ρόπαλα, τις αύρες, τα πυροσβεστικά οχήματα και τα χημικά είναι απείρως αποτελεσματικότερα για τον νταή-κακοποιό-κυβερνήτη από τις φρουρές του προϊστορικού αρχηγού. Οι πυρηνικές κεφαλές του νταή-πλανητάρχη-κακοποιού είναι πολύ καταστροφικότερες από τις λεγεώνες του Ιούλιου Καίσαρα.

Τα ΜΜΕ και το δίκτυο διασποράς παραπλάνησης στο Ίντερνετ του νταή-δικτάτορα-κακοποιού αποπροσανατολίζουν πολύ περισσότερο τη Κοινή Γνώμη από το "άρτος και θεάματα" της αρχαίας Ρώμης.

Τα ηλεκτρονικά λογιστικά και η Εφορία του νταή-κράτους-κακοποιού μπορούν να κλέψουν σε μια στιγμή εκατομμύρια πολίτες εξ αποστάσεως, από τα λεφτά τους έως τα σπίτια τους, όταν οι φοροεισπράκτορες του μεσαίωνα ήταν οι πρώτοι που κινδύνευαν και ληστεύονταν, όταν ένας ληστρικός κυβερνήτης (όπως ο σερίφης του Νοτιγχαμ) άρχιζε να κλέβει.

Η ιατρική βιομηχανία και η βιολογία των παγκόσμιων νταήδων-οικονομικών ελίτ-κακοποιών μπορούν να εξολοθρεύσουν ολόκληρο τον μη γνωρίζοντα πληθυσμό, δια μέσου κατασκευασμένων ασθενειών ή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών, κάτι που έως πριν 150 χρόνια δεν υφίστατο καν σαν πιθανότατα. 

Είναι προφανές λοιπόν ότι σήμερα οι καλοί άνθρωποι είναι περισσότεροι από ποτέ. Διότι με τέτοια δύναμη καταστροφής στα χέρια τους οι κακοποιοί, λίγο περισσότεροι να ήτανε, θα είχαν καταστρέψει τα πάντα. 

Το ζήτημα είναι ότι προχωρώντας η τεχνολογία θα μπορεί να δώσει ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη. Άρα ολοένα λιγότεροι κακοποιοί θα μπορούν δια μέσου αυτής να ελέγξουν, να κλέψουν, να εξαπατήσουν, να καταστρέψουν. Την ίδια στιγμή, ένεκα πάλι της ανάπτυξης του γενικότερου πολιτισμικού επιπέδου, ολοένα λιγότεροι θα είναι πρόθυμοι να τους δείρουν ή να τους σκοτώσουν για να τους σταματήσουν. 


Στη Βενεζουέλα, όταν απήγαγαν τον Τσαβες και η σύζυγος του έβγαλε σήμα από έναν πειρατικό ραδιοσταθμό που δεν ελεγχόταν από τους πραξικοπηματίες, ότι ο Τσαβες δεν είχε παραιτηθεί αλλά απαχθεί, 2 εκ πολίτες ξεχύθηκαν με μιας στους δρόμους με μπαλτάδες χασαπομάχαιρα βαριές και τσεκούρια, κατευθυνόμενοι προς το προεδρικό μέγαρο που είχαν καταλάβει οι πραξικοπηματίες. Το πραξικόπημα εκεί έπεσε μέσα σε 48 ώρες και οι κακοποιοί επέστρεψαν τον Τσαβες.

Στην Ελλάδα αντίθετα, ενώ η κυβέρνηση κατακλέβει όλους τους Έλληνες, φονεύοντας κανονικά όσους χιλιάδες πλέον αυτοκτονούν, 4 ολόκληρα χρόνια το κάνει χωρίς ο κόσμος να έχει αντιδράσει έτσι. Πώς εξηγείται αυτό; 

Ο Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι όλοι τα έφαγαν μαζί του, όμως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Ο Πάγκαλος έχει 64 ακίνητα έχει γίνει σαν γουρούνι από το πολύ φαΐ, όταν χιλιάδες Έλληνες πηδούν από τα μπαλκόνια ή τινάζουν τα μυαλά τους στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή. Δεν είναι λοιπόν που είναι τόσο χορτάτοι η αιτία που δεν αντιδρούν έτσι.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι οι Έλληνες είναι είτε ηλίθιοι είτε δειλοί. Το έπος του 40 και όλοι οι "αμυντικοί" αγώνες του Ελληνισμού δεν δείχνουν τίποτα τέτοιο. Πάντα οι Έλληνες νικούσαν πολύ πιο πολυάριθμους στρατούς. Τι είναι λοιπόν αυτό που συμβαίνει; 

... to be continued


Ξενοφών Ίσαρης

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ.

Η μάχη των Οχυρών στη Γραμμή Μεταξά (Βίντεο)
Σπάνιο βίντεο με τη Μάχη των Οχυρών στη Γραμμή Μεταξά. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, στο ημερολόγιό του, στις 8 Απρ. 1941, δύο ημέρες μετά την γερμανική επίθεση: «Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα...

Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχηταί... Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα... Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς ελληνικής καταγωγής σ' αυτούς.»

Ο Αδόλφος Χίτλερ, σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ, 4 Μαΐου 1941: «Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους.»
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ...

Click on the slide!
Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους οι παλάμες μας είναι χαρακωμένες ...
Οτι οι γραμμές που έχει κάθε άνθρωπος στις παλάμες του και τα δάχτυλά του είναι μοναδικές, ότι δηλαδή ο συνδυασμός τους τον καθιστά μοναδικό, είναι γνωστό. Μπορεί λοιπόν το γεγονός αυτό να διευκολύνει τις Αρχές να εξακριβώνουν τα στοιχεία μας μέσω αυτών, ωστόσο ο σκοπός για τον οποίο υπάχουν σίγουρα δεν είναι αυτός.
 Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις θεωρείες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το λόγο ύπαρξης των γραμμών στα ανθρώπινα χέρια.

Το εν λόγω θέμα έχει αποτελέσει, μάλιστα, αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι γραμμές στα χέρια μας υπάρχουν έτσι ώστε να μας βοηθούν να κρατάμε διάφορα πράγματα χωρίς να  γλιστράνε τα χέρια μας, ότι δηλαδή λειτουργούν αντιολισθητικά. Ωστόσο, η θεωρία αυτή  δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη βάση.

Επικρατέστερη θεωρία θεωρείται αυτή που αναφέρει ότι οι γραμμές βοηθάνε να έχουμε πιο έντονη αφή στην παλάμη και στα δάχτυλά μας. Το γεγονός ότι με τις γραμμές δημιουργούνται κοιλότητες και «βουνταλάκια» αυξάνει την επιφάνεια της παλάμης, άρα βελτιώνεται η αντίληψη του αντικειμένου που ακουμπάμε και ταυτόχρονα επιτρέπουν την αντίληψή του από διάφορες γωνίες με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη αίσθηση για αυτό.

ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)


altΓια θαύμα μιλάνε οι πιστοί του Ιερού Ναού Ταξιαρχών

Για θαύμα κάνουν λόγο οι πιστοί στην Ρόδο, που αναφέρουν ότι από νωρίς το πρωί όταν άνοιξαν τις πόρτες τις εκκλησίας στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού, συνειδητοποίησαν ότι οι δυο εικόνες του Ταξιάρχη δάκρυζαν!

Έκτοτε πλήθος πιστών συρρέει στην εκκλησία για να προσκυνήσει την Εικόνα. Τώρα συνεχίζει να δακρύζει η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη. 
Όπως αναφέρει το rodosreport.gr, περίπου στις δυο το μεσημέρι, στο σημείο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλος, ο οποίος προσκύνησε την εικόνα, την εξέτασε και έδωσε εντολή να μεταφερθεί στην Εκκλησία της Ιαλυσού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ακολουθήσει παράκληση.

Ήταν αρκετά προσεκτικός και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μέχρι να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται, αν και φαίνεται να πιστεύει ότι πρόκειται για θαύμα του Ταξιάρχη εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις κάποιου άλλου γεγονότος που να προκαλεί τα δάκρυα.

Οι πιστοί, όπως και ο εφημέριος του Ναού π. Απόστολος, σκουπίζουν τα δάκρυα του Ταξιάρχη και η εικόνα συνεχίζει ασταμάτητα να δακρύζει. H εικόνα άλλαξε περιβάλλον για να εξετάσουν αν θα συνεχίσει να δακρύζει ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει υγρασία πίσω από την εικόνα.

Κόσμος προσκυνάει, προσεύχεται κλαίει από δέος και συγκίνηση μπροστά στον Ταξιάρχη και εύχεται να τους προστατέψει, καθώς πιστεύουν ότι όταν οι εικόνες δακρύζουν, δεν είναι καλό σημάδι.

Προσπαθούν με λίγο βαμβάκι να σκουπίσουν τα δάκρυα και να τα έχουν σαν φυλαχτό. Όσο περνάει η ώρα, όλο και περισσότερος κόσμος σπεύδει να προσκυνήσει τον Ταξιάρχη. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την Χάρη του.

Όπως πάντα αναφέρεται, όταν οι εικόνες δακρύζουν, είναι σημάδι των καιρών…
ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".


Από τον μορφωτικό σύλλογο Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" γίνεται παράκληση προς τους κατοίκους του χωριού, να μη βγούν σήμερα μετά το μεσημέρι με τα αυτοκίνητά τους στην πλατεία, γιατί θα χρειαστεί να στηθούν καθίσματα κατά μήκος της, για τις απογευματινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Να τονίσουμε ότι σήμερα 27/10 γίνεται μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τους Προμάχους, που γιορτάζουν σήμερα 27/10 και αφού πήγε στον Ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και άναψε το κεράκι του, συνομίλησε με κατοίκους κι ευχήθηκε χρόνια πολλά.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ!!!

 Εικόνες, απάντηση-χαστούκι δίνουν σήμερα 27 Οκτωβρίου, ΟΙ Πρόμαχοι που γιορτάζουν τον Αη Δημήτρη, στους ξένους και εγχώριους εχθρούς του Ελληνισμού.
Ένας γαλανόλευκος ωκεανός από Ελληνικές σημαίες, κοσμεί τα μπαλκόνια των σπιτιών των κατοίκων του χωριού, στέλνοντας το μήνυμα ότι εδώ στην εσχατιά της πατρίδας μας χτυπάει δυνατά η καρδιά και ο παλμός της Ελλάδας.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...