Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 0-1

Μίνι έκπληξη στο κοινοτικό γυμναστήριο των Προμάχων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ», όπου ο καλογυμνασμένος Εθνικός Αριδαίας, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κέρδισε με 0-1 τον άχρωμο ΑΣ Πρόμαχοι.
Οι γηπεδούχοι με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, εμφανίστηκαν ασύνδετοι και έπαιξαν ποδόσφαιρο χωρίς ουσία  εν αντιθέσει με τον αντίπαλό τους, που είχε σαφείς προσανατολισμούς στο γήπεδο και παίζοντας έξυπνα, κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε για τους Προμάχους μόλις στο 3’, όταν η σέντρα του Προίκου βρίσκει το κεφάλι του Αμπάρη, η κεφαλιά του οποίου φεύγει άουτ.
Στο 18’ μετά από χλιαρή απόκρουση του Χατζή, παίρνει το ριμπάουντ ο Αγιάνογλου, που σουτάρει όμως άουτ.
Στο 28’ την καλοζυγισμένη σέντρα του Τούμπη, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας Καρατζίδης προ του επερχόμενου Σέλκου σώζοντας μια βέβαιη παραβίαση.
Σέντρα του Μεσκίνη στο 34’ στο ύψος του πέναλτι, δοκιμάζει δυνατό σουτ ο Καρατζίρης, που φεύγει μόλις άουτ.
Το 0-1 σημειώνει ο κορυφαίος του Εθνικού Μήντσης στο 41’, όταν μετά από σύγχιση στην άμυνα των Προμάχων, γίνεται κάτοχος της μπάλας και σουτάρει, κεραυνοβολώντας τον Χατζή.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Καλογιάννη στο 43’ και τον Πουσίνη στο 46’ χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις, όμως η ομάδα του Εθνικού, παρουσιάζοντας πολύ γυμνασμένους παίκτες και παίζοντας με έξυπνες αντεπιθέσεις, κράτησε το πολίτιμο 0-1, που θα μπορούσε να αυξηθεί σε κάποιες φάσεις.
Στο 48’ ο Νάνος σουτάρει άουτ από στημένη μπάλα.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλήφθηκε στο 59’.
Στο 64’ ο Γρηγορίου χάνει μοναδική ευκαιρία για το 0-2, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Χατζή άλλα από κακό υπολογισμό έχασε τη μπάλα.
Η καλύτερη ευκαιρία για τους Προμάχους χάθηκε στο 72’ όταν από σέντρα του Αμπάρη, ο Καραδοσίδης πιάνει γυριστή κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού και φεύγει άουτ.
Στο 76’ ανάποδο ψαλίδι, που επιχειρεί ο Νάνος, μπλοκάρει με δυσκολία ο Καρατζίδης.
Σε μια έξυπνη αντεπίθεση του Εθνικού και αφού όλοι οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στην επίθεση για την ισοφάριση, ο Μήντσης έφυγε μόνος του, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε λίγο άουτ.
Στο 90’ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Χατζή, ο οποίος μπλοκάρει το δυνατό σουτ που επιχείρησε.
Η τελευταία καλή φάση σημειώθηκε στο 93’ όταν ο Καλογιάννης σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Εθνικού.

Ανέλπιστη ήττα για τους Προμάχους, που έχοντας ελαφρυντικό τις πολλές ελλείψεις και την προσθήκη πολλών παικτών, δεν κατάφεραν να κλειδώσουν μια εύκολη φαινομενικά νίκη, αλλά όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, οι νίκες παίρνονται μέσα στο γήπεδο.
Η ομάδα του Εθνικού, απαρτιζόμενη από νεαρούς επί το πλείστον ποδοσφαιριστές, παρουσίασε μια σφριγηλή και δεμένη ομάδα που «έβλεπε» γήπεδο και ήταν προσηλωμένη στον στόχο της.
Από τους Προμάχους διακρίθηκαν οι Μούγιος, Πουσίνης, Αμπάρης και Φάφκας.
Από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Μήντσης, Σαπουντζής, Καρατζίρης και Μεσκίνης.
Η διαιτησία του κυρίου Τριανταφυλλίδη ήταν σχετικά καλή και το μόνο που του καταλογίζουμε, ήταν ότι σε μερικές στιγμές άφηνε το παιχνίδι να γίνεται σκληρό.
Καλοί οι δυο βοηθοί του Κουρτέλης και Μητόνας.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Χατζής
Μούγιος
Πουσίνης
Τούμπης
Σατζάκης(Στελής)
Φάφκας
Καραδοσίδης
Αμπάρης
Σέλκος (Δ. Νάνος)
Προίκος (Καλογιάννης)
Λεμονίδης (Γ. Νάνος)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Κ. Καρυπίδης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Καρατζίδης
Στόικος
Μήντσης
Ζουλέκο
Μιχαλόπουλος
Δεμίρης
Αγιάνογλου (Γρηγορίου)
Σαπουντζής
Καρατζίρης
Μεσκίνης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Τριγκάκης










































ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



3 μεθυσμένοι μπαίνουν σε ένα ταξί..

ΠΕΙΡΑΜΑ: ΑΣΤΕΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥ.

Ένα περίεργο πείραμα: «Άστεγος εναντίον πλούσιου»
Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Ένα περίεργο κοινωνικό πείραμα αποφάσισαν να κάνουν δυο ηθοποιοί. Ένας άστεγος και ένας καλοντυμένος επιχειρηματίας περπατούν στο δρόμο. Ξαφνικά σκοντάφτουν και πέφτουν. Άραγε θα παίξει ρόλο η εμφάνισή τους για το αν θα τους βοηθήσουν οι περαστικοί;

Πριν ξεκινήσουν την καταγραφή των αντιδράσεων, οι συντελεστές του βίντεο, ήταν σίγουροι ότι δε θα υπάρξει διαφορά στην κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων. Έκαναν όμως λάθος.

Αυτό το βίντεο αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι κρίνουν ένα βιβλίο μόνο από το εξώφυλλό του χωρίς να το πολυσκέφτονται …

Ο ΦΩΣΚΟΛΟΣ, Η ΚΛΟΠΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Ο Νίκος Φώσκολος, η κλοπή "διά της μεθόδου της απασχολήσεως" και ο κύκλος του αίματος
Δεν είναι στις προθέσεις μου να σπιλώσω την μνήμη ενός νεκρού. 
Δεν είναι επίσης στις προθέσεις μου να προσφέρω έστω και μία πρόταση δημοσιευμένου κειμένου, που να χαυνώνει ή να "κλέβει διά της μεθόδου της απασχολήσεως" τον αναγνώστη, πράγμα που καταμαρτυρώ στον Φώσκολο.
Ίσως να μην έγραφα το κείμενο αυτό, αν δεν συνέβαινε η δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο, χθες 1η Νοέμβρη 2013, όπου δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στα χέρια των γιατρών.

Ο Νίκος Φώσκολος, πασίγνωστος για την μακροημέρευση των τηλεοπτικών του σειρών, εμβληματική μορφή για τους δακρυγόνους αδένες των καναπέδων, εγείρων ευτελή ψευδοσυγκίνηση στους φοβισμένους μικρομικρούς, κηδεύτηκε την ημέρα, που η δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο κατάχωσε την καταιγίδα των "μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής", που ονομάζουν την φορολογική λεηλασία των εκπτωχευμένων πολιτών. Μία σημειολογική συγκυρία που παραπέμπει στην ομοιότητα του αποτελέσματος, που δεν είναι παρά η αδρανοποίηση των ανακλαστικών των πολιτών. 

Έχουν γραφτεί πολλά για την συμβολή του Φώσκολου στην αποχαύνωση του μέσου τηλεθεατή και στο μόνο που χρειάζεται να σταθώ είναι η αδυναμία του μέσου τηλεθεατή να παρακολουθήσει ή να κατανοήσει το επερχόμενο δελτίο ειδήσεων μετά από την έμπλεη συγκινήσεων φωσκολιάδα που είχε αυτοβούλως ή αναγκαστικά καταναλώσειΗ ψευδοσυγκίνηση αδρανοποιεί το νευρικό σύστημα του "δέκτη" και το καθιστά ευεπίφορο στην διαστρέβλωση των γεγονότων και στην κατασκευασμένη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. 

Πριν λοιπόν στεγνώσει το αίμα στο Ν.Ηράκλειο και πριν την ανάληψη ευθύνης μιας οργάνωσης, οποιασδήποτε κοσμοθεωρίας, δεν μπορούμε παρά να προστρέξουμε στον νομικό όρο cui bono-ποιος ωφελείται. 

  • Ποιος ωφελείται από μια τέτοια ενέργεια, που βροντοφωνάζοντας ότι είναι αντιφασιστική, αυτοακυρώνεται δίνοντας βήμα και λόγο στους φασίστες; 
  • Ποιος ωφελείται από την επερχόμενη επίθεση της θεωρίας των δύο άκρων, που χρησιμοποιεί την ακροδεξιά για να ακυρώσει την πολιτική επιρροή της Αριστεράς; 
  • Ποιος ωφελείται από το κλίμα του εμφυλιοπολεμικού τρόμου που διακατέχει ήδη τους αφοσιωμένους οπαδούς του Φώσκολου; 
  • Ποιος ωφελείται από τον κύκλο του αίματος, εκτός από αυτούς που μας ρουφούν το αίμα; 


Από την ιώβεια υπομονή μέχρι "να ωριμάσει ο υποκειμενικός παράγοντας" (θεωρητική προσέγγιση του ΚΚΕ) μέχρι το ένοπλο αντάρτικο που φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για την λαϊκή εξέγερση, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτή η απόσταση εμπεριέχει και άλλους δρόμους, συμβατούς με την γενικευμένη αίσθηση ότι η μετάβαση προς μια ανθρώπινη κοινωνία δεν μπορεί να έχει αφετηρία έναν κύκλο αίματος. Δεν μπορεί να καταστρατηγεί αυτό που ευαγγελίζεται.

Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη που αρθρώνει η Αριστερά, της δολοφονικής επίθεσης του Ν.Ηρακλείου και τις επικλήσεις για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, σαφής είναι επίσης η παραδοχή, ότι σε μία συγκυρία που η διατράνωση της αντίθεσης των πολιτών προς το σύστημα που διαφεντεύει την ζωή και την εργασία του, γίνεται όλο και πιο δύσκολη, λόγω του τρόμου της απόλυσης ή του ψυχολογικού φορτίου της ανεργίας, τέτοιες ενέργειες, όχι έναυσμα για λαϊκούς αγώνες δεν αποτελούν, αλλά ανασχετικό παράγοντα.

Ανεξάρτητα από το ποια οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, με την παραδοχή της επόμενης διατύπωσης: Εάν μία οργάνωση φθάνει στο σημείο να δρα με όρους μυστικής υπηρεσίας, αργά ή γρήγορα καταντά μυστική υπηρεσία. 

Ο Μπαγασάκος




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

80ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.

80χρονος Ρώσος επέζησε από επίθεση αρκούδας και πτώση από γκρεμό
Όπως γράφει ο Guardian o 80χρονος Ρώσος αγρότης βρισκόταν στο χωράφι του στην περιοχή Kabarino-Balkaria στη νότια Ρωσία όταν μια καφέ αρκούδα τον πλησίασε και του επιτέθηκε.
 Ο Yusuf Alchagirov δεν έμεινε απαθής, άρχισε να χτυπάει το μεγάλο ζώο και κατάφερε να το βγάλει εκτός ισορροπίας. Η αρκούδα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στην τελευταία της επίθεση έριξε τον 80χρονο από έναν γκρεμό.
   Ο Yusuf επέζησε και από την επίθεση και από την πτώση με μερικές γρατζουνιές, δαγκωματιές και τέσσερα σπασμένα πλευρά. "Την γλίτωσα φθηνά. Θα με είχε σκοτώσει αν δείλιαζα", δήλωσε στην εφημερίδα.
   Οι αρκούδες επιτίθενται στους ανθρώπους μόνο αν προκληθούν και αν πεινούν. 
Υπάρχουν αρκετές αναφορές για επιθέσεις αρκούδων στα ανατολικά της χώρας καθώς εκτεταμένες πλημμύρες έχουν καταστρέψει το φυσικό τους περιβάλλον. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ: ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.


Δείτε το πλήρες ντοκιμαντέρ Ψυχιατρική: Μια βιομηχανία Θανάτου με όλα τα μέρη του, έτσι ώστε να έχετε μια σφαιρική οπτική της ψυχιατρικής επιρροής στην κοινωνία μας.

Προειδοποίηση:

Αυτό το ντοκιμαντέρ δεν είναι για παιδιά.

Ένα μεγάλο μέρος του του film έχει παρθεί από πρόσφατα και παλαιότερα film αρχείου ψυχιάτρων σε δράση και ως εκ τούτου είναι σε κάποιες στιγμές σκληρό.

Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι οι καταστρεπτικές και θανατηφόρες "θεραπείες" και μέθοδοι τους έχουν αλλάξει. Αυτό το σοκαριστικό βίντεο θα σας δώσει τα δεδομένα.

Μόλις εξοπλιστείτε με τις πληροφορίες που πρόκειται να δείτε ενημερώστε και άλλους, συνεργαστείτε μαζί μας ώστε να τερματίσουμε τις καταστρεπτικές θεραπείες των ψυχιάτρων και να τερματίσουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ψυχιατρική.

Επιτροπή πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα (cchr)

(Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 12 μέρη. Μόλις τελειώνει το ένα βίντεο συνεχίζει αυτόματα το επόμενο..)




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα του πώς συνεργάζονται οι φαρμακευτικές με τους ψυχίατρους για να επινοήσουν νέες ψυχικές ασθένειες και να πουλήσουν νέα ψυχοφάρμακα μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Στα ελληνικά) με τίτλο το Μάρκετινγκ της Τρέλας ΕΔΩ.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΦΟΝΙΚΗ...ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ.



Είναι από τις πιο περίεργες ειδήσεις τον τελευταίο καιρό. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται μετά από μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο ζάχαρης ένα μείγμα λιωμένης ζάχαρης και νερού που μοιάζει με ... καραμέλα απειλεί μια ολόκληρη πόλη στην πολιτεία του Σάο Πάολο στη νότια Βραζιλία
Η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, οι αστυνομικοί επί τρεις ημέρες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο καθώς τα υλικά ήταν εξαιρετικά εύφλεκτα.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών όλα τα υλικά στο εργοστάσιο ζάχαρης έλιωσαν με πρώτη και καλύτερη την ίδια τη ζάχαρη που ξεπερνούσε τους 30.000 τόνους.



Η λιωμένη ζάχαρη σχημάτισε ένα πραγματικό ποτάμι που άρχισε να κυλά στην πόλη αποκλείοντας κατοίκους στα σπίτια τους.
Τέσσερις άνθρωποι που προσπάθησαν μάλιστα να απεγκλωβιστούν τραυματίστηκαν. Οι άνδρες της πυροσβεστικής και συνεργία του δήμου χρειάστηκε να ανοίξουν χαντάκια για να “στραγγίξει” η πόλη από την “καραμέλα”.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ.

Αλβανία: Αρρώστησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καλλιέργεια κάνναβης
Σύμφωνα με γιατρούς στη γειτονική χώρα, εκατοντάδες άνθρωποι ασθένησαν από τη συγκομιδή της κάνναβης σε μια περιοχή που εδώ και χρόνια παραμένει εκτός της εμβέλειας δράσης της αστυνομίας, αναφέρουν σήμερα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Το νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο ανακοίνωσε πως συνολικά 700 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί από τον Ιούνιο από συνέπειες που είχε στην υγεία τους το φύτεμα, η συγκομιδή, η επεξεργασία και η συσκευασία της κάνναβης στο χωριό Λαζαράτ.

"Τους δύο τελευταίους μήνες, επτά με οκτώ άνθρωποι κατέφθαναν καθημερινά στο τμήμα εντατικής θεραπείας και πολλοί ακόμη είχαν έρθει νωρίτερα με διαταραχές από το χασίς", δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο Τοπ Τσάνελ ο γιατρός του Αργυροκάστρου Χισνί Λούκα.

Περίπου 2.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους φτωχοί Ρομά που έχουν στήσει ένα καταυλισμό κοντά στο Λαζαράτ, εργάζονται επί μήνες στα χωράφια με την κάνναβη, όπου οι παραγωγοί πληρώνουν οκτώ ευρώ για 10 κιλά επεξεργασμένου ναρκωτικού.

Η παράνομη αυτή πρακτική ανθεί στο Λαζαράτ τις δύο δεκαετίες της ταραχώδους μετάβασης της Αλβανίας μετά το τέλος της σκληροπυρηνικής κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

Ο γιατρός λέει πως γυναίκες και έφηβοι, που αποτελούν περίπου το 40% των εργαζομένων στο Λαζαράτ, έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια για εμετούς, στομαχικούς πόνους, καρδιακές αρρυθμίες και υψηλή αρτηριακή πίεση. Την περασμένη εβδομάδα ένας ασθενής έφθασε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Λαζαράτ αποτελεί προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία εδώ και οκτώ χρόνια, πριν χάσει τις εκλογές, τον Ιούνιο, από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι Δημοκράτες είχαν υποσχεθεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της Αλβανίας με την κάνναβη, αλλά η αστυνομία απέφυγε να επιτεθεί στο Λαζαράτ.

Ο Αρτάν Ντίντι, ο νέος διευθυντής της αστυνομίας που διορίσθηκε από τους Σοσιαλιστές, έχει δηλώσει πως η αστυνομία "δεν θα υποχωρεί πλέον στο Λαζαράτ".

Η ΚΙΝΑ "ΦΙΜΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ.

Το Πεκίνο θέλει να σιγήσει η φωνή του Δαλάι Λάμα στο Θιβέτ
Η Κίνα σκοπεύει να μην επιτρέψει να ακούγεται η φωνή του Δαλάι Λάμα στην πατρίδα του, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να ενημερωθεί για την "προπαγάνδα" του μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης ή άλλων μέσων.
Το Πεκίνο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να εμποδίσει τους Θιβετιανούς να ακούσουν ή να παρακολουθήσουν προγράμματα από το εξωτερικό ή να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Δαλάι Λάμα και την εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ μέσω του διαδικτύου.

Όμως πολλοί Θιβετιανοί εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ειδήσεις είτε μέσω παράνομων δορυφορικών τηλεοράσεων ή παρακάμπτοντας τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση στο διαδίκτυο.

Ο επικεφαλής στο Θιβέτ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Τσεν Κουάνγκο αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό του κόμματος Κιουσί ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι ακούγεται μόνο η δική της φωνή.

"Θα εμποδίσουμε την είσοδο στο Θιβέτ της αντιδραστικής προπαγάνδας των αυτονομιστών", γράφει ο Τσεν στο διμηνιαίο περιοδικό του Κομμουνιστικού Κόμματος, το όνομα του οποίου σημαίνει "αναζητώντας την αλήθεια".

Η κινεζική κυβέρνηση θα επιτύχει αυτό τον στόχο κατάσχοντας τις παράνομες δορυφορικές κεραίες, αυξάνοντας τους ελέγχους του περιεχομένου του διαδικτύου και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι χρήστες του ίντερνετ και της τηλεφωνίας είναι καταγεγραμμένοι με το πραγματικό τους όνομα, πρόσθεσε ο Τσεν.

"Θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή και η εικόνα του κόμματος ακούγεται και είναι ορατή σε όλη την επικράτεια (του Θιβέτ) (…) και ότι η φωνή και η εικόνα των εχθρικών δυνάμεων και της κλίκας του Δαλάι Λάμα δεν ακούγεται ούτε είναι ορατή", υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Κίνα αποκαλεί τον Δαλάι Λάμα, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, "λύκο με προβιά προβάτου", ο οποίος επιθυμεί να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο Θιβέτ με βίαιες μεθόδους.

Ο Δαλάι Λάμα, που διέφυγε στην Ινδία μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση το 1959, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί πραγματική αυτονομία για το Θιβέτ και διαψεύδει ότι ενστερνίζεται τη βία.

Ο Τσεν πρόσθεσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα προσπαθήσει να αποκαλύψει "την υποκρισία και την απάτη» του Δαλάι Λάμα και των «αντιδραστικών συνομωσιών του".

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...