Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

Η δρούμε ΤΩΡΑ ή δεν υπάρχει γυρισμός...

Ας το πάρουμε απόφαση. Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο Κράτος είμαστε που θα εξαφανιστεί από τη γη. Έφτασε απλώς η ώρα της διάλυσης του δικού μας Έθνους, ήρθε "η δικιά μας η σειρά " που λένε.


Ιστορικά αποδεικνύεται πως κάθε λαός που διαβρώνεται και εκφυλίζεται, κάποια στιγμή σκλαβώνεται σε άλλους λαούς και στο τέλος συνήθως εξαφανίζεται από προσώπου γης. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και τώρα με εμάς. 

Όπως φαίνεται από την καθημερινότητα μας και την βίωσή μας, από τη στιγμή που σαν άνθρωποι και σαν πολίτες, μετά από τόσα που έχουμε τραβήξει και τραβάμε, παραμένουμε αναίσθητοι και αδιόρθωτοι και δεν κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να νικήσουμε και να απεκδυθούμε τον παλιό (κακό) εαυτό μας, να τον ανακαινίσουμε και να γίνουμε «νέοι άνθρωποι», υγιείς προσωπικότητες και τίμιοι πολίτες, προφανώς δεν υπάρχει «γυρισμός» για τους Έλληνες.

Η σαπίλα έχει προχωρήσει πάρα πολύ, τόσο μέσα στον καθένα μας προσωπικά όσο και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μην επιδέχεται πλέον θεραπεία και αυτό είναι γεγονός που μας το επιβεβαιώνουν οι σταθερά «δραματικά κατηφορικές» Ελληνικές πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις.

Ας το πάρουμε οριστικά απόφαση, για να ηρεμήσουμε και να μην αρρωστήσουμε ψυχικά όλοι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πατρίδας μας, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, μας συμπαρασύρει όλους μας στο τέλος της ενδόξου ιστορίας 3500 ετών του Ελληνικού γένους.

Με αυτή τη σκέψη ηρέμησα και απαλλάχτηκα από τα φοβερά ψυχικά βάσανα που υπέφερα τα τελευταία χρόνια βλέποντας την αναλγησία των συμπατριωτών μου και αποδέχτηκα την ωμή και πικρή αλήθεια για το τέλος της πορείας μας στην παγκόσμια ιστορία των εθνών.

Τελικά αποφάσισα ότι «ο σώζων εαυτόν σωθείτω» και αυτό εφαρμόζω στην ζωή τη δική μου και της οικογενείας μου από δω και πέρα.

Ας έχει ο καθένας μας το τέλος που του αξίζει.


Τέλος


Από: Σίσυφος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΣΙΩΠΗ.

Η σιωπή σκοτώνει.

Πρώτη αυτή η εκκωφαντική σιωπή της πολυλογίας.

Ξέρεις, αυτής της απέραντης παπαρολογίας των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των αναλυτών που επί ώρες παπαγαλίζουν τις ίδιες λέξεις κλειδιά σε απίθανα χαζές φράσεις αφήνοντας στο τέλος κανένα νόημα, κανένα συμπέρασμα.

Μόνο εκείνες τις λέξεις καρφωμένες στα μυαλά μας, σαν πινακίδες κινδύνου στο δρόμο, που μας αποτρέπουν από το να σκεφτούμε διαφορετικά.

Λέξεις φράχτες.

“Χρέος”, “Πατρίδα”, “Έθνος”, “Εγκληματική οργάνωση”, “Βία”, “Τρομοκράτες”, “Μισθός”, “Σύνταξη”,… ατελείωτη η λίστα.

Κάθε λέξη, κάθε φράση ακόμα ένα μέτρο αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο μυαλό μας.

Ακόμα ένας λόγος για φόβο και υποταγή στην τόσο απροκάλυπτα πλέον επιβαλλόμενη σιωπή.

Ναι, η δική μας σιωπή είναι το ζητούμενο.

Η σιωπή των αμνών κατά τη σφαγή τους.

Η δική μας σιωπή.

Και όσο χανόμαστε μέσα στις αναλύσεις και τις θεωρίες, τόσο ο λόγος μας θυμίζει περισσότερο τη σιωπή των παπαρολόγων.

Και όσο ψάχνουμε τη σωστή λέξη, τη σωστή φράση, την ακριβή διατύπωση, την πρέπουσα που λέμε, τόσο η σιωπή μας δυναμώνει.

Γεμίζει τα αυτιά μας με θόρυβο και τις καρδιές μας με φόβο, με απογοήτευση, με παραίτηση.

Μα το χειρότερο είναι πως μας απομονώνει, μας διαιρεί, μας αποξενώνει.

Τελικά, είναι αυτή η σιωπή, η δική μας, που μας σκοτώνει.


Methexis Erratum





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ AUSCHGREECE.

Καλώς Ήρθατε Στο Στρατόπεδο Εξόντωσης «Auschgreece»

Το Μάρτιο του 1943 το πρώτο τρένο των αλόγων, γεμάτο με Εβραίους Έλληνες της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε για το Άουσβιτς.
(Πριν αρχίσουν οι «χριστιανοί-Έλληνες» να διαμαρτύρονται για το «Εβραίοι-Έλληνες» ας τους πληροφορήσουμε ότι οι Εβραίοι στην Ελλάδα είναι παλιότεροι από το χριστιανισμό.
Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν στοιχεία για τους Ρωμανιώτες, Εβραίους εγκατεστημένους στον Ελλαδικό χώρο, οι οποίοι μάλιστα μιλούσαν κάποια ελληνική διάλεκτο.
Αλλά οι περισσότεροι ήταν Σεφεραδίτες, Ισπανοεβραίοι, όπως ο «Σολωμός» του Καραγκιόζη, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο –δε γράφω Ελλάδα, γιατί τέτοιο κράτος δεν υπήρχε ακόμα- το 1492.)
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν στους Ναζί χωρίς να φέρουν καμία αντίσταση. Είχαν πειστεί, με τη βοήθεια και του αρχιραβίνου Κορέτζ, ότι οι ναζήδες θα τους πήγαιναν στην Κρακοβία, όπου το «βούτυρο θα ήταν παχύ και το ψωμί άσπρο».
46.000 Θεσσαλονικείς πέρασαν τις πύλες του στρατοπέδου συγκεντρώσεως του Άουσβιτς –πράγματι, στην Κρακοβία.
Ελάχιστοι επιβίωσαν… Το μόνο «βούτυρο» που είδαν ήταν αυτό που έβγαζαν τα αποστεωμένα κορμιά τους στους φούρνους.
Τώρα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων Ελλήνων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πεποιθήσεων, να καούν στα κρεματόρια.
Η Ελλάδα είναι ένα γιγάντιο στρατόπεδο εξόντωσης!
Υπάρχουν κάποιοι (υπάρχουν;) αφελείς που συνεχίζουν να πιστεύουν πως όσα συμβαίνουν είναι απόρροια μιας περαστικής οικονομικής κρίσης. Κάτι σαν εποχιακή γρίπη, που θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.
Υπάρχουν και οι άλλοι, οι πιο κυνικοί, που πιστεύουν ότι όλα αποσκοπούν στην αρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Πόσο γελασμένοι είναι κι αυτοί…
Το κίνητρο των λίγων που μετατρέπουν τον κόσμο ολόκληρο σε αποικία τους δεν είναι ο πλούτος ούτε η απληστία. Έχουν περισσότερο χρήμα απ’ όσο θα μπορούσαν να ξοδέψουν σε δέκα ζωές, αυτοί και οι απόγονοι τους.
Το κίνητρο τους είναι ίδιο με εκείνο των σίριαλ-κίλερ και των βιαστών: Έλεγχος, κυριαρχία, χειριστικότητα… Δε θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, θέλουν να οριστικοποιήσουν την κυριαρχία τους.
Για να το πετύχουν αυτό δημιουργούν τα εθνικά στρατόπεδα εξόντωσης.
Πρωτίστως μας εξοντώνουν πολιτιστικά: Λαοί χωρίς γνώση της ιστορίας τους, χωρίς επίγνωση της ταυτότητας τους, χωρίς εθνική κουλτούρα και πολιτισμό. Χωρίς γλώσσα. Χωρίς ενότητα.
Έπειτα ηθικά: Δεσμώτες του καταναλωτισμού, με μόνο αυτοσκοπό την προσωπική επιβίωση, με μόνο όνειρο την εφήμερη διασημότητα (μέσω των ελεγχόμενων media) ή τον ανέλπιστο πλουτισμό (μέσω του νόμιμου και μη τζόγου), όλοι εναντίον όλων («omnium contra omnes»), και έτοιμοι να προωθήσουν τα παιδιά τους στην πορνεία (μη σας φαίνεται παράξενο, ήδη συμβαίνει).
Κατόπιν οικονομικά: Υφαρπάζοντας κάθε ευρώ που κερδίζουμε με νόμιμους και μη τρόπους, απορροφώντας τις καταθέσεις των τυχερών –ή πονηρών- που έχουν ακόμα καταθέσεις, φορολογώντας κάθε δραστηριότητα, καταστρέφοντας κάθε μικρή επιχείρηση, και εκφοβίζοντας για ακόμα χειρότερα «μέτρα»… Τα μέτρα που σου παίρνουν για να χωρέσεις στο κιβούρι.
Τέλος, μας εξοντώνουν, κυριολεκτικά: Οι πιο «ικανοί» μεταναστεύουν για την Κρακοβία όπου το «βούτυρο είναι παχύ». Όσοι μένουν αποδεκατίζονται. Όσοι μένουν ρομποτοποιούνται. Όσοι μένουν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην αυτοκτονία, στην αρρώστια και στην εξαθλίωση… Σύντομα θα έχουν μόνο ένα δίλημμα: Αυτοκτονία ή θάνατος;
Η δημοκρατία απέμεινε ένα “post war dream”.
Η ολιγαρχία της εξόντωσης, που δεν αναγνωρίζει εθνικότητα, θρήσκευμα ή φυλή, είναι το πολίτευμα του 21ου αιώνα.
Εξοντωθήκαμε πολιτιστικά, ηθικά, οικονομικά, έφτασε πλέον η ώρα και της κυριολεξίας.
Πάνω από το τέλος του ανθρώπου είναι γραμμένο με ψηφιακά γράμματα:
«Η ελεύθερη αγορά απελευθερώνει».
Σκοτωθείτε λοιπόν ελεύθερα:
Οι δημόσιοι ενάντια στους ιδιωτικούς, οι άνεργοι ενάντια στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι ενάντια στους συνταξιούχους, οι δεξιοί ενάντια στους αριστερούς, οι χριστιανοί ενάντια στους άθεους, οι ρεμπουμπλικάνοι ενάντια στους δημοκρατικούς, οι Γερμανοί ενάντια στους Έλληνες, οι χορτοφάγοι ενάντια στους κρεατοφάγους και οι στρέιτ ενάντια στους γκέι.
Σκοτωθείτε ελεύθερα… Δεν έχετε άλλη επιλογή.
Οι μαρξιστές φιλόσοφοι –πίσσα στα κόκαλα σου, Χόμπσμπαουμ- έκαναν ένα λάθος: Η πάλη δεν είναι ταξική, η πάλη είναι ανθρωπιστική.
Και ο άνθρωπος πέθανε!
Ο εικοστός αιώνας ξεκίνησε με το θάνατο του θεού, όπως τον βροντοφώναξε ο Ζαρατούστρα.
Ο εικοστός πρώτος αρχίζει με το θάνατο του ανθρώπου, όπως τον αποδεχόμαστε ψιθυριστά όλοι εμείς.
Ο άνθρωπος πέθανε… Σςςςςς…
Sanejoker





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

MONSANTO: Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ "ΣΠΕΡΝΕΙ" ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ.

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη (ΦΩΤΟ)

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις του κόσμου πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη δράση του περιβόητου πολυεθνικού μονοπωλίου στο χώρο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων Μονσάντο. 


Στο επίκεντρο βρέθηκαν όχι μόνο οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των γενετικά τροποποιημένων σπόρων αλλά και οι φονικοί κίνδυνοι που κρύβει ο τρόπος καλλιέργειάς τους και κυρίως οι αεροψεκασμοί με το παρασιτοκτόνο που παρασκευάζει η εταιρεία.

Αντιδράσεις για τη δράση και τις τακτικές της πολυεθνικής


Οι κινητοποιήσεις ήρθαν να προστεθούν στις αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια διεθνείς αντιδράσεις για τη δράση της Μονσάντο. Στο Βιετνάμ, σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο εισόδου στη χώρα αυτή, της εταιρείας που ευθύνεται για το διαβόητο «Πορτοκαλί Παράγοντα» που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Στην Ινδία, η εταιρεία καταγγέλλεται για τακτικές που οδηγούν σε πλήθος αυτοκτονιών ντόπιων μικροκαλλιεργητών, ενώ και στο Μεξικό οι αγρότες αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της πολυεθνικής στη χώρα.

Η εταιρεία που γεννά τη φρίκη


Στην Αργεντινή, τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό γενετικά τροποποιημένων σοδειών στον κόσμο, η δράση της Μονσάντο έχει τρομακτικές συνέπειες. Μία ομάδα γυναικών οι «Μητέρες του Ιτουσαϊνγκό» παλεύουν ενάντια στους αεροψεκασμούς με το παρασιτοκτόνο «Roundup» που παρασκευάζει η εταιρεία, ως ενισχυτικό της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «Roundup Ready».
Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Αργεντινής καταγγέλλουν ότι στις περιοχές που διενεργούνται οι αεροψεκασμοί, το ποσοστό των καρκίνων είναι 40 φορές μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο. Εξάλλου, όπως αποδεικνύουν και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, οι τερατογεννήσεις και οι δυσπλασίες στις ίδιες περιοχές έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα.

Στενές σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις


Η Μονσάντο, μία πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ και ιστορία 112 ετών, μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας, κατέχοντας το ποσοστό 27% της αγοράς σπόρων με τζίρο 7,3 δις δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα από τα δύο μεγαλύτερα βιομηχανικά μονοπώλια στον πλανήτη (το άλλο είναι η Microsoft), καθώς προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με το 86% των σπόρων.

Η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με τις εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ, δαπανώντας εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να έχει πρόσβαση σε βουλευτές και των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων, ώστε να εξασφαλίζει πολιτικές και νόμους που θα προασπίζουν τα συμφέροντά της.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Παροχή Διασφάλισης σε Αγρότες» που πολλοί ειρωνικά ονόμασαν «Νόμο Προστασίας της Μονσάντο». Ο λόγος ήταν ότι με το νόμο αυτό το υπουργείο Γεωργίας και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ έχασαν όσες δυνατότητες είχαν να σταματήσουν την χρήση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο στη δημόσια Υγεία.


ΠΗΓΗ:
902.gr
Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη

Μονσάντο: Η πολυεθνική που «σπέρνει» τη φρίκη





















































ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΧΡΗΜΑ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ…?



Τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν τις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες σε ολόκληρη τη γη και, για κάποιους λόγους, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, είναι σίγουρα πολύ γνωστά σε όλους...είναι οι αιματηροί πόλεμοι, η εγκληματικότητα, η πείνα, η φτώχεια, οι προβλέψιμες ασθένειες, οι στερήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, η διαφθορά και η απουσία ηθικής, η πορνεία, τα ναρκωτικά, η υπερκατανάλωση, η εξαθλίωση της ζωής, η καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες, του φυσικού περιβάλλοντος…
…όλα αυτά τα τόσο σοβαρά προβλήματα κάνουν τη ζωή σχεδόν όλων των ανθρώπων του πλανήτη κυριολεκτικά εφιαλτική…

Άραγε με τι είναι απόλυτα ταυτισμένα, αλληλένδετα και σχετιζόμενα όλα αυτά τα προβλήματα?
Τι θα ήταν αυτό για το οποίο θα «άξιζε» να πληρώνει ένα τόσο βαρύ τίμημα ολόκληρη η ανθρωπότητα?

Πολύ σωστά…το χρήμα…
…και μιλώντας για χρήμα δεν εννοούμε βέβαια το χαρτί αλλά όλα όσα αυτό αντιπροσωπεύει για τους ανθρώπους.
Το χρήμα είναι το «μέσον» για την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, πραγματικών ή κατασκευασμένων…

Έτσι η ύπαρξη του χρήματος θέτει «αυτονόητα» τον πρώτο και βασικότερο στόχο στις ζωές όλων των ανθρώπων της γης…
…το να αναζητούν διαρκώς τρόπους ώστε να συγκεντρώνουν όσα περισσότερα μπορούν, με ό,ποιους τρόπους αυτοί μπορούν…
…που σημαίνει ότι οι τρόποι αυτοί έχουν άμεση σχέση με το σύστημα αξιών με το οποίο ο καθένας έχει διαμορφωθεί…
..που σημαίνει ότι σ ένα κόσμο ανταγωνιστικό και κατά βάση ανήθικο η συσσώρευση πλούτου φλερτάρει σοβαρά με τέτοιους ανάλογους τρόπους…
Η συγκέντρωση χρημάτων από κάποιον άνθρωπο φανερώνει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβασή του σε ό,ποια αγαθά ή υπηρεσίες επιθυμεί και έχει ανάγκη…
…έτσι, η αγοραστική του δύναμη είναι αυτή που καθορίζει και τον βαθμό της ελευθερίας του σ έναν κόσμο προσανατολισμένο καθαρά στον υλισμό…
Από πολύ μικροί άλλωστε διαμορφωνόμαστε και κατευθυνόμαστε στο να πιστεύουμε ότι η απόκτηση υλικών πραγμάτων παράγει και συναισθήματα προσωπικής εκπλήρωσης…
Οι άνθρωποι καθοδηγούνται στο να αγαπούν τα πράγματα και την κτήση τους ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό αυτό σύστημα…είναι ξεκάθαρο…
Είναι λοιπόν απλό και κατανοητό το γιατί η συγκέντρωση χρημάτων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις ζωές των ανθρώπων…

Τα χρήματα "αντιπροσωπεύουν" αγαθά και υπηρεσίες, δηλαδή φυσικούς πόρους, από την χρήση των οποίων προκύπτουν τα αγαθά και τα πράγματα…
Συνεπώς το χρήμα είναι το «μέσον» για να φτάσουν οι άνθρωποι στη χρήση των φυσικών πόρων της γης, στην κατανομή τους μέσω των αγαθών…
Τα χρήματα εφευρέθηκαν και «χρειάζονται» για να κατανέμονται τα αγαθά όταν σε μια κοινωνία οι πόροι δεν επαρκούν για όλους.
Τέτοιες περίοδοι, μη επάρκειας, ήταν πραγματικές στην εξέλιξη της ανθρωπότητας μέχρι πρόσφατα…
…σήμερα όμως…?

Πόσο αληθινή είναι σήμερα η μη επάρκεια των πόρων ώστε να είναι απαραίτητα τα χρήματα σαν μέσο κατανομής των αγαθών?

Αν οι πόροι είναι άφθονοι, υπαρκτοί και ελεύθεροι σε πρόσβαση από όλους, ποιος ο λόγος να υπάρχουν τα χρήματα ως μέσον…?
..όταν μάλιστα ολόκληρη η ανθρωπότητα «πληρώνει» τόσο μεγάλο και βαρύ τίμημα, από όλα αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που πηγάζουν από την επιδίωξη πλούτου, που αναφέρθηκαν στην αρχή…

Άραγε είναι οι πόροι της γης άφθονοι, αρκετοί και ανανεώσιμοι, ώστε να καλύπτουν τις πραγματικές, και όχι τις κατασκευασμένες εξ αιτίας του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, ανθρώπινες ανάγκες?
Η απάντηση είναι πλέον πολύ γνωστή στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.
Η γη, και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα, είναι πλούσια σε πόρους και ποικίλες μορφές ενέργειας και προσφέρουν κάθε τι που η ανθρωπότητα χρειάζεται.

Ερώτημα
Είναι υπαρκτοί αυτοί οι πόροι?
Προφανές και απαντημένο το ερώτημα.

Ερώτημα
Είναι οι υπάρχοντες πόροι ελεύθερα προσβάσιμοι από όλους?
Όχι!!!
Γιατί?
Μα γιατί υπάρχουν τα χρήματα και το οικονομικό σύστημα που τα στηρίζει…
Οι φυσικοί πόροι κατέχονται από λίγους και αυτό τους κάνει ισχυρούς απέναντι στους άλλους.

Ερώτημα
Θα μπορούσε να λειτουργεί σήμερα και να καλύπτει τις ανάγκες της ολόκληρη η ανθρωπότητα χωρίς τα χρήματα και το χρηματοπιστωτικό αυτό σύστημα?
Απάντηση
Από τη στιγμή που οι απαραίτητοι πόροι υπάρχουν και είναι διαθέσιμοι και η τεχνολογία που χρειάζεται να τα μετατρέψει σε αγαθά είναι υπαρκτή, τότε η ύπαρξη χρημάτων είναι πλέον αναχρονιστική, άχρηστη, άδικη και επικίνδυνη σαν τρόπος κατανομής των αγαθών.

Ερώτημα
Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα αν καταργηθεί το χρήμα?
Απάντηση
- θα επιλυθούν σταδιακά όλα τα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα καθώς θα εκλείψει το «κίνητρο» που τα δημιουργεί.
- Καθώς το παρών οικονομικό σύστημα είναι εξαιρετικά σπάταλο γιατί παράγει διαρκώς προϊόντα, πέρα από αυτά που πραγματικά χρειάζονται οι άνθρωποι, η απουσία χρημάτων θα βοηθούσε σημαντικότατα στην εξοικονόμηση πόρων για το όφελος των επόμενων γενεών.
- Θα εξαλειφθούν οι ανισότητες και η άνιση κατανομή των αγαθών καθώς όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα όσα μπορούν να τους προσφέρουν οι σύγχρονες επιστήμες και η τεχνολογία.
Οι επιστήμες και η τεχνολογία, απαλλαγμένες από ιδιοτελή συμφέροντα και ανεπάρκεια χρημάτων, θα γνωρίσουν τεράστια έκρηξη στους τομείς της έρευνας και της ουσιαστικής προσφοράς τους στην κοινωνία, εφαρμόζοντας πλέον ελεύθερα τους πραγματικούς λόγους ύπαρξής τους.
Το επίπεδο της ζωής όλων των ανθρώπων θα βρεθεί εκεί που οι σύγχρονες δυνατότητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν.
- Σχεδόν ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία θα μπορεί να συμβαίνει από αυτοματοποιημένες μηχανές.
- Οι άνθρωποι θα ξεφύγουν σταδιακά, όλο και περισσότερο, από τον καθημερινό μόχθο και τις ανούσιες εργασίες, έχοντας πλέον στη διάθεσή τους τον ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούν με ό,τι πραγματικά αγαπούν και μέσα από αυτό εκπληρώνουν τις αξίες και το νόημα της ζωής τους, να ασχοληθούν δηλαδή με επιστήμες, τέχνες, γράμματα, ταξίδια, έρευνες, μόρφωση, σπορ κλπ
- Οι άνθρωποι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες ως ευφυή και νοήμονα όντα, αποκαθιστώντας το χαμένο νόημα, τις πραγματικές πανανθρώπινες αξίες και την ηθική σ έναν αληθινά βιώσιμο και ειρηνικό κόσμο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επερχόμενες γενιές…

Άραγε να σας φαίνονται ως παράλογες και ανόητες ουτοπίες όλα τούτα ή σαν πραγματικές δυνατότητες του σύγχρονου κόσμου μας?
Μήπως αυτός είναι ο κόσμος που όλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε μα δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τον δημιουργήσουμε?
Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος που θα ζήσουμε όλοι αύριο, και εμείς και τα παιδιά μας, θα είναι αυτός που εμείς θα επιλέξουμε σήμερα.
Γίνετε λοιπόν μέρος αυτού του σύγχρονου αναδυόμενου κόσμου που ανατέλλει μέσα από τις στάχτες του παλιού…


Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – Venus Project
t.petridis.vp@gmail.com




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.



Γερμανοί αγόρασαν σπίτια στο Δήμο Βιάννου της Κρήτης και ύψωσαν τη Γερμανική σημαία προκαλώντας αντιδράσεις και παρ’ ολίγο «πόλεμο». Με παρέμβαση του Δήμου «κατέβηκαν» οι σημαίες και αποφευχθήκαν οι μπαλωθιές....

Όπως μετέδωσε το Κρητικό ειδησεογραφικό site flashnews.gr πρόκειται για Γερμανούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά έχουν "καταλάβει" τον οικισμό της Φασκομηλιάς, επιχειρώντας να τον μετατρέψουν σε"γερμανικό έδαφος".

Πολλοί από αυτούς είναι απόγονοι Γερμανών αλεξιπτωτιστών οι οποίοι είχαν πολεμήσει την Κρήτη το 1941 και πληροφορήθηκαν για τις ομορφιές του Ελληνικού νησιού από τους τότε κατακτητές και την "είδαν" νέοι κατακτητές!

Η εικόνα με τα μπαλκόνια σημαιοστολισμένα ακόμα και στην είσοδο του οικισμού, δεν πέρασε απαρατήρητη και οι κάτοικοι του Δήμου ξεσηκώθηκαν.

Σήμερα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Μετά τον θόρυβο όμως που προκλήθηκε και την διάσταση που πήρε το θέμα, οι σημαίες είχαν κατέβει.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.

Απίστευτη σπιτική συνταγή για τις κηλίδες στη ράχη των χεριών
Βλέπετε τα χέρια σας ολοένα και με περισσότερες κηλίδες; Αναθεματίζετε την ώρα και τη στιγμή που αφήνατε τα όμορφα χεράκια σας γυμνά καθαρίζοντας με χημικά απορρυπαντικά τον πάγκο της κουζίνας; Νιώθετε ξαφνικά την απίστευτη ανάγκη να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην εικόνα των άλλοτε νεανικών χεριών σας;

Όχι δεν χρειάζεστε κανένα πανάκριβο καλλυντικό. Αρκεί η επάλειψη τους με μια φέτα ντομάτας λίγο πριν τον ύπνο! Το επόμενο πρωί,  όχι μόνο, οι κηλίδες θα έχουν υποχωρήσει αισθητά, αλλά και η εικόνα του δέρματος σας θα έχει νεανική όψη!

Γιατί η ντομάτα εκτός από λεύκανση, προκαλεί και σύσφιξη! Είναι γνωστή άλλωστε η αποτελεσματικότητα της στους ανοιχτούς πόρους του προσώπου και στην καταπολέμηση της ακμής. Μην την αγνοείται! Με δύο μήνες εντατικής θεραπεία, οι κηλίδες θα έχουν εξαφανιστεί. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι τα φυσικά προϊόντα αργούν περισσότερο από τα χημικά να φέρουν αποτελέσματα, αλλά τελικά τα επιτυγχάνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο!

extra tip: Μπορείτε να φέρετε πιο άμεσα και ενισχυμένα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έλαιο καρύδας. Είναι ένα έλαιο που καταπολεμά επίσης της κηλίδες αφού προσφέρει ενυδάτωση και νεανικότητα στο δέρμα. Δοκιμάστε πρώτα πριν πάτε για ύπνο να απλώσετε έλαιο καρύδας στα χεράκια σας και μετά να κάνετε μια απλή επάλειψη στη ράχη των χεριών σας με μια φέτα ντομάτας. Βέβαια θα αναγκαστείτε να πετάξετε τα σποράκια της από τα χέρια σας, αλλά μικρό το κακό. Ο χυμός της ντομάτας στεγνώνει γρήγορα, και δεν θα σας είναι ενοχλητικός.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.

Σάλος από ηλεκτρονικό παιχνίδι με ζωντανές κατσαρίδες
Σάλο έχει προκαλέσει η παρουσίαση  ενός «ηλεκτρονικού σακίδιου» για κατσαρίδες που επιτρέπει να ελέγχει κάποιος τις κινήσεις τους μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.
Η εταιρεία που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, η Backyard Brains, λέει ότι σκοπός είναι να κάνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για την νευροεπιστήμη.

Για να τοποθετήσει κάποιος το «ηλεκτρονικό σακίδιο» στην κατσαρίδα πρέπει να την βάλει σε παγωμένο νερό για να την ακινητοποιήσει και να χρησιμοποιήσει γυαλόχαρτο για να τρίψει το κηρώδες επίχρισμα στο κέλυφος του κεφαλιού της. Στη συνέχεια κολλάει ένα συνδετήρα ηλεκτροδίων και ηλεκτρόδια στο σώμα της και με μια βελόνα κάνει μια τρύπα στον θώρακά της για να τοποθετήσει ένα καλώδιο. Μετά κόβει τις κεραίες της κατσαρίδας και τοποθετεί στη θέση τους ηλεκτρόδια. Συνδέει το κύκλωμα στην πλάτη της και στέλνει τα σήματα μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις κινήσεις του εντόμου.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κουίν Μάικλ Αλεν είπε στο BBC ότι η συσκευή αυτή «θα ενθαρρύνει ερασιτέχνες να λειτουργήσουν επεμβατικά σε ζωντανούς οργανισμούς» και «θα ενθαρρύνει το σκεπτικό ότι περίπλοκοι ζωντανοί οργανισμοί είναι απλές μηχανές ή εργαλεία».

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έχει λάβει μέιλ που την κατηγορούν ότι με το σακίδιο, ονόματι «Roboroach», «διδάσκει στα παιδιά να είναι ψυχοπαθείς». Η Backyard Brains όμως απαντάει ότι σύντομα το 20% του κόσμου θα έχει κάποια νευρολογική διαταραχή όπως το Αλτσχάιμερ _ για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής θεραπεία _ και τα «ηλεκτρονικά σακίδια» «επιτρέπουν σε μαθητές να κάνουν μεταπτυχιακή έρευνα πολύ νωρίς στη ζωή τους». 

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο βρετανικό κανάλι ότι το σακίδιο αναπτύχθηκε μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τη νευροεπιστήμη η οποία θα έπρεπε να διδάσκεται καλύτερα στα αμερικανικά σχολεία.

Το «Roboroach» θα γίνει ευρέως διαθέσιμο στις ΗΠΑ εντός του Νοεμβρίου και θα πωλείται προς 99 δολάρια (74 ευρώ).

ΠΡΙΜ 5.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ "ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ" ΑΠΟ MICROSOFT-GOOGLE-FACEBOOK.

Microsoft, Google και Facebook: Πριμ 5.000 δολάρια σε "φιλικούς χάκερς"
Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν, ότι σκοπεύουν να πριμοδοτήσουν «φιλικούς χάκερς» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δικτύου BBC) προκειμένου να εντοπίζουν ηλεκτρονικούς «ιούς».

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των «φιλικών χάκερς» ονομάζεται Hackerone. Οι πριμοδοτήσεις κυμαίνονται από 300 έως και 5,000 δολάρια (περίπου από 220 έως και 3.700 ευρώ).

Ένα ειδικό πάνελ θα καθορίζει την αμοιβή, η οποία όπως έγινε γνωστό μπορεί να είναι και υψηλότερη σε περίπτωση που κριθεί, ότι εντοπίστηκε κάποιος ιδιαίτερα επικίνδυνος «ιός».

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Εξαιρούνται οι πολίτες χωρών που οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπορικές σχέσεις όπως η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και παιδιά με την προϋπόθεση, ότι έχουν τη σχετική έγκριση των γονιών τους.

Οι αμοιβές θα καταβάλλονται από τη Microsoft και το Facebook. Η Google από την πλευρά της θα παρέχει προσωπικό, το οποίο θα συγκροτεί τα πάνελ που θα ορίζουν τις αμοιβές.

ΒΓΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ!!!

Συγκλονιστικό περιστατικό – Βγήκε ζωντανός από τον τάφο! (Βίντεο)
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε νεκροταφείο στην  Βραζιλία, όπου πριν λίγες μέρες βγήκε ένας ζωντανός άνθρωπος μέσα από τάφο!

Μια γυναίκα, η οποία είχε επισκεφτεί τον τάφο της οικογένειας της στο νεκροταφείο του Ferraz de Vasconcelos άκουσε θόρυβο μέσα από τον διπλανό τάφο και ξαφνικά είδε το έδαφος να κινείται και… δύο χέρια και ένα κεφάλι να ξεπροβάλλουν!

Άρχισε να ουρλιάζει και αμέσως έφτασαν στο σημείο εργαζόμενοι του νεκροταφείου, οι οποίοι βοήθησαν τον άνθρωπο να βγει.

«Τρομοκρατήθηκα και μόνο στην εικόνα να βλέπω κάποιον να βγαίνει από τον τάφο του», δήλωσε η γυναίκα.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν πρώην εργάτη του Δήμου, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως βρέθηκε εκεί. Πάντως, τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε το βίντεο:




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΟΙ ΦΤΗΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ANONYMOUS...

Click on the slide!
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους ακτιβιστές.
Στις 5 Νοεμβρίου οι Anonymous, η περίφημη ομάδα χάκερ ακτιβιστών, γιόρτασε την επέτειο της Συνωμοσίας, καθώς είναι σαφές ότι ο Φωκς θεωρείται ο «πατέρας» τους. Ωστόσο, καθόλου γιορτινές δεν είναι οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο στο Σαο Γκοντσάλο στη Βραζιλία όπου κατασκευάζονται οι διάσημες -πλέον- μάσκες των Anonymous.

Η αντίφαση ανάμεσα στις τριτοκοσμικές συνθήκες που δουλεύουν οι συγκεκριμένοι εργάτες και στις επαναστατικές ιδέες και τα ιδεώδη που υπηρετούν οι ακτιβιστές, είναι φανερή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της International Business Times, πρόκειται για μια ακραία εικόνα:

«Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα σημάδι των καιρών ότι τα στηρίγματα που υποτίθεται ότι είναι ένα σύμβολο της αντίστασης, στην πραγματικότητα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Νότιας Αμερικής από εργαζόμενους που είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από τις αρνητικές επιπτώσεις του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού συστήματος, που πολεμούν οι Anonymous» αναφέρει ο δημοσιογράφος.










Ο Γκάι Φωκς


ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ.


15Υλικα:
1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κιλά αλεύρι άσπρο
Προζύμι ( μαγιά νωπή 1.5 κουταλιά της σούπας)
αλάτι 2 1/2 κουταλάκια του τσαγιού
χλιαρό νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:
Αποβραδίς \"πιάνουμε\" το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι (να είναι σαν χυλός) σε μία λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει  ο χυλός. Το πρωί κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τον χυλό με το προζύμι.(Αν το ψωμι το φτιάξουμε με μαγιά, δεν χρειάζεται προετιμασία αποβραδίς.

Απλώς διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι). Προσθέτουμε στη λεκάνη το ανάλογο χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι, και ζυμώνουμε καλά, ώσπου να γίνει μία μέτρια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Μοιράζουμε τη ζύμη σε λαδωμένες φόρμες, τις οποίες βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένες με καθαρές πετσέτες.

Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, είναι έτοιμη για τον φούρνο. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μία ώρα περίπου. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...