Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ.

5.000 χρόνια θρησκευτικής ιστορίας μέσα σε δύο λεπτά [Βίντεο]

Η εξάπλωση των θρησκειών

Ορμώμενοι από το ενδιαφέρον τους για τους θρησκευτικούς πολέμους και την εδαφική εξάπλωση των θρησκειών ανά τους αιώνες, οι άνθρωποι του ιστότοπου Maps of War δημιούργησαν ένα κλιπ 90 δευτερολέπτων, το οποίο δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πώς οι σύγχρονες θρησκείες εξαπλώθηκαν στον πλανήτη τα τελευταία 5000 χρόνια και παγιώθηκαν όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Παρακολουθήστε το εκπληκτικό βίντεο:




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Οι ελιές μου και τα Δώρα Χριστουγέννων. της Δάφνης Χρονοπούλου

Μάζευα τις ελιές μας προχθές ―μη φανταστείτε ελαιώνες, ένα
 δένδρο έχουμε και φτάνει για μας και για πολλά βαζάκια που χαρίζουμε όπως και τα ξερά μας σύκα, τα σταφύλια μας, τον κρόκο κι άλλα που ο μικρός παλιός μας κήπος μας προσφέρει.

Μάζευα τις ελιές μας κι έγραφα στον κήπο ευτυχισμένη που δεν περνά ούτε ένα αυτοκίνητο να μου ταράζει την ηρεμία, που οι δεκοχτούρες παρατάσσονται στα μακρινά καλώδια και το σκυλί μου κυνηγιέται με το νέο μας γατί στη λεμονιά κι ύστερα όταν σαν καλά παιδιά έρχονται να τα φιλήσω μοσχοβολούν λεμόνι και μαντζουράνα.

Ευτυχισμένη, αγαπώ τους κήπους. Μα πρέπει να φύγω, να δω φίλους και να ξελογιαστώ όπως γίνεται, σε άλλα που με πάνε στην παλιά ζωή μου με βιβλιοπωλεία και θέατρα και αμαρτίες σκοτεινές που πάντα ελπίζω να αποφύγω.

Θα σας τα λέω τα ευπρεπή (δε γλιτώνετε) μα εκείνο που με απωθεί και δεν έχω φύγει ήδη από προχθές όπως έπρεπε είναι ο κακός μπελάς των εορτών που θα συναντήσω. Τα επιχρυσωμένα κουκουνάρια, τα φωτάκια, η ψεύτικη χαρά, τα ανόητα τα πλαστικά εφήμερα στολίδια και τα παιδάκια τρελαμένα από την πρώτη μύηση στην υπερκατανάλωση αηδιών σα μεθυσμένα από ζάχαρη και χημικές βαφές φθηνού γλυκού.

Δεν έχω υπομονή γι αυτά κι ακόμα λιγότερη έχω για κείνα τα άλλα, τις φιλανθρωπίες και τους εράνους, κόλπα έξυπνα για να μαζεύουν κάποιοι εκατομμύρια εξαργυρώνοντας την ενοχή όσων για λίγο επιθυμούν να νιώσουν την υπεροχή εχόντων.

Δεν είναι από στριφνάδα και κακοκεφιά που σας τα λέω και ιδού ένα άρθρο πάντα επίκαιρο που θέτει κάποια πράγματα στη θέση τους.

Χαρείτε το:

To Δώρο του Θανάτου, του George Monbiot


Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζονται, τίποτα που να μην έχουν ήδη, τίποτα που ακόμη και να θέλουν. Οπότε τους αγοράζεις ένα ηλιακά κινούμενο φυτό, μια βούρτσα για τον αφαλό ή ένα σετ μίνι-γκολφ για την τουαλέτα. Φαίνονται διασκεδαστικά την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, βαρετά τη δεύτερη, ντροπιαστικά από την τρίτη και μετά. Ως τη δωδέκατη μέρα έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια. Για 30 δευτερόλεπτα αμφιλεγόμενης διασκέδασης, ή ένα ηδονιστικό ερέθισμα που διαρκεί όσο και μια δόση νικοτίνης, εγκρίνουμε τη χρήση υλικών των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι ορατές για γενιές μετά.

Κάνοντας έρευνα για την ταινία της "Η Ιστορία των Πραγμάτων", η Annie Leonard ανακάλυψε πως από τα υλικά που ρέουν μέσω της οικονομίας του καταναλωτισμού, μόνο 1% παραμένει σε χρήση έξι μήνες μετά την πώληση [1]. Ακόμα και τα αγαθά που θα περιμέναμε να διαρκέσουν περισσότερο, σύντομα καταδικάζονται σε αχρηστία είτε επειδή είναι προσχεδιασμένα να χάνουν τη χρήση τους (χαλάνε γρήγορα), είτε επειδή θεωρείται πως την έχασαν (βγαίνουν εκτός μόδας).

Αλλά πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε, ειδικά για τα Χριστούγεννα, δε μπορούν να χάσουν τη χρήση τους, γιατί δεν είχαν καμία χρησιμότητα ποτέ. Ένα ηλεκτρονικό μπλουζάκι drum-machine, ένας κουμπαράς Darth Vader που μιλάει, μια θήκη για το iPhone σε σχήμα αυτιού, ένας ατομικός ψύκτης για κουτάκια μπύρας, μια οδοντόκρεμα με γεύση μπέικον, ένας σκύλος που χορεύει: Κανείς δεν περιμένει πως θα χρησιμοποιηθούν, ούτε ακόμα πως θα τα ξανακοιτάξουν μετά τη μέρα των Χριστουγέννων. Είναι σχεδιασμένα για να σου πουν ευχαριστώ, ίσως να προκαλέσουν και κάνα-δυο γέλια και μετά να πεταχτούν.

Η γελοιότητα των προϊόντων συγκρίνεται μόνο με το εύρος των επιπτώσεων. Σπάνια υλικά, πολύπλοκα ηλεκτρονικά, η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή και τη μεταφορά τους, όλα παράγονται και συνδυάζονται σε ενώσεις μέγιστης ματαιότητας. Αν συμπεριλάβουμε τα ορυκτά καύσιμα των οποίων την εξόρυξη και χρήση αναθέτουμε σε άλλες χώρες, η κατασκευή και η κατανάλωση είναι υπεύθυνες για περισσότερη από τη μισή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα [2].

  • Καταστρέφουμε τον πλανήτη για να φτιάξουμε ηλιακά θερμόμετρα μπάνιου και επιτραπέζιους παίκτες του γκολφ.
  • Άνθρωποι στο ανατολικό Κονγκό σφάζονται για να δημιουργηθούν αναβαθμίσεις για τα smartphone μας, όλο και μικρότερης χρησιμότητας [3]. 
  • Δάση υλοτομούνται για να κατασκευαστούν “προσωποποιημένες, σε σχήμα καρδιάς, ξύλινες επιφάνειες για τυριά”. 
  • Ποτάμια δηλητηριάζονται για να κατασκευαστούν ψάρια που μιλάνε. 

Αυτό είναι παθολογική κατανάλωση: μια παγκόσμια επιδημία συλλεκτικής τρέλας, που καθίσταται τόσο φυσιολογική από τη διαφήμιση και τα media, ώστε σπάνια προσέχουμε πως μας έχει συμβεί.


Το 2007 ο δημοσιογράφος Adam Welz κατέγραψε το θάνατο 13 ρινόκερων από λαθροκυνηγούς στη Νότια Αφρική. Φέτος, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 585 [4]. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί, αλλά μια απάντηση είναι πως πολύ πλούσιοι άνθρωποι στο Βιετνάμ προσθέτουν σκόνη από κέρατα ρινόκερου στο φαγητό τους ή το σνιφάρουν σαν κοκαΐνη ως επίδειξη του πλούτου τους. Είναι εφιαλτικό, αλλά δεν διαφέρει πολύ από ότι κάνουμε σχεδόν όλοι στα βιομηχανοποιημένα κράτη: καταστρέφουμε τον κόσμο μέσω μιας χωρίς νόημα κατανάλωσης.

Αυτή η καταναλωτική έκρηξη δε συνέβη τυχαία. Οι ζωές μας έχουν φτιαχτεί για να την ενθαρρύνουν. Παγκόσμιοι κανόνες εμπορίου αναγκάζουν χώρες να συμμετάσχουν στη γιορτή του σκουπιδιού. Κυβερνήσεις μειώνουν τους φόρους, απορυθμίζουν τις αγορές, αυξομειώνουν τα επιτόκια, όλα για να αυξήσουν την κατανάλωση. Αλλά σπάνια οι αρχιτέκτονες αυτών των πολιτικών σταματάνε να σκεφτούν “κατανάλωση τίνος πράγματος;”. Όταν όλα τα “θέλω” και τα “χρειάζομαι” έχουν πραγματοποιηθεί (από αυτούς που έχουν λεφτά για ξόδεμα), η ανάπτυξη εξαρτάται από τις πωλήσεις εντελώς άχρηστων πραγμάτων. Η επισημότητα του κράτους, η δύναμη και η μεγαλειότητά του, στην υπηρεσία της παράδοσης στην πόρτα μας του “Τέρι της Χελώνας που Βρίζει”.

Άντρες και γυναίκες αφιερώνουν τις ζωές τους στην κατασκευή και τη διαφήμιση τέτοιων σκουπιδιών, και κοροϊδεύουν την ιδέα του να ζεις χωρίς αυτά. “Πάντοτε πλέκω τα δώρα μου”, λέει μια γυναίκα σε ένα διαφημιστικό αλυσίδας ηλεκτρονικών. “Δεν θα πρεπε,” απαντά ο αφηγητής [5]. Η διαφήμιση για το τελευταίο τάμπλετ της Google, δείχνει έναν πατέρα κι ένα γιο να κατασκηνώνουν στο δάσος. Η ευχαρίστησή τους εξαρτάται από τα νέα features του Nexus 7 [6]. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, αλλά βρήκαμε ένα τρόπο να σας τα πουλήσουμε.

Η αύξηση της ανισότητας που συνοδεύει την έκρηξη καταναλωτισμού, διασφαλίζει πως στην ανερχόμενη οικονομική παλίρροια δεν θα επιπλέουν όλες οι βάρκες. Στις ΗΠΑ το 2010, το 1% του πληθυσμού είχε άνοδο των εισοδημάτων του κατά 93% [7]. Η χιλιοειπωμένη δικαιολογία, πως πρέπει να διαλύσουμε τον πλανήτη για να βοηθήσουμε τους φτωχούς, απλά δεν στέκει. Για μερικές δεκαετίες κατά τις οποίες γίνανε πλουσιότεροι αυτοί που είχαν ήδη περισσότερα από όσα μπορούσαν να ξοδέψουν, οι προοπτικές όλων των άλλων εξαφανίστηκαν.

Τόσο αποτελεσματικά έχουν οι κυβερνήσεις, τα media και οι διαφημιστές συνδέσει την κατανάλωση με την ευημερία και την ευτυχία, που το να λες τα παραπάνω σημαίνει το να βρίσκεσαι εκτεθειμένος στο χλευασμό και την κοροϊδία. Δείτε την εκπομπή Ηθικός Λαβύρινθος (Moral Maze) της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία το μεγαλύτερο μέρος του πάνελ μαζεύτηκε για να κοροϊδέψει την ιδέα της μικρότερης κατανάλωσης και να τη συνδέσει με τον ολοκληρωτισμό [8].

Όταν ο κόσμος τρελαίνεται, αυτοί που αντιστέκονται αποκηρύσσονται ως παλαβοί.


Φτιάξτε τους μια τούρτα, γράψτε τους ένα ποίημα, δώστε τους ένα φιλί, πείτε τους ένα ανέκδοτο, αλλά σταματήστε να καταστρέφετε τον πλανήτη για να πείτε σε κάποιον πως νοιάζεστε. Τελικά αποδεικνύετε το αντίθετο.

_______________________________________________________________________


Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian το παίρνω μεταφρασμένο στα ελληνικά από το clopy που λέει:
Δεν είμαι ιδιαίτερα καλός στη μετάφραση, απλά προσπάθησα να διατηρήσω το νόημα οπότε οι αγγλομαθείς αν προτιμούν μπορούν να το διαβάσουν απευθείας εδώ

Εικόνα: 
Ο κήπος μου γραφείο προχθές..
ΔΑΦΝΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ.





ΠΗΓΗ:
Δάφνη Χρονοπούλου: Ένα παράθυρο στο ισόγειο του πνευματικού μου κόσμου ― προσωπικές αγάπες κι εμμονές


ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΙΣ "ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ";



Κύριε Γραμματίδη
ήθελα να ρωτήσω αν η χρέωση στο πεδίο Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι νόμιμη καθώς διάβασα κάπου χωρίς να μπορέσω να το διασταυρώσω, πως έχει καταργηθεί δια νόμου και η ΔΕΗ το εισπράτει καταχρηστικά.. 
Βίκυ

   Αγαπητή Βίκυ,
 Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο λογαριασμός της ΔΕΗ απεικονίζει ξεχωριστά τις «χρεώσεις προμήθειας» (δηλαδή το τιμολόγιο, η τιμή της κιλοβατώρας που χρεώνει η ΔΕΗ και το πάγιο), τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» και τις «λοιπές χρεώσεις». Οι ρυθμιζόμενες και οι λοιπές χρεώσεις απεικονίζονται ξεχωριστά διότι δεν αποτελούν επιλογή της ΔΕΗ ούτε σχετίζονται με την κατανάλωση ρεύματος αλλά καθορίζονται με διατάξεις νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας και εισπράττονται από τη ΔΕΗ προκειμένου να αποδοθούν στο υπουργείο Οικονομικών, στους δήμους ή σε άλλους φορείς.
 Οι ρυθμιζόμενες αυτές χρεώσεις είναι οι χρεώσεις για τη χρήση του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τη χρήση του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ). Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας αφορούν τα κοινωνικά τιμολόγια και το ΕΤΜΕΑΡ, είναι το λεγόμενο πράσινο τέλος.
 Λοιπές χρεώσεις χαρακτηρίζονται οι πάσης φύσεως φόροι, μεταξύ των οποίων το «χαράτσι» στα ακίνητα (πρώην ΕΕΤΗΔΕ νυν ΕΕΤΕ). και οι φόροι κατανάλωσης, το ειδικό Τέλος του άρθ. 5 του ν. 2093/1992, τα Δημοτικά τέλη (δημοτικοί φόροι, τέλος ακίνητης περιουσίας), το τέλος για την Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ), κλπ. 
Αυτό που διάβασες είναι το εξής «ψεκασμένο» σενάριο συνωμοσίας: Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εκεί που ανέφεραν τις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις ανέφεραν το εξής: «Ν. 2773/99, άρθρο 29». Αυτή η αναφορά υπήρχε διότι μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο άρθρο υποχρέωνε τη ΔΕΗ να απεικονίζει χωριστά τις χρεώσεις αυτές. 
Το άρθρο αυτό καταργήθηκε με το άρθρο 195 του ν. 4001/2011, ο οποίος θέσπισε το νέο νομοθετικό πλαίσιο περί ενέργειας (ρεύμα, φυσικό αέριο). Μερικοί από αυτούς που «όλα τα ξέρουν» είδαν ότι καταργήθηκε το άρθρο 29 του ν. 2773/99 (το οποίο είναι γραμμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ) και σου λένε «αφού καταργήθηκε το άρθρο, πώς εισπράττει η ΔΕΗ? Μας κλέβουν!». Αν είχαν όμως μπει στον κόπο (όπως εσύ) να ρωτήσουν ένα δικηγόρο θα τους έλεγε ότι: ναι μεν με το άρθρο 195 του ν. 4001/2011 καταργήθηκε ο παλιός νόμος του 1999 αλλά με το άρθρο 140 του ίδιου ν. 4001/2011 επαναλήφθηκε η ίδια ρύθμιση που υπήρχε και στο νόμο του 1999 σχετικά με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
 Συμπέρασμα: νομιμότατα εισπράττει η ΔΕΗ τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (άλλο αν είναι δίκαιες ή όχι).
Χρήστος Γραμματίδης δικηγόρος. 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ "NYMPHOMANIAC" ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Nymph()maniac» είναι αυστηρώς ακατάλληλο

Η αναμονή για τη νέα ταινία του Λαρς Φον Τρίερ κορυφώνεται. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ;




Κοίτα προσεκτικά τις παρακάτω εικόνες και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει.





Διάλεξε πρώτα την εικόνα που σου ταιριάζει και μετά συνέχισε στο επόμενο βήμα.

Απαντήσεις:

Εικόνα 1…

Έχεις αυτοέλεγχο, είσαι ευαίσθητος και σκέπτεσαι πολύ πριν κάνεις κάτι. Παλεύεις εξαντλητικά και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο με τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Μισείς την επιπολαιότητα και προτιμάς να είσαι μόνος παρά να υπομείνεις μια συζήτηση άνευ περιεχομένου. Οι σχέσεις σου με τους φίλους σου είναι πολύ καλές, πράγμα που σου δίνει εσωτερική ηρεμία και αρμονία που χρειάζεσαι για να νιώθεις καλά. Δεν αποτελεί πρόβλημα για εσένα το να κάθεσαι μόνος για μεγάλες περιόδους, χωρίς να βαριέσαι.

Εικόνα 2…
Είσαι ανεξάρτητος, αντισυμβατικός, απελευθερωμένος. Απαιτείς μια ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή, που σου επιτρέπει να καθορίζεις μόνος/η την πορεία σου. Έχεις μια καλλιτεχνική κλίση στη δουλειά και στη διασκέδαση. Η ανάγκη για ελευθερία σε κάνει καμιά φορά να κάνεις το αντίθετο από αυτό που έπρεπε. Ο τρόπος ζωής σου είναι πολύ ατομικιστικός. Δεν θα αντέγραφες ποτέ τυφλά αυτό που είναι “in”. Αντιθέτως προσπαθείς να ζήσεις σύμφωνα με τις δικές σου ιδέες και πεποιθήσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα “κολυμπήσεις ενάντια στο ρεύμα”.

Εικόνα 3…

Είσαι δυναμικός, ενεργητικός, εξωστρεφής. Δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις βέβαια ρίσκα και να αναλάβεις μεγάλες υποχρεώσεις με αντιστάθμισμα μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Η ρουτίνα, αντιθέτως, φαίνεται να σε παραλύει. Αυτό που σου αρέσει περισσότερο είναι να μπορείς να έχεις ενεργό ρόλο στα πράγματα. Με τον τρόπο αυτό και το πρώτο σου βήμα είναι και το πιο αποφασιστικό.

Εικόνα 4…

Πατάς γερά στα πόδια σου, είσαι ισορροπημένος, αρμονικός άνθρωπος. Δίνεις αξία στο φυσικό στυλ και αγαπάς τα απλά πράγματα. Οι άλλοι σε θαυμάζουν επειδή πατάς γερά στα πόδια σου και μπορούν να στηρίζονται επάνω σου. Παρέχεις σ’ αυτούς που είναι γύρω σου ασφάλεια και ελευθερία. Διακρίνεσαι για το ότι είσαι ζεστός και ανθρώπινος. Απορρίπτεις οτιδήποτε κραυγαλέο και τετριμμένο. Τείνεις να απορρίπτεις οποιαδήποτε παραξενιά της μόδας. Για εσένα το ντύσιμο πρέπει να είναι πρακτικό και ανεπαίσθητα κομψό.

Εικόνα 5…

Είσαι επαγγελματίας, πραγματιστής, άτομο με αυτοπεποίθηση. Παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και πιστεύεις περισσότερο στα έργα σου παρά στην τύχη. Λύνεις τα προβλήματά σου με πρακτικό και απλό τρόπο. Στην καθημερινή σου ζωή βλέπεις τα πράγματα ρεαλιστικά και καταπιάνεσαι με αυτά χωρίς δισταγμό. Στην εργασία σου έχεις την εμπιστοσύνη των άλλων, διότι γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου. Η αποφασιστική δύναμη της θέλησής σου προβάλλει την αυτοπεποίθησή σου και στους άλλους. Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος αν δεν τελειώσεις αυτό που σκέφτηκες να κάνεις.

Εικόνα 6…

Είσαι ειρηνικός, διακριτικός, μη επιθετικός, ανέμελος. Κάνεις φίλους αβίαστα, αλλά σου αρέσει η απομόνωση και η ανεξαρτησία. Σου αρέσει κάπου κάπου να “το σκας” από όλους και όλα και να μένεις μόνος/η σου για να βρεις το νόημα της ζωής και να διασκεδάζεις. Χρειάζεσαι ελευθερία και έτσι αποδράς σε όμορφες κρυψώνες, αλλά δεν είσαι μοναχικός τύπος. Έχεις ειρήνη με το εαυτό σου και τον κόσμο και εκτιμάς τη ζωή και ότι έχει να σου προσφέρει αυτός ο κόσμος.


Εικόνα 7…

Είσαι ανέμελος, παιχνιδιάρης, χαρούμενος. Αγαπάς την ελεύθερη και αυθόρμητη ζωή. Προσπαθείς να την χαρείς στα μέγιστα, σύμφωνα με το ρητό “Μια ζωή την έχουμε”. Είσαι πολύ περίεργος και ανοιχτός σε οτιδήποτε νέο. Ευτυχείς με τις αλλαγές. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να νιώθεις δεσμευμένο/η από κάποιον/α ή από κάτι. Βιώνεις το περιβάλλον σου σαν να είναι ασταθές και πάντα καλό για μια έκπληξη.

Εικόνα 8…

Είσαι ρομαντικός, ονειροπόλος, συναισθηματικός. Είσαι πολύ ευαίσθητο άτομο. Αρνείσαι να βλέπεις τα πράγματα μόνο από μια λογική, ορθολογιστική προσωπική άποψη. Το σημαντικό για εσένα είναι τι σας λένε τα αισθήματά σας. Στην πραγματικότητα, νιώθεις ότι είναι σημαντικό να βλέπεις όνειρα και στον ξύπνιο σου. Απορρίπτεις ανθρώπους που απεχθάνονται το ρομαντισμό και καθοδηγούνται μόνο από τη λογική. Αρνείσαι να αφήσεις οτιδήποτε να περιορίσει την πλούσια ποικιλία διαθέσεων και συναισθημάτων σου.

Εικόνα 9…
Είσαι αναλυτικός, αξιόπιστος, με αυτοπεποίθηση. Η εφήμερη ευαισθησία σου αντιπροσωπεύει αυτό που είναι υψηλής ποιότητας και διαρκές. Συμπερασματικά θέλεις να περιβάλλεις τον εαυτό σου με μικρά “κοσμήματα” τα οποία ανακαλύπτεις εκεί που παραβλέπονται από τους άλλους. Για όλα αυτά η κουλτούρα παίζει σοβαρό ρόλο στη ζωή σου. Έχεις εφεύρει το δικό σου τρόπο ζωής, που είναι κομψός και αποκλειστικός, ελεύθερος από καπρίτσια της μόδας. Το ιδανικό στο οποίο έχεις βασίσει τη ζωή σου είναι η πνευματικά καλλιεργημένη απόλαυση. Αξιολογείς βάσει ενός προκαθορισμένου επιπέδου πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΡΟΜΑΝ ΧΕΡΤΣΟΓΚ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

Ρόμαν Χέρτσογκ: "Δεν είναι η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας"
O πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt τόνισε πως «Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».
Το σχόλιο, που προκάλεσε άμεσα έντονες επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Χέρτσογκ.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»

Ο γερμανός ευρωβουλευτής, ο οποίος όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής ελληνικού κομματικού σχήματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο Ρόμαν Χέρτσογκ, ως κορυφαίος δικαστής με κλασική παιδεία, «θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν θα είχε μάθει ποτέ τη λέξη «Δημοκρατία», αν δεν την είχε δανειστεί από την ελληνική σκέψη» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό μια τέτοια συμπεριφορά».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΚΨΜ. ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.

Σε ιδιώτες τα ΚΨΜ -Ακριβαίνει ο καφές για τους φαντάρους
Τα ΚΨΜ των στρατοπέδων θα περάσουν στην εκμετάλλευση ιδιωτών και ακούγονται φωνές που θα ακριβύνουν τα προϊόντα για τους φαντάρους.
Ηδη το ΚΨΜ στον Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, οι στρατιώτες θα πίνουν καφεδάκι με τιμές Κολωνακίου.

Ο τιμοκατάλογος για τον καφέ του στρατιώτη:

    Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4
    Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8
    Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
    Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά
    Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις αφού δεν παρέχει ο στρατός.

Επομένως, ένας στρατιώτης -όπως αναφέρει το onalert- θα πρέπει να ξοδεύει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK.

Προσοχή! Αυτό είναι το site που κλέβει τις φωτογραφίες σας από το facebook!
Σάλος και κατακραυγή για τον ιστότοπο!

Σάλο και κατακραυγή έχει προκαλέσει το site «Ratemash.com» το οποίο «έκλεψε» φωτογραφίες 150.000 μαθητριών και φοιτητριών προκειμένου να ψηφίσουν οι χρήστες του πόσο «καυτές» είναι.

Μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Durham University, η φωτογραφία της οποίας φιγουράριζε εν αγνοία της στο εν λόγω site, είπε: «Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε μία εικόνα μου στην ιστοσελίδα. Οι διαχειριστές δεν έλαβαν ποτέ τη συγκατάθεσή μου για κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του, ο διαχειριστής του Ratemash.com, ο 19χρονος Michael Healy είπε ότι οι κοπέλες είχαν αποδεχθεί σχετικό «κάλεσμα» στον λογαρισμό τους στο Facebook και για το λόγο αυτό οι εικόνες τους προσβάλλονταν στο Ratemash.com. Όπως εξήγησε, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να διαγράψουν την εφαρμογή και οι φωτογραφίες τους θα κατέβουν «άμεσα» από την ιστοσελίδα.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ 100.000 ΛΙΡΩΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!!!

Click on the slide!
Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στην Κέρκυρα. Φτωχή και αγράμματη καθαρίστρια άφησε περιουσία 100.000 λίρες, ενώ οι κληρονόμοι της είναι άφαντοι!
Πρόκειται για την Κατερίνα Βραχλιώτη η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ποταμό της Κέρκυρας, το 1930. Φτωχή και αγράμματη, έζησε στα δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου σπαραγμού, που ακολούθησε.

Το 1950 περίπου, καθώς η χώρα έβρισκε σιγά-σιγά την ηρεμία της, η μόλις 20 χρόνων Κατερίνα, φτωχή χωριατοπούλα ακόμα, πήγε στην Αθήνα για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός. Τη δεκαετία του '60, η μοίρα της άλλαξε, η τύχη της χαμογέλασε, και κατάφερε να δουλέψει σε σπίτια πλουσίων Αθηναίων και εύπορων Άγγλων που ζούσαν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι τελευταίοι την βοήθησαν στο επόμενο σημαντικό βήμα της ζωής της: να μεταναστεύσει στην Αγγλία την εποχή που μετανάστευαν και πολλοί άλλοι Έλληνες σε διάφορες γωνιές της γης. Και εκεί έμεινε για πάντα η Κατερίνα Βραχλιώτη,  μαθαίνοντας Αγγλικά και αποκτώντας μάλιστα Βρετανική υπηκοότητα και βρετανικό διαβατήριο.

Μετά τον θάνατό της, μαθεύτηκε πως η εκλιπούσα είχε ένα σημαντικό μυστικό: όλα τα χρόνια που δούλευε σκληρά, μάζευε με μεγάλη υπομονή χρήματα, αυξάνοντας τις οικονομίες της. Κι εφ' όσον δεν είχε άμεσο κληρονόμο, αρμόδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου κατέχει σήμερα το μυστικό του ποσού των χρημάτων που μάζεψε με κόπο η ταλαίπωρη γυναίκα της Κέρκυρας.

Και το ποσό αυτό, το οποίο λέγεται ότι ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες Αγγλίας, πρέπει να παραδοθεί στους πλησιέστερους συγγενείς της, όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, σύμφωνα με το corfupress.com, η θανούσα είχε δώσει προφορικές εντολές να δοθεί ένα ποσό και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Δήμο Κερκύρας, για κοινωφελείς σκοπούς.

Το ποσό αυτό, καθώς και το συνολικό ποσό σε ρευστό, και πιθανώς ένα ακίνητο που κατέχει στην Αγγλία, δεν θα γίνουν γνωστά μέχρι να συναντήσουν, οι Άγγλοι αρμόδιοι, τα άτομα, για τα οποία υπάρχουν «τουλάχιστον κάποιες βάσιμες ενδείξεις ότι είναι συγγενείς εξ αίματος, της θανούσας».

Εφ' όσον οι Έλληνες, φερόμενοι ως συγγενείς, καταθέσουν μια απλή δήλωση μιας παραγράφου μαζί με όποια αποδεικτικά έγγραφα κατέχουν ή και αξιόπιστες μαρτυρίες, αντιπρόσωποι του βρετανικού γραφείου θα επισκεφθούν την Κέρκυρα ή θα καλέσουν τους πιο αξιόπιστους διεκδικητές να επισκεφθούν το Λονδίνο.


ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ!!! "ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ".


altΑκόμα ένα δράμα στα χρόνια της κρίσης - Ένας πατέρας που παραμένει άνεργος εδώ και 2,5 χρόνια άφησε το σημείωμα που βλέπετε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο...

«Δεν πουλάω μόνο το νεφρό μου, θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν το ήθελαν, αρκεί να ζήσουν τα παιδιά μου». Ανθρώπινο δράμα στον καιρό της οικονομικής κρίσης με «πρωταγωνιστή» έναν Ηρακλειώτη, που κρύβεται πίσω από το χειρόγραφο σημείωμα, που τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Το irakliolive ήρθε σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που βγάζει το νεφρό του στο... σφυρί για να ζήσουν τα παιδιά του. Μια επικοινωνία φορτισμένη και δύσκολη καθώς ο ίδιος δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θέλει να λάβει καμία δημοσιότητα.

Χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία που θα τον φωτογράφιζαν είπε ότι η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα πριν από 2,5 χρόνια όταν έμεινε άνεργος. Ως τότε ζούσε όπως είπε μια ζωή πολύ καλή από οικονομικής άποψης. Στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν έψαχνε εναγωνίως και μάταια για οποιαδήποτε δουλειά.

Σήμερα παραμένει άνεργος: «πουλήσαμε τα πάντα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη κι ότι άλλο είχαμε στο σπίτι. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Γι αυτό πουλάω το νεφρό μου. Για μένα αυτό δεν είναι τίποτα, μπορώ να ζήσω και με ένα νεφρό.

Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη».

Ο Ηρακλειώτης που αρνείται για άλλη μια φορά να αποκαλύψει οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητα του επιμένει λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο: «δε θέλω δημοσιότητα, ένα άνθρωπο να αγοράσει το νεφρό μου ψάχνω». 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ»



Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος (Βασ. Όλγας 198) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Αίτημα ανάκλησης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με αριθ. 1721/18.11.2013 περί προσφυγής για λύση από το αρμόδιο δικαστήριο του σωματείου «Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ».
Θα προηγηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα ανάκλησης, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, στις 12:00μ.μ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές της Α’ και Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. 

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ 29 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.

«Διευκολύνσεις και εξαγορά στεγαστικών δανείων ζητούν ο Ιορδάνης Τζαμτζής και άλλοι 28 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας»

Προτάσεις με στόχο την διευκόλυνση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων κατέθεσαν με ερώτηση τους 29 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο.
Στην ερώτηση τους οι 29 βουλευτές προτείνουν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και την δυνατότητα εξαγοράς τους από τους οφειλέτες στο ίδιο ποσοστό με αυτό που θα πωλούνταν τα κόκκινα δάνεια,σε ξένα funds.
Οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρός, Χριστογιάννης Δημήτριος,  Βογιατζής Παύλος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντογιάννης Γεώργιος, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος,  Κουτσούμπας Ανδρέας,  Κυριαζίδης Δημήτριος, Κοψαχείλης Τιμολέων,  Ορφανός Γεώργιος,  Κωνσταντόπουλος Γεώργιος,  Σολδάτος Θεόδωρος,  Αντωνίου Μαρία,  Πασχαλίδης Ιωάννης, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Νταβλούρος Αθανάσιος, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Μανδρέκα Ασπασία στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
  Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων Ελλήνων είναι θηλιά στον λαιμό τους. Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει. Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης πρέπει να εξετάσει:
α) Την περίπτωση να γίνει επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων των πολιτών από τα τραπεζικά ιδρύματα. Τα τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να δώσουν στους πολίτες την δυνατότητα να επιμηκύνουν το στεγαστικό τους δάνειο και να μπορούν να το αποπληρώσουν στα 40-45 έτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μικρύνει η μηνιαία δόση του δανείου και οι πολίτες να πάρουν «ανάσα» στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.
β) Την δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον οφειλέτη με μείωση του ποσού μετά από διακανονισμό με το πιστωτικό ίδρυμα. Π.χ, πολίτης πήρε δάνειο 120.000 ευρώ για 15 χρόνια. Στα 5 χρόνια πλήρωσε για τόκους 35.000 ευρώ και 30.000 ευρώ κεφάλαιο.  Έμεινε υπόλοιπο δανείου 90.000 ευρώ. Ο πολίτης ζήτησε να αποπληρώσει τις 90.000 και η τράπεζα αντί να μειώσει το ποσό και να πάρει τα χρήματα, στην απάντηση της ζήτησε από τον πολίτη 90.000 ευρώ κεφάλαιο, συν τους τόκους που θα έπαιρνε τα επόμενα 10 χρόνια.
γ) Σύμφωνα με καταγγελία δικηγόρου στα ΜΜΕ, ξένο fund (ταμείο), αγόρασε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κόκκινα δάνεια πελατών του ΤΠΔ στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου. Ο οφειλέτης ζήτησε να αγοράσει το δάνειο του από το ΤΠΔ, στην ίδια τιμή που θα το αγόραζε το ξένο fund. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στην Πορτογαλία με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, αποφασίστηκε να μπορεί ο οφειλέτης να αγοράζει το κόκκινο δάνειο του στο 26% της πραγματικής του αξίας.
Προτείνουμε να έχει ο οφειλέτης το προνόμιο της προτεραιότητας, εφόσον το δάνειο του πάει να πωληθεί σε τρίτους (funds κλπ.), δηλαδή να ερωτάται εάν θέλει αυτός να αγοράσει το δάνειο του και εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί, να έχει δικαίωμα να προτείνει αυτόν που θέλει να εξαγοράσει το δάνειο του (συγγενικό πρόσωπο ή άλλο πρόσωπο), στο ίδιο ποσοστό επί της πραγματικής αξίας του δανείου, όπως αυτό θα πωλούνταν σε ξέναfunds.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

α) τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα;
β) τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον οφειλέτη με μείωση του ποσού μετά από διακανονισμό με το πιστωτικό ίδρυμα;
γ) τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την εξαγορά κατά προτεραιότητα από τον οφειλέτη του δανείου του, στο ίδιο ποσό, όπως αυτό το αγοράζουν τα ξένα funds από πιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες, ΤΠΔ κλπ;
δ) έχουν πουληθεί δάνεια από το ΤΠΔ ή από άλλη τράπεζα, πόσα σε αριθμό και σε τι ποσοστό επί της πραγματικής αξίας των δανείων;
ε) με ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις προτίθεσθε να βοηθήσετε τους δανειολήπτες ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους χωρίς να χάσουν τα σπίτια τους;»




Οι ερωτώντες Βουλευτές
1.      Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας
2.      Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας
3.      Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων
4.      Στυλιανίδης Ευριπίδης Βουλευτής Ν. Ροδόπης
5.      Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρός Βουλευτής Ν. Έβρου
6.      Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Πιερίας
7.      Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου
8.      Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Καβάλας
9.      Ιωαννίδης Ιωάννης Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
10.  Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας
11.  Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
12.  Κοντογιάννης Γεώργιος Βουλευτής Ν. Ηλείας
13.  Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας
14.  Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Ν. Φλώρινας
15.  Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
16.  Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Δράμας
17.  Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Ν. Γρεβενών
18.  Ορφανός Γεώργιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
19.  Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Βουλευτής Ν. Πιερίας
20.  Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδος  
21.  Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Ν. Καστοριάς
22.  Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Καβάλας
23.  Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ν. Ημαθίας
24.  Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Πιερίας
25.  Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
26.  Παναγιωτόπουλος Νικόλαος Βουλευτής Ν. Καβάλας
27.  Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Ν. Αχαΐας
28.  Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

29.  Μανδρέκα Ασπασία Βουλευτής Ν. Φωκίδας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2013.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Philoxenia 2013

Εντυπωσιακή οργάνωση εκδήλωσης τοπικής γαστρονομίας και προϊόντων ποιότητας της Π.Ε. Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia 2013” και, ειδικότερα, στην παρουσίαση του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ακολουθεί την νέα αντίληψη ενιαίας τουριστικής προβολής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Στην παρουσίαση, μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Κ.Μ. κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φάνης Παπάς, κ.ά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων διοργανώθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας μία εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική γαστρονομία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπου παρουσιάστηκαν τοπικά εδέσματα, νωπά και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, χυμός ρόδι, κρασιά, τυροκομικά και αλλαντικά, γλυκά, κ.ά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης στελέχη της δημοτικής επιχείρησης τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς, επίσης, και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης περιηγήθηκε στην Διεθνή Έκθεση συνομιλώντας με τους άλλους εκθέτες αλλά και υποδέχθηκε, μαζί με τους συναδέλφους του της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους επισκέπτες στο ενιαίο περίπτερο.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Η φετινή διοργάνωση μάς βγάζει από το κλίμα απαισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Επίσης, μας δείχνει τον δρόμο για να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον. Μπορούμε να τα καταφέρουμε επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την συνέργεια και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Με την εκδήλωση για την τοπική γαστρονομία αναδείξαμε την γευστική υπεροχή των αγροτικών προϊόντων μας. Οι ξένες αγορές γνωρίζουν ότι τα προϊόντα μας υπερέχουν σε γεύση και  ποιότητα. Μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα προϊόντα της περιοχής μας, είτε προορίζονται για το εξωτερικό όπου έχουμε θεαματική άνοδο των εξαγωγών, είτε για την εγχώρια αγορά, πληρούν αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και πλέον διαθέτουν μοντέρνα τυποποίηση.  Ο Αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους δύο κύριους πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως προκύπτει από ειδική μελέτη που εκπονήσαμε. Στο πλαίσιο αυτό, μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος και αποτελεί την βάση της οικονομίας της Πέλλας, με τον τουρισμό. Έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από ιδιώτες αλλά και από την πολιτεία για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται για την πλούσια φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι ενισχύσεις του προγράμματος LEADER που αφορούν την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού. Τους προσεχείς μήνες ο Σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής δικτύωσης και συνεργασίες με νέες, αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα πρόσωπα και τα στελέχη των υπηρεσιών μας που συνεργάστηκαν για την ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή παρουσίαση του περιπτέρου της Περιφέρειας». 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ανεξήγητες καταστάσεις


Μπαίνει ένας καουμπόυ σε ένα σαλούν. Κάθεται στο μπαρ και παραγγέλνει στον μπάρμαν ένα ουίσκι:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...