Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ;

Ντέιβιντ Ρόζενχαν: Ο ψυχολόγος που ξεσκέπασε τις λανθασμένες ψυχιατρικές διαγνώσεις κλείνοντας λογικούς σε «τρελάδικα»- Ενα ενδιαφέρον πείραμα
Ντέιβιντ Ρόζενχαν: Ο ψυχολόγος που ξεσκέπασε τις λανθασμένες ψυχιατρικές διαγνώσεις κλείνοντας λογικούς σε «τρελάδικα»- Ενα ενδιαφέρον πείραμα

Μπορεί εύκολα ένας ψυχίατρος να διακρίνει τους σώφρωνες από τους παράφρονες ή η ψυχιατρική διάγνωση έχει κενά; Την εγκυρότητα της ψυχιατρικής διάγνωσης, αποφάσισε να προσδιορίσει ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Ρόζενχαν με ένα άκρως αντιδεοντολογικό πείραμα που έμεινε στην ιστορία ως το πείραμα Ρόζενχαν.

Ο Ντέιβιντ Ρόζενχαν, δίδασκε σε ένα μικρό πανεπιστήμιο όταν το 1973 αποφάσισε να προβεί σε ένα ιδιαίτερο πείραμα. Έτσι τηλεφώνησε σε οκτώ φίλους του και τους ρώτησε αν θα ήθελαν να προσποιηθούν τους παράφρονες για ένα μήνα. Εκείνοι δέχτηκαν και άρχισε η εκπαίδευση, αν και οι μισοί από αυτούς ήταν ψυχολόγοι και ψυχίατροι, οπότε γνώριζαν τα συμπτώματα. Ένα βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης ήταν να μάθουν να κρύβουν τα χάπια κάτω από τη γλώσσα τους και να τα φτύνουν μετά.

Πέντε μέρες πριν παρουσιαστούν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σταμάτησαν να πλένουν τα δόντια τους, να ξυρίζονται (άντρες και γυναίκες) και να κάνουν μπάνιο.Έπειτα φόρεσαν παλιά και λίγο βρώμικα ρούχα και σκορπίστηκαν σε όλη την Αμερική.

Παρουσιάστηκαν στα επείγοντα ψυχιατρικών περιστατικών και δήλωσαν μόνο: «Ακούω μια φωνή να λέει γκντουπ». Ο Ρόζενχαν είχε επίτηδες διαλέξει αυτή τη λέξη, γιατί δεν υπήρχε καμιά αναφορά μέχρι τότε σε ακουστικές ψευδαισθήσεις που να παραπέμπουν σε κόμικ. Πέρα από αυτή την φράση δεν προσποιούνταν κανένα άλλο σύμπτωμα.

Σε κάθε ερώτηση απαντούσαν με ειλικρίνεια, πέρα από το όνομα και το επάγγελμα τους. Ακόμα και ο ίδιος ο Ρόζενχαν παρουσιάστηκε στα επείγοντα παραπονούμενος για εκείνο το καρτουνίστικο «γκντουπ». Όλοι οι «ασθενείς» εξετάστηκαν βιαστικά και διαγνώστηκαν με «παρανοειδή σχιζοφρένεια», εκτός από έναν που έπασχε από «μανιοκαταθλιπτική ψύχωση».

Σε όλους πάντως έγινε εισαγωγή. Μόλις εκείνοι βρέθηκαν στο ψυχιατρείο, ανέφεραν στους γιατρούς ότι η φωνή είχε σταματήσει και αισθάνονταν πλέον μια χαρά. Όμως οι γιατροί δεν τους πίστευαν. Ο μέσος όρος παραμονής τους στο ψυχιατρείο ήταν 19 ημέρες παρότι εκείνοι από την πρώτη μέρα διαβεβαίωναν ότι δεν άκουγαν πλέον τη φωνή.Η πιο μακρόχρονη παραμονή ήταν 52 μέρες.

Οι ψυχίατροι μάλιστα είχαν αξιολογήσει κάποια χαρακτηριστικά από τη ζωή των «ασθενών» έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη διάγνωση τους. Έγραφαν για κάποιον: «Άντρας, λευκός, ετών 39 με μακρύ ιστορικό αξιοσημείωτης αμφιθυμίας απουσία συναισθηματικής σταθερότητας...» κα.

Κάτι πολύ παράξενο είναι ότι ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετώπιζαν τους «ασθενείς» ως ασθενείς, οι υπόλοιποι ασθενείς, οι αληθινοί ασθενείς του ψυχιατρείου αντιλαμβάνονταν ότι οι 9 δεν ήταν «τρελοί». Για παράδειγμα κάποιος νεαρός ασθενής πλησίασε το Ρόζενχαν και του είπε: «Εσύ δεν είσαι τρελός. Ή δημοσιογράφος είσαι ή καθηγητής...»

Όσο καιρό ήταν έγκλειστος ο Ρόζενχαν συμπεριφερόταν απολύτως φυσιολογικά και κρατούσε διαρκώς σημειώσεις. Αυτό οι γιατροί το χαρακτήρισαν «συμπεριφορά γραφής», και το θεώρησαν μέρος της παρανοειδούς σχιζοφρένειας του.

Όταν τελικά τον άφησαν να φύγει δημοσίευσε τα πορίσματα του στο περιοδικό Science, με τίτλο:«On being sane in insane places». Η μελέτη αυτή προκάλεσε σάλο στην Αμερική καθώς πλήθος ψυχιάτρων έσπευσαν να υπερασπιστούν την επιστήμη τους.

Ένα νοσοκομείο μάλιστα προκάλεσε τον Ρόζενχαν να στείλει όσους ψευδοασθενείς ήθελε -με ό,τι ψευδοσυμπτώματα προτιμούσε- και εκείνοι θα τους αποκάλυπταν. Εκείνος δέχτηκε. Θα τους έστελνε τους επόμενους τρεις μήνες ένα μυστικό αριθμό ψευδοασθενών και οι ψυχίατροι θα έπρεπε να καταλάβουν ποιοι ήταν ψυχικά υγιείς.

Μετά τους τρεις μήνες το προσωπικό του νοσοκομείου ανακοίνωσε με βεβαιότητα ότι είχε εντοπίσει 41 από τους ψευδοασθενείς του Ρόζενχαν. Ομως ο Ρόζενχαν δεν είχε στείλει κανέναν.
Οι διαγνώσεις μέχρι τότε γίνονταν με το DSM, το «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Νοητικών Διαταραχών». Μέχρι το πείραμα του Ρόζενχαν χρησιμοποιούσαν τη δεύτερη έκδοση του, το DSM II, του 1968. Μετά το πείραμα μια επιτροπή ψυχιάτρων πρόσθεσε διακόσιες σελίδες και δημιούργησαν το DSM III. Όλες οι αμφισημίες και οι ασάφειες εξοβελίστηκαν. Η διαγνωστική μέθοδος εξυγιάνθηκε. Η ψυχιατρική είχε ανανήψει.

Το 2004, η Lauren Slater, η συγγραφέας του βιβλίου «Το κουτί της ψυχής», απ' όπου προέρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες, αποφάσισε να ξανακάνει το πείραμα του Ρόζενχαν, μόνη της. Σταμάτησε να πλένεται, να κάνει αποτρίχωση, φόρεσε παλιά ρούχα και παρουσιάστηκε σε ένα ψυχιατρείο λέγοντας ακριβώς την ίδια φράση: «Ακούω μια φωνή να μου λέει γκντουπ». Το αποτέλεσμα ήταν κάπως διαφορετικό από την προηγούμενη φορά.
Ο ψυχίατρος την εξέτασε για δέκα λεπτά, χωρίς να της κάνει καμιά ερώτηση για το μορφωτικό της επίπεδο ή την ποιότητα της ζωής της, τη διέγνωσε ως ελαφρώς ψυχωτική και της συνταγογράφησε Risperdal (ένα αντιψυχωτικό) με συνοδεία αντικαταθλιπτικών.

Τις επόμενες οκτώ μέρες η Λόρεν πήγε σε οκτώ διαφορετικά νοσοκομεία. Η αντιμετώπιση ήταν η ίδια: Κανείς δεν της έκανε εισαγωγή, αλλά της έγραψαν συνολικά 25 αντιψυχωτικά και 60 αντικαταθλιπτικά. Η εξέταση ήταν πάντα το ίδιο επιπόλαια. Αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας: «Όλοι φρόντιζαν να πάρουν το σφυγμό μου».

Το πείραμα του Ρόζενχαν δεν έδειξε ότι η ψυχιατρική είναι λανθασμένη, αλλά ότι οι ψυχίατροι κάνουν διαγνώσεις «επιδημιολογικά».






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΣΠΑΡΑΞΙΚΑΡΔΙΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΙ.

Αυτό είναι το σπαραξικάρδιο λαϊκό τραγούδι που γράφτηκε στην Ελλάδα για τη δολοφονία του Κένεντι [βίντεο]
Η επέτειος σήμερα των 50 ετών από την στυγερή δολοφονία του Τζόν Κένεντι στο Ντάλλας – μια ημέρα που για πολλούς άλλαξε την ιστορία της Αμερικής- συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια και την Ελλάδα. Τόσο πολύ που γράφτηκε ένα γνήσιο σπαραξικάρδιο, λυγμικό λαϊκό τραγούδι για τον Κένεντι.
Το ανακάλυψαν σήμερα τα λαγωνικά των social media στο youtube και προσφέρεται για πολλαπλές ακροάσεις με ελληνική αφύπνιση.
"Σε κλάψαν η γυναίκα σου
και τα ορφανά παιδιά σου.
Σε κλαίνε κι όλοι οι λαοί
που σ' είχαν για καμάρι,
μα στην Ελλάδα πιο πολύ
γιατί'σουν παλλικάρι".

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Σκοτώνουν ακόμα τις αρκούδες στα βουνά της Ελλάδας -Νεκρή από πυροβόλο όπλο βρέθηκε άλλη μία στην Καλαμπάκα
Τελικά η μεγαλύτερη απειλή για την καφέ αρκούδα παραμένει δυστυχώς ο άνθρωπος. Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης ακόμα μία, στη Μύκανη Καλαμπάκας κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο.
Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών.
Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι (πίσω από το δεξί αυτί) πιθανόν με μονόβολο. Ο χρόνος θανάτωσής του προσδιορίζεται σε 4-5 ημέρες νωρίτερα, καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του ζώου.
Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, στην περιοχή βρέθηκαν σκαψίματα από αγριογούρουνα και θεωρείται πιθανό η αρκούδα να σκοτώθηκε σε παγάνα στο κυνήγι για αγριογούρουνο.
Πρόκειται περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε βρεθεί νεκρή αρκούδα στο όρος Βόιο, σε δύσβατο σημείο δίπλα σε ορειβατικό μονοπάτι. Το ζώο είχε πυροβοληθεί κάτω από τον αυχένα και στην αριστερή ωμοπλάτη.
Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, αυτό δεν δείχνει να πτοεί κάποιους που σκοτώνουν τις αρκούδες μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ!

H συγκλονιστική φωτογραφία που όλοι οι γονείς πρέπει να δείξουν στους γιους τους [εικόνα]
Η βία δεν αφορά ποτέ σε μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων και συμπεριφορών, αλλά ολόκληρα κοινωνικά σώματα.
Ακόμη και όταν αυτή ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες, αυτό συνιστά σύμπτωμα μιας συνολικότερης κοινωνικής παθογένειας που ξεπερνά τα στενά όρια του οίκου. Η καταπολέμησή της είναι υπόθεση συλλογική και μας αφορά όλους.
Αυτό είναι το μήνυμα πίσω από τις ανά τον κόσμο διαφημιστικές εκστρατείες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών αυτή τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.
Από αυτές ξεχωρίζει η παρακάτω που κάνει το γύρο του διαδικτύου και η οποία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό των νέων γονέων, ωθώντας τους να σκεφτούν πάνω στην ανατροφή των παιδιών τους και τις μελλοντικές συνέπειές της:
«ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ.

Magnify Image
Ένα πείραμα με δίδυμους που αποκαλύπτει γιατί το να μασάς δεν είναι τόσο κακό! 
Η Beldent (το Αργεντίνικο όνομα της Τrident) προσπαθεί να απενοχοποιήσει τις τσίχλες, χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό πείραμα, σε μια πανέξυπνη  καμπάνια σχεδιασμένη από το δημιουργικό της Del Campo Saatchi & Saatchi.
   Την 1η Οκτωβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Μπουένος Άιρες,οι δημιουργοί του φιλμ ζήτησαν σε πέντε ζευγάρια διδύμων να στηθούν μπροστά από 481 άτομα και να παραμείνουν ανέκφραστα, φορώντας ακριβώς τα ίδια ρούχα.   Μοναδική τους διαφορά ήταν ότι ο ένας από τους δύο μασούσε τσίχλα.
   Οι επισκέπτες του Μουσείου κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που υποθετικά θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τη προσωπικότητα και το χαρακτήρα των διδύμων, τα θετικά και τα αρνητικά τους.
   Το 73% τάχθηκε υπέρ εκείνων που μασούσαν τσίχλα.
    Τα δίδυμα με τη Beltend στο στόμα θεωρήθηκαν πιο δημοφιλή, πιο sexy, καλύτεροι εργοδότες, πιο κοινωνικοί και πολλά άλλα, χωρίς απαραίτητα να είναι... 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ "ΑΟΡΑΤΟ" ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ.

Magnify Image
Σύντομα θα υπάρχει ένα app για όλους τους μοναχικούς, άτυχους, πολυάσχολους ή κρυψίνους που επιθυμούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των κακοπροαίρετων.
   Το Ιnvissible Girlfriend θα γίνει η σχέση που ποτέ δεν είχες αλλά πρέπει για τους δικούς σου λόγους να παρουσιάσεις.
   Η εφαρμογή θα φροντίσει ώστε να γίνει ένα καλό άλλοθι και όλοι να πιστεύουν πως κάτι ¨παίζει" στην ερωτική σου ζωή ενώ στην πραγματικότητα εσύ μπορείς ανενόχλητος να κάνεις μοναχικές ή πιο ιδιωτικές επιλογές.
   Μηνύματα στο κινητό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κλήσεις και interaction με τα social media είναι μόνο μερικές από τις παροχές που θα μπορείς να επιλέξεις όταν τα Χριστούγεννα το app κάνει πρεμιέρα.
   Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα και ίσως αλλόκοτα όταν καλείσαι να διαλέξεις τη διαβάθμιση της σχέσης που θες να έχεις.
   Αν θες απλά κάτι που να θυμίζει ενοχλητικό one night stand που επιμένει να σε βομβαρδίζει με μηνύματα τύπου "που είσαι; ενοχλώ", ¨πέρασα υπέροχα χθες" ή "μωράκι πότε θα τα ξαναπούμε;" τότε η υπηρεσία θα φροντίσει με χαμηλό οικονομικό πακέτο να σε προμηθεύσει με τα κατάλληλα για να πείσεις τον περίγυρο για το πόσο μεγάλος εραστής είσαι.
   Δεύτερο στο τιμοκατάλογο έρχεται το λίγο πιο σοβαρό dating που θα σου επιτρέψει μέχρι και το facebook σου να αλλάξεις από it's complicated σε in a relationship! Eδώ θα έχεις και bonus δωράκια ενώ ενίοτε θα δέχεσαι και κλήσεις στις οποίες δε θα χρειαστεί να υποκρίνεσαι πως μιλάς μιας και στην άλλη γραμμή θα υπάρχει το ¨πρόσωπο¨ που θα σου λέει γλυκόλογα. 
  Η τρίτη επιλογή είναι η πιο ακριβή, (ίσως και η πιο τρομαχτική) αλλά αξίζει τα 50$ δολάρια το μήνα. Αφενός με 50$ δολάρια δε βγαίνεις ούτε για ένα δείπνο με μια πραγματική γυναίκα και αφετέρου με αυτό το πακέτο έχεις το πλήρη έλεγχο εσύ. Αποφασίζεις ανάμεσα σε μια συλλογή από πρόσωπα που θα παίξουν το ρόλο της ερωτοχτυπημένης και σκηνοθετείς εσύ το σενάριο και την εξέλιξη της σχέσης, το περιεχόμενο της επικοινωνίας ενώ διαχειρίζεσαι τη καψούρα σου όπως θες. Εννοείται πως εδώ τα δωράκια που θα σου στέλνει η φανταστική σου κοπέλα θα είναι πιο ακριβά και πιο προσωπικά.
Magnify Image
       O εμπνευστής και δημιουργός του app τονίζει πως αυτή η εφαρμογή θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος του ψεύτη που θέλει ίσως να κρύψει μια αποτυχημένη ερωτική ζωή, έχει βαρεθεί τη γκρίνια των γονιών του ή δεν έχει θελήσει να κάνει outing ενώ όλοι τον υποψιάζονται. Παράλληλα υπόσχεται πως μέχρι τις αρχές του νέου έτους πρεμιέρα θα κάνει και ο Invisible Boyfriend καθώς και μια gay friendly version των παραπάνω.
   Τονίζει πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δε μπορεί να αντικαταστήσει μια κανονική σχέση και την επαφή με έναν κανονικό άνθρωπό. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΝΑ ΕΛΑΦΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ.


Ο κυνηγός ψάχνει να εντοπίσει το ελάφι που μόλις χτύπησε. 
Το διακρίνει λίγο μετά να κείτεται στο έδαφος με τα μάτια ανοιχτά αλλά ακόμη ζωντανό.
 Όταν δοκιμάζει με το πόδι του να το σπρώξει για να τσεκάρει τις αντιδράσεις του ζώου...η μεγάλη ανατροπή!
   Θα τρομάξεις αλλά νομίζω πως θα το ευχαριστηθείς τελικά! 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΒΟΗΘΟΙ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗΣ.

Γυναίκες... βοηθοί εκσπερμάτισης!
Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες στην Κίνα...
Ένα νέο επάγγελμα βρήκαν οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν την ανεργία των γυναικών και εφάρμοσαν κάτι πραγματικά πρωτοποριακό στα κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Οι άνδρες που επιθυμούν να γίνουν δωρητές σπέρματος στην Κίνα από δω και πέρα θα έχουν μια "χείρα βοηθείας" για να εκσπερματώσουν.

Συγκεκριμένα σε αυτά τα κέντρα έχουν προσληφθεί γυναίκες που αντικαθιστούν τις ταινίες πορνό και τα σχετικά περιοδικά που βοηθούσαν στην διαδικασία μέχρι πρότινος, και αμείβονται με ένα παχυλό μισθό που αγγίζει τα 1200 ευρώ το μήνα για να βοηθάνε τους... δωρητές να... πετύχουν το στόχο τους!

Όμως παρά τον υψηλό μισθό οι γυναίκες αυτές παραπονούνται ότι το επάγγελμά τους είναι ανθυγιεινό, αφού από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινήσεις του χεριού τους κινδυνεύουν να πάθουν τενοντίτιδα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΟ!


15Ένας φίλος σας, σας λέει ασταμάτητα ότι δεν υπάρχει Θεός! Αυτό σας βασανίζει σαν μαστίγωμα. Μάχεστε για την ψυχή σας και τη ζωή σας. Καλά καταλάβατε: εάν δεν υπάρχει ζωντανός και παντοδύναμος Θεός, δυνατότερος από τον θάνατο, τότε ο θάνατος είναι ο μόνος παντοδύναμος θεός. Τότε όλα τα ζωντανά πλάσματα στον κόσμο είναι παιχνιδάκια στα πόδια του παντοδύναμου θανάτου, σαν μικρός ποντικός στα πόδια πεινασμένης γάτας. Μια φορά αναστατωμένος είπατε στον κακομοίρη φίλο σας:

«Ο Θεός υπάρχει, εσύ δεν υπάρχεις!» Και δεν κάνατε λάθος. Αφού εκείνοι οι οποίοι χωρίζονται από τον αιώνιο Ζωοδόχο σ' αυτόν τον κόσμο, θα είναι χωρισμένοι και στον άλλον. Και έτσι ούτε εδώ ούτε εκεί δεν θα ξέρουν για τον θαυμαστό Δημιουργό όλων των πλασμάτων. Αλλά ο χωρισμός από Εκείνον είναι χειρότερος από το να μην υπάρχει.

Στη θέση σας εγώ θα του έλεγα ακόμα και το εξής:

Λανθασμένα λες, φίλε, ότι δεν υπάρχει ο Θεός. Ενώ ορθά θα λες εάν πεις: «Δεν έχω Θεό». Αφού εσύ από μόνος σου βλέπεις, ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω σου Τον αισθάνονται, γι' αυτό και σου λένε ότι υπάρχει Θεός. Λοιπόν, δεν είναι ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά εσύ δεν Τον έχεις.

Μιλάς λανθασμένα, όπως ο άρρωστος που θα έλεγε ότι δεν υπάρχει υγεία στον κόσμο. Αυτός μπορεί μόνο να πει δίχως να ψεύδεται: «Εγώ δεν είμαι υγιής», ενώ θα ψευδόταν αν έλεγε: «Δεν υπάρχει γενικώς υγεία στον κόσμο».

Μιλάς λανθασμένα, όπως και ο τυφλός που θα έλεγε ότι δεν υπάρχει φως στον κόσμο. Υπάρχει φως, όλος ο κόσμος είναι γεμάτος από φως, αλλά αυτός, ο κακόμοιρος τυφλός, δεν έχει φως. Εάν θα ήθελε να μιλήσει σωστά, το μόνο που θα μπορούσε να πει είναι: «Εγώ δεν έχω φως».

Μιλάς λανθασμένα, σαν τον ζητιάνο που θα έλεγε ότι δεν υπάρχει χρυσός στον κόσμο. Υπάρχει ο χρυσός στη γη και κάτω από τη γη. Όποιος λέει ότι δεν υπάρχει χρυσός γενικώς λέει ψέματα. Θα έλεγε αλήθεια, εάν έλεγε: «Εγώ δεν έχω χρυσό».

Μιλάς λανθασμένα, όπως και ο κακοποιός που θα μας έλεγε ότι δεν υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο. Σε εκείνον τον ίδιο δεν υπάρχει καλοσύνη, όχι στον κόσμο. Γι' αυτό δεν θα έκανε λάθος εάν θα έλεγε: «Εγώ δεν έχω καλοσύνη».

Κατά τον ίδιο τρόπο, γείτονά μου, λανθασμένα μιλάς όταν λες ότι δεν υπάρχει Θεός! Αφού εκείνο που εσύ δεν έχεις, δεν σημαίνει πως δεν το έχουν και οι άλλοι, ούτε ότι δεν υπάρχει γενικώς. Ποιος σε εξουσιοδότησε να μιλάς εν ονόματι ολόκληρου του κόσμου; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα, την αρρώστια σου να την αποδίδεις σ' όλους και την ανέχειά σου να την επιβάλεις σ' όλους;

Εάν όμως ομολογήσεις και πεις: «Δεν έχω Θεό», τότε λες την αλήθεια και εκφράζεις την ομολογία σου. Αφού υπήρχαν και υπάρχουν εξαίρετοι άνθρωποι, που όντως δεν έχουν Θεό. Όμως ο Θεός τους έχει, τους έχει έως την τελευταία τους πνοή. Εάν και στην τελευταία τους πνοή δηλώσουν ότι δεν έχουν τον Θεό, τότε και ο Θεός δεν θα τους έχει πια. Και τους απογράφει στα έξοδα. Γι' αυτό σε παρακαλώ, φίλε μου, για την ψυχή σου, για την αιώνια ζωή και για τη βασιλεία του Θεού, ένεκεν των δακρύων και πληγών του Χριστού, σε παρακαλώ, μεταμόρφωσε την πεισματική σου εξομολόγηση σε μετανοητική εξομολόγηση. Και εκείνα που έπειτα απ' αυτό πρέπει να πράξεις, θα σου τα πει η Εκκλησία, ρώτα!

Ειρήνη και ευλογία από τον Κύριο.
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (2009), Δρόμος δίχως Θεό δεν αντέχεται: Ιεραποστολικές Επιστολές Α', εκδ. «Εν πλω»
 

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων του δήμου Αλμωπίας στους Προμάχους.
Στις 10.00 το πρωί όλα ήταν έτοιμα στο χωριό και οι εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές ήταν στη θέση τους περιμένοντας να επιτελέσουν το θεάρεστο και ουμανιστικό τους λειτούργημα.
Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά τη σειρά, η οποία κανονίστηκε, κατόπιν των τηλεφωνικών ραντεβού, που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο αγροτικό ιατρείο του χωριού και στον παιδικό σταθμό.
Η όλη εκδήλωση, πέρα από τον αντικειμενικό της σκοπό, που ήταν οι προληπτικές εξετάσεις των κατοίκων, πήρε και χαρακτήρα πανηγυριού, χάρη στην εκρηκτική και πρόσχαρη παρουσία της κας Χρυσαλίδας Γενίτσαρη καθώς και της αγαπητής στο χωριό αντιδημάρχου Δέσποινας Καλδερεμτζή. Η κα Χρυσαλίδα συνοδευόμενη από παραδοσιακούς οργανοπαίχτες έδωσε μια νότα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους χαρίζοντας ευχές και χαμόγελα αισιοδοξίας. Μάλιστα δεν δίστασε κάποια στιγμή να παίξει και  με τους μουσικούς.
Στο γιορταστικό σκηνικό συμμετείχαν με τη καρδιά τους και όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές οι οποίοι σίγουρα θα θυμούνται για πολλά χρόνια την όλη εκδήλωση.
Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν κατά τις 16.00 και εξυπηρετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Αξίζουν πολλά μπράβο στον δήμο Αλμωπίας για την πολύ χρήσιμη διοργάνωση και οι κάτοικοι του χωριού μιλούν με κολακευτικά λόγια γι αυτήν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επαναληφθούν παρόμοιου είδους εκδηλώσεις με περισσότερες ειδικότητες ιατρών.
Και φυσικά τα περισσότερα εύσημα αξίζουν στους εθελοντές ιατρούς και τις νοσηλεύτριες, που τίμησαν τον όρκο τους και πρόσφεραν απλόχερα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Να αναφέρουμε και τα ονόματά τους, ευχόμενοι σε αυτούς και τις οικογένειές τους υγεία και μακροημέρευση.
ΙΑΤΡΟΙ
Σπάη Σοφία οφθαλμίατρος
Γεωργιάδης Μάριος ουρολόγος
Γουργούλης Αγαμέμνων γυναικολόγος
Γούναρη Νατάσα ωτορινολαρυγγολόγος
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Σταματιάδου Άννα
Βασιλειάδου Χριστίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
Νικολαίδου Σοφία
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Καλδερεμτζή Δέσποινα
ΣΥΝΟΔΟΙ
Γενίτσαρη Χρυσαλίδα με την αδερφή της Σοφία
Υδραίος Γιώργος


























ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Γιώργος Δημησίκος
Ανεξάρτητος ρεπόρτερ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καταγγελία στην Ευρωβουλή της παράνομης παρακράτησης ποσών της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

       Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, από την παράνομη και προκλητική παρακράτηση σημαντικών ποσών από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2013, που δικαιούνται στο ακέραιο οι αγρότες, και τα οποία περίμεναν για να αγοράσουν αγροτικά εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, να πληρώσουν τα πιο πιεστικά χρέη και να ζήσουν την οικογένειά τους, αφού το αγροτικό εισόδημα έχει αποδεκατιστεί, από τη ληστρική, άγρια πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Οι παρακρατήσεις αφορούσαν ασφαλιστικές εισφορές στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τις εισφορές στον ΕΛΓΑ (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις), στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) για την αίτηση στον ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχων) αν και πληρώνονται για την υπηρεσία αυτή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
      Τα κονδύλια αυτών των ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι λεφτά των λαών, δίνονται σε όλους τους αγρότες της ΕΕ και αποτελούν εισοδηματική ενίσχυση, χωρίς βέβαια να αναπληρώνουν τις μεγάλες εισοδηματικές απώλειες των αγροτών.
       Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κανον. 1782/2003 του Συμβουλίου αναφέρεται σαφώς ότι οι ενισχύσεις στο πλαίσιο των καθεστώτων στήριξης καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους. Συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρακράτηση, διαφορετικά είναι παράνομο. Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να εξασφαλίζει και να δίνει καθ’ ολοκληρία και στο ακέραιο το ποσό της ενίσχυσης στο δικαιούχο, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά και ο Επίτροπος Γεωργίας σε ερωτήσεις που του έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
        Ερωτάται η Επιτροπή τι ενέργειες θα κάνει προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση και να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες όσα χρήματα καταχρηστικά έχουν παρακρατηθεί από τις πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων.

                                                                                         
                                                                                                                Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
                               

      Μπάμπης   Αγγουράκης

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

                         Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου


            Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ του Δήμου Έδεσσας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στα σχολεία του Δήμου καθώς τα χρήματα των σχολικών επιτροπών δεν επαρκούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. 
           Αυτή τη στιγμή τα σχολεία του Δήμου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου για το λόγω αυτό αιτείται το ποσό των 150.000 € προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες θέρμανσης των 65 συνολικά διδακτηρίων, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ψυχράνει ο καιρός και απαιτείται θέρμανση για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

                                   Οι καταθέτοντες βουλευτές του ΚΚΕ
                                                                                              Θεοδόσης  Κωνσταντινίδης 
                                                                                                     Ελένη  Γερασιμίδου







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Έδεσσας, καθώς οι ολοένα και πιο περιορισμένες πιστώσεις των Σχολικών Επιτροπών δεν μας επιτρέπουν να ανταπεξέλθουμε στις βασικές μας υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας ιεραρχώντας τις ανάγκες άφησαν χρέη στη ΔΕΗ μη πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος των 55 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και των 10 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι στην ευθύνη τους. Η επιλογή αυτή έγινε διότι έπρεπε να καλυφθούν οι αυξημένες, λόγω γεωγραφικής θέσης, ανάγκες θέρμανσης των σχολείων μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε.
Δυστυχώς, η ΔΕΗ αξιοποιώντας σχετική νομολογία δέσμευσε χρήματα και μας υποχρέωσε σε υποχρεωτική πληρωμή των λογαριασμών των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών! Μάλιστα τα χρήματα που δεσμεύτηκαν για την αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος των σχολείων προορίζονταν για πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα που έρχεται.
Θέλω να επισημάνω ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Έδεσσας διαχειρίζονται με μεγάλη φειδώ τα χρήματα για λειτουργικά έξοδα, προχωρώντας στην προμήθεια μόνο των αναγκαίων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία των σχολείων μας. Απλώς τα χρήματα που λαμβάνουμε δεν φτάνουν, καθώς καλύπτουν όλες τις λειτουργικές δαπάνες και βέβαια τις δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αν και κάνουμε μεγάλη οικονομία και σε αυτό τον τομέα.
Επειδή λοιπόν η ΔΕΗ έχει παρακρατήσει τα χρήματα που όφειλαν οι Σχολικές Επιτροπές και αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε καθόλου πόρους για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Ζητούμε το ποσό των 150.000 € προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις ανάγκες θέρμανσης των 65 συνολικά διδακτηρίων, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ψυχράνει ο καιρός και απαιτείται θέρμανση για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με εκτίμηση 



Δημήτριος Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ SEX ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

Φάρμακο το στοματικό seχ για τις γυναίκες!!



imageΕίναι το στοματικό seχ αντίδοτο για τις ναυτίες της εγκυμοσύνης; Αυτό ισχυρίζεται ένας ψυχολόγος στο

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...