Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ AIDS;

Ποια διάσημα αστέρια έσβησε ο ιός του Aids;;;
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του aids μόλιημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την πορεία της μάστιγας του αιώνα την 1 Δεκεμβρίου.
Έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα το ευρωπαϊκό παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών αποκαλύπτει μία σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων του HIV κατά την περασμένη χρονιά. Μάλιστα η πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται στην ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις υπολογίζεται ότι 131.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον θανατηφόρο ιό του AIDS καταγράφηκαν στην Ευρώπη και σε γειτονικές της χώρες την περσινή χρονιά ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο κατά 8% σε σχέση με το 2011.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα 76.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον HIV καταγράφηκαν μόνο στη Ρωσία ενω σταθερή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα σε πολλές ασιατικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες--ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων με AIDS αυξήθηκε κατά 113%.

μέτρα στη βιομηχανία του έρωτα

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο ιός μπορεί να αναχαιτισθεί με αποστειρωμένες βελόνες και σύριγγες για τους τοξικομανείς, τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών και την εύκολη πρόσβαση σε εξετάσεις για τον HIV για τους εργαζόμενους στην βιομηχανία του πορνό και τις ιερόδουλες και για τους άνδρες ομοφυλόφιλους, καθώς και την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία με φάρμακα κατά του AIDS (αντιρετροϊκά φάρμακα) για όσους είναι οροθετικοί.


διάσημοι που έφυγαν νωρίς

Δυστυχώς ο θανατηφόρος ιός του aids δεν κάνει διακρίσεις ..Χτυπά χωρίς εξαιρέσεις και σκορπά τον θάνατο.

Δείτε ποια διάσημα αστέρια μολύνθηκαν από την μάστιγα του αιώνα και έχασαν την ζωή τους εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που τους προκάλεσε ο ιός.

Τόμι Μόρισον
Πριν από δύο μήνες περίπου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών άφησε ο πρωταθλητής βαρέων βαρών Τόμι Μόρισον, ο οποίος στο Rocky Balboa V ενσάρκωνε τον μποξέρ «Tommy "Machine" Gunn», μετά από χρόνια πάλης με τον ιο του AIDS.
Το Φεβρουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια εξέτασης αίματος για αγώνα βγήκε θετικός για τον ιο του AIDS η πολιτεία της Νεβάδα του απαγόρευσε να αγωνίζεται. Λίγες ημέρες αργότερα δήλωσε ότι έπεσε θύμα "ενός ανεκτικού, γρήγορου και απερίσκεπτου τρόπου ζωής" και πως δεν θα ξαναμπεί στο ρινγκ.

Μπίλι Μπο
Ο Μπίλι Μπο ο πρώτος Έλληνας διάσημος που πέθανε από την ασθένεια αυτή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία μόλις 33 ετών.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε έντονη αίσθηση αφού ο θανατηφόρος ιός του aids δεν ήταν ακόμη γνωστός στην χώρα μας.
Ο Ρούντολφ Νουρέγεφ
Ο Ρούντολφ Νουρέγεφ που έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου του 1993 στο Παρίσι.Αν και η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατό του δεν έκανε λόγο για κατάληξη από τον ιό του AIDS αλλά από καρδιακές επιπλοκές ύστερα από την μάστιγα του αιώνα φίλοι και συγγενείς του παραδέχτηκαν στην συνέχεια ότι ο Νουρέγιεφ κατέληξε από επιπλοκές που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός.
Ο Ροκ Χάτσον

Ο κινηματογραφικός αστέρας και κολλητός φίλος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ,είδωλο για πολλά κορίτσια της εποχής, υπήρξε ένας από τους πρώτους αστέρες που πέθανε από AIDS. Η διάγνωση του έγινε το 1984, ωστόσο τα ανύπαρκτα μέσα αντιμετώπισής του τον οδήγησαν στον θάνατο ένα χρόνο μετά.

Ο Κλάους Νόμι

Ο εκκεντρικός Γερμανός τενόρος, συγκαταλέγεται επίσης στα πρώτα θύματα του AIDS.
Έγινε γνωστός ως δεύτερη φωνή σε συναυλίες του David Bowie και αργότερα ακολούθησε ξεχωριστή καριέρα, εντυπωσιάζοντας το κοινό με το μοναδικό του στυλ. Πέθανε χτυπημένος από τον ιό σε ηλικία 39 ετών.

Άντονι Πέρκινς
Ο γνωστός αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός που γνώρισε την απόλυτη δόξα με το θρίλερ «Ψυχώ» έχασε την μάχη για την ζωή το 1992 σε ηλικία 60 ετών εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός του aids.
πηγή: iatropedia.gr

ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ;

Ιδού πόσο χώρο καταλαμβάνει ο όγκος 1.000.000.000.000 δολαρίων σε χαρτονομίσματα [βίντεο]

Έχει ποτέ διερωτηθεί κανείς πώς μοιάζει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια; Πιο συγκεκριμένα, πώς μεταφράζονται σε ύλη απλωμένη στο χώρο 1.000.000.000.000 χάρτινα νομίσματα;
Το βίντεο τρισδιάστατων γραφικών που ακολουθεί δίνει με πολύ εύληπτο τρόπο μία ιδέα για τον πραγματικό υλικό όγκο ενός ιλιγγιώδους χρηματικού ποσού, ενός νούμερου ουσιαστικά, που ξεπερνάει τις δυνατότητες της φαντασίας.
Εάν τώρα πολλαπλασιάσετε αυτό που θα δείτε επί 17 θα έχετε το δημοσιονομικό χρέος των ΗΠΑ.
Παρακολουθήστε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΦΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΟΙ.

Ακόμη και λιοντάρια από το ζωολογικό κήπο σφάζουν και τρώνε οι πεινασμένοι Σύριο

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι τόσο απελπιστική, που οι κάτοικοι της Δαμασκού αναζητούν ακόμη και στο ζωολογικό κήπο κάτι για να φάνε. Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία με Σύριους που τεμαχίζουν ένα λιοντάρι. Οι ακτιβιστές τη δημοσίευσαν για να δείξουν πως πλέον οι κάτοικοι είναι τόσο πεινασμένοι που φτάσουν στο σημείο να «κυνηγήσουν» στο ζωολογικό κήπο για να επιβιώσουν.
Η φωτογραφία δείχνει τρεις άνδρες δίπλα σε ένα νεκρό λιοντάρι με τον έναν από αυτούς να κρατά το κεφάλι του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, δεν έχει γίνει επιβεβαίωση του γεγονότος από το ζωολογικό κήπο, αλλά οι ακτιβιστές επιμένουν στην αυθεντικότητά της, προβάλλοντάς την ως παράδειγμα της απελπισίας στην κατεστραμμένη από τον εμφύλιο Δαμασκό.
Δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες θανάτου του ζώου, ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για την προσπάθεια των Σύριων να το γδάρουν προκειμένου να φτιάξουν παλτό για να προστατευτούν από το κρύο, ενώ άλλες μιλούν για ήδη νεκρό λιοντάρι που έγινε γεύμα.
Τον περασμένο μήνα, μία θρησκευτική ομάδα της Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επέτρεπε στους κατοίκους της χώρας να καταναλώνουν κρέας που κανονικά δεν επιτρέπεται υπό τον Ισλαμικό νόμο, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα. Συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια για τη βρώση γάτας, σκύλου και γαϊδουριού.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!

Ο απίστευτος άθλος του Καζαντζάκη: Η «Οδύσειά» του περιέχει 7.500 αθησαύριστες λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα λεξικό της ελληνικής!
Η «Οδύσειά» του περιέχει 7.500 αθησαύριστες λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα λεξικό της ελληνικής!
«Πρέπει να φροντίσω το κορμί μου, αλλιώς αυτό το έργο θα με ρίξει καταγής», έγραψε για την «Οδύσειά» του των 33.333 στίχων ο Νίκος Καζαντζάκης. 33.333 στίχοι, με τις περιπέτειες, φυσικές και πνευματικές, και τα ταξίδια τού Οδυσσέα αφ' ότου επέστρεψε στην Ιθάκη και έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.
Επειδή ο Νίκος Καζαντζάκης -σε συνεργασία με τον Ι. Κακριδή- μετέφρασε την Οδύσσεια και την Ιλιάδα τού Ομήρου, μερικοί συγχέουν τη μετάφραση του ομηρικού έπους με την "Οδύσεια" του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία είναι εντελώς πρωτότυπο έργο, διαφορετικό και ανεξάρτητο από τη μετάφραση της Οδύσσειας τού Ομήρου. Η «Οδύσεια» του Νίκου Καζαντζάκη αφηγείται τις περιπέτειες και τα ταξίδια του Οδυσσέα αφ' ότου επέστρεψε στην Ιθάκη, και μετά έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.
 

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Μαθιουδάκη, ειδικό ερευνητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης και συγγραφέα της μελέτης «Ποιητικοί νεολογισμοί στην "Οδύσεια" του Νίκου Καζαντζάκη: Χιλιάδες αθησαύριστες λέξεις αναζητούν την ταυτότητά τους»:
«Η ΟΔΥΣΕΙΑ του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια σύγχρονη επική δημιουργία η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ του Ομήρου. Το ποίημα αποκαλύπτει την αγωνία και τον αγώνα του συγγραφέα να δημιουργήσει ένα έπος προκειμένου να θεωρηθεί ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της (sic) «λευκής φυλής» (Πρεβελάκης 1984) και να γίνει ισάξιο της ομηρικής δημιουργίας. Μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Καζαντζάκης, ως άλλος Οδυσσέας, περιπλανώμενος σε χιλιάδες στίχους, ανάμεσα σε εκατοντάδες λέξεις, αναγράφοντας την ποιητική του ιδέα εφτά φορές, αναζητά την αθάνατη πηγή, την προσωποποίηση του Θεού, καταλήγοντας μονιάς στην τελική μορφή του μεγαλειώδους έργου των εικοσιτεσσάρων (24) ραψωδιών και των τριάντα τριών χιλιάδων τριακοσίων τριάντα τριών (33.333) στίχων».
Η «Οδύσεια» του Καζαντζάκη αποτελεί σήμερα αντικείμενο εκτεταμένων ερευνών φιλόλογων και γλωσσολόγων για το λόγο ότι το συγκεκριμένο έργο περιέχει 7.500 νεολογισμούς, δηλαδή αθησαύριστες λέξεις, οι οποίες δεν υπάρχουν σε κανένα από τα μείζονα λεξικά της ελληνικής γλώσσας (Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (1998-2002), Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη (2008), Λεξικόν της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Πρωίας (1933) και Μέγα λεξικόν όλης της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου (1964).
Για μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του ζητήματος, μπορεί κανείς να αναγνώσει online ολόκληρο το κείμενο της μελέτης του κ. Μαθιουδάκη, η οποία περιλαμβάνεται στα πρακτικά του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γλωσσολογίας που έλαβε χώρα το 2012, πατώντας εδώ





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.

Ο άντρας που η καρδιά του χτυπάει από την κοιλιά – Ζει από θαύμα και πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση [εικόνες]

Εδώ και 24 χρόνια ακούει την καρδιά του να χτυπάει όχι από το στέρνο του, αλλά κάτω από το δέρμα της κοιλιάς του.
Ο νεαρός Ho Zhiliang που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πάσχει από το σύνδρομο συγγενούς καρδιακής έκθεσης, μια πάθηση από την οποία πεθαίνει το 90% των ασθενών λίγο μετά τη γέννησή τους.
Όταν γεννήθηκε ο Zhiliang, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς του πως δεν θα ζούσε πολύ με την καρδιά του τόσο εκτεθειμένη. Εκείνοι τον πήραν σπίτι να τον φροντίσουν για όσο χρόνο θα είχε αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη ο μικρός τα κατάφερε.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Zhiliang άφησε το σχολείο, βρήκε δουλειά ως κουρέας και πήρε απόφαση πως θα ζούσε με αυτό το πρόβλημα σε όλη του τη ζωή. Ωστόσο πριν λίγους μήνες, διάβασε στην εφημερίδα ένα άρθρο για τον Huang Rongming, επίσης από την Κίνα, που είχε ένα παρόμοιο σύνδρομο και υποβλήθηκε σε επέμβαση για να τοποθετήσει την καρδιά του στη σωστή της θέση.
Έτσι παραιτήθηκε και μετακόμισε στο Wuhan με την ελπίδα να έχει την ίδια τύχη. Οι γιατροί είναι στη φάση που σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους για να τον βοηθήσουν.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Συγκλονιστικό αίτημα για δουλειά από συνταξιούχο λόγω αναπηρίας που του έκοψαν τη σύνταξη
Απροσδόκητη ήταν η αγγελία που έστειλε 55χρονος συμπολίτης στο XanthiPress.gr ζητώντας με μεγάλη αξιοπρέπεια και σεμνότητα εργασία, προκειμένου να συμπληρώσει τα 100 ευρώ που απαιτούνται για τα φάρμακά του. Το κείμενο που έστειλε ανέφερε:

Συνταξιούχος λόγω αναπηρίας 55 ετών ζητά εργασία γιατί του διακόπηκε η σύνταξη, δεν έχω κινητικά προβλήματα και μπορώ να απασχοληθώ σε εργασία με όχι βαριά σωματική καταπόνηση (π.χ. περίπτερο, βενζινάδικο, βραδινός φύλακας, καφενείο, εξωτερικές εργασίες και οποιαδήποτε συναφή εργασία), Χρειάζομαι 100 ευρώ τον μήνα για τα φάρμακά μου και αυτές είναι οι απαιτήσεις μου.


Για πληροφορίες στο email:synanap@gmail.com



Σοκαριστική η περιγραφή της κατάστασης

Όμως όταν ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση που βιώνει ο άτυχος συμπολίτης (ένας από τους πολλούς που ταλαιπωρούνται με τις αδικαιολόγητες διακοπές συνταξιοδότησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις), αλλά και τυχόν νομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με σύνταξή του, το σοκ ήταν μεγαλύτερο. Μας απάντησε, μεταξύ άλλων:

Μέχρι να ξαναπεράσω επιτροπή και να ξαναβγεί η σύνταξη (αν ξαναβγεί) μπορεί να περάσει και ένας χρόνος. Εχω 2 παιδιά που σπουδάζουν αλλά εργάζονται ταυτόχρονα και τα καταφέρνουν μόνα τους, η σύζυγος μου,καρκινοπαθής θα της διακόψουν σίγουρα την σύνταξή της. Δεν γνωρίζω πια σε αυτή την κατάσταση τι είναι σωστό και τι λάθος. Γιά μένα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, γιατί αν δεν μπορέσω να πάρω τα φάρμακα μου δεν θα επιζήσω για πολύ. Αν δεν ήμουν πιστός άνθρωπος σάς μιλάω ειλικρινά ότι το καλλύτερο για μένα θα ήταν να βαλω τέλος στην ζωή μου, να σταματήσω να επιβαρύνω και τα παιδιά μου μα και τούς φορολογούμενους συνπολίτες μου. Θα ήταν ευχής έργο αν μιλούσατε σε γνωστούς σας.


Συγκλονίζει η υπόθεση

Το ΧanthiPress.gr απάλειψε τις υπόλοιπες πληροφορίες που απέστειλε ο ευγενής συμπολίτης καθώς ήταν ιδιαίτερα προσωπικές και δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δημοσίευσης. Όμως ακόμη και όσα δημοσιεύονται είναι ιδιαίτερα σκληρά και δείχνουν την εξαθλίωση στην οποία οδηγούν οι βάρβαρες πολιτικές, ανθρώπους αξιοπρεπείς, η ζωή των οποίων καταρρέει από την μία μέρα στην άλλη! Βασικό αντικείμενο του ρεπορτάζ είναι η αγγελία του 55χρονου συμπολίτη, ο οποίος ζητά δουλειά και το mail του απευθύνεται σε όσους μπορούν να του προσφέρουν εργασία.


Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com


Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτων ηλικίας
Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ευθανασία των παιδιών είναι προ των πυλών 

Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτως ηλικίας.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επιτρέπει την ευθανασία παιδιών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, φυσικά μετά τη συγκατάθεση των γονέων.
 Το Βέλγιο θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτως ηλικίας. Και η Ολλανδία επιτρέπει την ευθανασία, αλλά σε ανήλικους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τα δώδεκα έτη.
   Η παιδική ευθανασία, όπως γράφει το Euronews, διχάζει την κοινωνία και προκαλεί ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι γαλλόφωνοι Χριστιανοδημοκράτες δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο για ένα παιδί, ακόμα κι αν υπάρχει η γονική συναίνεση και η βοήθεια ψυχολόγου, να λάβει μια τέτοια απόφαση.
 Κόμματα της αντιπολίτευσης όμως, όπως το Φλαμανδικό και οι Πράσινοι στηρίζουν το νόμο, ο οποίος αναμένεται να υπερψηφιστεί. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Η H&M ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΑΝΚΟΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.

Magnify Image
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Ο Σουηδικός κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα σταματήσει να παράγει και να πουλάει ρούχα από μαλλί ανκορά μετά το σκληρό video που κυκλοφόρησε η Peta.
   H εκπρόσωπος της εταιρείας Camilla Emilsson Falk, δήλωσε πως σταμάτησε η παραγωγή μιας και η εταιρεία θορυβήθηκε από το σκληρό και βάναυσο περιεχόμενο που ο οργανισμός για τη προστασία των ζώων, κινηματογράφησε σε κινεζικές φάρμες.     Σύμφωνα με τη Peta, η Κίνα παράγει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μαλλιού που προέρχεται από τα κουνέλια Αγκύρας τα οποία όμως βασανίζονται, ζουν σε άθλιες συνθήκες και γδέρνονται ζωντανά για να αφαιρεθεί η γούνα τους.
   Το video που αναστάτωσε τόσο την H&M όσο και μερικές ακόμη εταιρείες που ανακοίνωσαν πως θα αποκλείσουν από τις κολλεξιόν τους το μαλλί ανκορά, είναι το παρακάτω αλλά περιέχει πολλές σκληρές σκηνές. 
Φωτογραφίες και βίντεο από την PETA 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΑΞΙΑΣ 4,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!

Πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας 4,7 εκατομμυρίων Ευρώ
Στα σκουπίδια πέταξε έναν ολόκληρο θησαυρό ο 28χρονος Ουαλός James Howells. Όπως ισχυρίζεται πέταξε στα σκουπίδια ένα σκληρό δίσκο που περιείχε 7.500 bitcoins αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών.
Ο νεαρός άρχισε να συλλέγει bitcoins από το 2009, όταν η αξία τους ήταν σχεδόν μηδαμινή. Το περασμένο καλοκαίρι διέθετε 7.500 από αυτά τα εικονικά νομίσματα των οποίων η τωρινή αξία ξεπερνά τα χίλια δολάρια.

Το 2010 ο φορητός του υπολογιστής μάρκας Dell άρχισε να  υπερθερμαίνεται  και έτσι όχι μόνο σταμάτησε να αγοράσει εικονικά νομίσματα, αλλά τοποθέτησε τον σκληρό του δίσκο σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο καιρό ξέχασε την ύπαρξή του.

Ο 28χρονος κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι αποφάσισε να βάλει τάξη στα πράγματά του με αποτέλεσμα να να πετάξει στα σκουπίδια το δίσκο του, αφού είχε ξεχάσει την ύπαρξη των bitcoins και δεν παρακολουθούσε τη τεράστια άνοδο της αξίας τους.

Μόλις πληροφορήθηκε ωστόσο για τη τωρινή τους αξία, έχασε τα λογικά του αφού συνειδητοποίησε ότι ουσιαστικά έχασε μέσα από τα χέρια του περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

"Όταν είδα πρώτη φορά την αξία των bitcoins, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται", εξήγησε μιλώντας στο BBC. και πρόσθεσε "Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια".

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Click on the slide!
Για λίγα ευρώ, Έλληνες φοιτητές παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Γίνονται έρμαιο στα χέρια επιστημόνων-ερευνητών που δοκιμάζουν πάνω τους νέα φάρμακα. Και όλα αυτά για να μην επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς τους στην Ελλάδα!
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει μερικές χιλιάδες μίλια μακριά μας.

Και μάλιστα γίνεται γνωστό διά στόματος του προέδρου των Ελλήνων Χημικών, Νίκου Κατσαρού.

Δείτε τι γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ:

Όταν πριν λίγο καιρό έγραφα ένα άρθρο για την «διαρροή ταλαντούχων επιστημόνων στο εξωτερικό: η Ελλάδα που ματώνει» δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν στην κυριολεξία πραγματικότητα.

Το ρεπορτάζ του BBC στις 23 Νοεμβρίου αναφερόταν σε Έλληνες φοιτητές που γίνονται πειραματόζωα φαρμακευτικών και εταιρειών καλλυντικών για να δοκιμάζουν σαπούνια,αφρόλουτρο,κρέμες,παρασκευάσματα καλλυντικών και φαρμακευτικών ουσιών και κάθε άλλου είδους ματζούνια. Οι φοιτητές αυτοί δοκιμάζουν στο σώμα τους ή καταπίνουν πολλά από τα σκευάσματα αυτά για να διαπιστώσουν οι εταιρείες τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Βεβαίως οι φοιτητές αυτοί προσφέρονται εθελοντικά και έναντι αμοιβής και εάν δεχθούν να δοκιμάσουν τέσσερις ή πέντε φορές τον μήνα τα σκευάσματα αυτά ανάλογα με την κατηγορία εαν είναι για επαφή με το δέρμα ή κατάποση ή φαρμακευτικό παρασκέυασμα κλπ η αμοιβή μπορεί να φθάνει και τα εφτακόσια ευρώ.Παρά το γεγονός οτι στο ρεπορτάζ του BBC αναφέρονταν οτι τα σκευάσματα αυτά εχουν μικρές πιθανότητες εως μηδενικές να εμφανίσουν επιπτώσεις στην υγεία τους.Εδώ διαφωνώ για τρείς βασικούς λόγους:

1) πολλά απο τα παρασκευάσματα αυτά παρουσιάζουν παρενέργειες σοβαρές και μόνιμες, χρόνια αργότερα .

Πολλοί ίσως θυμούνται την ιστορία της θαλιδομίδης οπου γεννιούνταν παιδιά φρικτά παραμορφωμένα,τα ενεργά συστατικά είκοσι ουσιών βαφών μαλλιών μεταξύ αυτών και οι φαινυλενοδιαμίνες κ.α. ή τον πορτοκαλί παράγοντα αποφυλλωτικό των δένδρων που χρησιμοποιήθηκε στο Βιετνάμ και προκάλεσε καρκινογενέσεις σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα από το 1974 μέχρι σήμερα στο Βιετνάμ ή ένα συντηρητικό σε σαμπουάν ,κρέμες ,καλλυντικά κλπ οι παραβήνες που είναι ύποπτες για καρκινογενέσεις και χρωστικές τροφίμων που μετά απο χρόνια αποσύρθηκαν από την αγορά όπως πρόσφατα οι Ε120 και Ε129 ως ύποπτες για καρκινογενέσεις.

2)Εάν εμφανισθούν άμεσα παρενέργειες οιασδήποτε μορφής αυτές αποσιωπούνται κατόπιν συμφωνίας που έχει κάνει η εταιρεία με το ¨»πειραματόζωο».

Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει η εταιρεία οτι δεν θα υπάρχουν άμεσες παρενέργειες.

3)Ο δοκιμαστής των σκευασμάτων αυτών εαν δεν ακολουθήσει τον αυστηρό προγραμματισμό σε δοσολογία και ρυθμό δόσεων ή εάν έχει προγραμματισθεί για υψηλότερη δοσολογία ή μεγαλύτερο ρυθμό δόσεων και εν συνεχεία γίνει προσαρμογή τότε οι επιπτώσεις στην υγεία του θα είναι απροσδιόριστες.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC οι Έλληνες φοιτητές δεν έδωσαν τα ονόματα τους διότι δεν ήθελαν να ανησυχήσουν τους γονείς τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα,σίγουρα όμως δεν το έκαναν για «χαρτζιλίκη» όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ αλλά από ανάγκη και ιδίως διότι δεν ήθελαν να επιβαρύνουν τους γονείς τους.

Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα ζούμε καθημερινά την αυτοθυσία των φοιτητών που ξεπερνούν τον εαυτό τους προκειμένου να μην επιβαρύνουν τους γονείς τους.Αλλά για τους ξένους αυτή η γνώμη έχει σχηματισθεί των τεμπέληδων,των καλοπερασάκιδων που περνούσαμε καλά με τα δικά τους λεφτά και τώρα πρέπει να τιμωρηθούμε. Γνωρίζω ότι αυτοί οι φοιτητές στην Αγγλία είναι λίγοι σύντομα όμως θα αυξηθούν και θα γίνονται όλο και περισσότεροι και όχι μόνο στην Αγγλία και θα καταφεύγουν και σε αιμοδοσίες κλπ προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Αλλά έστω και για αυτούς τους ολίγους θα βρεθεί ένας πολιτικός ή υπουργός των τελευταίων δέκα ετών να ζητήσει συγγνώμη για την κατάσταση που τους έφερε να γίνονται πειραματόζωα για να σπουδάσουν; Η κυβέρνηση αντί να υπερηφανεύεται για το πρωτογενές πλεόνασμα θα τρέξει να αγκαλιάσει στοργικά αυτούς τους περήφανους φοιτητές που τόσο πίκρανε και απογοήτευσε; Η Ελλάδα δεν ματώνει μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

Click on the slide!
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.

Με χιόνια και καταιγίδες μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος...


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία


Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου


Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την

Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.


1Τον τρόμο και τον θάνατο σκόρπισε ένας 56χρονος άνδρας ο οποίος για άγνωστο λόγο εισέβαλε φλεγόμενος σε εκκλησία στο Ocean City.

Μέσα στην εκκλησία εκείνη την ώρα βρίσκονταν λίγοι εθελοντές αλλά και ο παπάς ο οποίος βρήκε και αυτός τραγικό θάνατο αφού η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο εσωτερικό του κτιρίου. 
Ο αιδεσιμότατος Danid Dingwall , πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ενώ νοσηλεύεται με εγκαύματα και μία γυναίκα στο νοσοκομείο της Βαλτιμόρης. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΩΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.


15Γράμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία

Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν. Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο.Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες: «Αφού δεν είναι τίποτα διώξτε αυτό το τέρας από μένα! Μα, μπορεί να μην είναι τίποτα εκείνο που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω ήδη έξι μήνες»; Και εκείνοι σου απάντησαν: «Άλλαξε αέρα, πήγαινε σε χαρούμενες παρέες, να τρέφεσαι καλύτερα. Αυτό είναι απλή υποχονδρία».

Ξέρω, αδελφή, τέτοιους «έξυπνους». Αυτοί έπιασαν στο στόμα τους έτσι μερικές λέξεις όπως «υποχονδρία», «τηλεπάθεια», «αυθυποβολή», με τις οποίες προσπερνούν την αδιαμφισβήτητη πνευματική πραγματικότητα και σε καθημερινή βάση μιλούν στον αέρα, με ελαφρότητα και άγνοια σαν να μιλά το κρασί.

Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα τρία παιδιά που εμφανίζονται είναι τα ίδια εκείνα τρία δικά σου παιδιά που εσύ κατά την προσωπική σου ομολογία νέκρωσες πριν ο λαμπερός ήλιος τα φιλήσει ζωντανά. Και αυτά τώρα σε εκδικούνται. Και η εκδίκηση των νεκρών είναι πολύ φρικαλέα! Επειδή εσύ αυτοαποκαλείσαι διαβασμένη γυναίκα, θα σου μιλήσω από τα βιβλία. Από το βιβλία θα θυμηθείς τον Μάκβεθ ή πώς το πνεύμα ενός νεκρού ανθρώπου σκότωσε τον Άγγλο βασιλιά. Διάβασες οπωσδήποτε πως ο βασιλιάς Βλάδισλαβ, δολοφόνος του βασιλιά Βλαδίμηρου, δολοφονήθηκε από το πνεύμα του Βλαδίμηρου.

Όμως ίσως διάβασες για την ακόλουθη περίπτωση. Ο Βυζαντινός βασιλιάς Κώνστας είχε αδελφό τον Θεοδόσιο, τον οποίο δεν αγαπούσε, επειδή φοβόταν να μην τον ρίξει από τον θρόνο. Γι’ αυτό ο Κώνστας ανάγκασε τον Θεοδόσιο να γίνει διάκονος. Αλλά ο φόβος δεν άφηνε τον βασιλιά ούτε τότε. Τελικά ο βασιλιάς αποφάσισε να εγκληματήσει. Κανόνισε ώστε να σκοτώσουν τον Θεοδόσιο. Όταν πέτυχε τον δόλιο σκοπό του ανέπνευσε η ψυχή του νομίζοντας ότι για πάντα ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του. Όμως ο αδαής δεν φαντάστηκε ότι οι νεκροί είναι πιο δυνατοί από τους ζωντανούς και ότι εκείνος που σκοτώνει αθώο άνθρωπο στην πραγματικότητα δεν νικά αλλά παραδίδει τα όπλα μπροστά στον νεκρό. Μετά από αυτό μια νύχτα ο δολοφονημένος διάκονος Θεοδόσιος εμφανίστηκε στον αδελφό του, τον βασιλιά, με ένα ποτήρι αίμα που άχνιζε και φώναξε με φοβερή φωνή: «Πιες αδελφέ»!

Ο βασιλιάς αναπήδησε, ξεσήκωσε όλο το παλάτι όμως κανένας δεν ήξερε να του πει τίποτα.

Μια άλλη νύχτα επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή: Ο διάκονος με ένα ποτήρι αίμα και τη φρικτή κραυγή: «Πιες αδελφέ»!

Ο βασιλιάς ξεσήκωσε όλη την Κωνσταντινούπολη, όμως όλοι τον χάζευαν όπως εσένα εκείνοι οι έξυπνοι που σε στέλνουν στον καθαρό αέρα και την καλύτερη κουζίνα. Πάλι μια νύχτα επαναλήφθηκε το ίδιο. Τελικά ο βασιλιάς Κώνστας βρέθηκε ξαφνικά ένα πρωί νεκρός στο κρεβάτι του.

Διαβάζεις την Αγία Γραφή; Εκεί έχουν ειπωθεί όλα, όλα έχουν εξηγηθεί, πώς και γιατί οι νεκροί εκδικούνται τους ζωντανούς. Διάβασε άλλη μια φορά για τον Κάιν ο οποίος λόγω της δολοφονίας του αδελφού του πουθενά και ποτέ δεν έβρισκε ειρήνη. Διάβασε πώς το πνεύμα του προσβεβλημένου Σαμουήλ εκδικείτο τον Σαούλ. Και πώς ο καημένος ο Δαβίδ φρικτά βασανιζόταν, χρόνια και χρόνια, λόγω της δολοφονίας του Ούριε. Και ακόμα θα βρεις χιλιάδες και χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις από τον Κάιν έως εσένα. Και θα καταλάβεις τι σε βασανίζει και γιατί. Θα καταλάβεις ότι ο κόσμος των δολοφονημένων είναι πιο δυνατός από τους δολοφόνους τους και εκδικείται φοβερά.

Πρώτα κατάλαβε αυτό και κατανόησέ το. Ύστερα κάνε ό,τι μπορείς για τα σκοτωμένα παιδιά σου.

Και ο ελεήμων Θεός, στον Οποίο δεν υπάρχουν νεκροί, θα σε συγχωρήσει και θα σου χαρίσει ειρήνη. Και όσο για όλα εκείνα που πρέπει να πράξεις ρώτησε την Εκκλησία. Οι ιερείς τα ξέρουν

Ο Θεός να σε ελεήσει

“Δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται.”, Ιεραποστολικές επιστολές Α’, εκδόσεις "Εν πλω" 

ΟΓΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.

ΟΓΑ: Παράταση έως 16 Δεκεμβρίου για πληρωμές εισφορών
Αθήνα 
Την παράταση της προθεσμία πληρωμής εισφορών, που εξέπνεε σήμερα, αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΓΑ προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΓΑ θα δέχεται πληρωμές εισφορών μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, χωρίς να γίνει καμία επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή τους.
Η παράταση ισχύει και για τις πληρωμές εισφορών από εργοδότες-επιχειρήσεις, οι οποίες θα γίνονται μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με την προσκόμιση του σχετικού εντύπου.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν αποσταλεί.
Σημειώνεται πως σε σύνολο 619.259 ενεργών ασφαλισμένων του ΟΓΑ, σχεδόν οι 4 στους 10 δεν καταβάλλουν καθόλου τις εισφορές που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη 600 εκατ. ευρώ.



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ 62ο ΕΤΟΣ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.


Τροπολογία για την συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, κατέθεσαν 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.
Οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος,  Ιωαννίδης Γιάννης, Κοντός Αλέξανδρος,  Αυγενάκης Λευτέρης,  Κόλλιας Κωνσταντίνος,  Αραμπατζή Φωτεινή,  Λεονταρίδης Θεόφιλος, Πασχαλίδης Ιωάννης,  Αντωνίου Μαρία, Κοντογιάννης Γιώργος, Σολδάτος Θεόδωρος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Κουτσούμπας Ανδρέας,  Μαρίνος Ανδρέας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Αναστασιάδης Σάββας, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Χριστογιάννης Δημήτριος, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Μπατσαρά Γεωργία, Μανδρέκα Ασπασία,  Σκόνδρα Ασημίνα, Κοψαχείλης Τιμολέων, Βλάχος Γεώργιος,  Κέλλας Χρήστος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος,  
Κυριαζίδης Δημήτριος, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Νταβλούρος Αθανάσιος στην τροπολογία που κατέθεσαν προτείνουν:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο Σχέδιο Νόμου «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Αιτιολογική Έκθεση

H  μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, αποτελεί διαχρονικό αίτημα των αγροτών.
Με την  ρύθμιση του θέματος αυτού, αίρεται η αδικία απέναντι στους αγρότες.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ), θα δικαιωθούν.

                                                      Άρθρο …

«Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από τον ΟΓΑ, μειώνεται στο 62ο έτος της ηλικίας τους,  με 40 χρόνια ασφάλισης.»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με σχέδιο υποβάθμισης  του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, το οποίο προβλέπει  ότι το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών συγχωνεύεται με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών σε ένα Ινστιτούτο Επιστήμης Ζώων και Κτηνιατρικών Ερευνών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη
 Ο κ. Σταμενίτης αναφέρει στην επιστολή του: «Κύριε Υπουργέ, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η πρόταση που σας καταθέσαμε αναφορικά με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στη Παραλίμνη Γιαννιτσών, η οποία προβλέπει την μετονομασία του σε Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής και την παραμονή του, ως αυτόνομου Οργανικισμού, δεν ελήφθη υπόψη από τα αρμόδια όργανα. Δυστυχώς  ένα χρόνο και πλέον, μετά από την παρέμβαση  μου προς εσάς από το βήμα της Βουλής για την στελέχωση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά πολύ περισσότερο το νέο οργανόγραμμα που εξετάζει η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης σε ένα Ινστιτούτο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επωνυμία «Επιστήμη των Παραγωγικών Ζώων».
Συνεχίζοντας το συλλογισμό του ο Βουλευτής αναφέρει στον Υπουργό: «Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η λανθασμένη επιλογή χρόνων για συγκέντρωση των οργανισμών και υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν εγκαταλείπεται, παρόλο που η εμπειρία της κρίσης μας δίδαξε ότι η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι ένα σημαντικό μέσο για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως βασικό εργαλείο για να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Υπουργό ακόμη και την τελευταία στιγμή, να παρέμβει ώστε να εγκαταλειφθεί ο εν λόγω σχεδιασμός και να εξεταστεί εμπράκτως η δυνατότητα το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη Γιαννιτσών να αποτελέσει  ένα κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής επιστημονικού έργου παγκόσμιας εμβέλειας.  Παράλληλα ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο, στο οποίο έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, για την επαρκή στελέχωση του Ινστιτούτου με ανθρώπινο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης διοργανώνει Ημέρα Αγάπης για τον εθελοντικό οργανισμό
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν θα τους περιμένουμε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού από τις 9:0π.μ. ως 7:00μ.μ.
Θα δεχόμαστε τρόφιμα (μακράς διάρκειας), ρουχισμό (σε καλή κατάσταση) και φάρμακα
Για τις χρηματικές δωρεές θα υπάρχει κουμπαράς από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Σας περιμένουμε όλους . 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...