Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 3 - 3

Όμορφο παιχνίδι μεταξύ δυο καλογυμνασμένων ομάδων έγινε στο γήπεδο του Γαρεφείου, όπου ο τοπικός Ηρακλής αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με την ομάδα του ΑΣ Προμάχων.
Το γειτονικό ντέρμπι επιφύλαξε πλούσιο θέαμα για τους πολυπληθείς θεατές, που απόλαυσαν πολλές φάσεις και γκολ. Ο αγώνας διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια και στο τέλος του, οι αντίπαλοι έδωσαν τα χέρια κι ευχήθηκαν καλή πορεία εκατέρωθεν για την δύσκολη συνέχεια.
Η ομάδα του Ηρακλή παρουσίασε ένα πολύ δυνατό σύνολο, που αποτελούνταν από παλιούς και νέους παίκτες και ο συνδυασμός αυτός δείχνει, ότι αποδίδει, μιας και η ομάδα του Ηρακλή κάνει φέτος μια αξιοπρεπή πορεία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι νεαροί του παίκτες, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τις αρετές και το ταλέντο τους στο γήπεδο και ομολογουμένως  άφησαν πολλές ελπίδες για το μέλλον.
Η ομάδα των Προμάχων έδωσε δείγματα μεγάλης ψυχικής υπεροχής και παρόλο, που βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας με δυο τέρματα, έδειξε χαρακτήρα και ισορρόπησε το παιχνίδι γρήγορα, και αν πρόσεχε λίγο παραπάνω, θα μπορούσε και να το πάρει.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερο και για τις δυο ομάδες που ρίχτηκαν παθιασμένα στο παιχνίδι για να κερδίσουν.
Σέντρα μπαλιά του Γ. Νάνου στον Καλογιάννη στο 1’ και ο τελευταίος σουτάρει άουτ.
Στο 3’ ο Σέλκος βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα Παρασκευόπουλο, αλλά σουτάρει άουτ.
Το 1-0 σημείωσε στο 11’ ο εξαιρετικός Μ. Μάρκου, αφού δέχτηκε φανταστική μπαλιά από σέντρα του Μπίνου.
Δυο λεπτά αργότερα στο 13’ , γίνεται μια λάθος συνεννόηση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ο ίδιος παίκτης Μ. Μάρκου σημειώνει από κοντά το 2-0.
Οι Πρόμαχοι προσπαθούν να αντιδράσουν και χάνουν καλή ευκαιρία με τον Αμπάρη στο 16’, το σουτ όμως, που εξαπολύει το εξουδετερώνει θεαματικά ο Παρασκευόπουλος.
Στο 20’ ο Μπίνος πιάνει μια βολίδα, την οποία αποκρούει πολύ δύσκολα με γροθιές ο τερματοφύλακας των  Προμάχων Α. Νάνος.
Ο Μούγιος στο 21’ πιάνει όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Γ. Νάνου, που όμως φεύγει άουτ.
Στο 24’ σούτ από πλάγια θέση του Μπίνου, η μπάλα κυλάει λίγο έξω από την εστία των Προμάχων.
Ο Αμπάρης εκτελεί κόρνερ, προσπαθώντας να σκοράρει απευθείας, η μπάλα αποκρούεται από τον τερματοφύλακα και το δοκάρι στο 25’.
Οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν στο παιχνίδι ξανά στο 31’ σημειώνοντας το 2-1 , όταν ο Δ. Νάνος κάνει μια παλικαρίσια προσπάθεια, τροφοδοτεί τον Καραδοσίδη κι αυτός σκοράρει από κοντά.
Το 2-2 σημειώθηκε στο 36’, όταν μετά από σουτ φάουλ του Γ. Νάνου, η μπαλα αποκρούεται άτσαλα από τον τερματοφύλακα και ο επερχόμενος Καραδοσίδης ισοφαρίζει διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τους δυο αντιπάλους να επιζητούν το γκολ.
Δυο αξιοσημείωτες φάσεις, το σουτ του Αμπάρη στη γωνία, και ο Παρασκευόπουλος ίπταται αποκρούοντας εκπληκτικά στο 41’ και τέλος στο 43’ σε μια αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Μ. Μάρκου πέφτει στην περιοχή των Προμάχων και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και τόσο ποιοτικό όσο το πρώτο και οι δυο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνές τους και σε συνδυασμό με την φυσιολογική κούραση, το θέαμα δεν ήταν και τόσο ικανοποιητικό.
Ευκαιρίες χάθηκαν στο 50’ από τον Γ.Νάνο το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Παρασκευόπουλος, στο 55’ από τον Χρηστίδη για τον Ηρακλή το σουτ του οποίου έδιωξε ο Α. Νάνος και στο 67’ από τον Χρηστίδη, όμως η κεφαλιά που έπιασε, έφυγε άουτ.
Στο 69’ ο σκόρερ Μάρκου πιάνει δυνατό ευθύβολο σουτ που φεύγει ψηλά άουτ.
Το 2-3 και την πλήρη ανατροπή επιτυγχάνει με κεφαλιά ο Μούγιος για τους Προμάχους, όταν δέχτηκε μπαλιά-αλφάδι από εκτέλεση φάουλ του Άτζου στο 73’.
Οι γηπεδούχοι πείσμωσαν και έδωσαν, όσες δυνάμεις τους απέμειναν, πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους, που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γ. Νάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πίεση απέφερε καρπούς  στο 87’, όταν μετά από μια δαιμονισμένη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ τεσσάρων παικτών του Ηρακλή, αυτή καταλήγει στον Μ. Μάρκου και αυτός σκοράρει σημειώνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ, που έμελλε να είναι και το τελευταίο του αγώνα, γράφοντας το τελικό 3-3.
Από τον Ηρακλή διακρίθηκαν οι Μ. Μάρκου, Παρασκευόπουλος, Μπίνος , Χρηστίδης και Μίσκος.
Από τους Προμάχους ξεχώρισαν οι Μούγιος, Δ. Νάνος, Καραδοσίδης, Άτζος και Τούμπης.
Η διαιτησία του κυρίου Κ. Σιδηρόπουλου ήταν μέτρια με πολλά φαλτσοσφυρίγματα και εκφράζονται πολλά παράπονα και από τις δυο ομάδες.
Οι δυο βοηθοί του Σ.Μήτρου και Χ. Τσαλγίνης ήταν πολλοί καλοί με ελάχιστα λαθάκια.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
Παρασκευόπουλος
Μάρκου Π.
Γεωργίου Γ.
Μίσκος Δ.
Μάρκου Χ.
Μπίνος Τ. (Γιάντσης Γ.)
Χρηστίδης Χ.
Σίσκος Θ.
Σίσκος Α.
Παρασκευάς Τ.
Μάρκου Μ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μίσκος Δ.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Νάνος Α.
Μούγιος Ι.
Πουσίνης Τ. (Λεμονίδης Β.)
Καραδοσίδης Χ.
Νάνος Δ.
Αμπάρης Γ.
Άτζος Δ.
Σέλκος Δ.
Καλογιάννης Χ. (Ρατσίτσκας Γ.)
Νάνος Γ.
Τούμπης Π. (Προίκος Ι.)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 
Καρυπίδης Κ.













































ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ & ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.


        Με αφορμή  τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο είναι ότι η Ελλάδα είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού-ποσόστωσης από την ΕΕ, που έχουν δεχτεί όλες οι κυβερνήσεις. 
        Η δε έκθεση του ΟΟΣΑ που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους Κανονισμούς της ΕΕ που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη,  όλοι αυτοί που εμφανίζονται να αντιδρούν.
       Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, από τις φτηνότερες εισαγωγές της πρώτης ύλης (γάλα), αφού τη μείωση του εργασιακού κόστους την εξασφάλισαν με τους νόμους  εργασιακού Μεσαίωνα  ΕΕ - κυβέρνησης.
       Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι κτηνοτρόφοι της εγχώριας αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους καπιταλιστές και υποβάθμιση ποιότητας τροφίμων για το λαό.                                                
         Λύση η αποδέσμευση από τη ΕΕ και η λαϊκή εξουσία, που θα αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια με καλά, ποιοτικά, φτηνά τρόφιμα για το λαό.
                                                                                

ΑΘΗΝΑ 30/11/2013    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

"ΘΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΒΥΖΙ". ΤΗΣ ΕΛΕΟΝΟΡΑΣ ΜΕΛΕΤΗ.

Θα φέρω στον κόσμο ένα βυζί. Της Ελεονώρας Μελέτη

Το άκουσα από τον Γιώργο Λιάγκα και τράβαγα τα βυζιά μου. Μία ερώτηση από έναν άνθρωπο που και μορφωμένο θεωρώ, σε σχέση με μένα, και σύγχρονο.
«Πόσο θα βγει το βυζί του Φώτη Σεργουλόπουλου;»


Άφωνη έμεινα. Βλέπετε, δεν έχω συνηθίσει να γίνομαι δέκτης πληροφοριών τέτοιου επιπέδου. Αν παρακολουθείτε την εκπομπή μου, θα γνωρίζετε πως όταν η συζήτηση ξεφεύγει, βάζω ωτοασπίδες και φεύγω τρέχοντας. Μέσο όρο εμφανίζομαι 0.2 δευτερόλεπτα ανά εκπομπή.

Στεναχωρέθηκα με τον Γιώργο. Έκανα μέρες να φάω. Έφυγα και 2 μήνες στο Θιβέτ να ηρεμήσουν τα νεύρα μου. Ένιωσα άσχημα για τον Φώτη γιατί ξέρω ότι είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και τρυφερή ψυχή που του αρέσει να εξευτελίζει δημόσια ανθρώπους με νοητικό πρόβλημα και να βγάζει λεφτά από αυτό. Για χρόνια. Δεν έχει κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του εκτός από αυτό. Και δείχνει να το διασκεδάζει πραγματικά. Θεέ μου, πόσο ευαίσθητος αλήθεια ο Φώτης.

«Πόσο θα βγει το βυζί του Φώτη;»

Και ποια είναι μια νορμάλ τιμή βυζιού ή μάλλον ακόμα καλύτερα ποιος την ορίζει;

Η προσφορά και η ζήτηση των πλαστικών επεμβάσεων, η διεθνής τιμή της σιλικόνης, ο Φουστάνος;

Κώλος βυζιά dancing with the stars/ ο νέος σύντροφος καινούριος δίσκος/ το νυχτερινό μαγαζί/ το ταλαντούχο μοντέλο/ βυζιά κώλος/ χαχαχα κόκα ναρκωτικά/ εκπληκτικό φόρεμα τρομερό νέο λουκ καλύτερη φάση της ζωής της/ ο γάμος της χρονιάς/Ντεκολτέ Σεξ.

Ποιος λοιπόν ορίζει τη φυσιολογική τιμή για το βυζί του Φώτη;

Δεν έχετε απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που σας απευθύνω, (επειδή το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη ζωή μου διάβασα ένα βιβλίο ενός φιλοσοφημένου Ινδού συγγραφέα και ανακάλυψα έναν καινούριο κόσμο και αποφάσισα να αλλάξω και να μην ασχολούμαι με μαλακίες αλλά μετά είπα δε γαμιέται, βγάζω λεφτά και συντηρούμαι από τις εκπομπές μου και γιατί όχι θα είμαι και γκόμενα και κουλτουριάρα) ε;

Το ανθρώπινο είδος, που αν υπερέχει έναντι των άλλων, αδυνατεί να σκεφτεί ορθολογιστικά και ελεύθερα έχοντας την πιο «μπουρδελέ», ακανόνιστη και ανεξέλεγκτη «κοινωνία» σε σχέση με όλα τα άλλα είδη, από τα μυρμήγκια, μέχρι και το τελευταίο είδος μύγας που ζει στα σκατά*, μαζί με εμένα και τους συναδέλφους μου.

2014 σχεδόν, και αναρωτιόμαστε αν θα βγει ή πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα βυζί, αλλά πιστέψτε με , επειδή γνωρίζω τον Φώτη, ένα βυζί που θα λάβει αμέριστη και ανιδιοτελή αγάπη, εύπλαστο ήθος, και θα μυηθεί στην ελεύθερη σκέψη, την ελεύθερη βούληση και στο pretty bra.

Με το ίδιο σκεπτικό ας προβληματιστούν** όλοι όσοι έχουν σκεφτεί το ίδιο με τον Λιάγκα, και δεν έχουν διαβάσει το καταπληκτικό βιβλίο που διάβασα το καλοκαίρι, αυτού του Ινδού μωρέ, κατά πόσο θα βγει φυσιολογικό ένα βυζί που αναγκάστηκε να βάλει μια τραγουδίστρια, μητέρα ενός παιδιού, που χώρισε με τον πατέρα του γιατί ξενογαμούσε και πουλούσε ναρκωτικά για να κάνει δώρα στις γκόμενες, ενώ μέχρι τώρα μόνο η ίδια έπαιρνε λεφτά από τα ναρκωτικά που πουλούσε ο άνδρας της.

Λεφτά, κώλους και βυζιά.

Λεφτά, κώλους και βυζιά θέλει ο άνθρωπος για να μπορέσει να μεγαλώσει σωστά.

Λεφτά, κώλους, βυζιά, dancing with the stars, στρινγκ, καινούριο cd, Μύκονο, συνεχές γέλιο χωρίς λόγο, διάφορα ναρκωτικά, φωτογραφίσεις με μαγιό, βλαχοcelebrities, Αράχωβα, κόκα, λεύκανση κωλοτρυπίδας, sex tapes, ηλίθιους συμπαρουσιαστές, αποχαύνωση των μαζών.

Αυτά θέλει ο άνθρωπος για να μεγαλώσει σωστά.

Και αυτά, μπορεί να τα δώσει ένας από εμάς, τους ανθρώπους της μεσημεριανής ζώνης, όπως είμαστε εγώ και ο Φώτης.

*Σύμφωνα με την Ελεονώρα το εύρος της εξέλιξης των ειδών, ξεκινά από τα μυρμήγκια και καταλήγει στις μύγες.

** Ζήσαμε τη στιγμή όπου μια βλαμμένη ζητά από τον κόσμο να προβληματιστεί με βάση το σκεπτικό της.

Καλό μήνα.




ΠΗΓΗ...
Tyler Durden 
http://www.ramnousia.com

ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ (ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ) ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Τα γενόσημα (ισοδύναμα) της ζωής μας...
Της τρελής! Να πληρώσω το νοίκι ή τη ΔΕΗ? Να πληρώσω την εφορία ή το φροντιστήριο των παιδιών? Να πληρώσω το δάνειο ή να βάλω πετρέλαιο? Να πληρώσω κάτι από ότι χρωστάω γενικότερα ή να εξασφαλίσω τρόφιμα για το σπίτι?
Τα ισοδύναμα της καθημερινότητάς μας. Η σχιζοφρένεια που έχει απλωθεί στα σπίτια μας. Η συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχει πια κανένας έντιμος νοικοκύρης. Ολοι είναι εν δυνάμει κλέφτες για τους κυβερνώντες και τα αφεντικά τους περίφημους δανειστές. Ολοι οι έλληνες είναι ΠΡΩΤΑ κλέφτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Πολίτες που βλέπουν τη πιθανότητα να γνωρίσουν πλέον τι γίνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες. Το εισόδημα αντιμετωπίζεται σαν προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καταπληκτικό. Που τα βρήκες που τα ξέρεις και τα μολογάς. Εχεις σύνταξη? Για να τσεκάρουμε αν πρέπει να έχεις. Μισθό? Προνομιούχος και ύποπτος. Γιατί έχεις ακόμα μισθό εσύ? Γιατί έχεις κάτι στην άκρη? Μήπως δεν ήσουν εργαζόμενος αλλά νονός της νύχτας? Μήπως η γιαγιά έκανε μπίζνες σε ύποπτα στέκια τις νύχτες? Μήπως ο παππούς ήταν μασκοφόρος ληστής?

Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη κυβέρνηση. Ενας λαός που κινείται ακόμα με λεφτά. Απαράδεκτο. Πριν να μπεις στο φούρνο πρέπει να έχεις ξεγυμνωθεί από όλα και να έχει φορέσει πυζάμες και περιβραχιόνιο. Που πας εσύ ακόμα με σπίτι, με δουλειά, με αυτοκίνητο, με τρόφιμα, με το κατι τις... Είσαι σοβαρός? Σε κοιτάνε να πίνεις καφέ στη καφετέρια και σεληνιάζονται. Σύντομα θα βγει νόμος, από τη στιγμή που ξοδεύεις και μία δεκάρα θα συλλαμβάνεσαι σαν ύποπτος για κλοπή και θα κρατείσαι μέχρι να αποδειχτεί που βρήκες το πεντάευρο για να πιεις καφέ.

Μιλάμε για κρίση βουλιμίας των αρπακτικών. Ο λαός με τα τεφτέρια. Καραπαζοεισπράκτορες μισθωτοί της δεκάρας, εργάτες που τους έχει βγει η πίστη ανάποδα τριάντα χρόνια δουλειάς μέσα στη βρώμα, γιαγιάδες και παππούδες που πλησιάζουν προς το αιώνιο ταξίδι, νέοι που δεν πρόλαβαν ακόμα να προφέρουν τα πρώτα γράμματα της ζωής, όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν πως στο δι@ολο χρωστάνε τόσα πολλά μέσα σ΄ενα ξημέρωμα. Κοιτάς εκείνο το εκκαθαριστικό της εφορίας πριν από δυο τρία χρόνια που είχε επιστροφή τρία τέσσερα κατοστάρικα, κοιτάς τη ζωή που από εκείνη την εποχή έχει μειωθεί η αγοραστική της δύναμη και η αξιοπρέπειά της κατά 60% και κοιτάς το τωρινό εκκαθαριστικό στο οποίο χρωστάς ένα χιλιάρικο και λες τι δε πάει καλά ρε γαμ@το... Μήπως έχει γίνει λάθος στο όνομα?...

Γιατί εφόσον ήμουν ένας κακομοίρης που του επέστρεφαν και τρία κατοστάρικα και τώρα είμαι ένας χειρότερος κακομοίρης από τότε πως γίνεται να τους χρωστάω? Πως γίνεται να είχα τότε μια ελάχιστη αξιοπρέπεια και να κρίνουν πως έπρεπε να μου επιστρέφουν κάτι από τους φόρους και τα χαράτσια και τώρα να με κυνηγάνε σαν να είμαι κλέφτης και κακούργος? Ψυχοπαθείς έχουν αρπάξει τα πληκτρολόγια στις εφορίες και κόβουν κρέατα? 

Το καταλαβαίνω άνθρωπέ μου να πρέπει να πληρώσει εκείνος ο τύπος με τα είκοσι ακίνητα, τη χολυγουντιανή βίλα στα βόρεια προάστεια, το σκάφος και τα δέκα αυτοκίνητα που έκλεβε ασύστολα το κράτος, αλλά η γιαγιά με το Π, τι σου φταίει ρε αθεόφοβε? Ο Μήτσος με τα χαλασμένα πνευμόνια από τα ροκανίδια, η Καίτη με τα πρησμένα πόδια από την ορθοστασία, ο Γιώργος που εισπράττει είκοσι χρόνια καρπαζιές από κάτι αφεντικά με τριάντα πόντους σβέρκο, πως το βλέπεις? Στη δίνει στα νεύρα που κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα σπιτάκι και να πάρουν ένα αυτοκίνητο. Το θεωρείς εγκληματικό που δεν πεθαίνουν κιόλας?

Υπάρχει ένα μεγάλο ισοδύναμο αυτή τη στιγμή που κυκλοφορεί στη πιάτσα... Να πληρώσω τα χαράτσια ή να ζήσω?... Με λίγα λόγια τι είδους δίλημμα μπορεί να είναι για έναν οικογενειάρχη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας ή δόση για τα χαράτσια ή το φαΐ των παιδιών του? Τι δίλημμα μπορεί να είναι για έναν άρρωστο ή αγορά των φαρμάκων ή η πληρωμή για τις διάφορες δόσεις? Τι δίλημμα μπορεί να είναι το φαΐ ή χαράτσι? Τι είδους πρόγραμμα είναι αυτό που έχει μετατρέψει τους δημόσιους λειτουργούς σε Ιαβέρηδες και τον απλό πολίτη εκείνον που δεν έχει τις μεζονέτες τις λιμουζίνες και τα σκάφη σε Γιάννη Αγιάννη?

Οι άθλιοι των Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κι οι μαυραγορίτες να θησαυρίζουν. Σκηνές φρίκης πίσω από τους τοίχους των σπιτιών που όχι απλά δεν συγκινείται κανείς αλλά μπαίνει όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι λες και κάποιος σαδιστής θεός δεν ικανοποιείται μόνο να βλέπει δούλους αλλά θέλει να τους ακούει να φωνάζουν, να παρακαλάνε, να κλαίνε... Τι ντροπή...






Πηγή:
Συνήθης Ύποπτος

http://www.ramnousia.com

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Magnify Image
Λένε πως στη ζωή «πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι».
 Γιατί μπορεί η πλειονότητα να λαχταράει λευκές γιορτές, αλλά το χιόνι και το κρύο δεν αποτελούν και τον κατάλληλο σύντροφο στο «ρεβεγιόν» των δρόμων.
 Ένα «ρεβεγιόν» που χρόνο με το χρόνο προσκαλεί όλο και περισσότερο κόσμο, ο οποίος αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του καταλήγει να κοιμάται σε ένα από τα παγκάκια της Τσιμισκή, της Δελφών και της Μοναστηρίου.
 Έτσι, την ίδια ώρα που η ΕΜΥ προειδοποιεί με νέα ακραία καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, την «ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» και την ΜΚΟ PRAKSIS δημιούργησαν έναν χώρο 750 τ.μ. στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 (περιοχή ΒΙΛΚΑ), που θα γίνει σε λίγες ημέρες καταφύγιο των αστέγων.Magnify Image
  Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 74 κλίνες, ενώ θα υποδέχεται αστέγους από τις 19:00 το βράδυ μέχρι τις 08:00 το επόμενο πρωί, παρέχοντας ουσιαστικά ένα αξιοπρεπές κατάλυμα για τη νύχτα. Στον χώρο θα βρίσκονται συνολικά εφτά άτομα (μία κοινωνική λειτουργός, δύο διοικητικοί υπάλληλοι και τέσσερις καθαρίστριες), ενώ θα υπάρχουν λουτρά, στεγνοκαθαριστήριο, αίθουσες συνεδρίας και ψυχοικοινωνικής στήριξης.
 Οι άστεγοι θα ενημερώνονται για τη λειτουργία του υπνωτηρίου από καταρτισμένα μέλη της «ΑΡΣΙΣ», μίας οργάνωσης που εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταθεί στο πλευρό των αστέγων.     «Υλοποιείται ένα όραμα χρόνων. Από το 1992 η «ΑΡΣΙΣ» με διάφορες δράσεις όπως η «Νυχτερίδα» βοήθησε σημαντικά τους αστέγους παρέχοντας σίτιση, ρούχα και άλλες υπηρεσίες.
 Το 1996, άλλωστε, λειτούργησε και η πρώτη ομάδα εθελοντών street work για αστέγους που πλησίαζε και βοηθούσε κόσμο που το είχε ανάγκη. Τότε που ακόμα το φαινόμενο δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Από τον περασμένο Μάρτιο είχε δημιουργηθεί πιλοτικά ένας χώρος στο «Παπάφειο» όπου έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 170 άτομα. Και φτάνουμε σήμερα στο πρώτο πρότυπο υπνωτήριο!Magnify Image
 Την απάντηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα τη δώσει η κοινωνία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το ιδρυτικό μέλος της «ΑΡΣΙΣ», Νίκος Γαβαλάς. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρό της, Θόδωρο Δαρδαβέση, να επισημαίνει τη σημασία του όλου εγχειρήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
 «Πρέπει να γίνει κατανοητό πως στην κορυφή της ανθρώπινης δυστυχίας είναι ο άστεγος. Ο φτωχός που έχει σπίτι μπορεί να ελπίσει σε κάτι, ο άστεγος σε τίποτα. Κι αυτό γεννά ψυχολογικά προβλήματα, εντάσεις και παραβατικότητα. Έρευνα στη Γαλλία είχε δείξει ότι υπήρχε συνειδητή αύξηση της εγκληματικότητας από άστεγους για να έχουν στέγη και φαγητό στη φυλακή!».
 «Δεν υπήρχε δομή τα προηγούμενα χρόνια. Δύο δωμάτια ξενοδοχείων δεν αποτελεί σχεδιασμό για καταπολέμηση του φαινομένου», ανέφερε από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, η οποία στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου.Magnify Image
 «Είναι σημαντικό να μπορεί ο άστεγος να έχει την ιατρική φροντίδα που πρέπει, να καταγράφονται τα προβλήματά του, να βελτιώνεται η υγιεινή του. Να αποκατασταθεί η εικόνα του για να μπορέσει να βρει μία δουλειά και να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν είναι φιλανθρωπία είναι κοινωνική αλληλεγγύη». 
  Φωτογραφίες: Γιώργος Πλανάκης 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...