Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

"ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ.


 Με επιτυχία στέφθηκε η "Ημέρα Αγάπης" που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας για τον εθελοντικό οργανισμό "Χαμόγελο του Παιδιού" . 
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ θερμά τον κόσμο που στήριξε αυτή μας την προσπάθεια, την κυρία Άννα Χατζηκυριάκου  για την πολύτιμη βοήθεια της, τον εθελοντικό οργανισμό "Χαμόγελο του Παιδιού" που μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί και φυσικά τον Λευτέρη και τον Χρήστο τους δύο αντιπροσώπους του οργανισμού που ήταν κοντά μας συνέχεια και μας βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας την ημέρα αυτή.

 "Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε" (από το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα)








ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-0

Όμορφο και δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες ομάδες, έγινε στο σύγχρονο γήπεδο της Αψάλου, όπου ο τοπικός ΟΛΥΜΠΟΣ κέρδισε τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ με σκορ 2-0΄.
Τεχνικό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες με τους γηπεδούχους να υπερτερούν σε κατοχή στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής Ατζαμιδάκης, για τον οποίο οι των Προμάχων εκφράζουν πολλά παράπονα για τρεις τουλάχιστον καθοριστικές φάσεις .

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ολύμπου να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να απειλεί περισσότερες φορές.
Στο 7’ ο Κόγιος πιάνει δυνατό σουτ από την περιοχή και η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
Ο Ουρτζάνης στο 9’ δέχεται όμορφη πάσα από τον Τσίκο, αλλά σουτάρει άουτ.
Το 1-0 σημείωσε στο 14’ ο Τσίκος , όταν μετά από όμορφες εναλλαγές της μπάλας, έγινε ο τελικός αποδέκτης και κεραυνοβόλησε από κοντά τον τερματοφύλακα Νάνο.
Οι Πρόμαχοι προσπάθησαν να ανταποδώσουν και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 16’ με τον  Γ. Νάνο το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Τσαβδαρίδης, και στο 20’ με τον ίδιο παίκτη, την κεφαλιά, που επιχείρησε την εξουδετέρωσε ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολύμπου.
Οι γηπεδούχοι  παίζοντας με αντεπιθέσεις, χάνουν ευκαιρία στο 23’ με τον Καραγιαννίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα Νάνο και σούταρε άουτ, και στο 31’ με τον Τσολερίδη, που επιχείρησε δυνατό σουτ, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.
Το ημίχρονο έκλεισε με δυο καλές φάσεις για τους φιλοξενούμενους στο 35’ με τον Γ. Νάνο, που το σουτ από φάουλ κατέληξε μακριά από την εστία της Αψάλου και στο 40’ με τον Αμπάρη, που σούταρε έντεχνα, αλλά χωρίς αίσια έκβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς και στο 50’  χάνουν σπουδαία ευκαιρία με τον Τσίκο, που σούταρε στο κάθετο δοκάρι του Νάνου.
Οι των Προμάχων σαφώς πιο βελτιωμένοι από το πρώτο μέρος ανέβασαν στροφές και στο 55’ πλησιάζουν την ισοφάριση με τον Γ. Νάνο, που εξαπολύει σουτ-κεραυνό και αποκρούει δύσκολα ο τερματοφύλακας Τσαβδαρίδης.
Στο 60’ έγινε η πρώτη αμφιλεγόμενη φάση, όταν σε σουτ του Αμπάρη η μπάλα βρίσκει το απλωμένο χέρι αμυντικού της Αψάλου, αλλά διαιτητής και επόπτης έκλεισαν τα μάτια και συνέχισαν το παιχνίδι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Οι Πρόμαχοι πιέζουν και στο 70’ ο Μούγιος βγαίνει  κερδισμένος από κόντρες μέσα στην περιοχή, σουτάρει δυνατά,  η μπάλα βρίσκει  το οριζόντιο δοκάρι και σκάει καθαρά μέσα από την γραμμή. Ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός του έδειξαν τη σέντρα με αποτέλεσμα να εξοργίσουν τους φιλοξενούμενους.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος το παιχνίδι έγινε νευρικό και ακολούθησαν πολλά δυνατά φάουλ.
Στο 73΄σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Τσίκος  βγαίνει τετ α τετ με τον Νάνο, τον πλασάρει και ο έμπειρος τερματοφύλακας κάνει την απόκρουση του αγώνα, εξουδετερώνοντας το σουτ.
Ο Όλυμπος χάνει ευκαιρία στο 85’ με τον Κόγιο, που σουτάρει από στημένη μπάλα λίγο άουτ.
Την τελευταία ευκαιρία τους χάνουν οι φιλοξενούμενοι στο 88’ όταν το σουτ φάουλ του Αμπάρη, έφυγε μακριά από την εστία του Ολύμπου.
Το τελικό 2-0 σημείωσε ο Τσολερίδης στις καθυστερήσεις,  όταν σε μια αντεπίθεση, έφυγε μόνος του, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Νάνο.
Έτσι τελείωσε το παιχνίδι, με την μεν ομάδα της Αψάλου να πανηγυρίζει, τους δε Προμαχιώτες, να μιλούν για «σφαγή» της ομάδας από τη διαιτησία.

Από τον Όλυμπο διακρίθηκαν οι Ουρτζάνης, Τσίκος, Κόγιος και Τσολερίδης.
Από τους Προμάχους ξεχώρισαν οι Αμπάρης, Μούγιος, Καραδοσίδης και Σέλκος.

Η διαιτησία  του κυρίου Ατζαμιδάκη  και των βοηθών του (Βαμβακάς-Τσαλγίνη) ήταν κακή και τα λάθη τους, ήταν τραγικά και επηρέασαν σαφώς την τελική έκβαση του αποτελέσματος.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
Τσαβδαρίδης
Ρονάλντο
Κυριακίδης
Παρτσανάκης
Στούπης
Σπανίδης
Κόγιος
Τσίκος (Καραπατάκης)
Τσολερίδης
Καραγιαννίδης (Παρτσανάκης Γ.)
Ουρτζάνης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Δεμίρης

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Νάνος Α.
Τούμπης (Προίκος)
Πουσίνης (Σαμσούρης)
Μούγιος
Νάνος Δ.
Σέλκος
Φάφκας
Καραδοσίδης
Λεμονίδης
Αμπάρης
Νάνος Γ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Καρυπίδης















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...