Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.


Περιοδεία Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Αντιπεριφερειάχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην Π. Ε. Πέλλας  

Συνομιλίες με τοπικούς επιχειρηματίες και πολίτες για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρέθηκε σήμερα (19/12) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και περιόδευσε στην περιοχή συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Μαρία Καράμπελα, Γιάννη Ανδρίτσο και Άλκη Νουσηκύρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περιφερειάρχης με το επιτελείο του επισκέφτηκαν την λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας όπου συνομίλησαν με τοπικούς επιχειρηματίες για τις οικονομικές συνθήκες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους πολίτες. Έπειτα, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και πολλούς πολίτες και να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Μαζί τους παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θωμαΐδης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ του Δήμου Πέλλας Ηλίας Πανίδης.   


Το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρνισσας και είχαν συνομιλία σχετική με την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και τις αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση για τις Αγροτικές Ενώσεις και Ομάδες Παραγωγών. Ακολούθως, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας για την φετινή σαιζόν για το οποίο, όπως είναι γνωστό, η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του. Ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας δήλωσαν από κοινού ότι στηρίζουν την προσπάθεια της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας με επιτυχία και να καταστεί ο σημαντικότερος χειμερινός προορισμός για τους επισκέπτες.


Στη συνέχεια, οι κκ. Τζιτζικώστας και Θεοδωρίδης επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό οικισμό του Π. Αγίου Αθανασίου όπου συναντήθηκαν με τοπικούς επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, συνομίλησαν με τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Διατήρησης του Παραδοσιακού Οικισμού Αγίου Αθανασίου. Η ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό πόλο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και οι δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια για την ανάπτυξη και τουριστική προβολή της περιοχής είναι σημαντικό να συνδέονται και να συμπληρώνουν τις δράσεις των ιδιωτών και πολλών επιχειρηματιών που έχουν επενδύσει στην περιοχή. Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Πασόης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Έδεσσας Χρ. Βερυκούκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Νουσυκήρου, ο αναπληρωτής Διευθυντής εκμετάλλευσης της ΕΤ.Α.Δ. Ιωάννης Τσαμποδήμος, ο Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Παναγιώτης Δρίβας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Γίδαρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θωμαϊδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Παλαιού Αγίου Αθανασίου Ανδρέας Πολίτης, στελέχη της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση  για τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 207-2013», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τα Επιμελητήρια των  Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας τόνισε τη μεθοδική δουλειά που προηγήθηκε ώστε να διασφαλιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης η υπερδέσμευση κονδυλίων και πέρα από τα 1.273 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, άλλες 1.117 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι δυνητικοί δικαιούχοι ενημερώθηκαν ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις προυποθέσεις του προγράμματος και να αξιοποιήσουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχονται.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στα οφέλη για την τοπική κοινωνία από την υλοποίηση του προγράμματος. Επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας και η οικονομική τους ενίσχυση συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας. «Υπάρχουν αρκετά ευνοϊκά στοιχεία και αριθμοί που εμπνέουν, έστω συγκρατημένη, αισιοδοξία. Αν συνεχίσουμε την συστηματική προσπάθεια μπορούμε να δούμε τη νέα χρονιά, το 2014, τους δείκτες ποιότητας ζωής και οικονομίας να ανεβαίνουν», ήταν μία χαρακτηριστική δήλωσή του.  


Αναλυτικά η ομιλία του κ. Θεοδωρίδη είναι η ακόλουθη:

«Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας σήμερα, σ’ αυτήν την δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή των επιχειρηματιών και των συμβούλων τους είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την οικονομική ενίσχυση που διατίθεται. Επίσης, η παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και των λοιπών εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων επιβεβαιώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγωνία, θα έλεγα, που έχουμε όλοι μας για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας. Όπως έχω τονίσει και άλλοτε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Από την επιβίωση και ευημερία τους εξαρτάται όλη η τοπική αγορά και το γνωρίζουμε καλά αυτό εδώ στην Πέλλα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη περίοδο για το πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να συντονιστούμε και να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που εμφανίζονται ως δυνητικοί δικαιούχοι, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προνόμια του προγράμματος. Ο τόπος μας χρειάζεται τα χρήματα αυτά και στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να απορροφήσουμε το σύνολο των υπερδεσμεύσεων. Το ποσό της ενίσχυσης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Καλύπτει το 50% των επενδύσεων και, αν τα καταφέρουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, το ποσό των επενδυμένων χρημάτων στην περιοχή μας θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφέρεια που διαχειρίζεται το πρόγραμμα μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, αντιλαμβάνεται πλήρως την υπεραξία για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Για το λόγο αυτό εξάλλου, προκαλέσαμε με το Επιμελητήριο την σημερινή συνάντηση. Είμαστε εδώ προκειμένου να στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία των δυνητικών δικαιούχων. Χρειάζεται να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης και πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτήν την πρόκληση.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις στις οποίες έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν, με πολύ αξιόλογες προτάσεις ομολογουμένως, εκπρόσωποι και μέλη των τοπικών αρχών και φορέων.

Θα θυμίσω ενδεικτικά την συνάντηση με τον εμπορικό κόσμο για το ωράριο των εμπορικών επιχειρήσεων τις Κυριακές, με τις Αγροτικές Ενώσεις και τις Ομάδες Παραγωγών ενόψει του νέου νόμου για το αγροτικό κίνημα και, πρόσφατα, με τη συμμετοχή των Δημάρχων και βουλευτών για τα μεγάλα αναπτυξιακά οδικά έργα. Ένα μεγάλο κέρδος από αυτές τις συναντήσεις είναι η ευρύτερη συνειδητοποίηση από την τοπική κοινωνία των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι διαθέτουμε και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

Μέσα από την στρατηγική μελέτη που εκπονήσαμε στην οποία παρουσιάζονται μία σειρά από δράσεις και έργα για την ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας και την αυτάρκεια της περιοχής μας, έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Την επίτευξη των στόχων αυτών την επιδιώκουμε πλέον συλλογικά και συντονισμένα και με τον τρόπο αυτό έχουμε βελτιώσει θεαματικά την αποτελεσματικότητά μας.

Με τον Κύριο Περιφερειάρχη εγκαινιάσαμε, πριν από λίγους μήνες, την παράκαμψη της Πέλλας. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Έδεσσας και δημοπρατήθηκε το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας που αποτελούσε αίτημα πολλών δεκαετιών. Τις ημέρες αυτές αγωνιζόμαστε για την ενιαία κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις στις υποδομές.


Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας δεν μπορούν να αναπτύξουν πλήρως την επιχειρηματική τους δυναμική αν δεν προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής, αν δεν καταργηθούν πλήρως τα γραφειοκρατικά εμπόδια με μέριμνα της ελληνικής πολιτείας.

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού προγραμματισμού, εισάγαμε μία νέα, διαφορετική αντίληψη. Δεν ανταγωνιζόμαστε ως κοινωνία και ως Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης για τους περιορισμένους πόρους που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνεργαζόμαστε και επενδύουμε στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Στρέφουμε την προσοχή μας και απευθυνόμαστε σε νέες ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, σε ανερχόμενες αγορές με ευαισθητοποιημένους καταναλωτές που αναγνωρίζουν και αποζητούν την ποιότητα. Τοποθετούμαστε στρατηγικά στις νέες συνθήκες της αβεβαιότητας και της παγκοσμιοποίησης, αναπτύσσοντας στρατηγικές συμμαχίες, αξιοποιώντας την ελληνική ομογένεια και προσφέροντας ευκαιρίες για απασχόληση κυρίως στη νέα γενιά που δεν θέλουμε να εγκαταλείψει τη χώρα μας. 


Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές. Με την συμβολή όλων μας, είναι δυνατό το 2014 να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα βγει από το τούνελ της οικονομικής ασφυξίας και η Πέλλα θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες της». 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ « Αρωγή 12+»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ « Αρωγή 12+» 
Νέα Ζωή σε 12 βήματα.
"Συμπαρασταθείτε στο σύλλογο αγοράζοντας όμορφα μπλουζάκια".

Από την υπεύθυνη του νομού Πέλλας 
Γεωργίου Γεωργία
Τηλέφωνο επικοινωνίας για παραγγελίες  t-shirts: 6970993700 Facebook: https://www.facebook.com/georgia.georgiou.1253

 Η «Αρωγή 12+» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ασχολείται με προβλήματα εθισμού, σε ενημερωτικό, συμβουλευτικό και θεραπευτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία γονέων, συμβούλων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένων ατόμων, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε μορφή εθισμού, με έμφαση στις ουσίες, ναρκωτικά και αλκοόλ.
 Η «Αρωγή 12+» χρησιμοποιεί ως όχημα ένα υπάρχον, εξαιρετικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτογνωσίας, που συνδυάζει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής επανένταξης και πνευματικής υγείας με την εμπειρία των θεραπευτικών ομάδων. Το πεδίο δράσης της συμπεριλαμβάνει συστηματική ενημέρωση σε ζητήματα εθισμού, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φίλους και συγγενείς, σεμινάρια αντιμετώπισης εξαρτήσεων και δωρεάν συναντήσεις κάθε Τετάρτη 20.30-22.00 στο ξενοδοχείο Park, στην Ίωνος Δραγούμη 81, έναντι υπουργείου, στη Θεσσαλονίκη και κάθε Τετάρτη 17.00-18.30 Αίαντος και Αγχιλλέως 22, Ταύρος , στην Αθήνα.
 Παράλληλα, για την ενίσχυση του έργου της και κυρίως την ενδυνάμωση του κοινωνικού μηνύματος ελπίδας που προσπαθεί να περάσει, η «Αρωγή12+» διοργανώνει τακτικά φιλανθρωπικές εκδηλώσεις - δράσεις (το «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ», «ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ», «NO LIMITS» + ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,» , «GRAFTS» + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ κ.α).

 ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ:

 «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ» και η ΚΑΜΠΑΝΙΑ μας με τα μπλουζάκια με το αισιόδοξο μήνυμα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΤΩΡΑ» (THERE IS LIFE NOW) που φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής μόδας Κωνσταντίνος Τσιγάρος και αγκάλιασαν διάφοροι επώνυμοι, προσπαθώντας να καθιερωθεί όπως αντίστοιχη καμπάνια με τον καρκίνο του μαστού.
 «ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ» Μαραθώνιοι με dance aerobics, zumba, hip hop με την ενεργό συμμετοχή διακεκριμένων δασκάλων, σχολών αεροβικής και γυμναστηρίων.
 «NO LIMITS» + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ οι μαχητές των ring δίπλα στους μαχητές της ζωής υποστηρίζοντάς μας με μέρος των εσόδων από τις διοργανώσεις τους με promoter τη Γεωργία Μπιτάκου.
 «GRAFTS» + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ δείχνοντας την ευαισθητοποίησή της η σχολή «GRAFTS» , η πιο αναγνωρισμένη στο χώρο των γυμναστών υποστηρικτών μας με μέρος των εσόδων τους από τα συνέδρια.
 «GRAFTS» + HUGS NO DRUGS δημιουργώντας ένα flashmob με τη συμμετοχή 300 εθελοντών χορευτών από την γνωστή πανελληνίως σχολή χορού.
 EDWARD JEANS + «DON'T DRUG, DANCE WITH YOUR JEANS!!» χρησιμοποιώντας ως όχημα τη νεανική ένδυση και τη δυναμική ενός unisex urban fashion brand προκειμένου να επικοινωνήσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι υπάρχει λύση στο σκληρό αγώνα κατά των ναρκωτικών!

Κάντε τις παραγγελίες σας και αποκτήστε τα υπέροχα μπλουζάκια στο τηλέφωνο: 6970993700





ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ.

Ο εχθρός μας είναι ο δούλος. Του Noël Demeure

Οι περισσότεροι από εμάς λέμε βλακωδώς ότι ο κύριος εχθρός μας είναι το αφεντικό μας. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ακριβές να πούμε ότι ο εχθρός μας είναι ο δούλος.

Δούλος εγώ ο ίδιος, κακιώ τον εαυτό μου ότι αυτό είμαι και προσπαθώ να απελευθερώσω τον εαυτό μου από αυτή την κατάσταση

. Αλλά δεν είναι το αφεντικό μου που με εμποδίζει από το να είμαι ελεύθερος (η πάλη ανθρώπου εναντίον ανθρώπου θα ήταν ισόρροπη), αλλά η μάζα των δούλων μεταξύ των οποίων ζω, οι στρατιώτες, οι ψηφοφόροι, κλπ
. Και έτσι οι εχθροί μου είναι οι δούλοι. Αλλά απ’ τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί από αυτούς να ηττηθούν γι’ αυτούς με τη χρήση βίας, κάνω ό,τι μπορώ για να τους κάνω συμμάχους μου. Όταν θα είναι φίλοι μου δεν θα υπάρχουν πια αφεντικά.

 Του Noël Demeure

l’anarchie, 30 Αυγούστου 1906





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ.



Σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας που θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.
Θα γίνει απονομή επαίνων, θα απολαύσουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δρώμενα από τους μικρούς μας μαθητές και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική από το
Νίκο και τη Σταυρούλα!
Σας περιμένουμε όλους!!!

ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΛΛΑΣ.

ΧλιμιτζουρΕλλάς
Δεν είναι που ένας χλιμίτζουρας τίποτας χρησιμοποιεί για δικαιολογία τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου κάνοντας για ακόμη μια φορά τα παντελόνια πλισέ φούστα. Δεν είναι που οργίστηκες, φώναξες, τσίριξες με τα πόθεν αίσχη όλης αυτής της χλιμιτζουριάς που παλεύει για την σωτηρία σου. Είναι που πίστεψες ότι εντελώς τυχαία συνέλαβαν τον τίποτα που είχε μυαλό να βρει στην παρανομία πλαστές πινακίδες. Είναι τόσο λίγος ο χλιμίτζουρας που δεν του ρίξανε από δίπλα μια νταρντάνα καμαριέρα αλλά μια πλαστή πινακίδα.

Όταν θέλουν να παίξουν το παιχνίδι τους που το ξέρουν καλύτερα από όλους τραβάνε από το κουτί των σκανδάλων και των τυχαίων περιστατικών το θέμα που θα κάνει μπαμ. Το θέμα που θα σε κρατήσει κολλημένο στις οθόνες για τις εξελίξεις του και θα σε απομακρύνει από όσα περνάνε νόμιμα και ανήθικα από την μπροστινή πόρτα της αίθουσας λήψης αποφάσεων για την ίδια σου τη ζωή. Την ώρα που εσύ εκστασιασμένος νομίζεις ότι τα πράγματα άλλαξαν αφού ακόμα και ο ανιψιός του εθνάρχη φόρεσε χειροπέδες οι υπόλοιποι χλιμίτζουρες δεν σταματάνε να σου σκάβουν τον λάκκο.

Δεν ξέρω αν τα έμαθες τα νέα αλλά όσο κοιτούσες τα εκατομμύρια των βουλευτών και τα βραχιολάκια του χλιμίτζουρα που περνούσαν με περισσή λάμψη από τις οθόνες, πέρασαν εγκύκλιο με την οποία όποιος άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ δεν θέλει να εργαστεί στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (σκλαβοπάζαρα των ΜΚΟ) τότε ο ΟΑΕΔ έχει δικαίωμα να τον διαγράψει από τα μητρώα του. Η αλυσίδα των σκεπτικού έχει ως εξής: Ένας χλιμίτζουρας κατακτητής σκέφτεται. Ένας χλιμίτζουρας πολιτικάντης περνάει νόμο. Ένας χλίμιτζουρας κρατικός υπάλληλος εκτελεί. Τόσο απλά σου διαγράφουν την ζωή. Την ζωή που για να φθάσεις σε αυτή την ηλικία άνεργος την έχεις πληρωμένη με αίμα. Δεν σου χάρισε κανένας τίποτε τόσα χρόνια, τα έχεις πληρώσει όλα για την δύσκολη στιγμή και τώρα που ήρθε αυτή αφού δεν συναινείς στον εκβιασμό και τολμάς να υπερασπίσεις την αξιοπρέπειά σου, σε διαγράφουν.

Χιλιάδες παραπομπές στις ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων με όλες τις πόζες του χλιμίτζουρα με τις πλαστές πινακίδες. Μόνο μία παραπομπή και μάλιστα ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δεν σε νοιάζει ε; Θα σε νοιάξει όμως όταν τελειώνοντας τα σόου του χλιμίτζουρα και των άλλων από την 1η Ιανουαρίου ο νόμος που όριζε ότι την πρώτη κατοικία σου δεν την κουνάει ούτε βομβαρδιστικό, θα στην κουνήσει ο τραπεζίτης όταν θα σε καλέσει να κάνεις διακανονισμό έστω και για 10 ευρώ το μήνα. Το σπίτι που έχει ως έδρα την χώρα Ελλάδα από την στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα έχει έδρα το υποκατάστημα της τράπεζας. Σε διαγράφουν από τη χώρα και αυτό το θεωρούν νίκη.

Οι πολιτικάντηδες χλιμίτζουρες ως υπάλληλοι χρόνια του συστήματος μια χαρά παίζουν τον ρόλο τους όποτε τους καλέσει το υψηλό αφεντικό. Ακόμα κι αν διαγραφούν από κόμματα είναι μόνιμη και αμετάκλητη η θέση τους σε οποιοδήποτε καθεστώς. Η δική σου όμως ζωή καταμετρημένη σε ένσημα εργασίας και η δική σου στέγη χτισμένη με αίμα διαγράφονται όποτε το σύστημα γουστάρει.

Έχει τελειώσει το θέμα για όλους όσους δεν συμμετέχουν στο σύστημα χλιμιτζουριάς. Από την στιγμή που δεν χρειάζονται την πλειοψηφική ψήφο για να σε γδάρουν, δεν έχεις πλέον χρήματα να σου τα πάρουν με φόρους, οι κρατικοί τους υπάλληλοι πληρώνονται μέσω δανεικών, δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλους αυτούς να μην δουλεύεις ως σκλάβος για να κονομάνε αλλά και να μην έχεις δικαίωμα δικού σου σπιτιού. Περιττεύεις στην χώρα με το όνομα ΧλιμιτζουρΕλλάδα και το μόνο τους μέλημα από εδώ και στο εξής είναι πώς να σε ξεφορτωθούν ως περίσσιο βάρος στην κρουαζιέρα τους που έχει ήδη σχεδιαστεί.

Αν δεν έχουμε πάρει χαμπάρι την σοβαρότητα των προαναφερόμενων εγκυκλίων και νόμων απολαμβάνοντας τα σόου του κάθε χλιμίτζουρα τότε τα άρτια εκπαιδευμένα ανθρωπάρια του συστήματος (από πάνω μέχρι κάτω) καλά κάνουν και μάς συμπεριφέρονται ως περιττούς.-

Γιάννης Λαζάρου






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ.

Η Δύναμη της Ενσυναίσθησης (Video)

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελαφρύνεις τον πόνο κάποιου που υποφέρει;







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ;

Γιατί κάθε πραγματικός χριστιανός οφείλει αναγκαστικά να είναι αναρχικός – Η πολιτική διάσταση των Ευαγγελίων

Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι ενδεχομένως ο Ιησούς – ως συνέπεια της προδοσίας του από τον Ιούδα για 30 αργύρια – να υπήρξε το πρώτο μεγάλο θύμα του πολιτικο-οικονομικού συμπλέγματος συμφερόντων ενός πρώιμης μορφής καπιταλισμού;
Αναλογιστήκατε ποτέ μήπως ο Ιησούς υπήρξε ο πρώτος πραγματικός αναρχικός και ότι ο αληθινός χριστιανός οφείλει να μελετά τα Ευαγγέλια το ίδιο κατανυκτικά με τα «ευαγγέλια» του Μπακούνιν, του Κροπότκιν, του Προυντόν και του Μαλατέστα;
«Καθ' όλα βάσιμη υπόθεση» είναι η απάντηση του ελληνo-γαλλικής καταγωγής πολιτικού επιστήμονα και συγγραφέα Αλέξανδρου Χριστογιαννόπουλου του οποίου η εξαιρετική και σοβαρότατη μελέτη με τίτλο «Christian Anarchism – A political commentary on the gospel» («Χριστιανικός Αναρχισμός – Ένα πολιτικό σχόλιο πάνω στα Ευαγγέλια») εξετάζει εις βάθος τις κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις και επιπλοκές της διδασκαλίας του Ιησού.
Μάλιστα, δημοσίευμα στο New Left Project αναφέρει σχετικά με το βιβλίο:
Ο Λέων Τολστόι έγραψε κάποτε ότι «ο χριστιανισμός στην αληθινή του ουσία θέτει ένα τέλος στο Κράτος». Αυτή η πρόταση αποδίδει τη βασική ιδέα που αποτελεί τη βάση του χριστιανικού αναρχισμού...
Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, ο χριστιανισμός μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως την καταγγελία του Κράτους (διότι προάγει τη βία, την ειδωλολατρεία κ.ο.κ.), το όραμα μίας α-κρατικής κοινωνίας, καθώς και τη συγκρότηση μιας ανοικτής, δυναμικής, κυβερνώμενης «από τα κάτω» κοινωνίας, βασιζόμενης στην έννοια της απόλυτης κοινότητας.
Υπάρχουν πολλά χωρία από τη Νέα Διαθήκη τα οποία παράσχουν τη βάση για μια τέτοια θεώρηση που νεύει καταφατικά, από πολιτική άποψη, προς την πλευρά του αναρχισμού: η επί του όρους ομιλία του Χριστού, οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ιησού τον Πέτρο και τον Παύλο για τη συγχώρεση, την αρετή του να υπηρετείς τους άλλους και να απέχεις από το να τους κρίνεις κ.α.
Πράγματα δηλαδή που δεν κάνει το Κράτος ή που το Κράτος δεν μας επιτρέπει να πράττουμε και τα οποία αν τα πράτταμε το Κράτος θα ήταν περιττό.
Γιατί όμως οι Χριστιανοί στην πλειοψηφία τους δεν ακολουθούν τα πολιτικά κελεύσματα του αναρχισμού, αλλά συνδέουν τη χριστιανική διδασκαλία με τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του Κράτους: την πατρίδα, την οικογένεια, την οργανωμένη θρησκεία (ένα Κράτος εν Κράτει) και τις άλλες συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας;
Η απάντηση, σε αυτή την περίπτωση, εμπεριέχεται στην ερώτηση: από τη στιγμή που οι επαναστατικές διδασκαλίες του Ιησού μετουσιώθηκαν σε οργανωμένο θρησκευτικό σύστημα δεν μπορούσαν παρά να υπηρετήσουν μία ορισμένη έννοια του Κράτους.
Ωστόσο, κοινότητες χριστιανών αναρχικών υπάρχουν ανά τον κόσμο, επιδεικνύοντας μάλιστα εξαιρετική ακτιβιστική δραστηριότητα, όπως συνέβη στις ΗΠΑ και στη δράση τέτοιων ομάδων ενάντια στην ιδέα του «Πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», δηλαδή ενάντια σε μία κρατική επινόηση, στο όνομα της οποίας διαπράχθηκαν και διαπράττονται εγκλήματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες υπήρξαν πολιτικά ανατρεπτικές, άσχετα από το ότι στη συνέχεια αφομοιώθηκαν από τους μηχανισμούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μετατρεπόμενες έτσι σε έμμεσα όργανα της αυτοκρατορικής εξουσίας. Το ίδιο συνέβη και κατά το Μεσαίωνα με τους Μενονίτες, τους Αναβαπτιστές και τους Κουακέρους, οι οποίοι επεχείρησαν να ζήσουν σύμφωνα με τις ριζοσπαστικές πολιτικά διδασκαλίες του Ιησού.
Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά ακόμη σχετικά με το θέμα, αλλά η συνέχεια επί των σελίδων του πολύ ενδιαφέροντος, συναρπαστικού  βιβλίου του κ. Χριστογιαννόπουλου από τις εκδόσεις Imprint Academic.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.

Σκηνικό από «σπαγγέτι γουέστερν» εκτυλίχθηκε πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε υποκατάστημα τράπεζας που εδρεύει στην περιοχή της Δροσιάς στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές έναν αγρότη και τον διευθυντή .
 Όλα ξεκίνησαν, όπως γράφει ο ΚΟΣΜΟΣ, όταν ο «πελάτης» τηλεφώνησε στην τράπεζα ζητώντας να ακυρώσουν την πιστωτική κάρτα την οποία του είχαν εκδώσει χωρίς να έχει ζητήσει. Η απάντηση... που έλαβε ήταν πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να πάει ο ίδιος στο υποκατάστημα , αλλιώς θα χρεωνόταν σε ετήσια βάση με συγκεκριμένο ποσό. 
Λίγες ώρες αργότερα ο χωρίς τη θέλησή του κάτοχος πιστωτικής κάρτας εμφανίστηκε στο υποκατάστημα όπου αφού τον έβαλαν στη διαδικασία να συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα κατάφερε να απαλλαγεί από αυτή.
 Τα καλύτερα ήρθαν λίγα λεπτά αργότερα καθώς ο «πελάτης» αφού αποχώρησε , επέστρεψε κρατώντας ένα τσουβάλι με πατάτες, το οποίο πήγε και άφησε πάω στο γραφείο του διευθυντή.
 Ο νεαρός άντρας – αγρότης στο επάγγελμα- φρόντισε μάλιστα να διαμηνύσει στον υπεύθυνο του τραπεζικού υποκαταστήματος πως εάν δεν το θέλει να του το πάει ο ίδιος στο σπίτι αλλιώς θα πληρώσει «πέναλτι» 20 ευρώ το μήνα.
 Το τι έγινε στην τράπεζα… δεν περιγράφεται!
 Και φυσικά όσοι έμαθαν για το γεγονός σχολίασαν με θετικό τρόπο την ενέργεια του αγρότη!



ΠΗΓΗ...http://www.araxtoi.com

ΕΣΥ ΠΟΣΑ LIKE ΠΑΙΡΝΕΙΣ;

Τι σημαίνουν τα like που παίρνεις στο Facebook – Χιουμοριστική εικόνα ερμηνεύει το προφίλ σου και πέφτει μέσα [εικόνα]

Δεν είναι λίγοι - και ας μην το παραδέχονται – αυτοί που κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν όσο περισσότερα like μπορούν από τους ιντερνετικούς τους φίλους.

Ποιοι τα καταφέρνουν όμως και πώς; Σίγουρα μια φωτογραφία με ένα κατοικίδιο συγκινεί περισσότερο από ένα ειδησεογραφικό άρθρο όπως και η ανακοίνωση ενός αρραβώνα. Για να βοηθήσει περισσότερο βέβαια τους κυνηγούς των like, η ομάδα του absolute humor έφτιαξε ένα χιουμοριστικό πινακάκι που εξηγεί με ακρίβεια τι σημαίνουν για εσάς τα like που παίρνετε από το πρώτο μέχρι το εκατομμυριοστό.

Δείτε την εικόνα που ακολουθεί:






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

"Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ": ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Οταν τα Χριστούγεννα νίκησαν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο: Η ανακωχή Βρετανών και Γερμανών το 1914

Τα Χριστούγεννα, θεωρούνται μια γιορτή αγάπης και συμφιλίωσης με όλους, ακόμη και με τον χειρότερο εχθρό. Τι ισχύει όμως όταν αντί για χριστουγεννιάτικο τραπέζι υπάρχουν οχυρά και όταν αντί για δώρα υπάρχουν σφαίρες και όπλα; Τις περισσότερες φορές τα Χριστούγεννα νίκησαν, όπως φαίνεται και από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ανακωχή των Χριστουγέννων, ήταν μια σειρά ανεπίσημης παύσης του πυρός η οποία έγινε στο Δυτικό μέτωπο τα Χριστούγεννα του 1914, κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην εβδομάδα που των Χριστουγέννων, ομάδες Γερμανών και Βρετανών στρατιωτών, ξέχασαν την πολεμική σύγκρουση μεταξύ τους και ενώ αρχικά τραγουδούσε η κάθε ομάδα ξεχωριστά, εν τέλει σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν ένα και άρχιζαν να ανταλλάσσουν από κοντά δώρα και ευχές στην «νεκρή ζώνη» του μετώπου της μάχης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπαιξαν και ποδόσφαιρο μεταξύ τους.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1914, υπήρχαν πολλές τέτοιες προτάσεις ειρήνης, με πρώτες τις «σουφραζέτες» τις Βρετανίας, 101 εκ των οποίων έστειλαν ένα «Ανοιχτό Χριστουγεννιάτικο Γράμμα», προς τις αντίστοιχες γυναίκες της Αυστρίας και της Γερμανίας. Και ο Πάπας Βενέδικτος ωστόσο παρακάλεσε για την επίτευξη ανακωχής κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, λέγοντας μια φράση που έμεινε στην ιστορία: «Τα όπλα μπορούν να σιωπήσουν τουλάχιστον την νύχτα όπου οι άγγελοι τραγουδούν». Η πρόταση του εν τέλει έπεσε στο κενό.
Πως έγινε η «Ανακωχή των Χριστουγέννων»
Οπως αναφέρει το wikipedia, αν και δεν έγινε επίσημη ανακωχή, περίπου 100.000 Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες, συμφώνησαν σε μια ανεπίσημη κατάπαυση του πυρός στο Δυτικό Μέτωπο. Η πρώτη κατάπαυση άρχισε στις 24 Δεκεμβρίου του 1914, όταν οι Γερμανοί στρατιώτες άρχισαν να διακοσμούν τον χώρο γύρω από τα συρματοπλέγματα τους, στην περιοχή Ypres του Βελγίου και στην Βόννη, με τον τότε λοχαγό Μπρους Μπαιρνσφάδερ να περιγράφει το χριστουγεννιάτικο κλίμα του μετώπου:
«Οι Γερμανοί άρχισαν τοποθετώντας κεριά στα συρματοπλέγματα τους και σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και συνέχισαν την γιορτή τραγουδώντας τα κάλαντα. Οι Βρετανοί απάντησαν λέγοντας τα δικά τους κάλαντα. Οι δύο μεριές άρχισαν να ανταλλάσσουν χριστουγεννιάτικες ευχές. Σύντομα, άρχισαν οι βόλτες στην ''νεκρή ζώνη'', όπου ανταλλάχθηκαν μικρά δώρα, όπως καπνός, φαγητό, αλκοόλ και σουβενίρ όπως κουμπιά και καπέλα. Το πυροβολικό σιώπησε. Είδαν έναν Γερμανό αξιωματούχο, μάλλον κάποιον ανώτερο αξιωματικό, μάλλον υπολοχαγό και καθώς είμαι συλλέκτης του είπα πως μου άρεσαν μερικά από το κουμπιά του. Εβγαλα μια τανάλια και μου έδωσε δύο τα οποία έβαλα στην τσέπη. Του έδωσα και εγώ δύο δικά μου. Επίσης είδα έναν από τους πολυβολητές μου ο οποίος ήταν ερασιτέχνης κομμωτής κανονικά, να κόβει τα αφύσικα μακριά μαλλιά ενός στρατιώτη ο οποίος ήταν γονατιστός.
Και ο λοχαγός Εντουαρτ Χαλς Μπαρτ αφηγείται πως ξαφνικά άρχισαν όλοι να τραγουδούν την Αγια Νύχτα. «Ολοι μας, Αγγλοι, Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί, Πρώσοι, Γουρτεμβέργιοι και άλλοι τραγουδούσαμε. Ηταν συναρπαστικό και εάν ήμουν σε κάποιο σινεμά θα έλεγα σίγουρα ότι ήταν ψέμα.
Και ο υπολοχαγός Γιόχανς Νίμαν μιλά για την χριστουγεννιάτικη ανακωχή: «Πήρα τα κιάλια μου και είδα το εκπληκτικό θέαμα των στρατιωτών που αντάλλαζαν τσιγάρα, σναπς και σοκολάτες με τους εχθρούς».
Ο Στρατηγός Οράτιος Σμιθ- Ντόριεν, διοικητής της Δεύτερης Στρατιάς της Βρετανίας ήταν ένας από αυτούς που αντιστάθηκαν στην χριστουγεννιάτικη ανακωχή. Και -αν και δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη-, ο τότε δεκανέας του 16ου Εφεδρικού Συντάγματος Αδόλφος Χίτλερ, εναντιώθηκε στην ανακωχή.
Η εκπληκτική αυτή πρακτική της ανθρωπιάς και του χριστουγεννιάτικου κλίματος, δεν συνεχίστηκε για πολύ, καθώς οι συνθήκες του πολέμου και οι εμμονές των στρατιωτικών διοικητών δεν το επέτρεψαν.

ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΝΕΙ 126 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ!!!

Κι όμως υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη -Η Ιρλανδία δίνει 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για να  αλαφρύνει το χρέος της

Ο φίλος, τον φίλο, στον κίνδυνο γιγνώσκει. Τη στιγμή που η Ιρλανδία, και επισήμως πλέον, βγήκε από τον δεσμευτικό κλοιό των μνημονιών, δείχνει πως δεν ξεχνάει ένα μέλος των πάλαι ποτέ PIGS (όπως μας είχαν ονομάσει οι Ευρωπαίοι).
Η βοήθειά της δεν είναι θεωρητική, αλλά έμπρακτη και αποδεικνύει πως η έννοια της αλληλεγγύης δεν έχει χαθεί εντός της Ευρώπης. Οπως αναφέρει και το Βήμα, κέρδη ύψους 126 εκατ. ευρώ από τις επενδύσεις της σε ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner» στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Τα χρήματα θα προέλθουν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και θα δοθούν τμηματικά στην Ελλάδα, αρχίζοντας από το 2014 και θα ολοκληρωθεί η εξόφληση μέχρι το 2025.
Η συμφωνία αφορά μόνον στην Ελλάδα και όχι τα άλλα κράτη- μέλη σε προγράμματα διάσωσης, πρόσθεσε ο Ιρλανδός εκπρόσωπος και οι πληρωμές αυτές δεν θα επηρεάσουν τα στοιχεία του ιρλανδικού υπουργείου Οικονομικών.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.



Ο σύλλογος γονέων,το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Προμάχων,
σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή,
 που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού σχολείου, την Παρασκευή 20/12/2013 και ώρα 5:30 μμ.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ "ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ";

Γιατί βλέπουμε αστεράκια όταν χτυπάμε τo κεφάλι μας ή τρίβουμε τα μάτια μας;
Τα «αστεράκια» που βλέπουμε να περιφέρονται γύρω από το κεφάλι ενός καρτούν, όταν χτυπάει, σίγουρα δεν είναι υπόθεση μόνο των χαρακτήρων των κινουμένων σχεδίων.
«Είδα αστεράκια». Την έκφραση αυτή χρησιμοποιούν, συνήθως, για να περιγράψουν τα φωτάκια που βλέπουν όσοι χτυπούν το κεφάλι τους ή οι κηλίδες που τους θαμπώνουν όταν ξυπνούν το πρωί. Πώς, όμως, δημιουργούνται αυτά τα «αστεράκια».

Ολα όσα βλέπουμε, οι εικόνες δηλαδή είνα αποτέλεσμα συνεργασίας του αμφιβλιστροειδούς με τον εγκέφαλο. Ο πρώτος το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει είναι να βλέπει... φως. Το φως που βλέπει το στέλνει στον εγκέφαλο ο οποίος επεξεργάζεται τις «πληροφορίες» και έτσι δημιουργούνται σε εμάς, μπροστά στα μάτια μας οι εικόνες.

Συγκεκριμένα, ο αμφιβληστροειδής λαμβάνει το παρατηρούμενο φως, το μετατρέπει αρχικά σε ένα χημικό σήμα και στη συνέχεια σε ηλεκτρική ώθηση και το στέλνει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου για να το ερμηνεύσει.Οταν η ηλεκτρική ώθηση φθάσει στον ινιακό λοβό (το τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις συγκεκριμένες πληροφορίες) τότε αυτός με βάση όλες τις πληροφορίες, θα προσπαθήσει να ερμηνεύει τα δεδομένα.

Τα αστεράκια, στην περίπτωση που κάποιος χτυπήσει το κεφάλι του, προκύπτουν εξαιτίας του γεγονότος ότι σε ένα χτύπημα ο εγκέφαλος μετακινείται και χτυπά στο κρανίο.

Στην περίπτωση της... εμφάνισης των αστεριών τη στιγμή που κάποιος έχει μόλις ξυπνήσει ή τρίβει τα μάτια του έρχονται σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο αμφιβληστροειδής αντιλαμβάνεται ότι απλά εσείς «γυρνάτε τον διακόπτη».

Το μήνυμα που στέλνει τότε στον εγκέφαλο είναι σαν ένα «κενό mail» με τίτλο «φως» χωρίς όμως κείμενο.

''MΑΜΑ, ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ;''


«Πότε θα έχουμε ξανά ηλεκτρικό, μαμά;». Μια ερώτηση, σχεδόν στερεότυπη πλέον σε αρκετά σπίτια στην Ελλάδα που βυθίζονται στο σκοτάδι και το φως μοιάζει να είναι μια ακριβή πολυτέλεια.

Ο Γιώργος Κουζηλός ανάβει την λάμπα πετρελαίου που διαθέτει, καθώς έξω από το παράθυρό του το σκοτάδι πέφτει.

Οπως λέει στον δημοσιογράφο του Euronews, «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο για τη γυναίκα μου και κυρίως τα παιδιά μου. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι να κάνουμε μέσα στο σπίτι όσο έχουμε το φως την ημέρας».

Ζει στο Κερατσίνι, μια περιοχή που έχει πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση. Η οικογένεια του Κουζηλού είναι μια από αυτές που έχουν χτυπηθεί από την ανέχεια. 

«Μαγειρεύουμε με πετρογκάζ και τα προϊόντα που θέλουν ψυγείο τα βγάζουμε στο μπαλκόνι.

Από την άλλη μια νέα τάση εμφανίζεται στην ελληνική κοινωνία. Μια ομάδα ακτιβιστών επανασυνδέει -όπως και όπου μπορεί- το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ακτιβιστές αντιμετωπίζουν την ηλεκτρική ενέργεια, ως δημόσιο πλούτο. 

Στόχος τους είναι να μην αφήσουν καμία οικογένεια στο σκοτάδι . Αυτές οι ομάδες πολιτών που αψηφούν το νόμο και αποκαθιστούν παράνομα το ρεύμα, έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα περίπου 4.000 οικογένειες.

Ενας 55χρονος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, που συστήνεται ως Παντελής, είναι ένας από τους... τυχερούς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ακτιβιστές επειδή έφεραν ξανά το ρεύμα στο σπίτι μου. Τώρα μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου . Μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να κάνουν ένα μπάνιο».

Κι όλα αυτά γιατί ερασιτέχνες ηλεκτρολόγοι φέρνουν με αυτό τον τρόπο το ρεύμα στα σπίτια, διακινδυνεύοντας μια ενδεχόμενη σύλληψη και συνακόλουθα ποινική δίωξη .

«Είμαστε ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής . Αποκαθιστούμε το ρεύμα σε 15 σπίτια την ημέρα. Βοηθάμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από τη φτώχεια », είπε ένας εξ αυτών. Για τους ανθρώπους του Κερατσινίου, αυτοί οι ακτιβιστές είναι μια σανίδα σωτηρίας. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ "Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΩΜΟΕΡΩΝ".


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ "Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΩΜΟΕΡΩΝ"
Σάββατο 28 - 12 -2013 ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
 
Ώρα έναρξης 11:00 το πρωί στην αρχή του χωριού  (Ροδωνιά ,στον δρόμο από Μεγαπλατανο)
διαδρομή μέσα από όλο το χωριό Ροδωνιά - Τσάκωνες - πλατεία Χρύσα και
τερματισμός μέσω της ευθείας του γηπέδου (νωρίς το βραδάκι) στην πλατεία Τσακώνων.
Θα υπάρχουν τραπέζια με ποντιακά εδέσματα και όχι μόνο,τσίπουρα,κρασιά  σε όλες τις γειτονιές μας.
Όλα δωρεάν και φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού μας.
 
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ !
 
Σχετικά με το έθιμο αυτό:
&
&
&
 
 
Γενικές πληροφορίες:

και
Σας περιμένουμε από το πρωί....
 
 
Το Δ.Σ.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

         Όπως για κάθε πρόβλημα έτσι και γι’ αυτό των απορριμμάτων, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Και για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ενεργή συμμετοχή του πολίτη. Η κοινή γνώμη, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το περιβάλλον δεν μας ανήκει. Δεν το έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές, το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες και γι’ αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε.
         Επίσης, ο πολίτης πρέπει να ενημερωθεί για τις αρνητικές επιπτώσεις των απορριμμάτων, όταν αυτά δεν διαχειρίζονται σωστά, αλλά πολύ περισσότερο για το πόσο σημαντική πηγή ενέργειας είναι τα απορρίμματα όταν αξιοποιηθούν.
        Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υποχρέωση κάθε κοινωνίας που θέλει να συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής. Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της εναλλακτικής διαχείρισης εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά και από την ενεργό συμμετοχή. Κύριος στόχος μας λοιπόν είναι η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών.  Και πραγματικά η συμμετοχή στην ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής με αδιαμφισβήτητα οφέλη για το περιβάλλον και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε παρακάτω το εγχειρίδιο του καλούανακυκλωτή.


ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΗ
ΤΙ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ
Χαρτιά: κουτιά από τσιγάρα, λογαριασμούς, εφημερίδες, βιβλία, χαρτοκιβώτια όλων των ειδών, όλα τα περιοδικά, ακόμα και αυτά με τις γυαλιστερές σελίδες, όλους τους φακέλους αλληλογραφίας.
Αλουμινένιες και λευκοσίδηρες συσκευασίες: κουτάκια από αναψυκτικά και μπίρες, κονσέρβες κάθε είδους, σακουλάκια μέσα στα οποία αγοράζουμε τον καφέ, αλουμινένια μπολ μιας χρήσης, τα μεταλλικά ταψάκια μιας χρήσης, το κομμάτι από το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήσαμε χθες αλλά δεν χρειαζόμαστε πια, μεταλλικά αντικείμενα γραφείου, τα κλειδιά που δεν χρειαζόμαστε κ.λπ.
Ολες τις γυάλινες συσκευασίες: βαζάκια από τρόφιμα, μπουκάλια από ποτά, από αρώματα, από χυμούς, από φάρμακα κ.λπ.
•   Ολες τις πλαστικές συσκευασίες από: αναψυκτικά, λάδι, αποσμητικά, απορρυπαντικά, δοχεία από τις μπογιές που βάφουμε, σακουλάκια από καπνό. Επίσης, τα σπασμένα χαρακάκια του παιδιού, τα νάιλον από το πακέτο των τσιγάρων, το φιλμ περιτυλίγματος από τα τρόφιμα ή τα έντυπα, τα πλαστικά από τα είδη διατροφής (αλλαντικά, τυριά κ.λπ.) που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ, το κεσεδάκι από το γιαούρτι, το σακουλάκι από το ρύζι ή τα μακαρόνια, το περιτύλιγμα από τις πάνες και όλα τα σχετικά είδη, τη σακούλα από το απορρυπαντικό πλυντηρίου που τελείωσε, τα παλιά γάντια κουζίνας που τρύπησαν κ.λπ.
•   Πλαστικά αντικείμενα: κρεμάστρες σπασμένες, την πλαστική κουτάλα που χάλασε, τις πλαστικές σακούλες που δεν θα χρησιμοποιήσουμε, τα πλαστικά εργαλεία γραφείου, τις θήκες από τα CD, τις παλιές κασέτες που δεν ακούμε κ.λπ.
Συσκευασίες τετραπάκ
•   Ξύλινες συσκευασίες: κουτάκια από ποτά ή δώρα, οδοντογλυφίδες, ξύλινες κουτάλες που χάλασαν, κρεμάστρες ρούχων κ.λπ.
•   CD, DVD - ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που έχουν.




ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ
•   Τα υλικά που ανήκουν σε άλλα συστήματα ανακύκλωσης: μπαταρίες, κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά, μέταλλα, ρούχα, παπούτσια, πλαστικά δοχεία από λάδια αυτοκινήτων ή από φυτοφάρμακα, οικοδομικά υλικά, στρώματα, παλιά έπιπλα, την παλιά δερμάτινη τσάντα, τα οργανικά υπολείμματα των τροφών, τα κλαδιά από τα δέντρα.
•   τις βιοδιασπώμενες σακούλες (αυτές θεωρούνται συμβατικά σκουπίδια και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην ανακύκλωση. Είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιούμε στα κοινά σκουπίδια γιατί, όταν η σακούλα διασπάται, επιταχύνεται ο χρόνος αποδήμησης).
•   Αποτσίγαρα από έτοιμα ή από στριφτά τσιγάρα.
•   Χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα.


ΟΙ 6 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ


1.             Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό.
2.             Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα .
3.             Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
4.             Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.
5.             Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
6.            Μεταδίδουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών στους φίλους και γνωστούς μας.



 
Οι ηλεκτρικές συσκευές που δεν δουλεύουν πια δεν είναι σκουπίδια!
         Με το σύνθημα αυτό ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει οργανωμένα και στην ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών με τη συνεργασία και υποστήριξη της εταιρίας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε». 
         Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική συσκευή (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση κλπ) πάψει πια να λειτουργεί πρέπει να ειδοποιείτε το Δήμο για να παραλάβει την παλιά σας συσκευή προς ανακύκλωση. Για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές (τοστιέρα, σεσουάρ, παιχνίδια, τηλέφωνα κλπ) μπορείτε οι ίδιοι να φέρετε προς ανακύκλωση αυτές τις συσκευές, βοηθώντας το Δήμο.
         Για περισσότερες πληροφορίες, παρατηρήσεις, επισημάνσεις σχετικά με το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και ότι άλλο αφορά την καθαριότητα του Δήμου μας μπορείτε να απευθύνεστε στο εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας, στα τηλέφωνα 2384350222 & 2384023215. Υπεύθυνος υπάλληλος για οποιαδήποτε πληροφορία είναι ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου, Γεωπόνος M.sc Περιβάλλοντος του Δήμου, κύριος Ιατρίδης Γεώργιος. 
       Κλείνοντας, ο κύριος Θεοδωρίδης Αναστάσιος ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του τμήματος Περιβάλλοντος απευθύνει θερμό ευχαριστήριο προς όλους τους δημότες μας και τους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να είναι ο Δήμος μας καθαρός. Επίσης απευθύνει και μία μεγάλη συγγνώμη προς τους κατοίκους για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει παρατηρηθεί ή θα παρατηρηθεί στο μέλλον σχετικά με την καθαριότητα.
       Για επίλογο ο κύριος Θεοδωρίδης Αναστάσιος θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους δημότες.    
ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΤΗ
·      ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ
·      ΜΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙΣ ΜΠΑΖΑ, ΧΩΜΑ, ΣΤΑΧΤΕΣ Κ.Λ.Π.
·      ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ (ΣΥΜΠΙΕΣΗ, ΔΕΣΙΜΟ)
·      ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΦΥΛΛΑ, ΓΚΑΖΟΝ ΣΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ – ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...