Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η γυναίκα φτάνει ξαφνικά στο σπίτι και βρίσκει τον άντρα της να κάνει ερώτα με μια νεαρή κοπέλα σκέτη μπόμπα!!!

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ.


Τα «έψαλαν» στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Καλά Χριστούγεννα με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε και φέτος στο γραφείο του μεγάλο αριθμό συλλόγων, σωματείων και άλλων ομάδων που έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, εορταστικά τραγούδια και ύμνους και του ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά». Το έθιμο τήρησαν μάλιστα και πολλοί μαθητές που έσπευσαν να ψάλλουν τα κάλαντα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη κι αντάλλαξαν μαζί του ευχές. 
Μεταξύ των συλλόγων που επισκέφτηκαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Θεόδωρος Γαβράς», η Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Έδεσσας, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσε η εμφάνιση μουσικής ομάδας της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Ο κ. Θεοδωρίδης αντήλλαξε ευχές με τα μέλη των συλλόγων και τους συνεχάρη για το σημαντικό πολιτιστικό έργο και δράσεις που υλοποιούν, «διατηρώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και εμπνέοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον».
Στο μήνυμά του ανέφερε: «Το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου μου δίνει την ευκαιρία να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ελπίδα και η αισιοδοξία αποτελούν μηνύματα που ανακύπτουν από την κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης. Ας γίνουμε δέκτες όλων αυτών των μηνυμάτων, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη επιστρέφοντας στις ανθρώπινες αξίες και στους οικογενειακούς δεσμούς που έχουν ατονήσει. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο
το 2014».           



ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ.

Καταναλωτισμός και Χριστουγεννιάτικο Κλίμα

Σκέφτεσαι να μπεις στο μαγαζί να ψωνίσεις λόγω εορτών. Πρέπει να μπεις στο κλίμα με το ζόρι, στεκόμενος μπροστά από βιτρίνες και υποκύπτοντας στους πειρασμούς. Σε προβληματίζει βέβαια η τελευταία στάση στο ταμείο.


Σκέψου να μην χρειαζόταν να ξανακάνεις ψώνια. Και μόνο η σκέψη σε κάνει να δυσανασχετείς. Το μιμίδιο του καταναλωτισμού είναι μια νοητική νόσος που έπληξε τον άνθρωπο από την στιγμή που πίστεψε ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής του. Βέβαια πάντα του προκαλεί συναισθήματα ικανοποίησης.

Tο εν λόγω μιμίδιο δεν περιορίζεται σε φυλές, φύλα ή ηλικίες. Κι αυτή είναι η δύναμή του. Το να ψωνίσει κανείς είναι μέρος ολόκληρου του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας και αποτελεί μέρος ολόκληρης της συμπεριφοράς. Η κατανάλωση είναι η συγκολλητική ουσία που μειώνει τις αποστάσεις μεταξύ των τάξεων, κυρίως για όσο υπάρχει ακόμα μεσαία τάξη. Η ψευδαίσθηση της εξατομικευμένης επιλογής του Χ προιόντος στην καπιταλιστική κοινωνία, κάνει το άτομο να ξεχνά την επιβαλόμενη ομοιομορφία.

Παράλληλα, τα ψώνια αποτελούν την μετεξέλιξη του κυνηγιού, όπως αυτό συνέβαινε στις πρωτόγονες κοινωνίες. Σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε, δηλαδή των Χριστουγέννων οι αγορές συνδυάζονται και με το να δείξουμε πως σκεφτόμαστε τους άλλους, κάνοντας δώρα.

Η κατανάλωση είναι στην πραγματικότητα ένα τελετουργικό, που εξαρτάται από το πως νοηματοδοτούμε την ίδια την αγορά ενός αγαθού. Η λήψη της απόφασης για αγορά καθορίζεται από πολλούς παράγοντες όπως η ψυχική διάθεση και οι βαθιές ανάγκες.

Ουσιαστικά τα ψώνια και το τι ψωνίζουμε, ορίζουν το τι είμαστε ή τι θέλουμε να είμαστε. Έχουν να κάνουν απολύτως με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, από το πως περιμένουμε ότι θα μας δουν οι άλλοι ή από τις προσδοκίες που έχουμε. Η κατανάλωση δίνει μια ψεύτικη αίσθηση ελευθερίας και ειδικά σε περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, που όλα είναι στημένα έτσι ώστε να σε ενθαρρύνουν να ξοδέψεις.

Ότι και να αγοράσεις, δεν μπορεί να υποκαταστήσει κάθε φορά αυτό που σου λείπει. Το εορταστικό κλίμα (όσο μπορεί να ισχύσει στην Ελλάδα της κρίσης) μπορεί να παρασύρει, αλλά ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουν όσοι επιθυμούν να βγουν από τα καταστήματα με πολλές σακούλες, είναι να καταπολεμήσουν το έντονο άγχος τους, ή ακόμα και την μελαγχολία τους.

Ο συλλέκτης που κρύβει ο καθένας μέσα του βγαίνει αυτη την περίοδο, αναζητώντας αυτό που θα επαληθεύσει την φύση του. Η κατανάλωση ως ναρκωτικό, προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα και δεν είναι κακό αν μένει εκεί, αλλά όχι να θεωρείται πανάκεια και να οδηγούμαστε σε υπερβολές.

Ο καταναλωτισμός ως συμπεριφορά καμιά φορά επιτάσσεται από το περιβάλλον, οπότε τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για έξοδα. Η κατάθλιψη ειδικά σε περιόδους εορτών καμουφλάρεται με την αδυναμία για αγορές, οπότε φανταστείτε μια κοινωνία σε κρίση, πόσο δυσκολότερα φτιασιδώνει την θλίψη της -σε σχέση με παλιότερα που είχε καταναλωτικά παιχνίδια- με την δικαιολογία ότι δεν μπορεί να στολίσει ή να πάρει ένα δώρο.







ΠΗΓΗ:
Strange Journal


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ.

Πέθανε ο Καλάσνικοφ
"Πλήρης ημερών" στα 94 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο εφευρέτης του διάσημου αυτόματου τυφεκίου Καλάσνικοφ ή AK-47.
   O Καλάσνικοφ υπέφερε τα τελευταία χρόνια από την καρδιά του και είχε εισαχθεί στην εντατική νοσοκομείου της πόλης Izhevsk, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο που κατασκευάζει το ομώνυμο όπλο, από τις 17 Νοεμβρίου.
   Ο Καλάσνικοφ ήταν αυτοδίδακτος, δεν είχε τελειώσει καν το Λύκειο. Πολλές φορές είχε ερωτηθεί αν είχε μετανιώσει που εφηύρε το όπλο με το οποίο είχαν σκοτωθεί οι περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία 50 χρόνια.
 "Εφηύρα το όπλο για την προστασία της μητέρας πατρίδας. Δεν έχω τύψεις, ούτε ευθύνη για τη χρήση του από τους πολιτικούς" έχει δηλώσει.
 "Είμαι περήφανος για την εφεύρεσή μου, αλλά λυπάμαι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες"



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΑΠΑΡΑΝ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Mαθητές ράπαραν κάλαντα στον Ιερώνυμο
Διαφορετικά κάλαντα άκουσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων που τον επισκέφθηκαν μαζί με άλλα σχολεία.
 Τρεις μαθητές του Λυκείου είπαν τα διασκευασμένα τους κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο με στίχους όπως 
"Οι λέξεις μου ελάχιστες και κρύες σαν την πάχνη, ο λόγος σου θερμότητα στην κρύα ανθρωπότητα"
και
 "όσο και να χτυπούν την Εκκλησία μας δεν πέφτει, πάντα θα υπάρχει ένας Ιούδας με μορφή υπηρέτη".
Σύμφωνα με το dogma.gr, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα παιδιά για την έκπληξη και τους ευχήθηκε καλές γιορτές, προσφέροντας τους από ένα σταυρό ως ευλογία. 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΚΑΛΙ".

«Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος όταν άλλοι κοιμούνται γύρω από ένα μαγκάλι».
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου που δημοσιεύτηκε στα Νέα μετά το θάνατο από αναθυμιάσεις της 13χρονης Σάρα στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημιούργησε video για την κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.   Τίτλος του video: 
 «Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος όταν άλλοι κοιμούνται γύρω από ένα μαγκάλι». 

SANTA MUERTE: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Santa Muerte: Η θρησκεία του θανάτου που εξαπλώνεται ταχέως στο Μεξικό και ανησυχεί την Καθολική Εκκλησία [εικόνες]

Πόλη του Μεξικό, συνοικία Τεπίτο: δεκάδες πιστοί συρρέουν σε έναν παράδοξο τόπο λατρείας, αφήνοντας ως πρόσφορα τεκίλα, ρούμι, μπίρα, τσιγάρα, μετρητά, λουλούδια και γλυκά σε βωμούς διακοσμημένους με κομποσχοίνια και κεριά.
Η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά την παραθρησκευτική αυτή παράδοση, η προέλευση της οποίας ενδέχεται να εντοπίζεται στους θεούς του θανάτου των Αζτέκων και των Μάγια ή σε πανάρχαιες ευρωπαϊκές χριστιανικές παραδόσεις.
Ο «Santa Muerte», «Άγιος Θάνατος» απεικονίζεται συχνά ως σκελετός, ενδεδυμένος με λευκές σατινένιες ρόμπες, κολιέ από χάντρες και να κρατά ένα δρεπάνι με μακρύ στειλιάρι.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΜΕ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ.

Προκήρυξη-μυστήριο για σαμποτάζ πολυεθνικών: Απειλούν να γεμίσουν την αγορά με αναψυκτικά-δηλητήριο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά από μυστηριώδη προκήρυξη - προειδοποίηση για σαμποτάζ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών με δηλητηριασμένα αναψυκτικά. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το zougla.gr, στα γραφεία του εστάλη με ταχυδρομείο φάκελος που περιείχε usb με προκήρυξη, και ένα μπουκάλι Coca Cola των 500 ml.
Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα, μέλη της ομάδας FAI/IRF ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αναψυκτικών από τις εταιρείες Coca Cola και Nestle, στα οποία -όπως ισχυρίζονται- έχουν εκχύσει υδροχλωρικό οξύ.
Μεταξύ άλλων, στην εξασέλιδη προκήρυξη και το βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών που τη συνοδεύει, αναφέρεται ότι εντός τεσσάρων ημερών από την αποστολή της, μέλη της ομάδας FAI/IRF θα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων τα μπουκάλια των αναψυκτικών με το υδροχλωρικό οξύ.
Δείγμα από το αναψυκτικό που περιείχε ο φάκελος, εστάλη για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο. 
Σε επικοινωνία με την εταιρεία, γνωστοποιήθηκε ότι είναι ενημερωμένη για το περιστατικό και ήδη βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρχές. Τονίζοντας ότι πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών, διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει για κάθε νέα εξέλιξη στην υπόθεση.

ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΤΡΟΦΟΥΣΑΣ ΜΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

Πολύ σπάνια εικόνα της Χριστουγεννιάτικης Παναγίας να θηλάζει τον Ιησού με ακάλυπτο το στήθος [εικόνα]

Οι εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας παρουσιάζουν τη Θεοτόκο να κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό και να τον τρέφει με το γάλα της.

Η Παναγία η Γαλακτοτροφούσα βρίσκεται μέσα στο εκκλησάκι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ & Γαβριήλ, στο χωριό Καψαλιανά, 5 χλμ πριν τη Μονή Αρκαδίου. Την εκκλησία αναπαλαίωσε ο αρχιτέκτων Μύρων Τουπογιάννης καθώς και μεγάλο μέρος του μοναστηριακού οικισμού του 16ου αιώνα και μετετράπη στο βραβευμένο ως ιστορικό ξενοδοχείο Historic Hotel στα 100 καλύτερα του κόσμου με Local Character απο τους Sunday Times & το Fodor's travel guide, όπως αναφέρουν τα eirinika.gr.







ΠΗΓΗ...

ΦΤΙΑΞΤΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

Κάνουν θραύση: Φτιάξτε υπέροχες «βραβευμένες» χριστουγεννιάτικες κάρτες με προσωπικές ευχές και την υπογραφή σας και στείλτε τις διαδικτυακά [οδηγίες]

Ενα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δώρο κάνει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Beetroot που φέτος σάρωσαν φτιάχνοντας το λογότυπο για την Ελληνική προεδρία, το βίντεο τουριστικής συνείδησης για τον ΕΟΤ και όλα τα εικαστικά για τις επικοινωνιακές ανάγκες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Μας δίνει την ευκαιρία μέσω μιας ειδικής εφαρμογής να φτιάξουμε με προσωπικό μήνυμα και την υπογραφή μας τις πιο ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Μπορούμε να τις στείλουμε στη συνέχεια όπου θέλουμε μέσω e mail, facebook ή twitter. Το κεντρικό μήνυμα είναι LOVE, δηλαδή αγάπη και ο κάθε χρήστης επιλέγει την εικόνα που θέλει αν το συνοδεύσει από ένα συνδυασμό αταίριαστων ζευγαριών, προσθέτει στην κορυφή το μήνυμά του και στο τέλος βάζει κανονικά την υπογραφή του. Ηδη κάνει θραύση και φέρνει χαμόγελα στην διαδικτυακή κοινότητα.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία μπαίνοντας στο http://www.beetroot.gr/love/imagine/13878193109379362 και στη συνέχεια στο Visit the Love Generator






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

"ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;"


Η Jessica Rassette είναι μια φημισμένη δημοσιογράφος της Huffington Post και μπλόγκερ που περνά τον .... ελεύθερο χρόνο της να «περιποιείται τις πληγές των παιδιών της, ετοιμάζει σάντουιτς και αρέσκεται να τραβάει άπειρες φωτογραφίες», όπως αναφέρει το μίνι βιογραφικό της.
Στο παρακάτω κείμενο περιγράφει με γλαφηρό τρόπο τι κάνει μια ολόκληρη ημέρα μια μητέρα μόνη στο σπίτι με τα μωρά της:

«Δυο μικρά αγοράκια με το χνώτο τους να βγαίνει ζεστό απ' το στόμα τους και τα ρουθούνια τους σαν μικροί δράκοι τρυπώνουν στο δωμάτιό μου. Κουρνιάζουν στο πλάι μου, ακουμπώντας τα πρόσωπά τους στο δικό μου και σιγοψιθυρίζουν κάτω απ' την καυτή ανάσα τους: «Μανούλα;»
Δεν απαντώ αμέσως, κρατάω τα μάτια μου κλειστά μήπως και επιστρέψουν στο κρεβάτι τους.

Μανούλα;
Παύση.
Μανούλα;
Κάθε παύση γίνεται όλο και πιο σύντομη. «Μαμά; Μαμά;» Μουρμουρίζω ένα «Χμμ;» για απάντηση. Ο λαιμός μου είναι ακόμη πολύ στεγνός και γω πολύ νυσταγμένη για να απαντήσω με λόγια. Το μωρό σηκώθηκε πέντε φορές χθες βράδυ, μπορεί και έξι. Είμαι κουρασμένη.
Σήκω μανούλα, είναι πρωί.
Είναι πρωί και γω σηκώνομαι.
Τα αγόρια μαλώνουν και γω τους λέω να σωπάσουν. Περιμένετε να πιω τον καφέ μου! Κοιτάζει ο ένας τον άλλον με κατανόηση και τρέχουν μακριά. Κι έπειτα έρχεται ο καφές. Αχ, ο καφές. Είναι πολύ κοινότυπο, δεν είναι; Αλλά δεν έχει να κάνει με την καφεΐνη. Άλλωστε πίνω ντεκαφεϊνέ. Είναι το άρωμά του, η γυαλάδα του αφρού του στην κορυφή της κούπας μου καθώς ανακατεύω μέσα την κρέμα. Η ζεστασιά που νιώθω στο στόμα μου. Είναι η οικεία αίσθηση ενός ροφήματος που συνοδεύει τη ζωή μου κάθε πρωί από το λύκειο. Είναι όπως ένας καλός φίλος, τον αγαπώ. Καταφέρνω να πιω μερικές γουλιές μέχρι που το μωρό αρχίζει να σκούζει, προτού πατήσει τα κλάματα για τα καλά, κι εγώ αφήνω τον καφέ μου και πάω στην κούνια του.
Καλημέρα μωρό στην κούνια. Ο χρόνος φαίνεται να σταματά για λίγα δευτερόλεπτα κάθε πρωί όταν κοιτάζω για πρώτη φορά στη μέρα το μωρό στην κούνια. Είναι τόσο χαρούμενος, απλά επειδή βρίσκομαι εκεί μαζί του. Τον κοιτάζω και με κοιτάζει και το στρουμπουλό του πρόσωπο είναι μικρό για να χωρέσει το πελώριο χαμόγελό του. Είναι απλά ένα σωρό λακκάκια και δίπλες και μάγουλα και ούλα. Είναι υπέροχο. Είναι χαρούμενος γιατί θέλει να θηλάσει κι εγώ είμαι χαρούμενη γιατί είναι αυτός χαρούμενος.

Τον θηλάζω.
Τα αδέλφια του πατάνε τα δημητριακά που έχουν πέσει στο πάτωμα της κουζίνας. Βάζω λίγη ακόμη σαντιγί στα φρούτα τους και τα καταβροχθίζουν. Θεώρησα πως έχουμε ακόμη χρόνο αλλά φαίνεται σαν να ανοιγόκλεισα απλά τα βλέφαρά μου και συνειδητοποιώ πως θα έπρεπε να έχουμε φύγει για το σχολείο εδώ και πέντε λεπτά. Θα βουρτσίσω τα δόντια μου όταν επιστρέψουμε. Ρίχνω μια ματιά στον εαυτό μου στον καθρέφτη καθώς προσπαθώ να βουρτσίσω τα μαλλιά του για να μην πετάνε. Με τις φόρμες μου και σήμερα.
Το σχολείο κατακλύζεται από αυτοκίνητα και μαμάδες που ισορροπούν επάνω σε τακούνια και αδελφάκια που κρατιούνται χέρι χέρι επειδή υποσχέθηκαν στη μαμά τους να προσέχει ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν και μερικές μαμάδες σαν και μένα. Προσπαθούν να αποφύγουν κάθε επαφή φορώντας μεγάλα γυαλιά ηλίου, κρύβοντας τα αμακιγιάριστα πρόσωπά τους, να σπρώχνουν καρότσια, να εύχονται πως τα παχάκια τους δεν θα ξεπεταχτούν από τις φόρμες τους καθώς θα λένε «να περάσεις όμορφα στο σχολείο» στα παιδιά τους. Σήμερα δεν έκλαψε και ένιωσα λίγο σαν ροκστάρ. Σήμερα θα είναι μία καλή μέρα.
Στα μισά του πρωινού σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω. Να διπλώσω μερικά πλυμένα ή να ανοίξω τον υπολογιστή και να απαντήσω σε μερικά email, να κάνω λίγη δουλειά Απομένουν 2 ώρες μόνο ως το μεσημεριανό. Κάποιος όμως θέλει να φτιάξουμε έναν σιδηρόδρομο. Έναν μεγάλο σιδηρόδρομο. Τον μεγαλύτερο σιδηρόδρομο που έγινε ποτέ. Μπορείς να με βοηθήσεις; Κλείνω τον υπολογιστή. Μπορώ. Κάθομαι στα γόνατά μου και ενώνουμε μαζί τα ξύλινα κομμάτια, απλώνοντάς τα σε όλο το πάτωμα του σαλονιού, να οδηγούν στην κουζίνα, βάζοντας και μερικούς λόφους και γέφυρες μέχρι που δεν έχουμε άλλες ράγες. Το χαίρεται και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο συγχρονισμός γιατί το μωρό θέλει και πάλι να θηλάσει. Ξανά και ξανά και ξανά. Κι έχει φτάσει εντωμεταξύ το μεσημέρι.
Η Jessica Rassette με την οικογένειά της 
Η μπουγάδα στέκεται ακόμη στα καλάθια, φαντάζομαι πως θα έχουν ήδη γαριάσει. Αλλά τουλάχιστον ο μικρός έφαγε σήμερα. Δεν μαλώσαμε για το φαγητό. Γέμισα ένα κουτί κολατσιού με φαγητό και μερικές νότες υγιεινών φρούτων και λαχανικών και τον έβλεπα να τις ξεχωρίζει. Έφαγε τα μήλα, μερικές φλούδες έπεσαν στο πάτωμα και εξαφάνισε όλα τα μούρα. Δεν ήθελε να φάει τυρί σήμερα. Ίσως αύριο. Απλώνω ένα καλάθι με ρούχα για να τα διπλώσω και ξεχύνονται παντού εσώρουχα και παντελόνια. Απομακρύνομαι από το δωμάτιο για ένα λεπτό επειδή το μωρό και πάλι φωνάζει, κάνω την υπόλοιπη μπουγάδα και η στοίβα με τα ρούχα ολοένα και μεγαλώνει. Το σαλόνι γεμίζει με χοροπηδητά και γέλια, τα ρούχα σκορπίζονται παντού. Ξεφυσώ – είμαι τόσο κουρασμένη για να τον συνετίσω.
Το μωρό κοιμάται. Ανήσυχο μεν, αλλά κοιμάται. Πηγαίνω τον άλλον στο κρεβάτι του, γράφει το eimaimama.gr,  και ξαπλώνω αγκαλιά μαζί του. Είναι τόσο ζεστός, μια ζεστασιά που έχει μόνο το δέρμα ενός μωρού, που είναι τόσο γεμάτο και λείο και ανέμελο. Αλλά φωνάζει «δεν είμαι μωρό! Δεν είμαι μωρό και δεν χρειάζεται να ξαπλώσω!» «Θα φωνάξω τον μπαμπά σου! Πέσε για ύπνο!» Τρία λεπτά ησυχίας και η πόρτα ανοίγει και πάλι τρίζοντας, και ακούω τα βήματά του στο πάτωμα. Του δείχνω το κρεβάτι του και φεύγει, κλείνοντας την πόρτα πίσω του. Μπορώ να δω τη σκιά του να κινείται από μια χαραμάδα αλλά προσπαθώ να το αγνοήσω, ελπίζοντας πως θα κοιμηθεί.
Το σπίτι είναι και πάλι ήσυχο για 10 λεπτά.
Το λάπτοπ είναι εκεί όπου το άφησα, κλειστό, και εκεί είναι και ο καφές μου από το πρωί. Είναι πλέον κρύος αλλά πίνω μια γουλιά. Αρπάζω ό,τι βρω στο ψυγείο, γεμίζω το στόμα μου, μασουλώ λίγα πράγματα και ετοιμάζομαι για δουλειά. Ξεκουράζομαι σε μια πολυθρόνα, με το λάπτοπ να ζεσταίνει τα πόδια μου και συνειδητοποιώ πως διψάω πολύ αλλά είμαι έτοιμη να δουλέψω και δεν θέλω να σηκωθώ. Τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, βαθιά ανάσα, και πάμε. Αλλά... ξυπνάει το μωρό. Κλικ. Έχουμε να θηλάσουμε.
Ήρθε η ώρα να πάρω τον άλλον από το σχολείο. Έχω να ξυπνήσω τον άλλον που κοιμάται. Του μιλάω μπας και ξυπνήσει. Στριφογυρνά και χώνεται στις αγαπημένες του κουβέρτες και τον παίρνω στα χέρια μου κοιμισμένο. Είναι ιδρωμένος και μυρίζει λιγάκι τσίσα. Αρχίζω να χαζοτραγουδώ ακατάληπτα τραγούδια προσπαθώντας να τον κάνω να ξυπνήσει, αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Του βάζω μπότες και ξεκινάμε. Αναρωτιέμαι τι να φτιάξω για βραδινό απόψε.
Καθυστερούμε τρία λεπτά να φτάσουμε το σχολείο και όλα τα νηπιάκια είναι γύρω από τη δασκάλα τους στο προαύλιο. Οι καλές μαμάδες ήρθαν και πήραν τα παιδιά τους τρία λεπτά πιο πριν. Το γλυκό μου νηπιάκι με εντοπίζει, εγώ να σπρώχνω με δυσκολία το καρότσι ανάμεσα σε ένα μάτσο μαμάδες και εκείνος έρχεται τρέχοντας. «Σε περίμενα, πού ήσουν;»
Σταματάμε στο ταχυδρομείο και στην τράπεζα. Κάνω ένα τηλεφώνημα καθώς τα παιδιά μαλώνουν στο πίσω κάθισμα. Κάνουμε μια στάση στο μανάβικο αλλά έχω ξεχάσει τι χρειαζόμαστε. Αγοράζω γάλα, μούρα και βαμβάκι.
Στο σπίτι, αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις του ύπνου που διέκοψα. Ο μικρός έχει αφηνιάσει. Να είσαι ψύχραιμη και σταθερή, υπενθυμίζω στον εαυτό μου. Πετάει ένα παιχνίδι, αν του πω τώρα να σταματήσει θα γίνει μάχη. Να είσαι ψύχραιμη και σταθερή. Προσπαθώ να είμαι όσο ήρεμη γίνεται αλλά σπάει το φράγμα της υπομονής μου και στέλνω ένα οργισμένο μήνυμα στον άντρα μου. «Θα βρω δουλειά εκτός, να μείνεις εσύ σπίτι». Δεν απαντά.
Το μωρό πεινάει. Τον θηλάζω.
Είκοσι λεπτά αργότερα, το μωρό κοιμάται ρουθουνίζοντας σα μικρό γουρουνάκι και κλείνω λιγάκι την πόρτα. Πηγαίνω στο σαλόνι και ξεραίνομαι στο πάτωμα. Τα αγόρια δεν αργούν να με μιμηθούν. Τους αρέσει να κρατιούνται από τα πόδια μου και γω να τους σηκώνω στον αέρα. Τσιρίζουν από τα χαχανητά. Το ένα θέλει να το γαργαλήσω. Αχ, τα χαχανητά τους. Είναι διαπεραστικά και τα μάτια μου τους λένε να συνεχίσουν. Τα δικά τους μάτια μου λένε κάνε αστεία μαμά, θέλουμε να χαχανίσουμε! Ο μικρός αγριάνθρωπος γλύκανε με τα χάδια και καθώς βάζει το κεφάλι του στο στήθος μου μπορώ να νιώσω το ξεκαρδιστικό του γέλιο μέχρι τα κόκαλά μου. Έπειτα ανοίγει η πόρτα. Ήρθε ο μπαμπάς. Το πρόσωπό του έχει συνοφρυωθεί, ανησυχεί για τη μέρα μου, σκέφτεται το μήνυμά μου. «Α, αυτό, δεν ήταν τίποτα. Κοίτα, περνάμε τέλεια τώρα», λέω.
Το μωρό θέλει να θηλάσει κι έτσι γλιτώνω το να φτιάξω βραδινό. Ο μπαμπάς προσπαθεί να φτιάξει χάμπουργκερ στο τηγάνι. Τα αγόρια γελούν και πάλι και τρώμε.
Το νηπιάκι μου θέλει να το βοηθήσω με τα μαθήματά του. Αλλά όχι πάρα πολύ. Μπορεί λέει να τα κάνει και μόνος του! Με βοηθούν λιγάκι να συγυρίσουμε την κουζίνα και προσπαθώ να το κάνω να φαίνεται παιχνίδι. Χτυπάει το κουδούνι και το παιχνίδι σταματά. Ο μπαμπάς ψάχνει τα κιάλια του αλλά εγώ δεν θυμάμαι που βρίσκονται. Κάποιος θέλει να κάνει αφρόλουτρο και κάποιος άλλος όχι. Έχουν μείνει λίγα αποφάγια στο πιάτο και τα τρώω πάνω από το νεροχύτη.
Καταφέρνω να χωρέσω όλα τα ρούχα στο πλυντήριο. Ο νεροχύτης είναι πλέον άδειος και το πλυντήριο πιάτων βουίζει. Πόσο ανακουφιστικός αυτός ο ήχος. Τα αγόρια αρχίζουν να ησυχάζουν, καθώς η ενέργειά τους εξανεμίζεται. Αργά και σταθερά. Όλοι μας νιώθουμε μια ζεστασιά. Όλοι μας νιώθουμε ευτυχισμένοι. Είναι όμορφα.
Το μωρό θηλάζει.
Τα αγόρια θέλουν να δουν τηλεόραση πριν κοιμηθούν. Ξαπλώνουμε όλοι στο κρεβάτι. Κάποιος γελάει τόσο δυνατά που πέφτει κάτω. Είναι ώρα για ύπνο.
Πλένουμε τα δόντια, πάμε τουαλέτα, διαβάζουμε μια ιστορία. Εγώ τραγουδώ τα τραγούδια μου όσο κάποιος κλαίει. Συνεχίζω να τραγουδάω. Τρεις φορές είπα πως αυτό θα είναι το τελευταίο γι' απόψε. Όλοι είναι κουκουλωμένοι, εγώ ησυχάζω σιγά σιγά με κάθε στιγμή ηρεμίας. Το μωρό θηλάζει με κλειστά μάτια, τον βάζω για ύπνο καθώς τα μάτια μου αρχίζουν να κλείνουν και το μυαλό μου να ταξιδεύει.
Υπέγραψα εκείνο το δελτίο συμμετοχής του για την εκδρομή του σχολείου;
Αναρωτιέμαι αν κλείδωσα την πόρτα.
Πρέπει να κλείσω ραντεβού για να κουρευτούν σύντομα.
Θα απαντήσω αύριο μάλλον σε κείνα τα email.
Άραγε καταλαβαίνουν τα παιδιά μου πόσο τα αγαπάμε;
Θα πρέπει να μειώσω τους υδατάνθρακες.
Μπορεί και να το καταλαβαίνουν, τους δίνω όμως αρκετή προσοχή;
Έχουμε καθυστερήσει να επιστρέψουμε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη.
Αλήθεια, δίνω αρκετή προσοχή στον καθένα τους;
Ελπίζω να έχω αρκετά ζελεδάκια για το αυριανό τους κολατσιό.
Θα πρέπει να τους φτιάχνω το κολατσιό από το προηγούμενο βράδυ.
Α κάτσε, αύριο είναι Σάββατο...
Ουφ
Δεν μ' αρέσει να πηγαίνω στο σουπερμάρκετ το Σάββατο.
Δεν αργούν να ακουστούν τα πρώτα βήματα στην κουζίνα μέσα στο σκοτάδι. Αλλά δεν ανοίγω τα μάτια μου και ο μπαμπάς στέλνει τα ποδαράκια αυτά και πάλι στο κρεβάτι. Δύο... όχι, τρεις φορές. Ώσπου είναι πια 10μμ και επικρατεί μια ηρεμία στο μυαλό μου και στο σπίτι. Όλοι κοιμούνται, ξεκουράζονται για να υποδεχτούν το αύριο.
Η μαγεία της αυριανής ημέρας είναι πως θα είναι ακριβώς όπως η σημερινή, απλά τα πάντα θα είναι διαφορετικά.
Ξεκουράζομαι.
Έρχονται τα μεσάνυχτα και το μωρό θηλάζει.
Ξεκουράζομαι.
1:40 πμ, θηλασμός.
Ξεκουράζομαι.
2:30 πμ και το μωρό κλαίει, αλλάζω πλευρό και το αφήνω να κλάψει.
4:00 πμ θηλάζουμε.
Ξεκουράζομαι.
6:10 πμ και εμείς θηλάζουμε. Θα πρέπει να σηκωθώ, θα μπορούσα να κάνω τόσα πράγματα τώρα που το σπίτι είναι ήρεμο.
Κοιμάμαι.
Μετά από λίγο, δυο μικρά αγοράκια με το χνώτο τους να βγαίνει ζεστό απ' το στόμα τους και τα ρουθούνια τους σαν μικροί δράκοι τρυπώνουν στο δωμάτιό μου. Κουρνιάζουν στο πλάι μου, ακουμπώντας τα πρόσωπά τους στο δικό μου και σιγοψιθυρίζουν κάτω απ' την καυτή ανάσα τους: «Μανούλα;»
Είναι πρωί και γω σηκώνομαι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΣΤΙΣ 31-12-2013 ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ.


Καταβολή επιδομάτων διατροφής νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Μετά από συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με την Διευθύντρια Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Ελένη Kαραντώνη και την Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού κα. Κυριακή Κυριακοπούλου ολοκληρώθηκε εγκαίρως η διαδικασία καταβολής του επιδόματος διατροφής νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων μηνός Δεκεμβρίου 2013. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 31-12-2013 (δηλαδή αρκετές εβδομάδες νωρίτερα).

Εντωμεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Πασόη για την επίσπευση των διαδικασιών επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η συνεργασία μεταξύ Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζει τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας και την τήρηση του σκεπτικού που προβλέπει η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.


Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ευχαριστώ τα στελέχη των κοινωνικών και οικονομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας για την προσήλωσή τους στην υπηρεσία, στις ανάγκες των πολιτών και στο ξεπέρασμα όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων. Είναι σημαντικό, σήμερα που η τοπική αγορά υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας, τα κάθε είδους κοινωνικά επιδόματα και διευκολύνσεις προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να δίνονται έγκαιρα στους δικαιούχους». 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Ο Διοικητής και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας

σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα
                                                    

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος




Ο Διοικητής
                                                  
                                                 Κώνστας Ν. Απόστολος          

                                               Πυραγός

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. A΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ.


    Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
   Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)
   Τηλ.    Επικοινωνίας:2381024285
  e-mail: elmepellas@yahoo.gr    

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. A΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
Σήμερα την 18η Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας σε σώμα
Τριαντάφυλλος Σερμέτης
Πρόεδρος
                 Μαριάννα Δουλγερίδου
Αντιπρόεδρος
                 Μαριάννα Τόμα
Γραμματέας
                 Μαριάννα Δουλγερίδου
Προσωρινή Ανάθεση Ταμίας
                 Μαριάννα Τόμα
Προσωρινή Ανάθεση Οργανωτικός Γραμματέας
Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Μέλος
                 Γιώργος    Γιόρτσος
Μέλος
                 Μαλαματή Δουλαδίρη
Μέλος
                 Κων/νος Νταφόπουλος
Μέλος
Για το Δ.Σ
Λογότυπο Α ΕΛΜΕ Πέλλας.jpg
       Ο πρόεδρος                                                                                      Τριαντάφυλλος Σερμέτης                              Η Γραμματέας

                                                                          Μαριάννα Τόμα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Σύσκεψη εργασίας στην Π.Ε. Πέλλας για τον συντονισμό των διαδικασιών επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Κανένα νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο των Χριστουγέννων  

Συνάντηση εργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, της Διευθύντριας Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας κας Ελένης Καραντώνη, του Διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» κ. Λάζαρου Σιάντση, εκπροσώπων της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και υπηρεσιακών στελεχών. Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες από το ΥΠΕΚΑ αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπών σε κάθε Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΔΕΗ, εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ και εκπροσώπων των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και των Περιφερειών. Σκοπός των επιτροπών αυτών, είναι να επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τα οποία θα επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο.

Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση οι Δήμοι θα πρέπει να στείλουν το ταχύτερο δυνατό στις συγκεκριμένες Επιτροπές καταστάσεις με τα ονόματα ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους οποίους υπήρξε διακοπή στην παροχή ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογείται η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντίστοιχες καταστάσεις έχουν ζητηθεί επίσης από την Εκκλησία και άλλες κοινωνικές δομές ώστε να υπάρξει επανασύνδεση ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά που χρήζουν υποστήριξης και για τα οποία έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεδρίασε η Επιτροπή για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος και έχει γίνει ήδη η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιπτώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος παρακαλούνται να απευθύνονται στους Δήμους της περιοχής τους ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει και με τη μεσολάβηση γειτόνων ή άλλων ατόμων που γνωρίζουν ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη υποστήριξης για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες τους.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε μήνυμά του αναφέρει: «Η πολιτεία με την πρόσφατη απόφασή της δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και λαμβάνει κάποια μέτρα υποστήριξης και προστασίας τους. Καθώς υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που απαιτείται να ολοκληρωθούν, είναι σημαντικό να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήσαμε στην Πέλλα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο προσφοράς για τους συνανθρώπους μας. Με τη συμμετοχή και, κυρίως, με την κινητοποίηση όλων μας μπορεί να προσφέρει περισσότερα». 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Γιορτή Αγάπης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη συμμετοχή των εργαζομένων και των οικογενειών τους

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η πραγματική δύναμη της κοινωνίας μας

Σε πολύ όμορφη, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Αγάπης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αντώνης Τζάκος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και τόνισε ότι η γιορτή είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στις οικογένειές τους που στηρίζουν ποικιλοτρόπως αυτήν την προσφορά.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας την προσφορά των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην τοπική κοινωνία και την συμβολή τους στην δημιουργία μίας καλύτερης αναπτυξιακής προοπτικής. Ο κ. Θεοδωρίδης, ευχήθηκε σε όλους «καλές γιορτές, με υγεία και γιορτινή διάθεση» και εκτίμησε ότι «το 2014 μπορεί να είναι μία καλύτερη χρονιά που θα μας φέρει όλους κοντύτερα στην υλοποίηση των στόχων μας.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε θεατρική παράσταση από την παιδική/εφηβική ομάδα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το πρωτότυπο έργο «Ο Άγιος Βασίλης Κοκκινοσκουφίτσα» και παρουσίαση χριστουγεννιάτικων μελωδιών και τραγουδιών από τη μουσική ομάδα της Σχολής του Γιώργου Κικιλίγκα.


Ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, διαδίδοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη. 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Από το Ταχυδρομικό πρακτορείο Προμάχων ανακοινώνεται ότι,
θα γίνεται εκτύπωση και είσπραξη των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων 
μέχρι και σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21.00 μμ.

Από το πρακτορείο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Click on the slide!
Ισχυρή κακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.
Η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται από πολύ ισχυρές καταιγίδες με αστραπόβροντα, ισχυρές βροχοπτώσεις, δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους, αλλά και πυκνά χιόνια σε ορεινά και ίσως και ημιορεινά τμήματα.

Θα χτυπήσει όλη την Ελλάδα αυτή η κακοκαιρία και κυρίως το Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και γενικότερα το ανατολικό Αιγαίο.

Πυκνά χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά τμήματα και τα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ κάποιες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται αν σημειωθούν ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 800 περίπου μέτρα.

Μιλάμε για μία κακοκαιρία που θα τολμούσαμε να πούμε πως θα είναι πολύ ισχυρή, ίσως και η ισχυρότερη των τελευταίων ετών, μιας και αναμένεται να σημειωθούν μέσα σε λίγες ώρες, μεγάλα ύψη βροχής, αλλά και χιονιού στα βουνά μας και γενικότερα σε ορεινά τμήματα.

Αναμένουμε λοιπόν και άλλα στοιχεία μας από την Δευτέρα και μετά, για να σας ενημερώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για να μην έχετε προβλήματα όσοι θα ταξιδέψετε.

ΤΟ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ” ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.


Ως παραδοσιακά “ενοχλητικό” για την κατεστημένη εξουσία,
εμφανίζει τον χριστιανισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δίνοντας έτσι στο Χριστουγεννιάτικο μηνυμά του "επαναστατικό" χαρακτήρα. 

 “Ο Χριστός έρχεται ως ξένος, ως άστεγος”¨αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων με σαφή στόχευση τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στο θέμα της φτώχειας.

"Καρφώνει" και τους ισχυρούς λέγοντας: “Οι εκμεταλλευτές των συγκυριών ευδαιμονούν”, ενώ 
μιλάει ακόμη για τους διωγμούς αθώων Χριστιανών στη γειτονιά μας και τονίζει πως "όπου επικράτησε η χριστιανική πίστη ο άνθρωπος απέκτησε αξία". 

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα:  




 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...