Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΧΟΣ"



Μακεδονικός Ήχος

Η ορχήστρα «Μακεδονικός Ήχος» ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1991. Οι μουσικοί που την αποτελούν, κατάγονται από τους Προμάχους και από άλλα χωριά της περιοχής (Σαρακηνοί, Σωτήρα και Βρυττά). Είναι αυτοδίδακτοι μουσικοί που τους ένωσε η αγάπη για το μουσικό πλούτο της Μακεδονίας.



Έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε γάμους και πανηγύρια της περιοχής παίζοντας τους τοπικούς σκοπούς και στη συνέχεια εμπλούτισαν το ρεπερτόριό τους με αντιπροσωπευτικούς ήχους της Θράκης, της Ηπείρου, των Νησιών και με λαϊκά τραγούδια. Ο σεβασμός στη μουσική παράδοση του τόπου και η μεγάλη ποικιλία του ρεπερτορίου τους τους έκανε γνωστούς αρχικά σε όλη τη Μακεδονία και στη συνέχεια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Έχουν συνοδεύσει χορευτικά συγκροτήματα της Αλμωπίας σε διεθνή φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού (Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, ΗΠΑ). Επίσης, εμφανίστηκαν σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα προβάλλοντας την τοπική παραδοσιακή μουσική. Έχουν ηχογραφήσει πρόσφατα ένα CD με σκοπούς της περιοχής Αλμωπίας.





Μουσικοί:
Γιάννης Βέσκος: κορνέτα, σαξόφωνο
Μάκης Διλιάπης: κλαρίνο
Γιώργος Ζμπάινος: κορνέτα, μπουζούκι, κιθάρα
Γρηγόρης Ζμπάινος: αρμόνιο, ακορντεόν
Δημήτρης Τζαβέλας: τύμπανα
Πέτρος Πουσίνης: κιθάρα, τραγούδι

Τηλέφωνα Επικοινωνίας της ορχήστρας:
6944121929, 6974712627 και 2381021980





ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ...http://promahi.gr

ΟΤΑΝ Ο JEAN-CLAUDE VAN DAMME ΧΟΡΕΥΕ ΤΑ "ΚΑΓΚΕΛΙΑ".


Μέχρι και ο γνωστός ηθοποιός Jean-Claude Van Damme έχει χορέψει το γνωστό βλάχικο hit τα «Καγκέλια».

Φυσικά και πρόκειται για μοντάζ το οποίο έφτιαξαν, ενώ το βίντεο κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player



ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ...ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ.


Ο κόκορας με την... περμανάντΞεχωρίζει στο κοτέτσι!

Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι είναι μοναδικοί και ξεχωριστοί. Μερικοί όμως είναι στην πραγματικότητα… πραγματικά ξεχωριστοί από τη Φύση!

Όπως αυτός ο μικρός κόκορας που ζει στην επαρχία Henan στην κεντρική Κίνα.

Έχει γίνει ήδη «σταρ» (εκτός από το κοτέτσι του) σε ολόκληρη την περιοχή, χάρη στα ιδιαίτερα μπουκλωτά φτερά του.

Ο ιδιοκτήτης του, όπως αναφέρει η Daily Mail, είπε ότι έδειχνε σαν ένας… κανονικός κόκορας όταν εκκολάφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η εμφάνισή του άλλαξε, όταν κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν τα φτερά του και τη θέση τους να παίρνουν άλλα… κάνοντάς το να μοιάζει σαν να πέρασε μια βόλτα από το κομμωτήριο για περμανάντ!













ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια μέρα ήταν μια ξανθιά που οδηγούσε μια αυτοκινητάρα.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ SKYPE PREMIUM ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.


Τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν Premium λογαριασμό για έναν χρόνο, δίνει το Skype στους χρήστες του. Η προωθητική, αυτή, ενέργεια γίνεται στα πλαίσια του Skype Collaboration Project, και το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν είναι να επισκεφτούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα της Microsoft, να εισάγουν το e-mail με το οποίο έχουν λογαριασμό στο Skype και να περιμένουν να τους έρθει το e-mail με τον κωδικό εξαργύρωσης της προσφοράς (κάτι που, συνήθως, γίνεται άμεσα).

Με τον Premium λογαριασμό, δίνεται η δυνατότητα ομαδικών βιντεοκλήσεων (μέχρι 10 ατόμων), ομαδικής κοινής χρήσης οθόνης, αφαιρούνται οι διαφημίσεις και υπάρχει υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας. Το πακέτο κανονικά κοστίζει 71,88 ευρώ για έναν χρόνο, με το οποίο δίνονται και απεριόριστες κλήσεις σε μία χώρα της επιλογής του χρήστη, που δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω προσφορά. Η ενεργοποίηση της προσφοράς μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ για την ομαδική βιντεοκλήση υπάρχει πολιτική ορθή χρήσης 100 ωρών τον μήνα, 10 ωρών την ημέρα και 4 ωρών για κάθε ξεχωριστή κλήση.

Φυσικά, η προσφορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των χρηστών για ομαδικές βιντεοκλήσεις μέσω του internet αυξάνεται, με τη Google να προσφέρει παρόμοιο χαρακτηριστικό, δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας των Hangouts.

Για να ενεργοποιήσετε την προσφορά, αρκεί να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "Last Christmas I gave you my heart;"

Τι σημαίνει Last Christmas I gave you my heart;

Όταν κυκλοφόρησε το Last Christmas των WHAM είχαμε 1984 κι εγώ ήμουν ακριβώς 10 ετών. Ούτε με σφαίρες δηλαδή δεν θα θυμόμουν το βίντεο-κλιπ, αν δεν ερχόταν λίγα χρόνια μετά η δορυφορική TV στην Ελλάδα με το MTV.
 Θα μου πεις, εδώ θυμάσαι την Ομάδα G και τη Μάγια τη Μέλισσα, γιατί να μη θυμάσαι κι ένα ωραίο αισθαντικότατο βιντεάκι, στην Ελβετία μάλιστα γυρισμένο; 



Όταν είσαι παιδί σε μαγεύει η εικόνα -είναι γεγονός- και τα όρια μεταξύ πραγματικού κόσμου και φαντασίας συγχέονται. Θυμάμαι, ας πούμε, πόσο με είχε συνεπάρει η φάση με τα αγόρια και τα κορίτσια στο βίντεο-κλιπ, όταν το πρωτοείδα, όπως και το χιονισμένο τοπίο. Έλεγα Κοίτα, ρε γαμώτο, που πάνε αυτοί διακοπές κι εγώ έχω βιδωθεί στην Τσαγκαράδα του Πηλίου κάθε καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα.
 Σήμερα, βέβαια, που έχουν πεθάνει οι θείοι κι έχω να πατήσω στο Πήλιο καμιά δεκαπενταριά χρόνια, δε θα άλλαζα την χειμωνιάτικη Τσαγκαράδα ούτε με σαλέ στις Άλπεις.
   Ήταν η ίδια περίοδος που έβλεπα φανατικά το σήριαλ Μητέρα ξανά με τη Βίρνα Λίζι που τραβούσε τα πάνδεινα από τη Ματίλντα Μέι, την πρεζού κόρη της, και μια μέρα πήγα στη μάνα μου και της είπα: Γιατί είσαι χοντρή και δε μοιάζεις στη Βίρνα Λίζι; Γυρνάει η γυναίκα και μου απαντάει: Αχ, αγόρι μου, η Βίρνα Λίζι ούτε τρεις καισαρικές έχει κάνει, ούτε έχει δουλέψει σε φάμπρικα της Γερμανίας...
   Πάντως, το Last Christmas τα είχε όλα: Κατ' αρχάς, μια πανέμορφη dreamy pop μελωδία κι ένα ρεφρέν που σου έμενε. Για την ακρίβεια, όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει αυτό το επαναλαμβανόμενο ρεφρέν ως εκεί που έφταναν τα αγγλικά μας βέβαια. Καθόλου τυχαίο που το τραγούδι έκανε διεθνώς τρελό πάταγο, ενώ μέχρι σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, θεωρείται το No 1 christmas hit.

   Στο δε βίντεο-κλιπ, ο φρεσκοξυρισμένος George Michael και ο χαιτάς Andrew Ridgeley, το ντουέτο των WHAM δηλαδή, πάνε να περάσουν τα Χριστούγεννα σε ειδυλλιακό ελβετικό σαλέ με την παρέα τους. Καταλαβαίνουμε πως ο George όχι απλά γουστάρει τη γκόμενα του φίλου του, αλλά τα είχαν στο παρελθόν, από μία καρφίτσα που της είχε κάνει δώρο. Κι όταν λέμε «παρελθόν», εννοούμε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, εξ ου και ο τίτλος Last Christmas. Κάτι γίνεται μετά εκεί, εν είδει flash back μάλλον, αναπολούν πόσο ωραία τα είχαν περάσει, μα στο τέλος ο George μένει μπουκάλα, είναι και καλό παιδί, δε θέλει να κάνει χαλάστρα στο φίλο του, επομένως γυρνάνε όλοι με το τελεφερίκ κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
   Αυτό που συνεχίζει να μένει στη μνήμη είναι το ρεφρέν, φτιαγμένο λες με τη μαεστρία δέκα σουξεδοποιών τύπου Καρβέλα! Ενδεικτικό της σαρωτικής επιτυχίας του single Last Christmas ήταν το ότι πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και από το ΄84 δεν έχει πάψει να επανεμφανίζεται στα ευρωπαϊκά charts, παρακάμπτοντας άλλα σύγχρονα τραγούδια.   Ενδεικτικό ήταν επίσης και ένα ανέκδοτο - λογοπαίγνιο που κυκλοφόρησε ευρέως τα τελευταία χρόνια, ομολογουμένως αρκετά επιτυχημένο:
 - Τι σημαίνει «Last Christmas I gave you my heart»; - «Πέρσι τα Χριστούγεννα σου 'δωσα την καρδιά μου».
 - Ε, φέτος θα πάρεις τα αρχίδια μου.
   Κατά υποκειμενική εκτίμηση, ωστόσο, το Last Christmas ήταν και είναι περισσότερο love song και λιγότερο christmas song. Τα Χριστούγεννα θέλουν τον Sinatra τους, τον Pavarotti τους -πώς θα ζήσουν κι οι εφημερίδες κάθε τέτοιες μέρες;- και όχι ρυθμικές χορευτικές μπαλάντες.
 Τέλος πάντων, είτε Χριστούγεννα είναι, είτε Λαμπρή, είτε της Μεταμορφώσεως, άμα μπλέξεις με τα μικροαστικά άντε να καθαρίσεις μετά...
   Καλά Χριστούγεννα & Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο! 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΟΠ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ;


Τι συμβαίνει στο Μανταμάδο; Το στρατόπεδο με τις περισσότερες αυτοκτονίες

Με το   G 3 με το οποιο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε ΕΠΟΠ στη Μυτιλήνη. Το τραγικό περιστατικό έγινε τη νύχτα σε σκοπιά του 265 τάγματος στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης.
Ο ΕΠΟΠ ήταν "διπλοσκοπιά" με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.
Στην ίδια μονάδα όπως λένε οι πληροφορίες υπηρετεί και η αδελφή του. 
Τι τον οδήγησε σ΄ αυτη τη τραγική απόφαση να δώσει τέρμα στη ζωή του διερευνάται.

H ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της Μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.

Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Τι συμβαίνει στο Μανταμάδο; Το στρατόπεδο με τις περισσότερες αυτοκτονίες


Μια μακάβρια “πρωτιά” κατέχει το τάγμα του Μανταμάδου στη Μυτιλήνη.

Όπως υπενθυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης “δυστυχώς, απ' το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ' αυτό το τάγμα, . Μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος. Νομίζω ότι κατέχει μια μακάβρια "χακί" πρωτιά. Και φυσικά οι λόγοι αυτής της πρωτιάς, δεν είναι ... μεταφυσικοί”.

Στο Μανταμάδο οπου βρίσκεται και το πολύ γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,είναι η αλήθεια ότι το τάγμα είχε πάντα μια “κακή φήμη” που με τα χρόνια “καθιερώθηκε”.

Το γιατί αυτοκτόνησε ο ΕΠΟΠ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ασφαλώς οι λόγοι δεν μπορεί να είναι “μεταφυσικοί” . Η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι τόσο σκληρή και απάνθρωπη που δείχνει δυστυχώς ικανή να “λυγίσει” ακόμη και νέους ανθρώπους όπως ο 28χρονος ΕΠΟΠ. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 15μελούς ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ.



Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Οι βουλευτές: Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα του 15μελούς του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στο οποίο εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ΕΠΑΛ εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και ζητάνε να παρθούν άμεσα μέτρα για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες, να λειτουργήσει κανονικά το ΕΠΑΛ και να μη χαθεί καμία άλλη ώρα. 









                                               Αθήνα, 27 Δεκέμβρη 2013 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...