Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΒΑΣ.


Τέλειος θα είναι ο καιρός αύριο 30 Δεκεμβρίου στους Προμάχους, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ.
Ιδανικός καιρός για να πραγματοποιηθεί η πιο πετυχημένη ΣΟΥΡΒΑ όλων των εποχών.
Ο μορφωτικός σύλλογος Προμάχων και οι εθελοντές-κάτοικοι, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να τελειοποιήσουν και την τελευταία λεπτομέρεια και εκφράζεται αισιοδοξία για την αρτιότερη εκδήλωση που έγινε ποτέ.
Το προσκλητήριο είναι ανοικτό για όλους, ντόπιους και ξένους.
Η εμπειρία θα είναι μοναδική.
Σας περιμένουμε με αγάπη.

JAFAR

Jafar - Εκπληκτικό αντιρατσιστικό φιλμ μικρού μήκους

Της Νάνσυ Σπετσιώτη, με τους Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Ψαρρά, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Waseem Aktar, Χαρά Τσιόνγκα, Γεωργία Κατσικονούρη.

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΖΑΝ "ΚΑΡΥΔΑΚΙ-ΠΑΠΑΣ" ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΚΟΣΜΟ.

Πιάστηκαν γιατί έπαιζαν “καρυδάκι-παπάς” και λήστευαν κόσμο

Τέσσερα άτομα που είχαν αφαιρέσει διά της βίας από ηλικιωμένα, κυρίως άτομα, πάνω από 6.200 ευρώ, με το πρόσχημα της διενέργειας τυχερού παιχνιδιού, συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.
   Οι συλληφθέντες, ηλικίας 27 έως 45 ετών, αρχικά έπειθαν τα θύματά τους να παίξουν το τυχερό παιχνίδι «καρυδάκι – παπάς»και στη συνέχεια, με σωματική βία, αφαιρούσαν ποσά εκατοντάδων ευρώ.
   Ο νεότερος από τους δράστες, έπαιζε το παιχνίδι την ώρα της σύλληψής του , ενώ οι τρεις συνεργοί του, προσποιούμενοι τους παίκτες, πλησίασαν 71χρονο παίχτη και χρησιμοποιώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο είχαν αφαιρέσει χρήματα και από άλλους ηλικιωμένους.
   Αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους, που επιτηρούσαν τον χώρο κατά τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΝΥΧΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.



Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Τούρκο πρωθυπουργό χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη.
 Την ίδια ώρα, σκηνές ανάλογες των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Ταξίμ.
 Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, που οδήγησε σε παραιτήσεις υπουργών και ανάγκασε τον Ερντογάν να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό.
 «Η κυριαρχία δεν ανήκει στη δικαιοσύνη. Η κυριαρχία δεν ανήκει ούτε στην κυβέρνηση. Ανήκει στον λαό. Η δικαιοσύνη θα πληρώσει το τίμημα για την προσπάθεια της να αφαιρέσει την κυριαρχία από το λαό»,
 ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρωθυπουργός.
 Με τη χρήση πλαστικών σφαιρών, αντλιών νερού και δακρυγόνων οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν την αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ.



ΠΗΓΗ...(euronews) 

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΑ.

Σάλος με την αντισημιτική χειρονομία του Ανελκά -Κινδυνεύει με τιμωρία [εικόνες]

Ο Νικολά Ανελκά μπορεί να σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Γουέστ Χαμ (3-3), αλλά περισσότερο θα συζητηθεί ο τρόπος που πανηγύρισε. Ο σάλος ήδη ξέσπασε καθώς η χειρονομία που έκανε ο Γάλλος ποδοσφαιριστή έπειτα από το πρώτο γκολ είναι γνωστή ως αντισημιτική.
H ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήδη ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει το θέμα και ο Ανελκά κινδυνεύει με τιμωρία. Αν και ο ίδιος δήλωσε πως δεν επρόκειτο για αντισημιτική χειρονομία, η «La Quenelle», όπως λέγεται, είναι γνωστή ως τέτοια στη Γαλλία.
Η χειρονομία επινοήθηκε από έναν φίλο του ποδοσφαιριστή, τον Γάλλο κωμικό Ντιεντoνέ. Το τεντωμένο ένα χέρι και το άλλο που αγγίζει τον ώμο θεωρείται από τις εβραϊκές κοινότητες ως αντίστροφος ναζιστικός χαιρετισμός και ήδη οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το αν θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουν παράνομη.
Sύμφωνα με τον Αλαίν Γιακούμποβιτς, πρόεδρο της Ενωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού «είναι ο χαιρετισμός ναζί από την ανάποδη που σημαίνει σοδομισμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

O πιο απίθανος πανηγυρισμός -Μόλις έβαλε γκολ, τον κούρεψαν μέσα στο γήπεδο [βίν

Είχε τραβήξει τόσες φορές τα μαλλιά του εξαιτίας της αστοχίας του το γήπεδο, που ο Τομ Χάντλστοουν είχε δώσει μία πολύ σοβαρή υπόσχεση. Μόλις θα κατάφερνε επιτέλους να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, θα αποχωριζόταν την ιδιαίτερα πλούσια κόμη του. Και το έκανε, μέσα στο γήπεδο!
Ο παίκτης της Χαλ κατείχε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, αφού έπειτα από 18 αγωνιστικές στην Premier League ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα σουτ- 18- αλλά χωρίς να έχει πετύχει ούτε ένα γκολ. Ανήμερα των 27ων γενεθλίων του ο Χάντλστοουν έσπασε την κατάρα και πανηγύρισε όπως είχε υποσχεθεί: με ένα κούρεμα!
Στο θρίαμβο της Χαλ επί της Φούλαμ με 6-0, ο Αγγλος μέσος κατάφερε τελικά να βάλει γκολ, έπειτα από 54 παιχνίδια, και έδειξε πως σοβαρολογούσε όταν δήλωνε πως μόλις σκοράρει θα αλλάξει λουκ.
Λίγα δευτερόλεπτα αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πλησίασε τον πάγκο και ο φυσιοθεραπευτής της Χαλ, Ρομπ Πράις, ανέλαβε να κάνει την αρχή, όπως γράφει το sport24.gr. Με ένα ψαλίδι αφαίρεσε μερικές τούφες από τα μαλλιά του παίκτη.
Μάλιστα, το κούρεμα του Χαντλστοουν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και για έναν ακόμη λόγο. Το 2011 ξεκίνησε να αφήνει «άφρο» μαλλί, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας κατά του καρκίνου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

Γκίντερ Βάλραφ:Ο δημοσιογράφος με τα 1.000 πρόσωπα που είναι ο φόβος και ο τρόμο

Η ιστορία του Γκίντερ Βάλραφ θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα εξαιρετικό σενάριο ταινίας μυστηρίου, ωστόσο, ακόμη και τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να συλλάβει κανείς τα όσα ακραία έχει πραγματοποιήσει για να βγάλει... λαβράκια.
Μετρ των μεταμφιέσεων δεν διστάζει να υποδυθεί για μήνες ρόλους ώστε να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες και να αναδείξει ζητήματα εκμετάλλευσης, κοινωνικής αδικίας και διαφθοράς που πάντα προκαλούν πάταγο.
Με τον τρόπο αυτό έχει καταφέρνει εδώ και σαράντα χρόνια να ξεσκεπάζει υποθέσεις και σκάνδαλα και να είναι, προφανώς, ο φόβος και ο τρόμος μεγάλων εταιρειών και όχι μόνο.
Ολα ξεκίνησαν όταν, το 1963, αποφάσιζε να γίνει ένας από τους πρώτους αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία. Εξαιτίας της άρνησής του να πάρει όπλο κλείστηκε για παρατήρηση στο ψυχιατρικό τμήμα γερμανικού στρατιωτικού νοσοκομείου. Για να μπορέσει να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που τον αντιμετώπιζε σαν τρελό αποφάσισε να κρατήσει ημερολόγιο και αυτός ο πρώτος του «ρόλος» του έδωσε το έναυσμα για τη μελλοντική του πορεία.
Οι μέθοδοί του ασυνήθιστες και ακραίες, καθώς μεταμφιεζόταν και έπαιζε ρόλους εισχωρώντας πότε σε εργοστάσια εταιρειών πότε σε εγκληματικές οργανώσεις μαφιόζων για να συλλέξει πληροφορίες και να αποκαλύψει στη συνέχεια σκάνδαλα και εγκληματικές ενέργειες.
Το 1969 δημοσιεύει τα «13 βιομηχανικά ρεπορτάζ» (13 unerwünschte Reportagen) όπου περιέγραψε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε δεκατρία επαγγέλματα, στα οποία ο ίδιος εργάστηκε αγνώριστος για αρκετούς μήνες στα τέλη της δεκαετίας 1960. Παρά τις διώξεις από τους εργοδότες παρουσίασε στο βιβλίο του την εκμετάλλευση των «απλών εργαζομένων» που βίωσε και ο ίδιος εκεί.
Εχει εργαστεί ως υπάλληλος ταχυμεταφορών σε μεγάλη εταιρεία, ως υπάλληλος της γερμανικής αλυσίδας Lidl, ως οδηγός ενός μαφιόζου εμπόρου ανθρώπων, ενώ έχει μεταμφιεστεί ακόμη και σε καλόγερο.
Ο Τούρκος Αλί
Ο πιο διάσημος ρόλος του υπήρξε αναμφισβήτητα εκείνο τους Τούρκου εργάτη Αλί τον οποίο και «έπαιξε» για δύο περίπου χρόνια.
Αλλαξε την εμφάνισή του, άφησε μουστάκι και πρόσθεσε μερικές συλλαβές παραπάνω στις λέξεις που χρησιμοποιούσε καταφέρνοντας να πείσει τους πάντες ότι είναι ο Αλί Σιτζίριογλου μετανάστης από την Τουρκία.
Εργάστηκε στον ρόλο αυτό για δυο χρόνια κατά το πλείστον σε σε υπεργολάβο της Thyssen αλλα και σε άλλες βιομηχανίες.
Στο βιβλίο «Ganz unten» ("Στον πάτο"), που δημοσίευσε το 1985, πωλήθηκε πάνω από 3 εκατομμύρια φορές και μεταφράστηκε σε περισσότερο από 30 γλώσσες, μέσα από αυτές και στα Ελληνικά, αποκαλύπτει την απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργατών στη Γερμανία αλλά και τις προκαταλήψεις κατά των μεταναστών στη χώρα.
Το ξεσκέπασμα στα ψέμματα της Bild
Το 1977 εργάστηκε για τέσσερις μήνες ως δημοσιογράφος στο ταμπλόιντ «Bild-Zeitung» (ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης) χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Χανς Έσερ. Το ίδιο έτος δημοσίευσε στο βιβλίο «Der Aufmacher - Der Mann, der bei "BILD" Hans Esser war» τις διαστρεβλώσεις και τα ψέματα που παρήγε τότε με συστηματικό τρόπο η εφημερίδα αυτή. Το βιβλίο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο τον Βάλραφ, εξηγεί την «παράνοια» με την οποία στην συνέχεια τον καταδίωξε ο όμιλος Axel Springer AG, μεταξύ άλλων εκδοτικός οίκος της εφημερίδας.
Το 1981 το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο Bundesgerichtshof πιστοποίησε το δικαίωμα του Βάλραφ να δημοσιεύσει τις εμπειρίες του που απέκτησε σαν δημοσιογράφος της Bild, αφού στο βιβλίο του παρουσιάζονται «σοβαρές ελλείψεις» και «λάθος εξελίξεις της δημοσιογραφίας» η συζήτηση των οποίων θα ενδιέφερε την δημοσιότητα σε «ιδιαίτερο βαθμό».
Στη χουντική Ελλάδα
Tον Μάιο του 1974, κατά την διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών, συνελήφθη στην Αθήνα αφού πριν είχε δεθεί με αλυσίδες στην πλατεία Συντάγματος και μοίρασε φέιγ βολάν σε περαστικούς, δηλώνοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τους Έλληνες πολιτικούς κρατουμένους. Κατόπιν βασανισμού καταδικάστηκε σε δεκατετράμηνη φυλάκιση. Απολύθηκε τελικά με την πτώση της χούντας. Το 1975 δημοσίευσε τις εμπειρίες του στο βιβλίο «Ο φασισμός δίπλα μας. H Ελλάδα του χθες - Ένα δίδαγμα για το αύριο» (Unser Faschismus nebenan. Griechenland gestern - ein Lehrstück für morgen).
Κατάφερε ακόμη να αποτρέψει και νέο πραξικόπημα στην Πορτογαλία όταν υποδύθηκε έναν έμπορο όπλων για να μπορέσει να πλησιάσει τον πρώην πρόεδρο της Πορτογαλίας στρατηγό Αντόνιο Σπινόλα, ο οποίος κατέληξε να του εκμυστηρευτεί την πρόθεσή του να ανακαταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα.
Η δημοσιοποίηση του θέματος είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ξανθιά τηλεφωνεί στην πυροσβεστική και λέει :
- Θέλω να αναφέρω μια φωτιά στο σπίτι μου.
Ο πυροσβέστης στην άλλη άκρη της γραμμής ρωτά :
- Πού είναι, κυρία μου;
- Στην κουζίνα μου, απαντά.
- Όχι, λέει αυτός, εννοούσα, πως θα πάμε εκεί;
- Λοιπόν, μπορείτε να μπείτε από την μπροστινή είσοδο, να διασχίσετε το διάδρομο, να περάσετε από το σαλόνι, ή να μπείτε από την πίσω πόρτα, να ανεβείτε τις σκάλες και είναι ακριβώς εκεί, εξηγεί η κυρία.
- Με συγχωρείτε κυρία μου, λέει ο πυροσβέστης, αυτό που ήθελα να πω, ήταν πώς θα πάμε από ΕΔΩ που είμαστε ΕΚΕΙ που είστε;
Μετά από μια μικρή διακοπή, η ξανθιά ρωτά:
- Καλά, δεν έχετε πια εκείνα τα μεγάλα κόκκινα 

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΚΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Μία ολόκληρη ελληνική πόλη έκανε Χριστούγεννα... στη Βουλγαρία

Στον γνωστό τουριστικό προορισμό του Μπάνσκο πέρασαν τα Χριστούγεννα δεκάδες χιλιάδες Ελληνες και φέτος, όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το thestival, ο διευθυντής συνοριακής αστυνομίας της γειτονικής χώρας Μπόικο Μποσίκοφ ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων FOCUS ότι περίπου 42.000 οχήματα και 130.000 επιβάτες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τελικό προορισμό το Μπάνσκο.
Ταξιδιωτικός πράκτορας σημείωσε από την πλευρά του ότι «δεν είναι καινούργια... μόδα.
 Εγώ είχα πάει πριν από 3 χρόνια και όλοι μιλούσαν ελληνικά», ενώ προσέθεσε ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια ως επί το πλείστον επισκέπτες ήταν οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος, σήμερα όμως ταξιδεύουν προς τη Βουλγαρία από όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 14.000 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ.


Γιορτάζουμε σήμερα 29 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων Νηπίων στη Βηθλεέμ.

Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο πονηρός και πανούργος αυτός βασιλιάς σκαρφίστηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ.

Επειδή όμως δε γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς, αν βρισκόταν μέσα στη Βηθλεέμ ή στα περίχωρα της και επειδή συμπέρανε ότι το παιδί θα ήταν κάτω από δύο χρονών, έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, μέχρι της ηλικίας των δύο ετών.

Η σφαγή έγινε ξαφνικά, ώστε να μη μπορέσουν οι οικογένειες να απομακρυνθούν με τα βρέφη τους. Και οι δυστυχισμένες μητέρες είδαν να σφάζονται τα παιδιά τους μέσα στις ίδιες τις αγκαλιές τους.

Η χριστιανική Εκκλησία, ανακήρυξε Άγια τα σφαγιασθέντα αυτά παιδιά, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. Μπορεί βέβαια να μη βαπτίστηκαν εν ύδατι, βαπτίστηκαν όμως, μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους. Τα λείψανα (ίσως μερικά) των Aγίων Νηπίων, βρίσκονται στην Kωνσταντινούπολη, στο Nαό του Aγίου Iακώβου του Αδελφοθέου, τον οποίον ανήγειρε ο Iουστίνος.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα και θεία απαρχή, και νεόθυτοι άρνες, Χριστώ τω ώσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, αγνά Νήπια, την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός



Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή
Επιμέλεια: Κυριάκος Διαμαντόπουλος




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ "ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη λεγόμενη «λευκή νύχτα» των καταστημάτων 

         Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρόταση του Δήμου Αθήνας, για λειτουργία των εμποροκαταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου.
       Η απόφαση αυτή, εκτός από παράνομη, δείχνει και τις προθέσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών να προχωρήσουν σε παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουρ-γίας των εμποροκαταστημάτων, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόσφατη παραδοχή του υπουργείου Ανάπτυξης για πιθανότητα τροποποίησης του νόμου 4177 σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
      Η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα ακόμη και τις ημέρες των εορτών δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών.


      Οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι είναι ανάγκη να ορθώσουν, από κοινού, και με τη στήριξη του λαού, τείχος σε μέτρα, όπως αυτό, που δήθεν είναι στο πλαίσιο ενός εορτασμού, στην πραγματικότητα όμως ανοίγουν το δρόμο για δουλειά μέρα νύχτα, όλη την εβδομάδα, χωρίς κανένα δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση.



ΑΘΗΝΑ 28/12/2013                                      
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Πρωτοχρονιάτικη μουσική εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας)

Μια πολύ όμορφη και διαφορετική μουσική πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχίας)

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας» έχουνε ετοιμάσει μια μουσική βραδιά με εορταστικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια από ένα μεγάλο μουσικό ρεπερτόριο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και πραγματικά αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει κάποιος.

Για την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λαγκαδά θα πρέπει να πούμε ότι είναι μία από τις πιο παλιές φιλαρμονικές στο χώρο της Μακεδονίας. Η ίδρυση της χρονολογείται το 1936. Από τότε και για αρκετές δεκαετίες αποτελούσε μια μπάντα που συμμετείχε σε τοπικές μπάντα που συμμετείχε σε τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις στην περιοχή του Λαγκαδά αλλά και στον  ευρύτερο χώρο της βόρειας Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια το ρεπερτόριο της εμπλουτίστηκε με κλασικά, ροκ, τζαζ, λάτιν αλλά και κινηματογραφικά μουσικά θέματα. Έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών του δήμου Δέλτα, σε φεστιβάλ του Δήμου Κω, Δήμου Χαλκίδας, Δήμου Βριλησσίων και σε διάφορες άλλες μουσικές εκδηλώσεις Πανελλαδικά. Η δικαίωση των προσπαθειών και η αναγνώριση ήρθαν όταν η φιλαρμονική προσκλήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να λάβει μέρος στο “Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών” για το οποίο επιλέχθηκαν μόνο έξι ορχήστρες  από όλη την Ελλάδα.


Από το 2000 την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Ιωάννης Θεοδ. Ζωγραφίδης 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...