Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

Πρόστιμο 1,2 εκατ. δολαρίων απ’την 

κινεζική κυβέρηση στον Ζανγκ Γιμού

Ο βραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης έκανε το λάθος να παραβιάσει την εθνική πολιτική του «ενός τέκνου», ομολογώντας πως είναι πατέρας τριών παιδιών.


Chinese director Zhang Yimou celebrates with the trophy after winning the Outstanding Contribution to Asian Cinema at the Asian Film Awards in Hong Kong
REUTERS
Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων (7,5 εκατ. γουάν) επέβαλε η κυβέρνηση της Κίνας στον γνωστό σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού, επειδή παραβίασε την εθνική πολιτική του «ενός τέκνου».
Ο σκηνοθέτης, που καταζητείτο στην Κίνα επειδή ομολόγησε πως έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του, έχει 30 ημέρες στη διάθεσή του για να πληρώσει το πρόστιμο και να αποφύγει τη σύλληψη.
Ο Ζανγκ, γνωστός από τις ταινίες του «Ιπτάμενα Στιλέτα» και «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», είχε πρόσφατα ζητήσει συγγνώμη μέσω του κινεζικού Τύπου για το… «σφάλμα» του.

Η Κίνα εισήγαγε την πολιτική ελέγχου των γεννήσεων τη δεκαετία του ’70 με σκοπό τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού. Μέχρι πρόσφατα το μέτρο επέτρεπε σε ζευγάρια που ζούσαν σε αστικές περιοχές να έχουν ένα παιδί, ενώ σε ζευγάρια που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές να έχουν δύο, εάν το πρώτο παιδί ήταν κορίτσι. Πέρυσι, ωστόσο, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να χαλαρώσει την πολιτική του οικογενειακού προγραμματισμού, επιτρέποντας σε ζευγάρια των οποίων το ένα μέλος είναι μοναχοπαίδι να αποκτούν δύο παιδιά.
Το ύψος του προστίμου που επεβλήθη στον Ζανγκ και τη σύζυγό του Τσεν Τινγκ υπολογίστηκε με βάση το εισόδημα που είχαν όταν γεννήθηκαν οι δύο γιοι και η μία κόρη τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της επαρχίας Μπινχού που επέβαλε το πρόστιμο, το ποσό αυτό ανερχόταν σε 580.000 δολάρια για το 2000, 2003 και 2005.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...