Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!



Η μουσική αποτελεί ίσως την αρχαιότερη ένδειξη πολιτισμού του ανθρώπινου γένους. Η πρώτη επαφή του ανθρώπου με τη μουσική ήρθε σχεδόν την ίδια στιγμή που ανακαλύφθηκε και ο λόγος ενώ η εξέλιξη της είναι ίσως το πιο σαφές δείγμα της ταυτόχρονης εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού, του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας των γενεών.
Μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά, οι Pentatonix με ένα βίντεο που ανάρτησαν στο Youtube, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες. Ξεκινούν από μεσαιωνικά άσματα του 11ου αιώνα, περνάνε σε ένα τραγούδι που είναι δείγμα της αναγεννησιακής τέχνης του 16ου αιώνα και συνεχίζουν με ένα απόσπασμα της πέμπτης συμφωνίας του Μπετόβεν, χαρακτηριστικό της κλασσικής μουσικής που άκμασε τον 18ο αιώνα.
Αφού τελειώνουν με τις σημαντικότερες αναφορές στην ιστορική διαδρομή της μουσικής, περνάνε στον 20ο αιώνα και δίνουν ένα δείγμα για κάθε δεκαετία το, ενώ τελειώνουν με τη σύγχρονη μουσική του αιώνα που διανύουμε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...