Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ" ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ.

Μετατρέποντας τον πάγο σε μουσική: Η απίστευτη «παγωμένη ορχήστρα» της Σουηδίας

Εχουμε ξαναδεί να γίνεται μουσική με το νερό, ωστόσο μία ορχήστρα από τη Σουηδία ξεπέρασε τον εαυτό της, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας όργανα φτιαγμένα από πάγο.
Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα μουσικά όργανα στον κόσμο τα οποία καταστρέφονται όταν έρχεται η Ανοιξη. Μάλιστα είναι τόσο εύθραυστα που ακόμη και η αναπνοή των οργανοπαιχτών μπορεί να τα καταστρέψει
Η απίστευτη παγωμένη συναυλία πραγματοποιείται το χειμώνα στη Σουηδική πόλη Λούλεα, ακριβώς κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο και τις οργανώνει ο Τιμ Λινχαρτ, ο οποίος κατασκευάζει και τα παγωμένα όργανα.
Ωστόσο αυτές οι παγωμένες συναυλίες γίνονται τα τελευταία 15 χρόνια όχι μόνο στη Σουηδία αλλά περιοδεύουν και σε απομακρυσμένες περιοχές από το Μπίβερ Κρικ και το Κολοράντο μέχρι τις ιταλικές Άλπεις.
Οπως αναφέρει ο Λίνχαρτ, κύριο πρόβλημα του είναι η προσέλκυση του κοινού λόγω της δυσπιστίας των ανθρώπων ότι ένα όργανο από πάγο θα μπορούσε να παράγει καλό ήχο.
Ωστόσο ένα βίντεο από το Σπίτι του Πολιτισμού στη Λούλεα στους περίπου -10 C αποδεικνύει το αντίθετο, αφού ο ήχος είναι δυναμικός και αιθέριος, με μεγάλο τονικό εύρος.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...