Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Απίστευτο: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση 9 ημερών για επικίνδυνη διαρροή υδράργυρου -Καθηγητής πήγε να μαζέψει μόνος τη ζημιά & τα έκανε χειρότερα

Απίστευτο: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση 9 ημερών για επικίνδυνη διαρροή υδράργυρου -Καθηγητής πήγε να μαζέψει μόνος τη ζημιά & τα έκανε χειρότερα.
Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Ξάνθης μετά από διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου σε πεζοδρόμιο. Το απίστευτο όμως είναι ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για το χημικό ατύχημα -το οποίο κρίνεται ως σοβαρό- εννέα ολόκληρες μέρες αφότου έγινε!
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη μεταφορά μηχανήματος από τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε εργαστήριο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Μπρωκούμη, όπου στεγάζεται και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας εκ των καθηγητών που συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς του μηχανήματος, γνώριζε για τη διαρροή από την πρώτη στιγμή, πλην όμως, προσπάθησε να την αντιμετωπίσει μόνος του και κατά δήλωση του ιδίου κατάφερε να συγκεντρώσει από το δρόμο τη μεγαλύτερη ποσότητα.
Ωστόσο, η έκταση που πήρε το περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, οδήγησε έναν άλλον καθηγητή να το κοινοποιήσει στις αρχές και την Πυροσβεστική προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
 Αμέσως ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Πολιτική Προστασία και το νοσοκομείο Ξάνθης. Ειδικά συνεργεία του ΔΠΘ έριξαν θειάφι στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθεί η ποσότητα υδραργύρου που είχε απομείνει.
 Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, έκανε λόγο για αμέλεια από μέρους του καθηγητή, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ όπως είπε, ενημερώθηκε από το νοσοκομείο αν υπήρχαν περιστατικά που πιθανόν να οφείλονται σε χημική μόλυνση.
Η περιοχή παραμένει ακόμα αποκλεισμένη και το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να διαπιστωθεί αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε με τη χρήση θειαφιού είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...