Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.


Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και αύξηση των ορίων εσόδων και επιδοτήσεων για ένταξη στο μέτρο τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων για τους αγρότες ζητά ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
« Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών »

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητά την τροποποίηση ορισμένων ρυθμίσεων που αφορούν στην εφαρμογή του μέτρου για τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες. 
Στην επιστολή του ο κ. Σταμενίτης τονίζει ότι: « Η μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο, για τους αγρότες, πρέπει να γίνει αφού πρώτα το Υπουργείο Οικονομικών λάβει υπόψη ορισμένες ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, οι οποίες  σχετίζονται με τη φύση του επαγγέλματος, την προσαρμογή στα νέα δεδομένα αλλά και το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για ενημέρωση και κατάρτιση». 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βουλευτή, είναι αναγκαίο να επανεξεταστούν τρία σημεία:
1) Απαλλαγή από τέλος επιτηδεύματος, το οποίο ορίζεται στα 650 ευρώ ετησίως.
2) Αύξηση των ορίων εσόδων και κοινοτικών επιδοτήσεων προκειμένου κάποιος να είναι υπόχρεος να τηρεί βιβλία, να εκδίδει παραστατικά τιμολόγια, να εκδίδει αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές και να υποβάλει δήλωση ΦΠΑ.
3) Παράταση χρονικής διάρκειας ενός χρόνου του απαιτούμενου διαστήματος για να την ένταξη των αγροτών στο νέο καθεστώς και επιβολή των προστίμων μετά το πέρας αυτού.

Ο κ. Σταμενίτης κλείνοντας την επιστολή του τονίζει στον Υπουργό, ότι: « Τα προαναφερόμενα σημεία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για μια δίκαιη φορολόγηση. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο τροποποίησης των υπαρχουσών ρυθμίσεων και  αντικατάστασης τους».

1 σχόλια :

ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΡΩΤΑ ΔΙΟΝΥΣΗ , ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ !!! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ , ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...