Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Πάτρα: Τεστ ανιχνεύει Ελληνόπουλα διάνοιες!
Να περάσουν το τεστ που διακρίνει τα ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά θα επιχειρήσουν δεκάδες μαθητές από την Αχαΐα. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν στο τεστ αξιολόγησης SCAT του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, που θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά (σύγκριση ποσοτήτων) ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων.
Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», εκπρόσωποι του κολεγίου Ανατόλια, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά, παρουσίασαν το Κέντρο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας - Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

H ίδρυση του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/ Centre for Talented Youth (CTY) Greece του κολεγίου Ανατόλια με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού πλαισίου για τους χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το CTY Greece του κολεγίου Ανατόλια ξεκινά τη λειτουργία του από την άνοιξη του 2014 και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. «Το πρόγραμμα», όπως εξηγεί ο διευθυντής του Κέντρου Αντώνης Αποστόλου, «έχει στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες και στα ενδιαφέροντά τους».

Το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, τα οποία πραγματοποιούνται σε 24 camps στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, και επιπλέον, 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε on line μαθήματα.

Οι εξετάσεις στην Πάτρα θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τo πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο CTY Greece: 2310 398 253, www.cty-greece.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...