Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ.

Στο μέλλον οι ντομάτες θα είναι καυτερές - Ετοιμες για σάλτσα!
Μια ομάδα Νοτιοκορεατών και Αμερικανών επιστημόνων αποκωδικοποίησε για πρώτη φορά το πλήρες γονιδίωμα της κόκκινης καυτερής πιπεριάς, της πιο διαδεδομένης καλλιέργειας μπαχαρικών παγκοσμίως. Η κόκκινη πιπεριά (Capsicum annuum) παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση πολλών φαρμάκων, καλλυντικών, εντομοκτόνων και επεξεργασμένων τροφίμων σε όλο τον κόσμο.
Η ανάγνωση του DNA της πιπεριάς μπορεί να βοηθήσει τόσο τους επιστήμονες, όσο και τους καλλιεργητές, να βελτιώσουν τις ιδιότητές της, κάνοντάς την ακόμα πιο καυτερή, πιο θρεπτική και πιο θεραπευτική.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κόκκινη πιπεριά θεωρείται «ξαδέλφη» της ντομάτας, ένας από τους ερευνητές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον θα καταστεί εφικτό οι γενετιστές να ενεργοποιήσουν ένα από τα ανενεργά γονίδια της ντομάτας, επιτρέποντάς στο φυτό της να παράγει την χημική ουσία καψαϊκίνη (που καθιστά καυτερή την πιπεριά), έτσι ώστε το νέο υβριδικό φυτό να βγάζει καρπό έτοιμο για σάλτσα κέτσαπ!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σεουνγκίλ Κιμ του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το "Science", κατάφεραν να βρουν το γενετικό μυστικό της καψαϊκίνης. Η σύγκριση του γονιδιώματος της πιπεριάς και της ντομάτας αποκάλυψε πως το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την «καυτή» καψαϊκίνη, υπάρχει και στα δύο φυτά, όμως η ντομάτα φέρει τέσσερα μη λειτουργικά αντίγραφα του εν λόγω γονιδίου. Αντίθετα, η πιπεριά διαθέτει επτά μη λειτουργικά αντίγραφα και ένα λειτουργικό αντίγραφο του γονιδίου της καψαϊκίνης - και αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά, όσον αφορά την καυτερή γεύση της πιπεριάς.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στην περίπτωση του φυτού της πιπεριάς, το μοναδικό αυτό γονίδιο που ρυθμίζει τη δημιουργία της καψαϊκίνης, προέκυψε κάποια στιγμή πριν από εκατομμύρια χρόνια, μετά από διαδοχικές μεταλλάξεις του DNA της κατά την αντιγραφή του. Είναι πιθανό ότι, από εξελικτική σκοπιά, το συγκεκριμένο γονίδιο προστάτευσε το φυτό, καθώς έκανε τους σπόρους του πολύ καυτερούς για τα δόντια των ζώων.

Κατά την τελευταία δεκαετία η παγκόσμια παραγωγή της κόκκινης πιπεριάς έχει αυξηθεί κατά 40% και οι 20 χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή παράγουν ετησίως σχεδόν 34 εκατ. τόνους.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...