Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ERASMUS + ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 13-30 ΕΤΩΝ.

Erasmus+: Για νέους από 13 - 30 ετών
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με σκοπό τη χρηματοδότηση υποτροφιών στο εξωτερικό για φοιτητές, καθηγητές, εκπαιδευτικούς και μαθητευόμενους.
Με συνολικό Πανευρωπαϊκό προϋπολογισμό ύψους περίπου 14,7 δισ. ευρώ, το Erasmus+ αναμένεται να υποστηρίξει την κινητικότητα δεκάδων χιλιάδων νέων από την Ελλάδα ηλικίας 13 έως 30 ετών και να παρέχει στους φοιτητές μεταπτυχιακής εκπαίδευσης έναν μηχανισμό εγγύησης δανείων.

Επιλέξιμοι θα είναι και οι επικεφαλής οργανώσεων για τη νεολαία, οι εθελοντές, οι νέοι αθλητές και οι γυναίκες. Παράλληλα ο νέος μηχανισμός εγγύησης δανείων θα επιτρέψει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να λάβουν χαμηλότοκα δάνεια για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Χάρη σε αυτόν, οι νέοι μπορούν να πάρουν χαμηλότοκα δάνεια που κυμαίνονται από 12.000 ευρώ (για μεταπτυχιακό ενός έτους) έως 18.000 ευρώ (για σπουδές δύο ετών) προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους σε άλλη χώρα της ΕΕ χωρίς να επηρεάζονται οι Υποτροφίες που ήδη δίνονται στην χώρα μας.

Το Erasmus+ υποστηρίζει επίσης νέες συμπράξεις μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Οι « συμμαχίες γνώσης » και οι « τομεακές συμμαχίες δεξιοτήτων » πρόκειται να επιτρέψουν την κατάρτιση σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον, με νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στην αγορά εργασίας. Το νέο πρόγραμμα συνενώνει όλα τα προγράμματα που υπάρχουν ήδη στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας - Comenius, Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci (επαγγελματική εκπαίδευση), Grundtvig - και, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει τον αθλητισμό.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2007 – 2013 είχαν πάρει μέρος στο Erasmus πάνω από 50.000 Έλληνες φοιτητές. Για το Erasmus+ αποφασίστηκε η αύξηση του Προυπολογισμού κατά 40% με αποτέλεσμα οι Έλληνες δικαιούχοι να είναι πολύ περισσότεροι την περίοδο 2014-2020.

Η κα Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας αναλύοντας το νέο Erasmus+ δήλωσε:

«Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το Erasmus+ και νιώθω περήφανη που κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε αύξηση του προϋπολογισμού κατά 40% σε σχέση με τα σημερινά μας προγράμματα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την προσήλωση της ΕΕ στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Το Erasmus+ θα συμβάλει επιπλέον στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με την εμπειρία του εξωτερικού. Παράλληλα με την παροχή ατομικών υποτροφιών, το Erasmus+ θα υποστηρίξει συμπράξεις, ώστε να βοηθήσει στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία, καθώς και μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα κράτη μέλη. Πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να εφοδιάσουμε τη νέα μας γενιά με τα προσόντα και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να πετύχει στη ζωή» δήλωσε η κα Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...