Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΙΟ Madame Tussauds; ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ

Ποιο Madame Tussauds; Στα Ιωάννινα έχουμε το δικό μας Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων...

Ποιο Madame Tussauds; Στα Ιωαννινα εχουμε το δικο μας Μουσειο κερινων ομοιωματων...
Αν υπήρχε µια πόλη που να συνδυάζει σε κοντινή απόσταση βουνό και θάλασσα, λίµνες και ποτάµια, γραφικά χωριά και σπουδαία αξιοθέατα, έντονη ζωή και εναλλακτικές δραστηριότητες, δεν θα ήταν άλλη από τα Γιάννενα... Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις;

Μουσείο Βρέλλη
Ένας Έλληνας αγάπησε τόσο την ιστορία του, ώστε θέλησε να τη «βαλσαµώσει»... και να την καταστήσει ανεξίτηλη στο χρόνο µέχρι και σήµερα! Μια επίσκεψη στα Ιωάννινα χωρίς το Μουσείο Κέρινων Οµοιωµάτων του Παύλου Βρέλλη είναι σίγουρα λειψή... Εκατόν πενήντα µέτρα διαδροµής... Τόσα αρκούν για να ταξιδέψουµε στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας όχι ως θεατές, αλλά ως σιωπηλοί... πρωταγωνιστές. Θα γυρίσουµε και πάλι στα θρανία ως µαθητές στα Κρυφά Σχολειά της προεπαναστατικής περιόδου και θα µαθητεύσουµε δίπλα στους Δάσκαλους του Γένους!
Έπειτα, στη διάρκεια της Επανάστασης, θα γίνουµε αυτόπτες µάρτυρες στο σκηνικό της βραδιάς που ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία και θα συναντηθούµε για πρώτη φορά µε σπουδαίες φιγούρες όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Κατσαντώνη, τον Κοσµά τον Αιτωλό και τον Μακρυγιάννη! Από τις πιο αξέχαστες εµπειρίες είναι η τετ α τετ γνωριµία µε τη κυρα- Βασιλική, την ώρα που πίσω της αφήνει το µακελειό της σφαγής του Αλή Πασά, σκηνικό µε ανάγλυφη δραµατικότητα, λες και εκτυλίσσεται ζωντανά µπροστά µας! Το ταξίδι µας µέσα σε αυτό τον σκοτεινό διάδροµο που µοιάζει µε χρονοµηχανή ολοκληρώνεται µπροστά στα συγκλονιστικά γεγονότα που σηµάδεψαν την Κύπρο και τις εξελίξεις που προκάλεσαν τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Πηγή: ICONS Travellers

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...