Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η ΟΑΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤOΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Για τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών.

       Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στην πόλη και στο χωριό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

       Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού. Η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ξεκληρίζει τους αγρότες, πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στην διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί σε συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.

       Διπλό είναι το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής για τις αγρότισσες:
       Αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ασφαλίζονται, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο.

       Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών καλεί τις γυναίκες της πόλης και των χωριών μας, μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν, να μην αρκεστούν στο ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη.

Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να βρεθούμε δίπλα στους γονείς μας, στους  άντρες, στα παιδιά μας, στους συμπολίτες μας, στηρίζοντας τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.




Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ

τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978921885 , 6981825752 , 6936116086

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...