Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

20 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

20 τρόποι για να καταπλήξετε το Internet
Ιδού μια εύστοχη λίστα που συνέταξε μια εκ των ιδρυτών της Meetey, μιας επιτυχημένης εταιρείας social media που παρουσιάζει 20 τρόπους να για να γοητεύσει κάποιος το κοινό του internet, την οποία δημοσίευσε το The NextWeb, και σας τη μεταφέρω αυτούσια.
   "Το internet έχει πήξει από λίστες με συμβουλές, tips και tricks, εκ των οποίων κάποιες είναι πολύ καλές! Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες του, πάσχουν από το σύνδρομο ΥΠ (υπερφόρτωσης πληροφοριών).
   Υπερφορτώνουν τον  εγκέφαλό τους με τόσες πληροφορίες από πληθώρα διαφορετικών πηγών, έτσι ώστε τους είναι ολοένα και δυσκολότερο να τις επεξεργαστούν και να τις ιεραρχήσουν.
   Να λοιπόν μια λίστα με 20 συμβουλές που πρέπει να έχετε πάντα πρόχειρες, συγκεντρωμένες σε ένα μέρος, ώστε να μην τις ξεχάσετε ποτέ.

   1. Keep it Real
 Έχετε υπόψη τον τύπο που φορά γυαλιά ηλίου σε κλειστούς χώρους; Αυτό το κουλ τυπάκι που το παίζει άνετος και όλοι τον κρυφοαντιπαθούν; Ε, λοιπόν μη γίνετε ποτέ σαν αυτόν! Μην προσπαθήσετε να είστε "cool", ή ότιδήποτε άλλο που δεν είστε στην πραγματικότητα, απευθυνόμενος σε ένα άγνωστο κοινό. Θα σε ξεμπροστιάσουν σε χρόνο μηδέν!
   2. Γίνετε ένα με το κοινό σας 
Ήθελα να γράψω «γνωρίστε το κοινό σας», αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο. Πρέπει να γνωρίζετε το κοινό σας για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα γι' αυτό, αλλά πρέπει να γίνετε το κοινό σας αν θέλετε να το προσεγγίσετε, να του πουλήσετε κάτι και να μην το τσαντίσετε.
   3. Γνωρίστε τον κλάδο σας
 Ενημερωθείτε σχετικά με τα τελευταία νέα, παρακολουθήστε τον ανταγωνισμό, και ακολουθήστε όσους το κοινό σας βρίσκει ελκυστικούς και συζητά γι' αυτούς. Όταν φιλοδοξείτε να κατακτήσετε έναν τομέα, πρέπει να τον ξέρετε απ' έξω!
   4. Παραμερίστε το εγώ σας
 Είτε σας αρέσει, είτε όχι, δεν θα είστε ποτέ αρεστοί σε όλους. Δεν αναφέρομαι στα τρολ ή όσους κατηγορούν τυφλά, αλλά σε ανθρώπους που απλά δεν γουστάρουν αυτό που προσφέρετε ή διαφωνούν με όσα λέτε.
   5. Μην επαναλαμβάνεστε
 Είναι ωραίο το συναίσθημα να ποστάρεις κάτι και να βρίσκει μεγάλη αποδοχή με shares ή χιλιάδες like. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι πήγε καλά, ώστε να επαναληφθεί ο θρίαμβος! Προσοχή – Μιλάμε για επανάληψη του αποτελέσματος, όχι του περιεχομένου. Μην τουιτάρετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά – θα καταντήσει σπαστικό για τους άλλους και εντέλει θα σας κάνει να φαίνεστε από μη επαγγελματίες, έως απλά ενοχλητικοί.
   6. Να είστε αυθεντικοί
 Έχουμε πήξει στην πληροφορία. Όλοι μοιράζονται ιστορίες και ιδέες online. Είναι δύσκολο να είναι κανείς πραγματικά αυθεντικός. Με αυτό υπόψη, δεν έχετε πολλές επιλογές. ΠΡΕΠΕΙ να είστε αυθεντικοί ειδάλλως θα εισπράξετε μια χλιαρή αντίδραση με ό,τι κι αν παρουσιάζετε στο κοινό. Παρουσιάστε κάτι που δεν το έχουν ξαναδεί ποτέ.
   7. Κάντε κάτι αξέχαστο
 Είτε πρόκειται για περιεχόμενο ή προϊόν ή υπηρεσία η μια μέθοδο να κάνετε κάτι – κάντε το με έναν αξέχαστο τρόπο. Δώστε του ένα όνομα, ένα σχήμα, κάτι που να το κάνει αξιομνημόνευτο. Σκεφτείτε αυτό: εάν κάποιος θέλει να μιλήσει γι' αυτό που κάνετε, πως θα το περιγράψουν σε έναν φίλο; «Αυτός ο τύπος που κάνει κάτι online ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο» είναι λάθος. Όμως «η μέθοδος με ΤΟΟΝΟΜΑΣΑΣ» ή ακόμα «αυτός ο τύπος με το γαμάτο πράσινο logo" είναι πολύ καλύτερα.
   8. Γίνετε χρήσιμοι 
Λύστε ένα πρόβλημα. Βρείτε ένα πρόβλημα που νομίζετε ότι μπορείτε να λύσετε, και μοιραστείτε με τον κόσμο την λύση του. Μια αληθινή λύση με απτά αποτελέσματα είναι προφανώς, το ιδανικό. Ακόμα κι όταν γράφεις μια συνταγή για μηλόπιτα μίλα για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος στο ψήσιμο και πως λύνονται.
   9. Αγαπήστε αυτό που κάνετε 
Αν δεν είστε ερωτευμένοι με ό,τι πουλάτε, υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας πως θα πείσετε τον υπόλοιπο κόσμο; Ακόμα περισσότερο, εάν εσείς τρέχετε για τα πάντα, πρέπει δείξτε ότι είστε δωσμένοι ολοκληρωτικά με πάθος σε αυτό που κάνετε. Αυτό το πάθος είναι μεταδοτικό και οι άνθρωποι θα το παρατηρήσουν. Σκεφτείτε, ας πούμε τον Στιβ Τζόμπς.
   10. Μείνετε ενήμεροι για τα πάντα
 Στο online σύμπαν που διαρκώς μεταβάλλεται γίνεται της τρελής κι εσείς πρέπει να είστε συντονισμένοι με κάθε εξέλιξη. Γραφτείτε σε newsletter, περιοδικά, κάντε follow τις κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ και διαφήμισης και παρακολουθείτε οτιδήποτε φανεί χρήσιμο στην προώθηση του δικού σας προϊόντος ή υπηρεσίας.   11. Γράψτε επικό περιεχόμενο
 Το περιεχόμενο είναι το άπαν. Content is King. Οκ, αυτό το γνωρίζουν όλοι, όμως η φράση δεν χάνει τη βαρύτητά της. Οπότε μην είστε απλά «αυθεντικοί», «μην λύσετε απλά ένα πρόβλημα», πείτε ό,τι έχετε να πείτε με έναν ΕΠΙΚΟ τρόπο που θα κάνει το κοινό να ανακράξει "WOW". Σε κάθε άλλη περίπτωση είσαι απλά ένα user name ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα.
   12. Πείτε στον κόσμο τι να κάνει
 Μπορεί να ακούγεται λίγο 'κάπως' αυτό, αλλά δεν φαντάζεστε πόσοι το ξεχνούν ή το αγνοούν. Όταν δημιουργείτε κάτι, μια σελίδα υποδοχής, site ή ένα απλό άρθρο υπάρχει ένας σκοπός γι αυτό. Το φτιάξατε ώστε οι άνθρωποι που θα το δουν, να κάνουν  κάτι με αυτό. Το κοινό του internet έχει μηδενική υπομονή, για να μαντέψει τις προθέσεις σας. Αν δεν τους πείτε τι να κάνουν, που να κάνουν κλικ, τι να παρατηρήσουν, θα βαρεθούν και θα φύγουν.   13. Μιλήστε με παραδείγματα
 Ο κόσμος κατανοεί περισσότερο κάτι με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί, όπως μια ιστορία. Μπορεί να γράψετε τι κάνει το προϊόν σας ή να παραθέσετε αδιάσειστα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του, κι όμως να μην καταλάβει κανείς το γιατί το χρειάζεται. Δώστε μια ιστορία, ένα σενάριο, ένα παράδειγμα μιας κατάστασης για το πώς και το που φάνηκε χρήσιμο, αυτό που προσφέρετε.
   14. Μπείτε σε μια αγέλη
 Μην μας το παίζετε μοναχικοί λύκοι. Ο κόσμος είναι αχανής κι εσείς ένα μικρό τίποτα. Και πιστεύετε ακόμα ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι; Μιλήστε με ανθρώπους του κλάδου σας, γνωρίστε bloggers, και κάντε φιλίες με ανθρώπους του μάρκετινγκ. Κι αυτό όχι γιατί τους έχετε ανάγκη, αλλά γιατί θα σας κάνει καλό να κάνετε παρέα με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους και ιδανικά με εσάς.
   15. Μην είστε μαλάκες 
Δυστυχώς υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να αποδείξει πόσο μαλάκας είναι online, και κατ' επέκταση, πόσο μαλάκας είναι γενικά, οπότε αυτή η συμβουλή δεν θ' αλλάξει κάτι. Αξίζει όμως μια προσπάθεια. Μη χρησιμοποιείτε πλάγιες τεχνικές και μην πετάτε υπηρεσίες και προϊόντα στα μούτρα του κόσμου, εξαπατώντας τους. Να είστε ευγενικοί ακόμα και όταν σας βρίζουν και προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και σωστοί.
   16. Μιλήστε στη σωστή γλώσσα 
Αυτό κολλάει με τη συμβουλή για την κατανόηση του κοινού σας. Μόλις καταλάβετε σε ποιους απευθύνεστε, μιλήστε τους στη γλώσσα τους. Πολλοί θα σας πουν να ρίξετε το επίπεδό σας, αλλά αν το κοινό σας είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα, αυτό είναι μάλλον μια λανθασμένη προσέγγιση. Όμως, απ' την άλλη αν μιλάς για τεχνολογία σε κοινό τρίτης ηλικίας... τέλος πάντων καταλάβατε. Μάθετε τη γλώσσα του κλάδου βρείτε τον σωστό τρόπο να μιλήσετε τη γλώσσα του κοινού σας.
   17. Να είστε συνεπείς
 Πολλά μπορεί να αλλάξουν. Από το design του site, μέχρι και το λογότυπό σας (αν και δεν ενδείκνυται να συμβαίνει συχνά αυτό). Αυτό που πρέπει να παραμείνει απαράλλακτο είναι η γλώσσα του Brand σας. Ο τόνος φωνής της μάρκας σας πρέπει να συνάδει με το περιεχόμενό σας και την μέθοδο εξυπηρέτησης πελατών. Η συνέπεια αυτή είναι ένδειξη επαγγελματισμού και βοηθάει στο να σας θυμούνται ενώ δημιουργεί μια εικόνα ενός προσιτού και προσγειωμένου brand. 
  18. Μη φρικάρετε
 Συμβαίνουν και στραβές. Έτσι είναι ο κόσμος. Όμως μια στραβή δεν σταματά τον πλανήτη. Θα το ξεπεράσετε. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει να ορθοποδήσετε είναι μια πιθανή φρίκη που θα οδηγήσει σε εν θερμώ λήψη αποφάσεων (συνήθως παράλογες). Αν νιώθετε συναισθηματικά ασταθείς ΜΗΝ παίρνετε σημαντικές αποφάσεις. Πάρτε τις αποφάσεις σας με το καθαρό μυαλό.
   19. Χρησιμοποιήστε εικόνες 
ΟΙ άνθρωποι απομνημονεύουν ευκολότερα τις εικόνες παρά τις λέξεις, κι εκτός αυτού για νε δει κάποιος μια εικόνα χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο από το να διαβάσει ένα κείμενο 500 λέξεων. Σχεδιάστε οπτικά το άρθρο σας, προσθέστε εικόνες που θα μεταφέρουν εκτός από το μήνυμα, και το vibe τη διάθεση του μηνύματος στο κοινό σας.
   20. Να είστε υπέροχοι!
 Είστε η πάρτη σας, ο εαυτός σας και αυτό σας διαφοροποιεί από τους πάντες. Κάντε κτήμα αυτή τη φράση και νιώστε όμορφα κάτω από το ίδιο σας το πετσί. Βρείτε τα προτερήματα και τις αδυναμίες σας, εντοπίστε τα σημεία που σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς και ανακαλύψτε τι γίνεται όταν τα εγκαταλείπετε. Είστε υπέροχοι επειδή είστε μοναδικοί, νιώστε άνετα με αυτό και αφήστε το να φανεί σε ό,τι κάνετε!
   Έτοιμοι;" 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...