Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Προς ενημέρωση του κοινού  και για να διασαφηνίζουμε τα πράγματα οφείλω να αναφέρω τα εξής για κάθε μία από τις ειδικότητες των ΙΕΚ μας :

1) Η ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα αφού σύμφωνα με το νόμο ΦΕΚ 8 Α 09-01-2000 μόνο οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας θα εργάζονται ως βοηθοί στα Φαρμακεία... με άλλα λόγια πίσω από τον πάγκο ενός Φαρμακείου μπορούν νόμιμα να βρίσκονται ο Φαρμακοποιός και ο πιστοποιημένος απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου των ΙΕΚ!
 Καταλαβαίνετε λοιπόν και με το πλαίσιο αυστηροποίησης της λειτουργίας των Φαρμακείων πως όσοι σπουδάσουν το αντικείμενο αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα αφού οι Φαρμακοποιοί αναγκάζονται και ορθά αν θέλετε να χρησιμοποιούν πιστοποιημένο και εξειδικευμένο προσωπικό!

2) Η ειδικότητα Αισθητική Τέχνη είναι σε όλους γνωστή και σίγουρα πολλές νέες ήδη ασχολούνται χωρίς όμως να διαθέτουν σχετική πιστοποίηση... είναι μια ακόμη ευκαιρία με τη δωρεάν φοίτηση και πόσο μάλλον στην ΑΡΙΔΑΙΑ στο ΙΕΚ μας να σπουδάσουν την ειδικότητα ώστε αποκτήσουν επαγγελματική κατοχύρωση!

3) Η ειδικότητα Μαγειρική Τέχνη είναι η ειδικότητα του CHEF για την οποία πολλοί πληρώνουν αδρά (περί τα 3000 ετησίως δίδακτρα στα Ιδιωτικά ΙΕΚ). Εμείς καταφέραμε για πρώτη φορά και έπειτα από πολλή πίεση να μας εγκριθεί επιτέλους μια τόσο δημοφιλής ειδικότητα.
 Θα ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος να δω στην ειδικότητα να φοιτούν παιδιά δικά μας και φυσικά από τους Προμάχους ώστε να στηρίξουμε και την τόσο πλούσια Εστιατορική Τέχνη αλλά και τον Τουρισμό που στηρίζει τις πολύ καλές και φημισμένες πλέον Ταβέρνες και Εστιατόρια της περιοχής μας.

Στοχευμένα το ΙΕΚ Έδεσσας και Αριδαίας στηρίζει επιλογές που θα βοηθήσουν την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και θα είναι κατά το δυνατό συνδεδεμένες με το προφίλ του τόπου μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ως μοναδικός φορέας μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευση μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ όχι απλώς συντηρητικά αλλά δημιουργικά σπουδάζοντας κάτι που ίσως τους δώσει μια παραπάνω ευκαιρία.

Με λυπεί προσωπικά το γεγονός ότι το Υπουργείο έδωσε τόσο "σφιχτές" προθεσμίες και μάλιστα εν 
μέσω Σαββατοκύριακου ωστόσο είμαστε εδώ και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο!

Αισιοδοξώ να κινητοποιηθούν όσες και όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μια ευκαιρία αφού η φοίτηση για πρώτη φορά είναι ΔΩΡΕΑΝ και για πρώτη φορά καταφέραμε το ΙΕΚ Αριδαίας να έχει παρπαών ειδικότητες και από την Έδεσσα. 

Με εκτίμηση 



Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Διευθυντής ΙΕΚ Έδεσσας & Αριδαίας



Υ.Γ. Παραμένουμε στη διάθεσή σας σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να υποβάλετε την ηλεκρονική σας αίτηση

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...