Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι με πρόσφατη εντολή του Υπουργείου Υγείας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα πάντα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, διενεργούνται και από κλιμάκια της Υγειονομικής Υπηρεσίας με τις Αστυνομικές Αρχές, τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ξενοδοχεία και παντός είδους τουριστικά καταλύματα,  κ.ά.) όσο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους (δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα κτλ.)
Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιβάλλονται  πρόστιμα: 
α. Στους πολίτες που καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.
 β. Στους υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες των κλειστών ή στεγασμένων χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν τηρούν ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ θεωρημένο από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή ή δεν λαμβάνουν μέτρα αποτροπής του καπνίσματος (λ.χ. μη ανάρτηση σήματος απαγόρευσης σε εμφανή σημεία των χώρων ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, ύπαρξη σταχτοδοχείων κτλ) 
γ. Στους υπαλλήλους και προϊσταμένους των υπηρεσιών (Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδρυμάτων, Φορέων, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κτλ) όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
δ. Σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει τη νομοθεσία διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων καπνού.
ε. Σε όσους διαφημίζουν ή προωθούν προϊόντα καπνού στους παντός είδους εσωτερικούς, εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους από την κείμενη νομοθεσία ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος.
Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα για τους καπνιστές ξεκινούν από 50,00 € και για τους υπευθύνους  ξεκινούν από 500,00 €.
Καλούνται οι επαγγελματικές ενώσεις – σωματεία, δημόσιος τομέας, φορείς κτλ, να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη και τους υπαλλήλους τους, προκειμένου να τηρούνται οι πιστά διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κ.Μ. στα τηλέφωνα 2381351261,  2381351276  και  2381351278.

Για καταγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Αναφοράς για το Κάπνισμα  στον τετραψήφιο αριθμό  1142

1 σχόλια :

ειμαι υπερ του νομου κατα του καπνισματος διοτι πρεπει να μαθουμε να σεβομαστε τους συνανθρωπους μας και ειδικα τα παιδια εχετε δει στις ταβερνες που παμε να φαμε ποσο καπνιλα εισπνεουμε εμεις και τα παιδια που εχουμε μαζι μας;;;;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...