Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.


«Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με εκπροσώπους των παραγωγών του Νομού Πέλλας ».

Συνάντησεις με εκπροσώπους των παραγωγών στην Αριδαία και στα Γιαννιτσά πραγματοποίησε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης. Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση τους αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα αγροτικά ζητήματα.

Ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό τον αγροτικό κόσμο αποσαφηνίζοντας στους παραγωγούς του Νομού μας ότι:

1) Τα έξοδα που πραγματοποιούνται  κατά την παραγωγική διαδικασία όπως: έξοδα για πετρέλαιο κίνησης αγροτικών μηχανημάτων, αναλώσιμα είδη πλαστικά συντηρήσεις μηχανημάτων και παγίου εξοπλισμού, έξοδα μεταφοράς πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, παροχής υπηρεσιών από τρίτους όπως όργωμα, εισφορές ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, πληρωμές ΤΟΕΒ, αδειών και άλλων συμβουλευτικών εργασιών από γεωπόνους, ασφάλειες, τόκοι επαγγελματικών δανείων κίνησης (καλλιεργητικά δάνεια) ή παγίου εξοπλισμού, αποσβέσεις παγίων, μηχανημάτων και κινητών κτιρίων-αποθηκών κτλ., ήδη απο το καλοκαίρι συνυπολογίζονται ως έξοδα, δηλαδή αφαιρούνται  από το καθαρό εισόδημα του παραγωγού, ρύθμιση η οποία έχει ψηφιστεί ήδη από το καλοκαίρι του 2013, στα πλαίσια του φορολογικού νομοσχεδίου και επομένως δεν είναι απαραίτητη έκδοση εγκυκλίου.

2) Η κυβέρνηση κατανοεί και θα προσπαθήσει  να αντιμετωπίσει την οικογενειακή εργασία, χωρίζοντας αυτήν ανάλογα με είδος της απασχόλησης σε: α. Ανοιχτές καλλιέργειες, β. Δενδρώδεις, γ. Θερμοκήπια -Κτηνοτροφία.

3) Η κυβέρνηση  κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παράγωγης που αφορά στην ενέργεια (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα) και θα προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του.

4) Η κυβέρνηση στοχεύει στην βελτίωση του καθεστώτος μετάκλησης των εποχιακών εργατών από τρίτες χώρες με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, με ρυθμίσεις για την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του κόστους παράλληλα.


Ακόμη έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων απαλλάσσονται, από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., σύμφωνα με το άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), όπως ισχύει, οι οποίο πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ε ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000)

Επιπρόσθετα ο Βουλευτής τόνισε στους παραγωγούς ότι είναι μια μεγάλη και σημαντική ευκαιρία ο διάλογος που έχει ανοίξει αυτήν την εποχή μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των παραγωγών να συνεχιστεί και στο μείζον θέμα της εθνικής εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Σταμενίτης συμμετείχε σε συνάντήσεις στο Υπουργείο των Οικονομικών αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την επεξεργασία των προτάσεων για μια πιο δίκαιη φορολόγηση των αγροτών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...