Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

01.jpg
Αν έχεις παίξει ποτέ Call of Duty Online, θα ξέρεις ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι ύπουλοι τύποι. Όμως αυτό είναι το νόημα.
 Κρύβονται σε απόσταση, καμουφλαρισμένοι στον περίγυρό τους και σε πυροβολούν προτού καν καταλάβεις ότι βρίσκονται εκεί. Στην πραγματική ζωή, αυτοί οι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι σκοπευτές είναι ικανοί να επιβιώσουν μόνοι τους στην άγρια φύση για εβδομάδες.
 Σκάβουν μικρές τρύπες ή «φωλιές» όπως τις αποκαλούν - και περιμένουν εκεί για λίγο, προτού πεταχτούν για να φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι κάποιου που βρίσκεται πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά.
Ο καλλιτέχνης Simon Menner, εξουσιοδοτήθηκε πρόσφατα, να περάσει λίγο χρόνο με τον γερμανικό στρατό και τους ελεύθερους σκοπευτές του.
 Κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεών του κατέγραψε την αξιοθαύμαστη ικανότητα των στρατιωτών να χάνονται στο περιβάλλον τους και οι εικόνες που απαθανάτισε θυμίζουν απλά τοπία, μέχρι να τις κοιτάξει κανείς πολύ προσεκτικά και να εντοπίσει την κάννη ενός όπλου.
Το θέμα αυτό συναντάται συχνά στη δουλειά του Menner, η οποία συχνά επικεντρώνεται στην πληροφόρηση και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να περιοριστεί ή να αποκαλυφθεί.
 Άλλες παρόμοιες δουλειές του περιλαμβάνουν ναρκοπέδια στη Βοσνία και το πρόσφατο βιβλίο του Top Secret (Ηatje Cantz, 2013), μια εντυπωσιακή συλλογή από τόσο γελοίες όσο και σοκαριστικές εικόνες από τα αρχεία της Stasi.
Δείτε τις εικόνες και προσπαθήστε να βρείτε τον ελεύθερο σκοπευτή. Υπάρχουν tips για να σας βοηθήσουν.
02.jpg

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...