Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ, ΤΟΥ ΚΛΙΜΤ, ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΕΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ.

Εργα του Ματίς, του Κλιμτ, του Γκογκέν πάνω στα χαλάσματα της Δαμασκού στη Συρία [εικόνα]
΄Οταν βρήκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αυτές οι εικόνες, προκλήθηκαν ερωτηματικά, τεράστιο ενδιαφέρον, κάνοντας τις viral. Αλήθεια, ζωγράφισε κάποιος αντίγραφα σπουδαίων έργων τέχνης πάνω στα χαλάσματα των κτιρίων στη ρημαγμένη Δαμασκό. Η αλήθεια είναι πως όχι, όμως η πραγματική ιστορία και το μήνυμά της συγκινεί παγκοσμίως.



Ενα πρωί, μια εικόνα ερειπωμένης από τις επιθέσεις πολυκατοικίας στη Δαμασκό με επάνω της το γνωστό έργο «Το φιλί» του Κλιμτ προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Ακολούθησε «Ο χορός» το Ματίς και το «Γυναίκες της Ταϊτής στην παραλία» του Πολ Γκογκέν. Επρόκειτο για παρεμβάσεις με επεξεργασία πάνω σε φωτογραφία που έκανε ο Σύρος καλλιτέχνης Τammam Azzam, για ένα είδος photoshop δηλαδή που επιχειρεί να μιλήσει για τη δύναμη της τέχνης και ταυτόχρονα την τραγωδία το πολέμου.



Ο ίδιος δήλωσε ως ήθελε να δείξει πως ολόκληρος κόσμος μπορεί να ενδιαφέρεται για την τέχνη και ταυτόχρονα να διατρανώσει πως καθημερινά 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη Συρία. «Ο Γκόγια», συμπλήρωσε«δημιύργησε ένα έργο για να κάνει αθάνατο το φόνο χιλιάδων αθώων Ισπανών στις 3 Μαϊου του 1808. Πόσες 3 του Μάη έχουμε στη Συρία σήμερα;»



Οπως παρατήρησε ο Guardian αναφερόμενος στη χρήση του έργου του Κλιμτ, ο Αzzam χρησιμοποίησε ένα έργο που μιλάει για τον έρωτα για να αναδείξει τον πόνο και τα δεινά της χώρας του.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...