Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

Δ. Σταμενίτης: « Στόχος μας η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής, εξωστρεφούς ελληνικής γεωργίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις»
«Εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης»
Στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου συμμετείχε τη Δευτέρα (10/2/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την πρόσκληση από το Προεδρείο της Επιτροπής πραγματοποίησε εισήγηση αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην ελληνική γεωργία αλλά και τις προκλήσεις και τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα με την υιοθέτηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Ο κ. Σταμενίτης παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής τις στοχεύσεις που θέτει η ελληνική πλευρά για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 στον αγροτικό τομέα, τονίζοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει:
Πρώτον, μια ελληνική γεωργία ανταγωνιστική, προσανατολισμένη στην παραγωγή,
Δεύτερον, να είναι ικανή να ανταποκριθεί στον σκοπό της, δηλαδή στην εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.
Τρίτον, μια ελληνική γεωργία εξωστρεφής, ώστε να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εξαγωγών μας και στην βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της Χώρας.
Τέταρτον, μια ελληνική γεωργία ικανή να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Και τελευταίο, ενδυνάμωση των συνεργιών στην ελληνική περιφέρεια για την προβολή του πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, γαστρονομικού και τουριστικού πλούτου της χώρας μας, ως βασικό εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα για περισσότερη Ευρώπη, για συνεργασία των κρατών – μελών και συλλογική δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το παράδειγμα της σημερινής Ελλάδας, που στάθηκε στα πόδια της και τα καταφέρνει κάθε μέρα και περισσότερο, μας δείχνει το δρόμο για περισσότερη Ευρώπη, για κοινές πολιτικές και συλλογική δράση.  Η οικονομική κρίση, πέρα από τις δυσκολίες που επέφερε, μας  έμαθε  ότι οι πολιτικές επιλογές, μέσα σε μια πολιτική και οικονομική ένωση δεν έχουν αξία όταν ασκούνται μονομερώς. Είμαστε στο στάδιο που πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...