Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.


Some girls are bigger than others Some girls are bigger than others Some girls mothers are bigger than Other girls mothers/Smiths.
ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗ.

Eίναι η Κλάρα Πετάτσι  κρεμασμένη ανάποδα στην  κεντρική κρεαταγορά του Μιλάνο, Απρίλης του σαρανταπέντε.
 Στο διπλανό τσιγγέλι ο Μπενίτο-αυτός που βογγούσε και τη δάγκωνε και της έλεγε είμαι το ηφαίστειο που θα σε κάψει ολόκληρη.


Κι η Εύα η Μπράουν, καναδυό μέρες μετά στα υπόγεια της Καγκελαρίας. Με το κυανιούχο κάλιο στη γλωσσίτσα ,κάτι ωρών φρεσκοπαντρεμμένη.
 Σιγά μη φρούμαζε με τους παλιομπολσεβίκους που έσπαζαν κλειδαριές.
 Κανείς δε θα μας χωρίσει γουρουνάκι μου, θα ψιθυρίσει στον Αδόλφο και Θεό της πριν πετάξει για τα οξυζενέ σύννεφα.


Κι  η μικρούλα Ζαν Εμπιτέρν  είναι. Ετοιμόγεννη, με την κοιλιά τούρλα να πηδάει απ' τον πέμπτο μια μέρα μετά την κηδεία του Αμεντέο Μοντιλιάνι της.
 The hands of he and the promise that he is blessed among women  θα της τραγουδήσει κάτι χρονάκια αργότερα η Πάττυ Σμιθ στο I'm dancing barefoot



Είναι ο έρωτας ως φαντασίωση θανάτου στον Εραστή της κομμώτριας του Λεκόντ και στον Θυρωρό της νύχτας της Καβάνι : θάνατος -λουτήρας για τη Ματίλντ, θάνατος- γυαλί για τη Λουτσία. 
Είναι η βάρκα με την Οσιάν στους Σταυρωμένους εραστές του Μιζογκούτσι.
 Είναι το μη φύγεις Ντόρη μου, θα φαρμακωθώ της Χέλμη στα Κόκκινα φανάρια.
 Είναι το αν μπορούσα να τον αναστήσω με πέντε φιλιά, ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς, θα το έκανα,της Κάτιας Γιαννακοπούλου για τον αρχιμανδρίτη ΄Ανθιμο.   Είναι η Τασία της Βούρτση στο Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα που περιμένει,περιμένει,περιμένει, δεν κουράζεται να περιμένει τη θάλασσα να της φέρει τον Βασίλη.



Είναι κι η Ζαννί απ' Το βιβλίο της Μονέλ του Σβομπ,που είναι φτυστή η Τασία της Βούρτση- '' ο αγαπημένος της Ζαννί είχε μπαρκάρει ναύτης και ήταν μονάχη,ολομόναχη.
 ΄Εγραψε ένα γράμμα και το σφράγισε με το μικρό της δάχτυλο και το πέταξε στο ποτάμι ανάμεσα στα μακριά κόκκινα χορτάρια. ΄Ετσι θα έφτανε ως τον Ωκεανό.
 Η Ζαννί στην πραγματικότητα δεν ήξερε να γράφει, αλλά ο αγαπημένος της έπρεπε να καταλάβει,αφού το γράμμα ήταν ερωτικό''(...) 

    Είναι και μερικές φίλες μου από τη Λάρισα και κάτι γνωστές μου από ΄Εβρο. 



Είναι πολλές .
 Είναι Λεγεών.
 Είναι πανέξυπνες και είναι θεόχαζες.
  Είναι τρισάθλιες και είναι εξαίσιες.
 Είναι πολύ κακές και πολύ καλές.
 Είναι οι δούλες της αγάπης.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...