Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ GLOBAL FOREST WATCH.

Magnify Image
Υπό διαρκή επιτήρηση σε πραγματικό σχεδόν χρόνο τίθενται τα δάση όλου του κόσμου χάρη σε ένα πρόγραμμα, αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχει το think tank World Resources Institute (WRI) και σαράντα εταίροι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Google και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
 Στόχος αυτού του προγράμματος το οποίο βασίζεται σε χιλιάδες δορυφορικές φωτογραφίες της ΝASA που επεξεργάστηκε η Google, είναι η παρακολούθηση της αποψίλωσης των δασών που συνδέεται με την παράνομη υλοτομία ή τις πυρκαγιές.
 Διότι, όταν το έγκλημα ανακαλυφθεί, είναι σχεδόν πάντα πολύ αργά. Όταν πρόκειται για τα πρωτογενή δάση, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη: Έχουν πλέον περιοριστεί στο 15% της αρχικής επιφάνειας τους.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Google και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η γη έχει χάσει 2.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους μεταξύ του 2000 και του 2012.
 Ανάμεσα στις πολλές πηγές που θα τροφοδοτούν συνεχώς το globalforestwatch, δύο δορυφορικά προγράμματα επίσης θα συμβάλουν , ένα για να παρέχει ετησίως εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης και το άλλο για να παράσχει πολύ πιο τακτικά- κάθε 3 εβδομάδες-, εικόνες ελαφρώς λιγότερο ακριβείς αλλά πιο ενημερωμένες.
 "Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξαρτώνται από τα δάση για τις θέσεις εργασίας , την τροφή τους, το νερό τους. Περισσότερο από το ήμισυ της χερσαίας βιοποικιλότητας προέρχεται από δάση. Και πάνω από το 45% του άνθρακα επηρεάζεται. Η φροντίδα τους λοιπόν θα έπρεπε να αποτελεί προφανή και ύψιστη προτεραιότητα. Αλλά απέτυχε παταγωδώς », υπενθυμίζει ο διευθυντής του WRI, Andrew Steer.
   Mε κόκκινο, η απώλεια δασών. Είναι εμφανής η απώλεια δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Πελοποννήσου με τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. 

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...