Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ" PACO DE LUCIA.

Πέθανε ο Πάκο ντε Λουθία

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο φημισμένος ισπανός κιθαρίστας και βιρτουόζος του φλαμένκο, Πάκο ντε Λουθία.
 Όπως ανακοίνωση η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία, ο ντε Λουτσία πέθανε στο Μεξικό από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
   Σύμφωνα με στενό φίλο του μουσικού, ο ντε Λουθία έπαιζε με τα παιδιά του σε μια παραλία στο Κανκούν, όπου έχει σπίτι, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία.Ο καλλιτέχνης πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο. «Επαναστάτη της κιθάρας» τον χαρακτήρισε η El Pais, ενώ ο δήμαρχος του Αλχεθίρας Χοσέ Ιγνάθιο Λανταλούθε χαρακτήρισε το θάνατό του «μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τον κόσμο του πολιτισμού, για την Ανδαλουσία».
   H πόλη του κήρυξε τριήμερο πένθος και καταβάλει προσπάθειες μαζί με την οικογένεια του ντε Λουτσία για τον επαναπατρισμό της σορού.
     Ο Πάκο ντε Λουθία γεννήθηκε  τον Δεκέμβριο του 1947 ως Φραντσίσκο Σάντσες Γκόμεζ, και έφερε «επανάσταση» στην κιθάρα, καθώς με το επιθετικό παίξιμό του και τη ροπή του στον αυτοσχεδιασμό και στις μουσικές συναντήσεις με την τζαζ, κατάφερε να εκμοντερνίσει το παραδοσιακό ισπανικό φλαμένκο και να το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.
   Από τις μεγάλες στιγμές αυτού του ανθρώπου που κατάφερε να παντρέψει το φλαμεγκο με τη τζαζ, τα μπλούζ, ακόμη και με την αραβική μουσική, ήταν οι συναυλίες που έδωσε σε όλο τον κόσμο, μαζί με δύο άλλους τιτάνες του κιθαριστικού αυτοσχεδιασμού. Τον Al di Meola και τον John McLaughlin.
   Ο Πάκο ντε Λουθία είχε επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και είχε δώσει αξέχαστες συναυλίες στον Λυκαβηττό στις δεκαετίες του '90 και του 2000. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...